ללא גלוטןעוגות שוקולדעוגיותפסח

בראוניז שוקולד מושלמים (וגם גרסה ללא גלוטן)

יולי 23, 2015 228 Comments

למתכון הזה אתם לגמרי הולכים להתמכר

אחרי לא מעט נסיונות להכין בראוניז שיהיו מושלמים עבורי ועבור הילדים, נראה לי שהצלחתי!

כיוון שאני מאלו שאוהבים את הבראוניז שלהם לא מאוד פאדג'יים

עם טעם עדין ולא מרוכז מדי של מרירות השוקולד, כשהכנתי את הגרסא הזו,

המאוד פשוטה יחסית, שדורשת מעט מאוד מרכיבים וזמן עבודה ברוטו קצר ממש

הבנתי שאלו הבראוניז הקבועים שלנו מעתה בבית.

הם רכים ומעט אוריריים, קלים בפה ועושים חשק לעוד ועוד.

ראו הוזהרתם.

השימוש בשוקולד מריר איכותי חשוב מאוד בעיני בהכנת בראוניז ובכלל,

ואני ממליצה לקנות שוקולד איכותי, שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.

(אני קונה בשוק לינסקי שוקולד מעולה במחיר נמוך מכל שוקולד שקונים בסופר מרקט)

עלים

בראוניז שוקולד/ תבנית מרובעת 22*22 או מלבנית 27*20

(ויש גם גרסה מעולה ללא גלוטן למטה)

מצרכים

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

 כוס ( 200 גרם) סוכר לבן

4 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

3/4 כוס קמח  לבן רגיל (100 גרם)

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית מרובעת  בנייר אפיה

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה

בקערת המערבל מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה בערך כ 3 דקות

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, מוסיפים מלח

ומנפים פנימה את הקמח

מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 20 דקות עד שקיסם המוחדר לאמצע התבנית

יוצא עם פירורים לחים עליו. הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן

אך בפנים הם עדיין מעט רכים . מוציאים ומצננים לחלוטין

* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש

הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.

***להכנת בראוניז ללא גלוטן המירו את הקמח ב 1/2 כוס (55 גר') קמח תפוחי אדמה ו 1/4 כוס (35 גר') אבקת

קורנפלור. (אם אין לכם קמח תפוחי אדמה המירו אותו בקמח שקדים ואל תוותרו על הקורנפלור)***

בראוניז ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטן

_MG_0282

_MG_1933

228 Comments

דניה מרץ 6, 2016 at 6:02 pm

קרן, האתר שלך מקסים והולם בדיוק את סגנון הצילום שלך. גאה בך ומבטיחה לבקר באופן קבוע. נשיקות

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2016 at 6:15 pm

דניוש אהובה, היתה לי מורה טובה:-) שמחה שאת פה

Reply
הדס יולי 25, 2024 at 9:44 pm

יש מצב לשלב פה שוקולד בלונדי איכשהו?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2024 at 7:29 am

כן אחרי שהבלילה בתבנית תמיסי בלונדי ותזלפי מעל

Reply
מלי בן הרוש ינואר 8, 2022 at 3:14 pm

בפסח אני מכינה מתכון מאד דומה ו תחליף לקמח זה אינסטנט פודינג שוקולד/וניל. זה התאים גם פה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:53 pm

לא ניסיתי אבל יש לך את הגרסה ללא גלוטן בתחתית הפוסט

Reply
טופז נוימן ספטמבר 26, 2023 at 11:44 am

היי קרן , אם אני רוצה במקום החמאה להמיר בחמאת בוטנים האם ניתן? מה היחס שהיית עושה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 10:06 am

ממש לא אפשרי

Reply
דינה ינואר 9, 2023 at 6:35 pm

יש גרסת פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2023 at 4:15 pm

שמן קוקוס או נטורינה/מחמאה במקום חמאה

Reply
מיכל לרנר ינואר 26, 2023 at 10:51 am

היי,
אבקת אפיה…?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 11:20 am

אם לא כתוב אז אין במתכון
בראוניז לא מכינים עם אבקצ אפייה

אפרת אפריל 25, 2024 at 8:22 pm

אפשרי עם קמח תופח לפסח במקום קמח תפוחי אדמה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:40 pm

בראוניז לא מכינים בעקרון עם אבקת אפיהי כי זה הופך אותם לעוגת שוקולד

Reply
שני מאי 13, 2016 at 4:11 pm

נראים מעולים!
יש דרך להפוך לפרווה?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2016 at 11:38 pm

אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
160 גרם שזה 3/4 כוס שמן קוקוס+כף

Reply
בתאל ינואר 27, 2021 at 10:38 am

יש אלטרנטיבה שהיא לא שמן קוקוס אבל כן שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2021 at 6:10 pm

נטורינה או מחמאה

Reply
לי מרץ 30, 2021 at 1:02 pm

הי שאלה…רשום 3/4 כוס קמח ושזה 100 גרם…אז זה לא לפי כוס מדידה אלא עדיף לפי גרמים? כי במתכונים שונים רשום כוס ומתכונים שונים בגרמים ולכן כדי לדייק אשמח לדעת מה הכי נכון… כי למשל בכוס סוכר זה 200 גרם.תודה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2021 at 1:39 pm

אכן 3/4 כוס קמח זה 100 גר׳, וכוס קמח מלאה 140 גר׳ לעומת סוכר שכוס שווה ל 200 גר׳ וסוכר וקמח לא שוקלים אותו הדבר ומכאן ההבדלים.

Reply
דינה סיבוני ינואר 10, 2023 at 3:52 pm

שמן רגיל אפשרי??

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2023 at 4:14 pm

לא ניסיתי להכין אותם עם שמן, אפשר לנסות עם 3/4 כוס

Reply
עינת אוקטובר 26, 2019 at 11:35 pm

מתכון נפלא ואתר משגע, עושה כיף גדול לקרוא את הפוסטים ולהתמוגג מהצילומים. תודה!
איך את מאחסנת את הבראוניז למשך הלילה? בהנחה שלמחרת הוא נטרף…

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2019 at 5:49 am

תודה רבה עינת, שימחת אותי מאוד
את הבראוניז אפשר להעביר לקופסא אטומה ולשמור בטמפרטורת החדר

Reply
רינה מרץ 16, 2020 at 12:00 pm

אין צורך באבקת אפיה ,או סודה לשתיה ?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 12:02 pm

אין צורך

Reply
יסמין מאי 12, 2020 at 4:06 pm

לדעתך יילך עם ממרח לוטוס? לשפוך מעל התערובת לפני כניסה לתנור?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:42 pm

אפשרי בהחלט

Reply
שירן ינואר 6, 2021 at 11:26 am

היי באיזה ביצים להשתמש לארג או מדיום?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 1:15 pm

לארג

Reply
מיכל ברגר אפריל 15, 2021 at 7:36 pm

אם יש רק m להוסיף עוד ביצה אחת?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 8:20 pm

לא בטוחה שחייבים לדעתי ארבע מדיום גם יספיקו

רויטל אורן אוקטובר 9, 2016 at 12:24 pm

הי. באיזה שוקולד חלב או מריר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2016 at 12:28 pm

שוקולד מריר

Reply
סיגלית יולי 25, 2020 at 8:12 am

מה אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד המריר שאת משתמשת בו?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 8:43 am

בין 56%-60%

Reply
סולומון לבנה אוגוסט 10, 2020 at 6:17 pm

בראוניז מושלם!! עשיתי עם קמח שקדים וקורנפלור. הכי טעים!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 11:39 pm

תודה!

Reply
חגית מרץ 30, 2021 at 3:00 pm

הי, תודה על מתכונים מצוינים!
האם ניתן להמיר את כל הקמח בקונפלור?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2021 at 3:20 pm

לא ניסיתי יש מצב שיעבוד

Reply
אילנה נובמבר 13, 2016 at 8:03 am

אפשר כתובת לקנייה של השוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 8:10 am

בטח, אני קונה אצל מלמד בשוק לוינסקי ברחוב לוינסקי 55
זה יוצא כמעט על הפינה עם רחוב החלוצים, יש לו עוד מלא דברים שווים.

Reply
שמואל יולי 8, 2020 at 11:51 am

אפשר להמיר את החמאה במחמאה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:53 pm

תמיד

Reply
איילת פברואר 25, 2022 at 10:40 pm

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2022 at 9:41 am

כוסמין לבן או מלא? לא ציינת

Reply
אור יולי 8, 2020 at 12:19 pm

היי:)
מחכה כל כך לנסות את המתכון! נראה מדהים ובדיוק בסיגנון שאני אוהבת!
האם אפשר להוסיף קוביות של קינדרים לתערובת? ואם כן, האם אני צריכה להוריד מכמות השוקולד?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:53 pm

אפשר להוסיף, זה יהיה קצת יותר שוקולד ומושחת לא הייתי מורידה מהבלילה

Reply
ענת נובמבר 13, 2016 at 8:04 am

היי קרן מתחברת מאוד לכל המתכונים שאת שולחת. האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ולא קוקוס שיהיה פרווה או שזה הופך אותה כבר עוגת שוקלד?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 8:17 am

תודה ענת!
השימוש בשמן קנולה יניב תוצאה אחרת לחלוטין שאינה בראוניז
לכן כדי להגיע למרקם בראוניזי שכזה משתמשים בתחליפים כמו שמן קוקוס או מרגרינה בלבד, אל תוותרי הם נורא טעימים:-)
בהצלחה!

Reply
לילך דצמבר 4, 2019 at 4:47 pm

היי
אין אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2019 at 5:27 pm

אין

Reply
גילי פברואר 17, 2021 at 7:02 pm

היי, יש אפשרות להפחית את כמות הסוכר בלי לפגוע בבראוניז? אם כן בכמה?
תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 10:29 pm

אין אופציה כזו, כל הפחתה מהכמות המקורית תפגום במרקם המושלם שלהן

Reply
נועם פברואר 14, 2017 at 12:23 pm

שלום קרן המקסימה!!
האם אין צורך באבקת אפייה?

תודה רבה ונשיקות!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2017 at 12:33 pm

הי נועם , אין צורך 😉

Reply
גל אוקטובר 17, 2020 at 8:28 pm

היי!
אפשרי גם עם קמח תופח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:55 pm

לא מומלץ קמח תופח לבראוניז שאמורים להישאר שטוחים יחסית ודחוסים

Reply
לירון אפריל 10, 2020 at 5:36 pm

אך אפשר לעשות את הבראוני הזה ללא ביצים?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:54 pm

בחיים לא ניסתי אבל אפשר להמיר ב 1/4 כוס טחינה גולמית, או חמאת בוטנים או רסק תפוחים

Reply
אלינור נובמבר 24, 2020 at 7:37 pm

עבור כל ביצה?
או עבור כל הארבע ביצים?

Reply
סיגל מאי 3, 2017 at 7:43 pm

הי קרן
תודה על המתכונים הנהדרים אחד אחד
רציתי לשאול אם את מתכוונת להוציא ספר בקרוב?
ושוב תודה

Reply
קרן אגם מאי 4, 2017 at 11:33 am

שמחה שאהבת סיגל, מקוה מאוד שחלום הספר יתממש יום אחד ובקרוב:-)

Reply
איילת ספטמבר 15, 2017 at 9:56 pm

באמת הכי טעים! והכנתי כבר המון גרסאות של בראוניז. אימצתי!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2017 at 5:15 pm

תודה:-)

Reply
רבקה מרץ 2, 2024 at 8:55 pm

יש דרך לקשט את העוגה מלמעלה? ככה שתיהיה עוגת יומולדת..

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:29 pm

כן פשוט שוקולד מומס עם שמנת כציפוי

Reply
נטלי ספטמבר 28, 2017 at 12:32 pm

היי , יש לי חמישה שלבים בתנור ממש גדול , הראשון והשני במרחק קטן אחד מהשני ממש למעלה השלב השלישי במרחק יותר גדול מהם הוא באמצע ואז שוב מרחק גדול יותר לרביעי והחמישי שהם ממש למטה, באיזה שלב כדאי לשים את העוגה? והאם התשובה היא גם לגבי המתכון של העוגת בראוניז העגולה עם המייפל והאבקת קקאו שמפוזרת למעלה מאתר מאקו ממרץ השנה ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 3:15 pm

אין לי נסיון עם תנורים כאלו, אני אופה תמיד בשליש התחתון של התנור, את צריכה לבדוק איזה מהשלבים יושב באמצע למטה.
זה תקף לגבי כל עוגה שאני מכינה אלא אם כן נכתב במפורש אחרת .

Reply
אסנת דצמבר 26, 2017 at 11:21 am

היי קרן, האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2017 at 1:08 pm

ברורררררר זה יהיה נהדר

Reply
דור דצמבר 29, 2017 at 5:34 pm

היי, הכנתי את הבראוניז והם יצאו ממש טעימים!
לשוקולד ולחמאה הוספתי אצבעות קינדר ואפיתי את הבראוניז 20 דקות (לא טורבו) אבל כשהוצאתי אותם, גם אחרי שהצטננו הם היו ממש רכים מבפנים.
ניסיתי להמשיך את האפייה שלהם והם עדיין מאוד רכים מבפנים שאפילו לא מצליחים לחתוך לריבועים.
יכול להיות שזה שהוספתי את הקינדר הרס? ושאולי צריך יותר זמן בתנור?
חוץ מזה הם טעימים ממש!!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 5:58 pm

הי דור, נשמע מעולה עם קינדר!
להבא פשוט לאפות מעט יותר, יש הבדל בין חום תנורים וייתכן שאצלך בתנור זה לוקח מעט יותר זמן,
ממליצה לנסות שוב והפעם להוסיף עוד חמש דקות, זה שווה את זה 🙂

Reply
דור דצמבר 29, 2017 at 6:03 pm

תודה רבה, כמובן שאנסה 🙂
וזה בסדר פשוט להוסיף קינדר ל200 גרם שוקולד מריר או שכדאי להפחית מהשוקולד מריר ולהוסיף קינדר בכמות של מה שהפחתתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 10:55 pm

אני לא יודעת כמה קינדר הוספת למתכון ויתכן שזו הסיבה שהבראוניז נאפו פחות אצלך, אבל אם מדובר במעט קינדר
אז עוד כמה דקות אמורות לעשות את העבודה

Reply
אושרת ינואר 11, 2018 at 5:59 pm

הי קרן
האם את יודעת מדוע מתקבלת השדה הסדוקה למעלה ?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 8:38 pm

האם הכוונה לסדקים? זה כל היופי של הבראוניז!
תוצאה של הקצפת הביצים עם הסוכר לפני האפיה

Reply
מיכאל ינואר 26, 2018 at 7:34 am

היי:) כשאת מתכוונת לשוקולד איכותי זה אומר נניח עם 60% מוצקי קקאו?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 9:21 am

הי מיכאל, אני משתמשת בדרכ בשוקולד 56% עד 60%, אז כן:-)

Reply
נועה כהן אוקטובר 15, 2021 at 4:30 pm

היי קרן מתכון טעים אבל מדוע יוצא לי מרקם רך לבראוניז?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 7:44 pm

לא אפוי מספיק

Reply
אילנה חלפון אפריל 21, 2018 at 10:49 am

מה עושים עם בראוניז שנאפו מספר דקות יתר על המידה ונשארו רכים

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 10:52 am

לא ככ הבנתי, הם נאפו יותר מדי או שהם רכים מבפנים?
בראוניז אמורים להיות רכים מבפנים אבל לא נוזליים.

Reply
ליאורה אפריל 27, 2018 at 1:12 pm

היי, ראיתי במתכון אחר אפשרות להכין כדורי חמאת בוטנים, להקפיאם ולהוסיפם לתערובת לפני ההכנסה לתנור ליצירת ביסי חמאת בוטנים.
האם זה אפשרי כשלב נוסף במתכון הזה גם?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2018 at 2:04 pm

בהחלט

Reply
ליאורה אפריל 27, 2018 at 2:21 pm

תודה רבה, הלכתי רק על אגוזים.
בדיוק נכנסה לתנור 🙂

Reply
ענת מאי 5, 2018 at 1:11 pm

היי קרן אין לי מספיק חמאה…… יש אפשרות למשהו אחר או שמן?! אשמח שתעני במהרה זה די דחוף!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2018 at 3:43 pm

אני מניחה שכבר הסתדרת ?
לא כתבת כמה חמאה יש לפי זה אוכל להמליץ במה להמיר

Reply
DANIEL HARUSH מאי 9, 2018 at 1:18 am

האם יש אפשרות לאפות אותם כמאפינסים?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2018 at 5:18 am

פחות מתאים, מרקם הבראוניז משאר רך יחסית וזה לא ככ יתאים במאפינס

Reply
ענבל מאי 23, 2018 at 2:57 pm

שלום הבראוני נראים מעולים! אלה אם אשים שוקולד מריר 1 ושוקולד חלב 1 זה יהרוס?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2018 at 3:16 pm

יהרוס זה לא, זה ייצא מעט שונה, אבל נראה לי שגם טעים

Reply
ענבל מאי 23, 2018 at 3:24 pm

שלום הבראוניז נראים מעולה!! אני רוצה להכין עכו אבל יש לי 1 שוקולד מריר ואחד חלב .. את חושבת שיצא טוב גם כך?

Reply
מירי ינואר 24, 2023 at 7:35 am

הטמפרטורה בתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:24 pm

כתוב 180

Reply
ירדנה מאי 29, 2018 at 1:20 pm

היי קרן, הבראוניז אכן מושלמים !!!! תודה רבה !

Reply
Chedva יוני 7, 2023 at 12:00 am

רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה ואם כן כמה ?? תודה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2023 at 5:53 pm

פחות מתאים לבראוניז שמן קנולה
נסי שמן קוקוס 80% מסך החמאה

Reply
שני יוני 15, 2018 at 4:11 pm

היי מתכון מעולה! העוגה טעימה בטירוף!
אבל קרה לי משהו מוזר, אפיתי ואפיתי והשכבה העליונה התייצבה מהר אבל העוגה נשארה ממש רטובה ונוזלית מבפנים. אפיתי חצי שעה יותר מהמתכון וזה טיפה התייצב ועדיין לח יחסית לבראוניז. יש לך מושג למה? שמתי 2/3 כוס שמן קוקוס וטיפה שמן קנולה(כמה כפות). ואפיתי בתבנית 26 על 32. כל השאר עשיתי בדיוק לפי המתכון. 180°, חום עליון תחתון בלי טורבו.

Reply
קרן אגם יוני 15, 2018 at 6:30 pm

אני מניחה שזה מההחלפות של החמאה בשמן ושמן קוקוס, למה בעתם החלפת? אם זה יש ביצים אז המתכון אינו טבעוני ואז אין לזה ככ משמעות..

Reply
שני יוני 15, 2018 at 7:06 pm

גם מסיבה בריאותית וגם כדי שיהיה פרווה ולא חלבי.. אני ממירה בהרבה מתכונים ויוצא מצויין, ושמעתי שגם בבראוניז אז ניסיתי. אולי לא הייתי צריכה להוסיף גם שמן רגיל.
בכל מקרה חתכתי והשארתי אותה בתנור הכבוי והסגור לכמה דקות ויצא מושלם!!! תודה!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2018 at 7:20 pm

שמחה לשמוע:-)

Reply
נעמה אפריל 10, 2020 at 2:25 pm

הי קרן,יש אפשרות להכין את הבראוניז לפסח עם קמח מצה במקום קמח רגיל?או שעדיף ללכת על הגרסה ללא גלוטן.
והאם יש תחליף לקורנפלור לאשכנזים שלא אוכלים קטניות?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 3:11 pm

קמח מצה יניב תוצאה קצת כבדה
אפשר קמח שקדים
אפשר קמח תפוחי אדמה

Reply
אלמוג מאי 18, 2021 at 1:10 am

לא שיניתי 🙂 אבל בסהכ עוגה טעימה לא מצטערת שהבנתי

Reply
אידן יוני 21, 2018 at 5:44 pm

היי קרן,
יצא טעים להפליא אבל לא אפוי מספיק במרכז. האם את אופה בטורבו? תודה

Reply
קרן אגם יוני 21, 2018 at 6:29 pm

נשמע שאצלך בתנור הם זקוקים לכמה דק נוספות ואז יהיו גם אפויים מספיק במרכז.
אני אף פעם לא אופה בטורבו.

Reply
ענת יוני 28, 2018 at 11:32 pm

אפשר להכין את הבראוניז בתבנית 24*24 או לחלופין להגדיל כמויות? תודה.

Reply
קרן אגם יוני 29, 2018 at 6:40 am

אפשר להכין בתבנית 24 מלבנית, ייתכן ויייצאו טיפה נמוכים וזמן האפייה שלהם מעט יתקצר אז שימי לב.

Reply
סיוון יולי 5, 2018 at 11:47 am

היי, מה הגודל של הביצים?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2018 at 1:32 pm

גודל L

Reply
רותי אוגוסט 2, 2018 at 9:24 pm

יצא מהמם! הוספת אגוזי מלך משדרגת עוד קצת אבל המתכון טעים

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 9:46 pm

יאמי אגוזים!
אם הילדים שלי לא היו מטילים וטו הייתי גם מוסיפה

Reply
hey דצמבר 25, 2023 at 3:09 pm

על איזה מצב את אופה בתנור?
ובטורבו או לא טורבו?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:08 pm

עליון תחתון

Reply
ענבל אוגוסט 29, 2018 at 5:22 pm

היי קרן,
יצא יאמי! האם צאיך לשמור במקרר לאחר מכן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 6:32 pm

שמחה שאהבת. אין צורך לשמור במקרר

Reply
הילה אפריל 10, 2020 at 9:23 pm

היי קרן חג שמח…
יש אפשרות לשים רק קונפלור ללא קמח תפוחי אדמה? דרך אגב מה ההבדל במרקם בין קונפלור לקמח תפוחי אדמה? מב לדעתך תצא התוצאה הסופית? על כל האגוזים למינהם ישנו וטו על ידי הילדים‍♀️
תודה רבה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:43 pm

הי
אין בעיה להשתמש רק בקורנפלור 1/2 כוס

Reply
טלי ספטמבר 24, 2018 at 9:56 pm

הכנתי אתמול בגרסה נטולת גלוטן. החלפתי את הקמח בחצי כוס שקדים טחונים + רבע כוס קמח אורז.
יצא מ ש ו ב ח !
תודה (:

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2018 at 6:13 am

אני חייבת לנסות !
מעולם לא עבדתי עם קמח אורז.
תודה על העדכון
חג שמח
קרן

Reply
רונית ספטמבר 30, 2018 at 1:13 am

בראוניז מושלמים! הכנתי אתמול לארוחת ערב וכולם התלהבו.
תודה על המתכון, שמרתי במועדפים

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:13 am

שמחה לשמוע גם אצלינו זה הפייבוריט

Reply
סיון אוקטובר 5, 2018 at 10:45 am

היי, יש אפשרות להוריד בכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2018 at 1:43 pm

אפשר ברבע כוס לא יותר מזה

Reply
לידור אוגוסט 20, 2021 at 1:51 pm

דבר ראשון את אלוםה והמתכונים שלך אהובים עליי במיוחד!!

הכנתי,ויצא לי ממש יבש,תוכלי לכוון אןתי היכן טעיתי.עשיתי בדיוק לפי המתכון
עם המרה של חמאה לנטורינה.
כל מה שהכנתי מהספר או האתר הצליח עד היום;) תודה על הכל!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 5:00 pm

אפייה ארוכה מדי או שהורדת בכמות החמאה/סןכר

נטורינה או מחמאה לא מזיקים לבראוניז

Reply
Orly פברואר 14, 2019 at 5:12 pm

הי. ניסיתי יוצא נפלא. ממליצה בחום על חצי כןס סוכר בלבד. עדיין יוצא מוש.

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2019 at 2:00 am

תודה על השיתוף 🙂

Reply
שלומית ספטמבר 12, 2019 at 6:09 pm

היי, האם אפשר להחליף בסוכר חום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2019 at 6:54 pm

אפשרי

Reply
שלומית ספטמבר 16, 2019 at 1:47 am

תודה רבה על התשובה! אין כמו המתכונים שלך. יצא מעולה.

Reply
ניצן נובמבר 11, 2019 at 7:51 am

היי קרן 🙂 האם אפשרי להוסיף אגוזים?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 7:55 am

בטח

Reply
רוסיטה דצמבר 10, 2019 at 5:06 pm

היי קרן, שמעתי רבות עליך (מהשכונה ובכלל.. אני גם תושבת עג'מי) וניסיתי את הבראוניז האלו שבהחלט נראים מבטיחים!!
הקפדתי על השלבים והכמויות כפי שמצויין ויצאה לי עיסה.. החלק העליון אכן התקשה אך הפנים יצא נימוח מדי.. השארתי אותם בתנור מעבר ל20 דק' לראות אולי התערובת תתקשה מעט.. אך לא:(

יש לך אולי ניחוש מה הסיבה?

תודה!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2019 at 9:13 pm

הי רוסיטה, תמיד שמחה להכיר שכנים חדשים
יש לפעמים הבדלי חום בין תנורים
ואצלך בתנור זמן האפייה לא הספיק
אפשר להבא :(ואני ממש ממליצה לנסות שוב)
לנסות לאפות בחום מעט גבוה יותר
לנעוץ קיסם במרכז התבנית ולוודא שהוא יוצא עם פירורים לחים עליו ולא רטוב לגמרי, ואם כן לאפות יותר זמן . הם חלומיים . בהצלחה!

Reply
אביב ינואר 5, 2020 at 10:32 am

היי קרן נראה מעולה!!! ממש עכשיו כבר אצלי בתנור… מחכה שיצא 🙂
יש לי שאלה – כשאני שמה נייר אפייה הוא לא ״נדבק״ לתבנית והוא קצת בעייתי. כלומר הור לא יציב וכשאני שופכת את הבלילה פנימה הוא זז קצת וככה הבראוניז לא מקבל את הצורה של התבנית – אלא של הנייר אפייה. מה אפשר לעשות??

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2020 at 10:42 am

לשמן את התבנית בספריי שמן לפני שאת מניחה נייר אפייה, זה ידביק אותו לתבנית והוא יהיה יציב

Reply
ניצן אפריל 23, 2024 at 12:51 pm

היי קרן המתכון נראה מעולה!
בגרסה הכשרה לפסח אני רואה בתמונה שיצאה לך מלמעלה שכבה פריכה שהתקשתה,
אני לצערי לא מצליחה להגיע לתוצאה הזאת, והשכבה יוצאת רכה לחלוטין. הייתי שמחה להבין במה זה תלוי? מה לעשות אחרת?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:48 pm

זה תלוי בסוג הקמח, ובכמות הסוכר, אני לא יודעת להגיד בדיוק איך יצא בדיוק ככה כשהכנתי מזמן אבל לא להוריד בסוכר אם זה משהו שאת עושה

Reply
מיתר אפריל 9, 2020 at 8:42 pm

אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 8:57 pm

ערבוב של קמח תפוחי אדמה וקורנפלור, בדיוק מחר מכינה כזה לבלוג

Reply
מיתר אפריל 9, 2020 at 8:58 pm

מהמם! חצי חצי?

Reply
עדי אפריל 10, 2020 at 2:30 pm

קרן כתבה למעלה (בסוף המתכון):

שימו לב.
***להכנת בראוניז ללא גלוטן המירו את הקמח ב 1/2 כוס (55 גר׳) קמח תפוחי אדמה ו 1/4 כוס (35 גר׳) אבקת
קורנפלור. (אם אין לכם קמח תפוחי אדמה המירו אותו בקמח שקדים ואל תוותרו על הקורנפלור)***

קרן יקרה, גיליתי אותך בזכות השהייה בבית וחייבת לציין שאת מעבירה את כל המידע בצורה מדויקת ומובנת להפליא.כיף לי לעקוב אחרייך ולגלות עוד מתכונים טובים ומשובחים! תודה

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 3:12 pm

עדי תודה רבה! שמחה שאת פה

Reply
עדי יולי 24, 2020 at 9:32 pm

היי קרן,
אין לי מיקסר :/ האם אפשר להכין ללא הקצפה? תודה

Reply
יפית אפריל 10, 2020 at 8:24 pm

הי, במידה ואין לי מערבל.. אפשר להשתמש בקערה רגילה ולערבב?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:42 pm

בטח, לטרוף טוב טוב את הביצים שיגיעו למרקם קצת תפוח וצהבהב בהיר

Reply
Gal אפריל 11, 2020 at 4:01 am

היי
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 7:45 am

מלא?
אפשר, אולי המרקם יצא טיפה כבד יותר אבל לגמרי אפשרי

Reply
שקד אפריל 12, 2020 at 8:56 am

היי
נראה מעולה.
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:39 am

קמח תפא

Reply
אפרת פרנקנשטיין ספטמבר 13, 2024 at 3:03 pm

היי קרן, שרופה על המתכונים שלך!
האם יש אפשרות להכין רק עם שוקולד חלב בלי מריר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2024 at 9:14 am

זה לא ייצא בראוניז זה ייצא עוגת שוקולד פשוטה

Reply
הגר אפריל 12, 2020 at 10:18 am

היי קרן,
במידה וארצה לעשות חצי כמות, ניתן פשוט להשתמש בחצי מהכמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:38 am

כן

Reply
מירב אפריל 15, 2020 at 9:17 am

הי קרן 🙂 הכנתי בגירסת הפסח והטעם מושלם, הבראוניז הכי טעימים שיצא לי להכין עד כה. הבעיה היחידה רק שיצאו נימוחים מדי מבפנים (אפיתי קצת יותר זמן בתנור). לפעם הבאה – האם אחרי שהבראוניז מתקררים יהיה אפשר להחזיר לתנור לעוד סשן של אפייה?
בכל מקרה מתכון מוש 🙂 תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 9:34 am

אי אפשר להחזיר לאפייה מה שכבר יצא מהתנור והתקרר
כתבת שאפית יותר מדי זמן אז לא ככ הבנתי למה רצית להחזיר לאפייה..

Reply
מירב אפריל 15, 2020 at 9:39 am

התכוונתי שאפיתי יותר זמן ממה שכתבת במתכון ועדיין יצאו רכים מאוד בפנים… אוקיי תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 9:47 am

אההה אוקיי עכשיו ברור, אז לאפות עוד להבא כמה שצריך, יש הבדלים בין תנורים זה נורמלי לגמרי

Reply
מירב אפריל 15, 2020 at 9:51 am

אכן.. התנור שלי בדרך כלל צריך יותר זמן. בהחלט תהיה פעם הבאה 😉

Reply
אירה אפריל 28, 2020 at 5:08 pm

היי קרן,
אני רוצה להכין את הבראוניז אבל יש לי ביצים M האם להוסיף עוד ביצה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 5:22 pm

כן

Reply
אדי מאי 18, 2020 at 11:29 am

היי קרן, הבראוניז נראים מצוין!
רציתי לשאול, האם זה סבבה להקפיא את הבראוניז אם אני רוצה להאריך את חייהם…? או שעדיף פשוט במקרר?
תודה רבה לך 🙂

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:33 pm

הקפאה מעולה

Reply
Dikla Yinon יוני 7, 2020 at 6:07 pm

היי קרן
האם ניתן להשתמש באבקת קקאו במקום השוקולד?
ואם כן באיזה כמות?
תודה על המתכונים המושלמים ❤️

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 11:37 pm

הי
לא ניתן להמיר את כמות השוקולד שבמתכון לקקאו

Reply
אופיר אוסט יולי 21, 2020 at 3:39 pm

היי קרן 🙂
אפשרי להכין את הבלילה / הכל בתבנית
ולאפות יום למחר מפאת לחץ של זמן ?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 4:06 pm

לא אפשרי בכלל

Reply
סינטיה יולי 30, 2020 at 4:23 pm

יצאה מושלם!!!!! תודה 🙂

Reply
שיר ספטמבר 28, 2020 at 5:14 pm

היי 🙂 אין צורך באבקת אפייה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 5:16 pm

בראוניז אופים ללא אבקת אפייה

Reply
שיר ספטמבר 28, 2020 at 5:17 pm

אחלה, תודה!

Reply
יונתי אוקטובר 4, 2020 at 6:00 pm

היי קרן, מתכון מדהים !
יש לי שאלה, הבראוניז עצמו יוצא נורא טעים, אבל אני לא מצליחה לגרום למעלה להיות קריספי וקשה כמו בתמונה. יש לך רעיון למה זה יכול להיות קשור ? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:00 pm

את מורידה בכמות הסוכר ?

Reply
יונתי אוקטובר 4, 2020 at 8:08 pm

כן שמתי חצי… מניחה שזאת הבעיה ? 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:19 pm

חח תמיד

Reply
עלמה אוקטובר 8, 2020 at 4:59 pm

היי קרן,
יש אפשרות להוסיף אספרסו?
(אבא שלי מבקש)
אם כן, איך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:41 pm

אפשר כשממיסים את החמאה והשוקולד להוסיף פנימה כף מחוזקת של אספרסו

Reply
מאיה יוגב נובמבר 10, 2020 at 11:12 pm

היי! האם אפשר להוסיף שוקולד לבן (מרוסקים, כמו שוקולד צ'יפס)? אם כן- האם צריך לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 6:26 am

אפשר להוסיף ואולי מעט להוסיף זמן אפייה של דקה שתיים

Reply
Shov פברואר 19, 2021 at 6:13 pm

הכנתי עם שמן וגם יצא מעולה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 7:53 pm

שמחה לשמוע

Reply
אלמוג מאי 11, 2021 at 8:25 pm

עשיתי, יצאה כבדה וחסר מעט מתיקות וקקאו (לא ראיתי שכתוב במתכון).. חוץ מזה היא אחלה ואת כותבת מדהים

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:27 pm

בראוניז כבדה ? נראה לי שהשתבש לך משהו בהכנה האם שינית משהו במצרכים ? אין מצב שזה כבד ושחסרה מתיקות

Reply
חני יולי 22, 2021 at 11:21 pm

העוגה היסטריתת!!
תודה רבה על כל המתכונים בזכותך יש להו עוגה לשבת:))

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:20 am

תודה!

Reply
נעמי אוגוסט 4, 2021 at 8:56 am

היי! הכנתי ויצא מושלם אבלללל בלי הציפוי הפריך הזה למעלה. יודעת איך אפשר לגרום לזה לקרות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 10:40 am

הפחתת בכמות הסוכר ?

Reply
נעמי אוגוסט 4, 2021 at 11:20 am

וואלה, עירבבתי בין חום ללבן, אולי זה זה? תודה :)נע

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:54 pm

לא קשור לדעתי

Reply
דנית אוגוסט 7, 2021 at 7:03 pm

האם יעבוד עם סןכר קוקוס במקום סוכר רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:13 am

לצערי לא מספיק למודת נסיון עם סוכר קוקוס, פחות מחבבת אותו

Reply
שירה אוקטובר 12, 2021 at 4:41 pm

היי קרן,
התערובת אמורה להיות משחתית? כשהכנתי אותה היא לא הייתה נוזלית כמו עוגה רגילה, היה צריך לשטח אותה..

Reply
חן ינואר 10, 2024 at 1:02 pm

היי אשמח לדעת אם יש חשיבות לטמפרטורה של הביצים? מקרר או חדר . בנוסף בתמונה הנייר אפיה רק על התחתית האם לשים על כל התבנית?
האם ממשיכים את הערבוב אחרי הביצים של השוקולד ואחר כך הקמח בעזרת המיקסר או ערבוב ידני?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:36 pm

אין בעיה להשתמש בביצים מהמקרר או בטמפרטורת החדר זה לא משנה
נייר אפייה על התחתית או כל התבנית גם זה לא משנה
אני שמה על הכל כדי לחלץ אותם בקלות
את הקמח אפשר עם המיקסר או ידנית ובכל מקרה לערבוב קצר יחסית רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר

Reply
לילך נובמבר 6, 2021 at 9:05 am

מתכון פצצה!!! תודה קרן! יוצא מושלם כל פעם מחדש!

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:48 am

איך אני שמחה.

Reply
ענת נובמבר 25, 2021 at 8:35 am

הי,
יש אפשרות להכין את הבלילה מראש, ולהכניס אותה לתנור שעה-שעתיים אחרי שהוכנה? אם כן, עד שהיא נכנסת לתנור צריך לשמור אותה במקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:38 pm

לא ממליצה להכין את הבלילה מראש

Reply
יפעת נובמבר 26, 2021 at 11:39 pm

הי קרן,ראיתי כבר ששאלו לגבי זמני אפייה..אבל זה חוזר על עצמו,תמיד רושמים 20-25 דקות,אפיתי 30 דקות באמצע התנור ואי אפשר לחתוך במרכז העוגה מרוב שהיא רכה. יכול להיות שאת אופה 20 דקות בטורבו??
הגיוני לאפות (לא טורבו) 40 דקות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2021 at 1:35 pm

לכולנו תנורים שונים ואולי שלך חלש במיוחד…. בדרכ 20-25 דקות לבראוניז זה מעולה, אחרת הם הופכים לעוגת שוקולד רגילה
ייתכן ובאמת אצלך בתנור משהו עובד פחות חזק

Reply
רוני ינואר 8, 2022 at 2:47 pm

הייי אם יש לי רק שוקולד חלב להפחית בכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:54 pm

לא הייתי מכינה בראוניז עם שוקולד חלב, אולי לערבב עם מריר

Reply
סיגל פברואר 13, 2022 at 11:05 am

היי, הכנתי את גרסת הללא גלוטן עם קמח שקדים במקום קמח תפוחי אדמה + קורנפלור. הורדתי ל 150 גרם חמאה. יצא מצוין!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2022 at 7:49 am

תודה סיגל

Reply
דנית מרץ 10, 2022 at 5:30 pm

האם אפשר להוסיף קקאו לחיזוק הטעם השוקולדי?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:51 am

קקאו מייבש את הבלילה אז לא הייתי מוסיפה יותר מכף

Reply
ענבל מרץ 30, 2022 at 1:37 am

היי יש לי שוקולד 100 אחוז, אפשר להשתמש בו במקום? היית מוסיפה סוכר לתערובת או משהו במקום?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2022 at 8:15 pm

אפשר להשתמש כמו שהוא בלי תוספות

Reply
מור אוגוסט 13, 2022 at 4:24 pm

מתכון מעולה, שמרתי 🙂 תודה

Reply
לירון מאי 1, 2022 at 9:24 pm

מעולה!!

Reply
אלישבע יולי 12, 2022 at 9:00 pm

איפה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2022 at 11:36 am

למטה בסוף המתכון

Reply
מיכל אוקטובר 21, 2022 at 9:45 am

הכנתי את הגרסה ללא גלוטן עם קמח שקדים וקורנפלור. יצא מאוד טעים אבל עם שכבה עבה ולבנה של חמאה בתחתית, שחתכתי ובעצם הרסה את הבראוניז

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:56 pm

משהו התפקשש לך והתפרק בבלילה כי זה לא אמור לקרות גם בללא גלוטן

Reply
רוני כהן פברואר 17, 2023 at 10:45 pm

מעדכנת שהכנתי עם קמח שקדים וקורנפרול, חוסל!!! אפיתי עד שהמרכז עדיין רוטט ומיד הקפאתי- המרקם המושלם!
תודה על מתכון פשוט ובין הטעימים שטעמתי

Reply
ספיר אפריל 5, 2023 at 2:06 pm

אפשר להוסיף אגוזי מלך?
אם כן לבלילה או לשים מעל לפני כניסה לתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:24 am

לפזר מעל

Reply
מירב ינואר 12, 2024 at 1:33 pm

הי ותודה רבה,
למען הצליאקים, החלפתי את הקמח הרגיל בקמח שקדים וקורנפלור.
השתמשתי ב 55 גרם קמח שקדים והכל יצא ממש ממש נוזלי.
יכול להיות שלא הבנתי טוב? הייתי צריכה לשים 100 גרם קמח שקדים?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:34 am

כן ההמרה לקמח שקדים לא תמיד אפשרית עדיך להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי ודומיו ביחס של 1:1

Reply
נעה פברואר 2, 2024 at 5:48 pm

היי קרן נראה מדהים! אפשר להכין גם בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:52 pm

תמיד

Reply
ליאת מאי 24, 2024 at 10:38 am

היי. אפשרי רק שוקולד חלב?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:42 pm

זנ לא ייצא בראוניז

Reply
דורית אוקטובר 1, 2024 at 7:40 am

תודה
שאלה
אחרי עשרים דקות הקיסם יצא רטוב
הוספתי עוד שמונה דקות..כל כמה דקות בדקתי עד שנהיו גרגירים רטובים על הקיסם
אבל..
אין את המרקם הקריספי מלמעלה כמו שיש בתמונות ..מה עשיתי לא נכון?

Reply
דורית אוקטובר 1, 2024 at 7:40 am

תודה
שאלה
אחרי עשרים דקות הקיסם יצא רטוב
הוספתי עוד שמונה דקות..כל כמה דקות בדקתי עד שנהיו גרגירים רטובים על הקיסם
אבל..
אין את המרקם הקריספי מלמעלה כמו שיש בתמונות ..מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:40 pm

הורדת בכמות הסוכר?

Reply

Leave a Comment