גם אם היה לי מתכון אחד מוצלח לחלה הייתי נשארת איתו לנצח, כי מתכוני חלה מנצחים קשה להחליף,
אבל דווקא בגלל שאני יוצרת במטבח, ומחפשת תמיד עוד להפתיע, לשנות ולגוון, כשמגיע מתכון שווה לעוד חלה, אני
מיד מתייצבת להעלות לכם מתכון. את המתכון לחלות הטחינה הכנתי במקרה, כשהטחינה הגולמית עמדה מעל המדף
של המיקסר, ולבצק היה חסר עוד מים ושומן, ושניה לפני שעשיתי את הפעולה הקבועה של מים, החלטתי לשפוך
פנימה קצת טחינה גולמית, והתוצאה היתה מהממת.
אני לא הראשונה שמכינה חלות עם בצק טחינה, רבים הכינו לפני, אבל אני טרם
ניסיתי את זה וזכרתי שזה אמור להיות שוס. הטחינה מעניקה שומניות ונעימות לבצק ואחכ למרקם של החלה.
אין לי מושג אם היא גם אחראית על הצורה היפה שנוצרה לחלות אבל באמת באמת שהתעלפנו כשהן
יצאו מהתנור.
אני בחרתי לקלוע מקילו קמח שלוש חלות של ארבע רצועות אבל אם יכולים לקלוע איזה וכמה חלות שבא לכם.
סוג הטחינה גם הוא איננו משנה, תזרמו עם מה שיש.
אם אתם לא רוצים חלות םע טחינה יש ככ הרבה מתכוני חלות אחרים באתר ואתם לא צריכים אפילו לשאול.
חלות טחינה/שלוש חלות בינוניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/קמח פיצה/ קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן קנולה
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גר׳) טחינה גולמית
1 כף מלח דק
2-2.5 כוסות מי ברז (550-600 מ״ל)
לעיטור:
מי ברז
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים, סוכר לבן ומחצית מכמות המים, ומתחילים בלישה במהירות איטית
בינונית.
מוסיפים שמן קנולה וטחינה גולמית , ואז את המים שנותרו במזיגה איטית, אל תמזגו את כל הכמות בבת אחת
ייתכן שהבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות.
לשים למשך 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש. אם המים לא מספיקים תוסיפו עוד מעט.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטות החדר, אפשר גם לילה במקרר.
מוציאים את הבצ מהקערה, שוקלים אותו ומחלקים ל 12 חלקים שווים, על מנת ליצור 3 חלות של ארבע רצועות.
אם החלטתם להכין מספר אחר של חלות או מספר רצועות שונה לכל חלה, תחלקו את הבצק בהתאם.
מניחים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בספריי שמן.
משמנים מעט את חלקם העליון של הכדורים, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת, ושולחים
שוב להתפחה בטמפרטות החדר כ 30-35 דק׳.
(אתם יכולים לוותר על שלב ההתפחה ככדורי בצק אבל הבצק מאוד נח לעבוד גלגלו רידוד וקליעה לאחר מנוחה)
מוציאים אויר לכל כדורי הבצק ומגלגלים לרצועות, קצרות ושמנמנות, אל תרדדו רצועות ארוכות, זה ייצור לכם חלות
ארוכות וצרות ואנחנו כולנו אוהבים חלות שמנמנות וגבוהות עם נוכחות.
קולעים לחלות ומניחים על תבנית האפייה, שלושתן ייכנסו לאותה תבנית, גם אם אין הרבה רווח ביניהן זה יהיה תקין.
מברישים כל חלה בחלקה העליון במים, ומפזרים שומשום בנדיבות.
מכסים ומניחים שוב להתפחה בטמפרטות החדר כ 30-40 דק עד שהחלות תפוחות למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את החלות למשך 25-30 דק׳ עד שהן שחומות.
מוציאים, ומגישים, אם מצננים אני ממליצה להניח מגבת על החלות לשמירת הטריות.
**את החלות אפשר להכין מ 50% קמח חיטה/לחם/כומסין מלא בתוספת של 5 כפות מים בערך.
**אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר או ב 4 כפות דבש.
**במקום שומשום אפשר לצפות את החלות בפרג
35 Comments
היי למה לא בביצה מעל?
לא חייבים למרוח ביצה על חלות אני משתמשת המון במים
הי קרן, אם רוצים להכין רק מ500 גר. קמח, איך יתר הכמויות משתנות?
האם זה אפשרי בכלל לחלק?
לחלק הכל בחצי
רוצה להכין מ100% כוסמין מלא. אפשרי? מה השינויים?
הי ענבר
יש לך נסיון עם עבודה עם קמחים מלאים ?
אני בעד אבל קמח מלא שורש יותר נוזלים לישה והתפחה ואם אלו לא ייעשו כמו שצריך החלות עלולות לצאת מאכזבות
אז אם אין נסיון אני ממליצה להמיר 1/3 כמות בלבד והשאר קמח לבן, להוסיף כמה כפות מים לבצק
היי קרן אפשר להכניס למקרר יום לפני
אין בעיה להתפיח את הבצק לילה במקרר
7 שעות מקרר מספיקות?
האם אפשר להקפיא אחרי אפייה? הטעם אותו דבר אחרי הפשרה?
אם מקפיאים טרי
מפשירים לאא ומחממים מעט
הי, החלות האלה פשוט פצצה. הפעם הכנתי לחמניות והבצק היה רך ומתמסר אבל הלחמניות כאילו נמסו או במקום לחמניות קשר יצאו עגולות מוזרות. למה קורית התופעה הזאת? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך… חחח
תשוב תודה על מתכונים מדהימים!!!!
אם מקמחים את החלות מלמעלה ולא שמים מים עליהן, האם יצא קראסט? איך יצאו? בתודה
יוצא מעולה עם קראסט
יש טעם של טחינה לחלה? או שזה משפיע רק על המרקם?
מרקם בלבד
מאז שהכנתי פעם ראשונה לפני שלושה שבועות, לא חושבת על מתכון אחר ומכינה גם באמצע השבוע לחמניות רכות וטעימות בטירוף.
תודה על המתכון
תודה ענת
יצא משולם! הטחינה באמת משדרגת!!
ובזכות הסרטון שלך ביוטיוב הצלחתי סוף סוף לקלוע מארבע רצועות
אלופה
במידה ומתפיחים לילה במקרר צריך להפחית בכמות השמרים?
אם זה רק לילה אין צורך לשנות כלום
האם צריך להפחית בכמות השמרים במידה ומתפיחים ללילה במקרר? כמה שעות הבצק יכול להמתין?
איך יודעים כמה מים להוסיף? במתכונים אחרים הזכרת שבצק שנפרד מהדפנות אבל דפוק לתחתית הוא טוב, האם גם פה זה ככה?
האם אפשר להקפיא את הבצק? באיזה שלב?
אחרי התפחה ראשונה או אחרי עיצוב לחלות
זו פעם ראשונה שהצלחתי להכין חלות, והן יצאו משו משו, הרבה בזכות מתכון מדוייק וסרטון המסביר את כל השלבים איך לקלוע. אין ספק שהאהבה שלך למאפים מדבקת ויוצאת מהמסך.
וזה כל כך משמח ומחמיא! תודה ורד
היי קרן, החלות ממש ממש טעימות !!! תודה על מתכון נהדר !!!!
ואם רוצים שהן יהיו יותר מתוקות כמה סוכר להוסיף?
ועוד שאלה : אם מכינים חצי כמות – ורוצה לקלוע חלה מארבע קרצועות, על כמה כל כדור לשקול?
היי אפשר לעשות עם הבצק הזה עוגות שמרים גם?
לא מתאים
היי קרן אפשר לעשות עם חצי מהבצק הזה לחמניות ממולאות בבשר? סוג הבצק יתאים?
היי קרן
האם הבצק מתאים גם ללחמניות ממולאות בשר? כדי לא לעשות שני בצקים שונים ?
היי קרן
האם ניתן להכין על הבצק הזה גם לחמניות ממולאות? כדי לא להכין שני בצקים שונים
בטח