טבעונילחמים ומאפים

חלה רכה בטירוף מקמח פיצה

דצמבר 24, 2019 131 Comments

בואו נדבר רגע על חלות טוב?

כולנו אוהבים להכין בבית חלות, ויש המון סוגים של חלות ויש המון שיטות קליעה לחלות.

פעם כולנו הכרנו קליעה של חלה משלוש רצועות, היום תוכלו למצוא ברחבי הרשת טירוף של קליעת חלות

משלוש ארבע חמש שש ויותר רצועות, לחלה מארבע רצועות למשל אם תפתחו YOUTUBE תמצאו

הרבה יותר מאופציה אחת של קליעה וזה כייף גדול, וכל אחד יכול למצוא את הקליעה שחביבה עליו יותר.

האינסטוש עמוס בסופי שבוע באנשים שקולעים חלות יפיפיות, מעוררות קנאה והשראה, וכולנו רוצים לדעת

לקלוע חלות יפות. עד כאן כולנו מסכימים.

אבל מה קורה שאנחנו לא מצליחים לקלוע חלה בדיוק כמו בסרטון או בתמונה מסויימת?

אנחנו מבואסים לאללה לא? אז זהו, שאני לא כל כך מבינה למה.

וזה לא שאני לא אוהבת לקלוע חלות יפות, אני פשוט חובבת חלות ביתיות,

אני חושבת שכל חלה היא חלה יפה לא משנה אם היא מדוייקת בקליעה שלה,

ישרת זוית או מלכת היופי של החלות. אני רואה אנשים שמשקיעים המון,

לא מצליחים ומתבאסים ממש, והם שוכחים שהם לא מאפייה, שהם בסך הכל אופים משהו

שמהתנור הולך ישירות לשולחן ולבטן של האנשים שהם אוהבים ושהם בחרו לתת להם את החלות.

יש יותר יפה מזה ?

אם יש משהו שהבנתי על עצמי, זה שאני לא טובה בקליעה מדוייקת, תמיד החלה שלי תצא קצת

עקומה ולא סימטרית ולמדתי עם השנים ממש לאהוב את זה. אני לא מוכרת את החלות שלי,

אני מעניקה אותם למשפחה.

תאהבו את הביתי, הלא מושלם, את הבלאדי, את מה שיוצא מהידיים שלכם.

אל תתבאסו ממה שאתם לא, תאהבו את מה שאתם כן.

ולמה אני מדברת איתכם על כל זה ? כי אני פוגשת ים של אנשים בסדנאות שלי ובכלל הרבה אנשים שכותבים לי,

שהם אוהבים את הפשטות שלי ואת זה שאין לי פוזה במאפים, ורק בזכות האנשים האלו, למדתי גם אני לאהוב

את חוסר הדיוק שלי, לא כל אחד יכול להיות טוב בהכל.

אז למה חלה מקמח פיצה? כי אחרי שהכנתי יום אחד בצק לפיצה, ונשאר לי בצק הכנתי חלה,

והיא יצאה רכה בטירוף, אז התחלתי להשתמש בקמח פיצה לחלות שלי, ואני עפה על זה.

קמח פיצה, שנקרא גם קמח 00, נמכר היום בכל סופר, של חברות שונות, לא בדקתי את כולן

אבל אני די בטוחה שכל הקמחים טובים.

בתמונה קלעתי חלה מחמש רצועות, שמרתי לכם את הקליעה שלה בהייליטס של האינסטוש,

ויש שם גם קליעה של ארבע רצועות, ואם זה גדול עליכם, לכו על הקליעה הקלאסית של שלוש רצועות וזהו.

ויש לה בונוס-היא לגמרי טבעונית.

(המרות אפייה בסוף הפוסט למטה)

חלה מקמח פיצה/לשתי חלות גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילוגרם (7 כוסות) קמח פיצה

2 כפות שמרים יבשים

100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר') שמן זית

1 כף מלח דק

500-600 מ״ל מי ברז

לציפוי:

קערה גדולה עם מים

תבנית שטוחה עם הרבה שומשום עליה (לפעמים מערבבת עם גרעיני חמניה, פרג, גרעיני דלעת ומה שאוהבים)

להברשה אחרי אפייה:

שמן זית

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית, ומחצית מכמות המים, לשים למשך דקה, מוסיפים מלח ועוד מים לפי הצורך

עד שמתקבל כדור בצק, ממשיכים ללוש עוד 8 דקות, עד שהבצק רך חלק ונעים למגע.

מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצפו

בשומן מכל צדדיו, זה יישמור עליו שלא יידבק לקערה ושלא יתייבש.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי עד שעתיים.

מוציאים את הבצק למשטח נח לעבודה ומחלקים אותו ל  2 חלקים שווים, וכל אחד מהחלקים מחלקים ל

4-5 חלקים שווים תלוי מכמה רצועות תכינו את החלות שלכם.

אם יש לכם זמן, תנו לכדורים זמן לנוח לפני שאתם קולעים אותם לחלה, בין רבע שעה לשעה יעשה להם ממש טוב.

אם אין לכם זמן, תמשיכו ישירות לקליעת החלה.

קולעים חלות, מכניסים כל חלה לקערה גדולה מלאה מים וטובלים אותה

את אותה פעולה אפשר לעשות מתחת לברז עם מים זורמים, ולא! זה לא הורס את החלה, זה רק יעשה אותה רכה

יותר. מעבירים מיד למשטח שעליו פיזרתם תערובת שומשום ומגלגלים כך שהחלה מצופה כולה  בשומשום.

מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה חוזרת עד שעה.

מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים את החלה כ 35-40 דקות עד שהחלות זהובות.

מוציאים, אפשר למרוח בשמן זית (לא חובה) מצננים מעט ואוכלים.

**החלה במיטבה ביום האפייה, אך ניתן להקפיא אותה כשהיא טריה, עטופה היטב ולהפשיר בעת הצורך.

**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה, ומים אפשר להחליף בחלב.

**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לבן, קמח חלה או קמח לחם לבן

**להכנת חלה מקמחים מלאים-אפשר להמיר 50% בקמח מלא, להוסיך מעט נוזלים ולא לוותר על התפחת

הבצק ככדורים לפחות 1/2 שעה לפני קליעה

 

Print Friendly, PDF & Email

131 Comments

איריס דצמבר 24, 2019 at 10:43 am

מה הוספת לשומשום ?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 10:48 am

גרעיני חמניה או דלעת
הוספתי גם במתכון

Reply
Iris Bar דצמבר 24, 2019 at 11:35 am

מעולה תנוסה בסופ״ש בארוחת חברות

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 2:39 pm

מחכה לשמוע איך יצאה

Reply
אביחי גלדצהלר ספטמבר 17, 2020 at 8:23 pm

אפשר להתפיח במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:31 pm

בטח

Reply
Ruth Carmi דצמבר 26, 2019 at 3:14 pm

הי קרן אם אשתמש בשיטה של הטבלת החלה במים אבל בלי השומשום והגרעינים (שלצערי לא חביבים על הילדות שלי) עדיין יצא קראסט מהמם כמו בתמונה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 3:16 pm

חושבת שכן, אין סיבה שלא

Reply
Ruth Carmi דצמבר 28, 2019 at 4:10 am

יצא מ-ה-מ-ם! כמובטח קרסט מבחוץ ורך ונהדר מבפנים. האם אפשר להפוך אותו ל"חלה מתוקה"?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 6:53 am

תודה רות, את יכולה להוסיף סוכר לחלה כדי שהיא תהיה מתוקה יותר
עוד 100 גר סוכר, ולהוריד מלח ל3/4 כפית,

עידו יולי 17, 2020 at 2:44 pm

היי קרן!
ממש עכשיו שמתי את הבצק להתפחה אז אולי אספיק לתפוס אותך בזמן.
האם הטבילה של החלות הסוף במים היא פשוט פעולה שמחליפה את מריחת הביצה? מה ההבדל בין למרוח ביצה ועליה לשים את השומשום לבין להרטיב במים ואז לשים שומשום?
פעם ראשונה שאופה חלות! מקווה שיצא טעים כמו שזה נראה ונשמע:)
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:20 pm

אם החלה ללא ביצים אין צורך להוסיף ביצה מלמעלה והטבילה במים היא במקום הביצה

Reply
מור אוגוסט 20, 2020 at 8:55 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר?

קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:34 pm

בטח, אין בעיה

Tehila דצמבר 25, 2019 at 9:21 am

אפשר במקום שתי חלות גדולות להכין 4 קטנות?
ובמידה וכן, כמה זמן לאפות?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 10:37 am

בטח שאפשר
זמן האפייה מתקצר תתחילי לבדוק אחרי 15-20 דקות

Reply
Daniel Moyal אוקטובר 12, 2020 at 7:31 pm

היי קרן,
האם אפשר לשים את הבצק במקרר 24 ש׳?
והאם יש צורך להתפיח את הבצק טרם ההכנסה למקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 7:35 pm

אפשר להתפיח במקרר אין צורך בהתפחה קודמת בחוץ

Reply
Tehila דצמבר 25, 2019 at 11:53 am

תודה!

Reply
אילנית דצמבר 25, 2019 at 6:40 pm

מה הכמות לשמרים טריים

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 8:12 pm

2 כפות שמרים יבשים=50 גר שמרים טריים (קוביה או שקית )

Reply
אילנית דצמבר 28, 2019 at 8:44 am

תודה רבה! חייבת לציין שאני אופה הרבה חלות אבל הכנתי את שלך עם כול הטיפים והחלות שלך יצאו הכי טובות!!! לא צילמתי כי לא הספקתי טרפו הכול!

Reply
טלי דצמבר 25, 2019 at 6:54 pm

איך את עושה את הקליעה המהמממת?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 8:11 pm

יש לינק בפוסט לאינסטוש שלי שם יש בהיילייטס את הקליעה

Reply
טלי דצמבר 25, 2019 at 10:26 pm

קצת פזיז מצידי (אך אופייני), לא ראיתי שכבר ציינת בפוסט. נראה מדהים כמו כל האתר. בהחלט ינוסה בקרוב.
תודה רבה!

Reply
גלית אוקטובר 9, 2020 at 2:56 pm

יש אפשרות לשלוח לינק אחר ? אין לי אינסטוש

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:25 pm

לא אין סורי

Reply
חני רפאל דצמבר 29, 2019 at 11:37 pm

היי אשמח לדעת איזה קמח בדיוק השתמשת? יש הרבה חברות פשוט לקמח פיצה על מה את ממליצה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 7:02 am

עובדת לרוב עם הקמחים של הטחנות הגדולות של א״י
את יכולה להזמין גם מהאתר שלהם און ליין זה נח.
בהצלחה

Reply
גילי דצמבר 25, 2019 at 10:27 pm

איזה קמח אפשר במקום קמח פיצה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 7:10 am

קמח לבן רגיל, קמח חלה, קמח לחם

Reply
גם קרן דצמבר 26, 2019 at 6:30 am

היי קרן!
קודם כל, המתכונים שלך מעולים אחד אחד! יש בעיה להכין את הבצק ערב מראש ולהתפיח התפחה ראשונה עד הבוקר במקרר?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 7:13 am

ברור שאפשר! תודה על המחמאות אני הכי שמחה לשמוע

Reply
קרן דצמבר 26, 2019 at 7:28 am

תודה רבה!

Reply
איריס דצמבר 26, 2019 at 10:08 am

היי קרן,
הטבילה עושה רושם של סטארטאפ…
אפשר להשתמש ב "קמח קסם"?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

תודה! בטח אין בעיה עם קמח קסם

Reply
אורנה טימן דצמבר 26, 2019 at 12:41 pm

שתהיי בריאה… אני רעבה רק לראות את התמונות… חייבת לנסות את זה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

כדאי! תודה

Reply
גלי מאי 15, 2020 at 1:14 pm

הי קרן
על איזה אופציה את אופה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:16 pm

עליון תחתון

Reply
Shir דצמבר 29, 2019 at 10:18 am

שלום קרן.
האם מדובר על כף מלח.. או כפית מלח?
( יש סתירה בין מה שכתוב במרכיבים לעומת תגובתך לשאלה בקשר להמרה לחלה מתוקה)
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 10:44 am

כף מלח
התגובה קשורה להמרה לחלה מתוקה ולא למתכון עצמו.

Reply
אתי ינואר 8, 2020 at 9:08 am

למה יוצא לי חלה כבדה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 9:17 am

האם שינית משהו במרכיבים? אם לא אז אולי לא לשת מספיק את הבצק או שלא נתת זמני התפחה כמו שצריך

Reply
שיר ינואר 18, 2020 at 1:21 pm

יש הרבה מתכוני חלות עם ביצה בבצק, מהניסיון שלך בלי ביצה יוצא יותר אוורירי?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 1:32 pm

כל המתכונים טובים וקצת שונים
ממליצה לנסות גם את זה

Reply
רונה ינואר 25, 2020 at 12:50 pm

נראה מהמם! שאלה לגבי הרטבת החלה: במידה ואני לא רוצה לשים שומשום, יש צורך להבריש בביצה על מנת שהחלה תצא שזופה ומבריקה? או שהמים גם יעשו את העבודה? תודה מראש!!!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 3:00 pm

עדיף במקרה זה למרוח בביצה

Reply
ליטל ינואר 31, 2020 at 4:15 pm

את חושבת שאפשר להכין אותה מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2020 at 4:21 pm

ברור

Reply
חן פברואר 5, 2020 at 11:07 am

היי קרן המהממת,
אם אני רוצה להכין את הבצק יום לפני האפייה…
להכין אותו וישר להכניס למקרר או לתת לו לתפוח בחוץ ואז להכניס?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2020 at 11:18 am

להכין ולהכניס ישר להתפחה איטית במקרר:-)

Reply
שרה פברואר 9, 2020 at 11:20 am

קרן, את מפגיזה לאחרונה מתכונים אחד אחד.
איכשהו פיספתי את זאת, אבל הכנתי אותה ביום שישי.
החלה שהכי קורבה לחלת ויז'שניץ שיצאה תחת ידי.
מאוד נהננו.
תודה רבה..מחכה תמיד לניוזלטר ממך.
מתי אוזני המן?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 6:10 pm

משמח מאוד! אזני המן בקרוב ממש

Reply
מיכל וקסלר מרץ 16, 2020 at 5:22 pm

היי קרן,תודה רבה,נהנית מהמתכונים..מה עושים שבזמן האפיה הצמות נפתחות וזה כל כך מתסכל ..

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 5:44 pm

בדרך כלל זה נובע מהתפחה שניה קצרה מדי או רצועות חלה הדוקות מדי

Reply
קרן מרץ 24, 2020 at 12:14 am

היי קרן 🙂
נהנית ממך פה ובאינסטגרם, שאלה לגבי הסוכר- 1/2 כוס זה לא הרבה מדי?
אני אוהבת שהחלות יחסית מלוחות..

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2020 at 7:26 am

ממש לא הרבה לטעמי ולא יוצאות מתוקות .
הסוכר מוסיף להן למרקם אבל את יכולה לשחק קצת עם הכמויות ולהוריד מהסוכר קצת להעלות במלח, לא יקרה כלום

Reply
ליעד מרץ 27, 2020 at 12:31 pm

היי קרן,
המתכון אליפות! מכינה עכשיו שוב בפעם השנייה.
תודה רבה

Reply
טל מרץ 27, 2020 at 1:06 pm

היי, בימים טרופים אלו לא הצלחנו להתארגן על קמח פיצה. הצלחתי למצוא קמח שמרים לפיצה במקום. השאלה מה עדיף במצב כזה? להשתמש בקמח שמרים לפיצה או בקמח לבן+שמרים?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 3:10 pm

קמח שמרים לפיצה זה מעולה

Reply
רותם מרץ 28, 2020 at 1:58 pm

בטעות הוספתי בקמח שמרים לפיצה גם שמרים.. עד כמה זה נורא ?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 2:48 pm

יש מצב שזה יהיה יותר מדי… אבל אם כבר הכנת אז הכי טוב לאפות

Reply
חופית אפריל 2, 2020 at 11:04 pm

אז אם יש לי קמח שמרים לפיצה לוותר על כל כמות השמרים במתכון?

קרן אגם אפריל 2, 2020 at 11:29 pm

בדיוק

לריסה אפריל 2, 2020 at 9:54 pm

היי קרן,
האם יש הבדל בין אפית לחם עם קמח רגיל או קמח פיצה או כל מיני קמחים שמיוחדים למאפה מסוים?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 10:36 pm

כן הקמחים שמיועדים למאפי שמרים כמו קמח לחם/קמח פיצה/קמח חלה הם קמחים ייעודים לבצקי שמרים ומכילים בין היתר יותר גלוטן שחיוני לבצק שמרים

Reply
צחי אפריל 3, 2020 at 5:30 am

היי קרן,
החלה נראית מדהים ואני רוצה להכין לשישי הקרוב, אבל חושש שהקיטשן אייד הקטן שלי לא יהיה מסוגל להתמודד עם 1 קג׳ של קמח. האם ניתן לעשות חצי מתכון רק לחלה אחת?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 6:39 am

בטח, אין בעיה

Reply
יפית אפריל 3, 2020 at 8:55 pm

היי קרן, הכנתי אותה ואוו..טעים טעים
השתמשתי ב30 אחוז קמח מלא והשאר לבן.
שאלה לי: כשהכנתי רצועות לחלה , היו ברצועות מין קרעים קטנים כאלו. מה עשיתי לא בסדר,?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 10:09 pm

קרעים אחרי אפייה? בין הרצועות? לרוב נובע או מקליעה הדוקה מדי או מחוסר זמן בהתפחה

Reply
עופרית מאי 1, 2020 at 4:10 pm

היי, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף מעט גלוטן?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:48 pm

לא עובדת עם גלוטן חיצוני אבל אני מניחה שכן, למרות שהיא תצא מעולה גם מקמח לבן רגיל

Reply
צחי אפריל 5, 2020 at 9:33 am

קרן,
הכנתי את החלה. אכן אוורירית וטעימה אבל..
החלה לא קיבלה צבע אחיד ב35-40 דקות אפייה והקראסט למעלה הפך קשה ויבש מדי לטעמי. מה את חושבת שיכולה להיות הסיבה? אני מניח שכל תנור מתנהג אחרת אז את חושבת שאולי פעם הבאה 180 מעלות?
בנוסף לא אפיתי בטורבו כי קראתי באיזה מקום שזה לא טוב לשמרים, דעתך?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 10:44 am

נסה להוריד טמפרטורה ולהפוך את התבנית במהלך האפייה
יש תנורים שבהם החום לא אחיד ואז יש צורך להפוך את התבנית לצד שני

Reply
אלונה אפריל 25, 2020 at 1:04 pm

הי קרן, מכינה אותה בפעם השלישית!! מתלבטת, טורבו או 2 פסים, איך לאפות?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:09 pm

לא אופה בטורבו אבל אין בעיה

Reply
אלונה אפריל 25, 2020 at 2:10 pm

תודה!!

Reply
Oshrat Carmiel אפריל 22, 2020 at 7:05 pm

הי קרן
האנתי שבוע שעבר מקמח רגיל ויצא מושלם.
הכנתי שוב היום ובדיעבד שמתי לב ששכחתי מלח… מעבר לטעם היה קשה לעצב אותה . את יודעת למה ?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 7:10 pm

או שלא היו מספיק נוזלים או שלא לשת מספיק זמן . צריך לתת המון מנוחה לגלוטן במקרה כזה

Reply
אלכסנדרה מאי 1, 2020 at 11:42 am

אני רוצה להכין חלה אחת בסיר ג'חנון ואחת בקליעה כמו במתכון, האם צריך לאפות אחת אחת בתנור או אפשר ביחד? ואם אופים אחת אחת צריך לעשות משהו לחלה שממתינה לאפיה ?
תודה (:

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 1:02 pm

תראי במתכון של חלת הג׳חנון שם יש את כל התשובות למה ששאלת

Reply
איילתהשחר Ayelet מאי 1, 2020 at 9:56 pm

טוב אז נגיד בפעם באלף שהמתכונים שלך פשוטים זורמים וטעימים !
כיף ענקי לאפות בפשטות ושזה עוד יוצא מוצלח ….
שאלה – אנחנו לא מחובבי השומשום ..לדעתך אםשר לשלב ? האם להרטיב החלה בסוף וגם לשים ביצה/ סילאן ? או שמספיק רק מים ? או רק ביצה?
תודה ושבת נפלאה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:39 pm

תודה איילת, אפשר לקמח ואז לוותר על המים
או ביצה וגם לוותר על המים
או להשאיר מים ומשהו אחר מעל כמו פרג או גרעינים

Reply
איילת מאי 7, 2020 at 8:35 am

הי קרן, תודה על המתכון המעולה. רוצה לנסות להכין עם קמח כוסמין מלא. חושבת שיעבוד?
וגם, אפשר להחליף סוכר בדבש? אם כן, כמה לשים? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:50 pm

אפשר סוכר בדבש אבל אז הבצק ייצא דביק מעט קחי בחשבון 1/3 כוס
אין בעיה קמח מלא להוסיף קצת נוזלים

Reply
שירן אוקטובר 21, 2020 at 8:07 pm

היי,
אני הכנתי את המתכון כלחמניות כמה פעמים ויצאו פשוט מושלמות, כל המתכונים שלך מדהימים 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:05 pm

שמחה לשמוע

Reply
שירלי מאי 21, 2020 at 7:17 pm

מתכון מושלם!
יותר טוב ממאפייה!

Reply
עמית מאי 22, 2020 at 12:52 pm

קרן המהממת, שאלה אולי קצת מצחיקה אבל האם קריטי לכסות בניילון נצמד או שאם לקערה יש מכסה ומכסעם מעל במגבת זה גם עושה את העבודה?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים והאינסטגרם שלך מושלם 🙂

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:47 pm

לא ניסיתי אף פעם בלי למען האמת, אם זו קערה סגורה הרמטית עם מכסה אין בעיה נראה לי

Reply
עמית מאי 24, 2020 at 1:31 pm

טוב אז מעדכנת שעשיתי בלי ניילון נצמד (לקערה שלי יש מכסה ועליו שמתי מגבת – הבצק תפח יפה מאוד) וזה יצא מעולה. מילותיו של בעלי – החלה הכי טעימה שטעמתי בחיי. תודה על מתכון מצויין 🙂

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:06 pm

איך משמח תודה

Reply
ליהי מאי 22, 2020 at 4:39 pm

היי קרן, כשמכינים כמות גדולה משתיים ואופים בנגלות, תמיד האחרונה כבר נראית עייפה ופחות יפה ואוורירית מהאחרות, מה היית ממליצה לעשות עם ההתפחות כשמכינים כמות גדולה? לחלק את הבצק וממש להתפיח לפי האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:00 pm

מקרר

Reply
laura מאי 30, 2020 at 7:25 pm

קרן, זה מתכון כל כך מדויק וכל כך תענוג, להכין, לאכול, כל כך פשוט שפשוט קשה מאוד לפספס.

Reply
קרן אגם מאי 30, 2020 at 9:14 pm

תודה אהובה מקסים מה שכתבת

Reply
חופית יוני 7, 2020 at 10:20 pm

הי קרן,
אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח כוסמין 70%?
באיזה יחס? וכמה מים אצטרך להוסיף?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 11:36 pm

אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח ולהוסיף כמה כפות מים לפי הצורך

Reply
ליאת יוני 12, 2020 at 8:17 pm

ערב טוב קרן המדהימה
רציתי לומר לך שכייף לעקוב אחרייך , בקשר למתכון רשום לאפות את החלות על 200 מעלות האם בטורבו ?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:08 pm

לא בטורבו , חום עליון תחתון

Reply
Orit Goldberg יוני 17, 2020 at 4:06 pm

היי קרן…
דבר ראשון שתדעי שאני מתה על המתכונים שלך!!! כל כך ברורים ופשוטים להכנה
קציתי לשאול כמה חלות יוצאות לך מקילו קמח?

תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:44 pm

תודה רבה! 2 ממש גדולות או 3 בינוניות גדולות

Reply
זוהר יוני 18, 2020 at 5:16 pm

קרן אמאלה את מדהימה והמתכונים שלך וואו! החלה יצאה מ-ט-ו-ר-פ-ת, יותר טעימה מקנויה
וגם יפיפיה. תודה תודה תודה לך!

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 5:24 pm

איזה משמח זוהר תודה

Reply
יעל יוני 25, 2020 at 1:56 pm

היי קרן! קודם כל רוצה להגיד לך שמכינה כל הזמן את החלות שלך, וזו מקמח פיצה היא פשוט אליפות.
האם אפשרי להשאיר את הבצק בלילה כתפיחה ולאפות למחרת? אם כן לכמה זמן?

תודה

Reply
יעל יוני 25, 2020 at 1:57 pm

להשאיר לתפיחה במקרר *

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:09 pm

תודה יעל, אפשר להתפיח במקרר לילה שלם אין בעיה גם עד 24 שעות

Reply
ענת יולי 18, 2020 at 11:08 pm

קרן תודה רבה על מתכון אליפות, מעתה אלו החלות שלי לשבת יצא פשוט מושלם, כל מתכון שלך פשוט יותר טוב מהשני אלופה מהממת❤

Reply
יוסי יולי 23, 2020 at 6:54 pm

הי קרן רציתי לשאול למה לא צריך להתפיח פעמיים לפני הקליעה כמו בהרבה חלות?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:21 pm

יש התפחה של הכדורים
ושר להתפיח שוב אם רוצים אין בעיה

Reply
חוה אוגוסט 20, 2020 at 6:55 am

קרן, המתכון נראה נהדר ואני מצפה בקוצר רוח לנסות! שאלה- האם סוכר חום יתאים במתכון או שיש סיבה ספציפית להשתמש הסוכר לבן? תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 7:21 am

אין בעיה ואפשר להשתמש בסוכר חום

Reply
עומר אוגוסט 20, 2020 at 11:40 am

היי קרן ,
מכינה את החלה באופן קבוע, והיא מדהימה!!
רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר, כמה שעות בערך? והאם להוציא קצת לפני החלוקה לכדורים להתפחה השנייה?
תודה 🙂

Reply
הילה ספטמבר 13, 2020 at 1:25 pm

היי קרן:)
יש לך רעיונות לטופינג נוספים מיוחדים לחלה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:54 pm

כל מה שאוהבים הולך

Reply
מירה ספטמבר 21, 2020 at 8:10 am

שלום,
מחפשת חלה רכה ונתקלתי בחלה שלך…
אודה להבהרה : לא ממש הבנתי- חדש לי לחלוטין
מכניסים כל חלה לקערה גדולה מלאה מים וטובלים אותה – ממש את כל החלה במים? לכמה זמן?
הבצק לא מתפרק /נעשה "מושי "ורטוב?
זה פטנט שיכול לעבוד על כל בצק של לחם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:25 am

טבילה קלה מכל צד ומגלגלים בשומשום
יוצא מדהים

Reply
אביחי גלדצהלר ספטמבר 21, 2020 at 2:52 pm

היי קרן, עשיתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב, לפני כמה ימים יצא מצוין, והיום לא תפח לי משום מה. יש לך מושג מה יכולה להיות הבעיה?
בהתפחה הראשונה הבצק תפח אבל לא הרבה, ואחר כך גם בהתפחות וגם בתנור הוא לא תפח בכלל.

Reply
אביחי גלדצהלר ספטמבר 21, 2020 at 3:14 pm

אוקיי לא רק שזה לא תפח, זה גם לא קיבל צבע, הבצק לא כל כך נאפה (נשאר דביק), וזה מלוח בטירוף.
אני מקווה שלא שמתי מלח במקום סוכר חחחח

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:11 pm

נראה לי שענית לעצמך

Reply
רויטל אוקטובר 8, 2020 at 4:17 pm

היי קרן! אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:42 pm

בטח, רק תוציאי שעה לפני שימוש

Reply
עדן אוקטובר 15, 2020 at 4:54 pm

היי קרן מה קורה?
מתכון מהממם!
יש אפשרות להחליף לקמח פוקאצה במקום רצח פיצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:33 am

ברור

Reply
שי אוקטובר 21, 2020 at 12:46 pm

היי קרן, מתה על המתכונים שלך!
הכנתי כמה פעמים את החלה המנצחת הזו, אבל הפעם אין לי זמן לשתי ההתפחות. אפשר להתפיח את ההתפחה הראשונה בלילה במקרר? אם כן-כמות השמרים צריכה להיות קטנה יותר?
או שאולי פשוט אפשר לקצר את זמן ההתפחה המקורי?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:39 pm

אין בעיה לילה במקרר זה יייצא אחלה
להוריד את השמרים בחצי כפית

Reply
אורי בן דוד נובמבר 12, 2020 at 10:24 pm

היי קרן אולי אספיק לתפוס אותך… ממש רוצה לנסות להכין את החלה אבל להמיר אותה למתוקה. יש לך עצה מה אפשר למרוח עליה אחרי האפייה במקום השמן זית?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:45 am

סירופ סוכר

Reply
בתאל נובמבר 13, 2020 at 4:48 pm

בהתחלה שרק הכרתי אותך, הייתי בוחרת את המתכונים לפי התגובות בבלוג. היום, אין לי ספק שכל מתכון פה משובח והחלטתי לעשות את החלות האלו (אני תמיד מכינה את החלה המקומחת)
אז לדעתי אין פה מספיק תגובות על החלה המטורפת הזאת!! יצאו מושלם!!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 5:37 pm

איזה מהממת את תודה!

Reply

Leave a Comment