בואו נדבר רגע על חלות טוב?
כולנו אוהבים להכין בבית חלות, ויש המון סוגים של חלות ויש המון שיטות קליעה לחלות.
פעם כולנו הכרנו קליעה של חלה משלוש רצועות, היום תוכלו למצוא ברחבי הרשת טירוף של קליעת חלות
משלוש ארבע חמש שש ויותר רצועות, לחלה מארבע רצועות למשל אם תכנסו לערוץ היוטיוב שלי תמצאו
הרבה יותר מאופציה אחת של קליעה וזה כייף גדול, וכל אחד יכול למצוא את הקליעה שחביבה עליו יותר.
האינסטוש עמוס בסופי שבוע באנשים שקולעים חלות יפיפיות, מעוררות קנאה והשראה, וכולנו רוצים לדעת
לקלוע חלות יפות. עד כאן כולנו מסכימים.
אבל מה קורה שאנחנו לא מצליחים לקלוע חלה בדיוק כמו בסרטון או בתמונה מסויימת?
אנחנו מבואסים לאללה לא? אז זהו, שאני לא כל כך מבינה למה.
וזה לא שאני לא אוהבת לקלוע חלות יפות, אני פשוט חובבת חלות ביתיות,
אני חושבת שכל חלה היא חלה יפה לא משנה אם היא מדוייקת בקליעה שלה,
ישרת זוית או מלכת היופי של החלות. אני רואה אנשים שמשקיעים המון,
לא מצליחים ומתבאסים ממש, והם שוכחים שהם לא מאפייה, שהם בסך הכל אופים משהו
שמהתנור הולך ישירות לשולחן ולבטן של האנשים שהם אוהבים ושהם בחרו לתת להם את החלות.
יש יותר יפה מזה ?
אם יש משהו שהבנתי על עצמי, זה שאני לא טובה בקליעה מדוייקת, תמיד החלה שלי תצא קצת
עקומה ולא סימטרית ולמדתי עם השנים ממש לאהוב את זה. אני לא מוכרת את החלות שלי,
אני מעניקה אותם למשפחה.
תאהבו את הביתי, הלא מושלם, את הבלאדי, את מה שיוצא מהידיים שלכם.
אל תתבאסו ממה שאתם לא, תאהבו את מה שאתם כן.
ולמה אני מדברת איתכם על כל זה ? כי אני פוגשת ים של אנשים בסדנאות שלי ובכלל הרבה אנשים שכותבים לי,
שהם אוהבים את הפשטות שלי ואת זה שאין לי פוזה במאפים, ורק בזכות האנשים האלו, למדתי גם אני לאהוב
את חוסר הדיוק שלי, לא כל אחד יכול להיות טוב בהכל.
אז למה חלה מקמח פיצה? כי אחרי שהכנתי יום אחד בצק לפיצה, ונשאר לי בצק הכנתי חלה,
והיא יצאה רכה בטירוף, אז התחלתי להשתמש בקמח פיצה לחלות שלי, ואני עפה על זה.
קמח פיצה, שנקרא גם קמח 00, נמכר היום בכל סופר, של חברות שונות, לא בדקתי את כולן
אבל אני די בטוחה שכל הקמחים טובים.
בתמונה קלעתי חלה מחמש רצועות, שמרתי לכם את הקליעה שלה בהייליטס של האינסטוש,
ואם בא לכם ללמוד עוד סוגי קליעות חלה, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי, בו יש הסברים וטיפים לעבודה עם בצק שמרים.
לחלה זו יש בונוס-היא לגמרי טבעונית.
(המרות אפייה בסוף הפוסט למטה)
חלה מקמח פיצה/לשתי חלות גדולות
(גרסה לחלה מתוקה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילוגרם (7 כוסות) קמח פיצה
2 כפות שמרים יבשים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר') שמן זית
1 כף מלח דק
500-600 מ״ל מי ברז
לציפוי:
קערה גדולה עם מים
תבנית שטוחה עם הרבה שומשום עליה (לפעמים מערבבת עם גרעיני חמניה, פרג, גרעיני דלעת ומה שאוהבים)
להברשה אחרי אפייה:
שמן זית
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית
מוסיפים סוכר, שמן זית, ומחצית מכמות המים, לשים למשך דקה, מוסיפים מלח ועוד מים לפי הצורך
עד שמתקבל כדור בצק, ממשיכים ללוש עוד 8 דקות, עד שהבצק רך חלק ונעים למגע.
מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצפו
בשומן מכל צדדיו, זה יישמור עליו שלא יידבק לקערה ושלא יתייבש.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי עד שעתיים.
מוציאים את הבצק למשטח נח לעבודה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים, וכל אחד מהחלקים מחלקים ל
4-5 חלקים שווים תלוי מכמה רצועות תכינו את החלות שלכם.
אם יש לכם זמן, תנו לכדורים זמן לנוח לפני שאתם קולעים אותם לחלה, בין רבע שעה לשעה יעשה להם ממש טוב.
אם אין לכם זמן, תמשיכו ישירות לקליעת החלה.
קולעים חלות, מכניסים כל חלה לקערה גדולה מלאה מים וטובלים אותה
את אותה פעולה אפשר לעשות מתחת לברז עם מים זורמים, ולא! זה לא הורס את החלה, זה רק יעשה אותה רכה
יותר. מעבירים מיד למשטח שעליו פיזרתם תערובת שומשום ומגלגלים כך שהחלה מצופה כולה בשומשום.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה חוזרת עד שעה.
מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים את החלה כ 35-40 דקות עד שהחלות זהובות.
מוציאים, אפשר למרוח בשמן זית (לא חובה) מצננים מעט ואוכלים.
**לגרסה מתוקה מוסיפים 1/2 כוס סוכר לבצק ועוד 1/2 כוס מי סוכר (סירופ סוכר) למים שבהם טובלים את החלות
**החלה במיטבה ביום האפייה, אך ניתן להקפיא אותה כשהיא טריה, עטופה היטב ולהפשיר בעת הצורך.
**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה, ומים אפשר להחליף בחלב.
**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לבן, קמח חלה או קמח לחם לבן
**להכנת חלה מקמחים מלאים-אפשר להמיר 50% בקמח מלא, להוסיך מעט נוזלים ולא לוותר על התפחת
הבצק ככדורים לפחות 1/2 שעה לפני קליעה
236 Comments
מה הוספת לשומשום ?
גרעיני חמניה או דלעת
הוספתי גם במתכון
מעולה תנוסה בסופ״ש בארוחת חברות
מחכה לשמוע איך יצאה
אפשר להתפיח במקרר ללילה?
בטח
עם מתפיחים במקרר ללילה מתי מכניסים למקרר אחרי הפעולה הראשונה רק ?
התפחה בלילה זה במקרר
היי אפשר גם עם קמח רגיל ??
בוודאי
הי קרן אם אשתמש בשיטה של הטבלת החלה במים אבל בלי השומשום והגרעינים (שלצערי לא חביבים על הילדות שלי) עדיין יצא קראסט מהמם כמו בתמונה?
חושבת שכן, אין סיבה שלא
יצא מ-ה-מ-ם! כמובטח קרסט מבחוץ ורך ונהדר מבפנים. האם אפשר להפוך אותו ל"חלה מתוקה"?
תודה רות, את יכולה להוסיף סוכר לחלה כדי שהיא תהיה מתוקה יותר
עוד 100 גר סוכר, ולהוריד מלח ל3/4 כפית,
היי עבור 2 קילו אני מכפילה את הכמות של כל המרכיבים כן?
כן
היי קרן!
ממש עכשיו שמתי את הבצק להתפחה אז אולי אספיק לתפוס אותך בזמן.
האם הטבילה של החלות הסוף במים היא פשוט פעולה שמחליפה את מריחת הביצה? מה ההבדל בין למרוח ביצה ועליה לשים את השומשום לבין להרטיב במים ואז לשים שומשום?
פעם ראשונה שאופה חלות! מקווה שיצא טעים כמו שזה נראה ונשמע:)
תודה רבה
אם החלה ללא ביצים אין צורך להוסיף ביצה מלמעלה והטבילה במים היא במקום הביצה
אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח, אין בעיה
היי בוקר טוב אפשר ללוש בלי מיקסר רק בידיים?
תמיד!
רציתי לומר לך תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים והמעולים שאת משתפת. כל מתכון יוצא מדהים. תודה רבה רבה♥️
קרן אגם האחת והיחידה , נהנת להכין כל מתכון שלך.
תודה לך ❤
החלות יצאו וווואוווווו!!! הוספתי רק צימוקים, כאלה רכות, אוויריות, תודה!!!
כל מתכון שלך יוצא מושלם, ותמיד שואלים אותי, זה גם המתכון של קרן אגם? :)))
כייף לשמוע סיון תודה!
אפשר במקום שתי חלות גדולות להכין 4 קטנות?
ובמידה וכן, כמה זמן לאפות?
בטח שאפשר
זמן האפייה מתקצר תתחילי לבדוק אחרי 15-20 דקות
היי קרן,
האם אפשר לשים את הבצק במקרר 24 ש׳?
והאם יש צורך להתפיח את הבצק טרם ההכנסה למקרר?
אפשר להתפיח במקרר אין צורך בהתפחה קודמת בחוץ
תודה!
מה הכמות לשמרים טריים
2 כפות שמרים יבשים=50 גר שמרים טריים (קוביה או שקית )
תודה רבה! חייבת לציין שאני אופה הרבה חלות אבל הכנתי את שלך עם כול הטיפים והחלות שלך יצאו הכי טובות!!! לא צילמתי כי לא הספקתי טרפו הכול!
יצא פשוט מעולה אחת חוסלה בערב שישי והשניה למחרת כשהפשרתי מהקפאה וחיממתי מעט. קרן, תודה רבה על המתכון הנפלא אחרי כל כך הרבה מתכונים שניסיתי זאת לגמרי האחת שלי.
שמחה לשמוע רמה תודה
מתכון מעולה . חלה סופנית . נעשו גם לחמניות ויטרפו בשניה וחצי. אלופה
תןדה איריס יקרה
יש הבדל עם אני עושה את החלה עם קמח פיצה או אם קמח לבן רגיל?
שניהם אחלה
קמח פיצה עדיף
איך את עושה את הקליעה המהמממת?
יש לינק בפוסט לאינסטוש שלי שם יש בהיילייטס את הקליעה
קצת פזיז מצידי (אך אופייני), לא ראיתי שכבר ציינת בפוסט. נראה מדהים כמו כל האתר. בהחלט ינוסה בקרוב.
תודה רבה!
יש אפשרות לשלוח לינק אחר ? אין לי אינסטוש
לא אין סורי
היי אשמח לדעת איזה קמח בדיוק השתמשת? יש הרבה חברות פשוט לקמח פיצה על מה את ממליצה
עובדת לרוב עם הקמחים של הטחנות הגדולות של א״י
את יכולה להזמין גם מהאתר שלהם און ליין זה נח.
בהצלחה
וואו!!!! יצא מעולללללה!!!!
היי קרן,
אני אופה מתחילה עם ניסיון מסוים באפיה :-), רוצה להכין את החלה הזו. האם אפשר עם שמן קנולה במקום שמן זית?
ועוד שאלה, בפעם הקודמת החלה יצאה לי טיפה לא אפויה בפנים, בנקודות מסוימות, זה אומר שהחום גבוה מדי? כי בחוץ היא היתה שחומה ויפה. אפיתי על 190 מעלות.
תודה,
גלית
איזה קמח אפשר במקום קמח פיצה?
קמח לבן רגיל, קמח חלה, קמח לחם
היי קרן!
קודם כל, המתכונים שלך מעולים אחד אחד! יש בעיה להכין את הבצק ערב מראש ולהתפיח התפחה ראשונה עד הבוקר במקרר?
תודה!
ברור שאפשר! תודה על המחמאות אני הכי שמחה לשמוע
תודה רבה!
היי קרן,
הטבילה עושה רושם של סטארטאפ…
אפשר להשתמש ב "קמח קסם"?
תודה! בטח אין בעיה עם קמח קסם
שתהיי בריאה… אני רעבה רק לראות את התמונות… חייבת לנסות את זה!
כדאי! תודה
הי קרן
על איזה אופציה את אופה?
עליון תחתון
שלום קרן.
האם מדובר על כף מלח.. או כפית מלח?
( יש סתירה בין מה שכתוב במרכיבים לעומת תגובתך לשאלה בקשר להמרה לחלה מתוקה)
תודה
כף מלח
התגובה קשורה להמרה לחלה מתוקה ולא למתכון עצמו.
למה יוצא לי חלה כבדה?
האם שינית משהו במרכיבים? אם לא אז אולי לא לשת מספיק את הבצק או שלא נתת זמני התפחה כמו שצריך
יש הרבה מתכוני חלות עם ביצה בבצק, מהניסיון שלך בלי ביצה יוצא יותר אוורירי?
כל המתכונים טובים וקצת שונים
ממליצה לנסות גם את זה
נראה מהמם! שאלה לגבי הרטבת החלה: במידה ואני לא רוצה לשים שומשום, יש צורך להבריש בביצה על מנת שהחלה תצא שזופה ומבריקה? או שהמים גם יעשו את העבודה? תודה מראש!!!
עדיף במקרה זה למרוח בביצה
היי קרן,
האם אני יכולה להשתמש בקמח שמרים לפיצה של אוסם? ואז מן הסתם אני לא צריכה לשים שמרים יבשים נכון?
תודה רבה!!
בדיוק
החלה יצאה מושלם! לאחר נסיונות רבים של 8 שנות נשואים, הגיע הרגע, בו בעלי אמר, שזו החלה הכי טעימה שאכל מימיו. תודה❤
הכי משמחת תודה
את חושבת שאפשר להכין אותה מקמח כוסמין לבן?
ברור
היי קרן המהממת,
אם אני רוצה להכין את הבצק יום לפני האפייה…
להכין אותו וישר להכניס למקרר או לתת לו לתפוח בחוץ ואז להכניס?
להכין ולהכניס ישר להתפחה איטית במקרר:-)
קרן, את מפגיזה לאחרונה מתכונים אחד אחד.
איכשהו פיספתי את זאת, אבל הכנתי אותה ביום שישי.
החלה שהכי קורבה לחלת ויז'שניץ שיצאה תחת ידי.
מאוד נהננו.
תודה רבה..מחכה תמיד לניוזלטר ממך.
מתי אוזני המן?
משמח מאוד! אזני המן בקרוב ממש
היי קרן, האם אפשר לעשות בחלק מהבצק עוגת שמרים?
זה בצק שפחות מתאים לעוגה כי בבצקים של עוגות יש ביצים חמאה וחלב
אבל זה לא אומר שאי אפשר ושזה לא ייצא טעים
היי קרן,תודה רבה,נהנית מהמתכונים..מה עושים שבזמן האפיה הצמות נפתחות וזה כל כך מתסכל ..
בדרך כלל זה נובע מהתפחה שניה קצרה מדי או רצועות חלה הדוקות מדי
היי קרן 🙂
נהנית ממך פה ובאינסטגרם, שאלה לגבי הסוכר- 1/2 כוס זה לא הרבה מדי?
אני אוהבת שהחלות יחסית מלוחות..
ממש לא הרבה לטעמי ולא יוצאות מתוקות .
הסוכר מוסיף להן למרקם אבל את יכולה לשחק קצת עם הכמויות ולהוריד מהסוכר קצת להעלות במלח, לא יקרה כלום
היי קרן,
המתכון אליפות! מכינה עכשיו שוב בפעם השנייה.
תודה רבה
היי, בימים טרופים אלו לא הצלחנו להתארגן על קמח פיצה. הצלחתי למצוא קמח שמרים לפיצה במקום. השאלה מה עדיף במצב כזה? להשתמש בקמח שמרים לפיצה או בקמח לבן+שמרים?
תודה!
קמח שמרים לפיצה זה מעולה
בטעות הוספתי בקמח שמרים לפיצה גם שמרים.. עד כמה זה נורא ?
יש מצב שזה יהיה יותר מדי… אבל אם כבר הכנת אז הכי טוב לאפות
אז אם יש לי קמח שמרים לפיצה לוותר על כל כמות השמרים במתכון?
בדיוק
היי קרן,
האם יש הבדל בין אפית לחם עם קמח רגיל או קמח פיצה או כל מיני קמחים שמיוחדים למאפה מסוים?
כן הקמחים שמיועדים למאפי שמרים כמו קמח לחם/קמח פיצה/קמח חלה הם קמחים ייעודים לבצקי שמרים ומכילים בין היתר יותר גלוטן שחיוני לבצק שמרים
היי קרן,
החלה נראית מדהים ואני רוצה להכין לשישי הקרוב, אבל חושש שהקיטשן אייד הקטן שלי לא יהיה מסוגל להתמודד עם 1 קג׳ של קמח. האם ניתן לעשות חצי מתכון רק לחלה אחת?
תודה מראש!
בטח, אין בעיה
יצאו מעולות, רכות מאד
תודה
היי קרן, הכנתי אותה ואוו..טעים טעים
השתמשתי ב30 אחוז קמח מלא והשאר לבן.
שאלה לי: כשהכנתי רצועות לחלה , היו ברצועות מין קרעים קטנים כאלו. מה עשיתי לא בסדר,?
קרעים אחרי אפייה? בין הרצועות? לרוב נובע או מקליעה הדוקה מדי או מחוסר זמן בהתפחה
בא לי להכין סנדוויצ’ים מהילה הזאת. כמה חלות אישיות יצאו מאת?
מה הכוונה חלות אישיות, לחמניות? מניחה שאם תחלקי את הבצק לכדורים של 110 גר ייצאו לך 14-15 לחמניות
היי, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף מעט גלוטן?
לא עובדת עם גלוטן חיצוני אבל אני מניחה שכן, למרות שהיא תצא מעולה גם מקמח לבן רגיל
קרן,
הכנתי את החלה. אכן אוורירית וטעימה אבל..
החלה לא קיבלה צבע אחיד ב35-40 דקות אפייה והקראסט למעלה הפך קשה ויבש מדי לטעמי. מה את חושבת שיכולה להיות הסיבה? אני מניח שכל תנור מתנהג אחרת אז את חושבת שאולי פעם הבאה 180 מעלות?
בנוסף לא אפיתי בטורבו כי קראתי באיזה מקום שזה לא טוב לשמרים, דעתך?
תודה!
נסה להוריד טמפרטורה ולהפוך את התבנית במהלך האפייה
יש תנורים שבהם החום לא אחיד ואז יש צורך להפוך את התבנית לצד שני
הי קרן, מכינה אותה בפעם השלישית!! מתלבטת, טורבו או 2 פסים, איך לאפות?
לא אופה בטורבו אבל אין בעיה
תודה!!
היי קרן, תודה על מתכונים מדהימים! עשיתי את החלה פעמים, בשתיהן היא יצאה טעימה בטירוף, אבל בפעם הראשונה היא יצאה עם קרסט משגע ורכה מבפנים. בפעם השניה, חלה טעימה ורכה אבל ללא קרסט בכלל. בשני המקרים שמתי את החלה תחת הברז. אשמח לשמוע את עצתך איך אקבל שוב את הקרסט המהמם. תודה
אולי הורדת בסוכר? או הקמח היה שונה
נסי להגביר חום תנור בהתחלה לפחות בשביל הקראסט
הי קרן
האנתי שבוע שעבר מקמח רגיל ויצא מושלם.
הכנתי שוב היום ובדיעבד שמתי לב ששכחתי מלח… מעבר לטעם היה קשה לעצב אותה . את יודעת למה ?
או שלא היו מספיק נוזלים או שלא לשת מספיק זמן . צריך לתת המון מנוחה לגלוטן במקרה כזה
אני רוצה להכין חלה אחת בסיר ג'חנון ואחת בקליעה כמו במתכון, האם צריך לאפות אחת אחת בתנור או אפשר ביחד? ואם אופים אחת אחת צריך לעשות משהו לחלה שממתינה לאפיה ?
תודה (:
תראי במתכון של חלת הג׳חנון שם יש את כל התשובות למה ששאלת
טוב אז נגיד בפעם באלף שהמתכונים שלך פשוטים זורמים וטעימים !
כיף ענקי לאפות בפשטות ושזה עוד יוצא מוצלח ….
שאלה – אנחנו לא מחובבי השומשום ..לדעתך אםשר לשלב ? האם להרטיב החלה בסוף וגם לשים ביצה/ סילאן ? או שמספיק רק מים ? או רק ביצה?
תודה ושבת נפלאה
תודה איילת, אפשר לקמח ואז לוותר על המים
או ביצה וגם לוותר על המים
או להשאיר מים ומשהו אחר מעל כמו פרג או גרעינים
הי קרן, תודה על המתכון המעולה. רוצה לנסות להכין עם קמח כוסמין מלא. חושבת שיעבוד?
וגם, אפשר להחליף סוכר בדבש? אם כן, כמה לשים? תודה!
אפשר סוכר בדבש אבל אז הבצק ייצא דביק מעט קחי בחשבון 1/3 כוס
אין בעיה קמח מלא להוסיף קצת נוזלים
היי,
אני הכנתי את המתכון כלחמניות כמה פעמים ויצאו פשוט מושלמות, כל המתכונים שלך מדהימים 🙂
שמחה לשמוע
מתכון מושלם!
יותר טוב ממאפייה!
קרן המהממת, שאלה אולי קצת מצחיקה אבל האם קריטי לכסות בניילון נצמד או שאם לקערה יש מכסה ומכסעם מעל במגבת זה גם עושה את העבודה?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים והאינסטגרם שלך מושלם 🙂
לא ניסיתי אף פעם בלי למען האמת, אם זו קערה סגורה הרמטית עם מכסה אין בעיה נראה לי
טוב אז מעדכנת שעשיתי בלי ניילון נצמד (לקערה שלי יש מכסה ועליו שמתי מגבת – הבצק תפח יפה מאוד) וזה יצא מעולה. מילותיו של בעלי – החלה הכי טעימה שטעמתי בחיי. תודה על מתכון מצויין 🙂
איך משמח תודה
היי קרן, כשמכינים כמות גדולה משתיים ואופים בנגלות, תמיד האחרונה כבר נראית עייפה ופחות יפה ואוורירית מהאחרות, מה היית ממליצה לעשות עם ההתפחות כשמכינים כמות גדולה? לחלק את הבצק וממש להתפיח לפי האפייה?
מקרר
היי לא הבנתי את השלב עם המים? שמים את החלה בקערה גדולה עם מים מכניסים ומוציאם פעם אחת? זה לא הורס את הבצק? ואם מץחת לברז מחזיקים אוץה ביד? אם תוכלי לפרט על השלב עם המים בבקשה
אחרי קליעה טובלים את החלה משני הצדדים בזריזות ומוציאים
אני רוחצת בברז קצת כמו שמחזיקים תינוק באמבטיה
קרן, זה מתכון כל כך מדויק וכל כך תענוג, להכין, לאכול, כל כך פשוט שפשוט קשה מאוד לפספס.
תודה אהובה מקסים מה שכתבת
הי קרן,
אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח כוסמין 70%?
באיזה יחס? וכמה מים אצטרך להוסיף?
תודה
אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח ולהוסיף כמה כפות מים לפי הצורך
ערב טוב קרן המדהימה
רציתי לומר לך שכייף לעקוב אחרייך , בקשר למתכון רשום לאפות את החלות על 200 מעלות האם בטורבו ?
לא בטורבו , חום עליון תחתון
לאפות בטורבו?
חום עליון תחתון
לא היה לי קמח לפיצה רק קמח שמרים לפיצה והבצק יצא לי ממש דביק… מה עשיתי לא בסדר שאדע לפעם הבאה
אין שום הבדל בקמח, הוספת יותר מדי נוזלים, להוסיף קמח ולייצב בחזרה את הבצק
היי קרן…
דבר ראשון שתדעי שאני מתה על המתכונים שלך!!! כל כך ברורים ופשוטים להכנה
קציתי לשאול כמה חלות יוצאות לך מקילו קמח?
תודה
תודה רבה! 2 ממש גדולות או 3 בינוניות גדולות
קרן אמאלה את מדהימה והמתכונים שלך וואו! החלה יצאה מ-ט-ו-ר-פ-ת, יותר טעימה מקנויה
וגם יפיפיה. תודה תודה תודה לך!
איזה משמח זוהר תודה
היי קרן! קודם כל רוצה להגיד לך שמכינה כל הזמן את החלות שלך, וזו מקמח פיצה היא פשוט אליפות.
האם אפשרי להשאיר את הבצק בלילה כתפיחה ולאפות למחרת? אם כן לכמה זמן?
תודה
להשאיר לתפיחה במקרר *
תודה יעל, אפשר להתפיח במקרר לילה שלם אין בעיה גם עד 24 שעות
קרן תודה רבה על מתכון אליפות, מעתה אלו החלות שלי לשבת יצא פשוט מושלם, כל מתכון שלך פשוט יותר טוב מהשני אלופה מהממת❤
הי קרן רציתי לשאול למה לא צריך להתפיח פעמיים לפני הקליעה כמו בהרבה חלות?
יש התפחה של הכדורים
ושר להתפיח שוב אם רוצים אין בעיה
קרן, המתכון נראה נהדר ואני מצפה בקוצר רוח לנסות! שאלה- האם סוכר חום יתאים במתכון או שיש סיבה ספציפית להשתמש הסוכר לבן? תודה 🙂
אין בעיה ואפשר להשתמש בסוכר חום
היי קרן ,
מכינה את החלה באופן קבוע, והיא מדהימה!!
רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר, כמה שעות בערך? והאם להוציא קצת לפני החלוקה לכדורים להתפחה השנייה?
תודה 🙂
היי קרן:)
יש לך רעיונות לטופינג נוספים מיוחדים לחלה?
תודה רבה!
כל מה שאוהבים הולך
שלום,
מחפשת חלה רכה ונתקלתי בחלה שלך…
אודה להבהרה : לא ממש הבנתי- חדש לי לחלוטין
מכניסים כל חלה לקערה גדולה מלאה מים וטובלים אותה – ממש את כל החלה במים? לכמה זמן?
הבצק לא מתפרק /נעשה "מושי "ורטוב?
זה פטנט שיכול לעבוד על כל בצק של לחם?
טבילה קלה מכל צד ומגלגלים בשומשום
יוצא מדהים
היי קרן, עשיתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב, לפני כמה ימים יצא מצוין, והיום לא תפח לי משום מה. יש לך מושג מה יכולה להיות הבעיה?
בהתפחה הראשונה הבצק תפח אבל לא הרבה, ואחר כך גם בהתפחות וגם בתנור הוא לא תפח בכלל.
אוקיי לא רק שזה לא תפח, זה גם לא קיבל צבע, הבצק לא כל כך נאפה (נשאר דביק), וזה מלוח בטירוף.
אני מקווה שלא שמתי מלח במקום סוכר חחחח
נראה לי שענית לעצמך
היי קרן! אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר?
בטח, רק תוציאי שעה לפני שימוש
היי קרן מה קורה?
מתכון מהממם!
יש אפשרות להחליף לקמח פוקאצה במקום רצח פיצה?
ברור
היי קרן, מתה על המתכונים שלך!
הכנתי כמה פעמים את החלה המנצחת הזו, אבל הפעם אין לי זמן לשתי ההתפחות. אפשר להתפיח את ההתפחה הראשונה בלילה במקרר? אם כן-כמות השמרים צריכה להיות קטנה יותר?
או שאולי פשוט אפשר לקצר את זמן ההתפחה המקורי?
תודה!
אין בעיה לילה במקרר זה יייצא אחלה
להוריד את השמרים בחצי כפית
היי קרן אולי אספיק לתפוס אותך… ממש רוצה לנסות להכין את החלה אבל להמיר אותה למתוקה. יש לך עצה מה אפשר למרוח עליה אחרי האפייה במקום השמן זית?
סירופ סוכר
היי קרן
אם אני רוצה חלה אחת ולא שתיים אפשר פשוט לחתוך את הכמות לחצי?
תודה
כן בטח
בהתחלה שרק הכרתי אותך, הייתי בוחרת את המתכונים לפי התגובות בבלוג. היום, אין לי ספק שכל מתכון פה משובח והחלטתי לעשות את החלות האלו (אני תמיד מכינה את החלה המקומחת)
אז לדעתי אין פה מספיק תגובות על החלה המטורפת הזאת!! יצאו מושלם!!!!
איזה מהממת את תודה!
חג שמח
אני מכינה את החלות, וזו הפעם ביחידה, שהחלות ברמת צרחות
רציתי לדעת בבקשה, משקל של כל כדור, בחלוקה
הכל נכון לגבי חלה ביתית ולא מושלמת…העיקר, טעימה, עם הלב שלי בפניםאבל עדיין בשביל הידע הכללי, אשמח לגעת בבקשה
תודה ושבת שלום
תודה בדרכ כל כדור סביב 150-200 גר
תודה על מתכונים ברורים וטעימים , אוהבת ונהנת מאוד לעקוב אחריך…אני מכינה את החלה בכל יום שישי באופן קבוע , רציתי לבדוק איתך מה אפשר להכין מהבצק שנותר לי חוץ מחלה
תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים ….
אני נהנת מאוד לעקוב אחריך
רציתי לבדוק איתך ברשותך
נותר לי בצק …מה ניתן להכין מהבצק הזה חוץ מחלה ?
תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים , נהנת מאוד לעקוב אחריך …
אשמח לדעת מה ניתן להכין עם הבצק הזה שנותר לי
תודה
לחמניות, פיצה, בייגלה ירושלמי
שאלות של תמימות אדירה, ושל מי שעושה את צעדיו הראשונים במטבח – אני יכול להכין את נמתכון הזה בלישה ביד? בלי מיקסר? ועוד שאלת צעירות – ״לעטוף את הבצק בניילון״, הכוונה לעטוף את הכדור? איך הוא יתפח בלי אוויר? אנא עזרתך לאב לשלוש שמנסה לשפר בידוד שהפך לסגר
הי עודד
לישה ידנית אחלה, 8 דק רצופות עד שהבצק חלק וגמיש
להכניס לקערה משומנת ולכסות את הקערה בניילון.
בהצלחה
תשמעי – יצא מ ד ה י ם! עכשיו אני רוצה גם להכין פיצה, להשתמש בבצק הזה או שיש המלצה אחרת?
אפשר בבצק הזה חופשי
קרן אהובה בפעם הראשונה יצא לי מושלם !!והפעם אני לא יודעת מה קרה אבל הבצק לא מספיק תפח.. הוא היה בחדר עם חימום ושמיכות, מה הסיבה שזה יכול לקרות?
שאלה קצת תמימה אבל אפשרי להכין בלישה ידנית (המיקסר התקלקל…)
בהחלט
לישה של 10 דק רצופות
היי, אפיה בטורבו? או?תודה
לא אופה בטורבו
היי
האם אפשר לערבב בין קמח פיצה להתפחה קצרה – עד שעתיים לבין קמח פיצה להצפחה ארוכה של לילה ?
תודה
לא הבנתי מה השאלה סורי, קמח פיצה יש רק אחד לא?
יצא מושששששלם!!!!! איזו אליפות! יותר טובה בעיניי אפילו מויז׳ניץ…
קרן אלופה, שבוע שעבר הכנתי את החלות עם קמח פיצה רגיל ויצא מהמםםםם…. אבל רציתי לשאול אם אוכל השבוע לעשות אותן עם קמח רענניס פיצה? או שבגלל שזקוק ליותר שעות התפחה לפי הרשום באריזה בגלל סוג הקמח, לוותר?
הי קרן,
אני רוצה להכין כמות כפולה בשביל שאוכל לעשות הפרשת חלה,
אני יודעת שלשנות כמויות לפעמים יש שינוים.
אני יכולה פשוט להכפיל את הכמות הרשומה כאן? או לשנות משהו?
אין בעיה להכפיל במתכון
ועוד שאלה אחת…
האם זו חלה מתאימה לפיזור מלמעלה של בצל מטוגן?
כן
הכנתי היום שוב…יותר טוב מהפעם הראשונה..
תקשיבי, השם יברך אותך. פשוט מושלם!! אני בהלם שזה יצא מהידיים שלי!
תודה רבה יקרה ושבת שלום!
ודה רה שני מקסימה!
[…] אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה […]
היי קרן בוקר טוב . רציתי לשאול אם אני רוצה להמיר את החלה לילה מתוקה במה אני יכולה להחליף את מריחת השמן זית בסוף על מנת לקבל קראסט טוב אך לא מלוח
ביצה לפני אפייה ושומשום וכלום אחרי
כדי להפוך את החלה לטיפה יותר מתוקה האם אפשר להוסיף קצת דבש? אם כן כמה והאם לשנות אתה הציפוי של העוגה לפני האפייה?
אפשר להוסיף 1/3 כוס דבש ולהוריד קצת מים
בציפוי עדיף להבריש בביצה ואחרי אפייה לערבב מים רותחים עם דבש ולהבריש
היי קרן, תודה רבה על המתכון!
האם ניתן לעשות את ההתפחה האחרונה (כשהחלטת כבר קלועות) במהלך הלילה במקרר? ובבוקר לאפות
זה אפשרי אבל פחות מומלץ מחשש שזה יותר מדי זמן
היי מתכון מושלם. עושה אותו הרבה.
יש לך עצה מה לעשות אם שכחתי לשים מלח והבצק כבר עטוף בשמן ועבר להתפחה?
להוציא מ התפחה ולהוסיף מלח
רציתי לומר לך תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים והמעולים שאת משתפת. כל מתכון יוצא מדהים. תודה רבה רבה♥️
תודה!
היי קרן
אם אני מתפיחה במקרר, מתי אני צריכה לתת לבצק לנוח בחוץ אחרי שהוצאתי מהמקרר?
מה סדר הדברים אחרי ההתפחה במקרר ללילה ..
תודה!
אחרי מקרר תחלקי לכדורים ותני להם לתפוח שוב בחוץ 40-45 דק ואז לקלוע חלה ולהתפיח שוב
תודה רבה ❤️
שלום
אני לא מסתדרת עם המידות והמשקלים.
לקחתי כוס מידה ומדדתי את הסוכר:
100 גר' יצא פחות מחצי כוס.
באותה כוס מידה מדדתי את השמן:
50 גרם שמן זית יצא יותר מרבע כוס.
הרי משקל סגולי של שמן וסוכר שונים זה מזה.
אבל עכשיו לא יודעת לפי מה ללכת במתכון, לפי המשקל או לפי הנפח?
ככלל אני תמיד מעדיפה משקלים, אין מקום לטעות…
אודה להכוונה
משקל של
הכל ממש מדוייק אולי את לא משתמשת בכוס הנכונה, בכל אופן בין אם את מחליטה לעבוד לפי כוסות או לפי גרמים הכל מדוייק במתכון
תודה, מתכון נהדר, יצאו לי שתי חלות ענקיות, לא מצליחה להעביר תמונה
שמחה לשמוע
אפשר במקום קמח פיצה קמח מניטובה לבן?
יצא מעולה
שמחה לשמוע שבת שלום
הי קרן, האם זה המתכון לחלה משתי רצועות? אם לא אשמח אם תפני אותי לשם המתכון המתאים. ♥️♥️♥️
היי קרן, האם ניתן ןהשתמש בקמח רימצ'ינטה?
חלקית
הי קרן, תודה על המתכונים המעולים שלך, שכל בני הבית נהנים מהם!
רציתי לשאול לגבי החלה, האם אפשרי להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר?
אם כן בצאתו מהמקרר אפשר לעבוד בו מייד? תודה
בטח שאפשר לילה במקרר,ואז אני ממליצה לתת לבצק לעמוד איזה 1/2 שעה לפני עבודה
הי קרן, אני מכינה חלות לפי מתכון זה כבר יותר משנה, ויוצא מעולה וטעים. אבל בזמן אחרון התחילו להופיע לי קרעים בזמן ההתפחה השניה. מה יכולה להיות הסיבה?
אולי התפחת יתר?
היי קרן, קלעתי את החלות , לא טבלתי אותם במים , ולאחר התפחה של שעתיים על השיש כשהן כבר תפחו בגלל אילוצי זמן הכנסתי למקרר למשך הלילה מכוסות.
האם זה עדיין בסדר? להכניס אותן לאפייה ישר מהמקרר או לתת להן זמן בטמפרטורת החדר לפני? את ממליצה עדיין לטבול אותן במים?
תודה! ☺️
הי קרן תודה על מתכונים נפלאים• לא ראיתי אם כבר ענית על זה אז שואלת – אני רוצה להתפיח ולהכין את הכל היום אבל רק לאפות מחר בבוקר- להכניס את החלות הקלועות למקרר ? זה אפשרי? תודה
אני פחות אוהבת להשאיר חלב קלועה כל הלילה במקרר אבל אם זה יקרה מאוחר יותר ומחר מוקדם בבוקר תאפי אני מניחה שזה יהיה בסדר
מתכון מעולה. הכנתי אתמול אחרי כמה נפילות שהורידו לי את הביטחון עם חלות.
איזה משמח!
אפיתי היום עם קמח רגיל. יצא נהדר. תודה
הי, אפשר להכין את הבצק הערב , לשים במקרר ומחר להוציא ולהתפיח בחוץ? לחסוך זמן…
הבצק ייתפח במקרר אין צורך להתפיח שוב
אם מכינים יום מראש – באיזה שלב להכניס למקרר?
ללוש בצק ולהכניס למקרר להתפחה
אני מכינה את החלה קבוע והיא ממש טעימה תודה! רק דבר אחד היא נרטבת לאחר האפייה מלמטה, ניסיתי להוציא את נייר האפייה בתום האפייה, כיסיתי במגבת ועדיין רטובה אני צריכה להפעיל תנור לפני האוכל ולאפות את הצד הלח. אני תוהה אם זה בגלל שאני מרטיבה אותה במים מלמטה כמו שרשמת אולי עדיף לשים מים רק מלמעלה?
אני מרטיבה את החלות בברז וזה לא קורה
נסי להעביר אותה לרשת צינון אחרי תנור ולא להשאיר בתבנית