עוגיות

חיתוכיות אלפחורס עם ריבת חלב ומרנג אגוזים

יוני 20, 2020 40 Comments

איזו תקופה מבלבלת לכולנו, כן קורונה לא קורונה, כן לומדים עד סוף יולי או לא לומדים,

כן תהיה רכבת או לא, כן או לא יהיו טיסות הקיץ, בקיצור, תקופה שמותחת לכולנו את קצות העצבים,

כי כולנו ממש קיוונו שגברת קורונה תהיה מאחורינו, והיא לא הבינה את זה ככה.

אז רק רציתי להגיד שאני מזדהה עם כולם, ובתור עצמאית אני נלחצת לא מעט בעצמי,

אבל כמו תמיד, מנסה להישאר אופטימית, וזה לא תמיד קל.

השבוע העליתי במדור שלי במאקו מתכון לחיתוכיות ריבה עם מרנג מעל, הכי נוסטלגי שיש.

המתכון מן הסתם, מתכון שרץ כבר שנים בין הסבתות של כולנו, ומאיזו שהיא סיבה,

לא יצא לי להכין.

ברגע שהכנתי, בום!!!!!!!! זה זרק אותי בשניה אחורה, כל כך טעים וכל כך מזכיר טעם ילדות.

אבל… אלו היו חיתוכיות עם ריבה, ואצלי בבית ריבה בעוגה זה איכסה, אז המתבגרת הציעה שאני

אכין עם ריבת חלב במקום, ואני אוהבת אותה עכשיו מאוד על הרעיון. הכנתי גרסה קצת שונה

מהמתכון שעלה במאקו, עם ריבת חלב ואגוזים במרנג, וקצת הורדתי בכמויות של הסוכר,

ויצאו חיתוכיות מדהימות. ואז כתבה לי מישהי חמודה, שאלו בעצם חיתוכיות אלפחורס,

ולמרות שאני לא שמרתי את השם שלה אני מקוה שהיא תקרא את זה כי רציתי להגיד תודה,

זה בהחלט שם גאוני לחיתוכיות האלו.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

חיתוכיות אלפחורס עם ריבת חלב ומרנג אגוזים/תבנית מרובעת או אובלית 20*30

(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

2+1/2 כוסות (350 גר') קמח לבן

2.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

200 גר' חמאה מומסת

4 חלמונים

כוס ריבת חלב

4 חלבונים

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1 כוס (100 גר') קוקוס

1 כוס (100 גר') אגוזי מלך טחונים

מעט מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים מעט תבנית אפייה

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, וסוכר.

מוסיפים חלמונים וחמאה מומסת ומערבבים לתערובת אחידה.

אפשר בעזרת כף ולבסוף קצת לעזור לגבש עם הידיים.

בעזרת הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית.

מכניסים לתנור ואופים 10 דק' עד להזהבה קלה.

בזמן שהבצק בתנור, מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר לבן

ומלח לקצף מבריק ויציב.

מוסיפים פנימה קוקוס, ואגוזים טחונים ומערבבים.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מורחים עליה בעזרת פלטה או כף ריבת באופן אחיד.

מעבירים את תערובת החלבונים מעל ריבת החלב, ושוב מישירים באופן אחיד .

מכניסים לתנור ואופים כ 25-30 דק' עד שהמרנג שזוף.

מצננים, פורסים לריבועים ומגישים.

***לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה בכוס שמן קנולה, ואת ריבת החלב להמיר בריבה או בממרח שוקולד.

**במרנג ניתן להמיר קוקוס בשוקולד מריר קצוץ דק,גם במקום האגוזים או לעשות שילובים שלהם.

**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

ירדן יוני 20, 2020 at 9:59 pm

היי, לאן מוסיפים את גרידת הלימון? לבצק או למרנג?
האם אפשר לוותר על הקוקוס והאגוזים לגמרי?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 10:35 pm

טעות שלי, אין לימון במתכון

Reply
שירה יוני 21, 2020 at 11:26 am

במה אפשר להמיר את הריבת חלב כדי להפוך לפרווה? ממרח לוטוס יתאים?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 1:51 pm

בטח, גם שוקולד ממרח פרווה או ריבה מכל סוג

Reply
מירי יוני 21, 2020 at 5:13 pm

לא שמתי אגוזים אבל פיזרתי מלמעלה קצת קוקוס קלוי. יצא מדהים!! תודה!

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:29 pm

מעולה

Reply
עדי אוגוסט 16, 2020 at 5:37 am

אפשר להשתמש עם 100 גרם חמאה, לא חייב 200 יוצא אששש

Reply
שירי יוני 16, 2021 at 2:05 am

תודה על העדכון!! אני לא אוהבת לשים הרבה חמאה

Reply
מאיה נובמבר 25, 2023 at 4:26 pm

עוגה מעולה ומיוחדת!!! גרפה המון מחמאות!
קרן,
מתכון מדויק, תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2023 at 10:54 am

תודה מאיה

Reply
רוני יוני 23, 2020 at 9:06 am

היי קרן,
אתמול ראיתי את המתכון וישר רצתי להכין…
יצא טעייים מאאאד! במקום אגוזים שמתי חצי כוס פאקן שבור.

אין על המתכונים שלך, ברורים, מיוחדים ותמיד מצליחים 🙂
מאז שהכרתי את האתר הזה והמתכונים מצליחים כ"כ בדיוק כמו שמתואר במתכון- אני פשוט משתפת כל מי שאני מכירה…
תודה וחודש טוב.

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 11:05 am

המון תודה על זה רוני

Reply
פריאל יוני 24, 2020 at 7:35 am

איך אפשר לקרוא לזה אלפחורס…. אני ארגנטינאית… מודע שלא חובבת אלפחורס בגלל המתיקות… אבל זה!!!!!! ממממממממששששששש לא אלפחורס…..

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 7:50 am

מבלי לפגוע חלילה באלפחורס המקורי, זה משחק עם השם בגלל הקוקוס וריבת החלב, והעיקר שזה ממש ממש טעים, ממליצה לך לנסות

Reply
רינת יולי 1, 2020 at 8:33 pm

היי
לא צריך לחכות שהעוגה תתקרר לפני שמורחים את הריבה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 10:55 pm

לא

איריס טל יוני 25, 2020 at 6:18 am

במה אפשר להחליף את האגוזים הטחונים? אפשר שקדים טחונים באותה מידה ( כוס) ? או אולי כוס קוקוס נוספת?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:35 am

שקדים או קוקוס מה שתבחרי יבוא טוב

Reply
אסנת יולי 3, 2020 at 11:17 am

יעבוד גם עם נוטלה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

בטח

Reply
שרה יולי 10, 2020 at 10:31 am

וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם מעט קוקוס כי פחות אוהבים וזה התחסל במהירות. גם הקטנים מאוד אהבו.
תודה!

Reply
טל בן טולילה יולי 18, 2020 at 7:41 pm

עד כמה נורא להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא/ קמח מלא ?
נגמר לי הקמח

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 12:24 pm

לא נורא בכלל

Reply
סמדר אוקטובר 7, 2020 at 10:58 pm

היי
טפשר לוותר על הקוקוס? לא אוהבים אצלי… גם לא אגוזים למיניהם..

Reply
סמדר אוקטובר 7, 2020 at 11:00 pm

באיחור ראיתי שיש התייחסות לשאלה שלי בפוסט… תודה בכל מקרה

Reply
נטלי מרץ 19, 2021 at 1:10 pm

שלום קרן האתר כייף וממש נוח.
שאלה יש לי קמח דורום – רימצ'ינטה הוא יכול להתאים לחיתוכיות במקרה?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:23 pm

מחצית מכמות הקמח,כן

Reply
רוית ספטמבר 19, 2021 at 10:34 pm

יש אפשרות למרוח ממרח 100 אחוז פיסטוק ללא סוכר במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:03 pm

לא יודעת להגיד איך ייצא

Reply
עדי דצמבר 3, 2022 at 9:03 am

אפשר למרוח את החלבונים על העוגה מיד שהיא יוצאת מהתנור? זה לא ממיס אותם?

Reply
גבי נובמבר 27, 2022 at 6:12 pm

מישהו ניסה להכין עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:31 pm

אין בעיה להכין

Reply
רומי דצמבר 11, 2022 at 5:52 pm

הי,העוגה טעימה אבל התחתית יצאה לי די יבשה..יש הסבר לזה? תודה רבה רבה

Reply
מירה פלג דצמבר 25, 2022 at 11:15 am

האם אפשר לשמור במקרר ובפריזר??

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2022 at 12:01 pm

בטח שאפשר

Reply
רחל ינואר 13, 2023 at 12:16 pm

מעולההההההה

Reply
איילה נובמבר 15, 2023 at 4:30 pm

יש מצב שיש סרטון להכנת העוגה

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:36 am Reply
Rony מרץ 26, 2024 at 12:28 am

איך אפשר להפחית את כמות הסוכר?
הכנתי ויצא מעולה אבל מתוק מידי… האם כדאי להפחית מהבצק?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:52 pm

מעט כן

Reply

Leave a Comment