לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
ספטמבר 24, 2025 | 23 תגובות
זמן הכנה: שעה וחצי - שעתיים
זמן אפייה: 20-25 דקות
רמת קושי: בינוני
שנים שאני מכינה מתכוני בורקס נהדרים
אבל הפעם, הבצק הזה גרם לי להבין מה תמיד היה חסר לי.
ברוב מתכוני הבורקס בארץ משתמשים בשמן, והפעם בשימוש בממרח לורפק הבנתי שבעצם כל הפריכות והשכבות הקראנצ׳ית מגיעות מהממרח .
גם הבצק עצמו עם מעט שמרים, לעומת מתכונים אחרים שאני מכינה בלי
אין ספק שהמתכון הזה לוקח בגדול!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: שעה וחצי - שעתיים
זמן אפייה: 20-25 דקות
רמת קושי: בינוני
מצרכים למתכון:
לבצק:
5 כוסות קמח (700 גרם)
2 כוסות מים (400 מ״ל)
1 כף מלח
1 כפית שטוחה שמרים
למלית:
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
150 גרם בולגרית מפוררת/ מגורדת
200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת דק
חופן עלי אורגנו/ זעתר טריים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק לישה של 25-30 דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 125 גרם.
בקערה שטוחה ממיסים 200 גרם ממרח לורפק (את 50 הגרם הנותרים תשאירו באריזה המקורית).ֿ
מניחים את הכדורים בקערה ומכסים את הכדורים בממרח המומס.
מניחים את הבצק למנוחה לפחות לשעה וחצי בחוץ בטמפ החדר (אם רוצים יותר אפשר גם לילה במקרר)
מערבבים את מלית הגבינות לתערובת אחידה.
משמנים את משטח העבודה ופותחים את הבצק לעלה מלבני דקיק ככל הניתן. מברישים את הבצק בממרח הלורפק שנותר.
ומניחים מעט מהגבינה בקצה התחתון של הבצק ומגלגלים את העלה לרצועה ארוכה.
מעצבים לצורת בורקס (ראו בסרטון).
מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפיה. מברישים בממרח לורפק, אופים כ20-25 דק בתנור שחומם מראש ל220 מעלות עד השחמה יפה.
מגישים עם רסק, ביצה או מה שאוהבים וטורפים 🙂
TAG בורקס, בורקס צדר וגבינות
לא טעות כל קמח חזק יעבוד פה טוב
היי קרן תודה על המתכונים השווים למה לופרק?? אפשר חמאה?
היי קרן מתכון מטורף. יש תחליף ללורפק? שואלת מטעמי כשרות...
אם אין לורפק( לא גרה בארץ) חמאה רגילה גם תעבוד?
אם אין לורפק ( לא גרה בארץ) חמאה רגילה תעבוד?
בטח
הי, ניראה מעולה והזדמנות להודות על מתכונים נפלאים ומדוייקים. במה אפשר להחליף את הלורפק?
חמאה רגילה תודה אפרת
אפשר להקפיא לפני אפיה?
בטח
היי קרן רשמת שאפשר להשאיר כל הלילה במקרר.. החמאה לא תתגבש? האם התוצאה תהיה טובה כמו שיישב בחמאה מומסת
אחלה תוצאה
אפשר ללוש את הבצק ביד?
בטח
האם ניתן להשאיר במקרר ל24 שעות או שזה יותר מידי ? והאם ניתן להמיר למרגרינה רגילה ?
זה יותר מדי אפשר מרגרינה
כתוב לישה של 25-30 דקות, זה אכן כך?
כן
אם מקפיאים אופים ישירות מהמקפיא?
כן
מורן
ספטמבר 25, 2025 בשעה 20:03
קרן נראה מגרה ביותר לישה של 25 דקות ? לא טעות נכון? וטיזה קמח עדיף? לחם פיצה וכו'? תודה מראש