החיילת המשחוררת גרה עם אבא שלה בתל אביב, והאמת שהיא גרה איתו עוד מאז שהתגייסה,
ואנחנו בדיוק עברנו דירה, והקטנים כבר לא היו קטנים והם היו צריכים כל אחד חדר לעצמו,
אז החדר שלה הפך להיות החדר של המתבגרת, והיא הוזמנה לחלוק אותו איתה כשהיא חוזרת לחופשות,
אבל העדיפה למזלה של המתבגרת, את החדר הפרטי שלה אצל אבא בבית, ועברה לגור איתו.
אז לאחרונה מישהי שאלה אותי אם זה לא נורא קשה, ובתשובה שלי אליה הבנתי שלא, זה היה קשה בהתחלה,
כשהיא לקחה את כל הדברים מהבית לאבא שלה, זה היה לי בעיקר עצוב, אני מניחה שעצוב כזה
כמו לכל הורה שהילד שלו עוזב את הבית, אבל מאז שהיא לא גרה איתנו, אנחנו נפגשים במתכונת אחרת,
וזה חיובי ביותר. בתקופת הצבא היא היתה מגיעה לזמן קצר, אולי לארוחה או רק לעבור להגיד שלום,
או מצטרפת אלינו לארוחות אצל סבתא, אבל מאז שהשתחררה והתחילה לעבוד והימים שלה מסודרים יותר
היא קופצת לבקר יותר, והביקורים שלה הופכים לחגיגה. בעיקר כי היא נשארת לכמה שעות
וכייף לי נורא, אחרי שכמה שנים לא היינו יחד באותו בית להמון זמן, ובעיקר כי אנחנו פשוט מכינים כולנו אוכל
וזוללים יחד, ואני ממש נהנית, או שאנחנו יוצאות יחד לקניות, היא באה עם האוטו שלה
ואוספת אותי וזה ממש כייף. היום היא הגיעה ואפילו הכינה לכולנו ארוחת צהריים.
מכל המשפחה, אני הכי סומכת על הטעם שלה, שממש דומה לשלי.
וכמעט בכל פעם שהיא מגיעה יש עוגה או מאפה כזה או אחר, והיא תמיד תטעם ותתן חוות דעת אמיתית,
ואם יש משהו שהיא לא אוהבת סימן שהוא לא מספיק טעים.
אז היום היא הגיעה, והבייגלס בדיוק סיימו להצטלם,
(ואני התאפקתי ממש לא לטרוף יותר מאחד עם חמאה וגבינה) שבעיני היו מושלמים, והיא הכינה תבשיל,
וישבנו כולנו לאכול, ואז היא אמרה שהם טעימים יותר מכל בייגלה אחר, תוך כדי שהיא טובלת אותם ברוטב
וזה שימח אותי ממש, כי הבייגלס עשויים מקמח קמוט מלא והם כל כך טעימים!
הם כמו הבייגלס האמריקאיים, אלו שמבשלים במים לפני אפייה, המראה שלהם כאן שונה בזכות
הקמח, והם לגמרי טבעוניים.
בשנה האחרונה, התחלתי לעבוד עם קמחים של הטחנות הגדולות, ובזכות ההמלצות שלהם, לנסות קמחים
שמעולם לא הכרתי ולא עבדתי איתם לפני כן. את קמח הקמוט קיבלתי לנסיון, ואחרי הפעם הראשונה
פשוט התאהבתי בו. קמוט או חיטת חורסאן זו חיטה עתיקה שמקורה בקנדה והיא אורגנית ומלאה, לקמח
יש טעם אגוזי ומתקתק, והוא מייצר מאפי שמרים מלוחים נפלאים. יש לקמח מרקם קצת כמו של סולת
דקיקה מאוד, ואני פשוט מאוהבת בקמח הזה, הוא לא מסוג הקמחים שתראו על המדף בסופר,
אבל הוא קמח כל כך שווה שאני ממש ממליצה לכם להזמין אותו און ליין או לברר איפה
כן מוכרים אותו באיזור מגוריכם ולנסות אותו.
ואני מזכירה לכם שאני אופה ביתית בדיוק כמוכם, ולא מדובר על קמח שמתאים רק לאפייה מקצועית.
בייגלס מקמח קמוט/ 9 בייגלים
מצרכים למתכון:
150 גר' קמח כוסמין לבן של הטחנות הגדולות
350 גר' קמח קמוט של הטחנות הגדולות
כף שמרים יבשים
80 גר' סוכר לבן
3 כפות שמן קנולה
275 מ״ל (כוס ועוד 3 כפות) מי ברז
1/2 כף מלח
לבישול:
סיר עם 2 ליטר מים
1/4 כוס דבש
לציפוי:
קערה מלאה בשומשום מעורבב עם פרג
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים עם שמרים
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, שמן זית ומלח
מוסיפים את המים לאט, ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט עד שהבצק מתגבש לכדור.
לשים למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה שיצופה שומן.
סוגרים בניילון נצמד ומניחים מגבת מעל, ומכינים למקרר להתפחה ללילה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לעמוד כשעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים מעט.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גר' כל כדור, ומניחים את הכדורים על תבנית האפייה
מכסים אותם במגבת ונותנים להם לנח כ 15 דקות.
בינתיים מחממים 2 ליטר מים בסיר רחב, כשהמים רותחים מוסיפים דבש, ומורידים מעט את האש.
מכינים קערה רחבה עם שומשום מעורבב עם פרג.
בעזרת האגודל עושים חור באמצע כל כדור ומותחים אותו ליצירת בייגל עם חור.
מכניסים את הבייגלס לסיר, ומבשלים אותם כ 30 שניות מכל צד, אפשר לבשל 3-4 ביחד.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבייגלה ישירות לתוך צלחת השומשום (אפשר לנער קודם את הכף שאיתה
הרמתם את הבייגלס מהמים כדי להיפטר מנוזלים עודפים) הופכים את הבייגלס בקערה לצד שני
כדי שיצופו בשומשום משני הצדדים ומעבירים לתבנית אפייה.
לא חייבים לשמור על רווחים גדולים ביניהם, בייגלס שמתחבקים בתנור זה הכי כייף.
אופים אותם כ 20-25 דקות עד להשחמה ועד שהריח בבית משגע אתכם:-)
מגישים חם או טרי עם חמאה, גבינות, ריבה או כל דבר שאתם אוהבים.
**לממהרים-אפשר להתפיח את הבצק כשעה חצי שעתיים בטמפרטורת החדר ולהמשיך כרגיל.
**הבייגלס במיטבם ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותם כשהם טריים ועטופים היטב.
**אפשר להמיר את הקמחים ולהשתמש בכל קמח מלא שאתם אוהבים
**שמi קנולה אפשר להמיר בשמן זית
21 Comments
איפוא
אפשר לקנות בייגלה כל כך מיוחדים?
הי בעז
אני לא מוכרת בייגלה
אבל אתה מוזמן לנסות להכין
היי יקירה,
מהיום שפירסמת את המתכון הזה אני מחפשת בנרות קמח קמוט ולא מוצאת בשום מקום.
יש לך אולי המלצה איפה ניתן למצוא אותו באזור ת"א?
תודה וים של בריאות
הי אסתי, אכן יש מחסור בקמח קמוט, ממה שהבנתי יהיה ניתן להשיגו מיד אחרי חופשת הפסח
אפשר להחליף את קמח הקמוט הקמח רגיל?
כן בטח
בייגלה מושלמים!
החלפתי את הדבש היקר בקרמל שאליו הוספתי מים רותחים
תודה!
נשמע מעולה! תודה
כתבת שמן זית ובמתכון שמן קנולה….האם זה משנה?
כמומכן האם ניתן להחליף את הדבש? תודה
טעות, למרות זה לא משנה שמן קנולה או זית, ואפשר להמיר דבש בסוכר חום או בסילאן באותה הכמות
היי במידה ואני מחליפה את הקמחים עדיין יש צורך בהתפחה לילית או שזה רק לצורך הקמח קמוט?
תודה רבה!
אין בעיב לוותר על התפחה לילית
הי קרן (:
תודה על המתכונים המהממים!
האם ניתן להשתמש בקמח מניטובה במקום קמוט? ובאיזה יחס? (עדיין יש חוסר בקמוט בשוק)
בהחלט מניטובה הולך
הי, אפשר להשתמש בקמח לבן וקמח מלא במקום הקמחים שציינת? ואם כן הכמויות אותו הדבר?
כן אין בעיה אותו דבר
הגעתי למתכון הזה רק עכשיו, אחרי חודשים רבים של הנאה גדולה מהמתכונים שלך…לא יודעת איך הוא הסתתר לי עד עכשיו! פנינה אמיתית!
היי! הכל פה כל כך מהמם איזו השראה…
האם ניסית פעם להחליף את השמרים במחמצת? ואם כן אותה צורת הכנה?
הי, לא ניסיתי לא עובדת עם מחמצות לצערי לא יודעת להמליץ
הי קרן, רוצה להכין לחמניות קמוט קטנות של 60 גרם מהמתכון שלך. מה המשמעות של שלב הבישול, האם הוא הכרחי? והאם אפשר לבשל גם את כדורי הלחמנייה הקטנים?
תודה על המתכון ועל נדיבות האינסופית ותודה מראש על תשובתך… שבת שלום
בישול זו שיטה ספיציפית לבייגלס ופרעצלס, אבל היא לא חובה.
את יכולה בהחלט לבשל גם ככדורים או לוותר על הבישול וללכת ישר על אפייה