אם הייתי יודעת שלהכין בורקס בבית זה כל כך קל הייתי מזמן מתחילה עם זה.
כבר דובר פה הרבה על העובדה שבאתי מבית בולגרי ושבורקס
היה המאכל הלאומי אצלינו בבית אבל אני לא זוכרת שראיתי את סבתא שלי מכינה את הבצק.
לאחרונה חקרתי קצת את העניין ובהרבה מתכונים ברשת מצאתי שהבצק שמכינים אמור לשבת
לילה שלם במקרר בשמן, וזה נהיה לי פרויקט ארוך מדי אז ויתרתי עד שאמצע פתרון, והשבוע החלטתי
שאנסה להכין את הבורקס בלי לתת לו לשבת לילה במקרר אלא רק שעתיים בצד.
וזה הצליח! איזה כייף, אני חושבת שגם שעה תספיק לו, ואז זה נהיה ממש אינסטנט.
(וכמובן שהוא יכול גם לשבת לילה במקרר)
אתמול הכנתי לנו לארוחת צהריים פשטידת בצל אדום פטריות וגבינה, והיה לי ככ טעים שהחלטתי
להכין מלית כזו דומה לבורקס. יצא מושלם.
הבצק הזה כל כך קל להכנה וכל כך נח אחכ לעבודה, שאפילו אפשר לשלב בהכנה שלו את הילדים.
אז יאללה לעבודה! הולך להיות לכם טעים.
בורקס ביתי עם בצל אדום פטריות וגבינות/10 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק:
600 גר׳ (4+1/4 כוסות) קמח לבן
1.5 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
1+3/4 כוסות מי ברז חמימים
1.5 כפיות חומץ רגיל (אפשר חומץ בן יין או וודקה או עארק)
שמן לכיסוי הכדורים (לא להכניס לבצק)
למלית:
500 גר׳ גבינה לבנה מכל סוג
150 גר׳ בולגרית או פטה
150 גר׳ גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת)
מיכל קוטג׳
מלח
פלפל
4 בצלים אדומים קטנים
סלסלה של פטריות שמפניון
אופן ההכנה:
מכינים קערת פלסטיק שאפשר להניח בתוכה 10 כדורים בגודל כדור טניס.
מתחילים עם הבצק, בקערה מערבבים קמח מלח שמן וחומץ, מוסיפים כוס וחצי מים
ומערבבים עד לקבלת כדור בצק, אם יש צורך תשתמשו בעוד 1/4 כוס מים שנשארה בצד.
מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.
שופכים קצת שמן לתוך קופסת הפלסטיק, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.
מוזגים פנימה שמן שיכסה את כל הכדורים עד למעלה, הופכים את הכדורים בתוך הקופסא
כדי לוודא שהם משומנים מכל הצדדים, ומניחים לשעתיים בצד.
(אפשר גם לילה במקרר)
מכינים את המלית:
במחבת עם 4 כפות שמן זית מקפיצים בצלים ופטריות עד לריכוך, ממליחים מעט.מצנננים קצת.
בקערה גדולה מערבבים גבינה לבנה, גבינת פטה,קוטג׳ וקשקבל, מוסיפים את תערובת הבצל
ומערבבים היטב. מתבלים שוב במלח ופלפל.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לידכם.
מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו ללמלבן דק.
הבצק מאוד נח לעבודה הוא ממש הולך להתגלצ׳ לכם בידיים זה כייף!
מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
מגלגלים את הרולדה לשבלול, דוחפים את הצ׳ופצ׳יק למטה, ומניחים על תבנית אפייה.
ממשיכים כך עם יתרת הכדורים עד שהתבנית מלאה.
מברישים בשמן או בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל, ואופים עד להשחמה כ 35 דק׳.
**אפשר להוסיף במלית ביצה אני ויתרתי על זה וזה לא היה לי חסר.
**אפשר להשתמש במלית ולהחליף לכל מלית אחרת שאוהבים, רק גבינות, בטטה, חצילים, הכל!
**אפשר להמיר גבינות בל גבינה אחרת שאתם אוהבים ושיש לכם בבית
**אם תשתמשו רק בירקות הבורקס לגמרי טבעוני
67 Comments
לא חסר קצת נוזלים בבצק? מים..?
לא כתבתי מים?הכוונה לכוס וחצי כוס ו 3/4
אם רוצים להקפיא? לפני או אחרי האפיה?
אם מקפיאים לפני האפיה, להפשיר לפני האפיה או ישר לתנור?
תודה על המתכונים והסרטונים המעולים שמעלים חיוך !!!
אפשר לגמרי להקפיא לפני האפייה, מפשירים ולתנור
היי קרן, אני מנסה את הבצק כבר כמה פעמים לא מצליחה להגיע למרקם קראנצי וקריספי,הוא ממש כמו מסטיק. מה אני עושה לא בסדר?
האם יכול להיות שנכנס לי שמן לבצק זה מה שהופך אותו לגומי ולא קראנצ'י?
יצא מעולה!!
תודה לך.
היי 🙂 אפשרי להכין את הבצק אחרהצ, לתת לכדורים בשמן לנוח במקרר ולהכין בוקר שאחרי? או שזה יותר מידי זמן?
בטח שאפשר
היי על איזה תוכנית את אופה בתנור?
חום עליון תחתון
יש אלטרנטיבה אחרת לשמן בסוף ?
מה הכוונה לשמן בסוף?
אני עוקבת אדוקה ומעריצה את המתכונים המדוייקים של הבצק של קרן
לצערי נפלתי עם מתכון ממש לא טוב,בלשון המעטה.
יצא חסר טעם לחלוטין ופשוט הדבר הכי סתמי שהכנתי.
לא ממליצה לכם להכין את המתכון
קצת קשה לי לקבל ביקורת כזו ולפרסם ללא תגובה שלי, כיון שהמתכון זוכה להרבה שבחים ואני מכינה אותו בלי סוף, ייתכן ולא תיבלת מספיק את הירקות והגבינה, ומכאם חוסר הטעם.
או שפחות אהבת את השילוב של פטריות גבינות ובצל, אבל מפה ועד לקרוא לו סתמי זה סתם להעליב.. יש דרך להעביר ביקורת.
מה אפשר לעשות עם השמן לאחר ההשריה? אפשר להשתמש שימוש חוזר או שזורקים אותו?
היי
בפירוט רשום להוסיף מים לבצק
במצרכים זה לא מופיע כחלק מהמצרכים הנדרשים
מופיע 1+3/4 כוס מי ברז חמימים
פספסתי כנראה. תודה על כך ועל עשרות מתכונים מדהימים שתמיד יוצאים נפלא!
תודה נועה
נראה מדהים! איזה שמן עדיף לכיסוי הבצק?
אני משתמשת תמיד בקנולה
היי ❤️ אין צורך בביצה במלית גבינות ? הן לא ינזלו החוצה ?
אני לא השתמשתי בביצים מוזמנת לנסות
היי, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?
ליצה לשלב עם כל קמח לבן שיש חצי חצי
אפשר חומץ תפוחים במקום חומץ בין יין?
אפשר
את מהממת – תודה
איזה מתכוו אליפות! בצק שתענוג לעבוד איתו. מילאתי בתרד/ גבינות / תפוחי אדמה ופטריות. נכנסו להקפאה עד שהילדים יגיעו ונשב שוב כולנו יחד
תודה מיכל!
מה קורה עם השמן שמציף את הכדורי בצק, משתמשים בו או פשוט זורקים?
אפשר למחזר
אני לא אוהבת חומץ.
מה אפשר במקום?
לא מרגישים את החומץ מדובר בכנות מאוד קטנה
אם בכל זאת אז וודקה או עארק
כרגיל קרן המיוחדת מתכון מהממם ומאד טעים .. אני נסיתי עם גבינה פיטה קצת מלוחה וזעתר יצא טעים טעים..
המילוי רק לגבינות? אפשר למלא בבשר טחון?
בטח שאפשר, הבצק יקבל באהבה כל מלית
הי קרן. מתה להכין!
א. איזה גודל בשבלולים יוצאים, כלומר לאיזו כמות לצפות מהמתכון הזה- רק למשפחה או גם אורחים?
ב. צריכה מלית לילדים- לעשות רק הגבינות בלי הפטריות והבצל או להוסיף כמות כלשהי של גבינה?
תודה!!
לגמרי מספיק גם לאורחים בהנחה שיש עוד תוספות על השולחן
נהנית מאוד מהמתכונים שלך, אין בעיה לגלגל את כל הכדורים לבורקס אחד גדול נכון? או שזה יותר מדי? משנה משהו בזמן האפייה?
ברור שאפשר זה יהיה מהמם אולי זמן האפייה יתארך
באיזה גבינה או 'מנת אפשר להחליף במקום הקוטג?
טוב טעם/ריקוטה/כנען/חמד
האם אפשר פשוט לוותר על החומץ? (במקום להחליף בוודקה/עראק)
כן
היי, תודה על המתכון.
במהלך הטפיה יצאו נוזלים מהמלית והחלק העליון של הבצק יצא קריספי והחלק התחתון הרגיש כאילו לא נאפה.
מה אפשר לעשות עם הנוזלים?
השתמשתי בתבנית רגילה עם נייר אפיה
תסנני להבא את הגבינות קודם או להוסיך מעט קמח לבלילה
אפשר קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן?
חמישים אחוז כן
הכנתי ויצא שלמותתתתתת. התעלפתי ולא יכולה לזוז❤
חחחחח הצחקת אותי
היי קרן. רציתי רק לספר שאני באה מבית ספרדי ואצלנו הבורקס הזה הוא בן בית. אנו קוראים לו בורמס והמלית האולטימטיבית היא של תרד (טרי קצוץ עם מלח בלבד) או של תרד וגבינה בולגרית.
תודהה על כל המתכונים המושלמים שלך
תודה סימה יקרה
היי קרן! 🙂 יצא לי בצק טיפה קשה ולא שיא הגמיש, ככל הנראה היו חסרים לי נוזלים ולא הוספתי.. כמה ההשפעה של זה תהיה מורגשת בתוצאה הסופית? וגם, הכדורים נחים להם במקרר וכיסיתי את הקופסא עם ניילון נצמד. האם לסגור עם מכסה או שככה מספיק? יהיו במקרר קרוב ל24 שעות
אני מקוה שאולי אחרי מנוחה זה יסתדר
אם הם היו יבשים למה לא הוספת נוזלים בעצם?
פחדתי להתחיל לשחק עם קמח ומים.. צריכה לצבור יותר ביטחון עם התעסקות עם בצק. יחסית בהתחלה שלי.
איזה מותק את שאת מנסה! אל תפחדי עצה ממני, אם מרגיש לך לא נכון תסמכי על תחושות בטן
חוץ מזה אולי הוא יהיה סבבה לעבודה היום
היי קרן,
מכורה למתכונים שלך.
האם יכולה להכין את השבלולים לשים במקרר ולאפות יום אחרי כדי שיהיה חם וטרי?
בטח שאפשר
היוש,
נראה מדהים, חייבת לנסות בשישי…
אם אני רוצה למלא בתרד וגבינות, כדי "לבשל" במחבת את התרד לפני או להכניס חי?
לגמרי ממליצה להקפיץ את התרד קודם בשמן זית וקצת חמאה
תקשיבי אי אפשר ליפול עם המתכונים שלך. יצא פצצה ! חג שמח
תודה אלוף
היי קרן
נראה לך יעבוד גם עם קמח ללא גלוטן לפסח?
היי, עובד גם עם בורקס בשרי או עם תפוח אדמה?
בטח
היי קרן,
אין לי תנור בבית…האם יש אפשרות להכין בנינג'ה גריל? ואם מכינים עם בשר טחון האם עדיף לסחוט את הנוזלים מהבשר כדי שזה לא ירטיב את הבורקס? ורשמת במתכון של הבצק 2 כפיות שמן..הכוונה לשים שמן בתוך בצק או לשמן ששמים בתחתית הקערה לפני ששמים את הכדורים. תודה.