השבוע קרה לי דבר ככ טוב שחשתי בחובה לספר לכם על זה. יש מצב שתגידו שהגזמתי, אבל אני יודעת מה גורם לי לצרוח משמחה.
השבוע, הגיע אליי הטאבון החדש שחיכיתי לו ככ, טאבון יפה תואר, גדול יותר מהטאבון הקודם שלי, עומד על סטנד הורס,
מופעל בקלות, עם פונקציות מדהימות, ואני בטיסה ישירה איתו. מהרגע שהוא נחת פה, אני לא מפסיקה להכניס אליו בצקים ודברים שכייף לי
להכין ולנסות עוד ועוד דברים חדשים. ואחד החלומות שלי היו כמה פשוט, להכין בייגלה שטוח כמו באבולעפיה, עם טעם מתקתק, ריח ומרקם שיש
רק במאפיות, והנה הצלחתי!
את הבייגלה הזה אני מכירה עוד מהילדות שלי, אבא שלי היה מביא לנו כאלו חמימים הביתה, והיינו טורפים אותם עם חמאה.
כשעברתי לגור ביפו, זה היה אחד הפינוקים שלי, לעצור בלילה אחרי בילוי או לקום מוקדם בבוקר ולקפוץ להביא את הבייגלה השטוח,
לפרוס אבוקדו ולטרוף אותו עם חמאה ואבוקדו. בלילה היינו מכניסים פנימה חמאה עם גבינה צהובה ומכינים ממנו טוסט הכי טעים שיש.
יש משהו בביגלה הזה שקונים, שהוא מתקתק כזה וטעים, התחתית שלו חשופה ונקיה בלי שומשום, קצת מאובקת מקמח,
וחלום שלי היה להכין כזה מדוייק בבית.
והנה זה קרה, בלי שאדע שהולך לצאת לי בייגלה כזה, הוא יצא ככה ואני רקדתי פה במרפסת ליד הטאבון, ולא יכולתי להפסיק לאכול.
ככ התרגשתי שמיד הנחתי את כל הבייגלה על מגש אש, ויצאתי לחלק אותם לשכנים, שיהיו שותפים שלי להצלחה ולמאפה הטעים הזה.
הבייגלה אפילו עם כיס בפנים ממש כמו המקור.
את הטאבון תוכלו למצוא באתר של 450c
וסרטון להכנת הבייגלה תוכלו למצוא כאן
בייגלה שטוח כמו של אבולעפיה בטאבון הביתי/15 בייגלה
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/מניטובה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס (150גר) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל) מי ברז
כף מלח דק
לציפוי:
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים חצי מכמות המים עם שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים את הקמח, ולשים במהירות איטית בינונית
מוסיפים שמו זית ואז את יתרת המים לאט לט במזיגה איטית ולא הכל בבת אחת, ייתכן והבצק לא זקוק לכל כמות המים.
מוזגים קצת, ומכים ואז עוד קצת ומחכים, אתם רוצים להגיע למצב שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל מעט
נדבק לתחתית. לשים בסהכ כ 10-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק להתפחה בקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן . מכסים בניילון נצמד ובמגבת
ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, אין צורך להוציא לו אויר. מחלקים אותו לחלקים במשקל 120 גר ליחידה.
מכדררים את כל החלקים לכדורים ומניחים אותם להתפחה חוזרת על מגש מעט משומן במרווחים. משמנים את חלקם העליון
של הכדורים בספריי שמן, ומכסים בניילון רופף או במגבת להתפחה /של כ 30 דק או עד שהכדורים ממש תפוחים.
אפשר גם כמה שעות במקרר.
בינתיים מדליקים את הטאבון,
אני מחממת אותו ל 350 מעלות ואז מורידה חום ל 270 .
מניחים מגבת לחה, כזו ששטפתם מתחת לברז ואז סחטתם קצת, על תבנית מלבנית או מגש קטן
על מגש או צלחת הגשה עגולה מפזרים שומשום.
כשהכדורים תפחו אנחנו מניחים כדור על משטח מעט מקומח ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול שטוח. בעזרת קורצן
קורצים במרכז העיגול עיגול קטן. מעבירים את הבייגלה לתוך התבנית עם המגבת הלחה כדי שחלקה התחתון יירטב מעט, ואז מיד לצלחת
רחבה עם השומשום. כלומר אנחנו מצפים רק צד אחד של הבייגלה בשומשום.
מקמחים מעט בסמולינה או דורום את המרדה שלכם, ומניחים עליה בייגלה אחד.
מעבירים לטאבון, ואופים תוך כדי סיבוב הבייגלה מדי פעם למשך 3-4 דקות, ודואגים שהבייגלה לא יהיה קרוב מדי לאש כי השומשום
נשרף ממש מהר.
מגישים חם.
למי שאופה בבית בתנור ואין לו טאבון:
מחממים תמור לחום 230 מעלות, כשתבנית התנור הפוכה בפנים ומתחממת היטב לפחות ל 30 דקות לפני שאופים בו.
כשהבייגלה מוכן, מעבירים בייגלה לתנור ומניחים אותו ישירות על התבנית החמה, ואופים כ 15 דקות עד להזהבה.
מוציאים ומגישים חם.
43 Comments
היי קרן
לא כתבת כמה זמן התפחה שניה של הכדורים.. תודה 🙂
30 דק, מיד מוסיפה
היי קרן… הכנתי את הבייגלה השטוחים לפי המתכון שלך….יש לי טאבון אבן. יצא אאאממללהה ואאבבללההה. מתכון פצצצצההה.
תודה רבה
כל כך משמיייח
תקשיבי יצא אליפות, אני מאוהב! יצא ממש אבל ממש טוב!
לא צחקת לגבי השומשום שנשרף בטיל, מסתבר…
תודה על מתכון סופר מוצלח.
בס"ד
היי קרן,
אילו מצרכים ניתן להחליף בשביל לטבען את הבייגלס?
שבת שלום 🙂
הבייגלה טבעוני איזה מצרכים ראית שאינם טבעוניים?
היי קרן, האם אפשר פחות סוכר? לא אוהבת מתוק מדי…
ותודה על המתכון
אפשר להפחית ואז יהיה לו פחות את הטעם המקורי
היי קרן, האם אפשר פחות שמרים?
למה פחות שמרים?
מתכון מדהים וטעים!
מה אפשר לעשות עם זה שהשומשום נופל ממש מהבייגלה?
אולי חסר לך קצת מים בציפוי?
היי מאוהבת במתכונים שלך,הכל מוסבר כל כך טוב והכל יוצא מושלם.כתבת שלא צריך להוציא אויר מהבצק לאחר ההתפחה ורציתי להבין למה לפעמים מוציאים ולמה לפעמים לא. מה קורה עם הוצאתי?
עהת
אין צורך להוציא אויר תחילה כי ממילא אחרי חלוקה לחתיכות בצק וכדרור לכדורים לא יישאר אויר והוצאת באויר/התעסקות עם הבצק
מכווצת אותו ואז פחות נח לגלגל
יש לי את כל סוגי הקמחים שכתבת, איזה הכי טוב למתכון, באיזה את השתמשת?
לא ממש משנה תבחרי אחד ותכיני כולם טובים
הי קרן, אם אני מכינה חצי קילו קמח, לחלק גם את כל שאר הרכיבים לחצי? תודה.
היי קרן אשמח לדעת אם לחלק את כל המתכון לחצי?
אפשר בטח
וואייי קרן את מהממת ! מה יהיה ? דייי אני לא יכולה איתך ! אנחנו עולים במשקל בגללך שאלה ; ני אוצה לעשות בתנור ביתי – האם אני צריכה לשים משהו על התבנית ההפוכה לפני שאנחנו מכניסה את הבייגל ? טו שפשוט להניח את הבייגלה כך כמו שהוא? תודה לך שאת כל כל נהדרת , תודה על כל המתכונים המדהימים והכל כך מובניםשלך
אביבית מהממת תודה
אין צורך להניח כלום על התבנית, אפשר מעט לקמח אותה לפני שמכניסים את הבייגלה ישירות עליה
הי קרן
אפשרי עם קמח כוסמין לבן? כוסמין 80%?
אפשר
היי קרן, נראה נפלא !
איזה טבון יש לך ? אני בדיוק מחפשת טבון מושלם…
את ה dome החדש
ממליצה להיכנס לאתר של 450c יש להם עכשיו מבצעים
האם אפשר להחליף קמח לבן בקמח כוסמין לבן?
כן בטח
הי
כמה זה יוצא שונה אם עושה בתנור ולא בטאבון?עדיין שווה?
ברור שווה
יש סרטון?
https://www.instagram.com/reel/ClBCh8eopLQ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
הי קרן
יצא אליפות!!!
עוד מתכון מנצח!!
רק שאלה קטנה, הם לא יצאו קריספיים כך זה אמור להיות??
או שעשיתי משהוא לא נכון??
ובכלל איך ניתן לחזק את הקראנציות במאפים שאופים בטאבון??
לא אמור לצאת ממש קריספי, להיפך כייף שהם רכים
היי
אפשרי עם קמח כוסמין לבן/80%
בטח
אמאל'ה ואבאל'ה איזה מתכון מעולהההההה
הכנו לערב שבת והתעלפנו !!
אפשר להתפיח התפחה ראשונה במקרר צשש שעות ויותר?
בטח
היי
ניתן להקפיא בשלב שהבצק כבר מגולגל בשומשום, וניתן להפשיר במקרר ולאפות?
בטח
היי קרן,
הכנו כבר פעם אחת והיה מושלם.
אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה להתפחה או שאני מסתכנת בהתפחת יתר?
הבצק יכול בשקט לתפוח לילה במקרר מכוסה היטב