עוגות בחושות

עוגת חלבה קינמון ופירורים

יוני 15, 2024 49 Comments

אתמול אחר הצהריים, עשיתי טעות והנחתי את הטלפון שלי על הגדר של המרפסת, ביחד עם מטען נייד שהטלפון היה מחובר אליו עם כבל

החוט השתשל למטה והטלפון נחת ברחוב.

הוא נשבר כולו בחלקו האחורי, והפסיק לעבוד, כלומר יש טלפון, אבל חסר לו רכיב שנקרא רכיב סלולרי ולכן אין מה לעשות איתו

זה טלפון חדש (אייפון 15 פרו מקס)

בשבילי, להיות בלי טלפון שבו יש הכלללל זה מטורף, יום שישי אחהצ ואין אף מקום שיכול לעזור לי ובכל זאת ניסינו אני ונתן לקפות ליפו לרחוב יפת

לחפש עזרה אבל זה לא קרה, ואני בלי טלפון.

בשלב מסויים הילדים הגיעו לארוחת ערב, הלכתי לראות טלויזיה ונרדמתי בלי הטלפון.

למחרת קמנו, ניסינו לקמבן כל מני קומבינציות עם טלפונים אחרים בבית שלא עבדו, ובסוף התייאשתי (והייתי עצבנית) ויצאנו לשתות קפה בנמל

לשמחתי, גור אדם שומר שבת בלי טלפון והיה ער ופשוט הצטרף אלינו, דבר שכמעט לא קורה, ויצאנו שלושתנו מהבית בלי טלפונים, וזה היה לא רע בכלל.

למישהי כמוני שמשתפת 22 שעות ביממה שלה זה נורא נורא מוזר, כי כל ההתנהלות אחרת.

חזרנו הביתה והתחלתי להיכנס ללחץ, הייתי אמורה בבוקר לצלם שני מתכונים ולא היה לי איך, כלומר המצלמה של הנייד שלי עובדת אבל אין לי

חוץ מזה שום אפשרות לעשות עם זה כלום, בסוף העברתי את האינסטגרם שלי לניייד של נתן, וצילמתי איתו

אבל נכנסתי לכזה לחץ, שכדי להוציא אותי ממנו החלטנו לנסוע ללילה מחוץ לעיר, והזמנו חדר במלון בוטיק ליד ירושלים.

אבל לפני שיצאנו הססקפתי לצלם את העוגה המדהימה הזו, לטעום ממנה ביס ולהשאיר אותה בבית לאורחים שמגיעים מחר בבוקר לסדנה.

כל העוגות שאני מכינה והן על בסיס שמנת מוקצפת יוצאות פשוט וואו!

הסופש הזה אני קצת לומדת להסתדר ולחיות בלי הפלאפון שלי, ואני חושבת שזה משהו שכדאי לי לתרגל ביום יום שלי קצת יותר.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת חלבה קינמון ופירורים/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה רצוי 38% 

4 ביצים גודל  L

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן 

1 כפית מחית/תמצית וניל 

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל+2 כפות 

2 כפיות אבקת אפייה

4 כפות ממרח חלבה

1 כף אבקת קינמון

לעיטור:

קראמבל פירורים :

70 גר׳ חמאה קרה מהמקרר

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2/3 כוס (95 גר׳) קמח לבן

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה ביצים וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת תערובת 

תפוחה. מדובר על ממש כמה דקות טובות אל תוותרו.

מוסיפים וניל, קמח, ואבקת אפייה ומערבבים היטב (אפשר להמשיך עם בלון ההקצפה 

במהירות איטית)

מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית אפייה. 

לבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את ממרח החלבה ואבקת הקינמון ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת הקינמון מעל הבלילה הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים תנועות ״שיש״

לקראמבל:

מערבבים בעקהר את מצרכי הקראמבל, ובעזרת הידיים מפוררים עד נשוצרים פירורים, מפזרים באו]ן אחיד מעל העוגה.

אופים את העוגה למשך 40-50 דק/ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יותא עם פירורים לחים עליו 

והעוגה יציבה למראה.

מוציאים ומצננים מעט, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים

לא אוהבים קינמון? אפשר להמיר בקקאו או לוותר

את העוגה שומרים עד שלושה ימים מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב.

ֿ

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

מיטל שלזינגר יוני 15, 2024 at 7:36 pm

יש לי שאלה קצת מעצבנת אני פשוט ממש לא אוהבת חלבה והעוגה נראית סוף! אני יכולה להכיו אותה בלי חלבה? זה ישנה ממש את הכל או שזה פשוט תהיה עוגה מעלפת בטעם חמאתי עם קינמון פירורים טעים?:)

Reply
ננה בננה יוני 15, 2024 at 8:25 pm

נר4ית חתיכית לאללה וגם מרקם מגרה
אבל… זה לא המון סוכר???
כוס וחצי ועוד ממרח חלבה שמתוק ועוד חצי כוס לקראמבל ועוד בסוף און טופ גם אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:53 am

יש עוגות עם פחות סוכר אפשר להכין אותן, זו לא מתוקה מדי

Reply
עירית יוני 16, 2024 at 4:31 pm

אז תעשי עוגה אחרת.גם מי שלא אוהב גבינות לא אמור להכין עוגת גבינה

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:54 am

תוסיפי עוד כף קינמון, היא תהיה מדהימה

Reply
יהודית גלעד ספטמבר 9, 2024 at 5:49 pm

אולי תשימי ממרח חלב במקום, הוא נטרלי ולא ישפיע על הצבע

Reply
אורנה יוני 15, 2024 at 8:52 pm

במה אפשר להמיר את השמנת מתוקה לגרסת פרווה

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:53 am

קרם קוקוס יכול לעבוד באותה הכמות .

Reply
חיים יוני 28, 2024 at 8:42 am

במקום השמנות?

Reply
בטי בוקריס יוני 15, 2024 at 10:26 pm

האם חייבים 2 שמנת או שאפשר להמיר אחת לפחות במיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:52 am

השמנת היא השומן של העוגה ולכן אני לא יודעת אם זה יספיק

Reply
לימור ספטמבר 14, 2024 at 8:11 pm

היי אגם, האם אפשר להמיר במקום שמנת מתוקה לקצפת צמחית לגירסת פרווה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2024 at 8:08 am

אז יהיה חסר השומן של השמנת אז צריך להוסיף כמה כפות שמן

Reply
נצחיה יוני 22, 2024 at 10:41 am

הכנתי את העוגה יצאה מדהים מדהים.
אלופה שאת קרן.

Reply
אסתר ספטמבר 9, 2024 at 12:28 pm

אפשר עם חלבה מגורדת?לא מחית.
אם כן איך לכמת ?

Reply
יגיל יוני 16, 2024 at 12:36 am

קרן היי
שמי יגיל, מרעננה.
עד לפני חצי שנה, חיי נושם אוכל דברי מאפה רגילים.
אבל פתאום התברר שאני מנוע מלאכות גלוטן, ככה באמצע החיים.
יש מצב שאת ממציאה ומפתחת גם את התחום הזה ?
קמחים ללא גלוטן, הם כרגע הלחם ועוגות שאני אופה.
אשמח לשמוע ממך…
ביי
יגיל

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:52 am

הי יגיל, יש בלשונית פסח באתר המון מתכוני ללא גלוטן
ובאופן עקרוני כל עוגה בחושה, בצק פריך (טארטים ועוגיות) אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לרוב זה עובד ביחס של 1:1
בבצקי שמרים לצערי אני לא יכולה לעזור, זה עובד אחרת וזה פחות התחום שלי, ממליצה לדבר עם עמר סלע הוא אלוף בסדנאות לחמים ללא גלוטן

Reply
בר יוני 16, 2024 at 3:13 pm

יעבוד גם בתבנית 26 היחס של החומרים או שהיית משנה משהו?

Reply
נחמה יוני 16, 2024 at 8:17 am

קרן את מהממת!!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:49 pm

תודה נחמה

Reply
ליעד יולי 4, 2024 at 5:01 pm

היי קרן

Reply
Osnat יוני 16, 2024 at 2:20 pm

היי אפשר להחליף את מחית החלווה בשערות חלווה?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:47 pm

בטח

Reply
אביגיל יוני 16, 2024 at 2:30 pm

שלום קרן , האם אפשר להמיר חלבה קשה או להכין איכשהו בבית את הממרח אם אין לי ואין במכולת הקרובה ? תודה:)

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:47 pm

אפשר להמיר לפירורי חלבה ואפשר לערבב טחינה גולמי עם סילאן לממרח

Reply
שני יוני 28, 2024 at 1:38 pm

אלופה שאת תמיד נותנת פתרונות!

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:07 pm
Reply
Rachel Berger יוני 16, 2024 at 6:45 pm

אפשר להמיר את השמנת בחמאה? אם כן, באיזה יחס בבקשה? תודה

Reply
שיר יוני 16, 2024 at 11:39 pm

הי,
נראית מעולה!!
יעבוד עם טחינה/ טחינה+ דבש במקום החלבה ?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:46 pm

כן בטח

Reply
דבי יוני 18, 2024 at 9:40 am

אפשר במקום ממרח חלבה חמאת שקדים או ממרח שקדים?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:05 am

אפשר

Reply
יפה יוני 18, 2024 at 10:54 am

היי קרן, העוגה מגרה בטירוף, אני טבעונית, מה הם התחליפים לביצים במקרה זה?

Reply
יפה יוני 18, 2024 at 4:14 pm

היי קרן, היכן אראה את התשובה להתיחסות שלי? שאלתי מה עושים לגביי טבעוניים מבחינת הביצים?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:04 am

לרוב, ממירים ברסק תפוחים, יש טבלאות של המרות ביצים בגוגל בקלות, בעוגה הזו תצטרכי להתמש בקרם קוקוס במקום שמנת ובמחמאה או נטורינה או שמן קוקוס עבור הפירורים
בהצלחה

Reply
אורלי יוני 19, 2024 at 1:42 pm

אשמח לדעת אם במקום ממרח חלבה אפשר ממרח שקדים או לוטוס במקרה של אלרגיה, תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:03 am

שני התחליפים נשמעים לי מצויין

Reply
רותם יצחק יוני 20, 2024 at 7:31 pm

אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק ?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:01 am

כן בטח

Reply
ליעד יולי 4, 2024 at 4:49 pm

היי קרן
העוגה נראית מהממת כיאה למתכונים המעלפים שלך! איזה כיף שזכינו בך
אני ממש רוצה להכין את העוגה היום בערב לשבתבגרסת פרווה וראיתי שלא כתבת שאפשר להמיר את השמנת מתוקה בשמנת צמחית, אני פחות אוהבת טעם דומיננטי של קוקוס בעוגה וגם לא בטוח שאמצא בסופר קרם קוקוס אז רציתי לשאול מה אפשר עוד לשים במקום קרם קוקוס? אפשר אפילו לשים שמנת צמחית אחת וקרם קוקוס אחד?

Reply
אמירה יוני 28, 2024 at 1:25 pm

היי, יש לך רעיון למה נפלה העוגה?
)החלפתי את השמנת לקצפת צמחית שיהיה פרווה(

תודה

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:07 pm

אולי לא היתה אפויה עד הסוף

Reply
שרה יולי 5, 2024 at 6:28 pm

קרן את נפלאה
האם אפשר לוותר על הקראמבל למעלה?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:59 am

בטח שאפש ר

Reply
י יולי 12, 2024 at 12:24 pm

הכנתי.
יצאה נהדר.טעימה …
תודה רבה קרן.
אגב, הסתפקתי ב-1 כוס סוכר.

Reply
נועה אוגוסט 4, 2024 at 1:23 am

היי נראה מעולה!
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2024 at 9:33 am

בטח

Reply
קורל אוגוסט 26, 2024 at 7:11 pm

היי קרן,יש לי רק ביצי מדיום,כמה לשים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2024 at 7:38 pm

תוסיפי אחת

Reply

Leave a Comment