מתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת ריקוטה תפוז קינמון

ספטמבר 2, 2024 57 Comments

אתם יודעים שאני מאוד אוהבת עוגות בחושות, ושיש לי ממש פטיש לכל עוגה בחושה שהיא.

אבל כשיש עוגה בחושה שהיא קצת משודרגת אני בעננים, זה גורם לי ממש לעונג, בערך כמו יצירת אומנות.

ריקוטה משדרגת תמיד עוגות בחושות, וכשאני מתקלת במתכון מבוסס עליה שאינו עוגת גבינה קלאסית אני מיד מתייצבת לנסות.

את המתכון הזה שמרתי המון המון זמן והוא מקורו באיטליה, זו עוגה בחושה עם תפוזים והרבה ריקוטה שיוצאת מעדן.

אני מעריה עוגות כאלו שיש להן טוויסט, ולמרות שאפיתי אותה בפשטותה, החלטתי שהפעם הבאה שלה תהיה משודרגת.

וזה מה שקורה כשיום אחד אחהצ בא לי ממש עוגת ריקוטה תפוז אבל יש לי גם חשק עז לקינמון.

שילבתי את שתי האהבות שלי לעוגה אחת שיצאה וואו.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת ריקוטה תפוז קינמון/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון :

160 גר חמאה רכה

1.5 כוסות (300 גר) סוכר לבן

400 גר גבינת ריקוטה

3 ביצים גודל L

1 כף תמצית/מחית וניל

1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

מעט מלח 

למילוי קינמון:

3/4 כוס סוכר חום דחוס (כהה)

כפית גדושה אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה

בקערה מערבבים היטב חמאה וסוכר עד למרקם חלק וקרמי, מוסיפים גבינת ריקוטה ואת הביצים ומערבבים שוב היטב

תחילה התערובת מתפרקת מהביצים אבל אל תדאגו היא תתחבר מחדש

מוסיפים מחית/תמצית וניל, ומיץ תפוזים ומערבבים . מוסיפים אבקת סודה

ושתיה, מלח וקמח לבן ומערבבים היטב

בקערה מערבבים סוכר חום כהה ואבקת קינמון

מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית ובעזרת ספטולה/כף מיישרים

מפזרים מעל באופן שווה את תערובת הסוכר והקינמון לכיסוי מלא של התערבות

מעבירים את מחצית הבלילה שנותרה מעל הסוכר החום ובעזרת פלטה/ כף מיישרים .

מעבירים לתנור לאפייה של 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוא עם פירורים לחים עליו .

**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת תבור או טוב טעם

**ניתן להוסיף לתערובת הסוכר החום גם אגוזים קצוצים

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

נעמה ספטמבר 2, 2024 at 7:06 pm

במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים ?

Reply
אילנה ביטון ספטמבר 2, 2024 at 8:23 pm

היי
אפשר סוכר חום דמררה? במקום חום כהה?

Reply
אילנה ביטון ספטמבר 2, 2024 at 8:27 pm

היי
תודה על המתכונים שלך
אפשר סוכר חום דמררה? במקום חום כהה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:53 pm

בטח

Reply
קלרה ספטמבר 3, 2024 at 7:08 am

אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:52 pm

העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים

Reply
ורד ספטמבר 3, 2024 at 7:10 am

היי, מה הכוונה אבקת סודה ושתיה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:51 pm

יש אבקה שנקראת אבקת סודה

Reply
שלומית ספטמבר 4, 2024 at 3:35 am

את מתכוונת לאבקת סודה לשתיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:28 am

אכן

Reply
ג'ודי ליברוס ספטמבר 3, 2024 at 3:57 pm

אוהבת מאד את המתכונים שלך. אבל בזה המתכון מעל 2 כוסות סוכר ..למה ?? חבל ממש רציתי להכין

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:30 am

אין קשר בין זה שאת אוהבת את המתכונים שלי לזה שיש מתכונים שאולי פחות מתאימים, אם יש מתכון עם יותר מדי סוכר אפשר לא להכין ולא להתבאס ולכתוב
אופציה שניה היא להוריד את מלית הסוכר והקינמון ממרכז העוגה ואז זו תהיה עוגת תפוז ריקוטה בלי קינמון מעולה

Reply
שרית שרון ספטמבר 3, 2024 at 11:41 am

מ ו ש ל ם

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:49 pm

תודה שרית

Reply
מעין ספטמבר 6, 2024 at 8:25 am

האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:21 pm

לימון

Reply
עדנה נוה ספטמבר 3, 2024 at 12:16 pm

היי קרן
ראשית תודה על כל המתכונים הורסים שלך קלים טעימים פשוט מושלמים
האם ניתן בתבנית אינגלישקיי? אם כן הכמות לכמה תבניות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:49 pm

2 תבניות

Reply
אורלי ספטמבר 3, 2024 at 12:25 pm

קרן
יש בעוגה כמעט לחצי קג סוכר ? זה בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2024 at 12:48 pm

איך הגענו לחצי קילו?
את יכולה לא להכין עם מלית אלא רק את העוגה לבד

Reply
ניצה ירון ספטמבר 3, 2024 at 2:51 pm

ס'ה 2 כוסות סוכר לתבנית 22 לא יוצאת עוגה מתוקה נורא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:31 am

אם את חושבת שזה יהיה מתוק תכיני בלי מילוי סוכר וקינמון ולא להוריד מבלילת העוגה אחרת זה ישפיע על המרקם

Reply
שמרית ספטמבר 3, 2024 at 6:47 pm

נראית עוגה נהדרת! במה אפשר להחליף את הריקוטה? טבורוג, גבינה לבנה, שמנת חמוצה? מה יכול לעבוד כאן? ואני מניחה שזה לא יהיה 1:1 בכמות, אז אשמח להכוונה. תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:28 am

טוב טעם או תבור או טבורוג בעקרון באותה הכמות

Reply
הגר ספטמבר 12, 2024 at 6:15 pm

הי,
אין לי תבנית 22, בכמה להגדיל כמויות לתבנית 24 או 26?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2024 at 9:16 am

רבע ל 24

Reply
נצחיה ספטמבר 14, 2024 at 12:06 pm

קרן אהובה
העוגה יצאה לי דחוסה.
במה טעיתי ????

Reply
Nilly ספטמבר 3, 2024 at 9:52 pm

היי, אפשר להחליף את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:28 am

כן 2/3 כוס

Reply
אילנה ספטמבר 4, 2024 at 10:46 am

שלום, נראה מעולה! האם לדעתך אפשר בלי בעיה להמיר את הקמח במולינו ללא גלוטן? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:28 am

נראה לי שלא תהיה בעיה

Reply
סיגל ספטמבר 4, 2024 at 5:10 pm

אם יש לי מסקרפונה בבית… צריכה להשתמש בה. האם אפשר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2024 at 7:25 am

זו גבינה הרבה יותר כבדה ושמנה מריקוטה אז אני לא יודעת איך זה ייצא אבל בטח לא אוורירי

Reply
מימי ספטמבר 5, 2024 at 11:49 am

היי 🙂 האם יכול להיות שאין אבקת אפיה ? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:33 pm

נכון

Reply
ברכה בן איון ספטמבר 5, 2024 at 2:28 pm

ניתן להחליף מיץ תפוזים במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:24 pm

לימון

Reply
יעל ספטמבר 5, 2024 at 4:13 pm

יש גרסה פרווה? תןגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:23 pm

לא זו עוגת ריקוטה

Reply
שרן ספטמבר 5, 2024 at 4:23 pm

ילך גם עם תבנית 20 מ"מ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:23 pm

קטנה מדי

Reply
דבורנ זילבר ספטמבר 5, 2024 at 4:55 pm

באיזה טמפרטורה אופים את עוגת הריקוטה? תודה

Reply
דוד פז ספטמבר 5, 2024 at 5:21 pm

היי אגם,תודה על המתכון.לי העוגה יצאה מתוקה מדיי.יום למחרת היא הפכה לצמיגית מדיי,ולא נעימה לאכילה.למה?

Reply
מירב ספטמבר 6, 2024 at 8:10 am

בוקר טוב
לא מוצאת את מיץ התפוזים במהלך ההכנה
וגם לא א.אפייה בחומרים. האם הסודה מחליפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:22 pm

תרענני את הדף יופיע המיץ
אין אבקת אפייה

Reply
אורלי ספטמבר 6, 2024 at 12:56 pm

היי קרן, בלילה אצלך הסרטון במרקם כמעט של בצק. לי יצאה יותר נוזלית. עברתי שוב על הכמויות ולא נראה שהחסרתי דבר. הגיוני ?

Reply
גילי ספטמבר 6, 2024 at 1:49 pm

היי, העוגה לא כ"כ תפחה כמו בתמונה והסרטון. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:20 pm

הורסת אולי בכמות הסוכר

Reply
דבורה ספטמבר 6, 2024 at 6:14 pm

היי, אפיתי ויצאה טעימה מאוד. יצאה לי מעט נמוכה. תבנית 22. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2024 at 6:25 am

אולי הורדת בכמות הסוכר

Reply
נגה ספטמבר 7, 2024 at 9:12 am

היי קרן,
המתכון הוא ללא אבקת אפיה? אפיתי אותה, יצאה טעימה אבל דחוסה ולא גבהה מספיק מה לדעתך הסיבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2024 at 6:24 am

אולי הורדת בכמות הסוכר ?

Reply
לינוי אבן חן ספטמבר 7, 2024 at 10:58 am

קרן את יצור מהמם מממש
ואיזו עוגה וווווואו שאפו
עונג לחך
קסומה כמוך

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2024 at 6:23 am
Reply
מירב ספטמבר 13, 2024 at 9:58 pm

יצא לי טעים מאודדדד אבל נורא דחוס… מה לא עשיתי נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2024 at 9:14 am

יכול להיות שהורדת הסוכר ?

Reply
נצחיה ספטמבר 14, 2024 at 12:07 pm

קרן אהובה
העוגה יצאה לי דחוסה.
במה טעיתי ????

Reply

Leave a Comment