img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

חלת בייגלה ירושלמי

ינואר 13, 2017 | 279 תגובות

img

278 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2017 בשעה 07:54

משגע

השב
User Avatar
עטרה
אפריל 1, 2022 at 11:07 pm

הי קרן אפשר התפחה ראשונה במקרר בלילה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2022 at 6:51 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
אתי אליאב
אוקטובר 15, 2023 at 5:04 pm

אפשר לשים תחליף סוכר?

השב
User Avatar
קרן
יוני 9, 2024 at 9:14 am

לאלו שהמיקסר שבק להן.. אפשר בלי מיקסר? אם כן, מה עושים במקום המיקסר? לשים על השיש?

השב
User Avatar
מיקה
ינואר 24, 2025 at 12:56 pm

היי, החלות תמיד נפתחות באפיה סוג של נקרעות, מה אפשר לעשות?

השב
User Avatar
חיה
אוקטובר 6, 2022 at 8:37 pm

הי קרן, הכנתי את החלה והקציצות לפני שבועיים, יצאו מדהימים, אבל היה נראה שהיום גבוה מדי לילה והיא קצת נשרפה עוד בטרם הספיקה להיאפות עד הסוף, האם גם את החלה אמורים לאפות בחום 220? תודה! המתכונים שלך מדהימים!!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2022 at 8:22 am

את יוכלה להוריד את החום ייתכן ואצלך בתנור זה גבוה מדי

השב
User Avatar
שירלי
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2017 בשעה 11:52

ההאם ניתן להשתמש בקמח שמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2017 at 12:07 pm

בוודאי, קילו קמח ולהשמיט מהמתכון את השמרים

השב
User Avatar
טל
יוני 4, 2019 at 5:08 pm

הי, אפשר להכין מהם גם מקלות בייגל? אם כן, כמה זמן ובאיזה חום לאפות? תודה בכל מקרה!

השב
User Avatar
בלה כהן
ספטמבר 27, 2020 at 7:15 am

תודה על המתכון .רציתי לדעת האם זה נכון שאין שמן רגיל במתכון ??

השב
User Avatar
רותם הופמן לוין
דצמבר 6, 2020 at 8:09 am

היי קרן יקרה, עשיתי את הבצק עם קמח שמרים והוא לא תפח בכלללל יש לך מושג למה?

השב
User Avatar
סתיו
מרץ 19, 2020 at 11:59 pm

אפשר לעשות גם בייגלה מאותו מתכון ?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2020 at 7:29 am

ברור!

השב
User Avatar
מזל כהן
מאי 2, 2020 at 9:46 am

אפשר חצי קמח רגיל וחצי מלא ?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2020 at 1:05 pm

אין בעיה

השב
User Avatar
ענצ
אוקטובר 17, 2020 at 10:43 am

בוקר טוב, החלות יצאו מעולה (חצי קמח כוסמין) תפחו בתורה בלתי רגילה. מתכון לפנתיאון!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 10:49 am

תודה ענת

השב
User Avatar
ירה
אוגוסט 8, 2021 at 12:25 am

היי, אם אין לי מיקסר בצק אלא רגיל קטן ידני, האם אני לשה ביד תהיה אותה תוצאה? האם זמנים משתנים?

השב
User Avatar
רחל
פברואר 1, 2021 at 1:17 pm

שירלי יקרה ,איפה את משיגה קמח שמרים של אוסם ללא גלוטן? האם ראית בסניף שופרסל או בכל מקום אחר ? תודה סבתא לילד צליאקי.

השב
User Avatar
מיכל
אוקטובר 1, 2021 at 8:43 am

הי קרן, איך החלות מקבלות צבע כזה שחום? אצלי הן יוצאות בהירות בפרט כשאני לא שמה ביצה.

השב
User Avatar
טלי
מאי 3, 2024 at 7:46 am

קרן היי, בטעות שמתי 2 ביצים. כמה זה נורא?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2024 at 9:54 am

ממש לא

השב
User Avatar
מיקה
ינואר 24, 2025 at 12:56 pm

היי, החלות תמיד נפתחות באפיה סוג של נקרעות, מה אפשר לעשות?

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2017 בשעה 13:28

וואו נראה מעוולה!! באלי!! חש מצב להסבר כל הקליעה העגולה והרגילה? נראה פשוט מקסים!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2017 at 5:44 pm

הי שני גם העגולה וגם הרגילה שתיהן מארבע רצועות מצרפת לך כאן סרטונים הדגמה: חלה עגולה: https://www.youtube.com/watch?v=NOSSAFgBiQY חלה מארבע: https://www.youtube.com/watch?v=iZi-bY_ru7E&t=1s בהצלחה!

השב
User Avatar
ניצן
מרץ 20, 2020 at 4:22 pm

היי קרן, אפשר להכין מ100% קמח כוסמין מלא? אם כן, כמה מים להוסיף?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2020 at 4:55 pm

אפשר אין בעיה, להתחיל מעוד 1/4 כוס ואם צריך להוסיף עוד

השב
User Avatar
אלונה
מאי 9, 2020 at 1:52 pm

הי קרן, יש מתכונים של בייגלה שמנחים להכניס את הבצק למים רותחים ואז לתבנית לאפיה, מה דעתך? מה מטרת הטבילה במים רותחים? ממליצה? יתאים פה?

השב
User Avatar
רויטל
מאי 6, 2020 at 9:40 am

הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

השב
User Avatar
פני הורביץ
פברואר 19, 2021 at 9:41 am

יש אפשרות לזמן רגיל? ולא זית

השב
User Avatar
שאלה
ספטמבר 6, 2021 at 11:22 am

זה יוצא בצק מאוד נוזלי ודביק, השתמשתי ביותר מידי מים? רשום 600 מל על קילו קמח

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 6, 2021 at 1:45 pm

אבל מוזגים מים לאט לאט עד שלא צריך יותר אז להבא להתחיל מחצי כמות המים. בעת הצורך להוסיף קמח

השב
User Avatar
רויטל
אוקטובר 3, 2022 at 11:44 pm

אפשרי בלי שומשום?

השב
User Avatar
כרמלה
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2017 בשעה 18:23

נראה נפלא. אפשר לחלק הכל לחצי ולהכין רק חלה אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2017 at 6:45 pm

תודה כרמלה אפשר לחלק הכל לחצי ולהישאר עם ביצה אחת

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2017 בשעה 09:21

אני חושבת להחליף את הביצה ברסק תפוחים כדי לטבען את המתכון. יש לך מושג אם יעבוד? תודה על המתכון המעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2017 at 10:52 am

נראה לי שיעבוד מצויין, אשמח לדעת איך יצא :-)

השב
User Avatar
מאיה
ינואר 17, 2017 at 2:57 pm

מעולה. תודה! אנסה בהקדם ואדווח :)

השב
User Avatar
חלי
ינואר 21, 2021 at 8:56 pm

איך יכול להיות שהתפיחה אחרי הצורה היא רק 20 דקות?

השב
User Avatar
מירב
ספטמבר 25, 2020 at 8:52 am

אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2017 בשעה 10:01

אפשר להכין את הבצק עכשיו ולשים במקרר עד הערב ובערב לשים בשומשום ולאפות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2017 at 10:50 am

בטח

השב
User Avatar
מור
ינואר 17, 2017 at 11:48 am

יכולה גם להכין עכשיו לחכות שיתפח... ואז להכין את החלה ואז לשים במקרא ובערב רק לאפות??

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2017 בשעה 12:29

והסומסום לא יירד?

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2017 בשעה 15:11

הבצק יצא לי ממש דביק:((

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2017 at 3:15 pm

באיזה שלב? ייתכן וזה יסתדר אחרי התפחה במקרר. לא הייתי ממהרת להוסיף קמח, תמתיני שהוא יתפח ולאחר התפחה אם עדיין יהיה דביק תוסיפי מעט קמח ותלושי קצת עם הידיים זה יסתדר, לא להתייאש

השב
User Avatar
מור
ינואר 17, 2017 at 3:19 pm

בסוף לא התפחתי המקרר התפחתי בחוץ ועדיין היה דביק אז הוספתי מעט קמח (עשיתי חצי כמות אז אולי בגלל ששמתי ביצה שלמה?!) ועכשיו עטפתי בניילון נצמד ושמתי במקרר כמה זמן לפני האפיה מומלץ להוציא מהמקרר??

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2017 בשעה 09:05

היי האם הבצק צריך להיות דביק ? כי בד"כ כשאני מכינה פיצה לקילו קמח מוסיפה כ 500 מ"ל. 600 מ"ל זה הרבה. לא הבנתי אם אני קולעת את החלה כשהרצועות מצופות כבר בשומשום ? תןדה איריס

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2017 at 9:14 am

הי איריס הבצק לא יוצא דביק, כמות הנוזלים היא גם במתכון המקורי, את יכולה להתחיל עם 500 מ״ל ולראות אם יש צורך בעוד. ואכן קולעים את החלה כשהרצועות כבר עם שומשום עליהן, הוספתי הערה במתכון בהצלחה!

השב
User Avatar
מירב
ספטמבר 25, 2020 at 8:54 am

אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 25, 2020 at 1:11 pm

בטח, אני בהחלט לרוב עושה כמו שציינת

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2017 בשעה 10:15

תודה על התגובה המהירה

השב
User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2017 בשעה 11:13

חלה מטריפה!! כפי שבכר כתבתי לך, אני חייבת להכין! חייבת

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2017 at 11:24 am

אהובה אחת, את תכיני אותה הכי טעים שיש:-) נשיקות

השב
User Avatar
רויטל
מאי 6, 2020 at 9:16 am

הי קרן נהנת מכל מתכון שלך, האם אפשר להקפיא את החלות החמות ולהוציא לקרטת שישי?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 9:38 am

בטח, יהיו כומו חדשות

השב
User Avatar
זיו בן זקן
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2017 בשעה 23:30

היי קרן הכנתי תמתכון לפי ההוראות הבצק יצא טיפה דביק אבל השארתי אותו ככה נתתי לו לתפוח ושמתי ליד התנור אפייה כי הבית קריר וכבר עברה שעה וחצי וזה בקושי זז... הסתכלתי שוב על המתכון וגילתי ששמתי כוס סוכר ועוד 3 כפות חח זה הולך לצאת מתוק אבל השאלה שלי זה לא תופח בגלל כמות הסוכר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2017 at 11:36 pm

הי זיו בדיוק, ככל שיש יותר סוכר בבצק כך קשה לו יותר לתפוח, והוא צריך יותר זמן אפשר להכניס אותו לתנור בטמפרטורה מאוד מאוד נמוכה רק כדי ליצור לו תא חמים ונעים עד שייתפח. ואם החלה ככ מתוקה אולי לא כדאי לצפות אותה בשמן זית כשיוצאת מהתנור לא בטוחה שיעבוד טוב עם המתיקות

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2017 בשעה 09:08

היי, ממש מקווה שתראי את זה בזמן :) ההתפחה השניה היא באמת רק רבע שעה? זאת לא טעות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2017 at 9:47 am

פספסתי בקצת נכון? :-) אבל זו לא טעות , איך יצאה?

השב
User Avatar
קארין
ינואר 21, 2017 at 10:38 am

האמת שענית בדיוק בזמן! בדיוק יצאו מהתנור ונראות נהדר. בנוגע לטעם, אצטרך להתאפק עד ארוחת הצהריים :) המון המון תודה!!

השב
User Avatar
מירב
יולי 17, 2020 at 7:00 pm

היי קרן! הכנתי את הבצק מקמח כוסמין 70%. השינוי היחידי ששמתי 100 גרם סוכר כי לא רציתי שיהיה מתוק מדי. הבצק יצא דביק וממש נקרע בזמן שעשיתי את הצורות ובהתפחה לאחר מכן המשיך להיקרע :( למה זה קורה? ממש התבאסתי..

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2017 בשעה 10:19

היי אפשר להוסיף תותים טריים? או פירות יבשים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2017 at 10:28 am

תותים טריים לא פירות יבשים כן אם את אוהבת. אני בדרך כלל מוסיפה עלי זעתר טרי :-)

השב
User Avatar
שני
ינואר 27, 2017 at 3:33 pm

שמתי חמוציות אעדכן איך יצא תודה

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2017 בשעה 19:28

וואו, עשיתי, יצא מעולה, כבר מתכון שני שלך שאני עושה ושניהם יצאו מעולים

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יש!! תודה שי :-)

השב
User Avatar
סימה
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2017 בשעה 09:24

הי..אחרי האפיה רשום למרוח שמן זית..לא צריך לכסות במגבת...החלות קצת ..ואז למרוח? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2017 at 11:35 am

מיד כשהחלות יוצאות מהתנור למרוח בשמן זית ומלח גס, אין צורך לכסות במגבת.

השב
User Avatar
Batel Cholev
מאי 15, 2020 at 9:27 am

היי איך הכי כדאי לשמור את החלות אחרי אפייה כדי שיהיו טריות ליום למחרת?

השב
User Avatar
נירית
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2017 בשעה 19:49

אפשר להחליף לקמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2017 at 5:43 am

בטח, אפשר את כל הכמות בקמח כוסמין רגיל או חצי מהכמות בקמח כוסמים מלא

השב
User Avatar
נירית
פברואר 28, 2017 at 4:55 pm

אוקייי,תודה,הולכת על זה!!

השב
User Avatar
דורי
starstarstarstarstar
מרץ 9, 2017 בשעה 06:38

הי קרן על קילו קמח במתכון לשים חצי שמרית?? מתה להכין! (בד"כ כשכותבים 2 כפות אני שמה שקית שמרית שלמה שזה 50) מקווה שתעני

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 9, 2017 at 6:51 am

הי דורי האמת שבמתכון המקורי של אדי מזרחי משתמשים בכף אחת של שמרים שזה 25 גר׳ שימרית אבל אני השתמשתי ב 2 כפות שמרים יבשים שהם שקית שימרית שלמה וזה יותר מתאים לחלות. אני ממליצה להידבק לגרסא שלי ואני גם אתקן במתכון:-) בהצלחה!

השב
User Avatar
דורי
מרץ 9, 2017 at 6:57 am

וואו את זריזה איזה כיף! תודה! אז לפי מה שהבנתי יש להשתמש בשקית שמרית שלמה.

השב
User Avatar
אלינור
starstarstarstarstar
מרץ 10, 2017 בשעה 08:49

אז אין צורך למרוח ביצה על החלות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2017 at 10:53 am

אין צורך, טובלים במים ואז בשומשום ולאחר שיוצאות מהתנור למרוח שמן זית בדיוק כמו שכתוב.

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2017 בשעה 11:52

הי קרן. נראה מושלם והבצק כבר במיקסר. רק לוודא- אחרי ההתפחה של החלות המוכנות בתנור צריך להוציא אותן, לחמם את התנור ולהכניס אותן בחזרה כשהוא חם (ולא לחמם אותו כשהחלות בתנור). נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2017 at 12:24 pm

לא בטוחה שהבנתי אז אפרט פה את תהליך ההתפחה: 1. מתפיחים בצק פעם ראשונה שעה וחצי-שעתיים 2. מעצבים חלות 3.מתפיחים פעם נוספת כשהחלות כבר מעוצבות, על תבנית התנור, מכוסות במגבת. כל זה מחוץ לתנור. 4. מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה שמצויינת במתכון. 5. אופים מקוה שעזרתי

השב
User Avatar
טלי
מרץ 17, 2017 at 12:25 pm

מעולה. תודה. כתוב שמניחים את החלות להתפחה בתבנית התנור ומשום מה חשבתי שהכוונה בתוך התנור.

השב
User Avatar
רויטל
מאי 6, 2020 at 9:19 am

הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

השב
User Avatar
ענת
ספטמבר 15, 2021 at 8:16 am

הי קרן, האם קמח פיצה גם יתאים או שעדיף קמח לבן רגיל?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2021 at 10:34 am

ברור שמתאים

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2017 בשעה 12:45

ועוד שאלה: ההתפחה צריכה להיות שעה וחצי מינימום או עד להכפלת הנפח? כי הבצק הכפיל את עצמו תוך 45 דקות

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2017 at 12:49 pm

רצוי לתת לו לפחות שעה ורבע

השב
User Avatar
רוית
מאי 27, 2020 at 8:37 pm

היי קרן האם אפשר להתפיח לילה במקרר? רוצה להכין אותן למחר תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 6:25 am

אפשר

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2017 בשעה 21:10

חזרתי כדי לספר כמה מושלם יצא וכמה היה לנו טעים!! אחרי שנים של אפית חלות עם מתכונים שונים ומגוונים - זה המתכון המנצח! תודה על ארוחת שבת מופלאה בזכותך :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2017 at 10:43 pm

איזה כייף לי! תודה טלי

השב
User Avatar
טלי
מאי 7, 2017 at 10:47 am

הי קרן. קודם כל החלות האלו הפכו להיות חלות השבת הקבועות. המחמאות שהן גורפות אדירות! תודה על מתכון מושלם!! יש לי שאלה - האם לדעתך ניתן להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר? מהניסיון שלי הוא תופח די מהר כך שאני מפחדת שהוא יחמיץ. מה דעתך?

השב
User Avatar
ל
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2017 בשעה 16:32

דני

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מאי 5, 2017 בשעה 14:58

וואווו.האמת, לא ציפתי שמהתנור שלי תצא חלה כזו טעימה!!יצא טעיםםםם ומהמם. תודה על המתכון המדויק!!שבת שלום(:

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2017 at 7:42 am

תודה רבה ושמחה שיצא מושלם, שבת שלום .

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מאי 26, 2017 בשעה 11:30

אחרי ההצלחה מנסה שוב, משום מה חשבתי שהתכוונת לקמח מלא ולא לקמח כוסמין מלא והחלפתי חצי מהקמח לקמח מלא, חושבת שיצליח? אני ממש מקווה שלא הרסתי.. תודה !

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 26, 2017 at 4:13 pm

ברור שלא הרסת קמח מלא זו גם אופציה לעיתים צריך להוסיף מעט נוזלים כי הוא סופח יותר מקמח רגיל ספרי איך יצא

השב
User Avatar
הדר
מאי 26, 2017 at 7:01 pm

יצא טעים !!תודה!!שבת שלום

השב
User Avatar
טלי כהן
starstarstarstarstar
יוני 14, 2017 בשעה 07:53

נראה מושלם!! טיפ להתפחה מהירה ממכורה לפחמימות ואפיית לחם.. לכסות בהתפחה את קערת הבצק בניילון נצמד ולהניח ראש של שום מעל. תוך 20 דקות הבצק תופח.. עובד בקיץ וגם בחורף. אכין אותן בשישי. מחכה כבר.... תודה על מתכונים נהדרים

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 14, 2017 at 8:30 am

שמעתי על פלאי השום! טוב שהזכרת לי אנסה בסופש. בהצלחה עם החלה היא ממכרת

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
יולי 16, 2017 בשעה 00:22

הכנתי ארוחה מדהימה של אוכל רחוב, החלות היו מתאימות בול!!! יצאו מדהים, ממש טעם של בייגלה ירושלמי. פשוט מושלם! תודה רבה!!! מאמצת את המתכון לתמיד....

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2017 at 9:19 am

שמחה מאוד:-)

השב
User Avatar
שבי
starstarstarstarstar
יולי 21, 2017 בשעה 06:06

אפשר להוריד את כמות הסוכר? ממש לא רוצה שיצא מתוק מה המינימום הנדרש כדי שיצא מושלם? ??

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 25, 2017 at 8:35 am

לסוכר עוד תפקידים בבצק מלבד להמתיק, והחלות ממש לא יוצאות מתוקות, אבל אפשר להפחית מעט מהכמות שרשומה במתכון, ובמקום חצי כוס להשתמש בשליש בלבד.

השב
User Avatar
RUth
starstarstarstarstar
יולי 31, 2017 בשעה 21:52

קרן שלום , האם ניתן לשלב גם קמח שיפון עם כוסמין 70% ואם כן באיזה יחס ומה לגבי כמות השמרים היבשים

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2017 at 10:58 pm

הי רות, אין בעיה לשלב כוסמין כמחצית מכמות הקמח במתכון. לגבי השיפון, לא בטוחה שייצא מוצלח, את יכולה לשלב כוס אחת ולראות איך יוצא.

השב
User Avatar
ענבל
אוגוסט 9, 2019 at 11:08 am

היי קרן האם ניתן להכין גם חלות מתוקות ולמרוח שוקולד?

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2017 בשעה 15:56

מתכון אליפות!! הכנתי כבר מספר פעמים ויצא מושלם. כול מבקשים שאכין את החלות שוב ושוב... תודה רבה על מתכונים מעולים.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2017 at 5:52 pm

תודה רבה !

השב
User Avatar
אסף
starstarstarstarstar
אוגוסט 27, 2017 בשעה 22:17

מספר שאלות והערות: א. איזה קמח (חיטה) מומלץ: רב-תכליתי, מולבן, לחם? ב. מלח לציפוי: "דק או גס" (לפי רשימת המצרכים) או " דק" (לפי אופן ההכנה)? ג. הברשה: שמן-זית בלבד (לפי רשימת המצרכים) או "שמן-זית ומלח גס" (תשובה לסימה, 25 בפברואר 2017) ד. חצי כמות - (תשובה לכרמלה, 13 בינואר 2017): השימוש בביצה שלמה משנה את היחס בין יבשים לנוזלים ומתקבל בצק רטוב מדי. צריך להוריד כ-30 מ"ל מים או להוסיף כ-50 גרם קמח\ים.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2017 at 10:36 pm

לשאלותייך, א+ב תוקן במתכון ג. אפשר להוסיף את המלח גס או דק לשומשום לפני ציפוי או לשמן הזית לאחר יציאת החלה מהתנור ד.נראה לי שכרמלה כבר הכינה והסתדרה, בכל אופן אם טרם הכנת אתה מוזמן לדווח אחרי.

השב
User Avatar
סימה
starstarstarstarstar
ספטמבר 23, 2017 בשעה 10:54

ואוווו ואאוו כולם לוקלוקו אתמול בארוחת שישי 3 חלות ענקיות חוסלו ולא נודע כי בא טל קרבם..... עשיתי סוף סוף בול לפי ההוראות יצא אליפות. חלה טעימהה מאוד. תבורכי ושנה טובה לך. הבא בתור שקורץ לי זה בייגלה טורכי ..המון תודות.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2017 at 1:05 pm

איזו חגיגה!! ממש שמחה לשמוע סימה תודה לך. הבייגלה התורכי כל כך טעים, לכי על זה! שנה טובה

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2017 בשעה 14:36

טוב זה נראה מושלם!! הבעיה- בדיוק התקלקל לי המיקסר. אפשר ללוש בידיים??

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2017 at 3:55 pm

אפשר, זה מאמץ פיזי אבל בהחלט אפשרי. תקפידי ללוש כ 10 דק. בקערה גדולה לערבב יבשים, לעשות גומחה באמצע, להוסיף ביצה ושמן ולהתחיל ללוש, ואת המים לאט לאט . בהצלחה

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2017 בשעה 09:43

יקירה לא הבנתי את השלב של הכנת הרצועות וקליטתן כאן להכין רצועות לטבול אותם במים לצפות סומסום ואז לקלוע? הרצועות לא רטובות מדי בקליעה? תודה לאה קליין והאם אפשר עם קמח כוס מין מלא תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2017 at 4:45 pm

כמו שכתבת בדיוק, לטבול כל רצועה במים ולצפות בשומשום, הרצועות לא רטובות מדי בזמן האפייה, השומשום מייבש אותן. אפשר להמיר חלק מהכמות לקמח כוסמין מלא.

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2017 בשעה 23:50

שלום קרן, זהו המתכון הראשון שלך שאני מנסה, אבל בהיחשב בתוצאה בהחלט לא האחרון. אני אופה לחמים מספר שנים- לחמי מחמצת ואחרים וזה אחד הטעימים ביותר שהכנתי. השתמשתי בשילוב של קמח רגיל וכוסמין(על פי המלצתך) והתוצאה מושלמת. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2017 at 6:19 am

שימחת אותי מאוד:-)

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2017 בשעה 18:24

הי קרן, קודם כל החלות נראות נפלא. שאלהבנוגע לכמות המים. בדכ לקילו בצק הכמות המומלצת במתכונים לחלות היא 3/4 1 או 2 כוסות שזה גג 500 מ״ל. 600 זה לא המון? ניסיתי בעבר מתכון אחר עם כמות של מים גבוהה מ 500 והבצק יצא נוזלי והיה ממש קשה לעבוד איתו. יכול להיות שזה בגללל שהשתמשתי רק בקמח לבן ולא בכוסמין? תודה, לילך

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2017 at 8:54 pm

אין בבצק ביצים ויש מעט מאוד שמן כך שכמות הנוזל לא מוגזמת. לרוב, גם כשמכינים בצק והמרקם שלו מעט נוזלי זה בסדר גמור, לאחר התפחה סביר להניח שזה יסתדר ומקסימום אם לר אפשר תמיד להוסיף עוד קמח.

השב
User Avatar
דידי
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2017 בשעה 19:04

היי קרן, עשיתי את החלה בפעם השנייה והטעם אלוהי! אבל משום מה לאחר האפייה הרצועות של החלה כמו מתרחקות אחת מהשנייה ונראית כאילו עומדות ל״הקרע״ והחלה כשלעצמה מרגישה שבירה ומתפרקת שזה מבאס כשפורסים אותה... יש לך רעיון מה יכול לגרול לזה ואיך להימנע?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2017 at 7:03 am

הי דידי לרוב הקרעים נוצרים כיון שהבצק זקוק להתפחה נוספת, להבא לאחר קליעת החלה הניחי לה מכוסה במגבת לתפוח שוב כחצי שעה. ייתכן שחום התנור שלך לא אחיד או שהיה מכוון לטמפרטורה גבוהה מדי ולכן נאפתה מבחוץ ולא נאפתה במרכז כמו שצריך.

השב
User Avatar
דידי
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2017 בשעה 22:06

ועוד דבר, הוצאתי את החלה מהתנור כשהיא הייתה שחומה מאוד ומסתבר שהיא לא נאפתה מספיק במרכז. מאכזב...

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2018 בשעה 22:49

מתכון מעולה .הפכו להיות החלות הקבועות של שבת

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2018 at 3:02 am

שמחה מאוד לשמוע חגית:-)

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2018 בשעה 13:09

שלום קרן ! נתקלתי השבוע בבלוג המקסים שלך וכחובבת אפיה{בעיקר איפה בריאה} הוקסמתי. לגבי מתכון חלות הבייגלה אני ממש רוצה לנסות ליום שישי הקרוב {מחר} להכינן. 2 שאלות: 1. יש לי תבניות אובליות שנקראות תבניות אמריקאיות לחלות והחלות יוצאות יותר גבוהות. האם זה לא יפגע במרקם החלות {פחות קריספיות} אם אאפה אותן בתבניות אלו? 2. האם ניתן להכין מהבצק הזה בייגלך אישיים {פרעצל} לילדים בעיקר? תודה על המענה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2018 at 3:29 pm

הי לירז, תודה שמחה מאוד שאהבת:-) בתשובה לשתי השאלות 1. אני לא חושבת שייפגע במרקם אבל אולי דווקא בחלקים שיש חיבור עם התבנית, ייצא פחות ״קריספי״, לדעתי זה לא יפחית מטעמן. 2.אפשר להכין מהבצק בייגלה ירושלמי,או לחמניות קטנות, פרעצל זוהי טכניקה שונה לחלוטין של בישול ואז אפייה לא בטוחה למה התכוונת.

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 09:38

שלום קרן! חזרתי כדי לעדכן שהכנתי את החלות בדיוק לפי המתכון .עשיתי את כל הכמות רק על קמח כוסמין טחון דק 70 אחוז. חלה אחת קלעתי ל-4 בתבנית תנור והשניה בתבנית מיוחדת לחלות.החלות יצאו יפהיפיות וטעימות מאוד!!!! היה קשה להפסיק לאכול אותן.כולם אהבו גם הילדים.הבצק יצא אחיד ומעט רך ולא דביק בכלל.{שמתי כ550מ"ל של מים}.מה כן בגלל שהן רק מקמח כוסמין 70% הן יצאו אוורריות ומצד שני משביעות יותר. אני חושבת להכין מהבצק פיתות בייגלה ירושלמי לילדים. תמשיכי לתת מתכונים נפלאים.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2018 at 11:01 am

תודה שחזרת לספר לי לירז, ושמחה מאוד שגם הילדים אהבו :-)

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2018 בשעה 20:40

נראה מושלם.... אפשר להכין את כל הכמות מקמח כוסמין 70%? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2018 at 8:53 pm

אפשר, ייתכן והבצק יהיה זקוק לעוד נוזלים

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2018 בשעה 20:59

תודה על התשובה המהירה. אפשיר להחליף את שמן זית בשמן רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2018 at 9:16 pm

בהחלט.

השב
User Avatar
ספידי . ג
starstarstarstarstar
מאי 5, 2018 בשעה 21:57

מושלם! הכנתי כבר פעמיים בשבועיים האחרונים וזה יצא מדהים! וכל קהל הטועמים הסכימו לכך ! תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2018 at 5:51 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
יוני 7, 2018 בשעה 14:59

היי בדרך כלל אופה חלות על 180 מעלות. בערך 35 - 40 דקות. לפי הוראות ההכנה החלה לא יוצאת בצקית מבפנים??

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2018 at 5:08 pm

את בטח אופה חלות עם יותר שומן וביצים בבצק? יש פה ממש מעט שמן וביצה אחת ושימי לב שזו על 220 מעלות ל 25 דק. היא לא יוצאת כלל בצקית מבפנים

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
פברואר 22, 2019 בשעה 09:41

על איזה מיקסר את ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2019 at 5:51 pm

הי יעל, אני אוהבת מאוד את קנווד kmix אבל יש היום בשוק המון מיקסר ים מצויינים בחצי מחיר..

השב
User Avatar
Nuphar Bar-Natan Stokelman
starstarstarstarstar
מרץ 2, 2019 בשעה 05:30

היי קרן, האם אפשרי להתפיח (התפחה ראשונה) ללילה שלם במקרר? במידה וכן, האם צפוי שההתפחה השניה תיקח יותר זמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 2, 2019 at 6:41 am

אין בעיה להתפיח לילה במקרר, ממליצה להוציא את הבצק כחצי. שעה ששעה לפני שאת מחלקת אותו לכדורים ואז לחלק ולהתפיח שוב לא אמור לקחת יותר זמן

השב
User Avatar
אני
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2019 בשעה 05:21

היי קרן, אם עוצרים בשלב הבייגלים ולא מתפיחים פעם שניה - גם אז התנור על 220 מעלות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 23, 2019 at 1:53 pm

גם אם מכינים בייגלים חייבים להתפיח את הבצק פעמיים קודם פעם בקערה ופעם ככדורים וכן, תנור על 200-220 מעלות

השב
User Avatar
טל
ינואר 28, 2022 at 3:04 pm

שכחתי לשים מלח :( כמה חמור זה והאם יש איך לפצות/ לתקן את זה? הבצק תפח

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2022 at 3:19 pm

בעייתי הבצק בלי מלח אפשר להוסיף ללוש ולהתפיח שוב

השב
User Avatar
Nora Hey
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2019 בשעה 09:56

perfection! thank you so much ! for sharing this amazing recpie love your website !

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2019 at 10:51 am

Thank you so much ❤️

השב
User Avatar
לבבית
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2019 בשעה 15:28

הי, נראה ממש מתכון מומלץ! רעיון נהדר לשלב בין ביגלים לחלה שבת!!! אפשר להוריד מכמות הסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2019 at 3:30 pm

זו חלה מדהימה, הפחתה של הסוכר תיצור חלה קצת בלי טעם מנסיון שלי. היא לא מתוקה. בהצלחה

השב
User Avatar
לבבית
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2019 בשעה 15:38

תודה רבה!!! כיף לבקר אצלך בבלוג, גם מתכונים מדהימים וגם תשובות מהירות ביותר אל תפסיקי לרגע1

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מרץ 20, 2020 בשעה 13:02

הי קרן, הכנתי עוגות שלך והיום בגגל המצב ניסיתי חלה. הוספתי עלי זעתר לבצק וזעתר טחון לציפוי. יצא מעוללה. תודה לך

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 18:36

היי קרן, האם אפשר להשתמש עם סילאן/דבש במקום הסןכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 6:55 pm

כן, הבצק יוצא יותר דביק לקחת בחשבון

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
יוני 27, 2020 בשעה 13:57

טוב, אז בטפשותי הכנתי אתמול חצי כמות. היום בבוקר נאלצתי להכין שוב כי זו שהכנתי אתמול פשוט חוסלה . בעלי אומר שזו החלה הכי טובה שהוא אכל אי פעם. מאוד נהנית מהאתר שלך, הכנתי כבר כמה דברים ותמיד יוצא מוצלח .

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 27, 2020 at 3:03 pm

תודה לבעלך בהחלט להכין תמיד כפול

השב
User Avatar
סתיו
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 18:27

היי, אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו בלילה במקרר ולהכין הכל ביום למחרת?

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
יולי 17, 2020 בשעה 22:22

טוב זו החלה הכי טעימה בעולם. ניסיתי כבר כמעט את כל החלות שלך וזאת התפספסה לי איכשהו.. איזה כיף שגיליתי אותה :) קריספי בחוץ רך מבפנים, כמו שאני אוהבת. והשמן זית בסוף מוסיף ממש.. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2020 at 6:31 am

שמחה שגילית אותה היא באמת מדהימה

השב
User Avatar
מאיה
יולי 22, 2020 at 6:32 pm

תודה על מתכון מהמם, הכנתי כבר כמה פעמים ואי אפשר להפסיק. האם ניתן להמיר את השמרים במחיצת במתכון זה? תודה על העזרה!

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2020 at 11:54 pm

מניחה שכן אבל אין לי מספיק נסיון עם מחמצת להמליץ על כמויות

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אוגוסט 21, 2020 בשעה 14:02

קרן המהממת! הכנתי את המתכון ויצא מדהים, רק רציתי לציין שזה הרבה יותר מידי מים. הייתי צריכה להוסיף לא מעט קמח כדי לאזן כי הבצק יצא ממש נוזלי.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 21, 2020 at 3:30 pm

כמות הנוזלים משתנה מבית לבית, ממליצה תמיד להתחיל ממחצית הכמות ולא הכל בבת אחת

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2020 בשעה 09:10

היי, מחפשת מתכון של חלות לראש השנה והתכוונתי להכין מתכון אחר אבל אני באמת אוהבת את האתר שלך והמתכון הזה נראה מעולה. פשוט קניתי כבר קמח לחם (שטיבל 2). האם יתאים גם למתכון הזה? תודה מראש ושנה טובה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2020 at 9:27 am

קמח לחם זה מעולה

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 23:43

הי קרן, לא מזמן נחשפתי לבלוג שלך וכל מתכון שהכנתי יצא פגז! בששי האחרון הכנתי חלות בייגלס והם נחטפו תוך שניה, יצא לא פחות ממדהים וכבר התבקשתי להכין עוד... תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2020 at 7:12 am

הכי שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
שימרית
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2020 בשעה 16:21

היי קרן! תודה על מתכונים מושלמים הכנתי את החלה, הלחם טעים ברמות.. אבל בפנים לא יצא לי אוורירי ודי דחוס האם את יכולה לשער למה זה קורה? את אופה על טורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 5:07 pm

לא אופה בטורבו,אולי לא היתה לגמרי מוכנה מבפנים

השב
User Avatar
אורטל לוי
ינואר 9, 2021 at 12:46 pm

אם רוצים לעשות חצי קילו, איזה התאמות צריך לעשות במתכון??

השב
User Avatar
REUT
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2020 בשעה 18:22

היי יקרה, האם אפשר להוסיף משפר אפיה לבצק? או שזה יהרוס את המרקם המקורי...

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2020 at 8:08 am

מניחה שכן אפשר אבל לא עובדת עם משפרים אז אין לי דעה

השב
User Avatar
לירז
starstarstarstarstar
אוקטובר 30, 2020 בשעה 11:21

וואו יצא פשוט מושלם!! חבל שאי אפשר לצלם... בהתחלה יצא טיפה דביק והשתמשתי רק ב2 וחצי כוסות מים אבל אחרי שעטפתי את הבצק בשמן זית ונתתי לתפוח הכל הסתדר והבצק היה נוח לעבודה!! תודה מהממת!!:))

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 30, 2020 at 1:54 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
נובמבר 26, 2020 בשעה 11:05

היי קרן נראה מעולה, ולפי התגובות פה נראה מתכון מנצח יש לי במשפחה חולה סוכרת ועשיתי חצי מהכמות (500 גרם קמח) כך שצריך 60 גרם סוכר הפחתתי לכמות של 40 גרם סוכר לבן ו20 גרם תחליף (שהיחס של התחליף הוא 1:1 לסוכר לבן) הבצק יצא דביק - לא חושבת בהגזמה מה שכן, לא הצלחתי ליצור כדור יצא גוש וכך הכנסתי אותו למקרר להתפחה של 24 שעות אני קצת חוששת שהבצק לא יצא טוב מהניסיון שלך העניין עם הסוכר יכול להשפיע על ההתפחה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 26, 2020 at 11:56 am

בכמויות שהמרת בהן לא תהיה לבצק בעיה. לא ככ הבנתי מה הכוונה בגוש... שהיה חסר לו קמח והוא יצא דביק? לא בעייתי... במהלך התפחה ישתה מים ואחכ מקסימום תעבדי עם קמח על הידיים בהצלחה! ספרי איך יצאה התוצאה הסופית מעניין אותי

השב
User Avatar
סתיו
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2020 בשעה 13:37

היי קרן יקרה, מאז שנתקלתי במתכונים שלך לחלות (בייגל ומקומחות) אני לא מוכנה להכין שום מתכון אחר! החלות שלך הם העונג שבת שלנו תודה על המתכונים הנהדרים

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2020 at 2:55 pm

תודה רבה רבה סתיו

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2020 בשעה 12:49

היי! אפשר לעשות ידנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2020 at 3:25 pm

בטח

השב
User Avatar
TAMAR ARBEL
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 19:20

אמממ.. אם אין לי מיקסר כמה זה נורא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

ממש לא נורא, תלושי בידיים

השב
User Avatar
טלי יצחקי
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2021 בשעה 10:11

עם איזה כוס משתמשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 8:40 pm

כוס מידה אוניברסלית

השב
User Avatar
ירדן תימור
starstarstarstarstar
פברואר 2, 2021 בשעה 18:51

מתי את משתמשת בביצה הבצק לחלות ומתי לא? תוהה מה היא נותנת והאם טוב יותר איתה או בלעדיה כדי להשיג את החלה הרכה והמנחמת

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 2, 2021 at 10:28 pm

כשאני אוצה מרקם קצת יותר עוגתי וכבד ממליצה לנסות בלי זה מושלם

השב
User Avatar
מורן
פברואר 5, 2021 at 12:07 pm

האם אני יכולה לעשות את הבצק עם הידיים במקום במיקסר (כי פשוט אין) ? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:06 pm

תמיד!!

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2021 בשעה 16:48

במה אפשר למרוח את החלה במקום שמן זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 5:32 pm

החלה נמרחת בשמן זית לאחר יציאתה מהתנור ואפשר לוותר כל השלב הזה

השב
User Avatar
מאיה
פברואר 5, 2021 at 5:50 pm

יצאו עכשיו מהתנור- טעימות ויפות אש!!! תודה רבה על כל המתכונים המעולים. שבת שלום

השב
User Avatar
עודד שיר-און
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2021 בשעה 14:49

קרן שלום הצצתי ונפגעתי. הגעתי לאתר שלך די במקרה והתלהבתי מהמתכונים. הניסיון הראשון שלי היה חלת בייגלה ירושלמי. אפיתי שתי חלות מארבע צמות אחת עגולה ואחת מאורכת. השתמשתי בחצי קמח כוסמין והן יצאו פשוט מעולה. מאחר ואומרים שעל טעם ועל ריח אין להתווכח וכי אין הנחתום מעיד על עיסתו אז אני יכול להגיד שכל מי שטעם את החלות במהלך סוף השבוע התלהב כמוני. פשוט קל וט ע י ם מאוווד. אשאר כאן עוד להתנסות במתכונים אחרים נפלאים. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2021 at 2:53 pm

תודה עודד

השב
User Avatar
יאיר
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2021 בשעה 16:32

יצא מעולה!! קנינו חלת ויזניץ׳ לפני שבוע ורציתי לנסות בעצמי. עבדתי בדיוק לפי המתכון רק שלשתי ביד (אין מיקסר) ויצא מצויין. אם קצת דביק לכם בהתחלה - עובר עם המשך הלישה:) ממליץ בחום!

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2021 בשעה 15:03

היי קרן, אני רוצה להכין את החלות למחר, האם אפשר לדעתך להוסיף עלי בזיליקום טריים לעיטור החלה כמו שאת עושה עם הזעתר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2021 at 3:32 pm

אפשר בהחלט וקחי בחשבון שהבזיליקום בתנור מאבד מהצבע שלו לגמרי :-)

השב
User Avatar
יפעת ברכה
נובמבר 11, 2021 at 6:45 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר ?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2021 at 6:19 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
noga levy
starstarstarstarstar
מאי 6, 2021 בשעה 16:49

היי קרן:) מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלי?

השב
User Avatar
noga levy
starstarstarstarstar
מאי 6, 2021 בשעה 16:55

היי קרן:) מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלעדיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2021 at 9:01 pm

הביצה נותנת מרקם קצת יותר ״עוגתי ״ אבל לא משמעותי פה מאוד בבצק

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
יוני 4, 2021 בשעה 13:29

היי קרן, אני אופה את החלות כבר תקופה ארוכה, והם מדהימות. כמה שאלות: 1. הבצק יוצא יחסית רטוב. אני שם 2.5 כוסות מים. כדאי להוריד קצת? 2. לפעמים החלות אחרי הקליעה צונחות ויוצאות רחבות ושטוחות. למה זה? 3. כשהחלטת יוצאות מהתנור הם פריכות, אסל כשהן מתקררות הם מאבדות את הפריכות. מה צריך לעשות כדי לשמור על הפריכות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2021 at 2:23 pm

הי אופיר בצק מגיב אחרת לפי עונות שנה וכו.. ממליצה להתחיל תמיד עם מחצית מכמות המים ואז לאט לאט להוסיך עטד עד שהבצק לא צריך יותר. החלות צונחות לך כי יש יותר מדי מים בבצק. כנל לגבי הסעיף השלישי שציינת, פשוט תפחית כמות מים

השב
User Avatar
אופיר
יוני 4, 2021 at 5:26 pm

היי קרן, תודה על המענה המהיר. שאלה של הדיוט: איך אני יודע שהבצק לא צריך יותר?

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
יוני 4, 2021 בשעה 18:23

אוקי. אנסה את זה בשישי הבא. אחרי כמה זמן לישה במערבל במהירות נמוכה אפשר כבר לבדוק האם יש מספיק מים או האם להוסיף?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2021 at 9:29 am

עניין של דקה שתיים

השב
User Avatar
טלי לוי
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2021 בשעה 07:31

הי קרן יקרה, שבוע טוב בתי היקרה שאופה חלות מדהים, המליצה לי להכין את המתכון בצורה הבאה. מה דעתך? לדעתי כדאי קודם לשים בקערה את השמרים והסוכר (באותם כמויות שהיא כותבת) עם כוס וחצי מים חמימים, לחכות כמה דקות ואז להוסיף קילו קמח קצת לערבב, קצת מלח לערבב, עוד כוס- כוס וחצי מים רגילים, ושמן- לפני שכל הקמח נבלע במים, ובלי ביצה. וכל השאר אותו דבר. מה יהיה ההבדל בין חלה עם ביצה ללא ביצה? תודה רבה, טלי

השב
User Avatar
לילי
ספטמבר 6, 2021 at 2:30 pm

היי קרן רציתי לדעת איך מומלץ לשמור על החלות לטחר הרצליה. הכנתי עכשיו ומקווה להגיש בערב .. תודהה (האם לכסות? לחכות עד שיתקררו כד הכיסוי?)

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2021 at 7:49 am

תמיד לכסות

השב
User Avatar
עינת כהן
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 15:48

יצא פשוט מעולה! תודה :(

השב
User Avatar
אופה חדש
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2021 בשעה 22:31

האם ניתן להמיר את הקמח לקמח לחם/פיצה/00

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 11:03 pm

רצוי!

השב
User Avatar
עמיאל
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2021 בשעה 14:29

היי קרן במידה ועושים חצי מכמות הקמח עם כוסמין מלא 100% האם יש שינוי בכמות לש החומרים האחרין כגון מים או משהו אחר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2021 at 4:26 pm

להוסיף יותר מים כמה שהבצק צריך

השב
User Avatar
מרינה
starstarstarstarstar
אוקטובר 29, 2021 בשעה 07:18

החלה תצא כה אוורירית ויפה גם עם קצח כוסמין בהיר או עדיף חצי חצי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2021 at 11:41 am

כוסמין בהיר אחלה !

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2022 בשעה 15:26

שכחתי להוסיף את המלח בסוף לישת הבצק והוא כבר תפח :( כמה כרוע זה והאם יש איך לפצות על זה עדיין?

השב
User Avatar
מוריה
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2022 בשעה 14:53

תודה על מתכונים מהממים! החלה יצאה לי מזה יפה, אבל בצקית ודחוסה מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להחכים

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2022 בשעה 17:38

הי קרן. ניסיתי להכין היום את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק. לא ברור לי למה. בכל אופן הוספתי קמח אבל הוא עדיין מאוד רך ודביק ולא מאפשר קליעת חלה. אז עשיתי ממנו מקלות בייגלה. האם יש אפשרות לשים במקרר ללילה את מקלות הבייגלה לפני אפיה ולאפות רק מחר בבוקר? או שהם יאבדו את הצורה שלהם?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2022 at 7:39 pm

אפשר להבא את המים בהדרגה

השב
User Avatar
אביבית
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2022 בשעה 10:54

הכנתי לשבת ויצא החלות הכי טעימות שאכלנו חיסלנו חלה וחצי 3 אנשים פשוט אי אפשר היה להפסיק יצא ענן מצופה בקראנץ תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2022 at 4:30 pm

משמח ממש! תודה

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2023 בשעה 10:43

היי קרן, אני עושה את המתכון שלך כבר חודשים רבים ושמתי לב שהחלות תמיד יוצאות תפוחות וגבוהות מהתנור אבל כשהן מתקררות הן צונחות. מה עושים כדי שישארו גבוהות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2023 at 2:36 pm

אולי כמות הנוזלים בבצק שלך גבוהה ואז זה גורם להשתטחות

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2023 בשעה 15:44

היי, הכנתי בשיש ויצאה מדהיםםם. כמה שאלות: אפשר להשתמש בקמח חלה? ודבר שני, ניתן לקלוע את החלה בקליעה עגולה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 31, 2023 at 9:55 am

קמח חלה מעולה ואפשר כל קליעה

השב
User Avatar
עמי
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2023 בשעה 02:35

היי קרן נראה מדהים מה מנחה אותי בהחלפת חצי מהכמות לכוסמין? הבנתי שצריך יותר מים? מתי יודעים שהוספתי מספיק?

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2024 בשעה 15:01

טוב, אנחנו באנגליה ורצינו חלות (אור לגויים!!). החלטתי להכין, הכול עבד יופי ואז הייתי צריכה לקלוע את החלות- הכול היה דביק, שכחתי איך לקלוע, אח"כ גילינו שיש רק תערובת גרעינים ולא שומשום. במתכון כתוב סדר מסוים (מים על הרצועות ואז קליעה) הווידאו משהו אחר(קליעה, מים, שומשום), הגרעינים הפכו לעיסה .. כבר התחרטתי שעשיתי ובלב קיללתי אותך קצת (או הרבה... סליחה). ואז הן יצאו מהתנור... קסם. זה היה בשישי בערב. שבת בבוקר כל מה שיכולנו לחשוב עליו זה חלה עם חומוס - וזה אומנם היה פחות קריספי וקר מן הסתם , אבל אפילו טעים יותר ברמה שאכלנו הרבה יותר מדי ואנחנו נאנקים מכאבים בטן - כמה שזה טעים!!!!!!!!!!!!!! 1. עשיתי חצי כמות ועבד נהדר (להבא צריכה לשים לב למים) 2. יש איזה סוד לאחסון כדי לשמור עליהן טריות למקסימום זמן האפשרי??? ואם מקפיאים - באיזה שלב כדאי ואיך להפשיר?(לפני אפיה /באמצע/כשמוכן לגמרי)?? שוב מתנצלת על התמוטטות העצבים שאת לא אשמה בה ורק אסיים ב'אימאל'ה ואבאל'ה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2024 at 1:10 pm

שמחה לשמוע שבסוף הכל הסתדר:-) אני מצננת אחרי תנור ואז סוגרת בשקית ניילון של הסופר להחזרת טריות מירבית תמיד אפשר לחמם מעט שוב

השב
User Avatar
מירב
פברואר 14, 2024 at 7:10 pm

הי איך זה שבבייגל שתי כפות שמן ובלחמניות בייגלה חצי כוס שמן? תודה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מרץ 15, 2024 בשעה 15:42

שלום קרן ‏אני מתכננת את הבייגלה שלך למשלוחי מנות ופתאום חשבתי להכין לשבת את חלת הבייגלה. האם אני יכולה לעצב אותה בצורת אוזני המן נראה לך שיעבוד עם הבצק הזה? תודה, מיכל

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2024 at 6:56 am

יכול לעבוד תכלס זה כמו סמבוסק

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2024 בשעה 19:52

מתכון נפלא. יצא מוצלח ממש. ציפינו בשומשום, בשומשום שחור ושומשום עם זעתר. חבל שאי אפשר לצרף תמונה תודה!! יש לך יופי של מתכונים!

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img