טבעוניעוגיותראש השנה

דובשניות רכות (כולל גרסת ללא גלוטן וטבעונית)

אוגוסט 19, 2021 67 Comments

מאז שהבן שלי קטן הוא לא אוכל הרבה דברים מגוונים, חוץ משוקולד, הוא אוהבת מעט מאוד סוגים של עוגות ועוגיות,

ולרוב הן יהיו קנויות..אבל כשאני מגלה משהו חדש שהוא אוהב אני מיד מתבייתת עליו.

יום אחד לפי מלא שנים הוא אכל אצל חבר דובשניות קנויות, ועף עליהן וביקש שאקנה כאלו הביתה, ובמשך

כמה שנים הייתי קונה לו דובשניות בחבילה גדולה כזו והוא היה מחסל אותה. אחרי כמה שנים

הכנתי לו דובשניות ביתיות והוא עף עליהן, ואמר שזה אפילו יותר טעים מהמקור הקנוי, זו היה תקופה של בערך לפני

שבע שמונה שנים, כשהיה לי כח וזמן והייתי בכל חג מכינה משלוחי מנות למשפחה וחברים.

מעמידה שורה של חלות דבש, וקופסאות של דובשניות ומגיעה איתן לערב חג, או עוברת אצל החברים שלי

בסביבה הקרובה ומחלקת להם ובהזדמנות זו מאחלת להם חג שמח ושנה טובה.

כבר עברו כמה שנים ואני לא מכינה בראש השנה ככ הרבה מתנות אפויות, ולא יצא לי להכין שוב

דובשניות. השנה החלטתי שממש מתחשק לי שיעלה לבלוג מתכון שווה של דובשניות כי חייבים!

איזה מן בלוג זה אם אין בו דובשניות ? אבל … נזכרתי שפעם הכנתי מתכון לדובשניות עם סילאן

וזה היה ממש טעים אז החלטתי לשחזר את המתכון, והכנתי בעצם שלוש גרסאות לדובשניות:

גרסה קלאסית עם דבש וביצים, גרסה ללא ביצים ודבש טבעונית, וגרסת ללא גלוטן, שלושתן יצאו מדהימות!

אבל אם הייתם מבקשים ממני לבחור את הפייבוריטית שלי, זה היה לי ממש קשה שתדעו, אבל הייתי

בוחרת את האופציה הטבעונית עם רסק התפוחים הסילאן ושמן הקוקוס, היא הרכה והאהובה עליי ביותר,

ולא רק עליי, נעשו פה מבחני טעימה למלא אנשים והיתה פה היסטריה סביבן.

לא שהשתיים האחרות רעות, ממש לא! אבל היא שבתה את ליבי, ואני לא טבעונית.

ממליצה להכפיל כמויות אם אתם רוצים להביא קצת לחברים .

**הערה חשובה: בגרסה הלא טבעונית, זו  עם הביצים והדבש כמות הדבש גדולה יותר מכמות

הסילאן שבגרסה הטבעונית. זה נובע מתוספת המתיקות של רסק התפוחים בגרסה הטבעונית…

לכן במידה והכנתם בלי רסק תפוחים יש להגדיל את כמות הדבש/סילאן במתכון וזה מצויין למטה.

דובשניות רכות (כולל גרסת ללא גלוטן וטבעונית)/כ 40 דובשניות

למטה תמצאו גרסה טבעונית, גרסה רגילה, וגרסה ללא גלוטן

מצרכים למתכון:

תמצאו כאן לגרסה טבעונית ורגילה וללא גלוטן:

6 כפות רסק תפוחי עץ/ 2 ביצים גודל L לגרסה לא  טבעונית

1/2 כוס שמן קוקוס/או שמן קנולה

1/2 כוס סילאן /לגרסה לא טבעונית בשימוש בביצים במקום רסק תפוחים אפשר להמיר ב 2/3 כוסות דבש או סילאן

1/3 כוס אגוזים קצוצים דק (ניתן לוותר)

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן /אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן

1 כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת קינמון

לציפוי:

קערה עם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה טורפים היטב שמן קוקוס רסק תפוחים וסילאן

מוסיפים אגוזים, קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, וקינמון ומעבדים עד לתערובת אחידה.

התערובת שתתקבל אמורה להיות רכה אך יציבה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

קורצים בעזרת הידיים עיגולים קטנים מהבצק ומגלגלים כל עיגול בתוך אבקת סוכר.

מניחים על התבנית במרווחים קטנים. אופים כ 10 דק׳ ומוציאים לצינון.

את העוגיות אוכלים אחרי צינון מוחלט, ושומרים אותן עד שלושה ימים בקופסא אטומה.

 

Print Friendly, PDF & Email

67 Comments

אפרת עשת אוגוסט 19, 2021 at 9:37 am

קרן יקרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:50 pm

עדיף חצי כמות ולא הכל

Reply
רמית הרשקו אוגוסט 20, 2021 at 4:32 pm

מתי מוסיפים רת הביצים ב תחלה ? עם השמן ? מה קורה אם לא

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 4:58 pm

עם השמן

Reply
יפית אוגוסט 29, 2021 at 7:44 pm

הכנתי את הגירסה הלא טבעונית. יצאו מאוד טעימות אבל העיסה יצאה לי דביקה מידי, הייתי צריכה להוסיף עוד כחצי כוס קמח ועדיין היה דביק. הרטבתי ידיים והצלחתי להכין כדורים פחות או יותר. היכן טעיתי? ייתכן ששמתי יותר מידי רסק תפוחים? שמתי 6 כפות ממש גדושות והכנתי ללא האגוזים

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

כן בהחלט יש מצב שהגזמת עם כמות הרסק

Michal Fix אוגוסט 19, 2021 at 11:58 am

מאוד רוצה להכין את הטבעוניות וללא גלוון כך יוכלו כל הסובבים על מורכבותם לאכול….
אבל אני לא משתמשת בקמח "ללא גלוטן" ק
כפשוטו, האם ניתן להמיר בקמח שיבולת שועל/קמח קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

לצערי לא ניסיתי ואין לי מושג איך ייצא עם הקמחים שציינת

Reply
שירה אוגוסט 19, 2021 at 3:35 pm

היי,
איזו גרסה יותר טעימה ועסיסית הרגילה או הטבעונית?
דובשניות במהות אמורות להכיל דבש, הסילאן לא משנה את הטעם לחלוטין?
ואם אני מוותרת על האגוזים הקצוצים האם צריך לשים משהו אחר במקום?
תודה,
שירה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:50 pm

אין צורך להוסיף משהו במקום אגוזים
ושתי הגרסאות מעולות

Reply
אורלי אוגוסט 19, 2021 at 10:59 pm

במקום קמח שקדים מה אפשר? הבן שלי אלרגי..

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:39 pm

עוד קצת קמח לבן

Reply
מירב אוגוסט 20, 2021 at 9:03 am

מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

כתוב בדיוק מה לעשות

Reply
Ophira אוגוסט 20, 2021 at 9:46 am

קרן אהובה, רסק תפוחים קנוי יעבוד?

Reply
כרמית אוגוסט 20, 2021 at 1:30 pm

אפשר להמיר את הקמח שקדים במשהו אחר במידה ואין?
תודה ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

עוד קמח רגיל

Reply
מיתר אוגוסט 21, 2021 at 11:07 am

אפשר להמיר שמן קנולה בחמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2021 at 7:35 pm

מניחה שאפשר לא ניסיתי ודובשניות מכינים לרוב עם שמן

Reply
נעמי אוגוסט 22, 2021 at 2:32 pm

אין סוכר בכלל? חצי כוס דבש בלבד?? זאת טעות…..או במתכון אין סוכר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

אין סוכר במתכון

Reply
ליהי אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

היי קרן! הכנתי היום את הדובשניות והן יצאו מושלמות! תודה על המתכון 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:26 am

תודההה ליהי

Reply
קלודין אוגוסט 23, 2021 at 10:13 am

קרן אהובה,
האם ניתן להמיר את הקמח בקורנפלור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:27 am

לא יחושבת שאת כל הכמות אבל לא ניסיתי

Reply
שירן כנות ספטמבר 1, 2021 at 11:15 am

איך העוגיות נשמרות אם מקפיאים אותן לכמה ימים בכלי סגור אחרי אפייה?
ייצאו עדיין טובות אחרי הפשרה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:43 pm

מניחה שכן אבל לא ניסיתי הקפאה

Reply
רותם אוגוסט 23, 2021 at 10:48 am

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:24 am

מניחה שכן

Reply
רחל אוגוסט 24, 2021 at 2:14 pm

היי קרן, חייבים לגלגל באבקת סוכר?
אני נמנעת מסוכר לבן

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:52 pm

זה המקור של דובשניות אבל לא חובה

Reply
איריס אוגוסט 24, 2021 at 8:16 pm

רק להגיד לך שאת מהממת. עכשיו הדובשניות בתנור.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:53 pm

תודה איריס

Reply
עדי אוגוסט 26, 2021 at 1:13 am

הכנתי ולצערי הדובשניות בכלל לא מתוקות 🙁 מרגיש כאילו חסר מלא דבש במתכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 7:07 am

לא הגיוני
תבדקי אם לא שכחת משהו במתכון אן שעבדת לפי מידות לא נכונות

Reply
נטע אוגוסט 26, 2021 at 8:38 pm

יצא מצויין!!! עשיתי עם סילאן וביצים ובלי אגוזים. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 8:38 pm

שמחה לשמוע

Reply
שושי אוגוסט 28, 2021 at 2:52 pm

היי קרן, בגרסה הרגילה כמה סילאן 1/2 כוס או 2/3 פשוט אין לי דבש

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 3:47 pm

בגרסה עם ביצים 2/3 כוס

Reply
דגנית ספטמבר 1, 2021 at 9:49 am

יש לך רעיון במה ניתן לצפות את הדובשניות בגירסה ללא סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:41 pm

לא לצפות בכלל

Reply
דגנית ספטמבר 2, 2021 at 7:07 am

תודה

Reply
עירית ספטמבר 2, 2021 at 1:07 pm

אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?

Reply
עירית ספטמבר 2, 2021 at 1:08 pm

אפשר שמן קנולה במקום שמן קוקס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:48 pm

אפשר

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:47 pm

אפשר

Reply
ליטל בכר ספטמבר 3, 2021 at 6:37 am

כמה שהן יצאו רכות טעימות ונהדרות! הכנתי את הגרסה הטבעונית.באמת שמושלם (יחד עם זאת טיפה מתוק מדי בעיני)

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:49 pm

שמחה שאהבת
הפחתה של מתיקות תגרום להן גם לאבד מהמרקם שככ אהבת

Reply
שרית ספטמבר 3, 2021 at 5:23 pm

הכנתי את הגרסה הטבעונית עם רסק התפוחים והסילאן ויצא מעולה!!
כל כך רכות וטעימות, אין דברים כאלו.
שמתי 6 כפות גדושות מרסק התפוחים ולכן נאלצתי להוסיף קמח כדי שהתערובת תהייה יציבה מה שהוריד מהמתיקות אבל עדיין יצא טעים ברמות על.

תודה רבה!!

Reply
אפרת הרף אלמכיאס ספטמבר 4, 2021 at 12:10 pm

יצא מדהים. ההריונית שלי שמתה על דובשניות עלה עליהן. הורדתי חלק מהדבש ושמתי סוויטנגו…יצא ממש נפלא. תודה ושנה נהדרת קרן!

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 11:35 am

היי. אפשר להשתמש בשקית זילוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:16 am

כן בטח

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 12:29 pm

אפשר להשתמש בשק זילוף?

Reply
גל ספטמבר 4, 2021 at 11:18 pm

האם אפשר להשתמש בשקית זילוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:58 am

אם נח לך אז כן

Reply
שרה ספטמבר 5, 2021 at 10:52 pm

מעולה! טעים מאוד! קצר הרבה מחמאות גם ממי שלא אוהב דובשניות 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:01 am

שמחה לשמוע

Reply
Raya ספטמבר 7, 2021 at 9:50 pm

יצא נהדר! הכנתי את הגרסה עם הביצים והוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על מתכון מעולה קרן. מצטרף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 7:25 am

תודה שמיה לשמוע
שנה טובה

Reply
Raya ספטמבר 7, 2021 at 9:54 pm

יצא מעולה! הכנתי את הגרסה עם הביצים. הוספתי קורט אבקת ג׳ינג׳ר וציפורן טחונה. תודה על המתכון קרן מתווסף לקבועים. שנה טובה ומתוקה!

Reply
דפנה ספטמבר 9, 2021 at 1:21 pm

האם אפשר להשתמש באגווה במקום סילן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

מניחה שכן

Reply
לילך א. ספטמבר 12, 2021 at 12:10 pm

הכנתי עם רסק תפוחים, דבש וקמח כוסמין לבן. בהתחלה היו קצת רכות והוספתי קצת קמח עד שהתייצבו. אבל אחרי האפייה יצאו מדהימות. צחקו ושאלו אם קניתי דובשניות ושמתי בקופסא… מתכון מעולה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:10 pm

כייף לשמוע

Reply
ענת ספטמבר 14, 2021 at 9:19 am

אפשר להכין עם דבש ורסק תפוחים? מניחה שכן זה םשוט לא כתוב.. ואם כן-כמה דבש? 1/2 כוס כמו הסילאן או 2/3 כמו בגרסא הלא טבעונית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 4:18 pm

1/2 כוס שבש אמורה להספיק

Reply
ענת ספטמבר 17, 2021 at 4:45 pm

תודה רבה! יצא מושלם

Reply

Leave a Comment