את הבגט ללא לישה הוצאתי בתחילת הסגר הראשון אי שם ב 2020, והמתכון עשה בהחלט היסטוריה והיסטריה.
מאז אני משתשמת בבצק שלו להמון מתכונים, וזה תענוג גדול. פתרון קסם למי שלא רוצה להתעסק בלישת בצק,
ותענוג אמיתי למי שאוהב בצק בכל צורה ודרך ויודע כבר שזה אחד הבצקים השווים!
השבוע בגלל מחלה נאלצתי לבטל 2 סנדאות שאמורות היו להתקיים בבית, אבל לפני שידעתי שלא ארגיש טוב כבר הכנתי
עבורן בצק ללא לישה יום קודם. הבצק עמד כל הלילה על השיש, ובבוקר נכנס למקרר אחרי שהבנתי שסדנה כבר לא
תהיה ולא יהיה בו שימוש.
עברו עוד 24 שעות ואולי קצת יותר עד שהחלטתי שאני לא אזרוק אותו אלא אכין ממנו לחם, שאוכל גם לחלק לשכנים.
מודה שהייתי קצת סקפטית כשהכנסתי שלושה כיכרות גדולים לתנור כי פחדתי שלא יאפו לי מבפנים , אבל הם יצאו מטורפים.
ככ התרגשתי שקראתי מיד לחברים מיפו לבוא לקחת, כדי שיספיקו לאכול את הלחם הזה חם חם וטרי.
המתכון לשלושה כיכרות לחם גדולים, אתם יכולים להוריד שליש ולהסתפק בשני לחמים או לחלק לשלוש ולהכין כיכר אחת.
אבל אני תמיד אומרת שאם כבר הפעלתי את התנור, אז יש עוד אנשים שיכולים להנות, באמת שאין שכן או חבר קרוב שלא ישמח לקבל
את הלחם הזה מכם.
אם אתם לפני יום כיפור ורוצים להכין אותו, אז תכינו את הבצק יום קודם, תכניסו למקרר לפני שנכנס כיפור, תוציאו אותו
כשכיפור יוצא, וקחו בחשבון שמעבר לזמן העיצוב הקצר תצטרכו בערך שעה וחצי סהכ של התפחה ואפייה.
אבל כשהוא חם? וואו, הוא הכי קריספי וטעים בעולם.
שימו לב שלאורך המתכון יש הרבה טיפים לעבודה נכונה עם הבצק, ובתחתית המתכון למטה יש אופציות שונות להמרות.
לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
לחם לבן כפרי מבצק ללא לישה/3 לחמים גדולים
מצרכים למתכון:
7 כוסות (1 קילו) קמח פיצה (פירוט על המרות קמחים בתחתית המתכון למטה)
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח חלה (פירוט על המרת קמחים בתחתית המתכון למטה)
3 כפיות שמרים יבשים
6 כפיות שטוחות מלח דק
1/4 כוס סילאן
4.5-5 כוסות מים (1080-1200 מ״ל) מי ברז
לקימוח:
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
בקערה גדולה מאוד מערבבים קמח, שמרים יבשים, מלח וסילאן, מוסיפים מים תחילה מחצית מהכמות ואז את היתרה, לאט לאט,
אל תוסיפו הכל בבת אחת, ותערבבו טוב לפני שאתם מחליטים אם להוסיך עוד או לא, יכול להיות שלא תצטרכו את כל כמות המים ואולי אפילו
תהיו זקוקים לתוספת.
בעזרת כף עץ מערבבים את הכל למשך דקה, עד שמתקבל בצק מאוד מלוכלך רטוב, דביק ולא הכי פוטוגני .
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה. עכשיו שימו לב למה שאני כותבת:
מינימום התפחה, 15 שעות, מקסימום התפחה 48 שעות.
להתפחה של 15 שעות אפשר להשאיר כל הלילה על השיש, אם מאוד מאוד חם אפשר במקרר.
אני משאירה לילה על השיש, ואז מעבירה למקרר לעוד 24 שעות. זו ההמלצה הכי טובה שלי. אפשר גם להתפיח ישירות במקרר
כל הזמן שכתוב, אבל הכי חשוב לזכור שאם התפחתם על השיש לילה, תכניסו בבוקר למקרר אם אתם לא עובדים איתו.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהבצק מוכן לעבודה, מקמחים ממש טוב משטח עבודה, מקמחים את הבצק מלמעלה רגע לפני שמעבירים אותו למשטח העבודה,
כל זה נועד כדי להקל עליכם כי הבצק מאוד דביק.
על משטח העבודה הופכים את הבצק קצת ומגלגלים בתוך הקמח ומסדרים אותו שיהיה נח לחלק אותו לשלושה חלקים שווים .
בעזרת קלף מתכת פורסים אותו לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק בצק קצת בעזרת מערוך (כל זמן שהכל דביק תוסיפו קמח, אל תפחדו,
ותיעזרו בסרטון שלי יש לינק אליו למעלה מעל הכותרת.)
למלבן לא דק מדי, הרידוד נעשה רק כדי לפתוח מעט את הבצק. מקפלים שליש עליון של המלבן פנימה, לא עד הסוף, ואת החלק התחתון מעליו
עד הסוף, לכיכר לחם.
בעזרת הידיים מעצבים קצת אם הצורה לא שווה.
מניחים על תבנית אפייה, חוזרים על הפעולה עם שני החלקים האחרים, ומכסים במגבת להתפחה.
מחממים תנור ל 250 מעלות, ומכניסים תבנית מתכת ריקה לתחתית התנור (שתשב ממש על התחתית שלו)
לאחר 30-35 דקות, כשכיכרות הלחם כבר תפחו, מפדרים אותם בקמח בעזרת מסננת. (הכי טוב לקנות מסננת תה קטנה בדיוק בשביל זה)
בעזרת סכין מאוד חדה חורצים בעדינות שלושה חריצים בכל כיכר לחם באלכסון.
מכניסים לתנור, ומוזגים מים לתוך התבנית שהתחחמה בינתיים בתחתית. זה נועד ליצירת אדים בתנור.
יש עוד שיטות ליצירת אדים:
אפשר להשפריץ מים על תחתית התנור, או לזרוק כמה קוביות קרח לתחתית התנור, עניין של העדפה, כל השיטות עובדות.
העיקר שיהיו בתנור אדים והלחם ייצא קראסטי.
אופים את הלחמים למשך 40-45 דקות, אתם אמורים לראות שהם קיבלו צבע שזוף מאוד ובנקישה עליהם הם משמיעים
צליל חלול וחלומי.
מוצאיים ולא מתאפקים!!!! מיד פורסים וזוללים.
**אפשר להתשמש בכל סוג קמח אחר או לשלב גם קמחים מלאים , אפשר לשלב כמה סוגי קמחים, רק לבנים או לבנים ומלאים,
כל הכמויות וכל הסוגים עובדים, פחות ממליצה על קמח שיפון.
**את הסילאן אפשר להמיר בדבש באותה הכמות
**אפשר להוסיף לבצק כבר בשלב הערבוב הראשוני תוספות שאוהבים כמו זיתים, שבבי בצל, או כל תוספת אחרת.
**אפשר להכין את הבצק למשל כשיוצאים לחופשה בצימר, ויש מטבח, מכינים כזה בקערה לא צריך הרי מיקסר, וכל בוקר קמים ומכינים מהבצק רק
לחם אחד, את שאר הבצק ממשיכים לאחסן במקרר, ככה כל יום יהיה לכם לחם טרי טרי, יעופו עליכם, ולא תשקיעו כמעט מאמץ.
48 Comments
אהלן קרן…מקווה שאת בטוב!
אין לינק פתוח לסרטון..
אשמח לראות את השלבים )או שזה הסרטון באינסטגרם?
https://www.instagram.com/reel/CxiGPJUIZ9V/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
היי,
האם אפשר להמיר חלק מהלחם בלחם מלא?
אם כן אז כמה ואם צריך לשנות משהו?
אפשר להמיר מחצית ולהוסיף קצת מים למתכון
היי קרן גמר חתימה טובה אפשר לעשות רק עם קמח כוסמים? ואם כן הכמויות של השאר המוצרים יהיה אותו דבר?
תודההרבה לך יפתי את מהמממת
תודה מרסלה
אפשר רק כוסמין
אם אני לא אופה את כל הבצק בנגלה אחת כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר עד לאפייה? ואם אני אקפיא את הלחם הוא יהרס או יאבד מהקריספיות?
היי,
האם אפשר להפחית בכמות המלח?
אפשר מעט אבל הבצק ייצא קצת תפל המלח פה לא מורגש כבצק מלוח
אפשר להחזיק במקרר את הבצק בין 48-72 שעות אבל חייב מקרר מהרגע הראשון. ואז להוציא כל פעם כמה שרוצים ולהחזיר למקרר
ניתן להקפיא את הלחם לאחר אפייה ולהפשיר ולחמם היטב זמן ממושך ב 150 מעלות עד שתחזור הקריספיות שלו
היי.. אם אני משתמשת רק בקמח רגיל, אז עדיין לשים קילו וחצי של הקמח?
כן
האם האפיה היא בטורבו, או חום עליון +תחתון ?
חום עליון תחתון
היי קרן, נראה מעולה!
האם שמים בצל מטוגן או שבבי בצל יבש?
תודה!
אפשר ככה או ככה אני שמה יבש
הי קרן,
נראה מעולה!
ניתן לאפות לאחר לילה על השיש ללא השלב במקרר?
האם אפשר לחלק את הבצק ולהקפיא ואז להוציא כל פעם חתיכה אחת להתפיח ולאפות?
לא ככ מתאים להקפאה הבצק
לאפות על 250 מעלות?
כפי שכתוב
מה הכמות לשמרים טריים?
45 גר
אפשר לעשות גם פיצה מהבצק?
כן
היי קרן, אפשר להשתמש בשמרים טריים?
תמיד, 45 גר
250 מעלות כל האפייה ?
זה לא יישרף?
לא
6 ,כפיות מלח זה לא טעות?
לכמות הזו של בצק לא
אפשר לעשות כמות קטנה יותר? נגיד חצי קילו של קמח? האם גם אז זמן ההתפחה יהיה 15 שעות?
לא משנה בכמה מקטינים את כמות הבצק ההתפחה נשארת אותו הדבר
אם אני רוצה להשתמש בחלק מהבצק לפיצה, כמה זמן להתפיח בשביל פיצה?
אותו הזמן
היי אפשר לעשות חצי כמות?
בטח
חג שמח קרן האם שמרים יבשים 3 כפיות או כפות?
כפיות כפי שכתוב
אמור להיות לבצק ריח חזק יחסית של אלכוהול?
כן, בצק ללא לישה תוסס ולכן יש לו ריח אלכוהולי די חזק יחסית
יצא קראסט מושלם
כיף לעקוב אחריך❤️
היי קרן, במתכון אין שמן?
האם אפשר לזרז את ההתפחה? רק אחרי שהכנתי ראיתי שדרוש 15 שעות
מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך!
שאלה,
האפיה היא בטורבו או סטטי?
תודה
חום עליון תחתון
היי קרן המהממת!
הכנתי את הלחמים ומספרת לך את מה שיצא ואולי תעזרי לי לעלות על הטעות (אם יש כזאת):
הכנתי הכל כמו שכתבת, יצא נוזלי יחסית, אולי הוספתי הרבה מידי מים. התפחתי 15 שעות בחוץ ואז עוד 12 במקרר. כשהוצאתי, הבצק היה כבד מאוד, ונשפך לצדדים. גם כשאספתי אותו, התפזר לצדדים. קימחתי בשפע, חרצתי פסים, לנעלה יצא קראסט מושלם אבל בתחתית לא נאפה והלחם היה דחוס לטעמי. זה אמור לצאת אוורירי או דחוס? הכל נאכל, כי זה היה חם והכל. אבל עדיין, זאת לא פעם ראשונה שאני מכינה לחמים, מכינה כל מיני, הוא היה כבד ודחוס יחסית. אשמח לתובנות לפעם הבאה!
היי, האם ניתן להכין בסיר ברזל יצוק? האם עדיין יהיו צריך אדים בתנור?
אפשר ולא חייבים אדים