מתכונים כללי

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר

אוקטובר 17, 2020 169 Comments

כבר נהיה מנהג בשבת בבוקר שאני מכינה לנו משהו ממש טעים לאכול, בדרך כלל מהבצק עם

גבינות, למרות שהייתי מכניסה עוד דברים למלית אם לא הייתי עצצלנית של שבת בבוקר:-)

בורקיטס היו הבורקסים האהובים על המתבגרת עד ליום שבו היא החליטה שהיא לא

אוהבת את הגבינה בבורקס… שנים היינו קונים בורקסים פה ביפו במיוחד הביתה,

היא לא היתה נוגעת באף אחד מהם אלא רק בבורקיטס, והאמת שאני מבינה אותה, הם ככ טעימים.

בזמן האחרון היא הפסיקה לאכול, כי משהו בגבינות לא מסתדר לה, אז החלטתי להכין

לה בורקטיס ביתי, אבל היא רק עיקמה את הפרצוף ואמרה לי…״ אממממ לא אוהבת בורקס״

והלכה עם צלחת קורנפלקס לחדר. מכירים בטוח את הרגע הזה נכון? לאו דווקא עם בורקטיס

או עם כל דבר אחר שאתם עמלים עליו בשביל הילדים (או שאולי הם רק תירוץ?)

והם רק מעקמים פרצוף והולכים.

כאילו לא עמדתם והשקעתם שעות בהכנה שלו! ילדים זה עם אכזר, עם כל האמת

in your face

ועל זה אני מעריכה אותם מאוד.

בורקיטס מבצק פריך שמכינים בקלות עם הידיים או במעבד מזון, פריך כך כך שנשבר

בקלילות בפה, והמלית לא כבדה וכל כך טעימה. ביצים קשות, קצת ירקות ליד, והלכתי לאכול.

(אגב, אחרי הקורנפלקס היא ביקשה לטעום, ואכלה שלושה בורקיטס עם ביצה קשה! הצלחתי)

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר/20-24 יחידות

מצרכים למתכון:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל או קמח כוסמין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת חמוצה

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח דק

למלית:

125 גר׳ גבינת טוב טעם או ריקוטה

1/2 מיכל (125 גר׳) קוטג׳

50 גר׳ בולגרית או פטה

100 גר׳ קשקבל או כל גבינה אחרת צהובה מגורדת

ביצה גודל L

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט מלח

מעט שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת היידיים מועכים את החמאה

עם הקמח עד שנוצרים פירורי בצק

מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם הבצק מעט דביק אפשר

להוסיף כף שתיים קמח וליצצב אותו. עוטפים בניילון נצמד ומכיניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את המילוי:

מערבבים בקערה (אפשר באותה קערה שהכנתם בה את הבצק, חיסכון בכלים 🙂

את כל סוגי הגבינות עם הביצה וקצת מלח, מכניסים למקרר.

כשהבצק מוכן לעבודה מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי1/2 ס״מ.

בעזרת כוס או קורצן (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 8 ס״מ) קורצים עיגולים מהבצק.

ממלאים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות וסוגרים את עיגול לשניים לצורת

ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים

כדי למנוע מהבורקטיס להיפתח בתנור. מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים כ 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים.

אוכלים חם.

**הבורקיטס הכי טעימים סמוך להכנתם, אבל אפשר להקפיא ואתם בעודם טריים

ולהפשיר ולחמם.

**אם אין שמנת חמוצה לבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה או יוגורט

**אם אין לכם גבינה מסויימת למלית, אפשר לזרום עם כל גבינה שיש במקרר.

**אפשר למלא אותם בכל מלית שהיא לא גבינה, כמו חצילים או פטריות ובצל או אפילו בשר

לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק לנטורינה/מחמאה ואת השמנת החמוצה בביצה או מים קרים

 

169 Comments

ענת אשש אוקטובר 17, 2020 at 4:03 pm

אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט 3%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 5:02 pm

כן גם כתבתי למטה

Reply
אמיליה פברואר 13, 2021 at 1:27 pm

היי נהנית מאוד לראות את המטעמים שלך 1 לגבי הבוריקיטס אפשר למלא ולהקפיא ובשעה הצורך לאפות ? ואם כן האם להפשיר קודם
2 איפה מתקיימות הסדנאות מבחינה גיאוגרפית
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:09 pm

כן אין בעיה להכין מראש ללא אפייה ורק להוציא ולאפות
הסדנאות אצלי בבית ביפו

Reply
אוסי מאי 20, 2023 at 1:00 pm

לאפות ישר מהמקפיא? משהו משתנה מבחינת זמן או מעלות?

קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:17 pm

אפשר לאפות מהמקפיא כן. אין צורך לשנות מעלות

רני דצמבר 13, 2023 at 6:30 pm

כמות הקמח הכוללת היא 280 או שזה המשקל לכוס ואז להכפיל ב2 ?

קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:10 am

כוס קמח זה 140 גר

לימור אוקטובר 17, 2020 at 8:33 pm

היי שבוע טוב. האם אפשר מילוי מתוק??

Reply
עינב אוקטובר 25, 2020 at 11:06 am

שבןע מבורך
אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:01 pm

כן

Reply
שרה נובמבר 4, 2020 at 9:18 pm

כמובן שאפיתי. בממוצע כל שני מתכונים שרת מעלה אני מנסה. נכנס לפנתאון מאפים מלוחים שאני אוספת.
משהו בהצלחת המתכונים שלך גורם לי שוב ושוב לחזור.

Reply
אילנית נובמבר 11, 2020 at 9:57 am

הכנתי בשבת ויצא מדהים,כל כך טעים,עוד מתכון אליפות,תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 10:04 am

תודה אילנית

Reply
שיר בן יצחק נובמבר 11, 2020 at 7:59 pm

היי קרן, האם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:17 pm

כן בטח
רק להוציא קצת לפני שימוש מהמקרר

Reply
מעיין נובמבר 6, 2022 at 7:24 pm

הכנתי עם שמן זית במקום חמאה, עדיין עם שמנת חמוצה, ובמילוי סלק עלים קצוץ עם בצל שטיגנתי במחבת, יצא מעדן!! חוסל ואין לי תמונות

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2022 at 8:09 pm

תודה מעיין

Reply
אסתי דצמבר 28, 2020 at 9:50 pm

וואו! טעים ממש.
מפתיע כמה שזה פשוט ויוצא מושלם

Reply
מור יוני 3, 2022 at 3:38 pm

וואוווווו אמא'לה ואבא'לה איזה טעים!!!! בצק מושלם!!!!! אין כמוך קרן את מהממת כמו הבצק הזה חחח

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 5:49 pm

תודה מור

Reply
נטע דצמבר 22, 2023 at 6:02 pm

יש טעות בכמות הקמח בוודאות
אני מכינה לא מהיום.
לפי כמות השמן והשמנת זה חצי קילו קמח ולא 2 כוסות מדידה בשום אופן.
ממש חבל על החומרים שנהרסו לי.
המתכון המקורי הוא כמו סמבוסק ושם זה קילו קמח 400 גר חמאה וחצי קילו גבינה…
בקיצור כדאי לתקן קורה שטועים.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:13 pm

מתכון שאני מכינה כל סדנה פה בבית כמעט והוא סופר מדוייק,אויל לא הצליח לך וחבל אבל אין בו טעות את יכולה גם לקרוא תגובות של אנשים שעפו עליו

Reply
בת שבע יוני 10, 2024 at 2:46 pm

וואו אחד הטובים מכינה אותו בכל הזדמנות ומתחסל כשיוצא מהתנור!

Reply
אורית אוקטובר 17, 2020 at 7:11 pm

נראה לי טעות בעובי הבצק, כתוב לרדד לעובי 2 ס"מ, אני מניחה שזה מ"מ

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
מעין אוקטובר 18, 2020 at 7:14 am

יכול לעבוד גם עם כוסמין מלא או שילוב שלו ושל כוסמין לבן? ואפשר שמן זית במקום חמאה או שזה ממש יבאס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 9:27 am

בטח בלי בעיה

Reply
אור אוקטובר 25, 2020 at 8:28 pm

מה הכמות של שמן זית כשזה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:11 pm

לפחות 1/2 כוס

הדר ינואר 2, 2021 at 7:42 pm

מזכיר את הבצק של בית לזית מי שמכיר;) יצא מעדן!!

Reply
Minna Gibri אוקטובר 17, 2020 at 7:37 pm

כתוב לרדד את הבצק לעובי 2 ס"מ…האם זו לא טעות??
מריך להיות 2 מ"מ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
Ophira אוקטובר 23, 2020 at 10:49 am

בטוח 200 גרם חמאה? לא פחות? הכנתי עכשיו והבצק מאוד דביק ורטוב. מזכיר יותר עיסה לעוגיות ופחות בצק. הוספתי קצת קמח. מקווה לטוב :))

Reply
הילה מאי 15, 2021 at 11:14 am

היי קרן, האם אפשר להכין הכל ולשים במקרר שעתיים לפניי האפייה? או שהצורה תיהרס…במקרר

Reply
ליאת אוקטובר 17, 2020 at 10:06 pm

הי קרן
אפשר לקבל את המכון לפרי ריקוטה לימון
לא ניתן לחפש באתר

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:57 pm

יש מנוע חיפוש ושם כותבים פאי ריקוטה לימון
ממש קל!

Reply
גליה עמר אוקטובר 18, 2020 at 3:38 pm

היי קרן, אם רוצים לבשרי או פרווה, מה השינויים בהכנת הבצק? נטורינה/שמן/שמן קוקוס/זית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

כתוב בתחתית הפוסט למטה

Reply
גליה אוקטובר 19, 2020 at 5:08 pm

אוקיי. באיזה כמות?

Reply
הילה ינואר 2, 2021 at 3:37 pm

היי קרן, האם ניתן להקפיא אותם? לפניי האפייה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 8:07 pm

בוודאי!

Reply
ליאור ינואר 8, 2021 at 9:49 am

נניח ומקפיאה אותם לפני אפיה, כמה זמן לפני להוציא מהמקפיא לדעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:23 am

1/2 שעה

‪Oran Salama‬‏ אוקטובר 19, 2020 at 4:53 pm

מה אפשר במקום ריקוטה? עוד קוטג׳?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:32 pm

כן

Reply
תום אוגוסט 6, 2022 at 9:30 am

בצק אש! השתמשתי בגביע יוגורט 3%
תודה קרן❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2022 at 2:11 pm

תודה תום

Reply
ארכאן אוקטובר 23, 2020 at 3:19 pm

קרן שלום
הבצק בלי שמרים או אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:34 pm

אם היו שמרים או אבקת אפייה הייתי רושמת

Reply
יעקב אוקטובר 23, 2020 at 7:16 pm

היי קרן,
תשובתך לא עניינית. כי מדי פעם שאלות כאלה מובילות אותך לעדכון המתכונים. וזה בסדר גמור, קורה. (מי שלא עושה לא טועה..).
תודה על כל העבטדה הטובה. לא הערתי כדי להקניט.

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 7:38 pm

לא הבנתי מה לא ענייני בלענות את מה שעניתי למתכון שיושב באתר 10 ימים והוכן ע״י עשרות אם לא מאות אנשים, לרוב אם יש טעות מגלים אותה תוך דקות ומקסימום שעות.
אם היית יושב ועונה לכל אחד מהעוקבים שלי בכל מדיה חברתית במשך שעות בכל יום כמוני, היית מבין שיש שאלות שאני עונה עליהן יותר מדי פעמים ביום כי אנשים לא קוראים מספיק טוב מתכון , שזו לאו דווקא הדוגמא פה חלילה אבל אם אנשים היו קוראים מתכונים עד הסוף יכול להיות שבכל יום היתה נחסכת לי שעה, לא הייתי מתבטאה כך במקומך לשפוט אותי ולהגיד לי שתשובתי אינה עניינית ולכתוב לי בסוך שחלילה לא הערת להקניט כי זה הקניט. יכולת גם לא להגיב.
שבת שלום
קרן

Reply
יסמין נובמבר 12, 2021 at 3:43 pm

אפשר להחליף את השמנת החמה בגינה לבנה או גבינה טבוגרג?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:34 pm

בגבינה לבנה כן

Reply
חניה אוקטובר 23, 2020 at 10:59 pm

מציעה לקוראים לקרוא בעיון ולא לשאול שאלות שהתשו בה אליהן ניתנת במתכון.

Reply
נטע רבין אוקטובר 24, 2020 at 3:47 pm

מתכון מעולה!!
נשאר לי הרבה מילוי- רעיון מה לעשות איתו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:14 pm

אפשר להוסיף לו קמח וקצת אבקת אפייה ולאפות בלחמניות כמו בואיקוס

Reply
ליאת נטיס ינואר 2, 2021 at 10:27 am

קרן.אפשר בבצק שמן קוקוס במקום חמאה/מחמאה ונטורינה?

Reply
מירב ספטמבר 21, 2024 at 9:59 am

צר לי כבר שלוש מתכונים של קרן נכשלו.. ואינני אופה מתחילה בבוריקטוס בוודאי לא 2 כוסות קמח
במתכון םרצל פורסם תחת קרן אגם מתכון שונה מהאתר…ולכן לא דוייק. חבל. דיברתי עם חברות.. כנל המתכונים הכשילו

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:23 am

וואו מירב מצער לשמוע שלא מצליחים לך מתכונים
במתכונים שציינת מאלו על ידי אלפי אנשים ונחשבים לטובים ברשת
הייתי קצת בודקת את אופן ההכנה שלך אולי יש לך פחות נסיון ואת עושה דברים לא מדויקים
המתכונים סופר מדויקים

Reply
בני אורן אוקטובר 24, 2020 at 4:35 pm

הכנתי בשבת בבוקר, התבנית נגמרה יותר מהר מזמן האפייה… הילדים (4 ו- 5.5) התלהבו וביקשו שאכין להם כל שבת…
מעולה, ממליץ בחום

Reply
כרמלה אוקטובר 25, 2020 at 4:46 am

היי קרן, תודה על מתכון שנראה מעולה. חושבת שאפשר להכין את הבצק במעבד מזון?

Reply
ג'ויה אוקטובר 25, 2020 at 4:42 pm

קרן היי, אני רוצה להכין א. הבואיקוס עם שמן זית במקום חמאה, כמה שמן צריך למתכון הזה. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:04 pm

לפחות 3/4 כוס נראה לי

Reply
אסתי ינואר 14, 2021 at 8:37 pm

הכנתי היום. יצא מושלם של המושלם!!! את תותחית! שוקלת להפוך לבולגריה או טורקיה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:18 pm

חחח מהממת

Reply
Y אוקטובר 25, 2020 at 9:53 am

היי קרן, תודה על מתכון מגרהההה, רוצה להכין אך תפס לי את העין גביע שמנת חמוצה=250 מ"ל. אני יודעת שהם מכילים 200 מ"ל (תנובה ושטראוס/יוטבתה), האם מדובר בגביע ורבע או שזו טעות? אשמח להבהרה שכן זה יכול להיות הבדל מבאס ברטיבותו 🙂
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:01 pm

מדובר בגביע ייתכן וזו טעות

Reply
Y אוקטובר 25, 2020 at 5:05 pm

היי,
שלחתי תגובה בבוקר אך משום מה נמחקה – האם בשמנת חמוצה התכוונת מיכל ורבע = 250 מ"ל או מיכל אחד ואז יש לתקן המתכון שכן המיכל מכיל 200 מ"ל/גרם (תלוי בחברה..)
זה יכול להיות ההבדל בין בצק דביק ולא נוח לעבודה. אשמח לדעת – מאוד רוצה להכינם.

מצלמת לי מסך כעת כדי לוודא שלא חולמת – שאכן השארתי כאן תגובה ונעלמה, אין לדעת היום בזמן קורונה, כבר לא סומכת על עצמי.. אולי רק חלמתי שהשארתי 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:04 pm

שלחת בבוקר אבל אני בחופשה לא ראיתי אלא עכשיו ועניתי לך שמדובר בגביע סטנדרטי

Reply
Nava Ben-Moshe אוקטובר 25, 2020 at 8:32 pm

כל הכבוד על הסבלנות בתשובות. תודה על כל המתכונים הנפחאים. עלי והצליחי

Reply
Y אוקטובר 26, 2020 at 9:01 am

תודה רבה על התגובות, לא מגיבה בד"כ אז לא עלה בדעתי כי התגובה "נעלמת" ומופיעה שוב רק לאחר מתן תגובה מהמחבר… יצאתי פיתה ועל הדרך פקפקתי בעצמי 🙁

שוב תודה, ינוסו בשבת הקרובה!

Reply
כוכבה חגאג אוקטובר 25, 2020 at 6:26 pm

הכנתי, יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך, שאת רובם אני מאמצת

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:52 pm

תודה כוכבה

Reply
ענת אוקטובר 25, 2020 at 10:09 pm

היי, האם אפשר לעשות את זה גם עם קמח ללא גלוטן ? תודה רבה! נהנית לעקוב אחריך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:51 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי

Reply
פלורינה נובמבר 7, 2020 at 9:24 am

הי עשיתי עם קמח תמי כתום ויצא מדהים! מתכון מופלא

Reply
לי אוקטובר 26, 2020 at 11:43 pm

יצא לי בצק מאד מאד דביק . לא בצק, יותר כמו עיסה. אי אפשר לעבוד איתו גם ישר מהמקרר.
למה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 6:19 am

מוסיפים קמח

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 6:26 pm

עשיתי בשבת עם הילדים ויצא מושלם! תודה על המתכון 🙂

Reply
רווית אוקטובר 31, 2020 at 12:27 am

מתכון מעולה,לא להאמין כמה שזה פשוט!
הכנתי בשבת בבוקר והילדים (בני שלוש וחמש) ובן הזוג טרפו בהנאה. לא הייתה לי שמנת חמוצה אז החלפתי ביוגורט 3% כפי שרשום. תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:00 am

שמחה לשמוע

Reply
עדי אוקטובר 31, 2020 at 1:28 pm

היי קרן,
הכנתי בשבת בבוקר כפי שכתוב החמודים בתנור והבית עם ריח מעלף!
נשאר לי לא מעט בצק ונגמרה המלית, האם יש מילוי מתוק שאפשר להכין בספונטניות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:48 pm

ממרח שוקולד תמיד טוב

Reply
אתי נובמבר 3, 2020 at 8:39 pm

היי קרן,
האם אפשר להקפיא לפני האפיה ולאפות למחרת?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 10:11 pm

בהחלט אפשרי

Reply
ענת ינואר 15, 2021 at 8:17 pm

תגלית מעניינת. צריך להפשיר לפני או ישר מהמקפיא לתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:39 am

אפשר מהמקפיא

Reply
הילה מאי 15, 2021 at 11:23 am

היי קרן האם ההקפאה משפיעה על הטעם או יוצא יאמי באותה מידה כמו טרי לתנור?

חגית נובמבר 9, 2020 at 4:20 pm

הי קרן,
הכנתי את המאפה המדהים הזה אתמול
כולם התעלפו
פשוט מעולה
שאלה – איך ניתן להמיר חמאה בשמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:32 pm

חמאה היא אחת הסיבות שבגללה התעלפו פחות יעבוד עם שמן

Reply
Ravit Mashrki נובמבר 12, 2020 at 1:27 am

אין על המתעונים שלך – מחזיקים לי את הזוגיות והשבת בבוקר להתעלף עלייך אוהבת את השילובי כוסבמין כי זה הקמח שאני יכולה להשתמש בו. אשמח לרעיונות למתכונים עם קמח שיפון אני מכינה לחם בדכ אבל צ'עמם לי ויש לי שק של 15 קילו בבית(אנ י אוכלת רק דברים שאני מכינה)

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:22 pm

תודה רוית! את יכולה כמעט בכל מתכון חלה/לחם/לחמניות להמיר כמות קטנה לשיפון אבל אני לא ככ אוהבת לעבוד איתו ב 100% זה קמח לא פשוט
יש גם מתכון לעוגיות קמח שיפון בבלוג מעולות

Reply
עדי אברהם אוגוסט 2, 2021 at 9:30 am

היי קרן.מכורה למתכונים שלך!!
שאלה- אם רוצה לעשות במילוי פטריות האם עליי לטגן את הפטריית וגם מה עוד להוסיף לפטריות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:42 am

פטריות ובצל בשמן זית ואז עם הגבינות לערבב

Reply
נורית קולניק נובמבר 26, 2020 at 11:48 am

טעים טעים טעים….נגמרו המילים!

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:54 am

כמה כייך לשמוע תודה נורית

Reply
משה דצמבר 7, 2020 at 11:41 pm

את מדהימה. תודה. יצא לי מושלם.

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 7:25 am

תודה משה שמחה לשמוע

Reply
אורטל מאי 12, 2021 at 11:03 pm

יא וואלי. יצא מושלם. המתכון נכנס לחוברת המתכונים שלי תודה מהממת

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:14 pm

תודהההה

Reply
משה דצמבר 14, 2020 at 1:25 pm

שאלה כללית

בהיעדר מיקסר האם תמיד ניתן ללוש ידנית? האם זה משנה מה עושים? סופגניה או בורקיטס?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:57 pm

תמיד אפשר ללוש ידנית. בצק פריך שונה מבצק שמרים.
בצק שמרים מומלץ ללוש לפחות 10 דק בעוד בצק פריך מערבבים רק עד לאיחוד המצרכים לכדי כדור

Reply
Moshe Perets דצמבר 15, 2020 at 8:59 pm

תודה רבה! נהנה מאד מהמתכונים שלך!

Reply
הילה ינואר 2, 2021 at 9:36 pm

יצא מטורף, חלק עם תרד וגבינות חלק עם זיתים וגבינות, תודה רבה לך מתכון מעולה 🙂

Reply
סתיו אפריל 24, 2021 at 8:24 am

קרן המתכונים שלך נפלאים, וזה ספציפית מושלם! תודה רבה לך!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:42 am

תודה סתיו

Reply
‪Karin Arad‬‏ ינואר 5, 2021 at 4:50 pm

יאמי. זה כל מה שיש לי להגיד

Reply
דנה גורליק ינואר 7, 2021 at 4:54 pm

יצא אדיר, הכנתי חלק עם עגבניות מיובשות ועפו על המתכון. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:47 pm

תודה דנה!

Reply
ענת ינואר 15, 2021 at 7:58 pm

תודה! מתכון קל ומוצלח מאוד. הכנתי יחד עם בן ה-3.5 וחצי שלי, גם נהנינו יחד וגם יצא מעוללללה.

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:39 am

שמחה לשמוע

Reply
סתיו ינואר 17, 2021 at 11:10 pm

היי קרן,
רק משתפת שיצא כל כך מוצלח.. אני לא מאמינה שהמתכון כל כך פשוט, זה מהמם כמו כל המתכונים שלך! תודה רבה (:

Reply
רותם פברואר 1, 2021 at 8:49 pm

הכנתי שבוע שעבר יצא טעים ברמות!
עוברת לך לאט לאט על כל המתכונים בבלוג וכולם יוצאים נהדרים!
אני רוצה להכין שוב והפעם אולי לשלב קמח מחיטה מלאה,
האם את ממליצה להשתמש רק בקמח מלא או לעשות שילוב בין לבן ומלא?
תודה רבה מראש!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 9:16 pm

לשלב חצי חצי עם קמח לבן

Reply
גל אפריל 13, 2021 at 5:11 pm

יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מושלם!
אין על המתכונים שלך♡

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 7:26 pm

תודה גל

Reply
רחל מאי 15, 2021 at 10:36 pm

וואי זה מתכון מושלםםםםם
חוזרת אליו שוב ושוב.
אם נשאר לי מעט ממלית הגבינות
ניתן לשמור יום אחד במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:49 pm

כן בטח

Reply
רחל מאי 15, 2021 at 11:27 pm

תודה רבה

Reply
מיכל מאי 7, 2022 at 9:21 am

היי קרן. השתמשתי בגביעי שמנת קטנים והוספתי 250 מל שמנת חמוצה במקום 200 (לפי מה שרשום במתכון). הוספתי מלא קמח כדי שזה יתייצב. זה ישפיע ממש על הטעם? עדיף להכין חדש?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2022 at 11:13 am

מאמינה שזה בסדר

Reply
שקד יוני 28, 2021 at 7:43 pm

היי קרן,
הכנתי עכשיו והבצק לא יצא בצק, אלא ממש עיסה רטובה (ברגע שהוספתי את השמנת(. שקלתי הכל על משקל במדוייק.
השתמשתי בגביע שמנת חמוצה של תנובה, שם יש 200 והוספתי עוד ל-250 מ"ל.
בנוסף השתמשתי בקמח דורום ולא בקמח לבן. אולי זו הסיבה שזה לא יצא בצקי?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:56 pm

כן קמח דורום פחות מחזיק כמו קמח רגיל ולכן יש להוריד בכמות הנוזלים, במקרה הזה בשמנת החמוצה

Reply
שני אוגוסט 2, 2021 at 8:50 pm

היי קרן 🙂
עשיתי את הבורקיטס המרקם והטעם מהמםם
אך הרגיש לי המון חמאה בפה, יש אפשרות להמיר 100 גרם חמאה ו-100 גרם שמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2021 at 6:15 pm

אפשר והמרקם יהיה שונה כי אינו דומה בשילוב עם שמן

Reply
ליאור ינואר 22, 2022 at 12:13 am

היי קרן, העיסה יצאה רטובה מאוד מאוד, הוספתי למעלה מחצי כוס קמח כדי ליצור כדור אחיד אך זה לא נראה לי המרקם שאמור לצאת.. זה אמור להיות דומה בערך לבצק פאי במרקם לא?
תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:08 am

זה בצק פריך אבל רך יותר בגלל השמנת החמוצה
לאא צריך להוסיף הרבה קמח
זה מתייצב במקרר

Reply
נטלי אוגוסט 20, 2021 at 4:15 pm

היי אפשר להשתמש ביוגורט 1.7 אחוז ולא שלוש?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 4:58 pm

כן

Reply
אביבה ספטמבר 8, 2021 at 1:06 pm

קרן יקרה, למה ככה???? למה להרוס למישהו דיאטה? החלטתי להכין למשפחה, יצאו מהתנור ופשוט קראו בשמי, טעמתי אחד ועוד אחד ועוד אחד ופתאום שמתי לב שלא נשאר הרבה למשפחה. מה שנשאר הקפאתי ובכלל לא סיפרתי להם שהכנתי את הקסם הזה. יש לי גבולות, הבורקיטאס האלה, שם בדיוק עובר הגבול שלי. חברים ומשפחה אוהבת אתכם מאד עד הבוריקיטאס. אין עליך קרן, אבל בזמן דיאטה אסור להיכנס לבלוג שלך. בבקשה לשים שלט בכניסה…לא לאנשים בדיאטה!!!!

Reply
גל פברואר 9, 2022 at 10:11 am

היי קרן, אם אני מכינה את הבורקיטס בשישי בצהריים ורוצה לאפות אותם בשבת בבוקר, אז אני יכולה להניח אותם במקרר עד האפייה למחרת או שעדיף להקפיא בשישי ובשבת בבוקר להפשיר ולאפות? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2022 at 1:20 pm

להקפיא ולאפות ישירות מהמקפיא

Reply
מיכל פברואר 12, 2022 at 7:59 pm

זמן האפייה כאשר אופים מיד לאחר ההוצאה מהמקפיא נשאר זהה?

Reply
מעיין ספטמבר 18, 2024 at 5:18 pm

יצא טעים ברמות!!! אבל .. למה הם נפתחו לי? הייתי כל כך עצובה מזה שלא יצאו חתיכים.
יש המלצה לפעם הבאה?
בנוסף לא רידדתי את הבצק כי פשוט לא הצלחתי להרים אותו מהשיש.. אז עשיתי עיגולים ושיטחתי על היד )הוספתי קצת קמח אבל בכל זאת היה יחסית דביק לרידוד )

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:26 am

יכול להיות שהיה חסר לך קמח בתהליך הרידוד אז להבא פשוט לשים יותר וגם על המערוך
לגבי המילוי כשבורקיטס מפתחים לרוב זה כי יש יותר מידי מלית בפנים

Reply
מיכל פברואר 12, 2022 at 8:01 pm

זמן האפייה כאשר אופים מיד לאחר ההוצאה מהמקפיא נשאר זהה?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:22 pm

אולי מתארך מעט
תראי לפי הצבע

Reply
רויטל פברואר 20, 2022 at 8:50 am

נראה מעולה! אני יכולה להכין את כל השלבים (כולל מילוי ועיצוב) בסביבות 12 בצהריים ולהשאיר במקרר עד 18 בערב על מנת לאפות לארוחת הערב?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2022 at 9:19 pm

בטח

Reply
לירז מרץ 7, 2022 at 7:02 pm

אם רוצים מילוי פיצה מה לשים?

Reply
ספיר נובמבר 6, 2022 at 1:01 pm

היי ניתן להחליף את הביצה (אלרגיה)?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2022 at 4:29 pm

אפשר לוותר עליה

Reply
אורית נובמבר 12, 2022 at 6:24 pm

אויש יצא מושלם! אני מתעבת בצק פריך וזה בצק חבר – נוח ומתמסר. לגמרי שווה לדבוק בריקוטה… לא היה לי והחלפתי בגבינה לבנה שיצרה מלית שיותר קשה לעבוד איתה. כך רי אחרת – מתכון לפנתיאון!

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2022 at 1:46 pm

תודה אורית

Reply
עומר דצמבר 30, 2022 at 10:46 pm

מתכון אדיר!!
בצק מעולה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:15 pm

תודה עומר

Reply
אינה פברואר 9, 2023 at 7:27 pm

קרן אהובה יצא פשוט נדייירררררר!!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:08 pm

ישששש

Reply
מיכל הולצמן אפריל 29, 2023 at 11:26 am

יצא מעולה!! תודה על המתכון. השתמשתי היוגורט במקום שמנת וללא גבינה בולגרית. שמתי יותר מוצרלה . יצא מושלם.

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2023 at 2:05 pm

משמח ממש תודה

Reply
אוסי מאי 21, 2023 at 4:59 pm

גביע שמנת חמוצה זה 200גר
כתוב במרכיבים גביע 250.גר

Reply
מירי גבראל מאי 24, 2023 at 8:22 pm

הי ערב טוב ממכון מעולה מכינה כבר המון פעמים וגם לחג השבועות הנכדים שלי אוהבים תודה רבה את נהדרת ❣❣❣

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:46 am

תודה מירי חג שמייח

Reply
לבנת אוגוסט 27, 2023 at 9:57 am

הטעם של החמאה מהבצק מורגש מאוד.
פחות התחברתי.

Reply
הילה ספטמבר 1, 2024 at 8:47 pm

היי קרן
הכנתי את הבצק אתמול בערב ורק מחר בערב אוכל למלא, לעצב ולאפות. כלומר 48 שעות במקרר…. האם זה אפשרי או שזה כבר יותר מידי זמן במקרר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2024 at 8:37 am

אפשר

Reply
אוסי ינואר 14, 2024 at 11:33 am

וואי קרן זה מושלם ברמות!!
לכמה זמן בערך ניתן להקפיא?

Reply
אוסי ינואר 14, 2024 at 11:35 am

לפני אפיה

Reply
שירן ינואר 24, 2024 at 1:34 pm

הכנתי את הבןרקיטוס יצאו טעימים ברמות קשות!!! הוספתי הרבה קמח בגלל השמנת זה היה ממש ממש דליל אבל יצא מטורף!! נשאר לי הרבה מילוי, יש אפשרות לשים אותו במקרר עד מחר או שבגלל הביצה שיש בפנים זאת בעיה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:05 pm

איזה כייף לשמוע שהיה טעים למרות הקשיים 🙂
אין בעיה לשמור במקרר

Reply
חוה מרץ 10, 2024 at 5:53 pm

בצק מעולה, מתכון מושלם! תודה רבה

Reply
בת שבע יוני 10, 2024 at 1:37 pm

אחד הטובים!!!
מכינה בכל הזדמנות 🙂

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:24 am

תודה!

Reply
בת שבע יוני 10, 2024 at 2:47 pm

וואו! וואו! אחד הטובים מכינה אותו כבר בפעם העשירית!! תודה ❤️

Reply
עמר אוגוסט 12, 2024 at 7:11 pm

היי רציתי לדעת אם אפשרי להכין את הבצק ולהקפיא אותו לפני ששמה מילוי ומעצבת את הבורקיטס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:39 pm

בטח

Reply
ליהי ספטמבר 13, 2024 at 11:04 pm

המתכון הכי מוצלח שניסיתי לבורקסים , ובכלל כל המתכונים של קרן מדהימים !!
תודה לך על מתכון מהמם❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2024 at 9:13 am

תודה!

Reply

Leave a Comment