עוגיות

המעמולים של נינט

אוגוסט 12, 2021 43 Comments

 

את נינט הכרתי כאחות של חברה שלי הכי טובה שהיא גם המורה שלי לריקוד.

כשרק התחלתי לרקוד בסדנאות, המורה שלי היתה מביאה קופסאות פלסטיק עם עוגיות, של אחותה.

היו שם כל מני סוגים, והכל היה טעים בקטע אחר. הייתי מחכה להגיע לסדנאות לא רק בגלל הריקוד,

אלא גם כדי לאכול מהעוגיות של נינט. לדינה המורה שלי לריקוד יש המון אחיות,

אני לא מכירה את כולן, אבל אלו שאני מכירה מבשלות ואופות מטורף. חלום שלכם לאכול מהידיים שלהן.

עם השנים הכרתי את נינט והפכנו ממש חברות כמו משפחה. יצא לנו לבלות יחד בסדנאות ריקוד

גם בארץ ואפילו בחו״ל,

ואני בחיים לא אשכח את הבוקר שבו אני ונינט הכנו פריקסה ביוון בכרתים לבנות שהיינו איתם שם בסדנה ,

ואיזה טעם אלוהי היה לפריקסה. לפני חצי שנה נינט הגיע לבקר אותי בבית והביאה איתה

איך לא קופסת עוגיות מדהימה! עם מלא מעמולים, ואני ידעתי שאני בצרה צרורה,

כי אני פשוט לא יכולה להתאפק מול המעמולים שלה.

ביקשתי ממנה אז את המתכון אבל לא היו לי תבניות למעמולים וחיכיתי לרגע הנכון.

ואז נסעתי בשבוע שעבר לאכול כנאפה כעכ (אתם חייבים!!!)

אצל פארח באגמון החולה, והיא ציידה אותי בשקית מתנות מהממת לפני שנפרדנו, ושקית היו גם תבניות יפות כאלו

למעמולים. בחיי שזו אחת המתנות השוות שיש! ממש התרגשתי וחזרתי הביתה מוכנה להכין את המעמולים.

אז לקחתי שוב מנינט את המתכון שלה, והכנתי את המעמולים, לא חלמתי שייצאו כל כך יפים, אבל הנה הם לפניכם,

והם כל כך טעימים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

במתכון המקורי נינט מכינה כמויות כפולות, אני לגמרי ממליצה להכפיל את המתכון כמו שהוא ולחלק לחברים.

וגם משהו חשוב: את המעמולים המקוריים עד היום הן מכינות בנות המשפחה עם מרגרינה או מחמאה..

אני יודעת שיש הרבה אנשים שמכינים ככה מעמולים, אבל בגלל שאני לא אופה עם מרגרינה העדפתי להשתמש

בחמאה ויצא מדהים.חייבת לנינט תודה ענקית על המתכון הזה שהוא לגמרי שלה ובהשראתה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

המעמולים של נינט/30-40 יחידות

מצרכים למתכון:

3 כוסות פחות 2 כפות(400 גר׳) קמח לבן

200 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סולת

שקית (10 גר׳) אבקת אפייה

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

שקית סוכר וניל

כפית מי זהר-לא חובה אבל מוסיף מלאאאא

למילוי:

מיכל (450 גר׳) ממרח תמרים

3/4 כוס (75 גר׳) אגוזי מלך

1 כפית אבקת קינמון

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים) מעבדים קמח, סולת

אבקת אפייה, וסוכר וניל. מוסיפים חמאה רכה ושמן ושוב מעבדים מעט. מוסיפים מים (תחילה 3/4 מהכמות)

ומעבדים שוב לקבלת בצק. אם יש צורך מוזגים עוד מהמים עד שהבצק מתאחד לכדור.

מכניסים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר לחצי שעה, זה לא חובה אבל לדעתי יותר נח הצינון.

בקערה בנינונית מערבבים את ממרח התמרים עם קינמון ואגוזים לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת הידיים קורצים עיגולים בגודל גולה גדולה, ופותחים כל כדור בצק ומשטחים אותו

מניחים כפית מהמילוי במרכז הבצק וסוגרים מעל המילוי בחזרה לעיגול.

מכניסים את כדור הבצק לתבנית המעמול כשהצד הפחות יפה עם הסגירה כלפי מעלה.

ומועכים מעט כדי שהכדור יכסה את שטח הפנים של התבנית.

הופכים את התבנית בבת אחת על המשטח בחוזקה והעוגיה פשוט תפול ממנה למטה.

מניחים את העוגיה על תבנית אפייה כשהחלק המעוטר שלה כלפי מעלה, וממשיכים כך עם כל שאר הבצק.

אופים את המעמולים כ 20-25 דק.

מוציאים מהתנור מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**את המעמולים שומרים בקופסא אטומה עד חמישה ימים

**אפשר לוותר על הסולת ולהמיר באותה הכמות של קמח לבן.

 

Print Friendly, PDF & Email

43 Comments

שירה בוטביקה אוגוסט 12, 2021 at 3:24 pm

בלוג מושלם!!! בדיוק מחכה לספר שלך שהזמנתי❤️❤️
אם אין את הכפות איך אפשר לעשות צורות מעניינות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:36 pm

פשוט לגלגל לעיגול 🙂

Reply
ליאת מאי 11, 2024 at 6:49 pm

הי
הכנתי, ובאפייה הצורה נמחקה, אולי אפיתי יותר מידי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:26 pm

אולי הבצק היה לא יציב ככ או שהמכשיר עצמו לא סימן מספיק את הצורה

Reply
ליאת אוגוסט 14, 2021 at 1:42 pm

משאירים את החלק היפה יותר שעתיד להיות למעלה עבה יותר, קונים מצבט לעוגיות וצובטים קלות כדי ליצור את הצורות ביד חופשית

Reply
עדי אוגוסט 12, 2021 at 4:19 pm

היי, זה נראה מושלםםם! אפשר משהו במקום סולת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:43 pm

קמח

Reply
מרב אוגוסט 12, 2021 at 6:07 pm

ושאלה הפוכה לשאלה הקודמת, איך מכינים רק עם סולת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:36 pm

לא יודעת אם יש מתכון רק עם סולת זה נוראאאא כבד

Reply
בת שבע זלצמן אוגוסט 12, 2021 at 6:17 pm

האם אפשר ממרח שוקולד או קקאו במקום ממרח תמרים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:36 pm

אפשר מה שאוהבים

Reply
אביה ספטמבר 9, 2021 at 6:17 pm

מאיפה אפשר לרכוש את הכפות

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:13 pm

יש לינק בפוסט תבדקי שוב

Reply
חוי מאי 7, 2024 at 12:04 am

אם רוצים פרווה,מה לשים במקום חמאה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:49 am

מחמאה/נטורינה

Reply
קרן אוגוסט 12, 2021 at 8:38 pm

איפה אפשר לקנות תבניות למעמולים?

Reply
דידי אוגוסט 12, 2021 at 9:21 pm

בשוק בעכו. יש שפע של דוגמאות במחירים מצחיקים וזולים. ולא-לא מפלסטיק אלא עץ עבודת יד.

Reply
גל ספטמבר 8, 2021 at 7:43 am

היי, יש גרסה טבעונית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 8:31 am

להמיר חמאה בנטורינה או מחמאה

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:39 pm

בפתיח של הפוסט יש לינק לרכישה

Reply
עדן אוגוסט 13, 2021 at 11:27 am

היי קרן, במקום מי זהר אפשר מי ורדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:40 pm

כן

Reply
אלון אוגוסט 12, 2021 at 9:51 pm

היי יצא לי בצק מאוד דביק מה לעשות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:26 pm

להוסיף קמח

Reply
Ifat אוגוסט 12, 2021 at 11:45 pm

אפשר להכין עם קמח מניטובה לבן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:26 pm

בטח

Reply
אלי אוגוסט 15, 2021 at 2:10 am

1. כדאי לתבל התמרים בציפורן, זנגביל, מוסקט, הל. בלי התיבול המעמול יוצא קצת חסר חיים (סתם מתוק).
2. המחיר של כפות העץ – שערורייתי ! אפשר לקנוט מצבט ב-10 ₪, ואפשר להשתמש עם הקצה ההפוך של אטב כביסה מפלסטיק ( תחשבו לבד איך……)

Reply
ארכאן אוגוסט 13, 2021 at 5:07 pm

כן יש ואני מכינה כל הזמן ובמיוחד בחגים.

מלוי תמרים ואגוזים .. ,(לא ממרח)
או אגוזים עם קינמון וסוכר וכף מי ורדים.
המתכון:_
ק"ג סולת
2 מרגרינה טריה
כף מי ורדים
100 גרם שמנת חמוצה
מערבבים בידים כל החומרים .. ומשאירים את הבלילה ללילה שלם במקרר.
למחרת מתחלים להכין את המעמול וזה יוצא נהדר.
אופים בתנור בחום 180 ..העוגיות נשארות בצבע לבן.. ואחר כך מפזרים עליהם אבקת סוכר

Reply
Hanan Telhami אוגוסט 15, 2021 at 12:13 pm

מה המתכון ל 1 ק״ג קמח ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:17 pm

מכפילים כמויות

Reply
רחלה אוגוסט 18, 2021 at 6:44 pm

לפעמים הבצק נידבק למעצב עוגיות הזה, ניתן לקמח מעט לפני ששמים את העוגיה לעיצוב.

Reply
עידית אוגוסט 16, 2021 at 8:15 pm

יעבוד גם בצורת רולדה, עם חיתוך אחרי האפייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:55 am

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
אופיר אוגוסט 17, 2021 at 10:15 am

היי,
בלוג נהדר, הזמנתי וכבר קיבלתי את הספר החדש שלך, והוא מעולה! חובה.
רציתי לשאול איזה עוגה מופיעה על שער הספר?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:40 pm

תודה אופיר
טורט שיש של פעם

Reply
אחת אוגוסט 18, 2021 at 6:47 pm

לזמינו את המעצב מעלי אקספרס, לדעתי כותבים עובש לעוגיות, לא הבנתי ןמה עובש, אבל כך הם מכנים את הדברים האלה…..

Reply
אפרת אוגוסט 24, 2021 at 9:08 am

Mold באנגלית זה תבנית. יש למילה כמה פירושים.בעלי אקספרס מוכרים כל מיני סוגים של תבניות לעוגיות

Reply
רביד מאי 11, 2024 at 4:11 am

מתכון נפלא. לגבי העצוב, הוא נעלם אחריי האפיה. מה הסיבה? תודה!

Reply
רעות אוגוסט 19, 2021 at 6:22 pm

היי, מה אפשר לשים במקום חמאה?
השתמשתי במחמאה של שמרית ואי אפשר היה לעבוד עם הבצק למרות ששמתי במקרר
והוספתי הרבה קמח
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:49 pm

מחמאה או נטורינה בלבד

Reply
הילה ספטמבר 8, 2021 at 4:43 pm

הצד אמור לצאת ממש דביק נוזלי? ) עשיתי לפי המתכון(

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 5:06 pm

לא מאוד
אולי חסר לך קמח
אפשר להוסיף ולצנן במקרר את העיסה

Reply
ורד חניה אוקטובר 15, 2021 at 1:05 pm

הי..
הכנתי את המתכון
לא הוספתי מים
כי ממש לא היה צורך לבצק, לא יודעת אם ככה למה עוד נוזלים..
העוגיה מושלמת
רק מתפרקת ממש

Reply

Leave a Comment