לחמים ומאפים

בורקס ביתי עם בצל אדום פטריות וגבינות

אוקטובר 2, 2020 56 Comments

אם הייתי יודעת שלהכין בורקס בבית זה כל כך קל הייתי מזמן מתחילה עם זה.

כבר דובר פה הרבה על העובדה שבאתי מבית בולגרי ושבורקס

היה המאכל הלאומי אצלינו בבית אבל אני לא זוכרת שראיתי את סבתא שלי מכינה את הבצק.

לאחרונה חקרתי קצת את העניין ובהרבה מתכונים ברשת מצאתי שהבצק שמכינים אמור לשבת

לילה שלם במקרר בשמן, וזה נהיה לי פרויקט ארוך מדי אז ויתרתי עד שאמצע פתרון, והשבוע החלטתי

שאנסה להכין את הבורקס בלי לתת לו לשבת לילה במקרר אלא רק שעתיים בצד.

וזה הצליח! איזה כייף, אני חושבת שגם שעה תספיק לו, ואז זה נהיה ממש אינסטנט.

(וכמובן שהוא יכול גם לשבת לילה במקרר)

אתמול הכנתי לנו לארוחת צהריים פשטידת בצל אדום פטריות וגבינה, והיה לי ככ טעים שהחלטתי

להכין מלית כזו דומה לבורקס. יצא מושלם.

הבצק הזה כל כך קל להכנה וכל כך נח אחכ לעבודה, שאפילו אפשר לשלב בהכנה שלו את הילדים.

אז יאללה לעבודה! הולך להיות לכם טעים.

בורקס ביתי עם בצל אדום פטריות וגבינות/10 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

600 גר׳ (4+1/4 כוסות) קמח לבן

1.5 כפיות מלח

2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר

1+3/4 כוסות מי ברז חמימים

1.5 כפיות חומץ רגיל (אפשר חומץ בן יין או וודקה או עארק)

שמן לכיסוי הכדורים (לא להכניס לבצק)

למלית:

500 גר׳ גבינה לבנה מכל סוג

150 גר׳ בולגרית או פטה

150 גר׳ גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת)

מיכל קוטג׳

מלח

פלפל

4 בצלים אדומים קטנים

סלסלה של פטריות שמפניון

אופן ההכנה:

מכינים קערת פלסטיק שאפשר להניח בתוכה 10 כדורים בגודל כדור טניס.

מתחילים עם הבצק, בקערה מערבבים קמח מלח שמן וחומץ, מוסיפים כוס וחצי מים

ומערבבים עד לקבלת כדור בצק, אם יש צורך תשתמשו בעוד 1/4 כוס מים שנשארה בצד.

מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.

שופכים קצת שמן לתוך קופסת הפלסטיק, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.

מוזגים פנימה שמן שיכסה את כל הכדורים עד למעלה, הופכים את הכדורים בתוך הקופסא

כדי לוודא שהם משומנים מכל הצדדים, ומניחים לשעתיים בצד.

(אפשר גם לילה במקרר)

מכינים את המלית:

במחבת עם 4 כפות שמן זית מקפיצים בצלים ופטריות עד לריכוך, ממליחים מעט.מצנננים קצת.

בקערה גדולה מערבבים גבינה לבנה, גבינת פטה,קוטג׳ וקשקבל, מוסיפים את תערובת הבצל

ומערבבים היטב. מתבלים שוב במלח ופלפל.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לידכם.

מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.

מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו ללמלבן דק.

הבצק מאוד נח לעבודה הוא ממש הולך להתגלצ׳ לכם בידיים זה כייף!

מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לרולדה ארוכה.

מגלגלים את הרולדה לשבלול, דוחפים את הצ׳ופצ׳יק למטה, ומניחים על תבנית אפייה.

ממשיכים כך עם יתרת הכדורים עד שהתבנית מלאה.

מברישים בשמן או בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל, ואופים עד להשחמה כ 35 דק׳.

**אפשר להוסיף במלית ביצה אני ויתרתי על זה וזה לא היה לי חסר.

**אפשר להשתמש במלית ולהחליף לכל מלית אחרת שאוהבים, רק גבינות, בטטה, חצילים, הכל!

**אפשר להמיר גבינות בל גבינה אחרת שאתם אוהבים ושיש לכם בבית

**אם תשתמשו רק בירקות הבורקס לגמרי טבעוני

 

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

Hagit אוקטובר 2, 2020 at 3:14 pm

לא חסר קצת נוזלים בבצק? מים..?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

לא כתבתי מים?הכוונה לכוס וחצי כוס ו 3/4

Reply
Anati אוקטובר 2, 2020 at 9:42 pm

אם רוצים להקפיא? לפני או אחרי האפיה?

אם מקפיאים לפני האפיה, להפשיר לפני האפיה או ישר לתנור?

תודה על המתכונים והסרטונים המעולים שמעלים חיוך !!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:28 am

אפשר לגמרי להקפיא לפני האפייה, מפשירים ולתנור

Reply
טלי אוקטובר 15, 2020 at 9:59 pm

יצא מעולה!!
תודה לך.

Reply
שי אוקטובר 2, 2020 at 4:27 pm

היי על איזה תוכנית את אופה בתנור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:25 pm

חום עליון תחתון

Reply
אדם אוקטובר 2, 2020 at 8:46 pm

יש אלטרנטיבה אחרת לשמן בסוף ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:28 am

מה הכוונה לשמן בסוף?

Reply
Carmela אוקטובר 3, 2020 at 3:22 am

מה אפשר לעשות עם השמן לאחר ההשריה? אפשר להשתמש שימוש חוזר או שזורקים אותו?

Reply
נועה אוקטובר 3, 2020 at 11:24 am

היי
בפירוט רשום להוסיף מים לבצק
במצרכים זה לא מופיע כחלק מהמצרכים הנדרשים

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:31 am

מופיע 1+3/4 כוס מי ברז חמימים

Reply
נועה אוקטובר 3, 2020 at 11:59 am

פספסתי כנראה. תודה על כך ועל עשרות מתכונים מדהימים שתמיד יוצאים נפלא!

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 4:58 pm

תודה נועה

Reply
Goldy אוקטובר 3, 2020 at 11:25 am

נראה מדהים! איזה שמן עדיף לכיסוי הבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:28 am

אני משתמשת תמיד בקנולה

Reply
תימור אוקטובר 10, 2020 at 12:19 pm

היי ❤️ אין צורך בביצה במלית גבינות ? הן לא ינזלו החוצה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 1:39 pm

אני לא השתמשתי בביצים מוזמנת לנסות

Reply
מור אוקטובר 3, 2020 at 11:38 am

היי, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:39 am

ליצה לשלב עם כל קמח לבן שיש חצי חצי

Reply
נטלי אוקטובר 3, 2020 at 3:50 pm

אפשר חומץ תפוחים במקום חומץ בין יין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 4:57 pm

אפשר

Reply
משה אוקטובר 4, 2020 at 7:31 am

את מהממת – תודה

Reply
מיכל גלבוע אוקטובר 5, 2020 at 9:47 am

איזה מתכוו אליפות! בצק שתענוג לעבוד איתו. מילאתי בתרד/ גבינות / תפוחי אדמה ופטריות. נכנסו להקפאה עד שהילדים יגיעו ונשב שוב כולנו יחד

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:02 am

תודה מיכל!

Reply
רחל אוקטובר 22, 2020 at 9:05 pm

מה קורה עם השמן שמציף את הכדורי בצק, משתמשים בו או פשוט זורקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:30 pm

אפשר למחזר

Reply
שרונה אוקטובר 6, 2020 at 1:24 am

אני לא אוהבת חומץ.
מה אפשר במקום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:51 am

לא מרגישים את החומץ מדובר בכנות מאוד קטנה
אם בכל זאת אז וודקה או עארק

Reply
ארכאן אוקטובר 11, 2020 at 7:17 am

כרגיל קרן המיוחדת מתכון מהממם ומאד טעים .. אני נסיתי עם גבינה פיטה קצת מלוחה וזעתר יצא טעים טעים..

Reply
מלכה כהן אוקטובר 8, 2020 at 7:37 am

המילוי רק לגבינות? אפשר למלא בבשר טחון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 7:58 am

בטח שאפשר, הבצק יקבל באהבה כל מלית

Reply
מיכל יוני 14, 2021 at 9:52 pm

הי קרן. מתה להכין!
א. איזה גודל בשבלולים יוצאים, כלומר לאיזו כמות לצפות מהמתכון הזה- רק למשפחה או גם אורחים?
ב. צריכה מלית לילדים- לעשות רק הגבינות בלי הפטריות והבצל או להוסיף כמות כלשהי של גבינה?
תודה!!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:30 am

לגמרי מספיק גם לאורחים בהנחה שיש עוד תוספות על השולחן

Reply
קרן אוקטובר 8, 2020 at 7:50 am

נהנית מאוד מהמתכונים שלך, אין בעיה לגלגל את כל הכדורים לבורקס אחד גדול נכון? או שזה יותר מדי? משנה משהו בזמן האפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 7:57 am

ברור שאפשר זה יהיה מהמם אולי זמן האפייה יתארך

Reply
אור ינואר 6, 2021 at 4:41 pm

באיזה גבינה או 'מנת אפשר להחליף במקום הקוטג?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 5:30 pm

טוב טעם/ריקוטה/כנען/חמד

Reply
ליאור אוקטובר 8, 2020 at 2:54 pm

האם אפשר פשוט לוותר על החומץ? (במקום להחליף בוודקה/עראק)

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:42 pm

כן

Reply
גוני מאור אוקטובר 8, 2020 at 8:09 pm

אפשר קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:40 pm

חמישים אחוז כן

Reply
נס אוקטובר 17, 2020 at 11:40 am

הכנתי ויצא שלמותתתתתת. התעלפתי ולא יכולה לזוז❤

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 1:42 pm

חחחחח הצחקת אותי

Reply
סימה אוקטובר 25, 2020 at 6:59 pm

היי קרן. רציתי רק לספר שאני באה מבית ספרדי ואצלנו הבורקס הזה הוא בן בית. אנו קוראים לו בורמס והמלית האולטימטיבית היא של תרד (טרי קצוץ עם מלח בלבד) או של תרד וגבינה בולגרית.
תודהה על כל המתכונים המושלמים שלך

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:52 pm

תודה סימה יקרה

Reply
עדי אוקטובר 26, 2020 at 9:45 pm

היי קרן! 🙂 יצא לי בצק טיפה קשה ולא שיא הגמיש, ככל הנראה היו חסרים לי נוזלים ולא הוספתי.. כמה ההשפעה של זה תהיה מורגשת בתוצאה הסופית? וגם, הכדורים נחים להם במקרר וכיסיתי את הקופסא עם ניילון נצמד. האם לסגור עם מכסה או שככה מספיק? יהיו במקרר קרוב ל24 שעות

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 10:31 pm

אני מקוה שאולי אחרי מנוחה זה יסתדר
אם הם היו יבשים למה לא הוספת נוזלים בעצם?

Reply
עדי אוקטובר 26, 2020 at 10:36 pm

פחדתי להתחיל לשחק עם קמח ומים.. צריכה לצבור יותר ביטחון עם התעסקות עם בצק. יחסית בהתחלה שלי.

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 6:19 am

איזה מותק את שאת מנסה! אל תפחדי עצה ממני, אם מרגיש לך לא נכון תסמכי על תחושות בטן
חוץ מזה אולי הוא יהיה סבבה לעבודה היום

Reply
רויטל נובמבר 11, 2020 at 5:24 pm

היי קרן,
מכורה למתכונים שלך.
האם יכולה להכין את השבלולים לשים במקרר ולאפות יום אחרי כדי שיהיה חם וטרי?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:17 pm

בטח שאפשר

Reply
keren ינואר 20, 2021 at 9:15 pm

היוש,
נראה מדהים, חייבת לנסות בשישי…
אם אני רוצה למלא בתרד וגבינות, כדי "לבשל" במחבת את התרד לפני או להכניס חי?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:16 am

לגמרי ממליצה להקפיץ את התרד קודם בשמן זית וקצת חמאה

Reply
דניאל מאי 16, 2021 at 9:26 pm

תקשיבי אי אפשר ליפול עם המתכונים שלך. יצא פצצה ! חג שמח

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:30 am

תודה אלוף

Reply

Leave a Comment