טבעונילחמים ומאפים

חתכות בייגלה ירושלמי

יוני 8, 2022 55 Comments

צילום: נופר צור

בערב שבועות, רגע לפני שכל האורחים מגיעים, הרגשתי שאין מספיק אוכל.

מי לא מכיר את ההרגשה הזו? כמובן שהיה מספיק, היו טון של מאפים, ובצקים, ולזניות ועוגות ומה לא,

אבל לי היתה הרגשה שמשהו עוד חסר,וקלטתי שמכל מה שהכנתי, אין לי שום לחם להניח ליד הפלטת גבינות.

יש אלף מאפים, ואין לחם, ככה נקי בלי כלום, שאפש רלמרוח עליו חמאה ולהניח פרוסת גבינה.

אז הכנתי מהר מהר בצק שמרים, למזלי היה חם במרפסת והבצק תוך שעה עלה על גדותיו, וניגשתי למלאכת הכנת הבייגלה

כשהבנתי שהשעה 18:00,הזמנתי אורחים ל 18:30, ואין מצב שאני עומדת עכשיו לגלגל 15 בייגלה ירושלמי.

חתכתי מלא חתכות בצק, הכי ברישול, עם קלף מתכת, טבלתי את כולן במים והעברתי לצלחת שומשום וזרקתי על התבנית.

אפיתי 15 דקות, הוצאתי והחלטתי שלא משנה מתי, ולא משנה שהבצק הוא תמיד אותו בצק שלי של בייגלה

אתם חייבים להכין כזה כי זה הכי קל וכייף בעולם. הבייגלה נחטפו ונושנשו לפני תוך כדי ואחרי הארוחה,

והיו להיט גדול. אז קבלו את חתכות הבייגלה הכי טעימות שיש.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

חתכות בייגלה ירושלמי/ 40-50 חתכות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס שמן זית

כף מלח דק

2-2.5 כוסות (500-550 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

קערה עם מים

קערה עם שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים, שמרים יבשים סוכר ומלח.

מתחילים בלישה ומוסיפים קמח, ואת השמן. ממשיכים ללוש ולאט לאט מוסיפים עוד מים.

הבצק אמור להיות בסופו של תהליך אחרי 12 דקות לישה, רך גמיש ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה.

מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת. מגלגלים את הבצק בשומן. מכסים בניילון נתמד ומכסים במגבת.

מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו .

מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

קורצים מהבצק חתכות קטנות, הגודל והצורה לא משנים כלל. אני מעזרת בקלף מתכת לחיתוך קל. אפשר גם עם סכין או

עם הידיים. פשוט קורצים חתכות וטובלים במים, מעבירים לקערת השומשום ומגלגלים את הבצק בפנים שיצופה היטב

בשומשום. מניחים על תבנית התנור, אין צורך במרווחים גדולים.

אופים את הבייגלה כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.

מוציאים ומגישים, אפשר עם קערת שמן זית ובלסמי או שמן זית עם מלח גס.או כל מתבל אחר שאוהבים.

בתאבון.

 

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

נורית יוני 8, 2022 at 7:24 pm

שוב מתכון מטורף בסטייל קרן את אלופה
אני רק שאלה קטנה
איך לבצק לילה במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 7:24 am

לילה במקרר זה תמיד אחלה

Reply
ענבל פברואר 12, 2023 at 4:41 pm

אמלהההההה איזה בצק מושלם
תודה אלופה אחת

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2023 at 1:45 pm

תודה ענבל

Reply
טליה יוני 8, 2022 at 11:58 pm

היי קרן תודה על כול המתכונים המדהימים שלך!
יש לך מתכון כזה רק שהוא היי מחמצת ?
תודה וחופשה נעימה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 7:23 am

תודה טליה, אין לי מתכונים עם מחמצת. את יכולה כמובן להשתמש במחמצת למתכון במקום שמרים אבל אני לא יודעת את היחסים

Reply
בלנדר לינוי יוני 9, 2022 at 7:12 am

אפשר להכין עם קמח שמרים של אסם?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 7:22 am

בטח שאפשר

Reply
ציפי יוני 9, 2022 at 10:33 am

תודה
נראה נהדר.
הולכת להכין.
אפשר לאפות עם קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 11:03 am

אפשר להמיר לקמח מלא ולהוסיף יותר נוזלים לבצק
שימי לב שהוא יוצא מעט דביק וזה מעולה

Reply
ציפי דקל יוני 9, 2022 at 11:34 am
רבקה יוני 9, 2022 at 11:53 am

היי, נראה מעולה!!
אפשר לעשות עם חצי קילו קמח? איך להתאים את הכמויות?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 1:17 pm

לחלק הכל לחצי

Reply
יפעת יוני 9, 2022 at 12:32 pm

וווואוווו!!!!!!!! יצא מוווושלם!!! תודה מהמממת!!!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 1:16 pm

איזה כייף תודה

Reply
תהילה יוני 9, 2022 at 7:15 pm

אין בעיה לשים את המלח ביחד עם השמרים והסוכר?

Reply
איילת יוני 11, 2022 at 5:55 pm

קרן, הייתי חייבת לעצור לרגע רק כדי להגיד לך שאת גאון! הכנתי עכשיו את הבייגלים האלו והם יצאו מושלמים וטעימים, והם מצטרפים לשורה של מתכונים שלך שניסיתי, והכל פשוט וואוו! כל המתכונים שלך מדויקים, טעימים ושווים!!! תודה!!!!!!

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 9:57 pm

את מההמת

Reply
תהילה יוני 9, 2022 at 8:18 pm

אין העיה לערבב את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר?
המלח לא הורג את השמרים?

Reply
מורן יוני 10, 2022 at 7:05 am

כשאת מערבבת שמרים טריים עם מלח אז עוברים מים מהשמרים למלח וזה הורג אותם אבל זה לוקח זמן. ועם שמרים יבשים אין בעיה בכלל כי הם לא לחים.

Reply
מורן יוני 10, 2022 at 7:01 am

עם שמרים יבשים אין בעיה.
מלח לא מערבבים עם שמרים טריים.

Reply
נעמי יוני 10, 2022 at 2:38 pm

אפשר עם קמח לבן רגיל או קמח כוסמין לבן

Reply
קרן אגם יוני 10, 2022 at 7:27 pm

כן

Reply
נעמי יוני 10, 2022 at 6:47 pm

רוצה להגיד לך שטעים רצח אי אפשר להפסיק לאכל אותם

Reply
קרן אגם יוני 10, 2022 at 7:28 pm

תודה נעמי!

Reply
נעמה יוני 11, 2022 at 8:12 am

היי קרן,
האם ניתן להפחית את כמות הסוכר? ישפיע על הבצק?
תודה.

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 2:53 pm

ישפיע כן, אז להפחית מעט

Reply
Carmela יוני 11, 2022 at 9:52 am

הכנתי! יצאו בדיוק כמו בתמונה, וכל כך טעימים. רעיון גאוני!

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 2:54 pm

תודה כרמלה

Reply
סיון יוני 15, 2022 at 9:40 am

אפשר להכין את הבצק ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:54 am

בוודאי, לישה ידנית רצופה של 10 דק לפחות

Reply
נעמה יוני 11, 2022 at 12:35 pm

קרן,
זה פשוט טעים בטרוףףףף, אי אפשר להפסיק לאכול מזה!!!!
מתכון ליגה!
תודה רבה.

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 2:52 pm

תודההה הכי כייף לי כשטעים לכם

Reply
רותי יוני 11, 2022 at 5:02 pm

עשית לנו חשק אז הכנו. יצא טעים וקריספי. המון תודה על המתכונים.

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 9:57 pm

תודה רותי

Reply
אלינור אליאס יוני 12, 2022 at 1:28 pm

רעיון מהמם את לא מפסיקה להפתיע בהחלט אנסה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2022 at 12:34 pm

תודה אלינור

Reply
דורית יוני 25, 2022 at 11:11 pm

מה המשקל של כל בייגלה

Reply
רוני אוגוסט 13, 2022 at 11:48 am

היי קרן,
הכנתי והיה פשוט מושלם!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הבצק בשלב מסוים ואז להפשיר לפני הכנה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2022 at 10:54 pm

אפשר להקפיא אצ הבצק לאחר התפחה ראשונה

Reply
רוני אוגוסט 17, 2022 at 4:17 pm

תודה רבה!

Reply
עידית אוגוסט 23, 2022 at 3:17 pm

היי קרן, באיזו תוכנית של התנור אופים?

תודה

Reply
דפנה אמיר ספטמבר 14, 2022 at 11:30 am

הי יקרה האם אפשר להכין ולהקפיא או עדיף להקפיא לפני אפייה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2022 at 5:54 pm

אפשר להכין ולהקפיא כשהם עוד טריים

Reply
עידית נובמבר 12, 2022 at 2:05 pm

פשוט מושלם!
לאחרונה התוודעתי לאתר שלך וכל מתכון מנצח
מעכשיו והלאה את הגורו שלי בענייני מאפים
תודה
את נפלאה!

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 4:15 pm

תודה עידית

Reply
Kety דצמבר 3, 2022 at 6:38 pm

מאז שראיתי אצל אחותי עשיתי לא מעט פעמים
כל פעם יוצא לי מעולה
גם קצרתי מחמאות בעבודה שהבאתי וכמובן כולם הכינו גם כן
ממש תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:37 pm

תודה רבה קטי שמחה לשמוע

Reply
מורג פברואר 21, 2023 at 1:48 pm

איך מאחסנים וכמה זמן הם נשמרים טריים?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 7:38 pm

אפשר להכניס לשקית ניילון ולחמם למחרת

Reply
מורג מרץ 3, 2023 at 2:06 pm

במילה אחת- וואו!! אכלתי 3 איך שיצא מהתנור (:

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 11:18 pm

שמחה שאהבת

Reply
ניר מרץ 24, 2023 at 10:43 am

בגדול אנחנו ממש אוהבים את המתכון הזה! כבר רצים עליו תקופה ארוכה! אז קודם כל תודה רבה!
הייתי רוצה להכין את הבצק היום ולאפות מחר בבוקר. כמה זמן התפחה צריך במקרר? והאם קודם להתפיח קצת בטמפ׳ החדר? האם להוציא את הבצק מראש מהמקרר לפני האפייה?

מחפש טיפים (-:

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2023 at 5:09 pm

אין בעיה להתפיח מראש במקרר
אין צורך להתפיח בחןץ , מקרר להרבה שעות יעשה את העבודה
מוציאים מהמקרר ועובדים עם הבצק

Reply
Tal ספטמבר 16, 2024 at 11:50 pm

המתכון נראה זהה לחלה מבצק פיצה (שמככבת אצלנו בכל יום שישי!), מה ההבדל בין המתכונים? שאין התפחה שנייה?

תודה!

טל

Reply

Leave a Comment