סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 31, 2023 | 29 תגובות
נתן גדל בבית צרפתי ובכל ביקור שלנו אצל ההורים שלו היה גראטן על השולחן והילדים שלי הסתערו עליו ורק חיכו שיכינו להם כזה בביקורים אצלם.
עם השנים חמותי כבר פחות מכינה והילדים התגעגעו מאוד לגראטן ונתן החליט להרים את הכפפה ולהכין בבית.
ברור שהוא ביקש מתכון מאמא שלו, וברור שהיא לא יודעת לתת מתכון מדוייק כי היא מכינה שנים לפי העין:-)
אז נתן עשה נסיונות, וכל יום שישי הכין גראטן קצת שונה עד שהוא הגיע לגרסה הכי הכי טובה, שאצלנו הפכה למסורת.
בשנתיים האחרונות אין שישי וארוחת חג ללא גראטן של נתן, וזה תמיד נשאב כלא היה תוך כמה דקות.
אחרי הרבה נסיונות של מתכונים שונים בשילוב המתכון של אמא שלו, הוא הוכתר במשפחה כמלך הגראטן הבלתי מעורער)
אז קבלו את המתכון לגראטן שאנחנו אוכלים לפחות פעם בשבוע.
**את הגבינות במתכון אנחנו כל פעם מחליפים במה שיש במקרר, לרוב זה מוצרלה מגורדת עם פרמזן ומנצ׳גו, לא משנה כמה מכל סוג
העיקר שיש כמות כללית
מצרכים למתכון:
1 מיכל (250 מל) שמנת להקצפה
2 כוסות (480 מ״ל) חלב
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
80 גר׳ חמאה קוביות קטנות
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים דק עם מנדולינה או עם סכין
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת מכל סוג ואפשר לערבב כמה סוגים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
מניחים כמה קוביות קחמאה קטנות בתחתית התבנית.
על האש בסיר בינוני מביאים לרתיחה שמנת, חלב, פלפל מלח ואגוז מוסקט
כשמגיע לרתיחה מסירים מהאש
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות על התבנית בכמה שכבות, מעל החמאה, ומפזרים ביניהן עוד קוביות חמאה
שופכים מעל הכל את החלב והשמנת שרתחו.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
מכניסים לתנור ללא נייר כסף למשך 60-65 דק׳ עד שהמאפה שחום ומבעבע ותפוחי האדמה רכים.
אוכלים חם.
אצלנו מכינים כמות כפולה ושומרים למתבגרים במקרר לשאר השבוע לחמם וזה הכי טעים שיש.
TAG גראטן, תפוחי אדמה
הי רונית, לבן רגיל
האם יש לבשל את תפוחי האדמה קודם?
אין צורך
הי, האם שמנת מתוקה להקצפה או שמנת לבישול? תודה
שתי האופציות נהדרות
גם אם יש לך תפוחי אדמה אדומים זה בסדר גמור !
נראה טעים כל כך, יכול ללכת גם עם כרובית או ברוקולי?
בטוחה שכן
תודה
הי קרן(ונתן), תודה.ניסיתם לשלב בטטות?
הילדים לא אוהבים אבל בטטות בגראטן זה מעולה
היי אפשר לדעתך להשתמש בחלב צמחי?
אפשר כן
שלום קרן, האם ניתן להכין עם תפוח אדמה מתוק?
בטח
יצא מצוין אני הוספתי 2 שיני שום כתוש לשמנת ולחלב. תמיד מוסיף טעם
תודה רבה נשמע מהמם
הי קרן, בסרטון לא רואים מתי את מכניסה את החמאה, תוכלי להסביר?
היי ❤️ מצב טורבו בתנור? מתי החמאה חוץ מלמטה?
תנור חום עליון תחתון או טורבו לא משנה
וואו הכנו אתמול ויצא מושלם ברמות, תודה!
משמח ממש, אמסור לנתן תודה
הי קרן, איך זה ביום שאחרי? (רוצה להכין היום למחר...)
Potato Gratin was perfect, the whole family loved it. Thanks. Want to make it again already
תודה טל
כמה קילו תפוח אדמה ?
לא שקלתי מדדתי ביחידות וכך זה כתוב
רונית
מרץ 31, 2023 בשעה 15:22
תודה רבה הגראטן נראה מעולה באיזה תפוא להשתמש? תודה רונית