מאז שהבן שלי קטן הוא לא אוכל הרבה דברים מגוונים, חוץ משוקולד, הוא אוהב מעט מאוד סוגים של עוגות ועוגיות,
ולרוב הן יהיו קנויות..אבל כשאני מגלה משהו חדש שהוא אוהב אני מיד מתבייתת עליו.
יום אחד לפי מלא שנים הוא אכל אצל חבר דובשניות קנויות, ועף עליהן וביקש שאקנה כאלו הביתה, ובמשך
כמה שנים הייתי קונה לו דובשניות בחבילה גדולה כזו והוא היה מחסל אותה. אחרי כמה שנים
הכנתי לו דובשניות ביתיות והוא עף עליהן, ואמר שזה אפילו יותר טעים מהמקור הקנוי, זו היה תקופה של בערך לפני
שבע שמונה שנים, כשהיה לי כח וזמן והייתי בכל חג מכינה משלוחי מנות למשפחה וחברים.
מעמידה שורה של חלות דבש, וקופסאות של דובשניות ומגיעה איתן לערב חג, או עוברת אצל החברים שלי
בסביבה הקרובה ומחלקת להם ובהזדמנות זו מאחלת להם חג שמח ושנה טובה.
כבר עברו כמה שנים ואני לא מכינה בראש השנה ככ הרבה מתנות אפויות, ולא יצא לי להכין שוב
דובשניות. השנה החלטתי שממש מתחשק לי שיעלה לבלוג מתכון שווה של דובשניות כי חייבים!
איזה מן בלוג זה אם אין בו דובשניות ? אבל … נזכרתי שפעם הכנתי מתכון לדובשניות עם סילאן
וזה היה ממש טעים אז החלטתי לשחזר את המתכון, והכנתי בעצם שלוש גרסאות לדובשניות:
גרסה קלאסית עם דבש וביצים, גרסה ללא ביצים ודבש טבעונית, וגרסת ללא גלוטן, שלושתן יצאו מדהימות!
אבל אם הייתם מבקשים ממני לבחור את הפייבוריטית שלי, זה היה לי ממש קשה שתדעו, אבל הייתי
בוחרת את האופציה הטבעונית עם רסק התפוחים הסילאן ושמן הקוקוס, היא הרכה והאהובה עליי ביותר,
ולא רק עליי, נעשו פה מבחני טעימה למלא אנשים והיתה פה היסטריה סביבן.
לא שהשתיים האחרות רעות, ממש לא! אבל היא שבתה את ליבי, ואני לא טבעונית.
ממליצה להכפיל כמויות אם אתם רוצים להביא קצת לחברים .
**הערה חשובה: בגרסה הלא טבעונית, זו עם הביצים והדבש כמות הדבש גדולה יותר מכמות
הסילאן שבגרסה הטבעונית. זה נובע מתוספת המתיקות של רסק התפוחים בגרסה הטבעונית…
לכן במידה והכנתם בלי רסק תפוחים יש להגדיל את כמות הדבש/סילאן במתכון וזה מצויין למטה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
דובשניות רכות (גרסה רגילה/טבעונית והמרה ל-ללא גלוטן)/כ 40 דובשניות
לגרסה הטבעונית:
6 כפות רסק תפוחי עץ
1/2 כוס ש(100 גר) מן קוקוס/או שמן קנולה
1/2 כוס (180 גר) סילאן
1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (ניתן לוותר)
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן /אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן
1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת קינמון
לגרסה הרגילה:
2 ביצים גודל L
1/2 כוס שמן קוקוס/או שמן קנולה
2/3 כוסות דבש או סילאן
1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (ניתן לוותר)
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן /אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן
1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת קינמון
לציפוי:
קערה עם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה טורפים היטב שמן, סילאן/דבש וביצים/רסק תפוחים (תלוי איזו גרסה אתם מכינים)
מוסיפים אגוזים, קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, וקינמון ומעבדים עד לתערובת אחידה.
התערובת שתתקבל אמורה להיות רכה אך יציבה. אם התערובת רכה מדי אני לא ממליצה להוסיף קמח, אלא להכניס אותה לשעה למקרר להתייצב.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
קורצים בעזרת הידיים עיגולים קטנים מהבצק ומגלגלים כל עיגול בתוך אבקת סוכר.
מניחים על התבנית במרווחים קטנים. אופים כ 10 דק׳ ומוציאים לצינון.
את העוגיות אוכלים אחרי צינון מוחלט, ושומרים אותן עד שלושה ימים בקופסא אטומה.
150 Comments
קרן יקרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
עדיף חצי כמות ולא הכל
היי קרן יקרה,
אפשר להכין ללא סודה לשתיה?
לאאאאא
מתי מוסיפים רת הביצים ב תחלה ? עם השמן ? מה קורה אם לא
עם השמן
הכנתי את הגירסה הלא טבעונית. יצאו מאוד טעימות אבל העיסה יצאה לי דביקה מידי, הייתי צריכה להוסיף עוד כחצי כוס קמח ועדיין היה דביק. הרטבתי ידיים והצלחתי להכין כדורים פחות או יותר. היכן טעיתי? ייתכן ששמתי יותר מידי רסק תפוחים? שמתי 6 כפות ממש גדושות והכנתי ללא האגוזים
כן בהחלט יש מצב שהגזמת עם כמות הרסק
בגירסה הלא טבעונית אין רסק תפוחים
הרסק הוא תחליף לביצים
גם אני הכנתי ללא רסק תפוחים בגירסה הרגילה וגם יצא דביק,ולא ניתן להכין עיגוליםהוספתי קמח, שמתי במקרר כשעה ורק אז הצלחתי להוציא משהוא….
בגרסה הלא טבעונית לא מופיע רסק תפוחים
רסק התפוחים מחליף את הביצה בגרסה הטבעונית לכן בגרסה הרגילה מופיעה ביצה
גם בגירסה הרגילה הבצק יצא מאוד דביק ולא ניתן היה לקרוץ ממנו עיגולים.
קירור הבצק שעה במקרר עזר בהתגבשות שלו לכדי יצירת כדורים
יתכן והתפספס,במתכון
תודה על המתכון
היי קרן חג שמח התרגשתי מאוד להכין את הדובשניות במיוחד כשאני ממש אוהבת את המתכונים שלך ונהנת מהם מאוד!
אבל לצערי המתכון לא מוצלח.
ראיתי את התגובות והבנתי שהעיסה יוצאת דביקה ולכן עקבתי אחרי ההודעות בקפידה (הכנתי את הגרסא הרגילה)
העיסה יוצאת דביקה, מאוד, לא ברמה שאפשר לעבוד איתה ובכלל להכין כדורים
..
הוספתי קמח, עוד המון קמח ועדיין זה מה שקרה.. לא ברור בכלל.
אי אפשר אפילו לטבול את העוגיות באבקת סוכר מרב שזה נמרח נופל ועסתי
התאכזבתי וחבל כי מאוד צפיתי להכין אותן
אני באמת מכינה אותו שוב ושוב ועומדת מאחוריו כמו כל מתכון אחר שלי, אם משהו במתכון לא היה טוב הייתי מתקנת. לפעמים ה יוצא קצת דביק מוסיפים קמח שקדים
שנה טובה
אהובה אני מכורה למתכונים שלך!
ספציפית במתכון הזה משהו לא מאוזן. יוצאת מסה דביקה מאוד שלא ניתן לקרוץ ממנה כלום. הוספתי קמח , הוספתי קמח שקדים..זה לא עזר. רק קירור. ואז יצאו יבשות.
הי אוריין, פעם הבאה לפני שמוסיפים איזה שהוא קמח, תכניסי למקרר להתייצבות זה מספיק
אגם האהובה
המתכונים שלך פצצה!!! אחד אחד.
כבר חצי שנה שאני אופה בזכותך כל שבת חלות מהמתכון המוצלח שלך.
הדובשניות- טעים בטירוף
והמתכון של הפיצה ממש מוצלח!!!
מאחלת.לך שתמיד תצליח ובכל.
תודה רבה מרגלית!
מאוד רוצה להכין את הטבעוניות וללא גלוון כך יוכלו כל הסובבים על מורכבותם לאכול….
אבל אני לא משתמשת בקמח "ללא גלוטן" ק
כפשוטו, האם ניתן להמיר בקמח שיבולת שועל/קמח קוקוס?
לצערי לא ניסיתי ואין לי מושג איך ייצא עם הקמחים שציינת
אם יש לי ביצים m כמה שמים ?
תוסיפי אחת
היי,
איזו גרסה יותר טעימה ועסיסית הרגילה או הטבעונית?
דובשניות במהות אמורות להכיל דבש, הסילאן לא משנה את הטעם לחלוטין?
ואם אני מוותרת על האגוזים הקצוצים האם צריך לשים משהו אחר במקום?
תודה,
שירה
אין צורך להוסיף משהו במקום אגוזים
ושתי הגרסאות מעולות
הכנתי את העוגיות האלה כבר עשרות פעמים,המתכון הזה הוא הכי מוצלח מכל המתכונים שמופיעים בגוגל וגם של קונדוטורים מפורסמים.אני מכינה בגירסה הרגילה.תודה רבה על המתכון! מומלץ מאוד!
יצא לי תערובת רכה איך ניתן לעשות כדורים?
תכניסי למקרר או שתוסיפי קמח
במקום קמח שקדים מה אפשר? הבן שלי אלרגי..
עוד קצת קמח לבן
כמה זה קצת?
מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים?
כתוב בדיוק מה לעשות
הי קרן. מענין אותמ לדעת האם מה שגורם לרכות של העוגיות זה הסודה לשתיה והעובדה שהתערובת לא מכילה סוכר?
קרן אהובה, רסק תפוחים קנוי יעבוד?
אפשר להמיר את הקמח שקדים במשהו אחר במידה ואין?
תודה ❤️
עוד קמח רגיל
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא דביק טבלתי אפשרי הייתי צריכה להוסיף קמח ולהרטיב ידיים. עכשיו בתנור , מקווה לטוב …
בהצלחה
אפשר להמיר שמן קנולה בחמאה?
מניחה שאפשר לא ניסיתי ודובשניות מכינים לרוב עם שמן
אין סוכר בכלל? חצי כוס דבש בלבד?? זאת טעות…..או במתכון אין סוכר?
אין סוכר במתכון
היי קרן! הכנתי היום את הדובשניות והן יצאו מושלמות! תודה על המתכון 🙂
תודההה ליהי
קרן אהובה,
האם ניתן להמיר את הקמח בקורנפלור?
לא יחושבת שאת כל הכמות אבל לא ניסיתי
איך העוגיות נשמרות אם מקפיאים אותן לכמה ימים בכלי סגור אחרי אפייה?
ייצאו עדיין טובות אחרי הפשרה?
מניחה שכן אבל לא ניסיתי הקפאה
אפשר להקפיא?
מניחה שכן
האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?
כן
אפשר להכין את המתכון כעוגה שלמה ולא דובשניות?
לא ניסיתי דבר כזה יש מצב שיעבוד חשוב מאוד לא לייבש
היי קרן, חייבים לגלגל באבקת סוכר?
אני נמנעת מסוכר לבן
זה המקור של דובשניות אבל לא חובה
הכנתי ויצא פשוט מעולה
שמחה לשמוע
רק להגיד לך שאת מהממת. עכשיו הדובשניות בתנור.
תודה איריס
הכנתי ולצערי הדובשניות בכלל לא מתוקות 🙁 מרגיש כאילו חסר מלא דבש במתכון
לא הגיוני
תבדקי אם לא שכחת משהו במתכון אן שעבדת לפי מידות לא נכונות
יצא מצויין!!! עשיתי עם סילאן וביצים ובלי אגוזים. תודה רבה!
שמחה לשמוע
היי קרן, בגרסה הרגילה כמה סילאן 1/2 כוס או 2/3 פשוט אין לי דבש
בגרסה עם ביצים 2/3 כוס
יש לך רעיון במה ניתן לצפות את הדובשניות בגירסה ללא סוכר?
לא לצפות בכלל
תודה
אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?
אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?
אפשר
אפשר
כמה שהן יצאו רכות טעימות ונהדרות! הכנתי את הגרסה הטבעונית.באמת שמושלם (יחד עם זאת טיפה מתוק מדי בעיני)
שמחה שאהבת
הפחתה של מתיקות תגרום להן גם לאבד מהמרקם שככ אהבת
הכנתי את הגרסה הטבעונית עם רסק התפוחים והסילאן ויצא מעולה!!
כל כך רכות וטעימות, אין דברים כאלו.
שמתי 6 כפות גדושות מרסק התפוחים ולכן נאלצתי להוסיף קמח כדי שהתערובת תהייה יציבה מה שהוריד מהמתיקות אבל עדיין יצא טעים ברמות על.
תודה רבה!!
יצא מדהים. ההריונית שלי שמתה על דובשניות עלה עליהן. הורדתי חלק מהדבש ושמתי סוויטנגו…יצא ממש נפלא. תודה ושנה נהדרת קרן!
היי. אפשר להשתמש בשקית זילוף?
כן בטח
אפשר להשתמש בשק זילוף?
האם אפשר להשתמש בשקית זילוף?
אם נח לך אז כן
מעולה! טעים מאוד! קצר הרבה מחמאות גם ממי שלא אוהב דובשניות 🙂
שמחה לשמוע
יצא נהדר! הכנתי את הגרסה עם הביצים והוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על מתכון מעולה קרן. מצטרף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!
תודה שמיה לשמוע
שנה טובה
יצא מעולה! הכנתי את הגרסה עם הביצים. הוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על המתכון קרן מתווסף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!
האם אפשר להשתמש באגווה במקום סילן?
מניחה שכן
הכנתי עם רסק תפוחים, דבש וקמח כוסמין לבן. בהתחלה היו קצת רכות והוספתי קצת קמח עד שהתייצבו. אבל אחרי האפייה יצאו מדהימות. צחקו ושאלו אם קניתי דובשניות ושמתי בקופסא… מתכון מעולה!!!
כייף לשמוע
אפשר להכין עם דבש ורסק תפוחים? מניחה שכן זה םשוט לא כתוב.. ואם כן-כמה דבש? 1/2 כוס כמו הסילאן או 2/3 כמו בגרסא הלא טבעונית?
1/2 כוס שבש אמורה להספיק
תודה רבה! יצא מושלם
יעבוד להחליף את הדבש/סילאן במייפל?
מניחה שכן
הכנתי את העוגיות האלה כבר עשרות פעמים,המתכון הזה הוא הכי מוצלח מכל המתכונים שמופיעים בגוגל וגם של קונדוטורים מפורסמים.אני מכינה בגירסה הרגילה.תודה רבה על המתכון! מומלץ מאוד!
איזו מחמאה! תודה
אפשר בבקשה לכתוב כמה הדבש והשמן בגרמים?
תודה
כתבתי
כמה קמח רגיל?
אני רוצה להכין את הגרסה הטבעונית, רק כי אמרת שהן יותר טעימות. אבל אין לי סילאן. אפשר את כל המרכיבים של הגרסה הטבעונית (רסק תפוחים וכו'), ולהשתמש בדבש במקום הסילאן? או שפשוט כבר להכין את הגרסה הרגילה?
בטח שאפשר
כרגיל אני מסתבכת עם מדידות 🙂 כמה זה בערך 6 כפות רסק תפוחים? יש לי פשוט מארזים קטנים של 100 גרם
הכנתי את הגירסה הרגילה, טעיםםםם,
הכנסתי את העיסה הרכה לפריזר לחצי שעה, ושמנתי את הידיים, ליצירת הכדורים.
העוגיות הכי קלות להכנה וממכרות שהכנתי.
ממש תודה על המתכון.
תודה שמחה
הכנתי את הגרסה הטבעונית ויצאו פשוט מעולה!!! תודה על המתכון המצוין❤️
תודה טלי
היי קרן יקרה,
זו הפעם הראשונה שאני עושה מתכון שלך ולא מצליח לי 🙁
עשיתי את הגרסה עם הדבש, הביצים והשמן, שמתי 2/3 כוס דבש, ויצאה לי עיסה שבלתי אפשרי לעבוד איתה, הוספתי בערך 40-50 גרם קמח, ואז הצלחתי לכדרר עם הרטבה של הידיים מידי פעם. הן יצאו במרקם חלומי אבל מעט תפלות, אני חוששת שכיוון שאת הקמח שקלתי לרמת הגרם אבל השמן והדבש נמדדו עם כוס מדידה אז אולי הבעיה הייתה בכוס המדידה(לא עובדת איתה בדרך כלל, מעדיפה לשקול את המצרכים) תוכלי בבקשה להוסיף כמויות ברמת הגרם?
תודה רבה על מתכונים מדהימים!! ושנה טובה ומתוקה לך ולכל בני ביתך! 🙂
הי ספיר
שמחה שהוספת קמח והצלחת לייצר עוגיות מוזר שבטעם יצאו תפלות. בגוגל יש טבלת מידות והמרות מצויינת להבא פשוט תציצי ותראי את המשקלים
אוסיף גם פה
גם לי יצא דביק טבלתי ניתן לכדררר
הוספתי קמח,שמתי במקרר ולא ממש עזר.
וגם יצאו לא מתוקות האם החסרת במתכון ובטעות סוכר?
תודה רבה. קרן
לא החסרתי כלום, אולי זה עניין של טעם או מצרכים
תמיד אפשר להוסיף מעט
יצאו מדהימות והתחסלו תוך שעה בערך… היום עשיתי שוב כמות כפולה. ממש כמו לאכול עננים של דבש 🙂
תודה על מתכון מהמם !
תודה מורן
הכנתי את המתכון הטבעוני יצא פשוט וואו!!!!!! מומלץ בחוםםם לא שמים לב שזה סילאן ועם רסק תפוחים במקום ביצים.
אבל מה שכן, הן לא נסדקו לי בתנור ופשוט נשארו בצורת כדור מה יכל לגרום לזה?
היי קרן, נראה מעולה!
השימוש המתכון הוא ברסק תפוחי עץ טבעי או ממותק?
אני משתמשת בממותק
שנה טובה ומתוקה! הדו בשניות הטבעוניות יצאו מקסימות וכל כך טעימות! תודה רבה לך. כל המתכונים שלך פשוט טעימים ונהדרים. תודה רבה לך.
תודה שיפרה שנה טובה
הכנתי את הגרסה הלא טבעונית. הבצק אכן יוצא בהתחלה קשה לעיבוד אבל שעה במקרר פתרה את בעיה. העוגיות יצאו תפוחות רכות וטעימות. תודה
שמחה לשמוע ותודה על השיתוף
אפשר לשים קמח תופח במקום?
כן
הן מעולות!!!!
טעימות חלוםםם
לא להתפתות להוסיף עוד קמח כי אז הן יוצאות יבשות, ממליצה להפריש בצק בעזרת שתי כפיות ואז לכדרר בידיים רטובות…
תודה רבה הצליח לי מאד
הן יצאו פשוט מטורפות! הכנתי את הגרסה הטבעונית…
תודה רבה קרן אין כמוך!
הכנתי, יצא וואו!!!!! יפות וטעימות!!
הבלילה יצאה דביקה למדי, הכנסתי למקרר לחצי שעה ועבדתי עם הבצק די בקלות…
טנקס!!!!1
שמחה לשמוע שרה
היי קרן
העוגיות נשמרות רק לשלושה ימים?
רוצה להכין לחג לשבוע הבא
כן, אחרת הן ממש יתרככו לך
יצאו טעימות הצורה לא כמו שלך:) החלק התחתון שטוח, הטבילה באבקת סוכר לאחר שהן מתקררות כן?
תודה על המתכון, שנה טובה ומתוקה
השתמשתי בשקדים שאני טחנתי כך שיש קצת חתיכות וכן בשמן זית במקום קנולה.
הטבילה באבקת סוכר לפני תנור 🙂
הכנתי את הגרסה הטבעונית. אחרי קריאת התגובות שטוענות שהבצק יוצא רך מדי הקפדתי על כפות/כפיות וכוסות מדידה. הבצק אכן יוצא רך מדי באופן כזה שלא ניתן לגלגל עיגולים. הוספתי עוד 2 כפות קמח ושלחתי למקרר כשעה. הבצק יתייצב וניתן היה לגלגל אותו. מומלץ
תודה נעה
תודה קרן על המתכונים הנפלאים שלך.
מה נחשב לקמח ללא גלוטן?
תודה
הכנתי והן יצאו פשוט אלוהיות! רכות, אווריריות, נימוחות. מטריף!
שמחה לשמוע תודה
הי אפשר קמח עם גלוטן?
לא יודעת למה הכוונה, השימוש פה הוא בקמח לבן
ממש מתכון לא מוצלח. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. מיומנת מאוד במטבח. אבל זה לא מזכיר דובשניות בטעם. גם אחרי שהתגברתי על הבצק הדביק וכו. מאכזב ממש. חבל על החומרים
אני ככ לא מסכימה
ככ הרבה אנשים נהנים מהן, משהו השתבש לך בהכנה או באפייה, ממליצה לנסות שוב
מדובר באחד המתכונים השווים שיש
הי האם יתאים להחליף בקמח כוסמין 70% מלא?
כן אין בעיה
לא הגיוני שרוב התגובות פה הם שהבצק דביק ואת עדין טוענת שמשהו השתבש באפייה
ושהמתכון מדויק !
לצערי הכנתי את זה לפני שקראתי את התגובות ואכן יצא סופר דביק ולא ניתן לעבוד איתו!
מאכזב.
אני עדיים טוענת שהמתכון מדוייק, ושרק צריך סבלנות, כי אם הוא קצת דביק מכניסים למקרר, ואז נהנים מהמתכון הכי טוב שיש לדובשניות
הוא בכוונה דביק קצת, כי אז המרקם שלו כדובשנית חלומי. תנסי מבטיחה שתהני ממנו
היי,
זה משנה אם שמים את האבקת סוכר לפני האפיה או אחרי? תודה
מבחינת המראה, לגמרי, גם מבחינת המתיקות לא בטוחה שהסוכר יישאר אחרי כמו שהוא נשאר על העוגיה במהלך האפייה