עוגיות

אצבעות טבלאות שוקולד בבצק פריך

מאי 14, 2022 19 Comments

צילום: נופר צור

 

צילום: נופר צור

את המתכון הזה אתם הולכים להכין ולהחביא מעצמכם, כי הוא אחד השווים שיש. והאמת שהוא אחד הקלים שקיימים באתר.

כל כך קל ששקלתי אם להעלות אותו בכלל, מכינים בצק פריך בקלולה, מניחים באמצע טבלת שוקולד איזה שבא לכם, ואופים.

הכי קל ומהיר וזריז שיש, ואם אתם רוצים אתם תמיד יכולים להתשמש בבצק פריך מוכן, אבל הבצק הזה על בסיס שקדים והוא

פי אלף יותר טוב מכל מוכן שתקנו. אני התלהבתי ממש שאפשר לשחק את טבלאות השוקולד, ותכלס אפשר להעמיד פה גם כמה קינדר

אצבעות אחד ליד השני לדוגמא, או חפיסות של כיף כף, או כל דבר אחר שנראה לכם וזה יצא אחלה.

קבלו מתכון קליל לרגע של קרייבינג למתוק במינימום עבודה.

צילום: נופר צור

אצבעות טבלאות שוקולד בבצק פריך/30 אצבעות

מצרכים למתכון:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (50 גר׳) אבקת שקדים

קורט מלח

4 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

מעט מי קרח או מים קרים מהמקרר

למילוי:

3 טבלאות שוקולד איזה שאוהבים (השתמשתי בשוקולד אוריאו לבן, שוקולד עם מילוי קרמל, ושוקולד חלב עם פצפוצים)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר שקדים טחונים לאבקה ומלח, בפולס קצר מערבבים.

מוסיפים קוביות חמאה ושוב בפולסים קצרים מערבביםויוצרים פירורי בצק דקיקים סטייל קוסקוס.

מוסיפים מים, מתחילים עם כף אחת בלבד, מעבדים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים.

***שימו לב-קורה לפעמים שאין צורך אחרי החמאה במים, וזה לגמרי תקיןף תהיו ערניים קריטי**

מכניסים את הבצק למקרר להתייצבות של 1/2 שעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן, המלבן בסופו של דבר צריך לעטוף

את טבלת השוקולד שלכם אז תדאגו שהוא יהיה גדול יותר ממנה.

מניחים את טבלת השוקולד במרכז המלבן, וסוגרים כמו מעטפה, צד ימין על טבלת השוקולד, ואז צד שמאל עוטף את הבצק של צד ימין.

עוברים על הבצק מלמעלה עם מערוך, ומסירים שוליים מיותרים.

מניחים את שלושת הטבלאות העטופות בבצק על תבנית האפייה, אופים 20 דק׳

עד להשחמה, אולי אצלכם ייקח פחות זמן, שימו לב לא להשחים את הבצק יותר מדי.

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות דקות.

**שומרים בצנצנת או כלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכל אגוז אחר טחון דק, ואם אין לכם אז תמירו ב 4 כפות קמח נוספות.

**לגרסת פרווה בבצק ממירים את החמאה למחמאה או נטורינה, ומשתמשים בשוקולד פרווה.

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

Francine Shelly מאי 14, 2022 at 4:03 pm

Can the recipe be translated into English?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 12:32 pm

you can copy and google translate

Reply
אדרת מאי 15, 2022 at 2:38 pm

היי קרן אהובה,
המתכון נראה מדהים!
אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפייה?
תודה רבה.

Reply
שרית מאי 15, 2022 at 5:06 pm

היי קרן
יש לי פצפוצי שוקולד לבן להמסה של לובקה… אפשר לפזר על הבצק לפי המשקל של טבלת השוקולד ?
הכוונה במקום חהילת דוקקולד לשים את נפיצפוצים

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:26 pm

נראה לי שכל דבר יתקבל בברכה

Reply
אורה לוי מאי 15, 2022 at 3:31 pm

אפשרי גם לשים ממרח נוטלה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:26 pm

בודאי

Reply
סיגל מאי 15, 2022 at 5:36 pm

האם גם שוקולד חלב רגיל, לבן רגיל מתאים?

Reply
Gal מאי 15, 2022 at 5:43 pm

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן? כמו קמח תמי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:25 pm

בטח. 1:1

Reply
יעל מאי 15, 2022 at 6:00 pm

היי קרן 2 שאלות בבקשה :
אפשר קמח שקדים במקום אבקת שקדים ?
ומה הכוונה טבלאות שוקולד ? חב׳ שוקולד ? שורת שוקולד ? לא הבנתי איזה כמות

Reply
Shir מאי 15, 2022 at 9:11 pm

היי נראה מהמם וגאוני! רצה לנסות
מה עושה עם קצוות הבצק בשוליים הקצרים?
כתבת שאת צד ימין מקפלים על השוקולד, את צד שמאל על צד ימין ומה עושים עם מה שנשאר בחלק שקרוב אלינו והכי רחוק מאיתנו? אם סוגרת את זה על הבצק האם לא יוצא עבה מדי?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:25 pm

מסירים שוליים מיותרים

Reply
אביטל מאי 19, 2022 at 2:53 pm

חותכים לעוגיות לפני האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2022 at 8:30 am

אחרי

Reply
Karyn Leibovici מאי 21, 2022 at 6:50 pm

היי קרן
הכנתי את הבצק נתתי לו שעה מנויה במקרר אבל אני לא מצליחה לרדד גם לא עם יותר קמח
מה עושים?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 10:13 am

הוא מתפורר או שהוא רך מדי ? לא הבנתי

Reply
אורית מאי 22, 2022 at 7:45 am

הי קרן
הן יהיו טובות אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 10:12 am

בוודאי!

Reply

Leave a Comment