img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב! 
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00. 
מחכה לראות אתכן/ם שם! 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print
טבעוני

מרק קרם עדשים כתומות וגזר

דצמבר 2, 2025 | 0 תגובות

לפני המון שנים שאני באמת לא זוכרת כמה, אבל לפחות 25-30 קיבלתי במתנה את הספר של חיים כהן

שנקרא חיים כהן מבשל, עדיין יש לי את הספר הזה  אגב, אבל בזכות מתכון  בספר למרק עדשים כתומות

התחלתי לאהוב עדשים כתומות.אני לא בטוחה שידעתי אפילו שיש דבר כזה לפני שקראיתי את המתכון בספר.

המרק ההוא הפך להיות בן בית אצלנו ושנים שנים שאני מכינה אותו.

היום התחשק לי להכין מרק דומה אבל לטחון את העדשים למרק קרם סמיך.

אז המתכון הוא לא אותו מתכון אבל החיבה למרק הזה שייכת לספר ההוא ולחיים.

והמרק שהכנתי היום וחנתי אני הולכת לאמץ, כי יש משהו ממש כייפי בעדשים כתומות שמתרככות ממש מהר וזה הופך

את המרק הזה למרק זריז לאללה, משביע טעים וממש מזין.

אני הגשתי אותו עם חצאי פיתות בגריל עם שמן זית וזעתר, וזה התחבר מושלם.

 

למתכון img
featured-image

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מרק קרם עדשים כתומות וגזר
img

0 תגובות גולשים

TAG , , ,

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img