את נינט הכרתי כאחות של חברה שלי הכי טובה שהיא גם המורה שלי לריקוד.
כשרק התחלתי לרקוד בסדנאות, המורה שלי היתה מביאה קופסאות פלסטיק עם עוגיות, של אחותה.
היו שם כל מני סוגים, והכל היה טעים בקטע אחר. הייתי מחכה להגיע לסדנאות לא רק בגלל הריקוד,
אלא גם כדי לאכול מהעוגיות של נינט. לדינה המורה שלי לריקוד יש המון אחיות,
אני לא מכירה את כולן, אבל אלו שאני מכירה מבשלות ואופות מטורף. חלום שלכם לאכול מהידיים שלהן.
עם השנים הכרתי את נינט והפכנו ממש חברות כמו משפחה. יצא לנו לבלות יחד בסדנאות ריקוד
גם בארץ ואפילו בחו״ל,
ואני בחיים לא אשכח את הבוקר שבו אני ונינט הכנו פריקסה ביוון בכרתים לבנות שהיינו איתם שם בסדנה ,
ואיזה טעם אלוהי היה לפריקסה. לפני חצי שנה נינט הגיע לבקר אותי בבית והביאה איתה
איך לא קופסת עוגיות מדהימה! עם מלא מעמולים, ואני ידעתי שאני בצרה צרורה,
כי אני פשוט לא יכולה להתאפק מול המעמולים שלה.
ביקשתי ממנה אז את המתכון אבל לא היו לי תבניות למעמולים וחיכיתי לרגע הנכון.
ואז נסעתי בשבוע שעבר לאכול כנאפה כעכ (אתם חייבים!!!)
אצל פארח באגמון החולה, והיא ציידה אותי בשקית מתנות מהממת לפני שנפרדנו, ושקית היו גם תבניות יפות כאלו
למעמולים. בחיי שזו אחת המתנות השוות שיש! ממש התרגשתי וחזרתי הביתה מוכנה להכין את המעמולים.
אז לקחתי שוב מנינט את המתכון שלה, והכנתי את המעמולים, לא חלמתי שייצאו כל כך יפים, אבל הנה הם לפניכם,
והם כל כך טעימים שאי אפשר לעמוד בפניהם.
במתכון המקורי נינט מכינה כמויות כפולות, אני לגמרי ממליצה להכפיל את המתכון כמו שהוא ולחלק לחברים.
וגם משהו חשוב: את המעמולים המקוריים עד היום הן מכינות בנות המשפחה עם מרגרינה או מחמאה..
אני יודעת שיש הרבה אנשים שמכינים ככה מעמולים, אבל בגלל שאני לא אופה עם מרגרינה העדפתי להשתמש
בחמאה ויצא מדהים.חייבת לנינט תודה ענקית על המתכון הזה שהוא לגמרי שלה ובהשראתה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
המעמולים של נינט/30-40 יחידות
מצרכים למתכון:
3 כוסות פחות 2 כפות(400 גר׳) קמח לבן
200 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) סולת
שקית (10 גר׳) אבקת אפייה
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
שקית סוכר וניל
כפית מי זהר-לא חובה אבל מוסיף מלאאאא
למילוי:
מיכל (450 גר׳) ממרח תמרים
3/4 כוס (75 גר׳) אגוזי מלך
1 כפית אבקת קינמון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים) מעבדים קמח, סולת
אבקת אפייה, וסוכר וניל. מוסיפים חמאה רכה ושמן ושוב מעבדים מעט. מוסיפים מים (תחילה 3/4 מהכמות)
ומעבדים שוב לקבלת בצק. אם יש צורך מוזגים עוד מהמים עד שהבצק מתאחד לכדור.
מכניסים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר לחצי שעה, זה לא חובה אבל לדעתי יותר נח הצינון.
בקערה בנינונית מערבבים את ממרח התמרים עם קינמון ואגוזים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת הידיים קורצים עיגולים בגודל גולה גדולה, ופותחים כל כדור בצק ומשטחים אותו
מניחים כפית מהמילוי במרכז הבצק וסוגרים מעל המילוי בחזרה לעיגול.
מכניסים את כדור הבצק לתבנית המעמול כשהצד הפחות יפה עם הסגירה כלפי מעלה.
ומועכים מעט כדי שהכדור יכסה את שטח הפנים של התבנית.
הופכים את התבנית בבת אחת על המשטח בחוזקה והעוגיה פשוט תפול ממנה למטה.
מניחים את העוגיה על תבנית אפייה כשהחלק המעוטר שלה כלפי מעלה, וממשיכים כך עם כל שאר הבצק.
אופים את המעמולים כ 20-25 דק.
מוציאים מהתנור מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**את המעמולים שומרים בקופסא אטומה עד חמישה ימים
**אפשר לוותר על הסולת ולהמיר באותה הכמות של קמח לבן.
45 Comments
בלוג מושלם!!! בדיוק מחכה לספר שלך שהזמנתי❤️❤️
אם אין את הכפות איך אפשר לעשות צורות מעניינות?
פשוט לגלגל לעיגול 🙂
הי
הכנתי, ובאפייה הצורה נמחקה, אולי אפיתי יותר מידי?
אולי הבצק היה לא יציב ככ או שהמכשיר עצמו לא סימן מספיק את הצורה
משאירים את החלק היפה יותר שעתיד להיות למעלה עבה יותר, קונים מצבט לעוגיות וצובטים קלות כדי ליצור את הצורות ביד חופשית
היי, זה נראה מושלםםם! אפשר משהו במקום סולת?
קמח
ושאלה הפוכה לשאלה הקודמת, איך מכינים רק עם סולת?
לא יודעת אם יש מתכון רק עם סולת זה נוראאאא כבד
האם אפשר ממרח שוקולד או קקאו במקום ממרח תמרים?
אפשר מה שאוהבים
מאיפה אפשר לרכוש את הכפות
יש לינק בפוסט תבדקי שוב
אם רוצים פרווה,מה לשים במקום חמאה?
תודה
מחמאה/נטורינה
איפה אפשר לקנות תבניות למעמולים?
בשוק בעכו. יש שפע של דוגמאות במחירים מצחיקים וזולים. ולא-לא מפלסטיק אלא עץ עבודת יד.
היי, יש גרסה טבעונית?
להמיר חמאה בנטורינה או מחמאה
בפתיח של הפוסט יש לינק לרכישה
היי קרן, במקום מי זהר אפשר מי ורדים?
כן
היי יצא לי בצק מאוד דביק מה לעשות?
להוסיף קמח
אפשר להכין עם קמח מניטובה לבן?
בטח
1. כדאי לתבל התמרים בציפורן, זנגביל, מוסקט, הל. בלי התיבול המעמול יוצא קצת חסר חיים (סתם מתוק).
2. המחיר של כפות העץ – שערורייתי ! אפשר לקנוט מצבט ב-10 ₪, ואפשר להשתמש עם הקצה ההפוך של אטב כביסה מפלסטיק ( תחשבו לבד איך……)
היוש❤️אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין?מה היחס?כמויות?
אפשר וייתכן שהבצק יהיה מעט יבש ויהיה זקוק ליותר נוזלים או שומן
כן יש ואני מכינה כל הזמן ובמיוחד בחגים.
מלוי תמרים ואגוזים .. ,(לא ממרח)
או אגוזים עם קינמון וסוכר וכף מי ורדים.
המתכון:_
ק"ג סולת
2 מרגרינה טריה
כף מי ורדים
100 גרם שמנת חמוצה
מערבבים בידים כל החומרים .. ומשאירים את הבלילה ללילה שלם במקרר.
למחרת מתחלים להכין את המעמול וזה יוצא נהדר.
אופים בתנור בחום 180 ..העוגיות נשארות בצבע לבן.. ואחר כך מפזרים עליהם אבקת סוכר
מה המתכון ל 1 ק״ג קמח ?
מכפילים כמויות
לפעמים הבצק נידבק למעצב עוגיות הזה, ניתן לקמח מעט לפני ששמים את העוגיה לעיצוב.
יעבוד גם בצורת רולדה, עם חיתוך אחרי האפייה?
מניחה שכן לא ניסיתי
היי,
בלוג נהדר, הזמנתי וכבר קיבלתי את הספר החדש שלך, והוא מעולה! חובה.
רציתי לשאול איזה עוגה מופיעה על שער הספר?
תודה
תודה אופיר
טורט שיש של פעם
לזמינו את המעצב מעלי אקספרס, לדעתי כותבים עובש לעוגיות, לא הבנתי ןמה עובש, אבל כך הם מכנים את הדברים האלה…..
Mold באנגלית זה תבנית. יש למילה כמה פירושים.בעלי אקספרס מוכרים כל מיני סוגים של תבניות לעוגיות
מתכון נפלא. לגבי העצוב, הוא נעלם אחריי האפיה. מה הסיבה? תודה!
היי, מה אפשר לשים במקום חמאה?
השתמשתי במחמאה של שמרית ואי אפשר היה לעבוד עם הבצק למרות ששמתי במקרר
והוספתי הרבה קמח
תודה
מחמאה או נטורינה בלבד
הצד אמור לצאת ממש דביק נוזלי? ) עשיתי לפי המתכון(
לא מאוד
אולי חסר לך קמח
אפשר להוסיף ולצנן במקרר את העיסה
הי..
הכנתי את המתכון
לא הוספתי מים
כי ממש לא היה צורך לבצק, לא יודעת אם ככה למה עוד נוזלים..
העוגיה מושלמת
רק מתפרקת ממש