טבעונילחמים ומאפים

לחם לבן כמו בארומה (אבל יותר טוב!)

יוני 14, 2021 78 Comments

הלחם הלבן הגדול של ארומה כבר הפך לסמל ויש המון אנשים שקונים אותו באופן קבוע.

יש לו מראה קצת כפרי ומרושל הוא ענק ויש לו קראסט למעלה והוא אווירירי ונורא טעים.

ממש במקרה, בשבוע שעבר נשאר לי בצק של בייגלה ירושלמי מסדנה והכנסתי אותו בבוקר

שלמחרת לתבנית קסטן ואפיתי כלחם, והוא מיד הזכיר לי את הלחם של ארומה, גם בגודל וגם במרקם.

השבוע אחרי עוד נסיונות איתו הכנתי אותו מקמח לחם לבן, ולבצק הוספתי טחינה שמוסיפה לו אווריריות

ולחות מדהימה. התוצאה שמתקבלת היא קודם כל וואו, ואחכ לחם פציח עם קראסט משגע ומרקם

אוורירי וטעים, שנשאר ככה עוד יומיים אחרי.

כמה הערות חשובות שלי לפני שאתם מתחילים, קראו אותן ואולי זה יחסוך לכם שאלות:

**תבנית-אני משתמשת בתבנית קסטן שנקראת 750 גר׳ ולמרות שהיא נקראת ככה אני אופה

בה קילו קמח, אל דאגה זה בסדר גמור. האורך שלה 31.5 ס״מ הרוחב 10 ס״מ והגובה שלה 12 ס״מ

זה בסדר אם לכם תבנית כזו במידות טיפה שונות הכל עובד. יש ברשת המון אתרים שמוכרים תבנית קסטן

בגדלים שונים, אפשר לקנות בדיוק במידה שאני הכנתי ממש פה ויש לכם גם 10% הנחה

קוד הקופון הוא לרכישה בכל האתר: keren10 (שימו לב שאתם לוחצים על ״החל קופון״).

אם אין לכם תבנית כזו ובא לכם בכל זאת את הלחם תאפו בתי תבניות לחם או אינגליש לא חד פעמיות

(קטנות מדי ולא מתאימות)

**ניתן לחלק את המתכון ללחצי ולהכין כיכר אחת בלבד בתבנית לחם קטנה יותר.

**לבצק הוספתי טחינה גולמית, אני השתמשתי בטחינה הזו הם הספקים שלי של הטחינה לסדנאות

וזה הזמן לפרגן להם ולהגיד שאני מאוד אוהבת את הטחינה שלהם .

**משהו חשוב לגבי הטמפרטורה של המים, בקיץ אני משתמשת במים קרים, מהמקרר, או ממש מי קרח,

הלחות פה גבוהה ממש והבצק תפוח מהר מדי ולפעמים קצת מאבד את זה… ממליצה לכם לנסות.

בחורף הייתי משתמשת במים קצת חמימים מהברז, ובעונות המעבר במי ברז רגילים.

**את הכיכר הכנתי פעמיים, פעם ראשונה רק מקמחים מלאים והתפחה של לילה במקרר,

ובפעם השניה בשימוש רק בקמח לחם לבן ובהתפחה מהירה על השיש.

התוצאות שתיהן היו מדהימות.

לחם לבן כמו בארומה/תבנית קסטן אחת באורך 31.5 (נקראת גם תבנית 750 גר׳)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם לבן

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

כף שטוחה מלח דק

4 כפות שמן זית

3 כפות גדושות טחינה גולמית

600 מ״ל מים

לעיטור: קמח לבן

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר לבן, מלח, ושמרים יבשים, מפעילים את המיקסר במהירותאיטית.

מוסיפים מחצית מכמות המים, ולשים עוד דקה, מוסיפים שמן זית ואת הטחינה הגולמית וממשיכים ללוש,

מוסיפים מים, שימו לב שייתכן שלא תצטרכו את כל כמות הנוזל שמצויינת במתכון, לכן הוסיפו אותם לאט לאט .

לשים את הבצק סהכ 12 דק׳, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש. אם הבצק שלכם יבש מדי הוסיפו לו בכל שלב

עוד מים, ואם הוא ממש ממש דביק ייתכן והוספתם יותר מדי מים, אפשר לאזן בחזרה עם עוד מעט קמח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן סית ומגלגלים אותו כך שיצופו בשומן מכל צדדיו.

מכסים ניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה שעה וחצי שעתיים או לילה שלם במקרר.

מקמחים מעט תבנית קסטן.

מוציאים את האויר מהבצק ועל משטח נח לעבודה בעזרת הידיים משטחים אותו למלבן.

המלבן לא צריך להיות דקיק אבל לא מאוד עבה.

מגלגלים את המלבן לרולדה, ומניחים את הרולדה כמו שהיא עם התפר למטה בתוך התבנית.

מכסים את הבתנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, למשך שעה לפחות עד שהבצק ממש עובר את שפת

התבנית.

מחממים תנור ל 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית ריקה שתתחמם

כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.

מכניסים את הלחם לתנור ומוזגים מים לתוך התבנית שבתחתית התנור, זה ייצור אדים בתנור שיעניקו

ללחם את המרקם הקראסטי שלו. אופים את הלחם כ 45 דק׳ עד שהוא שחום למראה ולחלקו העליון יש

קראסט, אפשר אפילו לנקוש עליו מעט לוודא שיש סאונד חלול.

כשהלחם יצא, נסו להעביר סכין בדפנות שלו בעדינות ולהפוך אותו החוצה, ולצנן על רשת צינון,

אני מעדיפה לצנן מחוץ לתבנית אחרת מצטברת לחות בתוך התבנית וחלקו התחתון של הלחם עול מעט להירטב

 

**קורה לפעמים שכשהלחם יוצא מהתבנית מגלים שהוא לבן לגמרי בצדדים, לכן אני ממליצה לחלץ את הלחם מהתבנית

עם יציאתו מהתנור, ובמידה וזה קרה גם אצלכם, החזירו אותו לאפייה על רשת התנור לעוד 10-15 דקות עד

שמשחים גם בצדדים

**הלחם נשמר מדהים שלושה ימים ואפשר להכין ממנו כריכים או טוסטים

**אפשר להקפיא את הלחם אבל מומלץ מאוד לפרוס אותו קודם

**את קמח הלחם ניתן להמיר בקמחים אחרים לבנים כגון קמח פיצה  קמח חלה או קמח לבן.

ניתן לשלב קמח מלא במתכון, להתחיל עם מחצית מכמות הקמח (כוסמים, קמח לחם מלא או קמח חיטה מלא)

ייתכן ותזדקקו לעוד מעט מים.

**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בדבש באותה הכמות

**לגבי הטחינה-במידה הוחלטתם לוותר עליה, ניתן להוסיך עוד 2-3 כפות שן זית, הטעם שלה לא מורגש,

כלומר אם הילדים שלי עברו את זה בשלום והתמכרו ללחם, גם אצלכם בבית זה בטוח יעבור.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

78 Comments

irit יוני 14, 2021 at 1:52 pm

אשמח להיות מנוייה ולהיות ממתכונים שווים

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 11:19 am

הי, בדף הבית מצד ימין למטה כתוב: הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מהמאפייה
תכניסי את כתובת המייל שלך שם https://kerenagam.co.il

Reply
שרון יוני 14, 2021 at 1:55 pm

רכשתי את התבנית, מחכה להכין!!
שאלה לגבי שימוש בקמח מלא: לא הבנתי כל כך את ההסבר.. אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא – מה כמות הקמחים?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2021 at 8:19 pm

אותה כמות קמח וקצת יותר מים

Reply
יעל יוני 14, 2021 at 10:24 pm

מה זמן האפייה בתבנית אינגליש?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:23 am

לבדוק אחרי 45 דק

Reply
ליז יוני 14, 2021 at 6:55 pm

מושלם ! המתכון הוא לכיכר אחת ?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2021 at 8:19 pm

כן

Reply
מיכל כליפה יוני 15, 2021 at 6:43 pm

אם אופים באינגליש קייק רב פעמית, יספיק לשתי תבניות?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 10:01 pm

כן

Reply
הילה שליש יוני 24, 2021 at 5:36 pm

אפשר לאפות בתבנית סיליקון שיש לה טבעת קשיחה ליציבות בחלק העליון?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 11:31 pm

לא מכירה מניחה שכן

Reply
Merav Chaimovits יוני 14, 2021 at 9:31 pm

הי קרן,
אחלה מתכון, כבר הכנתי ויצא מהמם 🙂 אבל התקשיתי לחלץ מהתבנית ( חצי כמות בתבנית אינגליש). כדי שאדע לפעם הבאה.. הייתי אמורה לשמן את התבנית לפני שקימחתי? או סתם תבנית מעפנה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:27 am

כנראה שהתבנית, כי תבנית איכותית מספיק לקמח מעט, אפשר להניח נייר אפייה

Reply
גלי יוני 14, 2021 at 9:40 pm

היי, תודה על מתכונים מושלמים!!!
שאלונת קטנה – לשמן את התבנית או לקמח אותה? מה עדיף? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:28 am

אני מעדיפה לקמח

Reply
Neta יוני 21, 2021 at 8:18 pm

קרן, מה הסיבה שהלחם יוצא אפוי מבחוץ אך לא אפוי מפנים?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 9:00 am

זה שילוב של חום תנור ותבנית, אני ממליצה להוציא אותו מהתבנית אחרי אפייה ישירו לאפייה נוספת על רשת התנור

Reply
זוהר יולי 18, 2021 at 6:36 pm

שאלה קצת מוזרה מקווה שתדעי לענות..
אפשר להכין את הלחם הזה בסיר פויקה לחם?
או שיש לך מתכון מתאים ללחם שאפשר להכין בסיר הזה?( האפייה על גחלים כמובן.. כמו פויקה) תודה!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 10:10 pm

אין לי מושג כי אין לי מספיק נסיון עם פויקה

Reply
רחלי דובינובסקי ספטמבר 6, 2021 at 9:02 am

יש לי משפר אפייה האם כדאי להוסיף? אם כן מה הכמות למתכון הזה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:17 am

לא עובדת עם משפרי אפייה

Reply
Sivan Aniv יוני 14, 2021 at 9:49 pm

הי!! נראה אמאל׳ה.
המים שמוסיפים לתבנית הרותחת רותחים? או מי ברז?

Reply
נ יוני 16, 2021 at 11:44 am

קרן שלום
מתה על המתכונים שלך
את אופה ללא המכסה של תבנית הקסטן ?
תודה נעמה

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 12:06 pm

במקרה של הלחם הזה ללא מכסה כן

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 7:33 pm

ללא

Reply
אופיר יוני 15, 2021 at 12:19 am

קרן מה הכוונה ב ״מחממים תנור ל 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית ריקה שתתחמם״

האם אני אמורה להניח עליה אחר כך את התבנית של הלחם?

תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:26 am

זו תבנית נוספת, לא זו שמכינים בה את הלחם, שיושבת בתחתית התור ואיה מכניסים מים מהברז, והמגע של המים עם תבנית רותחת מייצר אדים

Reply
Ifat Gvili יוני 15, 2021 at 6:56 am

אפשר לדעת היכן קנית את התבנית ?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:22 am

האם קראת את ההקדמה ?

Reply
אילית יוני 15, 2021 at 10:37 am

היי קרן
מה יכול להחליף את הטחינה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 4:38 pm

עוד 2 כפות שמן

Reply
לימור סטון יוני 15, 2021 at 2:23 pm

היי ! משום מה הדפנות יצאו בהירות מאוד והחלק העליון כמו שצריך… השתמשתי בפיירקס שקופה ללחם…
מה יכול לגרום לזה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 4:36 pm

התבנית פחות מתאימה

Reply
נורית יוני 16, 2021 at 11:22 am

הי קרן
לשאלתה של לימור , אני אופה על אבן ואוהבת להוציא מהתבנית את הלחם לאחר 20 דקות בערך (כשהוא כבר יציב) ולהניח עליה את הלחם עד סוף האפיה .
בקשר לאדים יש לי תבנית קבועה בתחתית התנור האם המים הראשונים שמייצרים מכה של אדים ונגמרים , מספיקים לכל זמן האפיה.
הולכת היום לאפות 1/2 כמות.

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 7:33 pm

תודה נורית

Reply
רחלי יוני 15, 2021 at 3:05 pm

הכנתי את נלחם ויצא מושלם!!!
קריספי מבחות ורך וטעים מבפנים.
תודה לך ❤

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 4:33 pm

שמחה לשמוע רחלי תודה

Reply
קורל ספטמבר 20, 2021 at 8:10 pm

היי קרן
התנור על טורבו או על חום עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:12 am

עליון תחתון

Reply
אלה יוני 16, 2021 at 12:25 am

הי קרן, המתכון נראה ממש מעולה, אפשר לשאול באיזה מיקסר את משתמשת להכנת לחמים ? מתכוונת לקנות מיקסר ותוהה מה מתאים יותר ללחמים, קיצ'נייד? או קיימיקס? או המלצה אחרת לחלוטין ? תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 11:18 am

הי תודה אני עובדת עם מיקסר של דאבו
ממליצה ממש על דגם 6230

Reply
אבישג יוני 16, 2021 at 9:32 am

היי קרן ! הלחם נראה מדהים!
שאלה בנוגע לזמן התפחה- כמה שעות מקסימום להתפיח במקרר התפחה ראשונה?
תודה !(:

Reply
קרן אגם יוני 16, 2021 at 11:14 am

אפשר עד 24

Reply
שיר יוני 17, 2021 at 10:25 am

האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית מלאה?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:27 pm

כן

Reply
אלמוג דימנט יוני 18, 2021 at 7:27 am

היי, יש למ תבנית קסטן 10" (25 ס"מ), האם התבנית תהיה טובה לכמות בצק או שצריך לעשות איזה שינוי בכמויות?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2021 at 7:42 am

3/4 כמות בצק ומהשאר תכיני חלה קטנה

Reply
חווה יוני 19, 2021 at 8:55 am

התנור על 200 מעלות טורבו?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2021 at 7:11 pm

לא בטורבו

Reply
Neta יוני 21, 2021 at 8:20 pm

קרן תודה על מתכונים משובחים! מה הסיבה שהלחם יצא לי אפוי מבחוץ אך לא אפוי מפנים? תודה ! נטע

Reply
ש יוני 22, 2021 at 10:23 am

היי קרן, האם אפשר להתפיח כמה שעות במקרר במקום על השיש ( הכוונה לא לכל הלילה כמו שרשמת במתכון). נניח ל5-6 שעות ואז להמשיך להתפחה שנייה? תודה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 11:22 am

בטח

Reply
אביטל יוני 22, 2021 at 2:37 pm

יצא טעים ממש ממש!

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:50 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
אתי יוני 22, 2021 at 4:36 pm

יקירה,רוצה לשאול מדוע החלק העליון "שזוף"
והחלק התחתון נשאר בהיר?
מה עשיתי לא טוב

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:50 pm

זה קורה ומשתנה לפי תבניות ולפי תנור
מה שאני ממליצה לעשות לכל מי שקרה לו (אוסיף גם בפוסט)
להוציא את הלחם מהתנור ומיד מהתבנית ואם לבן אז להחזיר לרשת של התנור בלי תבנית הלחם ולאפות עוד 10 דק זה ישחים

Reply
Natalie יולי 22, 2021 at 7:35 am

כשאני פורסת הלחם קצת מתפורר, מה הסיבה או מה עשיתי לא נכון?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:24 am

לא יודעת בדיוק להגיד אולי הבצק היה קצת יבש

Reply
‫שחר משה‬‎ יוני 23, 2021 at 2:48 pm

היי לחמם תנור 200 מעלות עם טורבו או בלי?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:43 pm

חום עליון תחתון

Reply
יפה אביב יוני 27, 2021 at 10:31 am

הכנתי ויצא מושלם!
השתמשתי בתבנית שהמלצת עליה 🙂
הלחם עדיין יצא לבן לגמרי, ממליצה 10-15 דקות לפני סיום האפייה להוציא את הלחם מהתבנית ולהמשיך לאפות

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:04 pm

תודה יפה

Reply
דיינה יולי 5, 2021 at 9:59 am

הי האם ניתן לעשות את הלחם עם מחמצת שאור? איך לעשות את ההחלפה

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 11:44 am

אין לי נסיון עם מחמצות אבל אני מניחה שכן

Reply
יעל יולי 6, 2021 at 5:33 pm

נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית חד פעמית?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:27 pm

אפשר אבל יש מצב שתצטרכי לאפות אותו ללא התבנית עוד קצת על רשת התנור בסיום הזמן שלו

Reply
מירב יולי 8, 2021 at 12:11 pm

הי
את התבנית עם הלחם שמים בתוך התבנית עם המים?או על רשת מעל?
שאלה נוספת, קודם שמים את המים ואחכ את הלחם בתנור או הפוך?
נ.ב המתכונים שלך מעולים אחד אחד !!

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 8:41 pm

את התבנית עם הלחם על רשת
התבנית עם המים יושבת בתחתית התנור
מכיניסים את הלחם ומוזגים מים לתבנית שלמטה וסוגרים

Reply
אסתי יולי 18, 2021 at 4:40 pm

היי קרן
הכנתי את הבצק.
וכבר לאחר חצי שעה הוא הגיע לגובה של הניילון והוא חוסם אותו להמשיך לעלות..
האם ככה זה אמור להיות?
תודה

Reply
יגאל ורדי אוגוסט 14, 2021 at 3:11 pm

היי שלום קרן!
למתכון של הלחם כמו בארומה, אפשר בלי הטחינה הגולמית?
אני חושש שלילדים לא יהיה טעים עם הטעם של הטחינה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2021 at 7:49 pm

הועם לא מורגש תאמין לי שאם זה עבר את הילדים שלי זה בטוח אפשר לוותר בגדול ואז להוסיף יותר מים

Reply
דנה אוגוסט 22, 2021 at 7:54 am

היי, ניסיתי את המתכון והבצק הריח והרגיש נפלא. ואז אחרי התפחה שניה ולפני האפיה הבצק צנח, והלחם נאפה כך ויצא נמוך (מעט מתחת לגובה התבנית, ולא מעל), דחוס ופירורי. מה השתבש לי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:20 pm

אולי התפחת יתר

Reply
אלדר ספטמבר 28, 2021 at 7:45 am

אין מידע לגבי הברשת הלחם טרם הכנסתו לאפייה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2021 at 7:49 am

כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.

Reply
אלדר ספטמבר 28, 2021 at 7:46 am

שאלה
מה בנושא הברשת הלחם טרם אפייה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2021 at 7:49 am

כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.

Reply

Leave a Comment