תראו כמה אני אוהבת בצק פריך. חזרתי לעבודה בשבוע שעבר אחרי שלושה שבועות שבהם טיילתי ועשיתי כייף חיים.
זה התחיל בספרד בחבל אנדלוסיה בכפר קטן בהרים שזו פעם שניה שאני נוסעת אליו, לסדנת ריקוד ויוגה, הפעם חברה שמבשלת
הצטרפה לסדנה והיתה אחראית על 2 ארוחות במטבח ואני עזרתי לה, היא הכינה קוסקוס, וחומוס, ושקשוקה ועוד מלאאא אוכל טעים ואני הכנתי
מתוקים, וכל זה קרה בחדר האוכל המרכזי שבו אכלנו
אבל גרנו וישנו בבית קטן וחמוד בכפר, ובבית יש תנור, אז קפצתי למכולת וקניתי מצרכים, ובכל יום הכנתי משהו אחר למשתתפות הסדנה,
בעיקר עוגיות מבצק פריך.פעם רולדות פריך עם ריבת משמש שקניתי במכולת והיתה מסתבר אחת הטעימות, פעם עם ממרח שוקולד ומרציפן שחברה
שלי הכינה יום קודם משקדים שאחת מתושבות הכפר קטפה מהעץ וקילפה לנו. פעם עוגיות חמאה ופיסטוק ואגוזי לוז, וגם עוגות בחושות.
הכפר בספרד הוא כפר קטן, ואין בו המון תושבים, ואני חושבת שכבר שנים לא קרה שכל הכפר מריח מאפייה כמו בחמישה ימים שבהם ביליתי שם,
כי למרות שנסעתי לתרגל יוגה ולרקוד, התרגשתי יותר מלאפות בכפר, התרגשתי כשהבנות שנסעו איתנו עברו כל יום אחר הצהריים בבית
שלנו אחרי תרגול כדי לקחת צלחת קטנה עם עוגיות לקפה של אחהצ. איזה סיפוק עצום זה להכין אוכל לאחרים ובמקרה שלי, לאפות לאחרים.
אחכ מהכפר בספרד המשכתי לסדנה אחרת בקפריסין, כבר הייתי ככ עייפה מאפייה שלא יכולתי אפילו לחשוב על זה.
נסעתי לקפריסין שוב עם חברות, חלקן היו איתי בספרד, וגם בכפר הזה בקפריסין גרנו בבית מהמם עם תנור,
ואחרי שהבנו שאין שום דבר טעים מתוק לאכול בכפר, ובאמת שחיפשנו,
אחת הבנות שהיתה איתי גם בספרד וכנראה התרגלה לטוב הזה, הפצירה בי שנאפה משהו יחד, ולא הסכמתי בשום אופן.
ידעתי שאצלי זה נגעת נסעת, ואם אני מתחילה עם זה אני לא מסיימת. ובאמת לא אפיתי כמה ימים והיתה לי אחלה הפסקה:-)
משם המשכתי עם המשפחה לאילת, ובארץ, כמו בארץ, לא הפסקנו לאכול, כי האוכל שלנו הכי טעים בעולם! ולא היה חסר לנו מתוק ובצק לרגע.
אחרי אילת הגיעה החזרה לשגרה ואיתה ים של רעיונות חדשים למתכונים, ואני שמחה לחזור ! והכי שמחה להכין עוגיות, כי אין על קופסת עוגיות בבית.
אצבעות לוטוס וקראמבל מבצק פריך/ 26-30 עוגיות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3/4 כוס (80 גר׳) אבקת סוכר
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
75 גר׳ (3/4 כוס) קמחשקדים/אבקת שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח דק
180 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר
2 כפות שמנת להקצפה (או שמנת חמוצה)
למילוי :
1 כוס ממרח לווטס
לציפוי:
חלבון ביצה
אופן ההכנה:
במעבד מזון (או בקערה עם הידיים)מערבבים קמח,אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח וקמח שקדים
מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים מעט, ליצירת פירורי בצק. מוציאים 3/4 כוס פירורי בצק ומניחים במקרר.
מוסיפים לבצק שבמעבד המזון שמנת, ומעבדים שוב לבצק אחיד, אם יש צורך והבצק לא מתאחד מוסיפים עוד שמנת
עד לקבלת כדור בצק.אם הבצק רך מדי תוסיפי קצת קמח לאיחוד לכדור.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר למשך 1/2 שעה.
מחממים את התנור לחום 180.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק בצק על נייר אפייה מקומח למלבן דק, רצוי שיהיו באותו הגודל.
מעבירים חלק בצק אחד עם נייר האפייה לתבנית האפייה.
בעזרת פלטה או כף מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק שיושב בתבנית באופן שווה ואחיד.
מניחים את חצי הבצק הנותר על הבצק בתבנית , ומהדקים את השוליים .
מברישים את הבצק בחלבון, ומפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד.
אופים כ 20-25 דק עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים. בעזרת סכין חוצים את המלבן לשני חלקים לרוחב,
ואז פורסים למקלות לאורך, יתקבלו עוגיות כמו בתמונה.
בתאבון.
**במקום שמנת אפשר להתשמש במים, חלב או חלמון ביצה
**במקום לוטוס אפשר כל ממרח שאוהבים החל מממרח שוקולד לחלווה או תמרים
**לפרווה ממירים בבצק חמאה במחמאה/נטורינה ואת השמנת לשמנת פרווה או מים או מיץ תפוזים
25 Comments
קודם כל נראה מגרה בטירוף, יש לי שאלה – מדוע צריכים את פירורי הבצק על שכבת הבצק העליונה?
האם לא כדאי רק לפזר פירורי בצק על הלוטוס (בלי שכבת בצק שלמה)?
לא חובה אלא אופציה, תעשי איך שנראה לך
איפה הסדנא בספרד?
אנדלוסיה
הכנתי והו מעולות!!! תודה על מתכונים נפלאים.
תודה
הי קרן זה מתאים גם לריבה במקום לוטוס?
בטח
וואוו.יצא ממש טעים.עוגיות מושלמות.
תודה סיון
תודה על המתכונים את אלופה!!!!!
מה אפשר לשים במקום קמח/אבקת שקדים?
תודה!
מצויין. כגי להקל את המריחה אפשר לחמם את הלוטוס- 10 שניות במיקרו…יופי של מתכון!!
נראה מדהים׳ מה גודל התבנית?
אין גודל לתבנית
מניחים על תבנית תנור אחרי רידוד
יצא מעולה ממש מומלץ
תודה!
וואיי…וואיי…קרן…מה יהיה עם המתכונים האלה…לעולם לא אגשים את החלום להיות דוגמנית…כי את העוגיות שלך אני אוהבת יותר…וגם הילדים…וגם בנזוגי…וגם החברות….היום אפיתי את אלו וגיליתי שקופסת הלוטוס ריקה )!( בארון, אז הכנתי עם נוטלה, גם מעולה. תודה קרן את מכשפת העוגיות הטובה.
מירה איזה מצחיקה את וכמה שזה מחמיא לי!!
היי. לטיבעונים שבנינו במה אפשר להחליף את ההברשה של הביצה מעל?
תודה!
אפשר ממש לוותר עלי ההברשה, או חלב סויה
הכנתי עם חלב סויה ויצא ממש טעים! תודה
הי, איך מומלץ לאחסן לאחר ההכנה-בקופסא? במקפיא? לכמה זמן?
אפשר בקופסא אטומה למשך 3-4 ימים ואפשר גם במקרר
איך זה שאת כזאת מושלמת? כל דבר שהכנתי מהאתר הזה יצא פגז, כולל הבצק המושלם הזה, והכנתי מאות בצקי עוגיות דומים בחיי.
איך שימחת!!