לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 12, 2024 | 6 תגובות

אף פעם לא מאוד אהבתי מרק עגבניות, זה תמיד הזכיר לי מרק עגבניות קר כמו גספצ׳ו שאני לא כל כך אוהבת,
וכמו עוד מלא דברים בחיים למדתי עם הזמן כן לאהוב ולאכול. בארוחת שישי אצל אמא שוב היא הכינה מרק מטורף, והפעם
מרק עגבניות עם פסטה, שהיא הגישה עם פרמז׳ן וקוביות אבוקדו טרי וזה יצא מטורף. הטעמים של המרק היו כל כך טובים והמרקם שלו
היה מושלם, ומיד ביקשתי מתכון, חיפשתי פסטה למרק שבוע בחנויות ואז החלטתי שאני פשוט אכין עם פסטה קונכיות קטנות.
לא היה לי אבוקדו טרי אז הכנתי עם עלי בזיליקום, אני ממש ממליצה לכם שאם יש לכם אבוקדו תנסו, ואפשר גם להכניס למרק
כף של שמנת חמוצה זה גם מאוד טעים .
את המתכון אמא לקחה מאיזה עיתון לצערי לא כתוב של מי זה אז לא יכולה לתת קרדיט אבל הוא ממש טעים.
הגשתי את המרק עם ג׳בטות בקופסא מהמתכון הזה, תוכלו לראות בוידאו שמצורף פה למטה את שלב הקיפולים שלהם , אל תוותרו
זה בצק ללא לישה והוא מדהים .

![]()
מצרכים למתכון:
3 כפות שמן זית
גזר גדול קלוף ומגורד
בצל גדול קצוץ
3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים (אפשר גם לקצוץ רק את הגבעול ולהשאיר עלים שלמים ואחכ להוציא אותם מהמרק)
3 שיני שום קצוצים
1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר לבן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת ציר עוף או מרק עוף (פרווה/בשרי מה שמעדיפים)
חבילה (100 גר׳) רסק עגבניות
2 פחיות (סהכ 800 גר׳) עגבניות מרוסקות
8 כוסות (2 ליטר) מים
1 כוס של פסטה קטנה למרק (השתמשתי בקונכיות)
להגשה:
חופן עלי בזיליקום טריים
50 גר׳ גבינת גרנה פדנו או פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן, מטגנים את הבצל עם הסלרי והגזר למשך כמה דקות, מוסיפים מלח, פלפל, את השום הפפריקה הסוכר
והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומרעבבים, מוסיפים את המים ושוב מערבבים
מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה בינונית ומבשלים את המרק למשך 20 דקות
מוסיפים את הפסטה ומבשלים שוב למשך 20 דקות.
מגישים חם, מוזגים לצלחות מרק חם, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פרמזן ומגישים עם לחם טרי
TAG ג׳בטה בקופסא, חורף, מרק, מרק עגבניות עם פסטה, עגבניות, פסטה
ברור
אפשר להחליף את הפסטה באורז? יש הנחיות מיוחדות אם כן?
אפשר אין הרבה הבדל באורז צריך להתבשל
היי אפשר לשים 2 כוסות פסטה?
לא ממליצה, זה המון פסטה ביחס למרק
ramit הרשקו
פברואר 22, 2024 בשעה 10:45
היי נראה אש .זה טעים גם אם לא אוכלים באותו רגע?