img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות

עוגת שמרים שוקולד, חלבה ופקאנים

נובמבר 21, 2014 | 100 תגובות

img

100 תגובות גולשים

User Avatar
Nn
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2016 בשעה 17:09

היי , הכנתי את העוגה והיא ניראת מושלם אחרי האפייה , הבעיה היא שיש לה טעם חזק של השמרים לאחר האפייה ... מה יכולה להיות הבעיה שזה קרה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2016 at 2:19 pm

ייתכן והשתמשת בכמות שמרים גדולה מדי, או שהבצק עבר תפיחת יתר מה שגרם לתסיסה מוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה

השב
User Avatar
מור
מרץ 28, 2020 at 8:20 pm

היי, מה קורה אם יש לי רק קמח תופח? אין אופציה להשתמש בו, נכון? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 28, 2020 at 8:52 pm

נכון, קמח תופח לא מתאים כאן

השב
User Avatar
ענבל
נובמבר 27, 2020 at 3:14 pm

היי, נראה מדהים על איזה תוכנית אפייה לאפות? טורבו/רגיל?

השב
User Avatar
הדס
פברואר 23, 2024 at 10:51 pm

היי קרן, שכחתי להוסיף את המלח וכבר התפחתי את הבצק. איך זה ישנה את העוגה?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 24, 2024 at 9:43 am

יש מצב שזה מאוד ישפיע על הבצק והוא ייצא קשה וחיוור

השב
User Avatar
נעמה
אוקטובר 10, 2024 at 12:27 pm

קרן קודם לומר שאני כ"כ אוהבת את התכנים שלך והאיש שלי התמכר לבבקה עם הקראמבל לגבי המתכון 2 כפות שמרים זה לא המון לכמות כזו של קמח? אני בד"כ שמה כזו כמות לקילו קמח

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2024 at 1:11 pm

את יכולה להוריד, ככה היא הוכנה במקור והיא הצלחה

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2017 בשעה 22:01

מה אפשר לשים במקום חמאה?.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2017 at 1:07 am

1/3 כוס שמן

השב
User Avatar
חן
מרץ 28, 2020 at 12:15 am

אפשר ללוש ביד? איך מומלץ להכין אם אין לי מיקסר

השב
User Avatar
Dana Cohen
אפריל 21, 2020 at 4:25 pm

היי יש לי ביצה בגודל s , האם מספיק לשים אחת או שתיים?

השב
User Avatar
Natalie
starstarstarstarstar
יולי 29, 2017 בשעה 15:46

היי , כמה שאלות : 1. האם גילגול הרולדה מתבצע מהצלע הקטנה של המלבן או מהצלע הגדולה ? 2. אחרי חריצת הרולדה באמצע , מה זה אומר הופכים את הרולדה עם המילוי כלפי חוץ ? הרי בכל הרולדה יש את המילוי 3. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים את שני החלקים אחד לתוך השני בצורת בורג 4. באיזה גודל תבנית? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2017 at 6:57 pm

הי הגלגול מהצלע הרחבה יותר. אחרי שחורצים באמצע את הרולדה, מפנים את החריצים שנוצרו עם המילוי כלפי מעלה. את שני החלקים מלפפים אחד בשני בצורת בורג מניחים את הקצה של אחד מהם על השני ומתחילים ללפף. תבנית עגולה, קוטר 24 עד 28 זה לא ככ משנה. מקוה שעזרתי בהצלחה!

השב
User Avatar
Natalie
אוגוסט 1, 2017 at 9:49 pm

היי, הכמויות לא הספיקו לשתי עוגות , רק לעוגה אחת . לאחר שחילקתי לשתיים , רידדתי שמתי נוטלה וחלבה וגילגתי קלטתי שזה מעט מדי בצק בשביל עוגה אחת ואז איחדתי בצורה קצת מרושלת בין שני החלקים. כעבור חצי שעה הוצאתי מהתנור ואני לא בטוחה שהבצק נאפה מספיק , האם הבצק של העוגה אמור להיות קראנצ׳י או יותר כמו בצק של חלה ? או שהבעיה היא באמת בזה שאיחדתי בין שני החלקים ? תודה רבה

השב
User Avatar
אילה
אפריל 17, 2020 at 2:09 pm

הי קרן, האם אפשר להשתמש בבצק הזה כדי להכין מאפי שמרים אחרים? הכנתי את הבצק ורוצה להמיר ללחמניות קינמון שוודיות...

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 3:44 pm

בטח!

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2018 בשעה 15:02

רק רוצה לוודא מתפיחים רק פעם אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2018 at 4:24 am

נכון

השב
User Avatar
ניצן קימלמן קטייפה
אפריל 17, 2020 at 6:53 pm

הי קרן אם אין פקאנים....?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 8:21 pm

מוותרים או מחליפים בכל סוכ אחר של אגוז, או שוקולד ציפס

השב
User Avatar
נתי
starstarstarstarstar
ספטמבר 4, 2018 בשעה 14:02

קרן הנפלאה והמוכשרת הייתי בסדנא שלך והייתה עוגת שושנים שמרים שוקולד האם זה המתכון? אם כן המילוי שעשינו היה נפלא ורק שוקולד בלי חלבה. מה המתכון למילוי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 4, 2018 at 2:34 pm

היוש נתי זוכרת אותך:-) זה מתכון אחר אני שולחת לך למייל

השב
User Avatar
נועה
ינואר 22, 2021 at 2:24 pm

היי קרן המדהימה, האם אפשר להקפיא חצי מהבצק? ואם כן, האם אחרי ההתפחה או לפני?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 3:36 pm

אחרי התפחה ראשונה ניתן להקפיא

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2019 בשעה 13:21

היי קרן! אם אין לי זמן להתפחה, אוכל להתפיח במקרר במהלך הלילה? אשמח לעזרתך בנושא. תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2019 at 1:34 pm

בטח, לילה במקרר זה מצויין

השב
User Avatar
ענבר חנן
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2019 בשעה 09:25

היי קרן, יש אופציה להפוך אותה איכשהו לפרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2019 at 9:47 am

בטח, בבצק במקום חמאה 1/3 כוס שמן קנולה במקום חלב מים ובמילוי אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס או בשמן קנולה

השב
User Avatar
יעל
ינואר 16, 2022 at 12:06 am

היי, במילוי במתכון לא כתוב חמאה, צריך לערבב עם השוקולד חמאה כדי לייצב את המילוי או ששוקולד בלבד מתאים?

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2020 בשעה 10:59

היי קרן, מתכון נהדר וראשון שלי מהבלוג. היה ממש תענוג לעבוד עם הבצק הזה. תודה רבה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 3, 2020 at 12:11 pm

שמחה מאוד לשמוע, שבת מהממת

השב
User Avatar
דלית
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 02:06

יצא מעולה! והבצק כייפי לעיבוד. תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 7:29 am

תודה שמחה לשמוע

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 10:36

היי קרן! חייבת להגיד שהתמכרתי לכל המתכונים שלך, ופחות או יותר אני חולמת לנסות את כולם. רק שאלה קטנה- אם אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק בצורה הרגילה, אני צריכה להתפיח פעם נוספת לפני ההכנסה לתנור? האם הבצק בכלל יכול לתפוח שוב פעם והאם יש השפעה או שזה מיותר, או שזה לא משנה? תודה רבה ממני הסקרנית מאוד להבין :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 10:48 am

הי, תודה רבה. תכלס את יכולה להעשות עם הבצק ה שבא לך, הוא יאהב כל צורה וכל מלית. התפחה שלני לאחר עיצוב לצורה חובה.

השב
User Avatar
נטע ניצן גיל
נובמבר 20, 2021 at 10:49 am

היי קרן !!! המתכונים שלך נהדרים!! שאלה קטנה צריך להתפיח שוב את העוגה אחרי יצירת הצורה?

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 13:59

הי קרן :) יעבוד טוב גם רק עם שוקולד? ולחובבים שוקולד במיוחד? אפשר פשוט להכפיל את כמות המילוי, במקטם החלבה והפקאנים? או שיש מתכון אחר עדיף? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 2:06 pm

יעבוד רק עם שוקולד אבל אי אפשר להכפיל כמות של מילוי זה מאוד יכביד על העוגה אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום חלבה ופקאנים

השב
User Avatar
איילתהשחר
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 00:14

פשוטה מעולה וטעימההההה!!! קרן את נהדרת והמתכונים שלך תמיד מדוייקים להפליא ❤️

השב
User Avatar
שירלי בובליל
מאי 16, 2020 at 10:47 pm

היי, מתה על הבלוג שלך!! :) שתי שאלות בבקשה.. 1. על כל עוגה מורחים למעשה רבע כוס שוקולד? 2. בזמן שהעוגה הראשונה בתנור, זה בסדר שהעוגה השנייה חצי שעה בחוץ? כי רשמת שאין התפחה שנייה..

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 11:15 pm

את יכולה להכניס אותה למקרר כן בערך רבע כוס ואם זה לא מספיק את תמיד יכולה להוסיף

השב
User Avatar
שירלי
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 07:24

מתכון מושלם! העוגה נטרפה איך שיצאה מהתנור !

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 7:37 am

איזה כייף! תודה

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 12:52

היי, כמה זמן התפחה שנייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:17 pm

אין התפחה שניה

השב
User Avatar
יהל
starstarstarstarstar
יוני 5, 2020 בשעה 14:12

הי קרן, חשבתי בהתחלה שיהיה לי זמן למקרר אז התחלתי התפחה במקרר. עכשיו אחרי 3 שעות במקרר, כשהבצק לא תפח אני מבינה שאני צריכה למהר. אפשר להתפיח אחרי המקרר בחוץ? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2020 at 5:11 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
יולי 10, 2020 בשעה 22:42

היי קרן! האם אפשר לעשות את השמרים עם מילוי של חמאת בוטנים ?!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2020 at 7:19 am

בוודאי אבל צריך להוסיף לזה אבקת סוכר שיהיה מתוק ואפשר גם שוקולד צ’יפס

השב
User Avatar
שובי
starstarstarstarstar
יולי 16, 2020 בשעה 12:39

היי קרן, את לא מתפיחה את העוגה עם המילוי ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2020 at 2:04 pm

ספיציפית את זו לא אבל אם מרגיש לך להתפיח. אין בעיה

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2020 בשעה 18:42

אפשר להתפיח לילה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2020 at 8:20 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
אורית
אוגוסט 6, 2020 at 10:08 pm

היי קרן, ואם אני בוחרת להתפיח לילה קודם..מה לעשות עם הבצק בבוקר:להוציא מהמקרר וישר לעבוד איתו?לתת לו לנוח בחוץ שוב?אם כן,לכמה זמן? תודה!!

השב
User Avatar
רוני גולדשטיין
starstarstarstarstar
אוקטובר 29, 2020 בשעה 18:44

היי, האם ניתן להתפיח לילה במקרר? תודה, המתכונים שלך מדהימים!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2020 at 7:42 pm

תודה! בטח שאפשר

השב
User Avatar
מתן
starstarstarstarstar
נובמבר 5, 2020 בשעה 14:12

קרן את פשוט מלכה !!! פעם שנייה שאנחנו עושים את המתכון שלמות הזה ופעם קודמת לא הספקתי לכתוב לך אח"כ. מזל שישר הסכמנו שברור שנעשה שוב אז נכנסתי למתכון פעם נוספת. תודה תודה תודה! אגב, בשתי הפעמים היה חסר לנו קמח, בערך חצי כוס.. מעניין למה..

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2020 at 2:37 pm

שמחה ממש לשמוע תודה!

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2020 בשעה 12:42

אין על המתכונים שלך. הכל תמיד מדוייק ונכון! תודה!! (:

השב
User Avatar
מיכ
starstarstarstarstar
דצמבר 29, 2020 בשעה 12:37

העוגה יוצאת קראנצ׳ או רכה כמו חלה?

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2021 בשעה 00:46

היי, אשמח לדעת האם יש אפשרות למילוי אחר בנוסף לשוקולד, נגיד את העוגה השניה להכין עם קינמון? אם כן, אשמח לדעת כיצד להכין את המילוי, מה אני מוסיפה לקינמון? תודה! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2021 at 7:10 am

אפשרי בהחלט 150 גר חמאה רכה 150 סוכר חום 2 כפות קינמון לערבב ולמרוח

השב
User Avatar
יעל
מאי 14, 2021 at 2:34 pm

טעמנו אצל חברה והיה מושלם! עכשיו אני רוצה להכין בבית אבל חשבתי להכין מילוי 'גנאשי' משמנת ושוקולד מריר, זה יעבוד? מה הכמויות אם כן?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 4:33 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי יש בגוגל מלא מתכונים

השב
User Avatar
לי שקד
starstarstarstarstar
מאי 22, 2021 בשעה 19:46

הי שבוע טוב שאלה!!אני רוצה להכין קראנץ שמרים שוקולד חלבה...האם יש מלית המורכבת מממרח חלבה מוכן ומשוקולד נוטלה לצורך העניין? או עדיף נוטלה וחלבה מפוררת כמו שרשמת ולא ממרח חלבה? אם יש אפשרות מה היחסים ביניהם ל500 גרם קמח..תודה רבה מקור להשראה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2021 at 9:16 am

אפשר לערבב מלית חלבה עם נוטלה וזהו

השב
User Avatar
Tom
starstarstarstarstar
יולי 10, 2021 בשעה 10:09

אם רוצים להכין חצי מתכון, רק בשביל עוגה אחת כמה ביצה לשים? עדיין 1?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 10, 2021 at 3:11 pm

כן חייבת ביצה

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
ספטמבר 3, 2021 בשעה 12:01

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שיש בו כבר שמרים? אם כן, מה הכמות המומלצת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2021 at 2:46 pm

אפשר פשוט לוותר על השמרים ולהשתמש באותה כמות הקמח

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
דצמבר 16, 2021 בשעה 16:20

היוש!(: כשאת כותבת שיוצאות 2 עוגות הכוונה היא שיוצאות 2 רולדות בצורת בורג אבל אחרכך שמחברים את שתי הרולדות לצורת זר אחת? או שיוצאים שני זרים?

השב
User Avatar
דניאלה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2023 בשעה 12:30

היי קרן, הילד מתחנן לקרנצ חלבה ביתי שאמא תכין לו. איזה מילוי יתאים ללא שוקולד?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2023 at 12:46 pm

ממרח חלבה ולהוסיף חמאה או חמאה רכה על הבצק ולפזר מלא חלבה מפוררת

השב
User Avatar
הדסה
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2023 בשעה 11:24

האם אפשר שהמילוי יהיה משוקולד ואם כן כיצד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2023 at 10:06 pm

יש שוקולד במילוי

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
יולי 29, 2024 בשעה 12:56

היי קרן :) באיזה שלב להדליק את התנור שיתחמם? והאם במצב רגיל (פס למטה פס למעלה)?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2024 at 5:46 pm

מה הכוונה האיזה שלב? כשרוים לאפות מחממים אותו וכשהוא מגיע לחום המיועד מכניסים את העוגה פנימה לחום עליון תחתון

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
ספטמבר 4, 2024 בשעה 09:27

אם אני עושה כמות כפולה להכפיל גם את כמות השמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 5, 2024 at 7:28 am

בטח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img