הלחם הלבן הגדול של ארומה כבר הפך לסמל ויש המון אנשים שקונים אותו באופן קבוע.
יש לו מראה קצת כפרי ומרושל הוא ענק ויש לו קראסט למעלה והוא אווירירי ונורא טעים.
ממש במקרה, בשבוע שעבר נשאר לי בצק של בייגלה ירושלמי מסדנה והכנסתי אותו בבוקר
שלמחרת לתבנית קסטן ואפיתי כלחם, והוא מיד הזכיר לי את הלחם של ארומה, גם בגודל וגם במרקם.
השבוע אחרי עוד נסיונות איתו הכנתי אותו מקמח לחם לבן, ולבצק הוספתי טחינה שמוסיפה לו אווריריות
ולחות מדהימה. התוצאה שמתקבלת היא קודם כל וואו, ואחכ לחם פציח עם קראסט משגע ומרקם
אוורירי וטעים, שנשאר ככה עוד יומיים אחרי.
כמה הערות חשובות שלי לפני שאתם מתחילים, קראו אותן ואולי זה יחסוך לכם שאלות:
**תבנית-אני משתמשת בתבנית קסטן שנקראת 750 גר׳ ולמרות שהיא נקראת ככה אני אופה
בה קילו קמח, אל דאגה זה בסדר גמור. האורך שלה 31.5 ס״מ הרוחב 10 ס״מ והגובה שלה 12 ס״מ
זה בסדר אם לכם תבנית כזו במידות טיפה שונות הכל עובד. יש ברשת המון אתרים שמוכרים תבנית קסטן
בגדלים שונים, אפשר לקנות בדיוק במידה שאני הכנתי ממש פה.
אם אין לכם תבנית כזו ובא לכם בכל זאת את הלחם תאפו בתי תבניות לחם או אינגליש לא חד פעמיות
(קטנות מדי ולא מתאימות)
**ניתן לחלק את המתכון ללחצי ולהכין כיכר אחת בלבד בתבנית לחם קטנה יותר.
**לבצק הוספתי טחינה גולמית, אני השתמשתי בטחינה הזו הם הספקים שלי של הטחינה לסדנאות
וזה הזמן לפרגן להם ולהגיד שאני מאוד אוהבת את הטחינה שלהם .
**משהו חשוב לגבי הטמפרטורה של המים, בקיץ אני משתמשת במים קרים, מהמקרר, או ממש מי קרח,
הלחות פה גבוהה ממש והבצק תפוח מהר מדי ולפעמים קצת מאבד את זה… ממליצה לכם לנסות.
בחורף הייתי משתמשת במים קצת חמימים מהברז, ובעונות המעבר במי ברז רגילים.
**את הכיכר הכנתי פעמיים, פעם ראשונה רק מקמחים מלאים והתפחה של לילה במקרר,
ובפעם השניה בשימוש רק בקמח לחם לבן ובהתפחה מהירה על השיש.
התוצאות שתיהן היו מדהימות.
לחם לבן כמו בארומה/תבנית קסטן אחת באורך 31.5 (נקראת גם תבנית 750 גר׳)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
כף שטוחה מלח דק
4 כפות שמן זית
3 כפות גדושות טחינה גולמית
600 מ״ל מים
לעיטור: קמח לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר לבן, מלח, ושמרים יבשים, מפעילים את המיקסר במהירותאיטית.
מוסיפים מחצית מכמות המים, ולשים עוד דקה, מוסיפים שמן זית ואת הטחינה הגולמית וממשיכים ללוש,
מוסיפים מים, שימו לב שייתכן שלא תצטרכו את כל כמות הנוזל שמצויינת במתכון, לכן הוסיפו אותם לאט לאט .
לשים את הבצק סהכ 12 דק׳, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש. אם הבצק שלכם יבש מדי הוסיפו לו בכל שלב
עוד מים, ואם הוא ממש ממש דביק ייתכן והוספתם יותר מדי מים, אפשר לאזן בחזרה עם עוד מעט קמח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן סית ומגלגלים אותו כך שיצופו בשומן מכל צדדיו.
מכסים ניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה שעה וחצי שעתיים או לילה שלם במקרר.
מקמחים מעט תבנית קסטן.
מוציאים את האויר מהבצק ועל משטח נח לעבודה בעזרת הידיים משטחים אותו למלבן.
המלבן לא צריך להיות דקיק אבל לא מאוד עבה.
מגלגלים את המלבן לרולדה, ומניחים את הרולדה כמו שהיא עם התפר למטה בתוך התבנית.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, למשך שעה לפחות עד שהבצק ממש עובר את שפת
התבנית.
מחממים תנור ל 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית ריקה שתתחמם
כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.
מכניסים את הלחם לתנור ומוזגים מים לתוך התבנית שבתחתית התנור, זה ייצור אדים בתנור שיעניקו
ללחם את המרקם הקראסטי שלו. אופים את הלחם כ 45 דק׳ עד שהוא שחום למראה ולחלקו העליון יש
קראסט, אפשר אפילו לנקוש עליו מעט לוודא שיש סאונד חלול.
כשהלחם יצא, נסו להעביר סכין בדפנות שלו בעדינות ולהפוך אותו החוצה, ולצנן על רשת צינון,
אני מעדיפה לצנן מחוץ לתבנית אחרת מצטברת לחות בתוך התבנית וחלקו התחתון של הלחם עול מעט להירטב
**קורה לפעמים שכשהלחם יוצא מהתבנית מגלים שהוא לבן לגמרי בצדדים, לכן אני ממליצה לחלץ את הלחם מהתבנית
עם יציאתו מהתנור, ובמידה וזה קרה גם אצלכם, החזירו אותו לאפייה על רשת התנור לעוד 10-15 דקות עד
שמשחים גם בצדדים
**הלחם נשמר מדהים שלושה ימים ואפשר להכין ממנו כריכים או טוסטים
**אפשר להקפיא את הלחם אבל מומלץ מאוד לפרוס אותו קודם
**את קמח הלחם ניתן להמיר בקמחים אחרים לבנים כגון קמח פיצה קמח חלה או קמח לבן.
ניתן לשלב קמח מלא במתכון, להתחיל עם מחצית מכמות הקמח (כוסמים, קמח לחם מלא או קמח חיטה מלא)
ייתכן ותזדקקו לעוד מעט מים.
**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בדבש באותה הכמות
**לגבי הטחינה-במידה הוחלטתם לוותר עליה, ניתן להוסיך עוד 2-3 כפות שן זית, הטעם שלה לא מורגש,
כלומר אם הילדים שלי עברו את זה בשלום והתמכרו ללחם, גם אצלכם בבית זה בטוח יעבור.
126 Comments
אשמח להיות מנוייה ולהיות ממתכונים שווים
הי, בדף הבית מצד ימין למטה כתוב: הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מהמאפייה
תכניסי את כתובת המייל שלך שם https://kerenagam.co.il
היי
הכנתי את הלחם יצא מהתנור מהמם
הוצאתי מהתבנית והוא פשוט צנח ממש וכל האוויר יצא, היה לבן לגמרי בצדדים כמעט לא אפוי שלמעלה היה מוכן לחלוטין…
יש סיבה למה זה קרה?
תבנית ללחם שאפיתי איתה הרבה פעמים
אולי לא הספיק לו הזמן
היי קרן, אפיתי את הלחם בשתי תבניות אינגלישקייק, יצא מושלם מושלם.. והניחוחות בבית משגעים. תודה רבה רבה
שמחה לשמוע
רכשתי את התבנית, מחכה להכין!!
שאלה לגבי שימוש בקמח מלא: לא הבנתי כל כך את ההסבר.. אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא – מה כמות הקמחים?
אותה כמות קמח וקצת יותר מים
מה זמן האפייה בתבנית אינגליש?
לבדוק אחרי 45 דק
האם צריך את המכסה של התבנית?
לא בשימוש בלחם הזה
מושלם ! המתכון הוא לכיכר אחת ?
כן
אם אופים באינגליש קייק רב פעמית, יספיק לשתי תבניות?
כן
אפשר לאפות בתבנית סיליקון שיש לה טבעת קשיחה ליציבות בחלק העליון?
לא מכירה מניחה שכן
הי קרן,
אחלה מתכון, כבר הכנתי ויצא מהמם 🙂 אבל התקשיתי לחלץ מהתבנית ( חצי כמות בתבנית אינגליש). כדי שאדע לפעם הבאה.. הייתי אמורה לשמן את התבנית לפני שקימחתי? או סתם תבנית מעפנה?
כנראה שהתבנית, כי תבנית איכותית מספיק לקמח מעט, אפשר להניח נייר אפייה
היי, תודה על מתכונים מושלמים!!!
שאלונת קטנה – לשמן את התבנית או לקמח אותה? מה עדיף? תודה!
אני מעדיפה לקמח
קרן, מה הסיבה שהלחם יוצא אפוי מבחוץ אך לא אפוי מפנים?
זה שילוב של חום תנור ותבנית, אני ממליצה להוציא אותו מהתבנית אחרי אפייה ישירו לאפייה נוספת על רשת התנור
שאלה קצת מוזרה מקווה שתדעי לענות..
אפשר להכין את הלחם הזה בסיר פויקה לחם?
או שיש לך מתכון מתאים ללחם שאפשר להכין בסיר הזה?( האפייה על גחלים כמובן.. כמו פויקה) תודה!
אין לי מושג כי אין לי מספיק נסיון עם פויקה
יש לי משפר אפייה האם כדאי להוסיף? אם כן מה הכמות למתכון הזה?
לא עובדת עם משפרי אפייה
יש אפשרות לוותר על הטחינה?
ברור
הי!! נראה אמאל׳ה.
המים שמוסיפים לתבנית הרותחת רותחים? או מי ברז?
קרן שלום
מתה על המתכונים שלך
את אופה ללא המכסה של תבנית הקסטן ?
תודה נעמה
במקרה של הלחם הזה ללא מכסה כן
ללא
קרן מה הכוונה ב ״מחממים תנור ל 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית ריקה שתתחמם״
האם אני אמורה להניח עליה אחר כך את התבנית של הלחם?
תודה 🙂
זו תבנית נוספת, לא זו שמכינים בה את הלחם, שיושבת בתחתית התור ואיה מכניסים מים מהברז, והמגע של המים עם תבנית רותחת מייצר אדים
כמה מים את שמה בתבנית לאדום.
האם את מוציאה אותה במהלך האפייה?
מוזגת כןס
לא מוציאים באמצע האפייה
אפשר לדעת היכן קנית את התבנית ?
האם קראת את ההקדמה ?
היי קרן
מה יכול להחליף את הטחינה?
עוד 2 כפות שמן
היי ! משום מה הדפנות יצאו בהירות מאוד והחלק העליון כמו שצריך… השתמשתי בפיירקס שקופה ללחם…
מה יכול לגרום לזה?
התבנית פחות מתאימה
הי קרן
לשאלתה של לימור , אני אופה על אבן ואוהבת להוציא מהתבנית את הלחם לאחר 20 דקות בערך (כשהוא כבר יציב) ולהניח עליה את הלחם עד סוף האפיה .
בקשר לאדים יש לי תבנית קבועה בתחתית התנור האם המים הראשונים שמייצרים מכה של אדים ונגמרים , מספיקים לכל זמן האפיה.
הולכת היום לאפות 1/2 כמות.
תודה נורית
הכנתי את נלחם ויצא מושלם!!!
קריספי מבחות ורך וטעים מבפנים.
תודה לך ❤
שמחה לשמוע רחלי תודה
היי קרן
התנור על טורבו או על חום עליון ותחתון?
עליון תחתון
הי קרן, המתכון נראה ממש מעולה, אפשר לשאול באיזה מיקסר את משתמשת להכנת לחמים ? מתכוונת לקנות מיקסר ותוהה מה מתאים יותר ללחמים, קיצ'נייד? או קיימיקס? או המלצה אחרת לחלוטין ? תודה מראש
הי תודה אני עובדת עם מיקסר של דאבו
ממליצה ממש על דגם 6230
היי קרן ! הלחם נראה מדהים!
שאלה בנוגע לזמן התפחה- כמה שעות מקסימום להתפיח במקרר התפחה ראשונה?
תודה !(:
אפשר עד 24
האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית מלאה?
כן
אפיתי היום בפעם הראשונה. את הבצק הכנתי אמש והוא נח במקרר כל הלילה. חלקתי את הבצק לשני חלקים אפיתי בשתי תבניות מאורכות, אחת מהן עשוייה פיירקס.
יצא מדהים! איזה כיף לפתוח את שבת בבוקר עם פרוסות לחם לבן טרי מרוחות בחמאה.
היי, יש למ תבנית קסטן 10" (25 ס"מ), האם התבנית תהיה טובה לכמות בצק או שצריך לעשות איזה שינוי בכמויות?
3/4 כמות בצק ומהשאר תכיני חלה קטנה
התנור על 200 מעלות טורבו?
לא בטורבו
קרן תודה על מתכונים משובחים! מה הסיבה שהלחם יצא לי אפוי מבחוץ אך לא אפוי מפנים? תודה ! נטע
היי קרן, האם אפשר להתפיח כמה שעות במקרר במקום על השיש ( הכוונה לא לכל הלילה כמו שרשמת במתכון). נניח ל5-6 שעות ואז להמשיך להתפחה שנייה? תודה
בטח
יצא טעים ממש ממש!
שמחה לשמוע תודה
יקירה,רוצה לשאול מדוע החלק העליון "שזוף"
והחלק התחתון נשאר בהיר?
מה עשיתי לא טוב
זה קורה ומשתנה לפי תבניות ולפי תנור
מה שאני ממליצה לעשות לכל מי שקרה לו (אוסיף גם בפוסט)
להוציא את הלחם מהתנור ומיד מהתבנית ואם לבן אז להחזיר לרשת של התנור בלי תבנית הלחם ולאפות עוד 10 דק זה ישחים
כשאני פורסת הלחם קצת מתפורר, מה הסיבה או מה עשיתי לא נכון?
תודה
לא יודעת בדיוק להגיד אולי הבצק היה קצת יבש
היי לחמם תנור 200 מעלות עם טורבו או בלי?
חום עליון תחתון
הכנתי ויצא מושלם!
השתמשתי בתבנית שהמלצת עליה 🙂
הלחם עדיין יצא לבן לגמרי, ממליצה 10-15 דקות לפני סיום האפייה להוציא את הלחם מהתבנית ולהמשיך לאפות
תודה יפה
הי האם ניתן לעשות את הלחם עם מחמצת שאור? איך לעשות את ההחלפה
אין לי נסיון עם מחמצות אבל אני מניחה שכן
נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית חד פעמית?
אפשר אבל יש מצב שתצטרכי לאפות אותו ללא התבנית עוד קצת על רשת התנור בסיום הזמן שלו
הי
את התבנית עם הלחם שמים בתוך התבנית עם המים?או על רשת מעל?
שאלה נוספת, קודם שמים את המים ואחכ את הלחם בתנור או הפוך?
נ.ב המתכונים שלך מעולים אחד אחד !!
את התבנית עם הלחם על רשת
התבנית עם המים יושבת בתחתית התנור
מכיניסים את הלחם ומוזגים מים לתבנית שלמטה וסוגרים
היי קרן
הכנתי את הבצק.
וכבר לאחר חצי שעה הוא הגיע לגובה של הניילון והוא חוסם אותו להמשיך לעלות..
האם ככה זה אמור להיות?
תודה
היי שלום קרן!
למתכון של הלחם כמו בארומה, אפשר בלי הטחינה הגולמית?
אני חושש שלילדים לא יהיה טעים עם הטעם של הטחינה.
הועם לא מורגש תאמין לי שאם זה עבר את הילדים שלי זה בטוח אפשר לוותר בגדול ואז להוסיף יותר מים
היי, ניסיתי את המתכון והבצק הריח והרגיש נפלא. ואז אחרי התפחה שניה ולפני האפיה הבצק צנח, והלחם נאפה כך ויצא נמוך (מעט מתחת לגובה התבנית, ולא מעל), דחוס ופירורי. מה השתבש לי?
אולי התפחת יתר
אין מידע לגבי הברשת הלחם טרם הכנסתו לאפייה
כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.
שאלה
מה בנושא הברשת הלחם טרם אפייה
כשתהנור חם, והלחם תפח, בעזרת מסננת מקמחים אותו מעט בחלקו העליון.
הי,אין צורך לשמן את התבנית? ומתי משתמשים במכסה?
יצא לי לחם מושלם! וואו! לא האמנתי שאני עשיתי את זה.תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך!
מסתבר שהתבנית שלי גדולה יותר..האם זה יצא טוב בכל מקרה? התבנית שלי של קילו
כן ייצא אולי טיפה פחות גבוהה אבל אחלה
אחלה מתכון, אחלה בצק.
חסר רק תמונות של התהליך.
תודה גד
הלחם יצא מ ע ו ל ה !!!
כ"כ טעים
תודה !
היי, הלחם נשרף לי מלמעלה לאחר 40 דק אפייה ויוצא לבן מהצדדים. אולי כדאי לאפות 30 דקות שהוא יפה ושחום ואז להוציא לרשת לעוד 15 דקות?
אופה על 200 מעלות באמצע התנור חום עליון ותחתון
יש הבדלים בין תנורים ותבניות, ייתכן ואצלך זה מה שהיה צריך לעשות
יצא לי טעים אמנם אבל מאוד מתפורר??
מדוע?
אולי היו חסרים נוזלים לבצק
קרן פעם שניה שאני מכינה, אנחנו מכורים ללחמי מחמצת אבל הלחם הזה פשוט מופלא והמתכון מדוייק לחלוטין!
ממש תודה על ההנאה שהסבת לנו:)
יאאאא תודה תמי
היי קרן, יחסית חדשה כאן והמתכונים נראים פשוט נדירים.
עשיתי היום את המתכון הזה לראשונה (אחת שאופה הרבה) והבצק יצא נדיר במיוחד, יש לי תבנית לחם של 450 ג אז חילקתי בחצי . העניין הוא שהלחם תפח באפייה בצורה ממש ניכרת, הרבה מעבר לגובה התבנית. השאלה אם אמור להיות כך? הוצאתי אותו לאחר 30 דקות כדי להעביר לרשת אבל הוא בפנים היה עוד בצקי אז הוא פשוט צנח ולא היה דרך לתקן, כך שלא יצא לי להנות מהתוצאה הסופית.השאלה שלי היא אם זה תקין שתופח עד כדי כך , ואן הפנים של התבנית הוא טפלון אם זה בסדר או שפחות מוליך חום ואז זה יאפה יותר לאט . תודה רבה!
זה ממש תלוי תבנית
אם זה קורה מוציאים מהתבנית וממשיכים לאפות ללא
מתכון מעולה ומדויק, שיחקת אותה 🙂
אגב עשיתי את זה עם מחמצת בשילוב קמח והשהייה של 9 שעות בחוץ וזה יוצא מעולה
יצא מושלם, תודה!
תודה חיה
היי, רציתי לשאול האם עדיף על טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
האם אפשר לאפות ישירות על משטח נירוסטה מחומם?
מה הכוונה משטח נירוסטה מחומם ? סורי לא הבנתי למה הכוונה
האם ניתן להחליף שמרים יבשים בשימרית?
אפיתי בתבנית אינגליש קייק יחסית גדולה וגבוהה, כמעט כמו במידות שרשמת, יצא לבן בצדדים אחרי שחילצתי מהתבנית, החזרתי לתנור לעוד רבע שעה ולא היה שינוי בצדדים, אבל נאפה עוד מלמעלה. לאחר החיתוך ראיתי שהחלק התחתון של הלחם היה עדיין קצת בצקי.
צריך לאפות על טורבו? או שיש סיבה אחרת?
הי אנה
לדעתי התבנית שלך היתה קטנה מדי ולכן הלחם לאא נאפה טוב והיה צריך אקסטרה זמן
הי קרן
איך 5ני בודקתשהלחם מוכן מבפנים?
יש לי מד חום עם חוט
תודה
אני אף פעם לא בןדקת מבפנים
אני שמה טיימר ו מוודאה שהלחם שלום כמו שצריך
אפיתי היום בפעם הראשונה. את הבצק הכנתי אמש והוא נח במקרר כל הלילה. חלקתי את הבצק לשני חלקים אפיתי בשתי תבניות מאורכות, אחת מהן עשוייה פיירקס.
יצא מדהים! איזה כיף לפתוח את שבת בבוקר עם פרוסות לחם לבן טרי מרוחות בחמאה.
שמחה לשמוע עדי, תודה
היי קרן,
במידה ואני רוצה להשתמש במכסה כדי שהלחם יצא מרובע.
כמה מכמות הבצק הסופית להכניס לתבנית?
זה ממש תלוי בגודל התבנית שלך, יש המון סוגים וגדלים של תבניות ללחם קסטן
אם אני מעוניין להשתמש במכסה התבנית כדי שהלחם יהיה מרובע, בכמה מהמסה של הבצק להשתמש?
יש המון גדלים של תבניות קסטן אז תלוי בגודל התבנית
13 אינץ׳ אורך ו 4 אינץ רוכב
תבנית קסטן באורך 13 אינץ וברוחב/גובהה 4 אינץ