מתכונים כללי

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר

אוקטובר 17, 2020 92 Comments

כבר נהיה מנהג בשבת בבוקר שאני מכינה לנו משהו ממש טעים לאכול, בדרך כלל מהבצק עם

גבינות, למרות שהייתי מכניסה עוד דברים למלית אם לא הייתי עצצלנית של שבת בבוקר:-)

בורקיטס היו הבורקסים האהובים על המתבגרת עד ליום שבו היא החליטה שהיא לא

אוהבת את הגבינה בבורקס… שנים היינו קונים בורקסים פה ביפו במיוחד הביתה,

היא לא היתה נוגעת באף אחד מהם אלא רק בבורקיטס, והאמת שאני מבינה אותה, הם ככ טעימים.

בזמן האחרון היא הפסיקה לאכול, כי משהו בגבינות לא מסתדר לה, אז החלטתי להכין

לה בורקטיס ביתי, אבל היא רק עיקמה את הפרצוף ואמרה לי…״ אממממ לא אוהבת בורקס״

והלכה עם צלחת קורנפלקס לחדר. מכירים בטוח את הרגע הזה נכון? לאו דווקא עם בורקטיס

או עם כל דבר אחר שאתם עמלים עליו בשביל הילדים (או שאולי הם רק תירוץ?)

והם רק מעקמים פרצוף והולכים.

כאילו לא עמדתם והשקעתם שעות בהכנה שלו! ילדים זה עם אכזר, עם כל האמת

in your face

ועל זה אני מעריכה אותם מאוד.

בורקיטס מבצק פריך שמכינים בקלות עם הידיים או במעבד מזון, פריך כך כך שנשבר

בקלילות בפה, והמלית לא כבדה וכל כך טעימה. ביצים קשות, קצת ירקות ליד, והלכתי לאכול.

(אגב, אחרי הקורנפלקס היא ביקשה לטעום, ואכלה שלושה בורקיטס עם ביצה קשה! הצלחתי)

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר/20-24 יחידות

מצרכים למתכון:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל או קמח כוסמין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת חמוצה

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח דק

למלית:

125 גר׳ גבינת טוב טעם או ריקוטה

1/2 מיכל (125 גר׳) קוטג׳

50 גר׳ בולגרית או פטה

100 גר׳ קשקבל או כל גבינה אחרת צהובה מגורדת

ביצה גודל L

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט מלח

מעט שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת היידיים מועכים את החמאה

עם הקמח עד שנוצרים פירורי בצק

מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם הבצק מעט דביק אפשר

להוסיף כף שתיים קמח וליצצב אותו. עוטפים בניילון נצמד ומכיניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את המילוי:

מערבבים בקערה (אפשר באותה קערה שהכנתם בה את הבצק, חיסכון בכלים 🙂

את כל סוגי הגבינות עם הביצה וקצת מלח, מכניסים למקרר.

כשהבצק מוכן לעבודה מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי1/2 ס״מ.

בעזרת כוס או קורצן (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 8 ס״מ) קורצים עיגולים מהבצק.

ממלאים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות וסוגרים את עיגול לשניים לצורת

ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים

כדי למנוע מהבורקטיס להיפתח בתנור. מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים כ 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים.

אוכלים חם.

**הבורקיטס הכי טעימים סמוך להכנתם, אבל אפשר להקפיא ואתם בעודם טריים

ולהפשיר ולחמם.

**אם אין שמנת חמוצה לבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה או יוגורט

**אם אין לכם גבינה מסויימת למלית, אפשר לזרום עם כל גבינה שיש במקרר.

**אפשר למלא אותם בכל מלית שהיא לא גבינה, כמו חצילים או פטריות ובצל או אפילו בשר

לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק לנטורינה/מחמאה ואת השמנת החמוצה בביצה או מים קרים

 

Print Friendly, PDF & Email

92 Comments

ענת אשש אוקטובר 17, 2020 at 4:03 pm

אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט 3%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 5:02 pm

כן גם כתבתי למטה

Reply
אמיליה פברואר 13, 2021 at 1:27 pm

היי נהנית מאוד לראות את המטעמים שלך 1 לגבי הבוריקיטס אפשר למלא ולהקפיא ובשעה הצורך לאפות ? ואם כן האם להפשיר קודם
2 איפה מתקיימות הסדנאות מבחינה גיאוגרפית
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:09 pm

כן אין בעיה להכין מראש ללא אפייה ורק להוציא ולאפות
הסדנאות אצלי בבית ביפו

Reply
לימור אוקטובר 17, 2020 at 8:33 pm

היי שבוע טוב. האם אפשר מילוי מתוק??

Reply
עינב אוקטובר 25, 2020 at 11:06 am

שבןע מבורך
אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:01 pm

כן

Reply
שרה נובמבר 4, 2020 at 9:18 pm

כמובן שאפיתי. בממוצע כל שני מתכונים שרת מעלה אני מנסה. נכנס לפנתאון מאפים מלוחים שאני אוספת.
משהו בהצלחת המתכונים שלך גורם לי שוב ושוב לחזור.

Reply
אילנית נובמבר 11, 2020 at 9:57 am

הכנתי בשבת ויצא מדהים,כל כך טעים,עוד מתכון אליפות,תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 10:04 am

תודה אילנית

Reply
שיר בן יצחק נובמבר 11, 2020 at 7:59 pm

היי קרן, האם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:17 pm

כן בטח
רק להוציא קצת לפני שימוש מהמקרר

Reply
אסתי דצמבר 28, 2020 at 9:50 pm

וואו! טעים ממש.
מפתיע כמה שזה פשוט ויוצא מושלם

Reply
אורית אוקטובר 17, 2020 at 7:11 pm

נראה לי טעות בעובי הבצק, כתוב לרדד לעובי 2 ס"מ, אני מניחה שזה מ"מ

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
מעין אוקטובר 18, 2020 at 7:14 am

יכול לעבוד גם עם כוסמין מלא או שילוב שלו ושל כוסמין לבן? ואפשר שמן זית במקום חמאה או שזה ממש יבאס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 9:27 am

בטח בלי בעיה

Reply
אור אוקטובר 25, 2020 at 8:28 pm

מה הכמות של שמן זית כשזה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:11 pm

לפחות 1/2 כוס

הדר ינואר 2, 2021 at 7:42 pm

מזכיר את הבצק של בית לזית מי שמכיר;) יצא מעדן!!

Reply
Minna Gibri אוקטובר 17, 2020 at 7:37 pm

כתוב לרדד את הבצק לעובי 2 ס"מ…האם זו לא טעות??
מריך להיות 2 מ"מ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
Ophira אוקטובר 23, 2020 at 10:49 am

בטוח 200 גרם חמאה? לא פחות? הכנתי עכשיו והבצק מאוד דביק ורטוב. מזכיר יותר עיסה לעוגיות ופחות בצק. הוספתי קצת קמח. מקווה לטוב :))

Reply
ליאת אוקטובר 17, 2020 at 10:06 pm

הי קרן
אפשר לקבל את המכון לפרי ריקוטה לימון
לא ניתן לחפש באתר

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:57 pm

יש מנוע חיפוש ושם כותבים פאי ריקוטה לימון
ממש קל!

Reply
גליה עמר אוקטובר 18, 2020 at 3:38 pm

היי קרן, אם רוצים לבשרי או פרווה, מה השינויים בהכנת הבצק? נטורינה/שמן/שמן קוקוס/זית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

כתוב בתחתית הפוסט למטה

Reply
גליה אוקטובר 19, 2020 at 5:08 pm

אוקיי. באיזה כמות?

Reply
הילה ינואר 2, 2021 at 3:37 pm

היי קרן, האם ניתן להקפיא אותם? לפניי האפייה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 8:07 pm

בוודאי!

Reply
ליאור ינואר 8, 2021 at 9:49 am

נניח ומקפיאה אותם לפני אפיה, כמה זמן לפני להוציא מהמקפיא לדעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:23 am

1/2 שעה

‪Oran Salama‬‏ אוקטובר 19, 2020 at 4:53 pm

מה אפשר במקום ריקוטה? עוד קוטג׳?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:32 pm

כן

Reply
ארכאן אוקטובר 23, 2020 at 3:19 pm

קרן שלום
הבצק בלי שמרים או אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:34 pm

אם היו שמרים או אבקת אפייה הייתי רושמת

Reply
יעקב אוקטובר 23, 2020 at 7:16 pm

היי קרן,
תשובתך לא עניינית. כי מדי פעם שאלות כאלה מובילות אותך לעדכון המתכונים. וזה בסדר גמור, קורה. (מי שלא עושה לא טועה..).
תודה על כל העבטדה הטובה. לא הערתי כדי להקניט.

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 7:38 pm

לא הבנתי מה לא ענייני בלענות את מה שעניתי למתכון שיושב באתר 10 ימים והוכן ע״י עשרות אם לא מאות אנשים, לרוב אם יש טעות מגלים אותה תוך דקות ומקסימום שעות.
אם היית יושב ועונה לכל אחד מהעוקבים שלי בכל מדיה חברתית במשך שעות בכל יום כמוני, היית מבין שיש שאלות שאני עונה עליהן יותר מדי פעמים ביום כי אנשים לא קוראים מספיק טוב מתכון , שזו לאו דווקא הדוגמא פה חלילה אבל אם אנשים היו קוראים מתכונים עד הסוף יכול להיות שבכל יום היתה נחסכת לי שעה, לא הייתי מתבטאה כך במקומך לשפוט אותי ולהגיד לי שתשובתי אינה עניינית ולכתוב לי בסוך שחלילה לא הערת להקניט כי זה הקניט. יכולת גם לא להגיב.
שבת שלום
קרן

Reply
חניה אוקטובר 23, 2020 at 10:59 pm

מציעה לקוראים לקרוא בעיון ולא לשאול שאלות שהתשו בה אליהן ניתנת במתכון.

Reply
נטע רבין אוקטובר 24, 2020 at 3:47 pm

מתכון מעולה!!
נשאר לי הרבה מילוי- רעיון מה לעשות איתו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:14 pm

אפשר להוסיף לו קמח וקצת אבקת אפייה ולאפות בלחמניות כמו בואיקוס

Reply
ליאת נטיס ינואר 2, 2021 at 10:27 am

קרן.אפשר בבצק שמן קוקוס במקום חמאה/מחמאה ונטורינה?

Reply
בני אורן אוקטובר 24, 2020 at 4:35 pm

הכנתי בשבת בבוקר, התבנית נגמרה יותר מהר מזמן האפייה… הילדים (4 ו- 5.5) התלהבו וביקשו שאכין להם כל שבת…
מעולה, ממליץ בחום

Reply
כרמלה אוקטובר 25, 2020 at 4:46 am

היי קרן, תודה על מתכון שנראה מעולה. חושבת שאפשר להכין את הבצק במעבד מזון?

Reply
ג'ויה אוקטובר 25, 2020 at 4:42 pm

קרן היי, אני רוצה להכין א. הבואיקוס עם שמן זית במקום חמאה, כמה שמן צריך למתכון הזה. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:04 pm

לפחות 3/4 כוס נראה לי

Reply
אסתי ינואר 14, 2021 at 8:37 pm

הכנתי היום. יצא מושלם של המושלם!!! את תותחית! שוקלת להפוך לבולגריה או טורקיה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:18 pm

חחח מהממת

Reply
Y אוקטובר 25, 2020 at 9:53 am

היי קרן, תודה על מתכון מגרהההה, רוצה להכין אך תפס לי את העין גביע שמנת חמוצה=250 מ"ל. אני יודעת שהם מכילים 200 מ"ל (תנובה ושטראוס/יוטבתה), האם מדובר בגביע ורבע או שזו טעות? אשמח להבהרה שכן זה יכול להיות הבדל מבאס ברטיבותו 🙂
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:01 pm

מדובר בגביע ייתכן וזו טעות

Reply
Y אוקטובר 25, 2020 at 5:05 pm

היי,
שלחתי תגובה בבוקר אך משום מה נמחקה – האם בשמנת חמוצה התכוונת מיכל ורבע = 250 מ"ל או מיכל אחד ואז יש לתקן המתכון שכן המיכל מכיל 200 מ"ל/גרם (תלוי בחברה..)
זה יכול להיות ההבדל בין בצק דביק ולא נוח לעבודה. אשמח לדעת – מאוד רוצה להכינם.

מצלמת לי מסך כעת כדי לוודא שלא חולמת – שאכן השארתי כאן תגובה ונעלמה, אין לדעת היום בזמן קורונה, כבר לא סומכת על עצמי.. אולי רק חלמתי שהשארתי 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:04 pm

שלחת בבוקר אבל אני בחופשה לא ראיתי אלא עכשיו ועניתי לך שמדובר בגביע סטנדרטי

Reply
Nava Ben-Moshe אוקטובר 25, 2020 at 8:32 pm

כל הכבוד על הסבלנות בתשובות. תודה על כל המתכונים הנפחאים. עלי והצליחי

Reply
Y אוקטובר 26, 2020 at 9:01 am

תודה רבה על התגובות, לא מגיבה בד"כ אז לא עלה בדעתי כי התגובה "נעלמת" ומופיעה שוב רק לאחר מתן תגובה מהמחבר… יצאתי פיתה ועל הדרך פקפקתי בעצמי 🙁

שוב תודה, ינוסו בשבת הקרובה!

Reply
כוכבה חגאג אוקטובר 25, 2020 at 6:26 pm

הכנתי, יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך, שאת רובם אני מאמצת

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:52 pm

תודה כוכבה

Reply
ענת אוקטובר 25, 2020 at 10:09 pm

היי, האם אפשר לעשות את זה גם עם קמח ללא גלוטן ? תודה רבה! נהנית לעקוב אחריך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:51 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי

Reply
פלורינה נובמבר 7, 2020 at 9:24 am

הי עשיתי עם קמח תמי כתום ויצא מדהים! מתכון מופלא

Reply
לי אוקטובר 26, 2020 at 11:43 pm

יצא לי בצק מאד מאד דביק . לא בצק, יותר כמו עיסה. אי אפשר לעבוד איתו גם ישר מהמקרר.
למה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 6:19 am

מוסיפים קמח

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 6:26 pm

עשיתי בשבת עם הילדים ויצא מושלם! תודה על המתכון 🙂

Reply
רווית אוקטובר 31, 2020 at 12:27 am

מתכון מעולה,לא להאמין כמה שזה פשוט!
הכנתי בשבת בבוקר והילדים (בני שלוש וחמש) ובן הזוג טרפו בהנאה. לא הייתה לי שמנת חמוצה אז החלפתי ביוגורט 3% כפי שרשום. תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:00 am

שמחה לשמוע

Reply
עדי אוקטובר 31, 2020 at 1:28 pm

היי קרן,
הכנתי בשבת בבוקר כפי שכתוב החמודים בתנור והבית עם ריח מעלף!
נשאר לי לא מעט בצק ונגמרה המלית, האם יש מילוי מתוק שאפשר להכין בספונטניות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:48 pm

ממרח שוקולד תמיד טוב

Reply
אתי נובמבר 3, 2020 at 8:39 pm

היי קרן,
האם אפשר להקפיא לפני האפיה ולאפות למחרת?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 10:11 pm

בהחלט אפשרי

Reply
ענת ינואר 15, 2021 at 8:17 pm

תגלית מעניינת. צריך להפשיר לפני או ישר מהמקפיא לתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:39 am

אפשר מהמקפיא

Reply
חגית נובמבר 9, 2020 at 4:20 pm

הי קרן,
הכנתי את המאפה המדהים הזה אתמול
כולם התעלפו
פשוט מעולה
שאלה – איך ניתן להמיר חמאה בשמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:32 pm

חמאה היא אחת הסיבות שבגללה התעלפו פחות יעבוד עם שמן

Reply
Ravit Mashrki נובמבר 12, 2020 at 1:27 am

אין על המתעונים שלך – מחזיקים לי את הזוגיות והשבת בבוקר להתעלף עלייך אוהבת את השילובי כוסבמין כי זה הקמח שאני יכולה להשתמש בו. אשמח לרעיונות למתכונים עם קמח שיפון אני מכינה לחם בדכ אבל צ'עמם לי ויש לי שק של 15 קילו בבית(אנ י אוכלת רק דברים שאני מכינה)

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:22 pm

תודה רוית! את יכולה כמעט בכל מתכון חלה/לחם/לחמניות להמיר כמות קטנה לשיפון אבל אני לא ככ אוהבת לעבוד איתו ב 100% זה קמח לא פשוט
יש גם מתכון לעוגיות קמח שיפון בבלוג מעולות

Reply
נורית קולניק נובמבר 26, 2020 at 11:48 am

טעים טעים טעים….נגמרו המילים!

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:54 am

כמה כייך לשמוע תודה נורית

Reply
משה דצמבר 7, 2020 at 11:41 pm

את מדהימה. תודה. יצא לי מושלם.

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 7:25 am

תודה משה שמחה לשמוע

Reply
משה דצמבר 14, 2020 at 1:25 pm

שאלה כללית

בהיעדר מיקסר האם תמיד ניתן ללוש ידנית? האם זה משנה מה עושים? סופגניה או בורקיטס?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:57 pm

תמיד אפשר ללוש ידנית. בצק פריך שונה מבצק שמרים.
בצק שמרים מומלץ ללוש לפחות 10 דק בעוד בצק פריך מערבבים רק עד לאיחוד המצרכים לכדי כדור

Reply
Moshe Perets דצמבר 15, 2020 at 8:59 pm

תודה רבה! נהנה מאד מהמתכונים שלך!

Reply
הילה ינואר 2, 2021 at 9:36 pm

יצא מטורף, חלק עם תרד וגבינות חלק עם זיתים וגבינות, תודה רבה לך מתכון מעולה 🙂

Reply
‪Karin Arad‬‏ ינואר 5, 2021 at 4:50 pm

יאמי. זה כל מה שיש לי להגיד

Reply
דנה גורליק ינואר 7, 2021 at 4:54 pm

יצא אדיר, הכנתי חלק עם עגבניות מיובשות ועפו על המתכון. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:47 pm

תודה דנה!

Reply
ענת ינואר 15, 2021 at 7:58 pm

תודה! מתכון קל ומוצלח מאוד. הכנתי יחד עם בן ה-3.5 וחצי שלי, גם נהנינו יחד וגם יצא מעוללללה.

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:39 am

שמחה לשמוע

Reply
סתיו ינואר 17, 2021 at 11:10 pm

היי קרן,
רק משתפת שיצא כל כך מוצלח.. אני לא מאמינה שהמתכון כל כך פשוט, זה מהמם כמו כל המתכונים שלך! תודה רבה (:

Reply
רותם פברואר 1, 2021 at 8:49 pm

הכנתי שבוע שעבר יצא טעים ברמות!
עוברת לך לאט לאט על כל המתכונים בבלוג וכולם יוצאים נהדרים!
אני רוצה להכין שוב והפעם אולי לשלב קמח מחיטה מלאה,
האם את ממליצה להשתמש רק בקמח מלא או לעשות שילוב בין לבן ומלא?
תודה רבה מראש!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 9:16 pm

לשלב חצי חצי עם קמח לבן

Reply
גל אפריל 13, 2021 at 5:11 pm

יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מושלם!
אין על המתכונים שלך♡

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 7:26 pm

תודה גל

Reply

Leave a Comment