אין לי מושג מתי התחלתי לאהוב ג'חנון, אבל זה אחד המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם.
בחורף נכנס בכל יום שישי בערב סיר ג'חנון לתנור למשך הלילה, בבוקר אני קמה תמיד ראשונה ישר
לתוך הריח, ומחכה שכולם יקומו שנוכל לאכול. ביצה, רסק וחריף זה מאסט.
הילדים אוכלים את זה בלי כלום, אני אומרת להם שזה בזבוז אבל הם לא מקשיבים לי.
אני לא מסתפקת באחד, למעשה אני יכולה לאכול את הסיר לבד, אבל שאר בני הבית חושבים
כמוני, ואני חייבת לגלות תמיד איפוק ובגרות ולא לרדת על כל הסיר לבד.
אני לא אחראית על הג'חנון בבית, הבן זוג שלי אחראי על כל זה.
הוא קונה (שלא תחשבו לרגע שאני מכינה לבד), מסדר יפה בסיר בשישי בלילה ומכניס לתנור.
למרות שזה אף פעם לא מספיק, הוא לא מסכים אף פעם לשים יותר מחבילה.
ואנחנו במינימום שלנו, 4 אנשים תמיד.
ויש בזה משהו ממש חכם, כי אז אני לא אוכלת יותר מדי, וזה תמיד משאיר לי טעם של עוד.
בתחתית של הסיר הוא שם סילאן, ואז התחתית מתקרמלת וכל החלק התחתון של הג'חנון
נהיה גם הוא קריספי ומקורמל ואני מטורפת על זה.
אני יודעת, ג'חנון קנוי זה לא בריא. זה עם מרגרינה. וזה משמין.
אבל זה טעים לי! ועם זה אני לא מתווכחת.
בזמן האחרון יצא לי לאפות בסירי ג'חנון שבבית עוד דברים פרט לג'חנון.
כמו למשל עוגת הגבינה הזו , ועכשיו התחלתי לאפות בסיר ג'חנון גם חלות, שיוצאות כל כך
יפות וגבוהות שזה מדהים. בשבוע הבא צפו לעוגת שיש בסיר ג'חנון.
יש לי בבית שני סירים אחד בקוטר 18״ והשני בקוטר 20״ ושניהם מתאימים לאפיית חלה.
המתכון הבא הוא מתכון לחלה שאין בה לא מוצרי חלב ולא ביצים, כך שהיא מתאימה גם לטבעונים,
ומברישים אותה למעלה בסילאן מעורבב עם מים,ומקשטים בפרג.
במקום סוכר יש בה סירופ סוכר שלטעמי פשוט נתן לה עוד קצת
רכות נעימה, ויש לכם אופציות להמרות של הכל בסוף הפוסט למטה.
את הקליעה של החלה תוכלו לראות בהיילייטס . בערוץ היוטיוב שלי יש מגוון קליעות שתוכלו לצפות בהן ולנסות (לאו דווקא לזו)
**המתכון מתאים לשתי חלות, אם אין לכם אפשרות לאפות שתיים במקביל אפשר לאפות אחת
בסיר ג'חנון ואת השניה בתבנית אחרת, או להכניס מחצית ומהבצק למקרר ולהכין אחת אחרי השניה,
או לחלק את המתכון לחצי. את סיר הג'חנון אפשר גם להמיר בכל תבנית אפייה עגולה אחרת.
חלה שמתאהבים בה בסיר ג'חנון/2 חלות לסיר ג'חנון קוטר 18״
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם (גם קמח לבן אחלה)
2 כפות שמרים יבשים (50 גר' טריים)
1/3 כוס סירופ סוכר (או 1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן)
5 כפות שמן זית
כף מלח דק
550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
בסיר קטן מרתיחים 1/3 כוס סוכר ו 1/3 כוס מים עד לרתיחה, מורידים את האש לבינונית
וממשיכים לבשל עוד 7-8 דקות תוך כדי בעבוע עדין להסמכה. מצננים.
מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן זית ומלח, סירופ סוכר ואת המים לאט לאט
(ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים אז לא הכל בבת אחת)
עד שהבצק מתגבש לכדור.
לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי
עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.
משמנים תבנית ג'חנון, מרפדים את שולי התבנית מבפנים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לשמונה כדורים במשקל 220 גר' לכדור.
(מומלץ לשקול את הבצק לפני חלוקה ולחשב כמה ישקול כדור על פי משקל הבצק אצלכם בבית)
מניחים את הכדורים על מגש עם ניר אפיה, ונותנים להם מנוחה של 10 דק', מכוסים במגבת.
על משטח מעט משומן מוציאים אויר לכל כדור ומגלגלים לרצועה.
קולעים חלות עגולות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)
מניחים את החלה בסיר מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של 40 דקות.
כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים סילאן ומים בקערה קטנה ומברישים את החלות. מפזרים פרג בנדיבות מעל.
אופים בתנור כ 30-35 דקות, תלוי בתנור שלכם, הן אמורות לצאת שזופות וגבוהות כמו בתמונה.
מצננים מעט, מעבירים סכין סביב התבנית לחילוץ קל, הופכים, ומגישים.
**כשהחלות יוצאות מהתנור מכסים במגבת, זה תמיד שומר עליהן טריות יותר. כשהן מצטננות אפשר
להעביר אותן לשקית ניילון והן לגמרי יישמרו לכן טריות גם ביום שלמחרת. אפשר גם להקפיא אותן
בעודן טריות בשקית אטומה ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
**את הקמח ניתן להמיר בקמח כוסמין לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או 50% כל סוג של קמח מלא.
**במקום פרג אפשר שומשום או כל דבר אחר שאתם אוהבים לשים על החלות שלכם.
**במקום סילאן אפשר דבש או מייפל, ואפשר להמיר בכלל בביצה.
73 Comments
בוקר טוב קרן.
זה מדהים איך שאת ממציאה לנו את החלות מחדש בכל פעם…..בייגלה, מקומחות, מים ועכשיו היופי הזה!!!
מה דעתך לגבי סיר ג'חנון בגודל 22-שכל כדור ישקול כ 250 גרם?
תודה
תודה שרית! כייף הפרגון שלך, אין בעיה להכין אותה קצת יותר גדולה
בהצלחה!
נראה טעים מאוד חייב להכין אבל השאלה שלי אם חייב לשים סירופ? ואם חייב להשתמש במיקסר?
לא חייבים מיקסר, ניתן ללוש ידנית מינימום לישה של 10 דקות. סירופ לא חובה
הייי
נראה מעולה
אפשר לאפות בסיר כבד שמתאים לתנור?
ברור
היי קרן
כמו תמיד מכורה לאתר שלך ורוצה להכין את החלה היום (:
האם ניתן להכין כלחמניות לא בתוך סיר ג'חנון ?
בטח
שלום קרן, האם לאפות את החלה בסיר עם המכסה? תודה על הכל, לאה
לא, זה ישנה לגמרי את זמן האפייה המרקם והגובה שלה.
למה בעצם לאפות עם מכסה?
קניתי סוף סוף סיר גחנון.
מחכה להכין כבר את החלה.
אבל הסיר הוא 22.
ואני רוצה רק חלה אחת.
כמה להוריד?
תודה
ללוש במהירות של 1 בקיימיקס ? כל ה 8 דק' ?
מהירות הכי נמוכה כן
אוי זה נראה נפלא! שאלונת – במקרה הזה, להכין את הבצק לילה לפני ולהתפיח במקרר יתרום או יפגום במרקם?
זה ממש לא משנה איך שמתאים
אם החלטתי לעשות עם סוכר ולא סירופ סוכר, באיזה שלב לשים את הסוכר?
עם הקמח
האם אפשר להכין עם קמח חלה?
ברור ורצוי
היי קרן, אפשרי לעשות עם קמח מלא??
לא 100% אפשר לשלב חצי חצי
היי, אפשר להתפיח כל הלילה במקום שעתיים בחוץ? תודה
בטח
היי קרן , שלומך ?
טז הפעם אמרנו שננסה את חלת הד׳חנון ….. מבטיחה לעדכן איך יצא !
בינתיים שאל קטנה לגבי המלח; מטפסים אחרי השמרים או השמן זית ? מופיע במתכון פעמיים
תודה לך על בלוג כיפי וטעים
תיקנתי, תודה ובהצלחה
נהדר ! מחזיקים אצבעות שיצליח !
תודה ענקית
גן עדן ! הכנו חצי כמות , מתכון מדוייק, קליל וממש ממש טעים !
אלופה שאת ✨
תודה!
שבת שלום מניו יורק
היום עשיתי את החלה הזו רק שבמקום לעשות שתיים גדולות בתבנית ג’חנון ,עשיתי כרגיל.
החלות שלך פשוט חלומיות !!!!
אני אופה חלות כל שבוע אבל המתכון שלך הוא מתכון מנצח בגדול!!!
תודה רבה לך תמיד על המתכונים המעולים שלך וההסברים הנפלאים והמדויקים!
מחכה לקבל ממך עוד מתכונים מנצחים כאילו.
את אלופה ואין עליך
תודה רבה מקרב לב
חמי
חמי תודה רבה רבה זה ממש מחמם את הלב מה שכתבת
הי קרן, אני אופה את החלה כמעט מדי שבוע כבר שנה וחצי ויוצא מדהים ! רק היום קראתי שאת ממליצה לא בטורבו ואני אופה בטורבו …
למה בעצם לא בטורבו??
תודה 🙂
זה לא שאני ממליצה לא בטורבו
אני לא אופה בטורבו ולכן מתייחסת למתכונים שלי לפי זמן אפייה בתנור שלא פועל בטורבו אבל אם נח לך בטורבו תמשיכי
היי קרן!
יש לי סיר ג׳חנון בקוטר 22 ,
לדעתך יהיה בסדר לאפות את כל כמות הבצק בסיר ג׳חנון שיש לי?
בטח! יהיה מעולה
היי,
המתכון נשמע מעולה מנסה היום פעם ראשונה,
שאלה לגבי האפיה- האם טורבו או רגיל?
תודה רבה!
לא טורבו
המתכונים והצילומים וואו!
אני בניסיון הבאגטים…אבל איך את לא מכינה ג’חנון לבד???
קטן עליך
תודה! אכין בקרוב סתם מתעצלת
שלום קרן
הכנתי את החלות בשלוש תבניות חד פעמיות קטנות . הן נראו יפה מאד כשיצאו מהתנור אבל כשפרסתי אותן בשבת המרקם היה דחוס וכאילו לא מספיק אפוי. הן היו בתנור כחצי שעה . מה לדעתך היתה הבעיה? חייבת לציין של רות זאת הן היו מאד טעימות ונזללו. אסל התור אחת שאופה שנים חלות ( עם ביצים) רוצה לשפר ולהצליח יותר עם המתכון שלך. כי התמונות גמרו אותי.
היי קרן,
קודם כל המון תודה על כל המתכונים! את מהממת והבלוג מהמם! כל מתכון מביא איתו קצת טעם של בית מבוסטון הרחוקה:)
האם אפשר להמיר את סירופ הסוכר במייפל או בסילאן?
כן אין בעיה להמיר
האם אפשר לאפות עם קמח שמרים
כן בטח
היי!
חצי כמות בסיר של 20 יעבוד (הוא יותר נמוך מסיר ג'חנון)? ומה לגבי סיר של 22?
חצי כמות כן
היי; האם אפשר להשתמש בבצק הזה לעוגת שמרים?
לא
היי! בוקר טוב 🙂
אם יש לי רק סיר גחנון בקוטר 24
אני יכולה עדיין לאפות *חצי מהכמות* בכל סיר או שצריך את כל הקילו לסיר 24?
התבלבלתי מהתשובות – תודה!
1/2 כמות
שלום קרן
הכנתי את החלות בשלוש תבניות חד פעמיות קטנות . הן נראו יפה מאד כשיצאו מהתנור אבל כשפרסתי אותן בשבת המרקם היה דחוס וכאילו לא מספיק אפוי. הן היו בתנור כחצי שעה . מה לדעתך היתה הבעיה? חייבת לציין של רות זאת הן היו מאד טעימות ונזללו. אסל התור אחת שאופה שנים חלות ( עם ביצים) רוצה לשפר ולהצליח יותר עם המתכון שלך. כי התמונות גמרו אותי.
ראיתי שהגבתי במקום הלא נכון, מקווה שתראי את השאלה שלי ותוכלי לענות, סליחה ותודה
הי מיכל
נשמע שהו לא אפויות היו מספיק
אז להבא יותר זמן אפייה
תודה רבה על המענה המהיר ❤
ניתן התפחה ראשונה לעשות לילה במקרר?
היי קרן, הכנתי את הבצק ולאחר התפחה הוא היה ממש דביק ונוזל… יש לך מושג למה?
יש מצב שהיה לבצק חם מדי?
יש מצב , אז איך אפשר לעשות אחרת?
לעבוד בחום הזה עם בצק מהמקרר ולהתפיח במקום קריר דווקא
היי אני מכינה את החלה הזאת כבר כמה פעמים וקולעת צמה אבל אחרי התפחה הצורה של הצמה נהרסת ונהיה סוג של צורה מוזרה וממש לא יפה רציתי לשאול מה אני עושה לא נכון
נסי לקמח את הרצועות לפני שאת קולעת אותן יחד
כובנה (-;
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%94
הי קרן,
כתבת שתהיה גם עוגת שיש בסיר ג'חנון ולא מצאתי. יש מתכון לכזו?
תודה רבה :),
דנה
טרם הספקתי 🙂
הי קרן, החלה יוצאת מעולה , מכינה אותה הרבה.
שאלה , האם אפשר להכין את הבצק בלילה להתפיח במקרר ובבוקר להמשיך בהכנה .
תודה
בטח שאפשר
לסיר ג’חנון גדול 28 להכפיל כמויות?
לא ממליצה תצא מפלצת
היי קרן,
אני מאוהבת באתר שלך!
אני מאוד אשכנזייה – מה זה סיר ג'חנון? אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף למשל?
ודרך אגב, החלות נראות כאלה שקונים טרי, קריספי, רך ,ללא סוכר ביום שישי, אני צודקת?
קרן, מי כמוך לגמרי יכולה להכין ג'חנון לבד בבית! תמיד חשבתי שזה מפחיד אבל זה כיף לא נורמלי, בצק נעים לעבודה וכשמכינים אותו על בסיס חמאה זה הכי וואו.
אני משתדלת להכין כמה שפחות כי למרות האהבה שלי לפחמימות אני לא יכולה לטחון מהן ולהיראות כמוך… 😉
אני בקרוב אכין לקראת החורף מבטיחה!
היי
האם שתי החלות נכנסות לסיר אחד, אחת? על השנייה, או שהכמות מתאימה לשתי חלות נפרדות?
שתיים נפרדות
[…] שאני חושבת שסיר ג׳חנון זה אחד הסירים היפים ואפילו הכנתי בו פעם חלה […]
הי קרן , אני מכינה המון את החלה , מעולה !
האם מהבצק הזה אפשר להכין גם לחמניות תלישה ?
תודה