איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה : 10 דקות
זמן אפיה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
מצרכים למתכון :
4 כרעיים של עוף מחולקים
בצל אחד גדול קצוץ דק
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות (ללא קליפה)
2 שיני שום מרוסקות
עגבניה גדולה קצוצה דק
2 כפות רסק עגבניות
כפית כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
כפית כוסברה יבשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
מניחים את העוף בקערה גדולה ומערבבים אותו עם שום כתוש, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל ו 3 כפות שמן זית
ואם בחרתם להוסיף כוסברה יבשה זה הזמן
מניחים בצד לחצי שעה, שעה
מחממים מעט שמן בסיר סוטאז׳ ומטגנים מעט את הבצל, מניחים את העוף מעל הבצל (תשמרו את הקערה שהעוף הושרה בה אל תשטפו אותה)
ומטגנים אותו משני הצדדים כל פעם למשך חמש דקות.
לקערה שהעוף הושרה בה מוסיפים עגבניה קצוצה, רסק עגבניות וחצי כוס מים חמים ומערבבים עם השאריות של התבלינים שנשארו מהעוף.
שופכים את הנוזל מעל העוף
מכסים את הסיר ומבשלים למשך 35 דקות
מוסיפים לסיר תפוחי אדמה ובטטות, מכסים שוב עם המכסה ומבשלים למשך 30 דק נוספות
מחממים תנור ל 220 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור ללא מכסה, אחרי 20-25 דקות התבשיל אמור להיות רך ושחום
בתאבון
יאנה
דצמבר 2, 2025 בשעה 12:54
הכנתי, יצא מעולה. תודה רבה.