טבעוניללא גלוטןעוגיותראש השנה

דובשניות רכות (גרסה רגילה/טבעונית והמרה ל-ללא גלוטן)

אוגוסט 19, 2021 150 Comments

מאז שהבן שלי קטן הוא לא אוכל הרבה דברים מגוונים, חוץ משוקולד, הוא אוהב מעט מאוד סוגים של עוגות ועוגיות,

ולרוב הן יהיו קנויות..אבל כשאני מגלה משהו חדש שהוא אוהב אני מיד מתבייתת עליו.

יום אחד לפי מלא שנים הוא אכל אצל חבר דובשניות קנויות, ועף עליהן וביקש שאקנה כאלו הביתה, ובמשך

כמה שנים הייתי קונה לו דובשניות בחבילה גדולה כזו והוא היה מחסל אותה. אחרי כמה שנים

הכנתי לו דובשניות ביתיות והוא עף עליהן, ואמר שזה אפילו יותר טעים מהמקור הקנוי, זו היה תקופה של בערך לפני

שבע שמונה שנים, כשהיה לי כח וזמן והייתי בכל חג מכינה משלוחי מנות למשפחה וחברים.

מעמידה שורה של חלות דבש, וקופסאות של דובשניות ומגיעה איתן לערב חג, או עוברת אצל החברים שלי

בסביבה הקרובה ומחלקת להם ובהזדמנות זו מאחלת להם חג שמח ושנה טובה.

כבר עברו כמה שנים ואני לא מכינה בראש השנה ככ הרבה מתנות אפויות, ולא יצא לי להכין שוב

דובשניות. השנה החלטתי שממש מתחשק לי שיעלה לבלוג מתכון שווה של דובשניות כי חייבים!

איזה מן בלוג זה אם אין בו דובשניות ? אבל … נזכרתי שפעם הכנתי מתכון לדובשניות עם סילאן

וזה היה ממש טעים אז החלטתי לשחזר את המתכון, והכנתי בעצם שלוש גרסאות לדובשניות:

גרסה קלאסית עם דבש וביצים, גרסה ללא ביצים ודבש טבעונית, וגרסת ללא גלוטן, שלושתן יצאו מדהימות!

אבל אם הייתם מבקשים ממני לבחור את הפייבוריטית שלי, זה היה לי ממש קשה שתדעו, אבל הייתי

בוחרת את האופציה הטבעונית עם רסק התפוחים הסילאן ושמן הקוקוס, היא הרכה והאהובה עליי ביותר,

ולא רק עליי, נעשו פה מבחני טעימה למלא אנשים והיתה פה היסטריה סביבן.

לא שהשתיים האחרות רעות, ממש לא! אבל היא שבתה את ליבי, ואני לא טבעונית.

ממליצה להכפיל כמויות אם אתם רוצים להביא קצת לחברים .

**הערה חשובה: בגרסה הלא טבעונית, זו  עם הביצים והדבש כמות הדבש גדולה יותר מכמות

הסילאן שבגרסה הטבעונית. זה נובע מתוספת המתיקות של רסק התפוחים בגרסה הטבעונית…

לכן במידה והכנתם בלי רסק תפוחים יש להגדיל את כמות הדבש/סילאן במתכון וזה מצויין למטה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

דובשניות רכות (גרסה רגילה/טבעונית והמרה ל-ללא גלוטן)/כ 40 דובשניות

לגרסה הטבעונית: 

6 כפות רסק תפוחי עץ

1/2 כוס ש(100 גר) מן קוקוס/או שמן קנולה

1/2 כוס (180 גר) סילאן

1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (ניתן לוותר)

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן /אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן

1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת קינמון

לגרסה הרגילה:

2 ביצים גודל L

1/2 כוס שמן קוקוס/או שמן קנולה

2/3 כוסות דבש או סילאן

1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (ניתן לוותר)

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן /אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן

1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת קינמון

לציפוי:

קערה עם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה טורפים היטב שמן, סילאן/דבש וביצים/רסק תפוחים (תלוי איזו גרסה אתם מכינים)

מוסיפים אגוזים, קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, וקינמון ומעבדים עד לתערובת אחידה.

התערובת שתתקבל אמורה להיות רכה אך יציבה. אם התערובת רכה מדי אני לא ממליצה להוסיף קמח, אלא להכניס אותה לשעה למקרר להתייצב.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

קורצים בעזרת הידיים עיגולים קטנים מהבצק ומגלגלים כל עיגול בתוך אבקת סוכר.

מניחים על התבנית במרווחים קטנים. אופים כ 10 דק׳ ומוציאים לצינון.

את העוגיות אוכלים אחרי צינון מוחלט, ושומרים אותן עד שלושה ימים בקופסא אטומה.

150 Comments

אפרת עשת אוגוסט 19, 2021 at 9:37 am

קרן יקרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:50 pm

עדיף חצי כמות ולא הכל

Reply
Noa דצמבר 19, 2023 at 12:16 pm

היי קרן יקרה,
אפשר להכין ללא סודה לשתיה?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2023 at 6:05 pm

לאאאאא

Reply
רמית הרשקו אוגוסט 20, 2021 at 4:32 pm

מתי מוסיפים רת הביצים ב תחלה ? עם השמן ? מה קורה אם לא

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 4:58 pm

עם השמן

Reply
יפית אוגוסט 29, 2021 at 7:44 pm

הכנתי את הגירסה הלא טבעונית. יצאו מאוד טעימות אבל העיסה יצאה לי דביקה מידי, הייתי צריכה להוסיף עוד כחצי כוס קמח ועדיין היה דביק. הרטבתי ידיים והצלחתי להכין כדורים פחות או יותר. היכן טעיתי? ייתכן ששמתי יותר מידי רסק תפוחים? שמתי 6 כפות ממש גדושות והכנתי ללא האגוזים

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

כן בהחלט יש מצב שהגזמת עם כמות הרסק

רונית ספטמבר 23, 2022 at 7:26 pm

בגירסה הלא טבעונית אין רסק תפוחים
הרסק הוא תחליף לביצים

זהבית ספטמבר 25, 2022 at 5:18 pm

גם אני הכנתי ללא רסק תפוחים בגירסה הרגילה וגם יצא דביק,ולא ניתן להכין עיגוליםהוספתי קמח, שמתי במקרר כשעה ורק אז הצלחתי להוציא משהוא….

מיכל ספטמבר 23, 2023 at 7:41 pm

בגרסה הלא טבעונית לא מופיע רסק תפוחים

קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:50 am

רסק התפוחים מחליף את הביצה בגרסה הטבעונית לכן בגרסה הרגילה מופיעה ביצה

דנה ספטמבר 23, 2022 at 3:07 pm

גם בגירסה הרגילה הבצק יצא מאוד דביק ולא ניתן היה לקרוץ ממנו עיגולים.
קירור הבצק שעה במקרר עזר בהתגבשות שלו לכדי יצירת כדורים
יתכן והתפספס,במתכון

Reply
זוהרה ספטמבר 24, 2022 at 11:39 am

תודה על המתכון

Reply
ספיר ספטמבר 15, 2023 at 1:57 pm

היי קרן חג שמח התרגשתי מאוד להכין את הדובשניות במיוחד כשאני ממש אוהבת את המתכונים שלך ונהנת מהם מאוד!
אבל לצערי המתכון לא מוצלח.
ראיתי את התגובות והבנתי שהעיסה יוצאת דביקה ולכן עקבתי אחרי ההודעות בקפידה (הכנתי את הגרסא הרגילה)
העיסה יוצאת דביקה, מאוד, לא ברמה שאפשר לעבוד איתה ובכלל להכין כדורים
..
הוספתי קמח, עוד המון קמח ועדיין זה מה שקרה.. לא ברור בכלל.
אי אפשר אפילו לטבול את העוגיות באבקת סוכר מרב שזה נמרח נופל ועסתי
התאכזבתי וחבל כי מאוד צפיתי להכין אותן

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 3:14 pm

אני באמת מכינה אותו שוב ושוב ועומדת מאחוריו כמו כל מתכון אחר שלי, אם משהו במתכון לא היה טוב הייתי מתקנת. לפעמים ה יוצא קצת דביק מוסיפים קמח שקדים
שנה טובה

Reply
אוריין אוקטובר 4, 2024 at 7:39 pm

אהובה אני מכורה למתכונים שלך!
ספציפית במתכון הזה משהו לא מאוזן. יוצאת מסה דביקה מאוד שלא ניתן לקרוץ ממנה כלום. הוספתי קמח , הוספתי קמח שקדים..זה לא עזר. רק קירור. ואז יצאו יבשות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:59 pm

הי אוריין, פעם הבאה לפני שמוסיפים איזה שהוא קמח, תכניסי למקרר להתייצבות זה מספיק

מרגלית ספטמבר 26, 2024 at 10:17 am

אגם האהובה
המתכונים שלך פצצה!!! אחד אחד.
כבר חצי שנה שאני אופה בזכותך כל שבת חלות מהמתכון המוצלח שלך.
הדובשניות- טעים בטירוף
והמתכון של הפיצה ממש מוצלח!!!
מאחלת.לך שתמיד תצליח ובכל.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:20 am

תודה רבה מרגלית!

Reply
Michal Fix אוגוסט 19, 2021 at 11:58 am

מאוד רוצה להכין את הטבעוניות וללא גלוון כך יוכלו כל הסובבים על מורכבותם לאכול….
אבל אני לא משתמשת בקמח "ללא גלוטן" ק
כפשוטו, האם ניתן להמיר בקמח שיבולת שועל/קמח קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

לצערי לא ניסיתי ואין לי מושג איך ייצא עם הקמחים שציינת

Reply
עינב ספטמבר 22, 2022 at 7:54 pm

אם יש לי ביצים m כמה שמים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:24 am

תוסיפי אחת

Reply
שירה אוגוסט 19, 2021 at 3:35 pm

היי,
איזו גרסה יותר טעימה ועסיסית הרגילה או הטבעונית?
דובשניות במהות אמורות להכיל דבש, הסילאן לא משנה את הטעם לחלוטין?
ואם אני מוותרת על האגוזים הקצוצים האם צריך לשים משהו אחר במקום?
תודה,
שירה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:50 pm

אין צורך להוסיף משהו במקום אגוזים
ושתי הגרסאות מעולות

Reply
לילי שקד יוני 6, 2022 at 7:46 pm

הכנתי את העוגיות האלה כבר עשרות פעמים,המתכון הזה הוא הכי מוצלח מכל המתכונים שמופיעים בגוגל וגם של קונדוטורים מפורסמים.אני מכינה בגירסה הרגילה.תודה רבה על המתכון! מומלץ מאוד!

Reply
נני ספטמבר 22, 2022 at 9:43 pm

יצא לי תערובת רכה איך ניתן לעשות כדורים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:21 am

תכניסי למקרר או שתוסיפי קמח

אורלי אוגוסט 19, 2021 at 10:59 pm

במקום קמח שקדים מה אפשר? הבן שלי אלרגי..

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:39 pm

עוד קצת קמח לבן

Reply
מעין ספטמבר 21, 2022 at 9:08 am

כמה זה קצת?

Reply
מירב אוגוסט 20, 2021 at 9:03 am

מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

כתוב בדיוק מה לעשות

Reply
אריאל נובמבר 6, 2021 at 3:27 pm

הי קרן. מענין אותמ לדעת האם מה שגורם לרכות של העוגיות זה הסודה לשתיה והעובדה שהתערובת לא מכילה סוכר?

Reply
Ophira אוגוסט 20, 2021 at 9:46 am

קרן אהובה, רסק תפוחים קנוי יעבוד?

Reply
כרמית אוגוסט 20, 2021 at 1:30 pm

אפשר להמיר את הקמח שקדים במשהו אחר במידה ואין?
תודה ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

עוד קמח רגיל

Reply
לילך ספטמבר 24, 2022 at 3:13 pm

עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא דביק טבלתי אפשרי הייתי צריכה להוסיף קמח ולהרטיב ידיים. עכשיו בתנור , מקווה לטוב …

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 4:23 pm

בהצלחה

Reply
מיתר אוגוסט 21, 2021 at 11:07 am

אפשר להמיר שמן קנולה בחמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2021 at 7:35 pm

מניחה שאפשר לא ניסיתי ודובשניות מכינים לרוב עם שמן

Reply
נעמי אוגוסט 22, 2021 at 2:32 pm

אין סוכר בכלל? חצי כוס דבש בלבד?? זאת טעות…..או במתכון אין סוכר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

אין סוכר במתכון

Reply
ליהי אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

היי קרן! הכנתי היום את הדובשניות והן יצאו מושלמות! תודה על המתכון 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:26 am

תודההה ליהי

Reply
קלודין אוגוסט 23, 2021 at 10:13 am

קרן אהובה,
האם ניתן להמיר את הקמח בקורנפלור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:27 am

לא יחושבת שאת כל הכמות אבל לא ניסיתי

Reply
שירן כנות ספטמבר 1, 2021 at 11:15 am

איך העוגיות נשמרות אם מקפיאים אותן לכמה ימים בכלי סגור אחרי אפייה?
ייצאו עדיין טובות אחרי הפשרה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:43 pm

מניחה שכן אבל לא ניסיתי הקפאה

Reply
רותם אוגוסט 23, 2021 at 10:48 am

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:24 am

מניחה שכן

Reply
יעל ספטמבר 12, 2023 at 7:54 pm

האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:10 am

כן

Reply
יעל ספטמבר 24, 2024 at 11:12 pm

אפשר להכין את המתכון כעוגה שלמה ולא דובשניות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:28 am

לא ניסיתי דבר כזה יש מצב שיעבוד חשוב מאוד לא לייבש

Reply
רחל אוגוסט 24, 2021 at 2:14 pm

היי קרן, חייבים לגלגל באבקת סוכר?
אני נמנעת מסוכר לבן

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:52 pm

זה המקור של דובשניות אבל לא חובה

Reply
ללי אוקטובר 1, 2024 at 12:34 am

הכנתי ויצא פשוט מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:41 pm

שמחה לשמוע

Reply
איריס אוגוסט 24, 2021 at 8:16 pm

רק להגיד לך שאת מהממת. עכשיו הדובשניות בתנור.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:53 pm

תודה איריס

Reply
עדי אוגוסט 26, 2021 at 1:13 am

הכנתי ולצערי הדובשניות בכלל לא מתוקות 🙁 מרגיש כאילו חסר מלא דבש במתכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 7:07 am

לא הגיוני
תבדקי אם לא שכחת משהו במתכון אן שעבדת לפי מידות לא נכונות

Reply
נטע אוגוסט 26, 2021 at 8:38 pm

יצא מצויין!!! עשיתי עם סילאן וביצים ובלי אגוזים. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 8:38 pm

שמחה לשמוע

Reply
שושי אוגוסט 28, 2021 at 2:52 pm

היי קרן, בגרסה הרגילה כמה סילאן 1/2 כוס או 2/3 פשוט אין לי דבש

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 3:47 pm

בגרסה עם ביצים 2/3 כוס

Reply
דגנית ספטמבר 1, 2021 at 9:49 am

יש לך רעיון במה ניתן לצפות את הדובשניות בגירסה ללא סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:41 pm

לא לצפות בכלל

Reply
דגנית ספטמבר 2, 2021 at 7:07 am

תודה

Reply
עירית ספטמבר 2, 2021 at 1:07 pm

אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?

Reply
עירית ספטמבר 2, 2021 at 1:08 pm

אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:48 pm

אפשר

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:47 pm

אפשר

Reply
ליטל בכר ספטמבר 3, 2021 at 6:37 am

כמה שהן יצאו רכות טעימות ונהדרות! הכנתי את הגרסה הטבעונית.באמת שמושלם (יחד עם זאת טיפה מתוק מדי בעיני)

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:49 pm

שמחה שאהבת
הפחתה של מתיקות תגרום להן גם לאבד מהמרקם שככ אהבת

Reply
שרית ספטמבר 3, 2021 at 5:23 pm

הכנתי את הגרסה הטבעונית עם רסק התפוחים והסילאן ויצא מעולה!!
כל כך רכות וטעימות, אין דברים כאלו.
שמתי 6 כפות גדושות מרסק התפוחים ולכן נאלצתי להוסיף קמח כדי שהתערובת תהייה יציבה מה שהוריד מהמתיקות אבל עדיין יצא טעים ברמות על.

תודה רבה!!

Reply
אפרת הרף אלמכיאס ספטמבר 4, 2021 at 12:10 pm

יצא מדהים. ההריונית שלי שמתה על דובשניות עלה עליהן. הורדתי חלק מהדבש ושמתי סוויטנגו…יצא ממש נפלא. תודה ושנה נהדרת קרן!

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 11:35 am

היי. אפשר להשתמש בשקית זילוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:16 am

כן בטח

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 12:29 pm

אפשר להשתמש בשק זילוף?

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 11:18 pm

האם אפשר להשתמש בשקית זילוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:58 am

אם נח לך אז כן

Reply
שרה ספטמבר 5, 2021 at 10:52 pm

מעולה! טעים מאוד! קצר הרבה מחמאות גם ממי שלא אוהב דובשניות 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:01 am

שמחה לשמוע

Reply
Raya ספטמבר 7, 2021 at 9:50 pm

יצא נהדר! הכנתי את הגרסה עם הביצים והוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על מתכון מעולה קרן. מצטרף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 7:25 am

תודה שמיה לשמוע
שנה טובה

Reply
Raya ספטמבר 7, 2021 at 9:54 pm

יצא מעולה! הכנתי את הגרסה עם הביצים. הוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על המתכון קרן מתווסף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!

Reply
דפנה ספטמבר 9, 2021 at 1:21 pm

האם אפשר להשתמש באגווה במקום סילן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

מניחה שכן

Reply
לילך א. ספטמבר 12, 2021 at 12:10 pm

הכנתי עם רסק תפוחים, דבש וקמח כוסמין לבן. בהתחלה היו קצת רכות והוספתי קצת קמח עד שהתייצבו. אבל אחרי האפייה יצאו מדהימות. צחקו ושאלו אם קניתי דובשניות ושמתי בקופסא… מתכון מעולה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:10 pm

כייף לשמוע

Reply
ענת ספטמבר 14, 2021 at 9:19 am

אפשר להכין עם דבש ורסק תפוחים? מניחה שכן זה םשוט לא כתוב.. ואם כן-כמה דבש? 1/2 כוס כמו הסילאן או 2/3 כמו בגרסא הלא טבעונית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 4:18 pm

1/2 כוס שבש אמורה להספיק

Reply
ענת ספטמבר 17, 2021 at 4:45 pm

תודה רבה! יצא מושלם

Reply
מיכל צ ינואר 24, 2022 at 3:28 pm

יעבוד להחליף את הדבש/סילאן במייפל?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:29 pm

מניחה שכן

Reply
לילי שקד יוני 6, 2022 at 7:47 pm

הכנתי את העוגיות האלה כבר עשרות פעמים,המתכון הזה הוא הכי מוצלח מכל המתכונים שמופיעים בגוגל וגם של קונדוטורים מפורסמים.אני מכינה בגירסה הרגילה.תודה רבה על המתכון! מומלץ מאוד!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2022 at 8:50 pm

איזו מחמאה! תודה

Reply
אביטל ספטמבר 9, 2023 at 3:47 pm

אפשר בבקשה לכתוב כמה הדבש והשמן בגרמים?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:53 am

כתבתי

Reply
מעין ספטמבר 21, 2022 at 9:33 am

כמה קמח רגיל?

Reply
ADI ספטמבר 22, 2022 at 10:42 am

אני רוצה להכין את הגרסה הטבעונית, רק כי אמרת שהן יותר טעימות. אבל אין לי סילאן. אפשר את כל המרכיבים של הגרסה הטבעונית (רסק תפוחים וכו'), ולהשתמש בדבש במקום הסילאן? או שפשוט כבר להכין את הגרסה הרגילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 12:40 pm

בטח שאפשר

Reply
עינב ספטמבר 22, 2022 at 11:02 am

כרגיל אני מסתבכת עם מדידות 🙂 כמה זה בערך 6 כפות רסק תפוחים? יש לי פשוט מארזים קטנים של 100 גרם

Reply
נורית ספטמבר 23, 2022 at 12:25 pm

הכנתי את הגירסה הרגילה, טעיםםםם,
הכנסתי את העיסה הרכה לפריזר לחצי שעה, ושמנתי את הידיים, ליצירת הכדורים.

Reply
שמחה ספטמבר 24, 2022 at 8:19 am

העוגיות הכי קלות להכנה וממכרות שהכנתי.
ממש תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 11:58 am

תודה שמחה

Reply
טלי ספטמבר 24, 2022 at 9:17 pm

הכנתי את הגרסה הטבעונית ויצאו פשוט מעולה!!! תודה על המתכון המצוין❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 10:06 pm

תודה טלי

Reply
ספיר ספטמבר 24, 2022 at 11:25 pm

היי קרן יקרה,
זו הפעם הראשונה שאני עושה מתכון שלך ולא מצליח לי 🙁
עשיתי את הגרסה עם הדבש, הביצים והשמן, שמתי 2/3 כוס דבש, ויצאה לי עיסה שבלתי אפשרי לעבוד איתה, הוספתי בערך 40-50 גרם קמח, ואז הצלחתי לכדרר עם הרטבה של הידיים מידי פעם. הן יצאו במרקם חלומי אבל מעט תפלות, אני חוששת שכיוון שאת הקמח שקלתי לרמת הגרם אבל השמן והדבש נמדדו עם כוס מדידה אז אולי הבעיה הייתה בכוס המדידה(לא עובדת איתה בדרך כלל, מעדיפה לשקול את המצרכים) תוכלי בבקשה להוסיף כמויות ברמת הגרם?
תודה רבה על מתכונים מדהימים!! ושנה טובה ומתוקה לך ולכל בני ביתך! 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:43 pm

הי ספיר
שמחה שהוספת קמח והצלחת לייצר עוגיות מוזר שבטעם יצאו תפלות. בגוגל יש טבלת מידות והמרות מצויינת להבא פשוט תציצי ותראי את המשקלים
אוסיף גם פה

Reply
זהבית ספטמבר 25, 2022 at 5:24 pm

גם לי יצא דביק טבלתי ניתן לכדררר
הוספתי קמח,שמתי במקרר ולא ממש עזר.
וגם יצאו לא מתוקות האם החסרת במתכון ובטעות סוכר?
תודה רבה. קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:29 pm

לא החסרתי כלום, אולי זה עניין של טעם או מצרכים
תמיד אפשר להוסיף מעט

Reply
מורן ספטמבר 27, 2022 at 10:37 pm

יצאו מדהימות והתחסלו תוך שעה בערך… היום עשיתי שוב כמות כפולה. ממש כמו לאכול עננים של דבש 🙂
תודה על מתכון מהמם !

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:08 am

תודה מורן

Reply
הדס ספטמבר 28, 2022 at 2:11 pm

הכנתי את המתכון הטבעוני יצא פשוט וואו!!!!!! מומלץ בחוםםם לא שמים לב שזה סילאן ועם רסק תפוחים במקום ביצים.
אבל מה שכן, הן לא נסדקו לי בתנור ופשוט נשארו בצורת כדור מה יכל לגרום לזה?

Reply
דניאלה ספטמבר 9, 2023 at 11:54 pm

היי קרן, נראה מעולה!
השימוש המתכון הוא ברסק תפוחי עץ טבעי או ממותק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 7:01 am

אני משתמשת בממותק

Reply
Shifra Brodsky ספטמבר 28, 2022 at 6:08 pm

שנה טובה ומתוקה! הדו בשניות הטבעוניות יצאו מקסימות וכל כך טעימות! תודה רבה לך. כל המתכונים שלך פשוט טעימים ונהדרים. תודה רבה לך.

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2022 at 8:16 am

תודה שיפרה שנה טובה

Reply
נעה לאור אוקטובר 9, 2022 at 7:08 pm

הכנתי את הגרסה הלא טבעונית. הבצק אכן יוצא בהתחלה קשה לעיבוד אבל שעה במקרר פתרה את בעיה. העוגיות יצאו תפוחות רכות וטעימות. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2022 at 3:13 pm

שמחה לשמוע ותודה על השיתוף

Reply
יעל ספטמבר 13, 2023 at 12:43 pm

אפשר לשים קמח תופח במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:43 pm

כן

Reply
ענבל ספטמבר 20, 2023 at 6:02 pm

הן מעולות!!!!
טעימות חלוםםם
לא להתפתות להוסיף עוד קמח כי אז הן יוצאות יבשות, ממליצה להפריש בצק בעזרת שתי כפיות ואז לכדרר בידיים רטובות…
תודה רבה הצליח לי מאד

Reply
נעמה יוני 19, 2024 at 5:10 pm

הן יצאו פשוט מטורפות! הכנתי את הגרסה הטבעונית…
תודה רבה קרן אין כמוך!

Reply
שרה ספטמבר 23, 2024 at 9:08 pm

הכנתי, יצא וואו!!!!! יפות וטעימות!!
הבלילה יצאה דביקה למדי, הכנסתי למקרר לחצי שעה ועבדתי עם הבצק די בקלות…
טנקס!!!!1

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:29 am

שמחה לשמוע שרה

Reply
שושי ספטמבר 25, 2024 at 10:19 am

היי קרן
העוגיות נשמרות רק לשלושה ימים?
רוצה להכין לחג לשבוע הבא

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:24 am

כן, אחרת הן ממש יתרככו לך

Reply
Miri ספטמבר 28, 2024 at 1:58 pm

יצאו טעימות הצורה לא כמו שלך:) החלק התחתון שטוח, הטבילה באבקת סוכר לאחר שהן מתקררות כן?
תודה על המתכון, שנה טובה ומתוקה

Reply
Miri ספטמבר 28, 2024 at 2:12 pm

השתמשתי בשקדים שאני טחנתי כך שיש קצת חתיכות וכן בשמן זית במקום קנולה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:33 pm

הטבילה באבקת סוכר לפני תנור 🙂

Reply
נעה ספטמבר 28, 2024 at 7:23 pm

הכנתי את הגרסה הטבעונית. אחרי קריאת התגובות שטוענות שהבצק יוצא רך מדי הקפדתי על כפות/כפיות וכוסות מדידה. הבצק אכן יוצא רך מדי באופן כזה שלא ניתן לגלגל עיגולים. הוספתי עוד 2 כפות קמח ושלחתי למקרר כשעה. הבצק יתייצב וניתן היה לגלגל אותו. מומלץ

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:32 pm

תודה נעה

Reply
הילה ספטמבר 29, 2024 at 2:50 am

תודה קרן על המתכונים הנפלאים שלך.
מה נחשב לקמח ללא גלוטן?
תודה

Reply
דנה ספטמבר 29, 2024 at 9:35 pm

הכנתי והן יצאו פשוט אלוהיות! רכות, אווריריות, נימוחות. מטריף!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:50 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
עדי סנד אוקטובר 1, 2024 at 4:46 pm

הי אפשר קמח עם גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:36 pm

לא יודעת למה הכוונה, השימוש פה הוא בקמח לבן

Reply
אגדה אוקטובר 1, 2024 at 11:08 pm

ממש מתכון לא מוצלח. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. מיומנת מאוד במטבח. אבל זה לא מזכיר דובשניות בטעם. גם אחרי שהתגברתי על הבצק הדביק וכו. מאכזב ממש. חבל על החומרים

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:35 pm

אני ככ לא מסכימה
ככ הרבה אנשים נהנים מהן, משהו השתבש לך בהכנה או באפייה, ממליצה לנסות שוב
מדובר באחד המתכונים השווים שיש

Reply
יפעת אוקטובר 3, 2024 at 7:57 pm

הי האם יתאים להחליף בקמח כוסמין 70% מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:22 pm

כן אין בעיה

Reply
סיגל אוקטובר 5, 2024 at 10:29 am

לא הגיוני שרוב התגובות פה הם שהבצק דביק ואת עדין טוענת שמשהו השתבש באפייה
ושהמתכון מדויק !
לצערי הכנתי את זה לפני שקראתי את התגובות ואכן יצא סופר דביק ולא ניתן לעבוד איתו!
מאכזב.

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:49 pm

אני עדיים טוענת שהמתכון מדוייק, ושרק צריך סבלנות, כי אם הוא קצת דביק מכניסים למקרר, ואז נהנים מהמתכון הכי טוב שיש לדובשניות
הוא בכוונה דביק קצת, כי אז המרקם שלו כדובשנית חלומי. תנסי מבטיחה שתהני ממנו

Reply
יעל אוקטובר 6, 2024 at 1:58 am

היי,
זה משנה אם שמים את האבקת סוכר לפני האפיה או אחרי? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2024 at 10:13 am

מבחינת המראה, לגמרי, גם מבחינת המתיקות לא בטוחה שהסוכר יישאר אחרי כמו שהוא נשאר על העוגיה במהלך האפייה

Reply

Leave a Comment