חגיםקינוחיםראש השנה

בקלאווה גבינה ופיסטוקים וואו

ספטמבר 28, 2024 10 Comments

כבר הרבה שנים שאני רואה שיש המון גרסאות של בקלאווה עם גבינה ואף פעם לא יצא לי להכין, תמיד אני מכינה בקלאווה עם אגוזים וסוכר וקינמון

לקראת החג החלטתי להכין בקלאווה גבינות, זה תמיד נראה לי סופר עסיסי וטעים. איך יכול לצאת לא טוב שילוב של פילו עם גבינות ?

זה הרי שילוב מקודש!

משום מה בבית אצלי אף אחד לא האמין שזה ייא טעים וכולם קצת עיקמו פרצוף, אבל כשישבנו לאכול קינוח בארוחה והגשתי את הבקלאווה

הגובות היו הכי מפתיעות, לא כי חשבתי שזה לא טעים, או שהם לא יאהבו, אלא כי היא פשוט סחפה מלא מחמאות.

זה לגמרי קינוח וואו, מפתיע מאוד, וככ מתאים לשוחן החג עכשיו.

לסרטום וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן 

בקלאווה גבינה ופיסטוקים וואו/תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

1 חבילה של עלי פילו

1/2 כוס (120 גר) חמאה מומסת

1.5 כוסות (150 גר) פיסטוקים גרוסים דק

למלית:

1 חבילה (500 גר׳) גבינת תבור של משק צוריאל 

120 גר׳ גבינת שמנת

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 ביצים גודל L

1 כפית מחית/תמצית וניל

לסירופ:

1/4 כוס (90 גר׳) דבש

1/4 כוס (50 גר) סוכר לבן

1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז

כפית מיץ לימון

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים גבינת תבור עם סוכר וגבינת שמנת, אפשר לערבב הרבה זמן עד שאין גושים או להקציץ מעט במיקסר (עדיף)

מוסיפים ביצים ומערבבים שוב, מוסיפים וניל ופודינג וניל ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל 180 מעלות

ממיסים את החמאה ומברישים מעט את תחתית התבנית

מחלקים את חבילת הפילו לשניים, ומברישים שני עלים ומניחים בתבנית אחד על השני, מפזרים מעט פיסטוקים

חוזרים על הפעולה כמה פעמים ואחרי כל שני עלים מפזרים בכל פעם מעט פיסטוקים

כשחצי חבילה נגמרת, מעבירים פנימה את מלית הגבינה ומיישרים, מפזרים שוב מעט פיסטוקים.

מניחים שוב עלים של פילו כשכל אחד מהם מוברש בנפרד בחמאה.

כשהחבילה נגמרה מכניסים לאפייה של 40-45 דקות

בינתיים מכינים סירופ:

בדכלי קטן על האש מביאים לרתיחה את כל מצרכי הסירופ עד לרתיחה, מורידים לאש בינונית (בעבוע עדין) ומבשלים את הסירופ לעוד 5-6 דקות.

מסירים מהאש.

כשהמאפה זהוב למראה, מוציאים מהתנור ומיד שופכים מעל את הסירופ, מפזרים את כל מה שנותר מהפיסטוקים, ומניחים להצטנן.

לאחר צינון פורסים לריבועים או מלבנים ומגישים.

אפשר להכניס למקר רולהגיש קר או לחמם מעט לפני הגשה.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל

10 Comments

נעמה ספטמבר 29, 2024 at 5:46 pm

ואו גאון שאת!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:51 pm

חח תודה

Reply
הילה ספטמבר 29, 2024 at 6:21 pm

הי קרן,
מה זה ״גבינת תבור״ עמק יזרעאל , לאלה מאיתנו שלא גרים בארץ הקודש?
האם זה ריקוטה? או פילדלפיה?
בתודה,
הילה

Reply
גלי אוקטובר 12, 2024 at 3:28 pm

תשתמשי בטוב טעם/ כנען/ טוברוג…כל גבינה יבשה לאפיה….

Reply
שלי חלפון אוקטובר 2, 2024 at 12:20 pm

אפשר לעשות אותם כיחידים ולא בתבנית ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:30 pm

בטח

Reply
ורד אוקטובר 5, 2024 at 8:18 am

המתכון וואו אחד גדול! כולם התלקקו. לא נשאר פירור. מאמצת! תוד ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:49 pm

איזה כייף תודה

Reply
מיה אוקטובר 18, 2024 at 10:18 am

היי. כמה גרם בצק פילו. יש לי חבילה של 300 גר.

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:57 am

זה לא לפי גרם זה לפי עלים וכתוב כמה עלים תבדקי שזה מתאים

Reply

Leave a Comment