עוגיות

עוגיות שוקולד ציפס שוקו וניל

יוני 24, 2024 19 Comments

היום לגור אדם יש ערב צוות של החברה שלו מהכושר הקרבי, זו לא פעם ראשונה שיש ערב צוות אבל בפעמים האחרות זה היה אצלנו בבית

הפעם האחרונה כבר היתה לי יותר מדי, הם עשו רעש, השתכרו ורקדו עם תחתונים בחצר, עשו קריוקי והשכן שלי התלונן על הרעש והשעה היתה רק 21:30

הם נשארו פה עד ממש מאוחר, ואנ ירק חיכיתי שזה ייגמר.

הפעם מראש הם קבעו בבית של מישה ואחר ואני ככ שמחתי שמיד התנדבתי להכין לגור אדם קופסת עוגיות שייקח לכולם.

זו היתה התודה שלי שערב הצות עבר דירה לבית של הורים אחרים, שיהיה להם בהצלחה 🙂

עוגיות שוקולד צ׳יפס סשני צבעים זה כל כך אבל כל כך טעים! המתכון מבוסס על מתכון עוגיות השוקולד ציפס הראשונות שלי באתר

ורק קצת התאמות ושינויים כדי שהבצק ייצא בשני צבעים.

לסרטון וידאו עם שלבי הההכנה לחצו כאן

עוגיות שוקולד ציפס שוקו וניל/ 22-25 עוגיות

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה

כוס (200 גר') סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית/מחית וניל

2 ביצים גודל L

400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק מלוח הגדילו ל 3/4 כפית)

לבלילה הכהה:

2 כפות אבקת קקאו

לחלוקה בין שתי הבלילות:

200 גר שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה (אפשר בקערה עם כף)

מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.

מחלקים את בצק העוגיות שהתקבל לשניים, לחלק אחד מוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ומערבבים היטב עד שהבצק חום כהה

מוסיפים לשתי התערובות בנפרד שוקולד צ׳יפס (100 גר לכל בלילה) ומערבבים.

קורצים עיגולים קטנים משתי הבלילות בכמות שווה

מחברים שני עיגולים (אחד וניל אחד שוקו) ובתנועות סיבוביות עם שתי הידיים מגלגלים לכדור, מועכים את הכדור ומניחים על תבנית אפייה,

שומרים על מרווחים בין העוגיות שכן הן משטחות.

מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא יותר מדי.

מוציאים ומצננים לפני הגשה

**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים בקלות בעזרת כף עץ או מטרפה ידנית

להכין את העוגיות בקערה.

**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע

**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

Hila Metodi יוני 24, 2024 at 11:12 pm

איזה כיף להיות ראשונה!
את אלופה, מאוהבת במתכונים שלך מאז ולתמיד, תודה רבה על עושר בלתי נגמר. ינוזה ממש בקרוב ❤️

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:20 pm

תודה הילה מהממת !!!!!

Reply
מיכל גינדי יוני 25, 2024 at 7:38 am

אפשרי להחליף את החמאה בשמן ואם כן בכמה

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:19 pm

חמאה המחמאה או נטורינה

Reply
אביה יוני 25, 2024 at 2:23 pm

נראה מעולה!
כמה קקאו נדרש לבלילה החומה?
והאם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם כן, בכמה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:19 pm

כתוב-2 כפות
חמאה במחמאה או נטורינה לא בשמן

Reply
נחמי יוני 25, 2024 at 5:31 pm

היי קרן יקרה במקום חמאה לפרווה מה ניתן לשים תודה

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:19 pm

מחמאה/נטורינה

Reply
נעה יוני 26, 2024 at 12:38 pm

הי קרן שתי שאלות עם יש לי רק ביצים XL אפשר לעשות רק עם ביציה אחת

והביאו לי בטעות קמח תופח אפשר להשתמש בו במקום קמח רגיל עם כל התוספת
מתים על עוגיות שוקולד צ׳יפס שלך
תודה

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:12 pm

אפשר ביצה אחת אקסטרה לארג ואפשר קמח תופח ולוותר על אבקת אפייה

Reply
דליה יוני 26, 2024 at 8:37 pm

הי קרן, האם יש תחליף לסודה לשתייה, למקרה שאין בנמצא? 🙂
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:12 pm

אפשר בלי ובמקום זה אבקת אפייה

Reply
Noam יוני 27, 2024 at 10:29 am

אפשר להמיר חצי מכמות החמאה ברסק תפוחים?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:10 pm

לא ניסיתי

Reply
כלילה יוני 27, 2024 at 12:39 pm

תודה על כל המתכונים שלך, הם מעולים!! אפשר לשמור את הבלילה בקירור ולעשות את הכדורים+אפיה מאוחר יותר?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:10 pm

בטח

Reply
מעיין יוני 28, 2024 at 7:05 pm

איך את מצליחה ליצור אץ תנועת הגל ?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2024 at 9:18 am

גלגול של שני כדורים יחד בידיים

Reply
לימור יוני 29, 2024 at 10:37 am

קרן תודה רבה על המתכון. יצא ממש טעים.

Reply

Leave a Comment