השבוע נסעתי עם שתי הבנות שלי לארוחת ערב, ובדרך הן שמו שירים,
ואני לא מדברת דווקא על שירים חדשים, הן שמו מלא שירים של פעם שאני גם אוהבת, כמו למשל
יוריטמיקס, ודפש מוד, ונורא התרגשתי, גם כי גיליתי שיש לשתיהן טעם דומה וזה ממש כייף כי כשהן
היו קטנות יותר הן לא אהבו את אותה המוסיקה בכלל, גם כי הטעם שלהן והבחירה של השירים ממש ריגשו אותי
ובעיקר בגלל שהיה לי ממש כייף לנסוע איתן באוטו ולשיר שלושתינו בקולי קולות.
במהלך השנים האחרונות ובגלל שהטעם המוסיקלי של כולנו לא תאם,
הן היו נכנסות לאוטו ומיד שמות כל אחת אזניות ושומעות מוסיקה באייפון ולא היתה תקשורת כל הנסיעה.
חוץ מזה יש עוד הרבה דברים שאחנו אוהבות לעשות ביחד, רובם סביב אוכל איך לא,
אבל השבוע, נזכרתי בלזניה של גגוש, שזו בעצם הלזניה שאני והבנות הכי אוהבות בעולם,
ואם אשאל אותן מה להכין להן לאכול הן תמיד יבקשו את הלזניה הזו.
את הלזניה טעמתי לראשונה לפני המון שנים, אולי במסגרת שבועות ואולי לא, אני כבר לא זוכרת
אצל הגר בת דודה שלי, שכמו אמא שלה, דודה שלי, היא מבשלת ואופה מדהים.
מיד אחרי הביס הראשון כבר ביקשתי מתכון, ומאז בכל פעם שאני מכינה אותה היא סוחפת אחריה
קריאות וואו ובקשות למתכון, ואני קוראת לה הלזניה של גגוש.
כבר כמה שנים שאני מתכננת להעלות מתכון שלה לבלוג, ועכשיו רגע לפני שבועות זו הזדמנות מצויינת.
בעיני, לזניה של גבינות הרבה יותר טעימה וקלה להכנה מלזניה בשרית, ואצלינו בבית היא יוצאת מהתנור ואחרי
כמה דקות כבר אין לה זכר.
אני מניחה שהייתם רוצים לראות את הלזניה מבפנים, אבל האמת שכשצילמתי אותה, כולם ממש התאפקו
ולא הפסיקו לשאול מתי אוכלים ואם אפשר כבר, ובשלב מסויים כשהלכתי להביא משהו לצילום, היא פשוט
נעלמה מהעמדה שלה ועברה לשולחן וכשהגעתי כבר לא נשאר חצי ממנה:-)
זו לזניה רכה ולא מתקבלת מאוד יציבה אבל הטעם גן עדן
לזניה גבינות של הגר/תבנית מלבנית 25*30 או כל תבנית מרובעת בינונית
מצרכים למתכון:
9 עלי לזניה לא מבושלים
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
קופסת (400 גר') עגבניות מרוסקות (באופן אישי הכי אוהבת את mutti)
4 שיני שום כתושות
צרור עלי בזיליקום
לגבינות:
50 גר' חמאה
1.5 כפות (15 גר׳) קמח לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב
250 גר' גבינה לבנה
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת
מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
מלח
לעיטור:
צרור עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות
בקערה מערבבים גבינה לבנה, בולגרית, שמנת מתוקה, וממליחים לפי הטעם, מניחים בצד.
בסיר קטן על אש בינונית מבשלים שמן זית, שום כתוש, עגבניות מרוסקות וצרור עלי בזיליקום למשך 10 דק'.
בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים במהירות ותוך כדי ערבוב 1.5 כפות קמח לבן, מוסיפים
חלב ומערבבים היטב ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה לרוטב בשמל.
מערבבים היטב עם תערובת הגבינות.
יוצקים 3-4 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית, ומסדרים 3 עלי לזניה מעל
יוצקים מעל עלי הלזניה 1/3 מכמות הגבינות, ועל הגבינות שוב 3 כפות רוטב עגבניות
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומפזרים מעל השכבה העליונה את גבינת הקשקבל.
אופים בתנור כ -30-35 דק' עד שהזניה משחימה ורוטב הבשמל מתייצב.
מגישים חם.
56 Comments
woow נראה מושלם .תודה רבה
תודה אורטל
נראה מושלם!
באיזה שמנת מתוקה השתמשת? מבחינת אחוזי שומן? לבישול/הקצפה?
האם יש הבדל בטעם בין שימוש ברוטב בשמל קנוי לרוטב בשמל ביתי? מה מומלץ יותר?
תודה וחג שמח!
עדיף להשתמש בשמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, אני חושבת שקל ופשוט להכין בשמל ביתי:-)
בהצלחה וחג שמח
קרן
נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך
מה גודל של קופסת העגבניות המרוסקות?
400 גר׳, הוספתי גם במתכון, תודה
נהדר!
היי קרן
אפשרי פרמזן במקום קשרבל , זה יהיה מתאים ?
בטח, פרמז׳ן זה אחלה
הי קרן
למה אני לא מצליחה להדפיס כבר מאתמול?
תודה שרי
תנסי שוב, אני הצלחתי להדפיס
תנסי שוב, אצלי אין בעיה להדפיס
אם רוצים לשלב בשר?
אפשר אבל ממש אין לי עצה איך
את עלי הבזיליקום ברוטב צריך לקצוץ?
היי קרן, נראה מעולה ומתה כבר לנסות. שאלה – אולי פספסתי, אבל לאן נכנסת השמנת המתוקה?
הי, תיקנתי במתכון, ביחד עם הגבינות
משהו השתבש בסדר של המתכון- איפה שהבשמל
תוקן, תודה
הי קרן, הגבינה המפוררת רק למעלה? זה לא מובן מהמתכון,ערבבתי הכל יחד,וכעת הבנתי שהמגוררת רק למעלה????
צודקת טעות שלי
זה לא נורא שערבבת את הקשקבל עם שאר הגבינות
אני אוסיף במתכון שיהיה ברור
קרן, יצא מושלם !! 🙂 תודה רבה.
איזה כייף !
תודה שירלי
היי 🙂
אופים בהתחלה מכוסה? או כל הזמן חשוף?
היא תהיה מספיק רכה בלי כיסוי קודם?
לא מכוסה בשום שלב
היי קרן, האם אפשר להחליף את הבשצל בגבינה אחרת?
המון תודה!
הי שני
הבשמל זהו רוטב שמורכב מחלב קמח וחמאה
שמסמיך ומוסיף המון , לכן לא ניתן לוותר עליו הוא תורם מאוד לטעם וליציבות הלזניה.
יש לך בסוף הפוסט למטה הוראות איך להכין בשמל לבד ולא לקנות.
ניסיתי לחסוך קצת בקלוריות 😉
המון תודה, אני מכורה לאתר שלך!
שיש תפוז נוטלה היא הקבועה שלנו לשישי!
תודהההה
היי קרן, במה אפשר להחליף את הקשקבל?
כל גבינה צהובה אחרת או לוותר
היי, מדובר באמת בשמנת מתוקה או הכוונה לשמנת לבישול?
לא משנה בישול או הקצפה
היי, לא הצלחתי להבין את שלב הקמח והגבינות.
להכין בנפרד את הגבינות על סיר, בנפרד את הקמח והשמנת?
ובסוף לערבב בניהם?
הבנת מעולה
היי..למה לא מבדלים את הדפים לפני? לא יוצא קשה?
לא צריך לבשל יוצא אחלה
היי אשמח לדעת אם במידה ואשים שמנת לבישול במקום מתוקה הטעם לא יהרס
הטעם לא המרקם כן
היי
האם מאחדים את רוטב הבשמל עם הגבינות?
כן
כמו כל המתכונים נראה מעולה ! יש לי בבית בשמל של גד , האם הוא יכול לשמש כתחליף ? נראה שהוא מעט יותר סמיך מהבשמל הביתי .
כן לגמרי יחליף
נראה מושלם! אפשר לעשות את זה עם קנלוני? במקום עלי לזניה?
אין בעיה להשתמש ברוטב לכל מאפה אחר
אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג'?
כן אפשר
היי קרן יקרה,
אני רוצה להכין מראש.
עדיף להקפיא לפני אפייהאו אחרי ?
תודה רבה
היי קרן, אם אני רוצה להכין מראש, כמה זמן יחזיק במקרר? או שעדיף להקפיא?
מקרר יומיים שלודה ולחמם
את עלי הבזיליקום ברוטב צריך לקצוץ?
אין צורך לקצוץ
כתבת קשקבל בתערובת הגבינות,כך עדיתי…אבל בפרוט כתבת לפזר את הקשקבל מעל..מה נכון?
שתי האופציות מצויינות
לא רשום שימוש בבשמל בין השכבות
הבשמל מתערבב עם הגבינות עוד קודם ולכן איפה שכתוב תערובת גבינה הבשמל כבר שם