איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
דצמבר 9, 2025 | 0 תגובות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן טיגון: 15 דקות
רמת קושי: קל
ש לי ילד שמכור למרשמלו בבית
היום הוא כבר חייל
אבל ברגע שיוצא לחופשה בבית הוא מיד עובר במכולת, קונה מרשמלו ונוחת על הספה. הילדים שלי עדיין בגיל שבו היו עושים מדורות בל״ג בעומר וצולים מרשמלו במדורה, היום כבר אסור להדליק מדורות בחג, אבל איזה כייף שיש ממרח מרשמלו במרקם של המרשמלו אחרי שהוא נמס במדורה
האמריקאיים קוראים לזה סמורס
והם נוהגים לאכול את זה עם שוקולד
אז הכנתי גרסה של סופגניית סמורס
סופגניה מטוגנת חמימה וטעימה עם ממרח מרשמלו, טבולה בשוקולד ועוד קצת מרשמלו מעל
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 30 דקות
זמן טיגון: 15 דקות
רמת קושי: קל
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
100 גר׳ חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית)
1 כוס (240 מ״ל) חלב
למילוי:
ממרח מרשמלו fluff
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה/ חמאת קקאו
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל דבש. מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז מוסיפים לאט לאט עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך, אל תייבשו אותו, תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳, כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים. כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 18 חלקים במשקל 50 גר׳ כל חלק.
מגלגלים את חלקי הבצק לכדור מניחים את כל הכדורים על ריבועי נייר אפייה שגזרנו מראש , מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של כ 35-40 דק׳, הכי חשוב לראות שהן תפחו מספיק.
מחממים סיר עם שמן עמוק ל 160-170 מעלות. ומטגנים עד הזהבה כ 2-3 דקות מכל צד. מוציאים את הסופגניות לרשת סינון. מעברים את המלית לשקית זילוף עם צנטר. כשהסופגניות הצטננו, בעזרת סכין חדה מייצרים חתך קטן בחלקם העליון ומזלפים פנימה את מלית המרשמלו. ממיסים בקערה את השוקולד המריר ומערבבים פנימה את השמן. טובלים כל סופגניה בשוקולד ומכניסים לכמה דק למקפיא להתייצבות. מזלפים מעל השוקולד עוד מעט ממרח מרשמלו ושורפים אותו עם ברנר.
** לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה וחלב בחלב צמחי/ מים
הפרסום במימון Fluff
0 תגובות גולשים
TAG סופגניות, סופגנייה, סופגניית סמורס, סמורס