טבעונילחמים ומאפים

חלה רכה בטירוף מקמח פיצה

דצמבר 24, 2019 34 Comments

בואו נדבר רגע על חלות טוב?

כולנו אוהבים להכין בבית חלות, ויש המון סוגים של חלות ויש המון שיטות קליעה לחלות.

פעם כולנו הכרנו קליעה של חלה משלוש רצועות, היום תוכלו למצוא ברחבי הרשת טירוף של קליעת חלות

משלוש ארבע חמש שש ויותר רצועות, לחלה מארבע רצועות למשל אם תפתחו YOUTUBE תמצאו

הרבה יותר מאופציה אחת של קליעה וזה כייף גדול, וכל אחד יכול למצוא את הקליעה שפשוטה לו יותר.

האינסטוש עמוס בסופי שבוע באנשים שקולעים חלות יפיפיות, מעוררות קנאה והשראה, וכולנו רוצים לדעת

לקלוע חלות יפות. עד כאן כולנו מסכימים.

אבל מה קורה שאנחנו לא מצליחים לקלוע חלה בדיוק כמו בסרטון או בתמונה מסויימת? אנחנו מבואסים לאללה לא?

אז זהו, שאני לא כל כך מבינה למה. וזה לא שאני לא אוהבת לקלוע חלות יפות, אני פשוט חובבת חלות ביתיות,

אני חושבת שכל חלה היא חלה יפה לא משנה אם היא מדוייקת בקליעה שלה, ישרת זוית או מלכת היופי של החלות.

אני רואה אנשים שמשקיעים המון, לא מצליחים ומתבאסים ממש, והם שוכחים שהם לא מאפייה, שהם בסך הכל אופים משהו

שמהתנור הולך ישירות לשולחן ולבטן של האנשים שהם אוהבים ושהם בחרו לתת להם את החלות.

יש יותר יפה מזה ?

אם יש משהו שהבנתי על עצמי, זה שאני לא טובה בקליעה מדוייקת, תמיד החלה שלי תצא קצת עקומה ולא סימטרית

ולמדתי עם השנים ממש לאהוב את זה. אני לא מוכרת את החלות שלי, אני מעניקה אותם למשפחה.

תאהבו את הביתי, הלא מושלם, את הבלאדי, את מה שיוצא מהידיים שלכם.

אל תתבאסו ממה שאתם לא, תאהבו את מה שאתם כן.

ולמה אני מדברת איתכם על כל זה ? כי אני פוגשת ים של אנשים בסדנאות שלי ובכלל הרבה אנשים שכותבים לי,

שהם אוהבים את הפשטות שלי ואת זה שאין לי פוזה במאפים, ורק בזכות האנשים האלו, למדתי גם אני לאהוב

את חוסר הדיוק שלי, לא כל אחד יכול להיות טוב בהכל.

אז למה חלה מקמח פיצה? כי אחרי שהכנתי יום אחד בצק לפיצה, ומשאר לי בצק הכנתי חלה,

והיא יצאה רכה בטירוף, אז התחלתי להשתמש בקמח פיצה לחלות שלי, ואני עפה על זה.

קמח פיצה, שנקרא גם קמח 00, נמכר היום בכל סופר, של חברות שונות, לא בדקתי את כולן

אבל אני די בטוחה שכל הקמחים טובים.

בתמונה קלעתי חלה מחמש רצועות, שמרתי לכם את הקליעה שלה בהייליטס של האינסטוש,

ויש שם גם קליעה של ארבע רצועות, ואם זה גדול עליכם, לכו על הקליעה הקלאסית של שלוש רצועות וזהו.

ויש לה בונוס-היא לגמרי טבעונית.

(המרות אפייה בסוף הפוסט למטה)

חלה מקמח פיצה/לשתי חלות גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילוגרם (7 כוסות) קמח פיצה

2 כפות שמרים יבשים

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית

1 כף מלח דק

500-600 מ״ל מי ברז

לציפוי:

קערה גדולה עם מים

תבנית שטוחה עם הרבה שומשום עליה (לפעמים מערבבת עם גרעיני חמניה, פרג, גרעיני דלעת ומה שאוהבים)

להברשה אחרי אפייה:

שמן זית

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית, ומחצית מכמות המים, לשים למשך דקה, מוסיפים מלח ועוד מים לפי הצורך

עד שמתקבל כדור בצק, ממשיכים ללוש עוד 8 דקות, עד שהבצק רך חלק ונעים למגע.

מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצפו

בשומן מכל צדדיו, זה יישמור עליו שלא יידבק לקערה ושלא יתייבש.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי עד שעתיים.

מוציאים את הבצק למשטח נח לעבודה ומחלקים אותו ל  2 חלקים שווים, וכל אחד מהחלקים מחלקים ל

4-5 חלקים שווים תלוי מכמה רצועות תכינו את החלות שלכם.

אם יש לכם זמן, תנו לכדורים זמן לנוח לפני שאתם קולעים אותם לחלה, בין רבע שעה לשעה יעשה להם ממש טוב.

אם אין לכם זמן, תמשיכו ישירות לקליעת החלה.

קולעים חלות, מכניסים כל חלה לקערה גדולה מלאה מים וטובלים אותה

את אותה פעולה אפשר לעשות מתחת לברז עם מים זורמים, ולא! זה לא הורס את החלה, זה רק יעשה אותה רכה

יותר. מעבירים מיד למשטח שעליו פיזרתם תערובת שומשום ומגלגלים כך שהחלה מצופה כולה  בשומשום.

מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה חוזרת עד שעה.

מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים את החלה כ 35-40 דקות עד שהחלות זהובות.

מוציאים, אפשר למרוח בשמן זית (לא חובה) מצננים מעט ואוכלים.

**החלה במיטבה ביום האפייה, אך ניתן להקפיא אותה כשהיא טריה, עטופה היטב ולהפשיר בעת הצורך.

**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה, ומים אפשר להחליף בחלב.

**קמח פיצה אםשר להמיר בקמח לבן, קמח חלה או קמח לחם לבן

**להכנת חלה מקמחים מלאים-אפשר להמיר 50% בקמח מלא, להוסיך מעט נוזלים ולא לוותר על התפחת

הבצק ככדורים לפחות 1/2 שעה לפני קליעה

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

איריס דצמבר 24, 2019 at 10:43 am

מה הוספת לשומשום ?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 10:48 am

גרעיני חמניה או דלעת
הוספתי גם במתכון

Reply
Iris Bar דצמבר 24, 2019 at 11:35 am

מעולה תנוסה בסופ״ש בארוחת חברות

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 2:39 pm

מחכה לשמוע איך יצאה

Reply
Ruth Carmi דצמבר 26, 2019 at 3:14 pm

הי קרן אם אשתמש בשיטה של הטבלת החלה במים אבל בלי השומשום והגרעינים (שלצערי לא חביבים על הילדות שלי) עדיין יצא קראסט מהמם כמו בתמונה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 3:16 pm

חושבת שכן, אין סיבה שלא

Reply
Ruth Carmi דצמבר 28, 2019 at 4:10 am

יצא מ-ה-מ-ם! כמובטח קרסט מבחוץ ורך ונהדר מבפנים. האם אפשר להפוך אותו ל"חלה מתוקה"?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 6:53 am

תודה רות, את יכולה להוסיף סוכר לחלה כדי שהיא תהיה מתוקה יותר
עוד 100 גר סוכר, ולהוריד מלח ל3/4 כפית,

Tehila דצמבר 25, 2019 at 9:21 am

אפשר במקום שתי חלות גדולות להכין 4 קטנות?
ובמידה וכן, כמה זמן לאפות?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 10:37 am

בטח שאפשר
זמן האפייה מתקצר תתחילי לבדוק אחרי 15-20 דקות

Reply
Tehila דצמבר 25, 2019 at 11:53 am

תודה!

Reply
אילנית דצמבר 25, 2019 at 6:40 pm

מה הכמות לשמרים טריים

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 8:12 pm

2 כפות שמרים יבשים=50 גר שמרים טריים (קוביה או שקית )

Reply
אילנית דצמבר 28, 2019 at 8:44 am

תודה רבה! חייבת לציין שאני אופה הרבה חלות אבל הכנתי את שלך עם כול הטיפים והחלות שלך יצאו הכי טובות!!! לא צילמתי כי לא הספקתי טרפו הכול!

Reply
טלי דצמבר 25, 2019 at 6:54 pm

איך את עושה את הקליעה המהמממת?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 8:11 pm

יש לינק בפוסט לאינסטוש שלי שם יש בהיילייטס את הקליעה

Reply
טלי דצמבר 25, 2019 at 10:26 pm

קצת פזיז מצידי (אך אופייני), לא ראיתי שכבר ציינת בפוסט. נראה מדהים כמו כל האתר. בהחלט ינוסה בקרוב.
תודה רבה!

Reply
חני רפאל דצמבר 29, 2019 at 11:37 pm

היי אשמח לדעת איזה קמח בדיוק השתמשת? יש הרבה חברות פשוט לקמח פיצה על מה את ממליצה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 7:02 am

עובדת לרוב עם הקמחים של הטחנות הגדולות של א״י
את יכולה להזמין גם מהאתר שלהם און ליין זה נח.
בהצלחה

Reply
גילי דצמבר 25, 2019 at 10:27 pm

איזה קמח אפשר במקום קמח פיצה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 7:10 am

קמח לבן רגיל, קמח חלה, קמח לחם

Reply
גם קרן דצמבר 26, 2019 at 6:30 am

היי קרן!
קודם כל, המתכונים שלך מעולים אחד אחד! יש בעיה להכין את הבצק ערב מראש ולהתפיח התפחה ראשונה עד הבוקר במקרר?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 7:13 am

ברור שאפשר! תודה על המחמאות אני הכי שמחה לשמוע

Reply
קרן דצמבר 26, 2019 at 7:28 am

תודה רבה!

Reply
איריס דצמבר 26, 2019 at 10:08 am

היי קרן,
הטבילה עושה רושם של סטארטאפ…
אפשר להשתמש ב "קמח קסם"?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

תודה! בטח אין בעיה עם קמח קסם

Reply
אורנה טימן דצמבר 26, 2019 at 12:41 pm

שתהיי בריאה… אני רעבה רק לראות את התמונות… חייבת לנסות את זה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

כדאי! תודה

Reply
Shir דצמבר 29, 2019 at 10:18 am

שלום קרן.
האם מדובר על כף מלח.. או כפית מלח?
( יש סתירה בין מה שכתוב במרכיבים לעומת תגובתך לשאלה בקשר להמרה לחלה מתוקה)
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 10:44 am

כף מלח
התגובה קשורה להמרה לחלה מתוקה ולא למתכון עצמו.

Reply
אתי ינואר 8, 2020 at 9:08 am

למה יוצא לי חלה כבדה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 9:17 am

האם שינית משהו במרכיבים? אם לא אז אולי לא לשת מספיק את הבצק או שלא נתת זמני התפחה כמו שצריך

Reply
שיר ינואר 18, 2020 at 1:21 pm

יש הרבה מתכוני חלות עם ביצה בבצק, מהניסיון שלך בלי ביצה יוצא יותר אוורירי?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 1:32 pm

כל המתכונים טובים וקצת שונים
ממליצה לנסות גם את זה

Reply

Leave a Comment