טבעונילחמים ומאפים

חלה שמתאהבים בה בסיר ג׳חנון

אפריל 23, 2020 48 Comments

אין לי מושג מתי התחלתי לאהוב ג׳חנון, אבל זה אחד המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם.

בחורף נכנס בכל יום שישי בערב סיר ג׳חנון לתנור למשך הלילה, בבוקר אני קמה תמיד ראשונה ישר

לתוך הריח, ומחכה שכולם יקומו שנוכל לאכול. ביצה, רסק וחריף זה מאסט.

הילדים אוכלים את זה בלי כלום, אני אומרת להם שזה בזבוז אבל הם לא מקשיבים לי.

אני לא מסתפקת באחד, למעשה אני יכולה לאכול את הסיר לבד, אבל שאר בני הבית חושבים

כמוני, ואני חייבת לגלות תמיד איפוק ובגרות ולא לרדת על כל הסיר לבד.

אני לא אחראית על הג׳חנון בבית, הבן זוג שלי אחראי על כל זה.

הוא קונה (שלא תחשבו לרגע שאני מכינה לבד), מסדר יפה בסיר בשישי בלילה ומכניס לתנור.

למרות שזה אף פעם לא מספיק, הוא לא מסכים אף פעם לשים יותר מחבילה.

ואנחנו במינימום שלנו, 4 אנשים תמיד.

ויש בזה משהו ממש חכם, כי אז אני לא אוכלת יותר מדי, וזה תמיד משאיר לי טעם של עוד.

בתחתית של הסיר הוא שם סילאן, ואז התחתית מתקרמלת וכל החלק התחתון של הג׳חנון

נהיה גם הוא קריספי ומקורמל ואני מטורפת על זה.

אני יודעת, ג׳חנון קנוי זה לא בריא. זה עם מרגרינה. וזה משמין.

אבל זה טעים לי! ועם זה אני לא מתווכחת.

בזמן האחרון יצא לי לאפות בסירי ג׳חנון שבבית עוד דברים פרט לג׳חנון.

כמו למשל עוגת הגבינה הזו , ועכשיו התחלתי לאפות בסיר ג׳חנון גם חלות, שיוצאות כל כך

יפות וגבוהות שזה מדהים. בשבוע הבא צפו לעוגת שיש בסיר ג׳חנון.

יש לי בבית שני סירים אחד בקוטר 18״ והשני בקוטר 20״ ושניהם מתאימים לאפיית חלה.

המתכון הבא הוא מתכון לחלה שאין בה לא מוצרי חלב ולא ביצים, כך שהיא מתאימה גם לטבעונים,

ומברישים אותה למעלה בסילאן מעורבב עם מים,ומקשטים בפרג.

במקום סוכר יש בה סירופ סוכר שלטעמי פשוט נתן לה עוד קצת

רכות נעימה, ויש לכם אופציות להמרות של הכל בסוף הפוסט למטה.

את הקליעה של החלה תוכלו לראות בהיילייטס שלי באינסטגרם, אני יודעת שלחלקכם אין אינסטוש,

ואני מבטיחה בקרוב שתהיה לי אופציה להעלות בבלוג סרטונים, עמכם הסליחה.

**המתכון מתאים לשתי חלות, אם אין לכם אפשרות לאפות שתיים במקביל אפשר לאפות אחת

בסיר ג׳חנון ואת השניה בתבנית אחרת, או להכניס מחצית ומהבצק למקרר ולהכין אחת אחרי השניה,

או לחלק את המתכון לחצי. את סיר הג׳חנון אפשר גם להמיר בכל תבנית אפייה עגולה אחרת.

חלה שמתאהבים בה בסיר ג׳חנון/2 חלות לסיר ג׳חנון קוטר 18״

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם (גם קמח לבן אחלה)

2 כפות שמרים יבשים (50 גר׳ טריים)

1/3 כוס סירופ סוכר (או 1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן)

5 כפות שמן זית

כף מלח דק

550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)

אופן ההכנה:

סירופ סוכר:

בסיר קטן מרתיחים 1/3 כוס סוכר ו 1/3 כוס מים עד לרתיחה, מורידים את האש לבינונית

וממשיכים לבשל עוד 7-8 דקות תוך כדי בעבוע עדין להסמכה. מצננים.

מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן זית ומלח, סירופ סוכר ואת המים לאט לאט

(ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים אז לא הכל בבת אחת)

עד שהבצק מתגבש לכדור.

לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי

עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.

משמנים תבנית ג׳חנון, מרפדים את שולי התבנית מבפנים בנייר אפייה ומשמנים שוב.

מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לשמונה כדורים במשקל 220 גר׳ לכדור.

(מומלץ לשקול את הבצק לפני חלוקה ולחשב כמה ישקול כדור על פי משקל הבצק אצלכם בבית)

מניחים את הכדורים על מגש עם ניר אפיה, ונותנים להם מנוחה של 10 דק׳, מכוסים במגבת.

על משטח מעט משומן מוציאים אויר לכל כדור ומגלגלים לרצועה.

קולעים חלות עגולות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)

מניחים את החלה בסיר מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של 40 דקות.

כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים סילאן ומים בקערה קטנה ומברישים את החלות. מפזרים פרג בנדיבות מעל.

אופים בתנור כ 30-35 דקות, תלוי בתנור שלכם, הן אמורות לצאת שזופות וגבוהות כמו בתמונה.

מצננים מעט, מעבירים סכין סביב התבנית לחילוץ קל, הופכים, ומגישים.

 

**כשהחלות יוצאות מהתנור מכסים במגבת, זה תמיד שומר עליהן טריות יותר. כשהן מצטננות אפשר

להעביר אותן לשקית ניילון והן לגמרי יישמרו לכן טריות גם ביום שלמחרת. אפשר גם להקפיא אותן

בעודן טריות בשקית אטומה ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

**את הקמח ניתן להמיר בקמח כוסמין לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או 50% כל סוג של קמח מלא.

**במקום פרג אפשר שומשום או כל דבר אחר שאתם אוהבים לשים על החלות שלכם.

**במקום סילאן אפשר דבש או מייפל, ואפשר להמיר בכלל בביצה.

 

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

שרית אפריל 24, 2020 at 9:16 am

בוקר טוב קרן.
זה מדהים איך שאת ממציאה לנו את החלות מחדש בכל פעם…..בייגלה, מקומחות, מים ועכשיו היופי הזה!!!
מה דעתך לגבי סיר ג'חנון בגודל 22-שכל כדור ישקול כ 250 גרם?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 9:38 am

תודה שרית! כייף הפרגון שלך, אין בעיה להכין אותה קצת יותר גדולה
בהצלחה!

Reply
מור אפריל 24, 2020 at 10:58 am

הייי
נראה מעולה
אפשר לאפות בסיר כבד שמתאים לתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 12:02 pm

ברור

Reply
אביגיל אפריל 24, 2020 at 11:14 am

היי קרן
כמו תמיד מכורה לאתר שלך ורוצה להכין את החלה היום (:
האם ניתן להכין כלחמניות לא בתוך סיר ג'חנון ?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 12:02 pm

בטח

Reply
לאה אפריל 26, 2020 at 12:48 am

שלום קרן, האם לאפות את החלה בסיר עם המכסה? תודה על הכל, לאה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:39 am

לא, זה ישנה לגמרי את זמן האפייה המרקם והגובה שלה.
למה בעצם לאפות עם מכסה?

Reply
ליאת עזרן אפריל 24, 2020 at 11:53 am

ללוש במהירות של 1 בקיימיקס ? כל ה 8 דק' ?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:18 pm

מהירות הכי נמוכה כן

Reply
אורית מאי 14, 2020 at 8:33 pm

אוי זה נראה נפלא! שאלונת – במקרה הזה, להכין את הבצק לילה לפני ולהתפיח במקרר יתרום או יפגום במרקם?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:34 pm

זה ממש לא משנה איך שמתאים

Reply
דניאלה אפריל 24, 2020 at 4:52 pm

אם החלטתי לעשות עם סוכר ולא סירופ סוכר, באיזה שלב לשים את הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:03 pm

עם הקמח

Reply
שלי אפריל 30, 2020 at 4:58 pm

האם אפשר להכין עם קמח חלה?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 5:17 pm

ברור ורצוי

Reply
רעות אפריל 24, 2020 at 5:09 pm

היי קרן, אפשרי לעשות עם קמח מלא??

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:29 pm

לא 100% אפשר לשלב חצי חצי

Reply
מור אפריל 24, 2020 at 8:32 pm

היי, אפשר להתפיח כל הלילה במקום שעתיים בחוץ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 10:14 pm

בטח

Reply
איילתהשחר אפריל 24, 2020 at 9:43 pm

היי קרן , שלומך ?
טז הפעם אמרנו שננסה את חלת הד׳חנון ….. מבטיחה לעדכן איך יצא !
בינתיים שאל קטנה לגבי המלח; מטפסים אחרי השמרים או השמן זית ? מופיע במתכון פעמיים
תודה לך על בלוג כיפי וטעים

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 10:13 pm

תיקנתי, תודה ובהצלחה

Reply
איילתהשחר אפריל 24, 2020 at 10:55 pm

נהדר ! מחזיקים אצבעות שיצליח !
תודה ענקית

Reply
איילתהשחר Ayelet אפריל 25, 2020 at 3:19 am

גן עדן ! הכנו חצי כמות , מתכון מדוייק, קליל וממש ממש טעים !
אלופה שאת ✨

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:08 am

תודה!

חמי אפריל 25, 2020 at 3:13 am

שבת שלום מניו יורק
היום עשיתי את החלה הזו רק שבמקום לעשות שתיים גדולות בתבנית ג’חנון ,עשיתי כרגיל.
החלות שלך פשוט חלומיות !!!!
אני אופה חלות כל שבוע אבל המתכון שלך הוא מתכון מנצח בגדול!!!
תודה רבה לך תמיד על המתכונים המעולים שלך וההסברים הנפלאים והמדויקים!
מחכה לקבל ממך עוד מתכונים מנצחים כאילו.
את אלופה ואין עליך
תודה רבה מקרב לב
חמי

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:09 am

חמי תודה רבה רבה זה ממש מחמם את הלב מה שכתבת

Reply
קרן אפריל 30, 2020 at 4:53 pm

היי קרן!
יש לי סיר ג׳חנון בקוטר 22 ,
לדעתך יהיה בסדר לאפות את כל כמות הבצק בסיר ג׳חנון שיש לי?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 5:17 pm

בטח! יהיה מעולה

Reply
מזי יוני 12, 2020 at 8:40 am

היי,
המתכון נשמע מעולה מנסה היום פעם ראשונה,
שאלה לגבי האפיה- האם טורבו או רגיל?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:17 am

לא טורבו

Reply
ענבר מאי 1, 2020 at 1:18 am

המתכונים והצילומים וואו!
אני בניסיון הבאגטים…אבל איך את לא מכינה ג’חנון לבד???
קטן עליך

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 7:04 am

תודה! אכין בקרוב סתם מתעצלת

Reply
מיכל יוני 7, 2020 at 4:43 pm

שלום קרן
הכנתי את החלות בשלוש תבניות חד פעמיות קטנות . הן נראו יפה מאד כשיצאו מהתנור אבל כשפרסתי אותן בשבת המרקם היה דחוס וכאילו לא מספיק אפוי. הן היו בתנור כחצי שעה . מה לדעתך היתה הבעיה? חייבת לציין של רות זאת הן היו מאד טעימות ונזללו. אסל התור אחת שאופה שנים חלות ( עם ביצים) רוצה לשפר ולהצליח יותר עם המתכון שלך. כי התמונות גמרו אותי.

Reply
Hilla Davidson מאי 1, 2020 at 6:44 pm

היי קרן,
קודם כל המון תודה על כל המתכונים! את מהממת והבלוג מהמם! כל מתכון מביא איתו קצת טעם של בית מבוסטון הרחוקה:)
האם אפשר להמיר את סירופ הסוכר במייפל או בסילאן?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:42 pm

כן אין בעיה להמיר

Reply
מתי אלירז מאי 5, 2020 at 4:03 pm

האם אפשר לאפות עם קמח שמרים

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 4:12 pm

כן בטח

Reply
ליהי מאי 7, 2020 at 3:51 pm

היי!
חצי כמות בסיר של 20 יעבוד (הוא יותר נמוך מסיר ג'חנון)? ומה לגבי סיר של 22?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:38 pm

חצי כמות כן

Reply
אדוה רבינוביץ מאי 8, 2020 at 3:34 pm

היי; האם אפשר להשתמש בבצק הזה לעוגת שמרים?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 3:58 pm

לא

Reply
נטלי יוני 3, 2020 at 7:28 am

היי! בוקר טוב 🙂
אם יש לי רק סיר גחנון בקוטר 24
אני יכולה עדיין לאפות *חצי מהכמות* בכל סיר או שצריך את כל הקילו לסיר 24?

התבלבלתי מהתשובות – תודה!

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 8:03 am

1/2 כמות

Reply
מיכל יוני 7, 2020 at 11:30 pm

שלום קרן
הכנתי את החלות בשלוש תבניות חד פעמיות קטנות . הן נראו יפה מאד כשיצאו מהתנור אבל כשפרסתי אותן בשבת המרקם היה דחוס וכאילו לא מספיק אפוי. הן היו בתנור כחצי שעה . מה לדעתך היתה הבעיה? חייבת לציין של רות זאת הן היו מאד טעימות ונזללו. אסל התור אחת שאופה שנים חלות ( עם ביצים) רוצה לשפר ולהצליח יותר עם המתכון שלך. כי התמונות גמרו אותי.

ראיתי שהגבתי במקום הלא נכון, מקווה שתראי את השאלה שלי ותוכלי לענות, סליחה ותודה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 11:36 pm

הי מיכל
נשמע שהו לא אפויות היו מספיק
אז להבא יותר זמן אפייה

Reply
מזי יוני 12, 2020 at 9:45 am

תודה רבה על המענה המהיר ❤

Reply
אילנה אוגוסט 5, 2020 at 8:03 am

ניתן התפחה ראשונה לעשות לילה במקרר?

Reply

Leave a Comment