בשבוע שעבר נסעתי לסדנת יום ריקוד, והיו לי המון לבטים.אני עם רגל אחת, על קורקינט מיוחד,
והפחד היחיד שהיה לי הוא שאני ארגיש רע כשאני אראה את כל שאר הרוקדות. ממש התלבטתי עם עצמי
אם ללכת, או לא, החלטתי שכן אבל עד הרגע שבו יצאתי מהבית עוד היתה לי תחושה קשה.
אני ככ אוהבת לרקוד, אוהבת מוסיקה, וכבר חדשיים עם גבס בבית אני שומעת מוסיקה ורוקדת
על הקורקינט עם רגל אחת, אבל פייר, חשבתי שאני אקנא באלו שרוקדים ממש ומשתוללים על שתי רגליים.
אבל זה לא קרה, היתה מוסיקה מדהימה (של אח שלי איך לא), ועמדתי על רגל אחת עם הקורקינט שלי,
עושה את התנועות שיכולה, מדי פעם עולה על הקורקינט ןעושה סיבוב בין כולם בנסיעה, עוצרת ומצלמת
מלא את כל הרוקדים, ופשוט נהנית מהמוסיקה, בשלב מסויים אפילו ירדתי מהקורקינט שלי ורקדתי על
רגל אחת, כשהחברות שלי לידי קצת חוטפות התקף לב.. והיה לי פשוט מדהים.
למחרת חשבתי על זה, שזה לא משנה באיזה מצב גופני אתה נמצא כשהלב שלך שמח ורוצה לרקוד.
הכל אפשרי.
לסדנה הכנתי בבוקר עוגת פרג ושוקולד, ללא קמח, ששניה אחרי שסיימנו לרקוד נשאבה כלא היתה,
מה שמוכיח ל שוב ושוב, שלמרות שחשבתי פעם שאנשים שונאים פרג, אני חושבת שאני נתקלת
בהמון אנשים שממש אוהבים. אפילו יותר כאלו שאוהבים מאלו שלא אוהבים. וזה משמח אותי ממש.
קבלו את החלות הכי טובות שהכנתי! (סתאםםםם, אני אומרת על כל החלות שלי את זה )
חלות מבצק שמרים עם פרג, סופר סופר טעימות ורכות.
למגוון סוגי קליעות חלה וטיפים, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן
חלות פרג מארבע רצועות/לשלוש חלות בינוניות או שתיים גדולות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח פיצה/לבן/לחם
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L (אפשר בקלו להשמיט ולשים קצת יותר מים)
כף מלח אטלנטי גס טחון (אפשר מלח רגיל)
2.5-3 כוסות (550-600 מ״ל) מי ברז חמימים
3/4 כוס (75 גר׳) פרג טרי לא טחון
לציפוי:
מי ברז
תערובת של שומשום ופרג
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, פרג סוכר ומלח, מוסיפים ביצה ואת שמן הזית ומפעילים
את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים את המים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר ולשים את הבצק
למשך 9-10 דק׳ עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לקערה משומנת מעט. מגלגלים אותו בשומן כך שיצופה בכל צדדיו.
מכסים בניילון הצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה , לשים אותו קצת להוצאת אויר.
מחלקים את הבצק ל 12 חלקים שווים. מכדררים כל חלק בצק לעיגול ומניחים על תבנית גדולה
למנוחה של 1/2 שעה.מכסים במגבת.
מכינים קערה גדולה עם מים, ועוד צלחת גדולה, או אפילו תבנית אפייה גדולה מלאה בשומשום ופרג.
על משטח מעל משומן מרדדים כל ארבעה עיגולי בצק לרצועות לחלה. קולעים חלה מארבע
רצועות, טובלים את החלה בקערת המים ומיד לאחר מכן מגלגלים אותה בתוך מגש הפרג/שומשום
מניחים על תבנית תנור. חוזרים על הפעולה שאר חלקי הבצק. יתקבלו שלוש חלות בינוניות
יפיפיות. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 40 דק׳ (בקיץ אפשר קצת פחות, בחורף אפשר אפילו
להתפיח בתנור מחומם ל 30 מעלות בטורבו. התפיחה תהיה ממש מהממת.
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים את החלות כ 20-25 דק׳, עד שהן שחומות למראה.
מוציאים ומצננים לפני שפורסים. אפשר להבריש אותן בשמן זית מעורבב קצ עם מלח גס אם אתם מגישים מיד,
זה ישפר אותן פלאים.
**החלות במיטבו ביום האפייה, אפשר לשמור אותן בשקית ניילון (פשוטה של הסופר) וה ן יישארו רכות
גם יום יומיים אחרי.
**את הביצה אפשר להשמיט ולהפוך את החלות לטבעוניות בקלות, אולי תצטרכו עוד כף שתיים של מיםץ
**אם החלטתם לוותר על הפרג אין בעיה, יש המון מתכוני חלות ללא פרג בבלוג.
**אפשר לצפות את החלות רק בשומשום או רק בפרג או בכלל להבריש בביצה (שימו לב לאפות במקרה כזה
רק ב 180 מעלות) ואפשר רק לקמח מעל
39 Comments
מלכה!!! איזה מושלם זה נראה! מחכה כבר לשישי להכין!
תודהההה
מדוע את מורחת שמן זית עם מלח עם הוצאת החלות מהתנור?
זה טעים ומוסיף עסיסיות לחלה
היי קרן , האם אפשר להכין את החלות עם קמח כוסמין 70% ?
ברור
I live in the US and am wondering if the recipe would work with the flour and yeast available in the States. You can write back in עברית. תודה רבה, אילנה
ברור שיעבוד
יואוווווווווווווווו, זה נראה שלמות!!!!!!!!! ואוווווף נהדר..
מה זה אומר לקמח מעל? מה זה נותן הקימוח?
נותן סגירה יפה לחלות חפשי בבלוג חלה מקומחת תראי שם
יש מצב למתכון דומה אבל עם קמח כוסמין מלא 100%? כי כמות המים משתנה, זמן בטפחה ומאמינה שעוד גמה שברים בכלל מתכונים עם גדנים מלאים
להוסיף לפחות רבע שליש מים, ולתת לבצק 2 התפחות בקערה, אחכ כדורים לפחות 30 דק אחכ רצועות לחלה 15 דקות ואז חלות התפחה של שעה
בהצלחה
האם אפשרי להשתמש בשמרים טריים, אם כן כמה כפות?
היי,
אם אני מורידה את הפרג אני צריכה לשנות כמויות במים?
לא ממש
אפשר להכין גם בלי הפרג?
כן בטח
קרן האם אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן? נראה נהדר.
מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתם
נראה מדהים. מת על פרג 🙂
קרן ,שבת שלום
שאלה לגבי האפיה עצמה..בתנור אפיה ביתי ורגיל , היכן למקם את התבנית ? האם לאפות בטורבו ?
תודה על מתכונים מעולים ופשוטים
אמצע התנור לא בטורבו
האם מניסיונך, עדיף להתפיח לילה במקרר או להכין טרי לאחר שעתיים התפחה בטמפ החדר? כי בימים אילו יחסית קר ולוקח יחסית זמן לתפוח..תודה
האם אפשרי להשתמש בשמרים טריים משקית?
אין בעיה למהיר לשמרים טריים, כף שמרים יבשים שווה 25 טריים
בהצלחה
וואו יצאו מדהים מדהים מדהים!!! תודה רבה לך אלופה
ניסיתי ויצא מדהיםםם! החלה הכי טובה שיצא לי להכין
תודה על עוד מתכון מושלם
שמחה ממש לשמוע תודה
היי קרן,
יש סיבה לכך שהבצק יוצא לי קשה?
אולי עושה משהו לא נכון?
אולי את לא מוסיפה לו מספיק מים בלישה
יש אפשרות להפוך את הבסיס לחלה מתוקה? כמה סוכר לשים?
להשלים לכוס סוכר
אפשר להכין את הבצק ולהקפיא לשבוע? באיזה שלב כדאי להכניס להקפאה אם כן?
אחרי התפחה ראשונה אפשר
טוב..גם כאן אשאל..
אם אני רוצה 2 קילו, פשוט להכפיל כמויות?
היי קרן
רוצה להכין אבל מבחינת זמנים יש אפשרות שיהיה במקרר יותר מלילה נניח עוד 3-4 שעות?
בטח
עד 24 שעות
הי, הכנתי חלות אישיות לחיילים והיה שוססס.תודה. למה הכוונה לזרוק את הבצק למקרר ללילה- יש מגבלת שעות?
אפשרי להכין בבוקר ואיהצ לעבוד איתו ?
ואו אם יוצא לי יומיים במקרר כי לא הספקתי זה גם עדין בסדר?
תודה
החלות יצאו מעולות, תודה! כבר פעמיים שהכנתי מתכונים שלך לחלות והן לא תפחו בכלל מהרגע שקלעתי אותן, נשארו בדיוק אותו הדבר למרות שנתתי להן 45 דקות (בבית חמים). אנסה גם את הטריק של 30 מעלות, אבל חוץ מזה למה הן לא תופחות? יכול להיות שפשוט באמת צריכות הרבה יותר זמן?