לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ספטמבר 28, 2024 | 10 תגובות

כבר הרבה שנים שאני רואה שיש המון גרסאות של בקלאווה עם גבינה ואף פעם לא יצא לי להכין, תמיד אני מכינה בקלאווה עם אגוזים וסוכר וקינמון
לקראת החג החלטתי להכין בקלאווה גבינות, זה תמיד נראה לי סופר עסיסי וטעים. איך יכול לצאת לא טוב שילוב של פילו עם גבינות ?
זה הרי שילוב מקודש!
משום מה בבית אצלי אף אחד לא האמין שזה ייא טעים וכולם קצת עיקמו פרצוף, אבל כשישבנו לאכול קינוח בארוחה והגשתי את הבקלאווה
הגובות היו הכי מפתיעות, לא כי חשבתי שזה לא טעים, או שהם לא יאהבו, אלא כי היא פשוט סחפה מלא מחמאות.
זה לגמרי קינוח וואו, מפתיע מאוד, וככ מתאים לשוחן החג עכשיו.

![]()
מצרכים למתכון:
1 חבילה של עלי פילו
1/2 כוס (120 גר) חמאה מומסת
1.5 כוסות (150 גר) פיסטוקים גרוסים דק
למלית:
1 חבילה (500 גר׳) גבינת תבור של משק צוריאל
120 גר׳ גבינת שמנת
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים גודל L
1 כפית מחית/תמצית וניל
לסירופ:
1/4 כוס (90 גר׳) דבש
1/4 כוס (50 גר) סוכר לבן
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
כפית מיץ לימון
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים גבינת תבור עם סוכר וגבינת שמנת, אפשר לערבב הרבה זמן עד שאין גושים או להקציץ מעט במיקסר (עדיף)
מוסיפים ביצים ומערבבים שוב, מוסיפים וניל ופודינג וניל ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל 180 מעלות
ממיסים את החמאה ומברישים מעט את תחתית התבנית
מחלקים את חבילת הפילו לשניים, ומברישים שני עלים ומניחים בתבנית אחד על השני, מפזרים מעט פיסטוקים
חוזרים על הפעולה כמה פעמים ואחרי כל שני עלים מפזרים בכל פעם מעט פיסטוקים
כשחצי חבילה נגמרת, מעבירים פנימה את מלית הגבינה ומיישרים, מפזרים שוב מעט פיסטוקים.
מניחים שוב עלים של פילו כשכל אחד מהם מוברש בנפרד בחמאה.
כשהחבילה נגמרה מכניסים לאפייה של 40-45 דקות
בינתיים מכינים סירופ:
בדכלי קטן על האש מביאים לרתיחה את כל מצרכי הסירופ עד לרתיחה, מורידים לאש בינונית (בעבוע עדין) ומבשלים את הסירופ לעוד 5-6 דקות.
מסירים מהאש.
כשהמאפה זהוב למראה, מוציאים מהתנור ומיד שופכים מעל את הסירופ, מפזרים את כל מה שנותר מהפיסטוקים, ומניחים להצטנן.
לאחר צינון פורסים לריבועים או מלבנים ומגישים.
אפשר להכניס למקר רולהגיש קר או לחמם מעט לפני הגשה.
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
TAG בקלאווה, בקלאווה גבינה ופיסטוקים וואו, עוגת גבינה, פילו
חח תודה
הי קרן, מה זה ״גבינת תבור״ עמק יזרעאל , לאלה מאיתנו שלא גרים בארץ הקודש? האם זה ריקוטה? או פילדלפיה? בתודה, הילה
תשתמשי בטוב טעם/ כנען/ טוברוג...כל גבינה יבשה לאפיה....
אפשר לעשות אותם כיחידים ולא בתבנית ?
בטח
המתכון וואו אחד גדול! כולם התלקקו. לא נשאר פירור. מאמצת! תוד ושנה טובה
היי. כמה גרם בצק פילו. יש לי חבילה של 300 גר.
זה לא לפי גרם זה לפי עלים וכתוב כמה עלים תבדקי שזה מתאים
נעמה
ספטמבר 29, 2024 בשעה 17:46
ואו גאון שאת!!