למתכון הזה אתם לגמרי הולכים להתמכר
אחרי לא מעט נסיונות להכין בראוניז שיהיו מושלמים עבורי ועבור הילדים, נראה לי שהצלחתי!
כיוון שאני מאלו שאוהבים את הבראוניז שלהם לא מאוד פאדג'יים
עם טעם עדין ולא מרוכז מדי של מרירות השוקולד, כשהכנתי את הגרסא הזו,
המאוד פשוטה יחסית, שדורשת מעט מאוד מרכיבים וזמן עבודה ברוטו קצר ממש
הבנתי שאלו הבראוניז הקבועים שלנו מעתה בבית.
הם רכים ומעט אוריריים, קלים בפה ועושים חשק לעוד ועוד.
ראו הוזהרתם.
השימוש בשוקולד מריר איכותי חשוב מאוד בעיני בהכנת בראוניז ובכלל,
ואני ממליצה לקנות שוקולד איכותי, שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.
(אני קונה בשוק לינסקי שוקולד מעולה במחיר נמוך מכל שוקולד שקונים בסופר מרקט)
בראוניז שוקולד/ תבנית מרובעת 22*22 או מלבנית 27*20
(ויש גם גרסה מעולה ללא גלוטן למטה)
מצרכים
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
כוס ( 200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח לבן רגיל (100 גרם)
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפיה
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה
בקערת המערבל מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה בערך כ 3 דקות
מוסיפים תמצית וניל
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, מוסיפים מלח
ומנפים פנימה את הקמח
מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 20 דקות עד שקיסם המוחדר לאמצע התבנית
יוצא עם פירורים לחים עליו. הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן
אך בפנים הם עדיין מעט רכים . מוציאים ומצננים לחלוטין
* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש
הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.
228 Comments
קרן, האתר שלך מקסים והולם בדיוק את סגנון הצילום שלך. גאה בך ומבטיחה לבקר באופן קבוע. נשיקות
דניוש אהובה, היתה לי מורה טובה:-) שמחה שאת פה
יש מצב לשלב פה שוקולד בלונדי איכשהו?
כן אחרי שהבלילה בתבנית תמיסי בלונדי ותזלפי מעל
בפסח אני מכינה מתכון מאד דומה ו תחליף לקמח זה אינסטנט פודינג שוקולד/וניל. זה התאים גם פה?
לא ניסיתי אבל יש לך את הגרסה ללא גלוטן בתחתית הפוסט
היי קרן , אם אני רוצה במקום החמאה להמיר בחמאת בוטנים האם ניתן? מה היחס שהיית עושה?
ממש לא אפשרי
יש גרסת פרווה?
שמן קוקוס או נטורינה/מחמאה במקום חמאה
היי,
אבקת אפיה…?
אם לא כתוב אז אין במתכון
בראוניז לא מכינים עם אבקצ אפייה
אפשרי עם קמח תופח לפסח במקום קמח תפוחי אדמה? תודה
בראוניז לא מכינים בעקרון עם אבקת אפיהי כי זה הופך אותם לעוגת שוקולד
נראים מעולים!
יש דרך להפוך לפרווה?
תודה!
אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
160 גרם שזה 3/4 כוס שמן קוקוס+כף
יש אלטרנטיבה שהיא לא שמן קוקוס אבל כן שיהיה פרווה?
נטורינה או מחמאה
הי שאלה…רשום 3/4 כוס קמח ושזה 100 גרם…אז זה לא לפי כוס מדידה אלא עדיף לפי גרמים? כי במתכונים שונים רשום כוס ומתכונים שונים בגרמים ולכן כדי לדייק אשמח לדעת מה הכי נכון… כי למשל בכוס סוכר זה 200 גרם.תודה
אכן 3/4 כוס קמח זה 100 גר׳, וכוס קמח מלאה 140 גר׳ לעומת סוכר שכוס שווה ל 200 גר׳ וסוכר וקמח לא שוקלים אותו הדבר ומכאן ההבדלים.
שמן רגיל אפשרי??
לא ניסיתי להכין אותם עם שמן, אפשר לנסות עם 3/4 כוס
מתכון נפלא ואתר משגע, עושה כיף גדול לקרוא את הפוסטים ולהתמוגג מהצילומים. תודה!
איך את מאחסנת את הבראוניז למשך הלילה? בהנחה שלמחרת הוא נטרף…
תודה רבה עינת, שימחת אותי מאוד
את הבראוניז אפשר להעביר לקופסא אטומה ולשמור בטמפרטורת החדר
אין צורך באבקת אפיה ,או סודה לשתיה ?
אין צורך
לדעתך יילך עם ממרח לוטוס? לשפוך מעל התערובת לפני כניסה לתנור?
אפשרי בהחלט
היי באיזה ביצים להשתמש לארג או מדיום?
לארג
אם יש רק m להוסיף עוד ביצה אחת?
לא בטוחה שחייבים לדעתי ארבע מדיום גם יספיקו
הי. באיזה שוקולד חלב או מריר?
שוקולד מריר
מה אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד המריר שאת משתמשת בו?
בין 56%-60%
בראוניז מושלם!! עשיתי עם קמח שקדים וקורנפלור. הכי טעים!!!
תודה!
הי, תודה על מתכונים מצוינים!
האם ניתן להמיר את כל הקמח בקונפלור?
לא ניסיתי יש מצב שיעבוד
אפשר כתובת לקנייה של השוקולד?
בטח, אני קונה אצל מלמד בשוק לוינסקי ברחוב לוינסקי 55
זה יוצא כמעט על הפינה עם רחוב החלוצים, יש לו עוד מלא דברים שווים.
אפשר להמיר את החמאה במחמאה?
תמיד
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כוסמין לבן או מלא? לא ציינת
היי:)
מחכה כל כך לנסות את המתכון! נראה מדהים ובדיוק בסיגנון שאני אוהבת!
האם אפשר להוסיף קוביות של קינדרים לתערובת? ואם כן, האם אני צריכה להוריד מכמות השוקולד?
אפשר להוסיף, זה יהיה קצת יותר שוקולד ומושחת לא הייתי מורידה מהבלילה
היי קרן מתחברת מאוד לכל המתכונים שאת שולחת. האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ולא קוקוס שיהיה פרווה או שזה הופך אותה כבר עוגת שוקלד?
תודה ענת!
השימוש בשמן קנולה יניב תוצאה אחרת לחלוטין שאינה בראוניז
לכן כדי להגיע למרקם בראוניזי שכזה משתמשים בתחליפים כמו שמן קוקוס או מרגרינה בלבד, אל תוותרי הם נורא טעימים:-)
בהצלחה!
היי
אין אבקת אפיה?
אין
היי, יש אפשרות להפחית את כמות הסוכר בלי לפגוע בבראוניז? אם כן בכמה?
תודה!!
אין אופציה כזו, כל הפחתה מהכמות המקורית תפגום במרקם המושלם שלהן
שלום קרן המקסימה!!
האם אין צורך באבקת אפייה?
תודה רבה ונשיקות!
הי נועם , אין צורך 😉
היי!
אפשרי גם עם קמח תופח?
לא מומלץ קמח תופח לבראוניז שאמורים להישאר שטוחים יחסית ודחוסים
אך אפשר לעשות את הבראוני הזה ללא ביצים?
בחיים לא ניסתי אבל אפשר להמיר ב 1/4 כוס טחינה גולמית, או חמאת בוטנים או רסק תפוחים
עבור כל ביצה?
או עבור כל הארבע ביצים?
הי קרן
תודה על המתכונים הנהדרים אחד אחד
רציתי לשאול אם את מתכוונת להוציא ספר בקרוב?
ושוב תודה
שמחה שאהבת סיגל, מקוה מאוד שחלום הספר יתממש יום אחד ובקרוב:-)
באמת הכי טעים! והכנתי כבר המון גרסאות של בראוניז. אימצתי!
תודה:-)
יש דרך לקשט את העוגה מלמעלה? ככה שתיהיה עוגת יומולדת..
כן פשוט שוקולד מומס עם שמנת כציפוי
היי , יש לי חמישה שלבים בתנור ממש גדול , הראשון והשני במרחק קטן אחד מהשני ממש למעלה השלב השלישי במרחק יותר גדול מהם הוא באמצע ואז שוב מרחק גדול יותר לרביעי והחמישי שהם ממש למטה, באיזה שלב כדאי לשים את העוגה? והאם התשובה היא גם לגבי המתכון של העוגת בראוניז העגולה עם המייפל והאבקת קקאו שמפוזרת למעלה מאתר מאקו ממרץ השנה ?
תודה רבה
אין לי נסיון עם תנורים כאלו, אני אופה תמיד בשליש התחתון של התנור, את צריכה לבדוק איזה מהשלבים יושב באמצע למטה.
זה תקף לגבי כל עוגה שאני מכינה אלא אם כן נכתב במפורש אחרת .
היי קרן, האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים?
ברורררררר זה יהיה נהדר
היי, הכנתי את הבראוניז והם יצאו ממש טעימים!
לשוקולד ולחמאה הוספתי אצבעות קינדר ואפיתי את הבראוניז 20 דקות (לא טורבו) אבל כשהוצאתי אותם, גם אחרי שהצטננו הם היו ממש רכים מבפנים.
ניסיתי להמשיך את האפייה שלהם והם עדיין מאוד רכים מבפנים שאפילו לא מצליחים לחתוך לריבועים.
יכול להיות שזה שהוספתי את הקינדר הרס? ושאולי צריך יותר זמן בתנור?
חוץ מזה הם טעימים ממש!!
הי דור, נשמע מעולה עם קינדר!
להבא פשוט לאפות מעט יותר, יש הבדל בין חום תנורים וייתכן שאצלך בתנור זה לוקח מעט יותר זמן,
ממליצה לנסות שוב והפעם להוסיף עוד חמש דקות, זה שווה את זה 🙂
תודה רבה, כמובן שאנסה 🙂
וזה בסדר פשוט להוסיף קינדר ל200 גרם שוקולד מריר או שכדאי להפחית מהשוקולד מריר ולהוסיף קינדר בכמות של מה שהפחתתי?
אני לא יודעת כמה קינדר הוספת למתכון ויתכן שזו הסיבה שהבראוניז נאפו פחות אצלך, אבל אם מדובר במעט קינדר
אז עוד כמה דקות אמורות לעשות את העבודה
הי קרן
האם את יודעת מדוע מתקבלת השדה הסדוקה למעלה ?
האם הכוונה לסדקים? זה כל היופי של הבראוניז!
תוצאה של הקצפת הביצים עם הסוכר לפני האפיה
היי:) כשאת מתכוונת לשוקולד איכותי זה אומר נניח עם 60% מוצקי קקאו?
הי מיכאל, אני משתמשת בדרכ בשוקולד 56% עד 60%, אז כן:-)
היי קרן מתכון טעים אבל מדוע יוצא לי מרקם רך לבראוניז?
לא אפוי מספיק
מה עושים עם בראוניז שנאפו מספר דקות יתר על המידה ונשארו רכים
לא ככ הבנתי, הם נאפו יותר מדי או שהם רכים מבפנים?
בראוניז אמורים להיות רכים מבפנים אבל לא נוזליים.
היי, ראיתי במתכון אחר אפשרות להכין כדורי חמאת בוטנים, להקפיאם ולהוסיפם לתערובת לפני ההכנסה לתנור ליצירת ביסי חמאת בוטנים.
האם זה אפשרי כשלב נוסף במתכון הזה גם?
בהחלט
תודה רבה, הלכתי רק על אגוזים.
בדיוק נכנסה לתנור 🙂
היי קרן אין לי מספיק חמאה…… יש אפשרות למשהו אחר או שמן?! אשמח שתעני במהרה זה די דחוף!
אני מניחה שכבר הסתדרת ?
לא כתבת כמה חמאה יש לפי זה אוכל להמליץ במה להמיר
האם יש אפשרות לאפות אותם כמאפינסים?
פחות מתאים, מרקם הבראוניז משאר רך יחסית וזה לא ככ יתאים במאפינס
שלום הבראוני נראים מעולים! אלה אם אשים שוקולד מריר 1 ושוקולד חלב 1 זה יהרוס?
יהרוס זה לא, זה ייצא מעט שונה, אבל נראה לי שגם טעים
שלום הבראוניז נראים מעולה!! אני רוצה להכין עכו אבל יש לי 1 שוקולד מריר ואחד חלב .. את חושבת שיצא טוב גם כך?
הטמפרטורה בתנור?
כתוב 180
היי קרן, הבראוניז אכן מושלמים !!!! תודה רבה !
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה ואם כן כמה ?? תודה
פחות מתאים לבראוניז שמן קנולה
נסי שמן קוקוס 80% מסך החמאה
היי מתכון מעולה! העוגה טעימה בטירוף!
אבל קרה לי משהו מוזר, אפיתי ואפיתי והשכבה העליונה התייצבה מהר אבל העוגה נשארה ממש רטובה ונוזלית מבפנים. אפיתי חצי שעה יותר מהמתכון וזה טיפה התייצב ועדיין לח יחסית לבראוניז. יש לך מושג למה? שמתי 2/3 כוס שמן קוקוס וטיפה שמן קנולה(כמה כפות). ואפיתי בתבנית 26 על 32. כל השאר עשיתי בדיוק לפי המתכון. 180°, חום עליון תחתון בלי טורבו.
אני מניחה שזה מההחלפות של החמאה בשמן ושמן קוקוס, למה בעתם החלפת? אם זה יש ביצים אז המתכון אינו טבעוני ואז אין לזה ככ משמעות..
גם מסיבה בריאותית וגם כדי שיהיה פרווה ולא חלבי.. אני ממירה בהרבה מתכונים ויוצא מצויין, ושמעתי שגם בבראוניז אז ניסיתי. אולי לא הייתי צריכה להוסיף גם שמן רגיל.
בכל מקרה חתכתי והשארתי אותה בתנור הכבוי והסגור לכמה דקות ויצא מושלם!!! תודה!
שמחה לשמוע:-)
הי קרן,יש אפשרות להכין את הבראוניז לפסח עם קמח מצה במקום קמח רגיל?או שעדיף ללכת על הגרסה ללא גלוטן.
והאם יש תחליף לקורנפלור לאשכנזים שלא אוכלים קטניות?
קמח מצה יניב תוצאה קצת כבדה
אפשר קמח שקדים
אפשר קמח תפוחי אדמה
לא שיניתי 🙂 אבל בסהכ עוגה טעימה לא מצטערת שהבנתי
היי קרן,
יצא טעים להפליא אבל לא אפוי מספיק במרכז. האם את אופה בטורבו? תודה
נשמע שאצלך בתנור הם זקוקים לכמה דק נוספות ואז יהיו גם אפויים מספיק במרכז.
אני אף פעם לא אופה בטורבו.
אפשר להכין את הבראוניז בתבנית 24*24 או לחלופין להגדיל כמויות? תודה.
אפשר להכין בתבנית 24 מלבנית, ייתכן ויייצאו טיפה נמוכים וזמן האפייה שלהם מעט יתקצר אז שימי לב.
היי, מה הגודל של הביצים?
גודל L
יצא מהמם! הוספת אגוזי מלך משדרגת עוד קצת אבל המתכון טעים
יאמי אגוזים!
אם הילדים שלי לא היו מטילים וטו הייתי גם מוסיפה
על איזה מצב את אופה בתנור?
ובטורבו או לא טורבו?
עליון תחתון
היי קרן,
יצא יאמי! האם צאיך לשמור במקרר לאחר מכן?
שמחה שאהבת. אין צורך לשמור במקרר
היי קרן חג שמח…
יש אפשרות לשים רק קונפלור ללא קמח תפוחי אדמה? דרך אגב מה ההבדל במרקם בין קונפלור לקמח תפוחי אדמה? מב לדעתך תצא התוצאה הסופית? על כל האגוזים למינהם ישנו וטו על ידי הילדים♀️
תודה רבה ושבת שלום
הי
אין בעיה להשתמש רק בקורנפלור 1/2 כוס
הכנתי אתמול בגרסה נטולת גלוטן. החלפתי את הקמח בחצי כוס שקדים טחונים + רבע כוס קמח אורז.
יצא מ ש ו ב ח !
תודה (:
אני חייבת לנסות !
מעולם לא עבדתי עם קמח אורז.
תודה על העדכון
חג שמח
קרן
בראוניז מושלמים! הכנתי אתמול לארוחת ערב וכולם התלהבו.
תודה על המתכון, שמרתי במועדפים
שמחה לשמוע גם אצלינו זה הפייבוריט
היי, יש אפשרות להוריד בכמות הסוכר?
אפשר ברבע כוס לא יותר מזה
דבר ראשון את אלוםה והמתכונים שלך אהובים עליי במיוחד!!
הכנתי,ויצא לי ממש יבש,תוכלי לכוון אןתי היכן טעיתי.עשיתי בדיוק לפי המתכון
עם המרה של חמאה לנטורינה.
כל מה שהכנתי מהספר או האתר הצליח עד היום;) תודה על הכל!!
אפייה ארוכה מדי או שהורדת בכמות החמאה/סןכר
נטורינה או מחמאה לא מזיקים לבראוניז
הי. ניסיתי יוצא נפלא. ממליצה בחום על חצי כןס סוכר בלבד. עדיין יוצא מוש.
תודה על השיתוף 🙂
היי, האם אפשר להחליף בסוכר חום?
אפשרי
תודה רבה על התשובה! אין כמו המתכונים שלך. יצא מעולה.
היי קרן 🙂 האם אפשרי להוסיף אגוזים?
בטח
היי קרן, שמעתי רבות עליך (מהשכונה ובכלל.. אני גם תושבת עג'מי) וניסיתי את הבראוניז האלו שבהחלט נראים מבטיחים!!
הקפדתי על השלבים והכמויות כפי שמצויין ויצאה לי עיסה.. החלק העליון אכן התקשה אך הפנים יצא נימוח מדי.. השארתי אותם בתנור מעבר ל20 דק' לראות אולי התערובת תתקשה מעט.. אך לא:(
יש לך אולי ניחוש מה הסיבה?
תודה!!!
הי רוסיטה, תמיד שמחה להכיר שכנים חדשים
יש לפעמים הבדלי חום בין תנורים
ואצלך בתנור זמן האפייה לא הספיק
אפשר להבא :(ואני ממש ממליצה לנסות שוב)
לנסות לאפות בחום מעט גבוה יותר
לנעוץ קיסם במרכז התבנית ולוודא שהוא יוצא עם פירורים לחים עליו ולא רטוב לגמרי, ואם כן לאפות יותר זמן . הם חלומיים . בהצלחה!
היי קרן נראה מעולה!!! ממש עכשיו כבר אצלי בתנור… מחכה שיצא 🙂
יש לי שאלה – כשאני שמה נייר אפייה הוא לא ״נדבק״ לתבנית והוא קצת בעייתי. כלומר הור לא יציב וכשאני שופכת את הבלילה פנימה הוא זז קצת וככה הבראוניז לא מקבל את הצורה של התבנית – אלא של הנייר אפייה. מה אפשר לעשות??
לשמן את התבנית בספריי שמן לפני שאת מניחה נייר אפייה, זה ידביק אותו לתבנית והוא יהיה יציב
היי קרן המתכון נראה מעולה!
בגרסה הכשרה לפסח אני רואה בתמונה שיצאה לך מלמעלה שכבה פריכה שהתקשתה,
אני לצערי לא מצליחה להגיע לתוצאה הזאת, והשכבה יוצאת רכה לחלוטין. הייתי שמחה להבין במה זה תלוי? מה לעשות אחרת?
זה תלוי בסוג הקמח, ובכמות הסוכר, אני לא יודעת להגיד בדיוק איך יצא בדיוק ככה כשהכנתי מזמן אבל לא להוריד בסוכר אם זה משהו שאת עושה
אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח?
ערבוב של קמח תפוחי אדמה וקורנפלור, בדיוק מחר מכינה כזה לבלוג
מהמם! חצי חצי?
קרן כתבה למעלה (בסוף המתכון):
שימו לב.
***להכנת בראוניז ללא גלוטן המירו את הקמח ב 1/2 כוס (55 גר׳) קמח תפוחי אדמה ו 1/4 כוס (35 גר׳) אבקת
קורנפלור. (אם אין לכם קמח תפוחי אדמה המירו אותו בקמח שקדים ואל תוותרו על הקורנפלור)***
קרן יקרה, גיליתי אותך בזכות השהייה בבית וחייבת לציין שאת מעבירה את כל המידע בצורה מדויקת ומובנת להפליא.כיף לי לעקוב אחרייך ולגלות עוד מתכונים טובים ומשובחים! תודה
עדי תודה רבה! שמחה שאת פה
היי קרן,
אין לי מיקסר :/ האם אפשר להכין ללא הקצפה? תודה
הי, במידה ואין לי מערבל.. אפשר להשתמש בקערה רגילה ולערבב?
בטח, לטרוף טוב טוב את הביצים שיגיעו למרקם קצת תפוח וצהבהב בהיר
היי
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
מלא?
אפשר, אולי המרקם יצא טיפה כבד יותר אבל לגמרי אפשרי
היי
נראה מעולה.
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
קמח תפא
היי קרן, שרופה על המתכונים שלך!
האם יש אפשרות להכין רק עם שוקולד חלב בלי מריר?
זה לא ייצא בראוניז זה ייצא עוגת שוקולד פשוטה
היי קרן,
במידה וארצה לעשות חצי כמות, ניתן פשוט להשתמש בחצי מהכמויות?
כן
הי קרן 🙂 הכנתי בגירסת הפסח והטעם מושלם, הבראוניז הכי טעימים שיצא לי להכין עד כה. הבעיה היחידה רק שיצאו נימוחים מדי מבפנים (אפיתי קצת יותר זמן בתנור). לפעם הבאה – האם אחרי שהבראוניז מתקררים יהיה אפשר להחזיר לתנור לעוד סשן של אפייה?
בכל מקרה מתכון מוש 🙂 תודה!
אי אפשר להחזיר לאפייה מה שכבר יצא מהתנור והתקרר
כתבת שאפית יותר מדי זמן אז לא ככ הבנתי למה רצית להחזיר לאפייה..
התכוונתי שאפיתי יותר זמן ממה שכתבת במתכון ועדיין יצאו רכים מאוד בפנים… אוקיי תודה!
אההה אוקיי עכשיו ברור, אז לאפות עוד להבא כמה שצריך, יש הבדלים בין תנורים זה נורמלי לגמרי
אכן.. התנור שלי בדרך כלל צריך יותר זמן. בהחלט תהיה פעם הבאה 😉
היי קרן,
אני רוצה להכין את הבראוניז אבל יש לי ביצים M האם להוסיף עוד ביצה?
תודה
כן
היי קרן, הבראוניז נראים מצוין!
רציתי לשאול, האם זה סבבה להקפיא את הבראוניז אם אני רוצה להאריך את חייהם…? או שעדיף פשוט במקרר?
תודה רבה לך 🙂
הקפאה מעולה
היי קרן
האם ניתן להשתמש באבקת קקאו במקום השוקולד?
ואם כן באיזה כמות?
תודה על המתכונים המושלמים ❤️
הי
לא ניתן להמיר את כמות השוקולד שבמתכון לקקאו
היי קרן 🙂
אפשרי להכין את הבלילה / הכל בתבנית
ולאפות יום למחר מפאת לחץ של זמן ?
לא אפשרי בכלל
יצאה מושלם!!!!! תודה 🙂
היי 🙂 אין צורך באבקת אפייה?
תודה!
בראוניז אופים ללא אבקת אפייה
אחלה, תודה!
היי קרן, מתכון מדהים !
יש לי שאלה, הבראוניז עצמו יוצא נורא טעים, אבל אני לא מצליחה לגרום למעלה להיות קריספי וקשה כמו בתמונה. יש לך רעיון למה זה יכול להיות קשור ? תודה
את מורידה בכמות הסוכר ?
כן שמתי חצי… מניחה שזאת הבעיה ? 🙂
חח תמיד
היי קרן,
יש אפשרות להוסיף אספרסו?
(אבא שלי מבקש)
אם כן, איך?
אפשר כשממיסים את החמאה והשוקולד להוסיף פנימה כף מחוזקת של אספרסו
היי! האם אפשר להוסיף שוקולד לבן (מרוסקים, כמו שוקולד צ'יפס)? אם כן- האם צריך לשנות משהו במתכון?
אפשר להוסיף ואולי מעט להוסיף זמן אפייה של דקה שתיים
הכנתי עם שמן וגם יצא מעולה
שמחה לשמוע
עשיתי, יצאה כבדה וחסר מעט מתיקות וקקאו (לא ראיתי שכתוב במתכון).. חוץ מזה היא אחלה ואת כותבת מדהים
בראוניז כבדה ? נראה לי שהשתבש לך משהו בהכנה האם שינית משהו במצרכים ? אין מצב שזה כבד ושחסרה מתיקות
העוגה היסטריתת!!
תודה רבה על כל המתכונים בזכותך יש להו עוגה לשבת:))
תודה!
היי! הכנתי ויצא מושלם אבלללל בלי הציפוי הפריך הזה למעלה. יודעת איך אפשר לגרום לזה לקרות?
הפחתת בכמות הסוכר ?
וואלה, עירבבתי בין חום ללבן, אולי זה זה? תודה :)נע
לא קשור לדעתי
האם יעבוד עם סןכר קוקוס במקום סוכר רגיל?
לצערי לא מספיק למודת נסיון עם סוכר קוקוס, פחות מחבבת אותו
היי קרן,
התערובת אמורה להיות משחתית? כשהכנתי אותה היא לא הייתה נוזלית כמו עוגה רגילה, היה צריך לשטח אותה..
היי אשמח לדעת אם יש חשיבות לטמפרטורה של הביצים? מקרר או חדר . בנוסף בתמונה הנייר אפיה רק על התחתית האם לשים על כל התבנית?
האם ממשיכים את הערבוב אחרי הביצים של השוקולד ואחר כך הקמח בעזרת המיקסר או ערבוב ידני?
אין בעיה להשתמש בביצים מהמקרר או בטמפרטורת החדר זה לא משנה
נייר אפייה על התחתית או כל התבנית גם זה לא משנה
אני שמה על הכל כדי לחלץ אותם בקלות
את הקמח אפשר עם המיקסר או ידנית ובכל מקרה לערבוב קצר יחסית רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר
מתכון פצצה!!! תודה קרן! יוצא מושלם כל פעם מחדש!
איך אני שמחה.
הי,
יש אפשרות להכין את הבלילה מראש, ולהכניס אותה לתנור שעה-שעתיים אחרי שהוכנה? אם כן, עד שהיא נכנסת לתנור צריך לשמור אותה במקרר?
לא ממליצה להכין את הבלילה מראש
הי קרן,ראיתי כבר ששאלו לגבי זמני אפייה..אבל זה חוזר על עצמו,תמיד רושמים 20-25 דקות,אפיתי 30 דקות באמצע התנור ואי אפשר לחתוך במרכז העוגה מרוב שהיא רכה. יכול להיות שאת אופה 20 דקות בטורבו??
הגיוני לאפות (לא טורבו) 40 דקות?
לכולנו תנורים שונים ואולי שלך חלש במיוחד…. בדרכ 20-25 דקות לבראוניז זה מעולה, אחרת הם הופכים לעוגת שוקולד רגילה
ייתכן ובאמת אצלך בתנור משהו עובד פחות חזק
הייי אם יש לי רק שוקולד חלב להפחית בכמות הסוכר?
לא הייתי מכינה בראוניז עם שוקולד חלב, אולי לערבב עם מריר
היי, הכנתי את גרסת הללא גלוטן עם קמח שקדים במקום קמח תפוחי אדמה + קורנפלור. הורדתי ל 150 גרם חמאה. יצא מצוין!
תודה סיגל
האם אפשר להוסיף קקאו לחיזוק הטעם השוקולדי?
קקאו מייבש את הבלילה אז לא הייתי מוסיפה יותר מכף
היי יש לי שוקולד 100 אחוז, אפשר להשתמש בו במקום? היית מוסיפה סוכר לתערובת או משהו במקום?
אפשר להשתמש כמו שהוא בלי תוספות
מתכון מעולה, שמרתי 🙂 תודה
מעולה!!
איפה ללא גלוטן?
למטה בסוף המתכון
הכנתי את הגרסה ללא גלוטן עם קמח שקדים וקורנפלור. יצא מאוד טעים אבל עם שכבה עבה ולבנה של חמאה בתחתית, שחתכתי ובעצם הרסה את הבראוניז
משהו התפקשש לך והתפרק בבלילה כי זה לא אמור לקרות גם בללא גלוטן
מעדכנת שהכנתי עם קמח שקדים וקורנפרול, חוסל!!! אפיתי עד שהמרכז עדיין רוטט ומיד הקפאתי- המרקם המושלם!
תודה על מתכון פשוט ובין הטעימים שטעמתי
אפשר להוסיף אגוזי מלך?
אם כן לבלילה או לשים מעל לפני כניסה לתנור?
לפזר מעל
הי ותודה רבה,
למען הצליאקים, החלפתי את הקמח הרגיל בקמח שקדים וקורנפלור.
השתמשתי ב 55 גרם קמח שקדים והכל יצא ממש ממש נוזלי.
יכול להיות שלא הבנתי טוב? הייתי צריכה לשים 100 גרם קמח שקדים?
תודה
כן ההמרה לקמח שקדים לא תמיד אפשרית עדיך להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי ודומיו ביחס של 1:1
היי קרן נראה מדהים! אפשר להכין גם בלי מיקסר?
תמיד
היי. אפשרי רק שוקולד חלב?
זנ לא ייצא בראוניז
תודה
שאלה
אחרי עשרים דקות הקיסם יצא רטוב
הוספתי עוד שמונה דקות..כל כמה דקות בדקתי עד שנהיו גרגירים רטובים על הקיסם
אבל..
אין את המרקם הקריספי מלמעלה כמו שיש בתמונות ..מה עשיתי לא נכון?
תודה
שאלה
אחרי עשרים דקות הקיסם יצא רטוב
הוספתי עוד שמונה דקות..כל כמה דקות בדקתי עד שנהיו גרגירים רטובים על הקיסם
אבל..
אין את המרקם הקריספי מלמעלה כמו שיש בתמונות ..מה עשיתי לא נכון?
הורדת בכמות הסוכר?