טבעונילחמים ומאפים

חלת זר בייגלה

ספטמבר 15, 2018 15 Comments

חלת בייגלה ירושלמי

מי שעוקב אחרי הסטורי שלי באינטוש, כבר מכיר ויודע שהיום הכי פעיל שלי בשבוע במטבח הוא שבת בבוקר,

כשכל הבית עוד ישן, והעולם בחוץ שקט ולא ממהר לשום מקום, אז אני מרגישה הכי נח נעים ורגוע לאפות.

בדרך כלל גם יוצאים לי הדברים הכי יפים ויצירתיים בשבת בבוקר, וזה תמיד קורה בספונטניות ובלי שום הכנה.

למרות שאנחנו גרים ביפו ויש כמעט בכל רחוב מכולת פתוחה, אני עדיין אוהבת להשתמש רק במה שיש בבית ולא לצאת לקניות.

הבוקר הזה היה בוקר גרנולה (פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעולה) מתכון יעלה לבלוג אחרי שדרוגים בהמשך,

וחלות זר בייגלה, שאת הרעיון שאבתי מכאן, רק שלא היה לי מתכון כי לא רכשתי את החוברת (ואם אתם רוכשים ספרו לי

איך מכינים אותו שם) הכנתי על פי מתכון שלי, לפי מה שהיה נראה לי הכי נכון לחלות האלו.

המתכון לגמרי טבעוני, הוא מכיל כמות קטנה יחסית של שמרים כדי שהחלות לא ייתפחו הרבה ויישמרו על צורתן,

והאפייה בחום נמוך עוזרת גם כן לשמור על הצורה המקורית.

הן יצאו יפיפיות, והיה קשה מאוד להרחיק את יושבי הבית שהתעוררו בינתיים, מהחלות עד שיסיימו להצטלם.

(כמו כל שבת, עשיתי הפסקה כדי להכין להם לחם מטוגן עם מלא אבקת סוכר כדי שלא יאכלו גם אותי)

הכנתי את החלות בשתי גרסאות, בראשונה קלעתי את החלות ורק אז הברשתי במים ופיזרתי שומשום מעל, הגרסא השניה והמוצלחת יותר

היא זו שגם כתבתי במתכון, גלגול של כל אחת מהרצועות לפני הקליעה במים ושומשום.

זה מניב תוצאה הרבה יותר טובה.

הדבש במים מעניק להן מתקתקות קלה ביותר, ואם אתם רוצים אותן מתוקות יותר, תרגישו חופשי להוסיף עוד.

חלת זר בייגלה/ 2 חלות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר (אפשר גם לבן)

3 כפות (50 מ״ל) שמן זית

550 מ״ל מי ברז

כף מלח דק

לציפוי:

1.5 כוסות שומשום

2 כוסות(480 מ״ל) מי ברז

5-6 כפות דבש (טבעוניים ממירים בסילאן)

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים היטב

מתקינים את וו הלישה ומפעילים על מהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית מלח ואת המים (לאט, ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות)

לשים למשך 10 דק עד לקבלת בצק רך וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.

מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים ל 16 עיגולים שווים.

כדורי בצק שמרים

כל חלה מורכבת משמונה רצועות.

מניחים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעט מקומח ומכסים במגבת להתפחה חוזרת כ 20 דק׳.

כדורי בצק שמרים

לפני התפחה שניה

בצק שמרים

אחרי התפחה שניה

 

 

 

 

 

 

מחממים תנור ל 150 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים 2 תבניות או צלחות שטוחות רחבות, באחת מניחים שומשום ואת השניה ממלאים במים

מוסיפים לקערת המים את הדבש ומערבבים היטב עד שהוא נמס

(אני מחזיקה בבית בדיוק בשביל זה תבניות אינגליש חד פעמיות מאלומניום )

מרדדים את כגורי הבצק לרצועות באורך שווה

טובלים כל רצועת בצק במים ולאחר מכן מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהרצועה מצופה לחלוטין בשומשום.

מעצבים רצועה אחת לצורת עיגול, וסוגרים היטב את הקצוות, מניחים על התבנית.

מכניסים רצועה שניה בתוך העיגול המוכן וסוגרים שוב, חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות (סהכ שמונה לכל חלה)

עד שהרצועהה אחרונה נסגרת לעיגול וסוגרת את החלה להיות לגמרי עגולה.

הנה דוגמא, רק שאצלכם הרצועות יהיו עם שומשום כבר עליהן:

קליעת חלה משמונה רצועות

מכניסים מיד לתנור ואופים כ 35 דק׳ (בדקו אצלכם כבר אחרי 20-25 דק׳)

החלות לא אמורות לתפוח הרבה בתנור.

מוציאים, מצננים מעט ואוכלים.

אפשר למרוח מעט שמן זית על החלות כשהן עוד חמות.

חתיכים ורעבים

הערות שלי למתכון:

**אם יש לכם תנור רגיל, אתם יכולים לאפות בשתי תבניות אחת מעל השניה בתכנית טורבו ולהחליף ביניהן באמצע.

עוד אופציה, להכין רק חלה אחת מהכדורים, וכשהראשונה יוצאת מהתנור להכין את השניה.

זה כדי למנוע מחלה אחת מוכנה לעמוד ולתפוח בזמן שהשניה בתנור, כי כפי שציינתי, אי צורך להתפיח את החלה אחרי קליעה.

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

15 Comments

ויקי ספטמבר 19, 2018 at 5:14 pm

נראה מעולה! מחכה לנסות בשבת הקרובה..
וסקרנית למה עדיפים מים ולא מריחה בביצה כדי לקבל צבע ולהדביק את השומשום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 6:34 pm

בייגלה ירושלמי לא מורחים בביצה וכך החלק העליון של החלה יוצ קריספי. ביצה תניב תוצאה רכה

Reply
דניאלה ספטמבר 20, 2018 at 7:18 am

היי קרן,
תודה רבה על המתכון, נראה מדהים!
אפשר להמיר בקמח כוסמין? 70%? 100%?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2018 at 8:43 am

הייתי מתחילה מ 50% כוסמין, ושימי לב שזה קמח שסופח נוזלים יוצר מקמח לבן ותצטרכי להוסיף עוד מעט מים

Reply
קורל אלמוג ספטמבר 22, 2018 at 9:20 am

תודה על המתכון, נראה מעולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2018 at 9:55 am

תודה קורל

Reply
אפרת ספטמבר 23, 2018 at 7:43 am

נראה מעולה
החלה מורכבת מעיגול אחד? כי בתמונה זה נראה שיש יותר

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:16 am

הי אפרת, כתוב בהוראות הכנה, כל חלה מורכבת משמונה עגולי בצק

Reply
מיכל ספטמבר 25, 2018 at 7:50 am

בוקר טוב, יש אפשרות להקפיא את הבצק אחרי התפחה ראשונה ? ולהוציא להפשרה לילה במקרר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2018 at 8:05 am

בטח, אפשר להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד (עדיף לחלק לשניים) ולהפשיר לילה במקרר או בטמפרטורת החדר כשעתיים לפני שימוש.

Reply
סימה ספטמבר 29, 2018 at 9:33 am

שבת שלום ומועדים לשמחה..גמני אוהבת את השבת לחדשנות ונסיונותתת וממש מזדהה אם מה שכתבת. אני רוצה להכין רק שאלה אם זו לכ טעות 150 מעלותת חום תנור? נראה נמוך. תודה על מתכונים מעולים .

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2018 at 10:18 am

הי סימה
זו לא טעות, אפייה בחום נמוך כפי שכתבתי בהקדמה של המתכון, עוזרת לשמור על צורת במאפה המקורית.
שתהיה שבת מלאה במאפים טעימים :-))

Reply
ליאור אוקטובר 10, 2018 at 5:54 pm

הי קרן 🙂 תודה על המתכון
התבלבלתי ושמתי בטעות ביקום מים חלב והתקבל בצק קשה ולא גמיש
יודעת אולי אם זו היתה הבעיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2018 at 6:05 pm

זה לא משנה מים או חלב, הבצק לא אמור לצאת קשה, כנראה שהיית צריכה להוסיף לו עוד נוזלים.
גם אחרי התפחה היה קשה?

Reply
ליאור אוקטובר 14, 2018 at 4:55 pm

האמת שלאחר ההתפחה הבצק היה נפלא, תודה שוב! כיף גדול

Reply

Leave a Comment