לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
דצמבר 24, 2025 | 0 תגובות
לפני המון שנים התארחנו אצל אמא של חבר של נתן ביום גשום וקרררר בירושלים
היא הכינה לנו לארוחת צהריים את התבשיל הזה ואני התלהבתי, קודם כל זה היה ממש טעים, וחוץ מזה שלמרות שהעוף ישב על ירקות ירוקים הילדים זללו אותו, ואני התענגתי על ירקות ירוקים על אורז והיה ממש טעים
את המתכון היא לקחה מספר בישול ישן של נירה רוסו שבמקרב גם יש לי בבית ומאז ועד היום יש לי מן סימון כזה בספר
בעמוד של המתכון כי אני ככ אוהבת אותו.
במקור למתכון קוראים קדירת עוף על רפידת שעועית , הכי שמות של פעם.
כמו שאתם יודעים יש לי חיבה לספרי בישול ישנים, תמיד כייף להכין מהם דברים ואפשר לעשות עדכוני גרסה קלים
גם בשמות וגם בשימוש במצרכים מסויימים כמו למשל במתכון הזה, במקור התשמשו בקטשופ לרוטב ואני אוהבת יותר רסק
עגבניות .
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מצרכים למתכון:
500 גר שעועית ירוקה קפואה
400 גר אפונה ירוקה קפואה
400 גר ברוקולי קפוא או כרוב ניצנים ואפשר גם לשלב
5 כרעיים של עוף מחולקים
2 שיני שום כתושות
1 כוס (240 מ״ל) מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות (אפשר להמיר בקטשופ כמו במתכון המקורי)
5 כפות דבש או סילאן
2 כפות חומץ או מיץ לימון
3 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1-1.5 כוסות (240-360 מ״ל) מים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב, במתכון המקורי ממש חיממו את הרוטב בסיר אז מה שתעדיפו
בסיר רחב מסדרים את הירקות הירוקים, ואת כוס המים ומבשלים על האש למשך 10 דקות
מוסיפים מלח ופלפל
מניחים את העופות מעל הירקות, ומוזגים מעל העוף את כל הרוטב.
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים למשך 30 דקות עם מכסה סגור.
מחממים תנור ל 200 מעלות, מעביירם את העוף מכוסה לתנור למשך 30 דקות ואז מסירים את המכסה ומבשלים
לעוד 30 דקות עד שהעוף שחום למראה ורך.
מגישים חם עם אורז לבן ליד.
**מבחינת הירקות, אפשר לשנות כמויות או להחליף בירקות אחרים
0 תגובות גולשים