לפני כמה שנים נתקלתי ברשת במתכון לבייגלה ירושלמי של אדי מזרחי
( שמדי פעם מפרסם מתכונים מעולים לא רק לבייגלה תעקבו אחריו כאן )
אחרי שהכנתי ערמה של בייגלה בפעם הראשונה, זה הפך אצלינו בבית למתכון קבוע,
במיוחד כשבאים אורחים או שאנחנו מוזמנים ורוצים להרשים.
אף אחד לא נשאר אדיש ללחמניות השמנמנות מצופות השומשום שאי אפשר להפסיק לאכול
אפילו לא הצרפתים:
לפני שנתיים הוזמנתי לפריס לערב מיוחד של מוסיקה ואוכל
ביקשו ממני להכין לחם ומתוקים מהמטבח הישראלי
הכנתי המון בייגלה ירושלמי והייתי בטוחה שהכנתי כמות גדולה מדי ושלא יאכלו הרבה
להפתעתי הצרפתים עפו על זה ולא הפסקנו להוציא מהתנור מגשים של בייגלה חם
שחוסלו תוך דקות במסעדה.
היום, הוזמנתי ליום הולדת של חברה והתלבטתי אם להכין חלות או בייגלה
החלטתי לנסות לשלב בין השניים ולהכין חלות מבייגלה ירושלמי,
שיצאו פשוט היסטריות, ויפיפיות! וחוסלו מיד עד הפירור האחרון.
כמות הבקשות למתכון הסבירה את הצורך במתכון מסודר וכתוב
( ומזל שעוד הספקתי לצלם )
המתכון של אדי מזרחי עם הסברים שלי איך להפוך לחלות
(עקבו אחר ההסברים אם אתם רוצים להכין בייגלה ולא חלות)
בהצלחה! וספרו איך יצא.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חלות בייגלה ירושלמי/ לשלוש חלות בינוניות או 2 גדולות
(כל שלבי ההכנה בסטורי באינסטוש כאן )
מצרכים :
1 ק"ג קמח לבן רגיל
130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר
2 כפות(20 גר') שמרים יבשים ( או 50 גר' שמרים טריים)
כף שטוחה מלח דק
1 ביצה (אני מכינה בלי)
600 מ"ל (2.5-3 כוסות) מים
2 כפות שמן זית
לציפוי:
כפית מלח דק או גס
שומשום ( הרבה)
להברשה:
4-6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס.
אופן הכנה:
-בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, את המים,
הביצה ושמן הזית.
-לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית ודקה לפני הסוף מוסיפים את המלח.
-מעבירים את הבצק לקערה, משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק ל 3 או 4 כדורים שווים ( תלוי בחלה שתכינו)
-מגלגלים כל כדור לרצועה
-בצלחת ארוכה מפזרים המון שומשום וממליחים אותו מעט עם מלח דק
-בעזרת מברשת סילקון מרטיבים מעט במים כל רצועה ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה,
-מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו.
(בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ 10-15 דק')
-קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל, (הקליעה שבתמונות היא לחלה מארבע רצועות)
-מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור.
– מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת
– מחממים את התנור ל-220 מעלות
-אופים כ 20-25 דק' עד שהחלות שחומות היטב
בקערה קטנה מעברבבים שמן זית ומלח גס.
– מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית
( כמעט תמיד אני מחליפה בחלות שלי חצי מהכמות המצויינת במתכון בקמח כוסמין מלא או רגיל, ממליצה לכם גם)
277 Comments
משגע
הי קרן אפשר התפחה ראשונה במקרר בלילה?
בטח שאפשר
הי קרן במידה והכנתי בצק לילה במקרר איך אני עובדת איתו בבוקר? כמה זמן מנוחה לפני שרוקמת לעיגולים ?
*שקורצת לעיגולים
את יכולה מיד לקרוץ ליעגולים ולתת להם לתפוח, כיון שהבצק קר יחסית ייקח להם יותר זמן
למה לא לטבול בביצה טרופה במקום מים? ביצה טרופה לא תתן צבע יפה יותר?
אלו שתי שיטות שונות לחלוטין, ובתמונה אפשר לראות את הצבע היפה שחלות מקבלות ממים, לא חובה.
אפשר לשים תחליף סוכר?
בטח שאפשר
לאלו שהמיקסר שבק להן.. אפשר בלי מיקסר?
אם כן, מה עושים במקום המיקסר? לשים על השיש?
הי קרן,
הכנתי את החלה והקציצות לפני שבועיים,
יצאו מדהימים,
אבל היה נראה שהיום גבוה מדי לילה והיא קצת נשרפה עוד בטרם הספיקה להיאפות עד הסוף, האם גם את החלה אמורים לאפות בחום 220?
תודה!
המתכונים שלך מדהימים!!
את יוכלה להוריד את החום ייתכן ואצלך בתנור זה גבוה מדי
ההאם ניתן להשתמש בקמח שמרים?
בוודאי, קילו קמח ולהשמיט מהמתכון את השמרים
הי, אפשר להכין מהם גם מקלות בייגל? אם כן, כמה זמן ובאיזה חום לאפות?
תודה בכל מקרה!
בטח, לחלק את הבצק (קילו) ל 18 כדורים ולהכין מהם מקלות בייגל, אפייה סביב 15 דקות בתנור
תודה! איזו זריזה!!
היי קרן, מה הכמות המדויקת של השמרים היבשים? בגרמים
תודה!
כל כף שמרים יבשים שוקלת 10 גר׳
תודה על המתכון .רציתי לדעת האם זה נכון שאין שמן רגיל במתכון ??
נכון מאוד
היי קרן יקרה,
עשיתי את הבצק עם קמח שמרים והוא לא תפח בכלללל יש לך מושג למה?
הקמח לא היה בתוקף
אפשר לעשות גם בייגלה מאותו מתכון ?
ברור!
אפשר חצי קמח רגיל וחצי מלא ?
אין בעיה
בוקר טוב, החלות יצאו מעולה (חצי קמח כוסמין) תפחו בתורה בלתי רגילה. מתכון לפנתיאון!
תודה ענת
היי, אם אין לי מיקסר בצק אלא רגיל קטן ידני,
האם אני לשה ביד תהיה אותה תוצאה?
האם זמנים משתנים?
לישה ביד באותם הזמנים וזה יעבוד אחלה
שירלי יקרה ,איפה את משיגה קמח שמרים של אוסם ללא גלוטן? האם ראית בסניף שופרסל או בכל מקום אחר ? תודה
סבתא לילד צליאקי.
הי קרן, איך החלות מקבלות צבע כזה שחום? אצלי הן יוצאות בהירות בפרט כשאני לא שמה ביצה.
המים נותנים אחלה צבע
קרן היי,
בטעות שמתי 2 ביצים.
כמה זה נורא?
ממש לא
וואו נראה מעוולה!! באלי!! חש מצב להסבר כל הקליעה העגולה והרגילה? נראה פשוט מקסים!!
הי שני
גם העגולה וגם הרגילה שתיהן מארבע רצועות
מצרפת לך כאן סרטונים הדגמה:
חלה עגולה: https://www.youtube.com/watch?v=NOSSAFgBiQY
חלה מארבע: https://www.youtube.com/watch?v=iZi-bY_ru7E&t=1s
בהצלחה!
היי קרן, אפשר להכין מ100% קמח כוסמין מלא? אם כן, כמה מים להוסיף?
אפשר אין בעיה, להתחיל מעוד 1/4 כוס ואם צריך להוסיף עוד
הי קרן, יש מתכונים של בייגלה שמנחים להכניס את הבצק למים רותחים ואז לתבנית לאפיה, מה דעתך? מה מטרת הטבילה במים רותחים? ממליצה? יתאים פה?
בייגלה שטובלים במים רותחים נקראים פרעצלים ואילו הבייגלה הירושלמי/ים תיכוני לא נכנס למים רותחים
תודה על התשובה המהירה, בדרכ לתנור
הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?
יש אפשרות לזמן רגיל?
ולא זית
אפשר להמיר בשמן רגיל
זה יוצא בצק מאוד נוזלי ודביק, השתמשתי ביותר מידי מים? רשום 600 מל על קילו קמח
אבל מוזגים מים לאט לאט עד שלא צריך יותר אז להבא להתחיל מחצי כמות המים. בעת הצורך להוסיף קמח
אפשרי בלי שומשום?
נראה נפלא. אפשר לחלק הכל לחצי ולהכין רק חלה אחת?
תודה כרמלה
אפשר לחלק הכל לחצי ולהישאר עם ביצה אחת
אני חושבת להחליף את הביצה ברסק תפוחים כדי לטבען את המתכון. יש לך מושג אם יעבוד?
תודה על המתכון המעולה!
נראה לי שיעבוד מצויין, אשמח לדעת איך יצא 🙂
מעולה. תודה! אנסה בהקדם ואדווח 🙂
איך יכול להיות שהתפיחה אחרי הצורה היא רק 20 דקות?
יש התפחה של הכדורים, את יכולה כמובן להתפיח יותר זמן
במתכון לא מצוין להתפיח את הכדורים או שפיספסתי?
אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?
אפשר להכין את הבצק עכשיו ולשים במקרר עד הערב ובערב לשים בשומשום ולאפות?
בטח
יכולה גם להכין עכשיו
לחכות שיתפח… ואז להכין את החלה ואז לשים במקרא ובערב רק לאפות??
אפשרי, את יכולה לקלוע, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר
קחי בחשבון שההתפחה השניה לוקחת זמן ארוך יותר לבצק שהיה במקרר
והסומסום לא יירד?
הבצק יצא לי ממש דביק:((
באיזה שלב? ייתכן וזה יסתדר אחרי התפחה במקרר.
לא הייתי ממהרת להוסיף קמח, תמתיני שהוא יתפח ולאחר התפחה אם עדיין יהיה דביק תוסיפי מעט קמח ותלושי קצת עם הידיים זה יסתדר, לא להתייאש
בסוף לא התפחתי המקרר
התפחתי בחוץ ועדיין היה דביק אז הוספתי מעט קמח (עשיתי חצי כמות אז אולי בגלל ששמתי ביצה שלמה?!)
ועכשיו עטפתי בניילון נצמד ושמתי במקרר
כמה זמן לפני האפיה מומלץ להוציא מהמקרר??
40-50 דק קודם תוציאי מהמקרר ותתפיחי לפני אפיה
היי
האם הבצק צריך להיות דביק ? כי בד"כ כשאני מכינה פיצה לקילו קמח מוסיפה כ 500 מ"ל. 600 מ"ל זה הרבה.
לא הבנתי אם אני קולעת את החלה כשהרצועות מצופות כבר בשומשום ?
תןדה איריס
הי איריס
הבצק לא יוצא דביק, כמות הנוזלים היא גם במתכון המקורי, את יכולה להתחיל עם 500 מ״ל ולראות אם יש צורך בעוד.
ואכן קולעים את החלה כשהרצועות כבר עם שומשום עליהן, הוספתי הערה במתכון
בהצלחה!
אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?
בטח, אני בהחלט לרוב עושה כמו שציינת
תודה על התגובה המהירה
חלה מטריפה!! כפי שבכר כתבתי לך, אני חייבת להכין! חייבת
אהובה אחת, את תכיני אותה הכי טעים שיש:-) נשיקות
הי קרן נהנת מכל מתכון שלך, האם אפשר להקפיא את החלות החמות ולהוציא לקרטת שישי?
בטח, יהיו כומו חדשות
היי קרן
הכנתי תמתכון לפי ההוראות
הבצק יצא טיפה דביק
אבל השארתי אותו ככה
נתתי לו לתפוח ושמתי ליד התנור אפייה
כי הבית קריר וכבר עברה שעה וחצי
וזה בקושי זז…
הסתכלתי שוב על המתכון
וגילתי ששמתי כוס סוכר ועוד 3 כפות
חח זה הולך לצאת מתוק
אבל השאלה שלי זה לא תופח בגלל כמות הסוכר ?
הי זיו
בדיוק, ככל שיש יותר סוכר בבצק כך קשה לו יותר לתפוח, והוא צריך יותר זמן
אפשר להכניס אותו לתנור בטמפרטורה מאוד מאוד נמוכה רק כדי ליצור לו תא חמים ונעים עד שייתפח.
ואם החלה ככ מתוקה אולי לא כדאי לצפות אותה בשמן זית כשיוצאת מהתנור לא בטוחה שיעבוד טוב עם המתיקות
היי,
ממש מקווה שתראי את זה בזמן 🙂
ההתפחה השניה היא באמת רק רבע שעה? זאת לא טעות?
תודה!
פספסתי בקצת נכון? 🙂
אבל זו לא טעות , איך יצאה?
האמת שענית בדיוק בזמן!
בדיוק יצאו מהתנור ונראות נהדר.
בנוגע לטעם, אצטרך להתאפק עד ארוחת הצהריים 🙂
המון המון תודה!!
בשמחה, בטוחה שיצאו טעימות 🙂
היי קרן!
הכנתי את הבצק מקמח כוסמין 70%. השינוי היחידי ששמתי 100 גרם סוכר כי לא רציתי שיהיה מתוק מדי.
הבצק יצא דביק וממש נקרע בזמן שעשיתי את הצורות ובהתפחה לאחר מכן המשיך להיקרע 🙁
למה זה קורה? ממש התבאסתי..
נשמע שאו שהיו לו יותר מדי נוזלים או שהיתה לו התפחה מוגזמת
התפחתי שעה וחצי ♀️
אולי בחום הזה זה באמת היה יותר מדי..
אוקיי נראה לי שעליתי על זה!
המים צריכים להיות בטמפרטורת החדר?
שמתי מים חמימים..
מים חמימים בחום הזה זה קצת מיותר אלא אם כן את רוצה לזרז התפחה
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח פיצה? תודה
בהחלט, קמח פיצה זה מעולה
היי
אפשר להוסיף תותים טריים?
או פירות יבשים?
תודה
תותים טריים לא
פירות יבשים כן אם את אוהבת.
אני בדרך כלל מוסיפה עלי זעתר טרי
🙂
שמתי חמוציות
אעדכן איך יצא
תודה
מחכה לעדכון 🙂 ראיתי תמונה נכון ?
יצא מעולה!
וואו, עשיתי, יצא מעולה, כבר מתכון שני שלך שאני עושה ושניהם יצאו מעולים
יש!! תודה שי 🙂
הי..אחרי האפיה רשום למרוח שמן זית..לא צריך לכסות במגבת…החלות קצת ..ואז למרוח? תודה.
מיד כשהחלות יוצאות מהתנור למרוח בשמן זית ומלח גס,
אין צורך לכסות במגבת.
היי איך הכי כדאי לשמור את החלות אחרי אפייה כדי שיהיו טריות ליום למחרת?
שקית סופא אטומה
יצא מושלם! בסוף החלטתי להתפיח בפעם השניה אחרי קליעה במקרר ואפיתי היום בבוקר. תענוג! בזכותך אני יודעת שהאופציה קיימת
שמחה לשמוע
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
בטח, אפשר את כל הכמות בקמח כוסמין רגיל או חצי מהכמות בקמח כוסמים מלא
אוקייי,תודה,הולכת על זה!!
יצאו שתי חלות שמנמנות ונפלאות! נטרף
איזה כייף שנטרפו ! תודה על העדכון
הי קרן
על קילו קמח במתכון לשים חצי שמרית?? מתה להכין! (בד"כ כשכותבים 2 כפות אני שמה שקית שמרית שלמה שזה 50)
מקווה שתעני
הי דורי
האמת שבמתכון המקורי של אדי מזרחי משתמשים בכף אחת של שמרים שזה 25 גר׳ שימרית
אבל אני השתמשתי ב 2 כפות שמרים יבשים שהם שקית שימרית שלמה וזה יותר מתאים לחלות.
אני ממליצה להידבק לגרסא שלי ואני גם אתקן במתכון:-)
בהצלחה!
וואו את זריזה איזה כיף! תודה! אז לפי מה שהבנתי יש להשתמש בשקית שמרית שלמה.
בדיוק:-)
אז אין צורך למרוח ביצה על החלות?
אין צורך, טובלים במים ואז בשומשום ולאחר שיוצאות מהתנור למרוח שמן זית בדיוק כמו שכתוב.
הי קרן. נראה מושלם והבצק כבר במיקסר. רק לוודא- אחרי ההתפחה של החלות המוכנות בתנור צריך להוציא אותן, לחמם את התנור ולהכניס אותן בחזרה כשהוא חם (ולא לחמם אותו כשהחלות בתנור). נכון?
לא בטוחה שהבנתי אז אפרט פה את תהליך ההתפחה:
1. מתפיחים בצק פעם ראשונה שעה וחצי-שעתיים
2. מעצבים חלות
3.מתפיחים פעם נוספת כשהחלות כבר מעוצבות, על תבנית התנור, מכוסות במגבת. כל זה מחוץ לתנור.
4. מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה שמצויינת במתכון.
5. אופים
מקוה שעזרתי
מעולה. תודה. כתוב שמניחים את החלות להתפחה בתבנית התנור ומשום מה חשבתי שהכוונה בתוך התנור.
הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?
אפייה רגילה
הי קרן, האם קמח פיצה גם יתאים או שעדיף קמח לבן רגיל?
ברור שמתאים
ועוד שאלה: ההתפחה צריכה להיות שעה וחצי מינימום או עד להכפלת הנפח? כי הבצק הכפיל את עצמו תוך 45 דקות
רצוי לתת לו לפחות שעה ורבע
היי קרן
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
רוצה להכין אותן למחר
תודה
אפשר
חזרתי כדי לספר כמה מושלם יצא וכמה היה לנו טעים!! אחרי שנים של אפית חלות עם מתכונים שונים ומגוונים – זה המתכון המנצח!
תודה על ארוחת שבת מופלאה בזכותך 🙂
איזה כייף לי! תודה טלי
הי קרן. קודם כל החלות האלו הפכו להיות חלות השבת הקבועות. המחמאות שהן גורפות אדירות! תודה על מתכון מושלם!!
יש לי שאלה – האם לדעתך ניתן להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר? מהניסיון שלי הוא תופח די מהר כך שאני מפחדת שהוא יחמיץ. מה דעתך?
תודה טלי שמחה שאוהבים אצלכם.
אין שום בעיה להתפיח במקרר ללילה, והוא יתפח לאט לאט.
אפשר גם באמצע להוריד לו את האויר ולתת לו שוב לתפוח לא יקרה לו כלום.
את יכולה להוריד מעט בכמות השמרים כדי להאט עוד יותר את קצב התפיחה שלו.
היי קרן,
האם אפשר להכין את החלה הזו מקמח פיצה? האם המרקם שלה אוורירי ורך כמו החלה הנהדרת מקמח פיצה?
היא רכה מאוד וקצת שונה, אין בעיה עם קמח פיצה הוא תמיד טוב
דני
וואווו.האמת, לא ציפתי שמהתנור שלי תצא חלה כזו טעימה!!יצא טעיםםםם ומהמם. תודה על המתכון המדויק!!שבת שלום(:
תודה רבה ושמחה שיצא מושלם, שבת שלום .
אחרי ההצלחה מנסה שוב,
משום מה חשבתי שהתכוונת לקמח מלא ולא לקמח כוסמין מלא והחלפתי חצי מהקמח לקמח מלא, חושבת שיצליח?
אני ממש מקווה שלא הרסתי..
תודה !
ברור שלא הרסת
קמח מלא זו גם אופציה
לעיתים צריך להוסיף מעט נוזלים כי הוא סופח יותר מקמח רגיל
ספרי איך יצא
יצא טעים !!תודה!!שבת שלום
נראה מושלם!!
טיפ להתפחה מהירה ממכורה לפחמימות ואפיית לחם..
לכסות בהתפחה את קערת הבצק בניילון נצמד ולהניח ראש של שום מעל.
תוך 20 דקות הבצק תופח..
עובד בקיץ וגם בחורף.
אכין אותן בשישי. מחכה כבר….
תודה על מתכונים נהדרים
שמעתי על פלאי השום! טוב שהזכרת לי אנסה בסופש.
בהצלחה עם החלה היא ממכרת
הכנתי ארוחה מדהימה של אוכל רחוב, החלות היו מתאימות בול!!! יצאו מדהים, ממש טעם של בייגלה ירושלמי.
פשוט מושלם! תודה רבה!!!
מאמצת את המתכון לתמיד….
שמחה מאוד:-)
אפשר להוריד את כמות הסוכר? ממש לא רוצה שיצא מתוק
מה המינימום הנדרש כדי שיצא מושלם? ??
לסוכר עוד תפקידים בבצק מלבד להמתיק, והחלות ממש לא יוצאות מתוקות, אבל אפשר להפחית מעט מהכמות שרשומה במתכון, ובמקום חצי כוס להשתמש בשליש בלבד.
קרן שלום ,
האם ניתן לשלב גם קמח שיפון עם כוסמין 70% ואם כן באיזה יחס ומה לגבי כמות השמרים היבשים
הי רות, אין בעיה לשלב כוסמין כמחצית מכמות הקמח במתכון.
לגבי השיפון, לא בטוחה שייצא מוצלח, את יכולה לשלב כוס אחת ולראות איך יוצא.
היי קרן האם ניתן להכין גם חלות מתוקות ולמרוח שוקולד?
את יכולה להכין את החלה הזו :
https://kerenagam.co.il/חלה/
היא תתאים יותר
מתכון אליפות!!
הכנתי כבר מספר פעמים ויצא מושלם. כול מבקשים שאכין את החלות שוב ושוב…
תודה רבה על מתכונים מעולים.
תודה רבה !
מספר שאלות והערות:
א. איזה קמח (חיטה) מומלץ: רב-תכליתי, מולבן, לחם?
ב. מלח לציפוי: "דק או גס" (לפי רשימת המצרכים) או " דק" (לפי אופן ההכנה)?
ג. הברשה: שמן-זית בלבד (לפי רשימת המצרכים) או "שמן-זית ומלח גס" (תשובה לסימה, 25 בפברואר 2017)
ד. חצי כמות – (תשובה לכרמלה, 13 בינואר 2017): השימוש בביצה שלמה משנה את היחס בין יבשים לנוזלים ומתקבל בצק רטוב מדי. צריך להוריד כ-30 מ"ל מים או להוסיף כ-50 גרם קמח\ים.
לשאלותייך, א+ב תוקן במתכון
ג. אפשר להוסיף את המלח גס או דק לשומשום לפני ציפוי או לשמן הזית לאחר יציאת החלה מהתנור
ד.נראה לי שכרמלה כבר הכינה והסתדרה, בכל אופן אם טרם הכנת אתה מוזמן לדווח אחרי.
ואוווו ואאוו כולם לוקלוקו אתמול בארוחת שישי 3 חלות ענקיות חוסלו ולא נודע כי בא טל קרבם….. עשיתי סוף סוף בול לפי ההוראות יצא אליפות. חלה טעימהה מאוד. תבורכי ושנה טובה לך. הבא בתור שקורץ לי זה בייגלה טורכי ..המון תודות.
איזו חגיגה!! ממש שמחה לשמוע סימה תודה לך.
הבייגלה התורכי כל כך טעים, לכי על זה!
שנה טובה
טוב זה נראה מושלם!!
הבעיה- בדיוק התקלקל לי המיקסר. אפשר ללוש בידיים??
אפשר, זה מאמץ פיזי אבל בהחלט אפשרי.
תקפידי ללוש כ 10 דק.
בקערה גדולה לערבב יבשים, לעשות גומחה באמצע, להוסיף ביצה ושמן ולהתחיל ללוש, ואת המים לאט לאט .
בהצלחה
יקירה לא הבנתי את השלב של הכנת הרצועות וקליטתן כאן להכין רצועות לטבול אותם במים לצפות סומסום ואז לקלוע? הרצועות לא רטובות מדי בקליעה? תודה לאה קליין והאם אפשר עם קמח כוס מין מלא תודה
כמו שכתבת בדיוק, לטבול כל רצועה במים ולצפות בשומשום, הרצועות לא רטובות מדי בזמן האפייה, השומשום מייבש אותן.
אפשר להמיר חלק מהכמות לקמח כוסמין מלא.
שלום קרן,
זהו המתכון הראשון שלך שאני מנסה, אבל בהיחשב בתוצאה בהחלט לא האחרון. אני אופה לחמים מספר שנים- לחמי מחמצת ואחרים וזה אחד הטעימים ביותר שהכנתי. השתמשתי בשילוב של קמח רגיל וכוסמין(על פי המלצתך) והתוצאה מושלמת. תודה!
שימחת אותי מאוד:-)
הי קרן,
קודם כל החלות נראות נפלא.
שאלהבנוגע לכמות המים. בדכ לקילו בצק הכמות המומלצת במתכונים לחלות היא 3/4 1 או 2 כוסות שזה גג 500 מ״ל. 600 זה לא המון? ניסיתי בעבר מתכון אחר עם כמות של מים גבוהה מ 500 והבצק יצא נוזלי והיה ממש קשה לעבוד איתו. יכול להיות שזה בגללל שהשתמשתי רק בקמח לבן ולא בכוסמין?
תודה, לילך
אין בבצק ביצים ויש מעט מאוד שמן כך שכמות הנוזל לא מוגזמת.
לרוב, גם כשמכינים בצק והמרקם שלו מעט נוזלי זה בסדר גמור, לאחר התפחה סביר להניח שזה יסתדר ומקסימום אם לר אפשר תמיד להוסיף עוד קמח.
היי קרן,
עשיתי את החלה בפעם השנייה והטעם אלוהי!
אבל משום מה לאחר האפייה הרצועות של החלה כמו מתרחקות אחת מהשנייה ונראית כאילו עומדות ל״הקרע״ והחלה כשלעצמה מרגישה שבירה ומתפרקת שזה מבאס כשפורסים אותה… יש לך רעיון מה יכול לגרול לזה ואיך להימנע?
הי דידי
לרוב הקרעים נוצרים כיון שהבצק זקוק להתפחה נוספת, להבא לאחר קליעת החלה הניחי לה מכוסה במגבת לתפוח שוב כחצי שעה.
ייתכן שחום התנור שלך לא אחיד או שהיה מכוון לטמפרטורה גבוהה מדי ולכן נאפתה מבחוץ ולא נאפתה במרכז כמו שצריך.
ועוד דבר, הוצאתי את החלה מהתנור כשהיא הייתה שחומה מאוד ומסתבר שהיא לא נאפתה מספיק במרכז. מאכזב…
מתכון מעולה .הפכו להיות החלות הקבועות של שבת
שמחה מאוד לשמוע חגית:-)
שלום קרן !
נתקלתי השבוע בבלוג המקסים שלך וכחובבת אפיה{בעיקר איפה בריאה} הוקסמתי.
לגבי מתכון חלות הבייגלה אני ממש רוצה לנסות ליום שישי הקרוב {מחר} להכינן.
2 שאלות:
1. יש לי תבניות אובליות שנקראות תבניות אמריקאיות לחלות והחלות יוצאות יותר גבוהות.
האם זה לא יפגע במרקם החלות {פחות קריספיות} אם אאפה אותן בתבניות אלו?
2. האם ניתן להכין מהבצק הזה בייגלך אישיים {פרעצל} לילדים בעיקר?
תודה על המענה.
הי לירז, תודה שמחה מאוד שאהבת:-)
בתשובה לשתי השאלות
1. אני לא חושבת שייפגע במרקם אבל אולי דווקא בחלקים שיש חיבור עם התבנית, ייצא פחות ״קריספי״, לדעתי זה לא יפחית מטעמן.
2.אפשר להכין מהבצק בייגלה ירושלמי,או לחמניות קטנות, פרעצל זוהי טכניקה שונה לחלוטין של בישול ואז אפייה לא בטוחה למה התכוונת.
שלום קרן!
חזרתי כדי לעדכן שהכנתי את החלות בדיוק לפי המתכון .עשיתי את כל הכמות רק על קמח כוסמין טחון דק 70
אחוז. חלה אחת קלעתי ל-4 בתבנית תנור והשניה בתבנית מיוחדת לחלות.החלות יצאו יפהיפיות וטעימות מאוד!!!!
היה קשה להפסיק לאכול אותן.כולם אהבו גם הילדים.הבצק יצא אחיד ומעט רך ולא דביק בכלל.{שמתי כ550מ"ל של מים}.מה כן בגלל שהן רק מקמח כוסמין 70% הן יצאו אוורריות ומצד שני משביעות יותר.
אני חושבת להכין מהבצק פיתות בייגלה ירושלמי לילדים. תמשיכי לתת מתכונים נפלאים.
תודה שחזרת לספר לי לירז, ושמחה מאוד שגם הילדים אהבו 🙂
נראה מושלם…. אפשר להכין את כל הכמות מקמח כוסמין 70%?
תודה!!!
אפשר, ייתכן והבצק יהיה זקוק לעוד נוזלים
תודה על התשובה המהירה.
אפשיר להחליף את שמן זית בשמן רגיל?
בהחלט.
מושלם!
הכנתי כבר פעמיים בשבועיים האחרונים וזה יצא מדהים! וכל קהל הטועמים הסכימו לכך !
תודה רבה!
תודה רבה!
היי
בדרך כלל אופה חלות על 180 מעלות.
בערך 35 – 40 דקות.
לפי הוראות ההכנה החלה לא יוצאת בצקית מבפנים??
את בטח אופה חלות עם יותר שומן וביצים בבצק?
יש פה ממש מעט שמן וביצה אחת
ושימי לב שזו על 220 מעלות ל 25 דק.
היא לא יוצאת כלל בצקית מבפנים
על איזה מיקסר את ממליצה?
הי יעל, אני אוהבת מאוד את קנווד kmix אבל יש היום בשוק המון מיקסר ים מצויינים בחצי מחיר..
היי קרן, האם אפשרי להתפיח (התפחה ראשונה) ללילה שלם במקרר? במידה וכן, האם צפוי שההתפחה השניה תיקח יותר זמן?
אין בעיה להתפיח לילה במקרר, ממליצה להוציא את הבצק כחצי. שעה ששעה לפני שאת מחלקת אותו לכדורים ואז לחלק ולהתפיח שוב
לא אמור לקחת יותר זמן
היי קרן, אם עוצרים בשלב הבייגלים ולא מתפיחים פעם שניה – גם אז התנור על 220 מעלות ?
גם אם מכינים בייגלים חייבים להתפיח את הבצק פעמיים קודם
פעם בקערה ופעם ככדורים
וכן, תנור על 200-220 מעלות
שכחתי לשים מלח 🙁
כמה חמור זה והאם יש איך לפצות/ לתקן את זה? הבצק תפח
בעייתי הבצק בלי מלח
אפשר להוסיף ללוש ולהתפיח שוב
איך ענית כזה מהר! את אדירה!
perfection!
thank you so much !
for sharing this amazing recpie
love your website !
Thank you so much ❤️
הי, נראה ממש מתכון מומלץ! רעיון נהדר לשלב בין ביגלים לחלה שבת!!!
אפשר להוריד מכמות הסוכר?
זו חלה מדהימה, הפחתה של הסוכר תיצור חלה קצת בלי טעם מנסיון שלי. היא לא מתוקה. בהצלחה
תודה רבה!!!
כיף לבקר אצלך בבלוג, גם מתכונים מדהימים וגם תשובות מהירות ביותר
אל תפסיקי לרגע1
הי קרן,
הכנתי עוגות שלך והיום בגגל המצב ניסיתי חלה. הוספתי עלי זעתר לבצק וזעתר טחון לציפוי. יצא מעוללה. תודה לך
היי קרן,
האם אפשר להשתמש עם סילאן/דבש במקום הסןכר?
כן, הבצק יוצא יותר דביק לקחת בחשבון
טוב, אז בטפשותי הכנתי אתמול חצי כמות. היום בבוקר נאלצתי להכין שוב כי זו שהכנתי אתמול פשוט חוסלה . בעלי אומר שזו החלה הכי טובה שהוא אכל אי פעם. מאוד נהנית מהאתר שלך, הכנתי כבר כמה דברים ותמיד יוצא מוצלח .
תודה לבעלך בהחלט להכין תמיד כפול
היי, אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו בלילה במקרר ולהכין הכל ביום למחרת?
טוב זו החלה הכי טעימה בעולם. ניסיתי כבר כמעט את כל החלות שלך וזאת התפספסה לי איכשהו.. איזה כיף שגיליתי אותה 🙂 קריספי בחוץ רך מבפנים, כמו שאני אוהבת. והשמן זית בסוף מוסיף ממש.. תודה!
שמחה שגילית אותה היא באמת מדהימה
תודה על מתכון מהמם, הכנתי כבר כמה פעמים ואי אפשר להפסיק. האם ניתן להמיר את השמרים במחיצת במתכון זה?
תודה על העזרה!
מניחה שכן אבל אין לי מספיק נסיון עם מחמצת להמליץ על כמויות
קרן המהממת!
הכנתי את המתכון ויצא מדהים, רק רציתי לציין שזה הרבה יותר מידי מים. הייתי צריכה להוסיף לא מעט קמח כדי לאזן כי הבצק יצא ממש נוזלי.
כמות הנוזלים משתנה מבית לבית, ממליצה תמיד להתחיל ממחצית הכמות ולא הכל בבת אחת
היי,
מחפשת מתכון של חלות לראש השנה והתכוונתי להכין מתכון אחר אבל אני באמת אוהבת את האתר שלך והמתכון הזה נראה מעולה.
פשוט קניתי כבר קמח לחם (שטיבל 2). האם יתאים גם למתכון הזה?
תודה מראש ושנה טובה 🙂
קמח לחם זה מעולה
הי קרן,
לא מזמן נחשפתי לבלוג שלך וכל מתכון שהכנתי יצא פגז!
בששי האחרון הכנתי חלות בייגלס והם נחטפו תוך שניה, יצא לא פחות ממדהים וכבר התבקשתי להכין עוד…
תודה רבה!
הכי שמחה לשמוע תודה
היי קרן! תודה על מתכונים מושלמים
הכנתי את החלה, הלחם טעים ברמות.. אבל בפנים לא יצא לי אוורירי ודי דחוס
האם את יכולה לשער למה זה קורה? את אופה על טורבו?
לא אופה בטורבו,אולי לא היתה לגמרי מוכנה מבפנים
אם רוצים לעשות חצי קילו, איזה התאמות צריך לעשות במתכון??
לחלק הכל בשניים ולוותר על ביצה
היי יקרה,
האם אפשר להוסיף משפר אפיה לבצק? או שזה יהרוס את המרקם המקורי…
מניחה שכן אפשר אבל לא עובדת עם משפרים אז אין לי דעה
וואו יצא פשוט מושלם!! חבל שאי אפשר לצלם… בהתחלה יצא טיפה דביק והשתמשתי רק ב2 וחצי כוסות מים אבל אחרי שעטפתי את הבצק בשמן זית ונתתי לתפוח הכל הסתדר והבצק היה נוח לעבודה!! תודה מהממת!!:))
שמחה לשמוע
היי קרן נראה מעולה, ולפי התגובות פה נראה מתכון מנצח
יש לי במשפחה חולה סוכרת ועשיתי חצי מהכמות (500 גרם קמח) כך שצריך 60 גרם סוכר
הפחתתי לכמות של 40 גרם סוכר לבן
ו20 גרם תחליף (שהיחס של התחליף הוא 1:1 לסוכר לבן)
הבצק יצא דביק – לא חושבת בהגזמה
מה שכן, לא הצלחתי ליצור כדור יצא גוש וכך הכנסתי אותו למקרר להתפחה של 24 שעות
אני קצת חוששת שהבצק לא יצא טוב
מהניסיון שלך העניין עם הסוכר יכול להשפיע על ההתפחה ?
בכמויות שהמרת בהן לא תהיה לבצק בעיה. לא ככ הבנתי מה הכוונה בגוש… שהיה חסר לו קמח והוא יצא דביק?
לא בעייתי… במהלך התפחה ישתה מים ואחכ מקסימום תעבדי עם קמח על הידיים
בהצלחה! ספרי איך יצאה התוצאה הסופית מעניין אותי
היי קרן יקרה,
מאז שנתקלתי במתכונים שלך לחלות (בייגל ומקומחות) אני לא מוכנה להכין שום מתכון אחר!
החלות שלך הם העונג שבת שלנו
תודה על המתכונים הנהדרים
תודה רבה רבה סתיו
היי! אפשר לעשות ידנית?
בטח
אמממ.. אם אין לי מיקסר כמה זה נורא?
ממש לא נורא, תלושי בידיים
עם איזה כוס משתמשים?
כוס מידה אוניברסלית
מתי את משתמשת בביצה הבצק לחלות ומתי לא? תוהה מה היא נותנת והאם טוב יותר איתה או בלעדיה כדי להשיג את החלה הרכה והמנחמת
כשאני אוצה מרקם קצת יותר עוגתי וכבד
ממליצה לנסות בלי זה מושלם
האם אני יכולה לעשות את הבצק עם הידיים במקום במיקסר (כי פשוט אין) ? תודה
תמיד!!
במה אפשר למרוח את החלה במקום שמן זית?
החלה נמרחת בשמן זית לאחר יציאתה מהתנור ואפשר לוותר כל השלב הזה
יצאו עכשיו מהתנור- טעימות ויפות אש!!!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים.
שבת שלום
קרן שלום
הצצתי ונפגעתי. הגעתי לאתר שלך די במקרה והתלהבתי מהמתכונים. הניסיון הראשון שלי היה חלת בייגלה ירושלמי. אפיתי שתי חלות מארבע צמות אחת עגולה ואחת מאורכת. השתמשתי בחצי קמח כוסמין והן יצאו פשוט מעולה. מאחר ואומרים שעל טעם ועל ריח אין להתווכח וכי אין הנחתום מעיד על עיסתו אז אני יכול להגיד שכל מי שטעם את החלות במהלך סוף השבוע התלהב כמוני. פשוט קל וט ע י ם מאוווד. אשאר כאן עוד להתנסות במתכונים אחרים נפלאים.
תודה
תודה עודד
יצא מעולה!!
קנינו חלת ויזניץ׳ לפני שבוע ורציתי לנסות בעצמי.
עבדתי בדיוק לפי המתכון רק שלשתי ביד (אין מיקסר) ויצא מצויין.
אם קצת דביק לכם בהתחלה – עובר עם המשך הלישה:)
ממליץ בחום!
היי קרן, אני רוצה להכין את החלות למחר, האם אפשר לדעתך להוסיף עלי בזיליקום טריים לעיטור החלה כמו שאת עושה עם הזעתר?
אפשר בהחלט וקחי בחשבון שהבזיליקום בתנור מאבד מהצבע שלו לגמרי 🙂
אפשר להתפיח לילה במקרר ?
בטח שאפשר
היי קרן:)
מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלי?
היי קרן:)
מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלעדיה?
הביצה נותנת מרקם קצת יותר ״עוגתי ״ אבל לא משמעותי פה מאוד בבצק
היי קרן,
אני אופה את החלות כבר תקופה ארוכה, והם מדהימות.
כמה שאלות:
1. הבצק יוצא יחסית רטוב. אני שם 2.5 כוסות מים. כדאי להוריד קצת?
2. לפעמים החלות אחרי הקליעה צונחות ויוצאות רחבות ושטוחות. למה זה?
3. כשהחלטת יוצאות מהתנור הם פריכות, אסל כשהן מתקררות הם מאבדות את הפריכות. מה צריך לעשות כדי לשמור על הפריכות?
תודה!
הי אופיר
בצק מגיב אחרת לפי עונות שנה וכו.. ממליצה להתחיל תמיד עם מחצית מכמות המים ואז לאט לאט להוסיך עטד עד שהבצק לא צריך יותר.
החלות צונחות לך כי יש יותר מדי מים בבצק.
כנל לגבי הסעיף השלישי שציינת, פשוט תפחית כמות מים
היי קרן,
תודה על המענה המהיר.
שאלה של הדיוט: איך אני יודע שהבצק לא צריך יותר?
הוא אמור להיות רך וגמיש ולא יבש אבל לא דביק מדי
אוקי. אנסה את זה בשישי הבא.
אחרי כמה זמן לישה במערבל במהירות נמוכה אפשר כבר לבדוק האם יש מספיק מים או האם להוסיף?
עניין של דקה שתיים
[…] אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה […]
הי קרן יקרה, שבוע טוב
בתי היקרה שאופה חלות מדהים, המליצה לי להכין את המתכון בצורה הבאה. מה דעתך?
לדעתי כדאי קודם לשים בקערה את השמרים והסוכר (באותם כמויות שהיא כותבת) עם כוס וחצי מים חמימים, לחכות כמה דקות ואז להוסיף קילו קמח קצת לערבב, קצת מלח לערבב, עוד כוס- כוס וחצי מים רגילים, ושמן- לפני שכל הקמח נבלע במים, ובלי ביצה. וכל השאר אותו דבר.
מה יהיה ההבדל בין חלה עם ביצה ללא ביצה? תודה רבה, טלי
היי קרן
רציתי לדעת איך מומלץ לשמור על החלות לטחר הרצליה. הכנתי עכשיו ומקווה להגיש בערב .. תודהה
(האם לכסות? לחכות עד שיתקררו כד הכיסוי?)
תמיד לכסות
יצא פשוט מעולה! תודה 🙁
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח לחם/פיצה/00
רצוי!
היי קרן
במידה ועושים חצי מכמות הקמח עם כוסמין מלא 100% האם יש שינוי בכמות לש החומרים האחרין כגון מים או משהו אחר?
תודה
להוסיף יותר מים כמה שהבצק צריך
החלה תצא כה אוורירית ויפה גם עם קצח כוסמין בהיר או עדיף חצי חצי?
כוסמין בהיר אחלה !
שכחתי להוסיף את המלח בסוף לישת הבצק והוא כבר תפח 🙁
כמה כרוע זה והאם יש איך לפצות על זה עדיין?
תודה על מתכונים מהממים!
החלה יצאה לי מזה יפה, אבל בצקית ודחוסה
מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להחכים
הי קרן.
ניסיתי להכין היום את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק. לא ברור לי למה. בכל אופן הוספתי קמח אבל הוא עדיין מאוד רך ודביק ולא מאפשר קליעת חלה. אז עשיתי ממנו מקלות בייגלה. האם יש אפשרות לשים במקרר ללילה את מקלות הבייגלה לפני אפיה ולאפות רק מחר בבוקר? או שהם יאבדו את הצורה שלהם?
אפשר
להבא את המים בהדרגה
הכנתי לשבת ויצא החלות הכי טעימות שאכלנו חיסלנו חלה וחצי 3 אנשים פשוט אי אפשר היה להפסיק
יצא ענן מצופה בקראנץ
תודה!
משמח ממש! תודה
היי קרן,
אני עושה את המתכון שלך כבר חודשים רבים ושמתי לב שהחלות תמיד יוצאות תפוחות וגבוהות מהתנור אבל כשהן מתקררות הן צונחות.
מה עושים כדי שישארו גבוהות?
אולי כמות הנוזלים בבצק שלך גבוהה ואז זה גורם להשתטחות
היי, הכנתי בשיש ויצאה מדהיםםם. כמה שאלות:
אפשר להשתמש בקמח חלה?
ודבר שני, ניתן לקלוע את החלה בקליעה עגולה?
תודה
קמח חלה מעולה
ואפשר כל קליעה
היי קרן נראה מדהים
מה מנחה אותי בהחלפת חצי מהכמות לכוסמין?
הבנתי שצריך יותר מים? מתי יודעים שהוספתי מספיק?
טוב, אנחנו באנגליה ורצינו חלות (אור לגויים!!).
החלטתי להכין, הכול עבד יופי ואז הייתי צריכה לקלוע את החלות- הכול היה דביק, שכחתי איך לקלוע,
אח"כ גילינו שיש רק תערובת גרעינים ולא שומשום.
במתכון כתוב סדר מסוים (מים על הרצועות ואז קליעה) הווידאו משהו אחר(קליעה, מים, שומשום), הגרעינים הפכו לעיסה .. כבר התחרטתי שעשיתי ובלב קיללתי אותך קצת (או הרבה… סליחה).
ואז הן יצאו מהתנור… קסם. זה היה בשישי בערב.
שבת בבוקר כל מה שיכולנו לחשוב עליו זה חלה עם חומוס – וזה אומנם היה פחות קריספי וקר מן הסתם , אבל אפילו טעים יותר ברמה שאכלנו הרבה יותר מדי ואנחנו נאנקים מכאבים בטן – כמה שזה טעים!!!!!!!!!!!!!!
1. עשיתי חצי כמות ועבד נהדר (להבא צריכה לשים לב למים)
2. יש איזה סוד לאחסון כדי לשמור עליהן טריות למקסימום זמן האפשרי???
ואם מקפיאים – באיזה שלב כדאי ואיך להפשיר?(לפני אפיה /באמצע/כשמוכן לגמרי)??
שוב מתנצלת על התמוטטות העצבים שאת לא אשמה בה
ורק אסיים ב'אימאל'ה ואבאל'ה!!
שמחה לשמוע שבסוף הכל הסתדר:-)
אני מצננת אחרי תנור ואז סוגרת בשקית ניילון של הסופר
להחזרת טריות מירבית תמיד אפשר לחמם מעט שוב
הי
איך זה שבבייגל שתי כפות שמן
ובלחמניות בייגלה חצי כוס שמן?
תודה
שלום קרן
אני מתכננת את הבייגלה שלך למשלוחי מנות ופתאום חשבתי להכין לשבת את חלת הבייגלה. האם אני יכולה לעצב אותה בצורת אוזני המן נראה לך שיעבוד עם הבצק הזה?
תודה, מיכל
יכול לעבוד תכלס זה כמו סמבוסק
מתכון נפלא. יצא מוצלח ממש. ציפינו בשומשום, בשומשום שחור ושומשום עם זעתר. חבל שאי אפשר לצרף תמונה
תודה!! יש לך יופי של מתכונים!