img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
אוכל

מרק עדשים חורפי ולחמניות בריוש ביתיות

ינואר 15, 2024 | 27 תגובות

img

27 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
ליליאנה
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2024 בשעה 23:52

היי יש לי מיקסר ידני , אפשר להכין בו את הבצק ? או שחיינים מיקסר גדול ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2024 at 7:28 am

מיקסר ידני לא מספיק טוב לבצק שמרים אם אין לך מיקסר גדול עדיף שתלושי את הבצק בקערה גדולה עם הידיים

השב
User Avatar
הילי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2024 בשעה 16:56

הי מעוניינת להכין את הלחמניות האם יש אפשרות להוסיף כפית גלוטן לקמח ? ואיך ניתן לאחסן אותם אחרי האפייה כדי לשמור על בטריות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2024 at 7:24 am

אני משתמשת בקמח חזק אז אין לי צורך להוסיף אם את מכינה עם שמח לבן רגיל אפשר להוסיף לו גלוטן כדי לשמור על הלחמניות יש לעטוף אותן היטב קצת אחרי צינון בעודן חמימות ולחמם אפילו מעט לפני הגשה

השב
User Avatar
חיים האופה
ינואר 30, 2024 at 2:46 pm

למה את כותבת עדשים ולא לשטה כמו במקור הבולגרי? אצל סבתי ואימי, שתיהן כבר בגן עדן מכינות בואיקוס ומספן למלאכים, זו היתה מנת חורף קבועה, לצידו של מרק שעועית כתמתם ורדרד אותו אני מכין עד היום וכל מי שטוען ממנו, מתמכר. היידה, שלום.

השב
User Avatar
דרור
דצמבר 6, 2024 at 10:18 am

למה שלא תרשום תגובה חיובית ? למה שלא תפתח בלוג משלך ותרשום מה שמתחשק לך ?

השב
User Avatar
יעל ר.
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2024 בשעה 17:26

זה לא כזה מוזר ואפילו לא ייחודי לבולגריה - ראמן יפני הולך עם ביצה קשה (שהחלמון שלה קצת רך), ויש אנשים שאומרים שזו אחת התוספות הכי טעימות בו.

השב
User Avatar
שרונה
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2024 בשעה 18:07

יש אפשרות להמיר ללחמניות פרווה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2024 at 7:30 am

מחמאה/נטורינה במקום החמאה וחלב סויה, שמנת פרווה או קרם קוקוס במקום השמנת

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2024 בשעה 18:52

גם אצלי בבית גדלנו הרבה על מרק עדשים שכלל ביצים קשות. רעיון נוסף שהכרתי לאחרונה, לגרד את הביצים הקשות בפומפיה ולהוסיף למרק לפי הטעם הולך מצוין גם עם מרק אפונה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2024 at 7:23 am

נשמע טוב

השב
User Avatar
segal
ינואר 17, 2024 at 8:00 am

תודה

השב
User Avatar
איילת
מרץ 21, 2024 at 9:48 pm

היי קרן, בקשר ללחמניות , אם משתמשים בקמח פיצה צריך להוסיף שמרים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 21, 2024 at 9:50 pm

אין צורך להוסיף שמרים

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2024 בשעה 18:45

הכנתי היום. יצא נפלא. הבצק לא תפח במקרר אז קצת דאגתי. אבל באפייה זה יצא מושלם , טפח והיה במרקם מעולה. המרק גם היה טוב מאוד. תודה רבה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2024 בשעה 21:08

ממליצה לבשל את הביצים לחוד במים, לקלוף ואז להוסיף למרק כדי להימנע מלכלוך שעלול להימצא על קליפת הביצים. אני עושה כך גם בחמין. כששוטפים ביצים יש סכנה שהזיהום יחדור פנימה דרך נקבוביות הקליפה. הרתחה טובה של הקליפה אמורה לעזור, אבל עדיף לדעתי לא לעשות אותה בתוך המרק. הלחמניות נשמעות נהדר, נבדוק מקרוב בסוף השבוע.

השב
User Avatar
רות
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2024 בשעה 21:58

כוסמין גם יצא טוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2024 at 10:07 pm

פחות

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2024 בשעה 03:04

הכנתי היום ויצא פשוט מעולה!! פעם הבאה אכין מראש כמות כפולה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 6, 2024 at 5:41 pm

שמחה לשמוע רותי תודה

השב
User Avatar
צחי
starstarstarstarstar
מאי 13, 2024 בשעה 18:25

היי. אני חדש באפייה ויתכן והשאלה תיראה מוזרה לחלקכם ובכל זאת אשאל: מה הכוונה בפיסקה הבאה: "אחר התפחה מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים אני שקלתי כל אחד ל 115 גר, ומעצבים את החלקים ללחמניות ארוכות. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 45 דקות עד שעה." מה ז"א לחלק את החלקים ללחמניות ארוכות ולהניח אותו על תבנית? האם הכוונה היא שאני מותח אותן לצורה של לחמנייה ואז מניח אותו אחת לצד השנייה בתבנית? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2024 at 12:25 pm

בדיוק צחי, הבנת נכון

השב
User Avatar
נטע רבין
starstarstarstarstar
יוני 6, 2024 בשעה 19:38

אפשר להכין מזה חלה?

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2024 בשעה 17:08

אם משתמשים בקמח ללא גלוטן להכנת הבריוש, האם זה אותו יחס כמו במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2024 at 9:17 am

ממש ממש לא, זה קמח מאוד שונה ואין לי שום נסיון איתו לצערי

השב
User Avatar
דגנית
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2024 בשעה 20:13

הי קרן ומועדים לשמחה. אפשר מהבצק להכין חלה או להכפיל ולהכין שתיים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2024 at 9:01 am

בטח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img