**תאריכים לסדנה בתחתית העמוד**
לפני כמה שנים הכרתי לראשונה בצק שנקרא ״ללא לישה״ והכנתי ממנו לחם ללא לישה בתנור בתוך סיר, לא האמנתי אז שמערבוב קצר בקערה בלי מיקסר ובלי ללוש בכלל אני אוציא מהתנור את אחד הלחמים הטובים שאפיתי. הייתי בטוחה שאי אפשר להגיע לתוצאה של לחמים ומאפים ללא מיקסר.
עברו כמה שנים ובסגר הראשון בקורונה הוצאתי מתכון לבגט ללא לישה שהפך להיות אחד המתכונים הכי ויראליים ברשת ולא סתם.
ומאז? והזאנר הזה שנקרא בצקים ללא לישה הוכיח שהוא פה כדי להישאר.
החלטתי להקדיש לבצק הזה סדנה שלמה כי אני חושבת שהוא זאנר שכל אחד חייב להכיר, גם אופים מנוסים וגם אנשים ללא נסיון כלל, גם אם יש לכם מיקסר זה בסדר, תוכלו לשלב את טכניקת הבצק ללא לישה במטבח שלכם בקלות ועדיין לאפות מאפים שמתאימים יותר לעבודה עם מיקסר.
אז מה זה בעצם? איך זה עובד? האם זה יוצא טוב כמו בצק עם לישה? למי זה מתאים? האם צריך מיקסר בשבילו? (רמז: לא!) והאם כל אחד יכול להכין?
בסדנה כל אחד מאיתנו יכין בצק ללא לישה, שאחכ יילך איתו הביתה (כך שלא תוכלו להתחמק ותהיו חייבים להכין ממנו משהו )
ביחד נעבוד ונכין מגוון מאפים מלוחים ומתוקים מבצקים ללא לישה, ותתכוננו כי אתם לגמרי הולכים להיות מופתעים.
*התפריט עשוי להשתנות בהתאם לנמצא בשוק, לעונות ולמצב הרוח