חגיםלחמים ומאפיםשבועות

לזניה גבינות של גגוש

מאי 28, 2019 16 Comments

השבוע נסעתי עם שתי הבנות שלי לארוחת ערב, ובדרך הן שמו שירים,

ואני לא מדברת דווקא על שירים חדשים, הן שמו מלא שירים של פעם שאני גם אוהבת, כמו למשל

יוריטמיקס, ודפש מוד, ונורא התרגשתי, גם כי גיליתי שיש לשתיהן טעם דומה וזה ממש כייף כי כשהן

היו קטנות יותר הן לא אהבו את אותה המוסיקה בכלל, גם כי הטעם שלהן והבחירה של השירים ממש ריגשו אותי

ובעיקר בגלל שהיה לי ממש כייף לנסוע איתן באוטו ולשיר שלושתינו בקולי קולות.

במהלך השנים האחרונות ובגלל שהטעם המוסיקלי של כולנו לא תאם,

הן היו נכנסות לאוטו ומיד שמות כל אחת אזניות ושומעות מוסיקה באייפון ולא היתה תקשורת כל הנסיעה.

חוץ מזה יש עוד הרבה דברים שאחנו אוהבות לעשות ביחד, רובם סביב אוכל איך לא,

אבל השבוע, במסדרת שתפ שלי עם השף הלבן, נזכרתי בלזניה של גגוש, שזו בעצם הלזניה

שאני והבנות הכי אוהבות בעולם, ואם אשאל אותן מה להכין להן לאכול הן תמיד יבקשו את הלזניה הזו.

את הלזניה טעמתי לראשונה לפני המון שנים, אולי במסגרת שבועות ואולי לא, אני כבר לא זוכרת

אצל הגר בת דודה שלי, שכמו אמא שלה, דודה שלי, היא מבשלת ואופה מדהים.

מיד אחרי הביס הראשון כבר ביקשתי מתכון, ומאז בכל פעם שאני מכינה אותה היא סוחפת אחריה

קריאות וואו ובקשות למתכון, ואני קוראת לה הלזניה של גגוש.

כבר כמה שנים שאני מתכננת להעלות מתכון שלה לבלוג, ועכשיו רגע לפני שבועות זו הזדמנות מצויינת.

בעיני, לזניה של גבינות הרבה יותר טעימה וקלה להכנה מלזניה בשרית, ואצלינו בבית היא יוצאת מהתנור ואחרי

כמה דקות כבר אין לה זכר.

אני מניחה שהייתם רוצים לראות את הלזניה מבפנים, אבל האמת שכשצילמתי אותה, כולם ממש התאפקו

ולא הפסיקו לשאול מתי אוכלים ואם אפשר כבר, ובשלב מסויים כשהלכתי להביא משהו לצילום, היא פשוט

נעלמה מהעמדה שלה ועברה לשולחן וכשהגעתי כבר לא נשאר חצי ממנה:-)

במקור, אני מכינה את הלזניה עם בשמל שאני מכינה לבד (תמצאו מתכון לבשמל ביתי בסוף הפוסט למטה)

אבל איזה כייף שעכשיו יש בשמל מוכן ולא צריך ללכלך סיר.

זו לזניה רכה ולא מתקבלת מאוד יציבה אבל הטעם גן עדן

לזניה גבינות של הגר/תבנית מלבנית 25*30 או כל תבנית מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

9 עלי לזניה לא מבושלים

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

קופסת (400 גר׳) עגבניות מרוסקות (באופן אישי הכי אוהבת את mutti)

4 שיני שום כתושות

צרור עלי בזיליקום

לגבינות:

1 (200 מ״ל) רוטב בשמל קלאסי של השף הלבן (למטה תמצאו הוראות הכנה לבשמל ביתי)

250 גר׳ גבינה לבנה

200 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

מלח

לעיטור: 

צרור עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות

בסיר קטן על אש בינונית מבשלים שמן זית, שום כתוש, עגבניות מרוסקות וצרור עלי בזיליקום למשך 10 דק׳.

בקערה מערבבים גבינה לבנה, בולגרית, שמנת מתוקה ובשמל, וממליחים לפי הטעם

יוצקים 3-4 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית, ומסדרים 3 עלי לזניה מעל

יוצקים מעל עלי הלזניה 1/3 מכמות הגבינות, ועל הגבינות שוב 3 כפות רוטב עגבניות

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומפזרים מעל השכבה העליונה את גבינת הקשקבל.

אופים בתנור כ -30-35 דק׳ עד שהזניה משחימה ורוטב הבשמל מתייצב.

מגישים חם.

**להכנת בשמל ביתי:

בסיר קטן ממיסים 50 גר׳ חמאה, מוסיפים במהירות ותוך כדי ערבוב 1.5 כפות קמח לבן, מוסיפים 1.5 כוסות

חלב ומערבבים היטב ומבשלים כ 10 דק׳. מערבבים היטב עם תערובת הגבינות.

לזניה גבינות

 

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

ortal מאי 28, 2019 at 10:32 pm

woow נראה מושלם .תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2019 at 6:33 am

תודה אורטל

Reply
ענת יוני 3, 2019 at 8:43 pm

נראה מושלם!
באיזה שמנת מתוקה השתמשת? מבחינת אחוזי שומן? לבישול/הקצפה?
האם יש הבדל בטעם בין שימוש ברוטב בשמל קנוי לרוטב בשמל ביתי? מה מומלץ יותר?
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 12:41 pm

עדיף להשתמש בשמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, אני חושבת שקל ופשוט להכין בשמל ביתי:-)
בהצלחה וחג שמח
קרן

Reply
חגית חן מאי 29, 2019 at 4:44 pm

נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך
מה גודל של קופסת העגבניות המרוסקות?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2019 at 7:56 pm

400 גר׳, הוספתי גם במתכון, תודה

Reply
רוית מאי 30, 2019 at 8:11 am

נהדר!

Reply
שרי מאי 30, 2019 at 9:11 am

הי קרן
למה אני לא מצליחה להדפיס כבר מאתמול?
תודה שרי

Reply
אסנת מאי 30, 2019 at 9:32 am

תנסי שוב, אני הצלחתי להדפיס

Reply
קרן אגם מאי 30, 2019 at 9:59 am

תנסי שוב, אצלי אין בעיה להדפיס

Reply
עמית מאי 31, 2019 at 5:59 pm

היי קרן, נראה מעולה ומתה כבר לנסות. שאלה – אולי פספסתי, אבל לאן נכנסת השמנת המתוקה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2019 at 5:37 am

הי, תיקנתי במתכון, ביחד עם הגבינות

Reply
יפעת יוני 5, 2019 at 4:10 pm

הי קרן, הגבינה המפוררת רק למעלה? זה לא מובן מהמתכון,ערבבתי הכל יחד,וכעת הבנתי שהמגוררת רק למעלה????

Reply
קרן אגם יוני 5, 2019 at 4:23 pm

צודקת טעות שלי
זה לא נורא שערבבת את הקשקבל עם שאר הגבינות
אני אוסיף במתכון שיהיה ברור

Reply
שירלי יוני 12, 2019 at 11:52 am

קרן, יצא מושלם !! 🙂 תודה רבה.

Reply
קרן אגם יוני 12, 2019 at 12:17 pm

איזה כייף !
תודה שירלי

Reply

Leave a Comment