המפגש שלי עם יהודית, לא קרה סתם.
הוא הגיע אחרי תקופה עמוסה ולא קלה, והייתי צריכה קצת אויר לנשימה.
אני כבר המון זמן עוקבת אחרי הבלוג של יהודית ומכינה ממנו מתכונים נהדרים של בית.
יש לו ניחוח של פשטות, של ביתי ונעים וחמים, ורואים מהבלוג שיהודית היא אישה חמה עם לב גדול,
שמבשלת באהבה למשפחה, ולא פעם אני מדיימנת את עצמי יושבת אצלה במטבח ואוכלת תבשיל נהדר שלה.
פגשתי אותה פעמיים לפני המפגש הזה וידעתי שאני רוצה להכיר אותה יותר.
הרמתי את הכפפה והצעתי לה להיפגש ליום אפיה משותף.
יצאתי בבוקר מהמרכז לכיון גדרה , ונדמה לי שכשהבנתי שאני אשכרה יוצאת מהעיר ומתחילה לראות נוף פתוח
הלב שלי התמלא, נשמתי עמוק, שמתי מוזיקה שאני אוהבת והרגשתי הכי כייף מזה תקופה די ארוכה.
כל מה שחשבתי על יהודית, תכפילו ותשלשו.
הגעתי לבית חם, למטבח סופר מאובזר, לאישה מדהימה, לחיבור מיוחד ונעים, והיה לי פשוט כייף.
יש לה נסיון במטבח, בטח הרבה יותר משלי, והיא לגמרי יודעת ומבינה מה היא עושה.
החלטנו להכין יחד בייגלה ירושלמי, שקיבל טוויסט עם מלא תבלינים ופיצוחים,
ועוגת לימון ופטל גבוהה ומרשימה עם טעם אלוהי שהמתכון שלה יעלה בימים הקרובים.
את המתכונים החלטנו להעלות במקביל כל אחת לבלוג שלה, ואתם יכולים להציץ גם בבלוג של יהודית,
וגם לקחת משם המון מתכונים ממש שווים לא רק לעוגות גם לאוכל ממש אמיתי 🙂
לצערי הפגישה שלנו נגמרה די מהר עקב מחוייבות שלי, ואני כבר לא יכולה לחכות למפגש הבא.
בייגלה תבלינים ופיצוחים/ כ-35 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
כף שטוחה שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
3 כפות ( 50 מ״ל) שמן זית
כף מלח דק
2 כוסות ושליש (500-550 מ״ל) מי ברז
לטבילה:
קערית שמן זית
לעיטור:
תבלינים/פיצוחים מסוגים שונים כגון:
שומשום,שומשום שחור, פרג, גרעיני חמניה,שבבי שקדים, שבבי בצל מטוגן, סומק.
אפשר גם לערבב ביניהם.
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים בעזרת כף.
מתקינים את וו הלישה, ומתחילים לערבל במהירות איטית,
מוסיפים סוכר, שמן זית מלח ומים וממשיכים לערבל כ 8 דקות
עד לקבלת בצק אחיד וגמיש למגע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
מוציאים אויר מהבצק, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 30 גר' כל אחד.
מניחים את הכדורים לנוח כמה דקות על גבי מגש מרופד בנייר אפיה, מכוסים במגבת.
מרדדים כל עיגול לרצועה ארוכה, מקפלים את הרצועה לשניים, ומגלגלים לצורת בורג,
מחברים את שני הקצוות לצורת בייגלה ומניחים שוב להתפחה חוזרת כרבע שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
טובלים כל בייגלה מצד אחד בשמן זית ומיד לאחר מכן בקערת תבלינים.
מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה, ואופים כ 12-15 דק' עד שהבייגלה מקבלים גוון שחום.
בתיאבון:-)
הערות למתכון:
שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה
קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין רצוי לא יותר מחצי מהמכמות.
24 Comments
נראה פשוט מעולה! והבייגלה עם הסומק זו הברקה!
תודה רבה דור, לגמרי הברקה של יהודית:-)
לא כל כך הבנתי את הכנת צורת הבייגלה..אשמח להכוונה.
נראה מתכון מדהים
תודה רבה
הי דקלה, את יכולה לראות בפוסט הזה, יש את שלבי הכנת הבייגלה בתמונות, מקוה שזה ימחיש טוב יותר.
תודה!
נראה מעולה, הערב הולכת לבן וכלתי, אכין להם את זה עם פשטידה טובה..תודה רבה שבת מבורכת לכולם
תודה שולמית, מקוה שתהנו:-)
קרן, הכנתי את הבייגלה, יצאו מעולות אבל כל העיטורים ה״כבדים״- גרעיני דלעת וחמניות נפלו אחרי האפייה. איך מדביקים אותם ?
זה קורה כשאין ״דבק״ שיחזיק אותם כמו ביצה או מים, ואז אם לא טובלים בהמון תבלינים הם נושרים להם.
להבא נסי לטבול בכמות גדולה יותר של תבלינים או במקום שמן זית תטבלי את הבייגלה בקערה עם מים ואז בתבלינים זה ייצא נהדר (אוסיף גם הערה במתכון)
תודה שחזרת לספר ושמחה שאהבת.
קרן
יצא נפלא!
תודה שחזרת לספר 🙂
הי,
ראיתי שבמתכון הזה אין בישול של הבייגלה במים לפני האפיה… אשמח לדעת מה המשמעות של הבישול לפני האפיה
תודה אורנית:)
בייגלה שמבשלים לפני אפייה נקרא פרעצל, בישול הבייגלה במים עם סודה לשתיה לפני האפיה מעניק לו קרום מיוחד,
ומונע מהבצק לתפוח יותר מדי בתנור.
בייגלה שאופים מיד, כגון אלו, ללא בישול במים, יניב תוצאה רכה יותר ולא יהיה את אותו הקרום מבחוץ,
אפשר להגיד שזו אותה הגברת בשינוי אדרת, ושכל הבייגלה טובים:-)
תודה
ניסיתי את הבייגלה האלו ביום שישי והם מעולים! הסומסום לצערי נפל לגמרי… אנסה למרוח במים במקום בשמן זית…
שמחה לשמוע שיצאו טובים, אפשר בהחלט מים במקום שמן.
שלום קרן,
הכנתי בשבת המון המון בייגלים עם ציפוי של זעתר!
יצא ממש ממש מעולה, כולם התלהבו וחיסלו.
תודה רבה על המתכון הזה ועל כל המתכונים הטעימים 🙂
תודה יעל, איזה משמח.
היי, במידה ולא אוכלים הכל באותו היום איך לשמור אותך? יהיו טעימות גם יום אחרי?
הי עדי
עניתי לך גם פה 🙂
לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא, להפשיר לפני שימוש ולחמם שוב.
שלום קרן. תודה על מתכונים שהם גם טעימים וגם מהנים בהכנה! הבצק הזה נפלא וממש נעים לעבוד איתו. האם יש טעות במשקל הבצק לכל יחידה? הכנתי 32 יחידות אבל במשקל 50-60 גר` כל אחת.
אין טעות אבל לפעמים סהכ משקל הבצק יוצא שונה מבית לבית , העיקר שמה שהכנת יצא מוצלח ובגודל שאת אוהבת:-)
אהלן קרן. לפני כחצי שנה הכנתי את המתכון הזה ויצא מעולה !! עכשיו מכינה שוב אך לא פנויה לאפות היום. אפשר להשאיר לתפיחה במקרר ללילה.
בהחלט
היי קרן!
ניסיתי את המתכון ויצא לי אש.
רק הייתה לי בעיה קטנה שאחרי חצי שעה שהיו מוכנים, הם ממש יתקשו לי ואי אפשר היה יותר לנגוס בזה חח.
מה יכולה להיות הבעיה?
ממש מוזר, אולי אפית יותר מדי ?