לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
יולי 21, 2025 | 27 תגובות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: 40-45 דקות
רמת קושי: קל
העוגה הזו נולדה כשנתקעתי בבית בלי שוקולד ובלי קקאו והיתה רק קופסא של שוקולית. הכנתי אותה והיא יצאה רכה לחה וכל כך טעימה.
אני מחזיקה שוקולית בבית גם למתבגרים אבל גם בשבילה.
היא עוגת נוסטלגיה וילדות ועם כל הפשטות שלה אני מטורפת עליה.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: 40-45 דקות
רמת קושי: קל
מצרכים למתכון /תבנית מלבנית 20*30 ס״מ
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
5 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות (20 גר׳) אבקת קקאו
1 כוס (140 גר׳) אבקת שוקולית
2 כוסות (280 גר׳) קמח
שקית (10 גר׳) אבקת אפייה
לציפוי שוקולד:
150 גר קוביות שוקולד מריר
50 מ״ל שמנת להקצפה
או:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לתערובת מאוד תפוחה
זה לוקח 5-7 דקות רצופות של הקצפה
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים שמן ושמנת להקצפה, ומגבירים מחדש להקצפה נוספת של דקה.מפסיקים את פעולת המיקסר,
ומנפים פנימה את הקמח,אבקת אפייה קקאו ואבקת שוקולית, רק כדי להימנע מגושים,
ושוב מפעילים את המיקסר הפעם במהירות איטית בינונית לערבוב אחיד של כל המצרכים .
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .
לציפוי: במקרוגל בכלי חסין חום מביאים שמנת לרתיחה. מכניסים פנימה את השוקולד וממתינים שלוש דקות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד ועד שהתערובת אחידה.
מקשטים את העוגה בציפוי שוקולד או אבקת סוכר ומגישים
את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.כשהיא עטופה היטב.
לפרווה אפשר להמיר את השמנת במתכון במיץ תפוזים או בקרם קוקוס.
TAG ילדים, עוגת שוקולית, שוקולד, שוקולית
היי חיים, יש כפתור להדפסה ואפשר לבחור להסיר את התמונה ולהדפיס רק את המתכון או להדפיס עם התמונה :) הכפתור נמצא בצד השמאלי בכל עמוד מתחת לבאנרים של המדיה
בילדותנו היה נדיר למצוא עוגת שוקולד על בסיס שוקולד ועוגות בטעם שוקולד היו על בסיס קקאו. לא הבנתי אם היה לך קקאו למה הוספת שוקולית? ואם לא היה מהיכן הגיעו שתי הכפות? כי שוקולית כולה קקאו טחון עם סוכר בגדול אבל יותר יקר..
יש אפשרות להמיר את את השוקולית בקקאו? אם כן מה הכמות? לגבי הקמח האם יש לך מושג איך העוגה תצא מקמח ללא גלוטן? במידה וכן, יש הרבה סוגים אם את ממליצה על משהו מיוחד?
לא ממליצה לשים רק קקאו זה יהיה מר מידי, קמח ללא גלוטן לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה
הי קרן,מה שלומך היום?? אני אוהבת טעם מעודן של "שוקלד" או קקאו/שוקולית בעוגות,אפשרי להפחית מכמות הקקאו והשוקולית? ואם כן,מה המינימום ש"חובה"לשים? מחכה לתשובתך כדי שואכל להכין!! תודה!!!!
תודה רבה .עוד מתכונים בבקשה
למה שמנת גם במתכון וגם בציפוי? אפשר משהו אחר במקום?
אפשר קרם קוקוס
למה להתלונן ? על אחת/ד יכין אם מתאים לה ואם לא אז לא .קרן עוקבת אחריך את מדהימה כל מה שעשיתי מהמתכונים שלך עפו עליהם .מעוניינת בסדנאות שלך .צריכה למצוא זמן בין לבין .אוהבת את הוויב שלך .
בדיוק. רק. מתלוננים
ותמיד מחפשים להחליף קמחים, שמנים וכו'. חפשו מתכון שמתאים לכם בלי לבלבל את המוח
תפסיקו עם כל הטענות האלה באמת.. נותנים לכם מתכון מושקע,מפורט,מצולם ומוסרט.ואתם מוצאים על מה להתלונן. אני ניסיתי והעוגה נימוחה וטעימה.אכן מזכירה טעם ילדות. תודה קרן את נפלאה ♥️
הי, אפשר לאפות עם קמח כוסמין או שקדים?
אפשר כוסמין ממליצה על קמח 70 אחוז כוסמין שמרגיש ממש כמו קמח לבן
היי, הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגלישקייק?
כן
אם אני משתמשת בביצים גודל מדיום מה הכמות?
תוסיפי אחת
אופים בטורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
אופים על טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
יחנות.. המתכון של קרן זהו טייקת אור ליבט
הערה קטנה במצרכים רשום אבקת אפייה , אבל באופן הכנה לא רשום ולצערי שכחתי נסגרתי אחרי שהכנסתי לחנות שראיתי שהיה רשום אבקת אפייה כמה ז נורא?
צודקת, זו טעו שלי ואכן העוגה לא תצליח ללא
חיים
יולי 22, 2025 בשעה 07:44
אולי בכל זאת תשקלי להוסיף תמונה להדפסה היום לא מדפיסים אל שומרים את הקובץ כ-PDF או לפחות תני אופציה להדפסה עם או בלי תמונה תמונה שווה......