מתכונים כללי

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר

אוקטובר 17, 2020 16 Comments

כבר נהיה מנהג בשבת בבוקר שאני מכינה לנו משהו ממש טעים לאכול, בדרך כלל מהבצק עם

גבינות, למרות שהייתי מכניסה עוד דברים למלית אם לא הייתי עצצלנית של שבת בבוקר:-)

בורקיטס היו הבורקסים האהובים על המתבגרת עד ליום שבו היא החליטה שהיא לא

אוהבת את הגבינה בבורקס… שנים היינו קונים בורקסים פה ביפו במיוחד הביתה,

היא לא היתה נוגעת באף אחד מהם אלא רק בבורקיטס, והאמת שאני מבינה אותה, הם ככ טעימים.

בזמן האחרון היא הפסיקה לאכול, כי משהו בגבינות לא מסתדר לה, אז החלטתי להכין

לה בורקטיס ביתי, אבל היא רק עיקמה את הפרצוף ואמרה לי…״ אממממ לא אוהבת בורקס״

והלכה עם צלחת קורנפלקס לחדר. מכירים בטוח את הרגע הזה נכון? לאו דווקא עם בורקטיס

או עם כל דבר אחר שאתם עמלים עליו בשביל הילדים (או שאולי הם רק תירוץ?)

והם רק מעקמים פרצוף והולכים.

כאילו לא עמדתם והשקעתם שעות בהכנה שלו! ילדים זה עם אכזר, עם כל האמת

in your face

ועל זה אני מעריכה אותם מאוד.

בורקיטס מבצק פריך שמכינים בקלות עם הידיים או במעבד מזון, פריך כך כך שנשבר

בקלילות בפה, והמלית לא כבדה וכל כך טעימה. ביצים קשות, קצת ירקות ליד, והלכתי לאכול.

(אגב, אחרי הקורנפלקס היא ביקשה לטעום, ואכלה שלושה בורקיטס עם ביצה קשה! הצלחתי)

בורקיטס גבינות לשבת בבוקר/20-24 יחידות

מצרכים למתכון:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל או קמח כוסמין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת חמוצה

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח דק

למלית:

125 גר׳ גבינת טוב טעם או ריקוטה

1/2 מיכל (125 גר׳) קוטג׳

50 גר׳ בולגרית או פטה

100 גר׳ קשקבל או כל גבינה אחרת צהובה מגורדת

ביצה גודל L

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט מלח

מעט שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת היידיים מועכים את החמאה

עם הקמח עד שנוצרים פירורי בצק

מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם הבצק מעט דביק אפשר

להוסיף כף שתיים קמח וליצצב אותו. עוטפים בניילון נצמד ומכיניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את המילוי:

מערבבים בקערה (אפשר באותה קערה שהכנתם בה את הבצק, חיסכון בכלים 🙂

את כל סוגי הגבינות עם הביצה וקצת מלח, מכניסים למקרר.

כשהבצק מוכן לעבודה מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי1/2 ס״מ.

בעזרת כוס או קורצן (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 8 ס״מ) קורצים עיגולים מהבצק.

ממלאים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות וסוגרים את עיגול לשניים לצורת

ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים

כדי למנוע מהבורקטיס להיפתח בתנור. מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים כ 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים.

אוכלים חם.

**הבורקיטס הכי טעימים סמוך להכנתם, אבל אפשר להקפיא ואתם בעודם טריים

ולהפשיר ולחמם.

**אם אין שמנת חמוצה לבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה או יוגורט

**אם אין לכם גבינה מסויימת למלית, אפשר לזרום עם כל גבינה שיש במקרר.

**אפשר למלא אותם בכל מלית שהיא לא גבינה, כמו חצילים או פטריות ובצל או אפילו בשר

לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק לנטורינה/מחמאה ואת השמנת החמוצה בביצה או מים קרים

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

ענת אשש אוקטובר 17, 2020 at 4:03 pm

אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט 3%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 5:02 pm

כן גם כתבתי למטה

Reply
לימור אוקטובר 17, 2020 at 8:33 pm

היי שבוע טוב. האם אפשר מילוי מתוק??

Reply
אורית אוקטובר 17, 2020 at 7:11 pm

נראה לי טעות בעובי הבצק, כתוב לרדד לעובי 2 ס"מ, אני מניחה שזה מ"מ

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
מעין אוקטובר 18, 2020 at 7:14 am

יכול לעבוד גם עם כוסמין מלא או שילוב שלו ושל כוסמין לבן? ואפשר שמן זית במקום חמאה או שזה ממש יבאס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 9:27 am

בטח בלי בעיה

Reply
Minna Gibri אוקטובר 17, 2020 at 7:37 pm

כתוב לרדד את הבצק לעובי 2 ס"מ…האם זו לא טעות??
מריך להיות 2 מ"מ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תיקנתי ל 1/2 ס״מ

Reply
ליאת אוקטובר 17, 2020 at 10:06 pm

הי קרן
אפשר לקבל את המכון לפרי ריקוטה לימון
לא ניתן לחפש באתר

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:57 pm

יש מנוע חיפוש ושם כותבים פאי ריקוטה לימון
ממש קל!

Reply
גליה עמר אוקטובר 18, 2020 at 3:38 pm

היי קרן, אם רוצים לבשרי או פרווה, מה השינויים בהכנת הבצק? נטורינה/שמן/שמן קוקוס/זית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

כתוב בתחתית הפוסט למטה

Reply
גליה אוקטובר 19, 2020 at 5:08 pm

אוקיי. באיזה כמות?

Reply
‪Oran Salama‬‏ אוקטובר 19, 2020 at 4:53 pm

מה אפשר במקום ריקוטה? עוד קוטג׳?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:32 pm

כן

Reply

Leave a Comment