השבת אירחתי את ההורים שלי בבית, הזמנתי אותם לקפה,אבל הם הגיעו לקראת הצהריים, שתו קפה והבנתי שהם מצפים לאכול משהו בקרוב.
אז הבנתי את הרמז, הכנתי מהר בצק ללא לישה, העמדתי מרק פטריות וגריסים של אימוש על האש, והוכחתי לעצמי שוב, שהכי כייף
ספונטנית, לארח בקטנה, לא חייבים שולחן מטורף עמוס. הספיק לנו מרק שהוא כמו ארוחה, לחם מדהים שיצא חם חם מהתנור,
וחמאה טובה ליד. ז׳אנר הבצקים לא לישה הוא גאוני, והמטרה שלי תמיד להראות לכם עוד ועוד מאפים שווים שאתם יכולים להכין ממנו,
והפעם אפילו בלי להתפיח חצי יום.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
לסרטון הדגמה לקליעה קצת שונה של הג׳בטות לחצו כאן
ג׳בטות כפריות מבצק ללא לישה או לחם בקופסא/ 4 ג׳בטות בינוניות
שניה לפני שמתחילים תקראו את שתי האופציות שלי להכנה! לפעמים אני מכינה את הלחם באותו יום ולפעמים שמאירה אותו לילה
אופציה ראשונה
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל
3/4 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים
כף סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)
כפית מלח דק
כוס וחצי או כוס ושלושת רבעי (350-400 מ״ל )מי ברז חמימים
עוד מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.
מקמחים מעט את הבצק מעל או את החלק הפנימי של מכסה הקופסא, וסוגרים את הקופסא
מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה
עם כל הבצק.
מקמחים מעט מעל וסוגרים שו את הקופסא לחתי שעה נוספת.
מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תתבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.
מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)
הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.
בבעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.
בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מעבירים את ריבועי הבצק בעדינות לתבנית האפייה.שומרים על רווחים קטנים ביניהם.
מקמחים מעט שוב את הג׳בטות למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.
אופים כ 15-20 דק׳ עד שהג׳בטות זהובות למראה.
מגישים חםםםםם
אופציה שניה:
מצרכים למתכון:
4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל
1/2 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)
2 כפיות עם בטן מלח דק
1.5-2.5 כוסות (360-480 מ״ל )מי ברז חמימים
עוד מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.
סוגרים את הקופסא מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה
עם כל הבצק. סוגרים את המכסה של הקופסא ומשאירים את הבצק לילה על השיש, בחורף. אם קיץ וחם תכניסו למקרר.
בבוקר, עושים לבצק שוב קיפולים, ומשאירים אותו לעמוד שעה בקופסא סגורה. אם הבצק שלכם היה במקרר תנו לו קיפול ושעתיים בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל 250 מעלות, מניחים תבנית קטנה ריקה בתחתית התנור, מרפדים תתבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.
מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)
הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.
בבעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.
בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לכמה חלקים שתרצו, אפשר מחלק להכין ג׳בטות אפשר להכין בגטים אפשר להכין לחם טוויסט
כמו בתמונה פה למטה, אפשר הכל.
מעבירים את ריבועי הבצק בעדינות לתבנית האפייה.שומרים על רווחים קטנים ביניהם.
מקמחים מעט שוב את הג׳בטות למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.
אופים כ 20-25 דק׳ עד שהג׳בטות זהובות למראה.
מגישים חםםםםם
**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי.
166 Comments
קרן אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
הכנתי עם קמח מלא 80 יצא טעים ברמות.מתכון קל ומוצלח ביותר.תודה רבה
תודה שירלי
היסטרי!
עפה על כל מתכון שלך
תודההננ
היי קרן
תודה על מתכונים מושלמים
שאלה קטנה – בעצם שתיים… באופציה השנייה מצוין לשים תבנית קטנה ריקה בתחתית התנור. לשם מה? לא צריך לשים בה מים? ולמה באופציה הראשונה אין בה צורך?
תודה מראש.
מוזגים אליה מים רק כשמכניסים את הלחמים לתנור ועצם המפגש בין התבנית החמה והמים נוצרים אדים שטובים לאפיית הלחם
היי קרן תודה רבה על מתכונים אליפותאפשרי להכפיל את הכמות ולהכניס 2 מגשים בו זמנית?
עדיף לא לאפות במקביל אפשר להכפיל ולהכין תבנית תבנית
אני עשיתי 2 מגשים, שמצתי על טורבו על 10 מעלות פחות, ובאמצע האפיה החלפתי מיקום בין שניהם. יצא פצצה,
בנוסף גם זילפתי שמן זית מעל הפרנות במגש אחד… יצא יותר קריספי!!!
קרן אלופה!!!
נשמע אליפות
הי אפשר עם קמח כוסמין מלא?
אפשר וצריך להוסיף יותר מים ולהוסיף קיפול
אפשר להכין עם קמח מלא או שילוב של קמח לבן וקמח מלא?
כמות המים תהייה אותו דבר?
אפשר לשלב קמחים אין בעיה, ולהוסיף יותר נוזלים במידת הצורך. יש סרטונים שבהם רואים את מרקם הבצק שאמור להתקבל לאחר הוספת הנוזלים
היי קרן הכנתי את הורסיה הראשונה והיה מושששששששלם. שאלה לי באופציה השניה יש 2 כפיות מלח ובראשונה רק אחת למרות שהכמות של הקמח לא גדולה פי 2. האם זה נכון ?
הכנתי כבר כמה פעמים עם כוסמין לבן ויצא נדיר
וואוו מטורףףףףף. טעים ברמות!!
תודה קרן
תקשיבי מתכון מעולה תודה רבה רבה❤️
תודה מלי
שאלה בבקשה.. למה אופציה ראשונה 230 מעלות והשניה 250 ?
הי קרן יקרה ואלופה, ציינת במתכון של הג'בטות יש להניח תבנית בתחתית התנור ללא מים ? או ים מים..תודה
להניח תבנית ריקה שתתחמם עם התנור וכשמכניסים את הג׳בטות למלא אותה במים
הי קרן,
כמה זמן מקסימום ניתן להשאיר בחורף בחוץ?
ואם במקרר?
בכל מקרה חשוב לקפל שוב כשעה- שעתיים לפני הכנה?
כמו שכתבתי
לילה מחוץ למקרר או במקרר אם זה ליותר זמן
הקיפול לפני חשוב. כן, אז זה לא משנה אם זה שעה לפני או שלוש שעות לפני רק שיהיו לפחות שני קיפולים בדרך
כמה זמן יכול להיות במקרר??
קרן האלופה בזכותך נמשיך לאכול גלוטן בכייף. אין על המתכונים שלך. אללופה
תןדה דבורה
הי קרן, אפשר להכין ולהתפיח לילה במקרר?
מצטרפת לשאלה – האם אפשר להתפיח יותר ממה שצויין במתכון? ואיפה (בחוץ/מקרר) אם אני מכינה בבוקר ורוצה לאפות בערב..
שלום ותודה על מתכון נהדר. אני רוצה להכין 2 קילו…ואין לי קוספא…מה האפשרויות??
קערה מכוסה בניילון
מצטרפת לשאלה-האם אפשר להתפיח יותר מהזמן שמצויין במתכון? בחוץ או במקרר? (במידה וארצה להכין בבוקר ולאפות בערב)
כן בטח, אפשר במקרר עד 24 שעות
אפשר לעשות על זה פיצה? אם כן , האם כדאי לחלק עדיין ל 4 או שאפשר לפחות ?
אפשר לפחות מקוה שייצא טוב
הכנו פעמיים השבוע. נטרף! מתכון מדהים!
שמחה לשמוע
הי, האם הכרחי לאפות עם תבנית מים מתחת, כמו שהראית בסרטון?
חשוב בשביל הקראסט אבל לא חובה
ומה עם המתכון למרק של אימוש?…
מצטרפת לבקשה!
תודה על המתכון ללחמניות, נראה מעולה
מקוה שיעלה היום או מחר המרק
היוש קרן
אפשרי בקופסאת זכוכית או שפלסטיק בלבד ?
זכוכית אחלה
אפשר להוסיף זיתים או לצפות בגרעינים?
בטח שאפשר
היי, תודה על המתכון הכנתי היום והן ממש עכשיו בתנור. איך שומרים עליהן עד מחר? קופסא סגורה במקרר או בחוץ?
בחוץ. תהיי חייבת לחמם לפני הגשה הן יאבדו מהטריות
את מסבירה ניפלא. מחר אנסה לאפות את הג'בטה שלך.
תודה
ניסיתי פעמיים וזה יוצא לי דחוס וכבד.. מה אני עושה לא נכון?
אולי לא הוספת מספיק מים לבצק מלכתחילה, הוא אמור להיות מעט נוזלי
הי קרן,
יש לך מתכון לבצק ללא לישה לפי כמות של קילו קמח (אני משתמשת בד"כ בקמח 80% מקווה שזה בסדר)? להכפיל את הכמויות של האופציה הראשונה? או שאת יכולה להפנות אותי למתכון אחר שמבוסס על קילו קמח?
ועוד שאלה מסקרנות – למה דווקא כף עץ?
תודה!
להכפיל כמויות אין בעיה לעבוד עם כף אחרת
איך שומרים על טריות של הג׳בטוח אחרי שמוכנות?
עוטפים טוב טוב בניילון ומחממים לפני הגשה
כל מתכון ליגה אין כמוך קרן תודה
הי קרן אהובה, קמח פוקצ'ה שזה מה שיש לי עכשיו גם תופס?
מה זה תופסססססס, רצוי !
כל מתכון ליגה אין כמוך קרן תודה
תודה מיכל
בתנור ביתי באיזה גובה למקם את הגבטות והאם לאפות עם טורבו או בלי?
תודה
אפשר באמצע ולא בטורבו
חום עליון תחתון
הי קרן, האם אפשר להמיר לקמחים מלאים? משהו משתנה במתכון אם כן?
כתוב למטה
היי קרן! הגנתי כבר פעמיים וכולם עפו על הלחמים שיצאו! תודה על מתכונים מושלמים!
שאלה לי, אפשר להכין את הבצק בלילה להשאיר על השיש (כי קר ממש עכשיו) ואז בבוקר לאפות?
בטח
קרן ואו איזה מתכון!!!!
כייף לי:-)
אני בהלם שכל מתכון שלך יוצא מושלם.
אפיתי כמה מאפים שלך והכל פשוט להכנה וכל
כך טעים.
תודה רבה 🙂
תודהההההה
יצא שלמות גב'טןת רכות סופר טעימות וכמובן שהכנתי לצהריים גם את המרק . תודה
שמחה לשמוע
היי קרן, האם גם באופציה א צריך לשים קערה עם מים בתנור?
תודה!
רצוי
היי קרן. נראה מושלם. מה שנשאר ניתן להקפיא ולחמם שוב?
בטח שאפשר
הי קרן
יש אפשרות להכין את הבצק עם מחמצת במקום שמרים יבשים?
מניחה שכן אבל אין לי מושג מה הכמות הנכונה אני לא עובדת עם מחמצות
אפשר לחלק ליותר מ4 ולעצב ללחמניות גבטה לכריכים?והכנתי פעם אחת והן יצאו שטוחות וענקיות וטעימות למות.עכשיו שמתי שוב להתפחה.מקווה שאקבל תשובה
הי בטי
קצת באיחור אבל את יכולה בעקרון להכין מה שבא לך מהבצק הזה הוא נהדר
בס"ד
יצא וואאאוווו
מכינה עכשיו נגלה רביעית, שיהיה מספיק לשתי סעודות שבת.
תודה רבה
תודה רויטל
היי, בדרך כלל הכנתי את האופציה הראשונה, עכשיו הולכת על השניה. איך יש כזה הבדל בטמפרטורת האפיה ובזמן האפיה?
האופציה השניה גם בטמפרטורה גבוהה יותר וגם זמן אפיה ארוך יותר. אכן כך?
יצא מדהיםםם
תודה רבה
תודה
הי קרן, יצא פשוט מושלם. כמובן שהכנתי גם את המרק.
תודה
יצא מושלם
איך שומרים ומגישים למחר בבוקר?
קרן יקרה
מכינה כל כמה ערבים וכמובן שעליתי במשקל חחח טעיםםם אחרי שמתקרר כבר לא קריספי אשמח לדעת מדוע?
כדי לקבל מרקם קריספי יותר לאורך זמן עדיף להתפיח את הבצק לילה על השיש
מכינים בצק
אחרי שעה מקפלים
משאירים סגור לילה
בבוקר מקפלים ואז אחרי שעה אופים
בהצלחה
כמו תמיד, מתכון מנצח.
אחלה קופסת פלסטיק, איפה אפשר למצוא כאלה?
יצא מעלף , מתכון מעולה
תודה קרן
הכנתי והוספתי זיתי קליטה. יצא מדהים!!! תודה!
הי קרן, אני לא נוהגת להגיב אבל המתכון כל כך פשוט וכל כך טעים שפשוט חייבת להודות לך . פינה של נחמה בימים לא קלים כלל. תודה רבה !
תודה רבההה
אפשר עם שמרים טריים אם כן כמה גרם?
מכפילים פי 1.5
אפשר לעשות על זה פיצה? אם כן , האם כדאי לחלק עדיין ל 4 או שאפשר לפחות ?
היי, אפשר לעשות מתכון של ק״ג קמח ופשוט להכפיל כמויות?
בטח
אם מכינים בטחון , לאיזה טמפרטורה צריך להגיע ?
אם אין קופסת פלסטיק, אפשר במגש סגור בנידון נצמד ?
אפדר גם בקערה אין בעיה
בטאבון בחום גבוהה זה ייקח 1/2ֶדקה דקה
יצאו פשוט ג׳בטות מ ו ש ל מ ו ת !! וואו!
תודה
יצאו 4 ג'בטות נפלאות רכות מלאות בועיות אוויר,
קל להכנה, מתנשנש בטירוף, פעם הבאה אנסה לעצב אותן קצת יותר יפה.
תודה אתי
אלופה. הכנתי כבר פעמיים ומחוסל מהר. אני מכינה ומקפיאה בשקיות ואקום . היום לראשונה שלחתי את הבן שלי עם סנדוויץ מג'בטה שאני אני אני אפיתי, זה נדיר. תודה עלייך.
שמחה לשמוע כוכי
היי קרן, אפשר להכין מקמח כוסמין מלא? צריך להוסיף עוד מים?
אפשר בטח, להויסף עד שיש בצק דביק
תודה רבה
יצא טעים ברמות
תודה מיכל
יצא לי מושלם איזה כייף, עשיתי מקמח לבן
שמחה לשמוע
היי קרן, בסרטון אני רואה שהכנסת קערית מים לתנור מה שאינו מצויין במתכון. האם יש צורך להכניס קערית עם מים לתנור הביתי?
היי,
שמים את כל החומרים היבשים ביחד?
(חשבתי שאי אפשר שהמלח והשמרים יגעו אחד בשני..)
תודה!
כן אין בעיה לשים את כולם יחד . אני לא מפרידה
בטח לא שמרים יבשים
מדוע באופציה השניה יש פחות שמרים ויותר קמח? זה בכוונה? איך זה משפיע על התוצאה? עד כה עשיתי תמיד את האופציה הראשונה ויצאו מעולה, תודה
שתי האופציות מצויינות
הי קרן, הכנתי את אופציה א' ועפתי לחלל! אבל כשהכנתי את אופציה ב' (כי רציתי להכין בבוקר, אחרי לילה במקרר) יצאה פחות מוצלחת. האם גן את אופציה א' ניתן להשאיר במקרר להתפחת לילה?
בטח שאפשר
היי קרן, בסרטון מופיעה קערת מים בתנור, ובמתכון לא ציינת זאת. האם צריך קערית מים בתנור ביתי בזמן האפיה?
קרן צריך לנשק לך את הידיים ואת הרגליים אחרי מתכון כזה מושלם!
הכנתי היום למשפחה ולאורחים שהגיעו וקיבלתי מלא מחמאות.
פעם ראשונה שאופה לחם וזה יוצא כמו במאפייה. תודה רבה אין כמוך
תודהההה
גם זה, כמו כל המתכונים שלך, מדהים!
מאז הקורונה אני עוקבת אחריך ומנסה את המתכונים שלך, והם פשוט משובחים.
החזרת לי את האמון והאהבה לאפיית שמרים.
מלכה!
היי קרן, באיזה שלב אפשר לשים את התוספת של הזיתים או משהו אחר?
בשלב ההתפחה הראשונית?
או לפני שמכניסה לתנור?
בשלב הראשוני
קרן, תודה על המתכון. האם אפשר להכין כלחם אחד? יש לי למשל תבנית עגולה עמוקה יחסית ממתכת (עם ציפוי אמייל). חשבתי להכין פשוט עגול כזה. מה את חושבת?
מתכון מושלם ! עשיתי פעם ראשונה והצליח לי !
שמחה לשמוע
היי קרן,
האם אפשר למלא בצק בגבינות?
כן בטח, אני מעלה מתכון כזה ממולא השבת
יצא מושלם!!
נגמר עוד לפני ארוחת הערב…!
שמחה לשמוע
הכנתי היום בבוקר. איזה ריח אמאל'ה…תודה רבה על המתכון יצא חלומי
תודה אסנת
נראה מדהים.
התפחת לילה = כמה שעות התפחה ראשונה, לכל הפחות?
תודה!
אפשר שש שבע שעות ואפשר עד 48 שעות במקרר
סליחה.. טעיתי בשאלה.
התכוונתי לשאול כמה שעות מינימום, דורשת התפחת הלילה. אחרי ההתפחה הראשונה של השעה ורבע.
תודה
אחרי תגובה שנמאס לי מאפיית לחמים, ראיתי את המתכון הזה וחזר לי החשק. הכנתי ויצא הכי מוצלח שעשיתי עד היום. פשוט נפלא.תודה קרן!
תודה דליה
וואהוו וואהווו!! מושלם!!!
עשיתי ניסיון ועכשיו אתחיל לשדרג אותו.. חגיגה. תודה עליך
תודה שלומית
מה שמכעיס באמת זה שכל מתכון שלך מעולה, מה שאומר שעכשיו הילדים לא יודעים אם הם מעדיפים את הבגט, או את הלחמניות האלו או את החלה את זה. מה יהיה? 🙂
תודה רבה!!!
תודההההה
מתכון מעולה מעולה
יכול להיות שזה ארך אצלי הרבה יותר זמן ?
משהו כמו 40 דק ..
יש הבדלים בין תנורים הכל אפשרי
היי קרן האם הבצק מתאים פיצה בטאבון?
מאמינה שכן
היי, אפשר להכין את הלחם כבסיס לפיצה? אם כן, האם יש צורך לאפות (חצי אפייה ) לפני הוספת הרוטב והגבינה?
אפשר כבסיס לפיצה לא נראה לי שיש צורך לאפות קודם
יש הבדל בטעם בין אופציה א׳ לאופציה ב׳?
לא
וואוו מטורףףףףף
עפים על זה פה. קל להכנה וטעים ברמות. תודה קרן
תודההה
היי קרן
הכנתי את הבצק, הוא יצא דביק אבל לא נוזלי, ניסיתי לראות בסרטון את המרקם ולא הצלחתי, הוספתי את כל כמות המים 400 מיל, יש מצב שהייתי צריכה להוסיף עוד מים?
תודה
אם הבצק צריך עוד מים אז פשו טמוסיפים לא לפחד
הכנתי פעם ראשונה ויצא לי ממש טעים. אוורירי וקריספי. תבורכי מפי עליון פי מליון!
איך שימחת אותי. עכשיו אני יכולה להאמין בעצמי שאפשר להכין מתכונים בצורה פשוטה
איזה כייף לשמוע ליעד
קרנונה קרנונה מה יהיה פעם חמישית מכינה וואוו של מתכון גפטות שמנמנות החתן שלי חזר ממילואים הכנתי ואמר אחרי לבנון כיף בפריז אני את שלי עשיתי ובזכותך אהובה תודה
איזה כייף! הכי פינוק
הי קרן, באיזה בצק נקבל גבטות מהממות יותר ? בקמח לחם או קמח פיצה?
שתי האופציות מוש
הי קרן. מתכון מעולה. הכנתי היום, חצי כמות הכנתי כמו פיצות קטנות , והיתר רגיל. הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. נטרף ברגע. מתכון קל, שלבים ברורים להכנה, תוצאות מדהימות. תודה, תודה, תודה !!
תודה רותי