לקראת החג אני מתחילה להריץ בראש כל מיני מתכונים שמכינים בדרך כלל לא לפסח וחושבת איך להמיר אותם שיהיו פסחיים כשרים ולא פחות טעימים
מהגרסה הרגילה שלהם. לקראת החג מתחילות להגיע מלא הודעות מאנשים שמבקשים מתכונים כשרים, קלים וטעימים.
השבוע מישהי ביקשה ממני להציל אותה עם מתכון לחלה לפסח, רק את תצליחי להציל אותנו היא כתבה, זה הצחיק אוי וזו מחמאה,
אבל אני לא מכינה חלות לפסח, אני פחות בעניין של קמחים ללא גלוטן לבצקי שמרים ואני בהחלט חושבת שהשד של לא לאכול לחם
למשך כמה ימים הוא ממש לא נורא, להיפך! איזה כייף שאפשר להתגעגע למשהו שאנחנו יודעים שעוד כמה ימים נאכל אותו שוב.
זה לא שאין לחם בעולם יותר ולא נוכל להשיג… זה רק לכמה ימים 🙂
לעומת הלחם, קינוחים ומתוקים בפסח יש בשפע. כבר מזמן הבנו כולנו שאפשר לייצר עוגות מקמחים חלופיים כמו קמח שקדים או קמח תפא
קמח מצה דק או קורנפלור, שלא ייפלו כלל מעוגות רגילות. אתם אפילו לא תרגישו בהבדל.
עוגות גביה יכולות בקלות להיות ללא קמח, ויש המון קינוחים שלא דורשים בכלל קמח מלכתחילה.
גם עוגיות היין, אלו שכולנו מעקמים עליהן פרצוף (טוב לא כולם, אני יודעת שיש הרבה שאוהבים אותן ואף מחכים להן בחג)
יכולות לשמש בסיס נפלא ונהדר לתחתית של עוגה או פאי, וכמו שתראו פה תיכף, הן מדהימות בתור עוגיות לכדורי שוקולד,
או לוטוס, או אלפחורס כמו במתכון הזה.
אפשר לטחון אותן כבסיס מעולה לעוגת גבינה למשל, ואם מוסיפים להן קצת שקדים טחונים זה משדרג את התחתית.
אז ציינתי פה המון אופציות, וסידרתי לכם מתכון מעולההה לכדורי אלפחורס כאלו שלא תרצו להפסיק להכין (כי זה רק חמש דקות עבודה)
ולנשנש (כי זה קטן ואחד שניים שלושה לא מספיקים )
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
כדורי אלפחורס (שמתאימים גם לפסח)/ 25-30 כדורים
מצרכים למתכון:
400 גר׳ עוגיות לפסח גרוסות (אפשר במעבד מזון או להכניס לשקית ולדפוק עם פטיש שניצלים)
3/4 מיכל (300 גר׳) ריבת חלב
3/4 פחית (240 מ״ל) קרם קוקוס
100 גר׳ שוקולד לבן מומס
לציפוי:
קוקוס
אופן ההכנה:
במיקרוגל ממיסים ריבת חלב עם שוקולד לבן וקרם קוקוס, מערבבים היטב, מוסיפים פנימה את העוגיות, מכסים את הקערה בנייון נתמד ומכניסים
לצינון של שעה במקרר.
ממלאים קערה בקוקוס.
בעזרת הידיים מכדררים לכדורים קטנים בגודל של גולה גדולה, ומגלגלים בתוך הקוקוס לציםוי.
מעבירים לכלי ומצננים במקרר לכמה שעות, או במקפיא.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמנת להקצפה
**לגרסה לא לפסח ניתן להמיר את עוגיות היין לפסח בפתי בר
22 Comments
נראה מעולה מה תהיה כמות הפתי בר אם מחליפה? ושמנת מתוקה 1?
אותה הכמות של שניהם
איך ניתן לטבען את המתכון? מה יכול להיות התחליף לריבת חלב (חוץ מממרח לוטוס(?
איזה עוגיות לפסח?
עוגיות יין הן נקראות
איזה ציפוי אחר יתאים מקוקוס? לא אוהבים בבית…
להמיס שוקולד מכל סוג ולטבול את הכדורים בשוקולד ולצנן
אין לי עוגיות פסח (גרה בחול) אפשר לעשות עם קמח מצה? או קמח שקדים?
עוגיות סטייל פתי בר
נראה מעולה, מניחה ששוקולד לבן ןריבת חלב הם חלביים? יש גרסת פרווה?
יש גרסא טבעונית?
בסרטון רואים שהכנסת רק את השכבה המוצקה ממיכל הקרם קוקוס-האומנם?
נכון כי שכחתי לערבב 🙂
מה אפשר במקום ריבת חלב??
לוטוס
מה אפשר במקום שוקולד לבן?
אפשר לוותר
כמה זמן אפשר להחזיק במקרר?
עד שבוע
יעבוד גם עם עוגיות קוקוס (של פסח) כבסיס?
לא
יצא טעים מאד מאד!
נרשמה התלהבות רבה ,
ממש קל וכייף להכנה תודה רבה 🙂