איזו תקופה מבלבלת לכולנו, כן קורונה לא קורונה, כן לומדים עד סוף יולי או לא לומדים,
כן תהיה רכבת או לא, כן או לא יהיו טיסות הקיץ, בקיצור, תקופה שמותחת לכולנו את קצות העצבים,
כי כולנו ממש קיוונו שגברת קורונה תהיה מאחורינו, והיא לא הבינה את זה ככה.
אז רק רציתי להגיד שאני מזדהה עם כולם, ובתור עצמאית אני נלחצת לא מעט בעצמי,
אבל כמו תמיד, מנסה להישאר אופטימית, וזה לא תמיד קל.
השבוע העליתי במדור שלי במאקו מתכון לחיתוכיות ריבה עם מרנג מעל, הכי נוסטלגי שיש.
המתכון מן הסתם, מתכון שרץ כבר שנים בין הסבתות של כולנו, ומאיזו שהיא סיבה,
לא יצא לי להכין.
ברגע שהכנתי, בום!!!!!!!! זה זרק אותי בשניה אחורה, כל כך טעים וכל כך מזכיר טעם ילדות.
אבל… אלו היו חיתוכיות עם ריבה, ואצלי בבית ריבה בעוגה זה איכסה, אז המתבגרת הציעה שאני
אכין עם ריבת חלב במקום, ואני אוהבת אותה עכשיו מאוד על הרעיון. הכנתי גרסה קצת שונה
מהמתכון שעלה במאקו, עם ריבת חלב ואגוזים במרנג, וקצת הורדתי בכמויות של הסוכר,
ויצאו חיתוכיות מדהימות. ואז כתבה לי מישהי חמודה, שאלו בעצם חיתוכיות אלפחורס,
ולמרות שאני לא שמרתי את השם שלה אני מקוה שהיא תקרא את זה כי רציתי להגיד תודה,
זה בהחלט שם גאוני לחיתוכיות האלו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חיתוכיות אלפחורס עם ריבת חלב ומרנג אגוזים/תבנית מרובעת או אובלית 20*30
(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
2+1/2 כוסות (350 גר') קמח לבן
2.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
כוס ריבת חלב
4 חלבונים
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1 כוס (100 גר') קוקוס
1 כוס (100 גר') אגוזי מלך טחונים
מעט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים מעט תבנית אפייה
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, וסוכר.
מוסיפים חלמונים וחמאה מומסת ומערבבים לתערובת אחידה.
אפשר בעזרת כף ולבסוף קצת לעזור לגבש עם הידיים.
בעזרת הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית.
מכניסים לתנור ואופים 10 דק' עד להזהבה קלה.
בזמן שהבצק בתנור, מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר לבן
ומלח לקצף מבריק ויציב.
מוסיפים פנימה קוקוס, ואגוזים טחונים ומערבבים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מורחים עליה בעזרת פלטה או כף ריבת באופן אחיד.
מעבירים את תערובת החלבונים מעל ריבת החלב, ושוב מישירים באופן אחיד .
מכניסים לתנור ואופים כ 25-30 דק' עד שהמרנג שזוף.
מצננים, פורסים לריבועים ומגישים.
***לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה בכוס שמן קנולה, ואת ריבת החלב להמיר בריבה או בממרח שוקולד.
**במרנג ניתן להמיר קוקוס בשוקולד מריר קצוץ דק,גם במקום האגוזים או לעשות שילובים שלהם.
**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים
42 Comments
היי, לאן מוסיפים את גרידת הלימון? לבצק או למרנג?
האם אפשר לוותר על הקוקוס והאגוזים לגמרי?
טעות שלי, אין לימון במתכון
במה אפשר להמיר את הריבת חלב כדי להפוך לפרווה? ממרח לוטוס יתאים?
בטח, גם שוקולד ממרח פרווה או ריבה מכל סוג
לא שמתי אגוזים אבל פיזרתי מלמעלה קצת קוקוס קלוי. יצא מדהים!! תודה!
מעולה
אפשר להשתמש עם 100 גרם חמאה, לא חייב 200 יוצא אששש
תודה על העדכון!! אני לא אוהבת לשים הרבה חמאה
עוגה מעולה ומיוחדת!!! גרפה המון מחמאות!
קרן,
מתכון מדויק, תודה
תודה מאיה
היי קרן,
אתמול ראיתי את המתכון וישר רצתי להכין…
יצא טעייים מאאאד! במקום אגוזים שמתי חצי כוס פאקן שבור.
אין על המתכונים שלך, ברורים, מיוחדים ותמיד מצליחים 🙂
מאז שהכרתי את האתר הזה והמתכונים מצליחים כ"כ בדיוק כמו שמתואר במתכון- אני פשוט משתפת כל מי שאני מכירה…
תודה וחודש טוב.
המון תודה על זה רוני
איך אפשר לקרוא לזה אלפחורס…. אני ארגנטינאית… מודע שלא חובבת אלפחורס בגלל המתיקות… אבל זה!!!!!! ממממממממששששששש לא אלפחורס…..
מבלי לפגוע חלילה באלפחורס המקורי, זה משחק עם השם בגלל הקוקוס וריבת החלב, והעיקר שזה ממש ממש טעים, ממליצה לך לנסות
היי
לא צריך לחכות שהעוגה תתקרר לפני שמורחים את הריבה?
לא
במה אפשר להחליף את האגוזים הטחונים? אפשר שקדים טחונים באותה מידה ( כוס) ? או אולי כוס קוקוס נוספת?
שקדים או קוקוס מה שתבחרי יבוא טוב
יעבוד גם עם נוטלה?
בטח
וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם מעט קוקוס כי פחות אוהבים וזה התחסל במהירות. גם הקטנים מאוד אהבו.
תודה!
עד כמה נורא להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא/ קמח מלא ?
נגמר לי הקמח
לא נורא בכלל
היי
טפשר לוותר על הקוקוס? לא אוהבים אצלי… גם לא אגוזים למיניהם..
באיחור ראיתי שיש התייחסות לשאלה שלי בפוסט… תודה בכל מקרה
שלום קרן האתר כייף וממש נוח.
שאלה יש לי קמח דורום – רימצ'ינטה הוא יכול להתאים לחיתוכיות במקרה?
מחצית מכמות הקמח,כן
יש אפשרות למרוח ממרח 100 אחוז פיסטוק ללא סוכר במקום?
לא יודעת להגיד איך ייצא
אפשר למרוח את החלבונים על העוגה מיד שהיא יוצאת מהתנור? זה לא ממיס אותם?
מישהו ניסה להכין עם קמח ללא גלוטן?
אין בעיה להכין
הי,העוגה טעימה אבל התחתית יצאה לי די יבשה..יש הסבר לזה? תודה רבה רבה
האם אפשר לשמור במקרר ובפריזר??
בטח שאפשר
אני הכנתי כמה פעמים עם קמח ללא גלוטן
משחקת עם הקמחים …בעיקר חצי ללא גלוטן ( מולינו) רבע שקדים או טף ורבע סורגוד
אבל כל פעם משחקת אם מה שיש בבית
תודה רמונה
מעולההההההה
יש מצב שיש סרטון להכנת העוגה
יש כאן https://www.instagram.com/reel/CzoQFK1oXjO/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
איך אפשר להפחית את כמות הסוכר?
הכנתי ויצא מעולה אבל מתוק מידי… האם כדאי להפחית מהבצק?
תודה!
מעט כן