חנוכה

לביבות זוקיני תפא בצל ירוק וקשקבל

נובמבר 24, 2021 8 Comments

כשהייתי קטנה, והייתי חוזרת מהבריכה או מהים, אמא שלי היתה מכינה לי את הארוחה הכי טעימה בעולם,

שכללה רושטי של תפוחי אדמה, ומיץ עגבניות שהיא היתה מכינה בעצמה בבלנדר.

תמיד אחרי מים, אני רעבה בטירוף, הייתי מתקלחת ויושבת לאכול, וטורפת את מה שהיא הכינה.

הרושטי, שזה בעצם לביבה אחת ענקית, היתה תמיד חמה חמה וסופר קריספית,

וגם לגמרי גרמה לי להתאהב בטיגון לביבות מכל סוג. גם אני מכינה לילדים על בסיס קבוע

רושטי עם תפוחי אדמה ובטטה, אבל אני מאוד אוהבת לגוון, ובחנוכה אני מנצלת את האהבה

שלי ללביבות ומנסה כל מני שילובים, שאחד מהם, אהוב עליי במיוחד הוא הזוקיני.

אני לא מחסידי הטיגון, אני מאוד אוהבת לאכול מטוגן, אבל פחות סבלנית לטיגון עצמו,

אז אני מכינה שתי מחבתות גדולות, כדי שאוכל לטגן כמות גדולה יותר בו זמנית, וזה חוסך לי זמן.

נכון שאחכ אני צריכה לנקות עוד מחבת אבל זה שווה את זה לגמרי.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

לביבות זוקיני תפא בצל ירוק וקשקבל/ 15 לביבות

מצרכים למתכון:

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים גס

2 זוקיני גדולים עם הקליפה נקיים ומגורדים גס

שני גבעולים של בצל ירוק קצוצים

2 ביצים גודל L

100 גרם קשקבל מגוררת 

1/2 כוס (50 גרם) פירורי לחם

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

לטיגון:

שמן קנולה

מחבת רחבה

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, אני אוהבת שיש שמן לא גבוה מדי אבל גם לא מעט מדי.

בקערה מערבבים תפוחי אדמה זוקיני, וביצים עד שהביצים טמעות בתערובת

מוסיפים גבינת קשקבל, פירורי לחם מלח ופלפל ומערבבים היטב.

בעזרת 2 כפות מעבירים מהבלילה למחבת ומטגנים עד להשחמה בערך 3-4 דקות מכל צד.

אם זה קורה מהר יותר והלביבה מתחילה להשחים ממש מהר סימן שהשמן שלכם חם

מדי, תנמיכו מעט את האש. מניחים בצלחת רחבה מרופדת בנייר סופג לספיג עודפי שמן.

מגישים חם, אצלנו אוהבים עם יוגרט ובצל ירוק ליד

 

**לא רוצים לטגן ? אפשר לאפות את הלביבות על תבנית תנור עם נייר אפייה, בחום 190 מעלות

למשך 15-20 דק׳ עד שמשחימות.

**את הזוקיני אפשר להמיר בקישואים (רצוי לתת להם להגיר קצת נוזלים קודם)

ואפשר בכל ירק אחר אוהבים כמו בטטה, גזר וכו…

**את הגבינה ניתן להמיר לכל גבינה צהובה אחרת כמו פרמזן, תום, מנצ׳גו וכו…

**ניתן להוסיף לבלילה בצל קצוץ במקום או כתוספת לבצל הירוק

**אם נשארו לביבות מאחסנים במקרר ומחממים ביום שלמחרת, הן עדיין סופר טעימות

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

תומר נובמבר 25, 2021 at 12:09 pm

אפשר להכין בתנור? למי שפחות בקטע של טיגון?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:37 pm

בטח, הוספי העברה בתחתית המתכון

Reply
תהלה נובמבר 25, 2021 at 1:38 pm

האם אפשר להוריד לגמרי את התפוחי אדמה מהמתכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:38 pm

בוודאי, להכין ממה שאוהבים

Reply
חן נובמבר 28, 2021 at 11:53 am

היי, איזה מתבל של גבינה הכנת לצד הלביבות? תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 3:12 pm

פשוט יוגורט עם בצל ירוק

Reply
Merav Shoham נובמבר 28, 2021 at 1:16 pm

את חושבת שאפשר להכין את הבלילה כמה שעות לפני שמטגנים? או שזה יהפוך לעיסה מגעילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 3:12 pm

אפשר כמה שעות מראש ויש מצב שתצטרכי לסנן מנוזלים לפני שימוש

Reply

Leave a Comment