אוכלחגיםלחמים ומאפיםשבועות

לזניה גבינות של גגוש

מאי 28, 2019 56 Comments

השבוע נסעתי עם שתי הבנות שלי לארוחת ערב, ובדרך הן שמו שירים,

ואני לא מדברת דווקא על שירים חדשים, הן שמו מלא שירים של פעם שאני גם אוהבת, כמו למשל

יוריטמיקס, ודפש מוד, ונורא התרגשתי, גם כי גיליתי שיש לשתיהן טעם דומה וזה ממש כייף כי כשהן

היו קטנות יותר הן לא אהבו את אותה המוסיקה בכלל, גם כי הטעם שלהן והבחירה של השירים ממש ריגשו אותי

ובעיקר בגלל שהיה לי ממש כייף לנסוע איתן באוטו ולשיר שלושתינו בקולי קולות.

במהלך השנים האחרונות ובגלל שהטעם המוסיקלי של כולנו לא תאם,

הן היו נכנסות לאוטו ומיד שמות כל אחת אזניות ושומעות מוסיקה באייפון ולא היתה תקשורת כל הנסיעה.

חוץ מזה יש עוד הרבה דברים שאחנו אוהבות לעשות ביחד, רובם סביב אוכל איך לא,

אבל השבוע,  נזכרתי בלזניה של גגוש, שזו בעצם הלזניה שאני והבנות הכי אוהבות בעולם,

ואם אשאל אותן מה להכין להן לאכול הן תמיד יבקשו את הלזניה הזו.

את הלזניה טעמתי לראשונה לפני המון שנים, אולי במסגרת שבועות ואולי לא, אני כבר לא זוכרת

אצל הגר בת דודה שלי, שכמו אמא שלה, דודה שלי, היא מבשלת ואופה מדהים.

מיד אחרי הביס הראשון כבר ביקשתי מתכון, ומאז בכל פעם שאני מכינה אותה היא סוחפת אחריה

קריאות וואו ובקשות למתכון, ואני קוראת לה הלזניה של גגוש.

כבר כמה שנים שאני מתכננת להעלות מתכון שלה לבלוג, ועכשיו רגע לפני שבועות זו הזדמנות מצויינת.

בעיני, לזניה של גבינות הרבה יותר טעימה וקלה להכנה מלזניה בשרית, ואצלינו בבית היא יוצאת מהתנור ואחרי

כמה דקות כבר אין לה זכר.

אני מניחה שהייתם רוצים לראות את הלזניה מבפנים, אבל האמת שכשצילמתי אותה, כולם ממש התאפקו

ולא הפסיקו לשאול מתי אוכלים ואם אפשר כבר, ובשלב מסויים כשהלכתי להביא משהו לצילום, היא פשוט

נעלמה מהעמדה שלה ועברה לשולחן וכשהגעתי כבר לא נשאר חצי ממנה:-)

זו לזניה רכה ולא מתקבלת מאוד יציבה אבל הטעם גן עדן

לזניה גבינות של הגר/תבנית מלבנית 25*30 או כל תבנית מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

9 עלי לזניה לא מבושלים

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

קופסת (400 גר') עגבניות מרוסקות (באופן אישי הכי אוהבת את mutti)

4 שיני שום כתושות

צרור עלי בזיליקום

לגבינות:

50 גר' חמאה

1.5 כפות (15 גר׳) קמח לבן

1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב

250 גר' גבינה לבנה

200 גר' גבינה בולגרית מפוררת

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה

150 גר' גבינת קשקבל מגורדת

מלח

לעיטור: 

צרור עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות

בקערה מערבבים גבינה לבנה, בולגרית, שמנת מתוקה, וממליחים לפי הטעם, מניחים בצד.

בסיר קטן על אש בינונית מבשלים שמן זית, שום כתוש, עגבניות מרוסקות וצרור עלי בזיליקום למשך 10 דק'.

בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים במהירות ותוך כדי ערבוב 1.5 כפות קמח לבן, מוסיפים

חלב ומערבבים היטב ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה לרוטב בשמל.

מערבבים היטב עם תערובת הגבינות.

יוצקים 3-4 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית, ומסדרים 3 עלי לזניה מעל

יוצקים מעל עלי הלזניה 1/3 מכמות הגבינות, ועל הגבינות שוב 3 כפות רוטב עגבניות

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומפזרים מעל השכבה העליונה את גבינת הקשקבל.

אופים בתנור כ -30-35 דק' עד שהזניה משחימה ורוטב הבשמל מתייצב.

מגישים חם.

לזניה גבינות

 

 

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

ortal מאי 28, 2019 at 10:32 pm

woow נראה מושלם .תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2019 at 6:33 am

תודה אורטל

Reply
ענת יוני 3, 2019 at 8:43 pm

נראה מושלם!
באיזה שמנת מתוקה השתמשת? מבחינת אחוזי שומן? לבישול/הקצפה?
האם יש הבדל בטעם בין שימוש ברוטב בשמל קנוי לרוטב בשמל ביתי? מה מומלץ יותר?
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 12:41 pm

עדיף להשתמש בשמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, אני חושבת שקל ופשוט להכין בשמל ביתי:-)
בהצלחה וחג שמח
קרן

Reply
חגית חן מאי 29, 2019 at 4:44 pm

נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך
מה גודל של קופסת העגבניות המרוסקות?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2019 at 7:56 pm

400 גר׳, הוספתי גם במתכון, תודה

Reply
רוית מאי 30, 2019 at 8:11 am

נהדר!

Reply
אודיה אוקטובר 22, 2020 at 10:25 pm

היי קרן
אפשרי פרמזן במקום קשרבל , זה יהיה מתאים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:29 pm

בטח, פרמז׳ן זה אחלה

Reply
שרי מאי 30, 2019 at 9:11 am

הי קרן
למה אני לא מצליחה להדפיס כבר מאתמול?
תודה שרי

Reply
אסנת מאי 30, 2019 at 9:32 am

תנסי שוב, אני הצלחתי להדפיס

Reply
קרן אגם מאי 30, 2019 at 9:59 am

תנסי שוב, אצלי אין בעיה להדפיס

Reply
Maya אוקטובר 16, 2020 at 1:37 pm

אם רוצים לשלב בשר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:03 pm

אפשר אבל ממש אין לי עצה איך

Reply
שירי יוני 4, 2022 at 9:30 am

את עלי הבזיליקום ברוטב צריך לקצוץ?

Reply
עמית מאי 31, 2019 at 5:59 pm

היי קרן, נראה מעולה ומתה כבר לנסות. שאלה – אולי פספסתי, אבל לאן נכנסת השמנת המתוקה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2019 at 5:37 am

הי, תיקנתי במתכון, ביחד עם הגבינות

Reply
ליאת מאי 26, 2021 at 1:46 pm

משהו השתבש בסדר של המתכון- איפה שהבשמל

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:09 pm

תוקן, תודה

Reply
יפעת יוני 5, 2019 at 4:10 pm

הי קרן, הגבינה המפוררת רק למעלה? זה לא מובן מהמתכון,ערבבתי הכל יחד,וכעת הבנתי שהמגוררת רק למעלה????

Reply
קרן אגם יוני 5, 2019 at 4:23 pm

צודקת טעות שלי
זה לא נורא שערבבת את הקשקבל עם שאר הגבינות
אני אוסיף במתכון שיהיה ברור

Reply
שירלי יוני 12, 2019 at 11:52 am

קרן, יצא מושלם !! 🙂 תודה רבה.

Reply
קרן אגם יוני 12, 2019 at 12:17 pm

איזה כייף !
תודה שירלי

Reply
גאיה מאי 19, 2020 at 5:47 pm

היי 🙂
אופים בהתחלה מכוסה? או כל הזמן חשוף?
היא תהיה מספיק רכה בלי כיסוי קודם?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 6:40 pm

לא מכוסה בשום שלב

Reply
שני דצמבר 24, 2019 at 7:18 am

היי קרן, האם אפשר להחליף את הבשצל בגבינה אחרת?

המון תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 7:53 am

הי שני
הבשמל זהו רוטב שמורכב מחלב קמח וחמאה
שמסמיך ומוסיף המון , לכן לא ניתן לוותר עליו הוא תורם מאוד לטעם וליציבות הלזניה.
יש לך בסוף הפוסט למטה הוראות איך להכין בשמל לבד ולא לקנות.

Reply
שני דצמבר 24, 2019 at 12:12 pm

ניסיתי לחסוך קצת בקלוריות 😉

המון תודה, אני מכורה לאתר שלך!
שיש תפוז נוטלה היא הקבועה שלנו לשישי!

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 2:39 pm

תודהההה

Reply
מיכל אוקטובר 16, 2020 at 10:05 am

היי קרן, במה אפשר להחליף את הקשקבל?

קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 11:06 am

כל גבינה צהובה אחרת או לוותר

רוני מאי 4, 2020 at 9:31 pm

היי, מדובר באמת בשמנת מתוקה או הכוונה לשמנת לבישול?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 9:39 pm

לא משנה בישול או הקצפה

Reply
עדי דצמבר 10, 2020 at 8:43 am

היי, לא הצלחתי להבין את שלב הקמח והגבינות.

להכין בנפרד את הגבינות על סיר, בנפרד את הקמח והשמנת?
ובסוף לערבב בניהם?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:38 pm

הבנת מעולה

Reply
יפעת מאי 18, 2020 at 9:43 pm

היי..למה לא מבדלים את הדפים לפני? לא יוצא קשה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:48 pm

לא צריך לבשל יוצא אחלה

Reply
Inbar מאי 24, 2020 at 11:06 am

היי אשמח לדעת אם במידה ואשים שמנת לבישול במקום מתוקה הטעם לא יהרס

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:07 pm

הטעם לא המרקם כן

Reply
רוני מאי 15, 2021 at 7:13 pm

היי
האם מאחדים את רוטב הבשמל עם הגבינות?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:52 pm

כן

Reply
נטלי בן יוסף קושניר מאי 15, 2021 at 4:21 pm

כמו כל המתכונים נראה מעולה ! יש לי בבית בשמל של גד , האם הוא יכול לשמש כתחליף ? נראה שהוא מעט יותר סמיך מהבשמל הביתי .

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:04 pm

כן לגמרי יחליף

Reply
הגר מאי 15, 2021 at 8:41 pm

נראה מושלם! אפשר לעשות את זה עם קנלוני? במקום עלי לזניה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:51 pm

אין בעיה להשתמש ברוטב לכל מאפה אחר

Reply
Lital Sharvit אוגוסט 4, 2021 at 10:36 am

אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג'?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 10:40 am

כן אפשר

Reply
קארין מאי 15, 2022 at 5:08 pm

היי קרן יקרה,
אני רוצה להכין מראש.
עדיף להקפיא לפני אפייהאו אחרי ?
תודה רבה

Reply
שירי יוני 1, 2022 at 11:09 pm

היי קרן, אם אני רוצה להכין מראש, כמה זמן יחזיק במקרר? או שעדיף להקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:57 pm

מקרר יומיים שלודה ולחמם

Reply
שירי יוני 4, 2022 at 9:32 am

את עלי הבזיליקום ברוטב צריך לקצוץ?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:58 pm

אין צורך לקצוץ

Reply
סמדר מאי 24, 2023 at 4:40 pm

כתבת קשקבל בתערובת הגבינות,כך עדיתי…אבל בפרוט כתבת לפזר את הקשקבל מעל..מה נכון?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:45 am

שתי האופציות מצויינות

Reply
אריאל משיח אוקטובר 21, 2023 at 10:44 pm

לא רשום שימוש בבשמל בין השכבות

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:36 pm

הבשמל מתערבב עם הגבינות עוד קודם ולכן איפה שכתוב תערובת גבינה הבשמל כבר שם

Reply

Leave a Comment