בערב שבועות, רגע לפני שכל האורחים מגיעים, הרגשתי שאין מספיק אוכל.
מי לא מכיר את ההרגשה הזו? כמובן שהיה מספיק, היו טון של מאפים, ובצקים, ולזניות ועוגות ומה לא,
אבל לי היתה הרגשה שמשהו עוד חסר,וקלטתי שמכל מה שהכנתי, אין לי שום לחם להניח ליד הפלטת גבינות.
יש אלף מאפים, ואין לחם, ככה נקי בלי כלום, שאפש רלמרוח עליו חמאה ולהניח פרוסת גבינה.
אז הכנתי מהר מהר בצק שמרים, למזלי היה חם במרפסת והבצק תוך שעה עלה על גדותיו, וניגשתי למלאכת הכנת הבייגלה
כשהבנתי שהשעה 18:00,הזמנתי אורחים ל 18:30, ואין מצב שאני עומדת עכשיו לגלגל 15 בייגלה ירושלמי.
חתכתי מלא חתכות בצק, הכי ברישול, עם קלף מתכת, טבלתי את כולן במים והעברתי לצלחת שומשום וזרקתי על התבנית.
אפיתי 15 דקות, הוצאתי והחלטתי שלא משנה מתי, ולא משנה שהבצק הוא תמיד אותו בצק שלי של בייגלה
אתם חייבים להכין כזה כי זה הכי קל וכייף בעולם. הבייגלה נחטפו ונושנשו לפני תוך כדי ואחרי הארוחה,
והיו להיט גדול. אז קבלו את חתכות הבייגלה הכי טעימות שיש.
חתכות בייגלה ירושלמי/ 40-50 חתכות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/3 כוס שמן זית
כף מלח דק
2-2.5 כוסות (500-550 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
קערה עם מים
קערה עם שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים, שמרים יבשים סוכר ומלח.
מתחילים בלישה ומוסיפים קמח, ואת השמן. ממשיכים ללוש ולאט לאט מוסיפים עוד מים.
הבצק אמור להיות בסופו של תהליך אחרי 12 דקות לישה, רך גמיש ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה.
מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת. מגלגלים את הבצק בשומן. מכסים בניילון נתמד ומכסים במגבת.
מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו .
מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
קורצים מהבצק חתכות קטנות, הגודל והצורה לא משנים כלל. אני מעזרת בקלף מתכת לחיתוך קל. אפשר גם עם סכין או
עם הידיים. פשוט קורצים חתכות וטובלים במים, מעבירים לקערת השומשום ומגלגלים את הבצק בפנים שיצופה היטב
בשומשום. מניחים על תבנית התנור, אין צורך במרווחים גדולים.
אופים את הבייגלה כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.
מוציאים ומגישים, אפשר עם קערת שמן זית ובלסמי או שמן זית עם מלח גס.או כל מתבל אחר שאוהבים.
בתאבון.
55 Comments
שוב מתכון מטורף בסטייל קרן את אלופה
אני רק שאלה קטנה
איך לבצק לילה במקרר?
תודה
לילה במקרר זה תמיד אחלה
אמלהההההה איזה בצק מושלם
תודה אלופה אחת
תודה ענבל
היי קרן תודה על כול המתכונים המדהימים שלך!
יש לך מתכון כזה רק שהוא היי מחמצת ?
תודה וחופשה נעימה
תודה טליה, אין לי מתכונים עם מחמצת. את יכולה כמובן להשתמש במחמצת למתכון במקום שמרים אבל אני לא יודעת את היחסים
אפשר להכין עם קמח שמרים של אסם?
בטח שאפשר
תודה
נראה נהדר.
הולכת להכין.
אפשר לאפות עם קמח כוסמין מלא?
אפשר להמיר לקמח מלא ולהוסיף יותר נוזלים לבצק
שימי לב שהוא יוצא מעט דביק וזה מעולה
היי, נראה מעולה!!
אפשר לעשות עם חצי קילו קמח? איך להתאים את הכמויות?
לחלק הכל לחצי
וווואוווו!!!!!!!! יצא מוווושלם!!! תודה מהמממת!!!
איזה כייף תודה
אין בעיה לשים את המלח ביחד עם השמרים והסוכר?
קרן, הייתי חייבת לעצור לרגע רק כדי להגיד לך שאת גאון! הכנתי עכשיו את הבייגלים האלו והם יצאו מושלמים וטעימים, והם מצטרפים לשורה של מתכונים שלך שניסיתי, והכל פשוט וואוו! כל המתכונים שלך מדויקים, טעימים ושווים!!! תודה!!!!!!
את מההמת
אין העיה לערבב את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר?
המלח לא הורג את השמרים?
כשאת מערבבת שמרים טריים עם מלח אז עוברים מים מהשמרים למלח וזה הורג אותם אבל זה לוקח זמן. ועם שמרים יבשים אין בעיה בכלל כי הם לא לחים.
עם שמרים יבשים אין בעיה.
מלח לא מערבבים עם שמרים טריים.
אפשר עם קמח לבן רגיל או קמח כוסמין לבן
כן
רוצה להגיד לך שטעים רצח אי אפשר להפסיק לאכל אותם
תודה נעמי!
היי קרן,
האם ניתן להפחית את כמות הסוכר? ישפיע על הבצק?
תודה.
ישפיע כן, אז להפחית מעט
הכנתי! יצאו בדיוק כמו בתמונה, וכל כך טעימים. רעיון גאוני!
תודה כרמלה
אפשר להכין את הבצק ללא מיקסר?
בוודאי, לישה ידנית רצופה של 10 דק לפחות
קרן,
זה פשוט טעים בטרוףףףף, אי אפשר להפסיק לאכול מזה!!!!
מתכון ליגה!
תודה רבה.
תודההה הכי כייף לי כשטעים לכם
עשית לנו חשק אז הכנו. יצא טעים וקריספי. המון תודה על המתכונים.
תודה רותי
רעיון מהמם את לא מפסיקה להפתיע בהחלט אנסה
תודה אלינור
מה המשקל של כל בייגלה
היי קרן,
הכנתי והיה פשוט מושלם!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הבצק בשלב מסוים ואז להפשיר לפני הכנה?
תודה
אפשר להקפיא אצ הבצק לאחר התפחה ראשונה
תודה רבה!
היי קרן, באיזו תוכנית של התנור אופים?
תודה
הי יקרה האם אפשר להכין ולהקפיא או עדיף להקפיא לפני אפייה ?
אפשר להכין ולהקפיא כשהם עוד טריים
פשוט מושלם!
לאחרונה התוודעתי לאתר שלך וכל מתכון מנצח
מעכשיו והלאה את הגורו שלי בענייני מאפים
תודה
את נפלאה!
תודה עידית
מאז שראיתי אצל אחותי עשיתי לא מעט פעמים
כל פעם יוצא לי מעולה
גם קצרתי מחמאות בעבודה שהבאתי וכמובן כולם הכינו גם כן
ממש תודה
תודה רבה קטי שמחה לשמוע
איך מאחסנים וכמה זמן הם נשמרים טריים?
אפשר להכניס לשקית ניילון ולחמם למחרת
במילה אחת- וואו!! אכלתי 3 איך שיצא מהתנור (:
שמחה שאהבת
בגדול אנחנו ממש אוהבים את המתכון הזה! כבר רצים עליו תקופה ארוכה! אז קודם כל תודה רבה!
הייתי רוצה להכין את הבצק היום ולאפות מחר בבוקר. כמה זמן התפחה צריך במקרר? והאם קודם להתפיח קצת בטמפ׳ החדר? האם להוציא את הבצק מראש מהמקרר לפני האפייה?
מחפש טיפים (-:
אין בעיה להתפיח מראש במקרר
אין צורך להתפיח בחןץ , מקרר להרבה שעות יעשה את העבודה
מוציאים מהמקרר ועובדים עם הבצק
המתכון נראה זהה לחלה מבצק פיצה (שמככבת אצלנו בכל יום שישי!), מה ההבדל בין המתכונים? שאין התפחה שנייה?
תודה!
טל