טבעונילחמים ומאפיםמתכונים כללי

בגט צרפתי כמו במאפיה ללא לישה הכי טעים שתכינו!

אפריל 2, 2020 306 Comments

לפני שבוע וחצי חמי האהוב נפטר, כבר כתבתי בעבר על ההורים הנפלאים של בן הזוג שלי

וכמה אני אוהבת אותם, ומותו היה לא צפוי ומפתיע לכולנו. הוא היה צרפתי במקור, אספר לכם את הסיפור שלו

בקצרה, סבא שלו היה הרב הראשי של צרפת, והוא היה הקטן מבין ארבעת האחים, והיחיד שעלה לארץ

להתגייס לצבא. בארץ הוא התאהב ברחל, חמותי, ירושלמית משכונת הבוכרים בירושלים.

הם התחתנו והדבר הראשון שהוא עשה היה לקחת אותה חזרה לצרפת לאמא שלו moon

כדי שתלמד אותה לבשל אוכל צרפתי, ובמשך שנים הם גרו בארץ ובקיץ באחוזה בצרפת,

כבר כתבתי פעמיים פוסטים כאן וכאן על הביקורים שלי באחוזה

המשפחתית בצרפת, שם נולד גם בן הזוג שלי, ובכל שנה המשפחה נוסעת לאחוזה להיפגש למשך

כל חדשי הקיץ. כשכל הילדים היו קטנים המפגשים שם היו ענקיים, עם השנים הילדים גדלו,

נולדו נכדים, וכיאה לצרפתים כולם רכשו להם אחוזות משלהם. אבל חמי וחמותי ושלושת האחים שלו המשיכו

להיפגש מדי שנה באחוזה לחדשי הקיץ. יצא לי להגיע לאחוזה בשנים האחרונים ולמזלי גם בשנה שעברה,

שבעצם היתה הפעם האחרונה של חמי שם, ויש לי המון סיפורים מדהימים, אבל אחת החוויות שלי מהמקום

הוא הנסיעה שלנו כל בוקר, להביא בגטים מהעיירה הקרובה, בין אם זה איתו או על האפניים

בעצמי, זה היה לחם הבית שלו והוא כל כך אהב אותו. אגב, הוא היה בן 87 במותו וכל האחים שלו עדיין בחיים,

מקוה שניסע לאחוזה להיפגש עם כולם גם השנה. יהי זכרו ברוך.

כבר המון זמן שאני רוצה להכין בגטים, ולאחרונה נהיה טרנדי ממש להכין לחם ללא לישה.

אז הכנתי בגטים מבצק ללא לישה, ממש פשוט להכנה, הבצק חייב לתפוח 12-16 שעות, אחרת באמת זו

לא אותה התוצאה.למחרת מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לבגטים, כאן בסטורי יש לכם את כל

שלבי ההכנה, מכניסים מיד לתנור ואופים, אין צורך אפילו בהתפחה שניה.

הוא קראנצ׳י כמו בגט שקונים במאפיות, הוא ממכר והוא הבגט הכי טעים שתיכנו, ואחד הדברים שאני הכי

הכי גאה בהם שעלו לבלוג, באמת טירוף של מתכון.מזכירה שוב-כל השלבים בסטורי כאן

כמה כללים והסברים לפני שאתם מתחילים:

**רוצים בגטים עם קראנץ רעש ומרקם כמו במאפייה? אל תקצרו את זמן ההתפחה.

**ההתפחה מחוץ למקרר, אפשר גם להתפיח במקרר ולהוציא כל פעם כמות לבגט אחד, הבצק יחזיק כמה ימים

**2 כפיות מלח זה לא הרבה, מי שחושש שיוריד קצת אבל לא יוצא מלוח

**את התנור מחממים מראש!! על 225 מעלות, אני לא אופה בטורבו אבל אין בעיה גם בטורבו

**קוביות קרח, כמו שזה נשמע, מניחים בתחתית התנור, על התחתית עצמה, ליצירת אדים בתנור

**הבגטים ללא ביצה מעל מתחת או בצדדים:-)

**בסוף הפוסט תמצאו את גרסת הקמח המלא לבגטים, ויש גם גרסה נטולת גלוטן!

 

בגט צרפתי ביתי ללא לישה / לשלושה בגטים

מצרכים למתכון:

500 גר׳ (3.5 כוסות) קמח חלה/לחם/לבן רגיל (אני משתמשת בקמחים של הטחנות הגדולות)

5 גר׳ (כפית) שמרים יבשים

2 כפיות גדושות מלח דק

10 גר׳ (1 כפית) דבש (או סילאן)

360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז

לאפייה:

3-4 קוביות קרח

אופן ההכנה:

לילה קודם מכינים את הבצק:

בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים

(אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10-20 שניות) במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים

מעט מים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר.

לא במקרר! בחודשים דצמבר-אפריל

אם הכנתם את הבגטים בחודשים אפריל עד נובמבר זמן ההתפחה נשאר אותו הדבר אבל במקרר

למחרת:

מחממים תנור ל 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

(למי שיש אבן פיצה יכול למקם אותה במרכז התנור על הרשת)

מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח

הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, זה כדי שכל הבצק יהיה מקומח.

אם נותרו צדדים לא מקומחים בשלב הזה פשוט תגלגלו את הבצק בתוך הקמח.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.

בעזרת הידיים, מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב

מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח, זה ישטח אותו עוד טיפה.

כדי לעבוד נכון תוודאו שהבצק נמצא רוחבית אליכם.

מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר

לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל

שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.

מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שלושה ארבעה פסים לאורך הבצק.

כשכל השלושה מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח , ממש על התחתית,

זה יוצר קראסט מדהים לבצק והקוביות נמסות ומתאדות אל תפחדו לעשות את זה, עשיתי את זה המון פעמים

(ואם אתם בכל זאת פוחדים אז בתוך קערה חסינת חום בתחתית)

ומיד מכניסים את הבגטים לתנור.

אופים כ 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.

 

קמח כוסמין 100% מלא

קמח כוסמין 100% מלא

גרסת קמח מלא:

**אפשר להמיר לקמחים מלאים, יש להוסיף 1/3-1/2 כוס נוזלים לבצק ולהתפיח התפחה שניה של 1/2 שעה לפחות, אחרי עיצוב הבצק לבגטים

גרסת ללא גלוטן-באדיבות מיכל דבש המהממת.

את הקמח ממירים באותה הכמות בקמח מולינו (ירוק) ומוסיפים עוד 50-80 מ״ל מים, ואופים 35 דקות.

**הבגטים במיטבם ביום האפייה ואף סמוך ליציאתם מהתנור, אבל אפשר להקפיא אותם כשהם טריים

להפשיר ולחמם שוב לפני הגשה.

Print Friendly, PDF & Email

306 Comments

מיתר אפריל 2, 2020 at 5:17 pm

וואו נראה מושלם!!
הבצק לא מחמיץ בטמפרטורת החדר?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 5:20 pm

מדובר בכמות שמרים קטנה
לא מחמיץ

Reply
עדי אפריל 29, 2020 at 9:50 am

היי קרן! זה נראה מעולה! יש לך חשבון יוטיוב שאפשר לראות בו את הסרטונים? למי שאין אינסטגרם…

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 9:50 am

כל כך עובדת על זה!!

Reply
עדי אפריל 29, 2020 at 10:03 am

מהממת בהצלחה!

ירדן דהן אפריל 30, 2020 at 12:25 pm

היי קרן,
הכנתי אתמול 2 קערות אחת עם קמח לבן ואחת עם קמח שיפון מלא. הקמח הלבן עש כה נראה בשיוק כמו שצריך (טיפה נוזלי). הקמח שיפון לעומת זאת נשאר כמעט אותו דבר, בצקי כזה (הוספתי מים כמו שאמרת)… אמור להיות הבדל כזה בין הבצקים? ואם לא מה הסיבה? תודה רבה 🙂

קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:21 pm

קמח שיפון מלא מאוד יבש , ייתכן ולא הוספת לו מספיק נוזלים
כיון שאין לך הרבה מה לעשות עכשיו תאפי את שניהם

רוית אסולין גבעון מאי 1, 2020 at 1:22 pm

מה קורה אם הבצק ינוח 20 שעות? בטעות עשיתי בצהרים ולפי זמן ההתפחה צריכה באחת הלילה לאפות

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 3:05 pm

להכניס למקרר

Reply
יפעת מאי 22, 2020 at 3:17 pm

היי..לא הבנתי ככ את השלב שמקפלים שליש תחתון לאמצע והשליש העליון מעליו. יש סרטון שאפשר לראות?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:00 pm

באינסטגרם שלי בהיילייטס ויש לינק בפוסט בבלוג

Reply
לי מאי 23, 2020 at 8:51 am

היי קרן
עשיתי את הבגטים אתמול והכנסתי אותם ללילה שלם במקרר מכיוון שאנחנו כמעט ביוני
הבצק לא תפח שכמו שתפח לך בתמונה אבל נראה שהכפיל את גודלו
האם זה בסדר ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 9:38 am

זה נכון שבמקרר זה קצת שונה
לא נראה לי שיש בעיה לאפות

Reply
לידיה פליסקוב אפריל 4, 2020 at 12:30 pm

הי קרן, היכן מומלץ למקם את תבנית האפיה? במרכז או בתחתית התנור?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:31 pm

מרכז מעולה

Reply
אילנה מאי 3, 2020 at 11:33 pm

היי קרן, אם אין דבש או סילאן, אפשר לוותר?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:41 pm

חייבים סוכר לבן אותה כמות

Reply
Eden מאי 15, 2020 at 11:21 pm

היי קרן, התפחה של 10 שעות במקרר זה מעט מדי? האם יש דרך לזרז את ההתפחה?

קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:30 pm

אין איך לזרז

מאיה קציר אפריל 7, 2020 at 11:57 am

וואו איזה טעים זה יצא!! תודה!!!
לא מצליחה להפסיק לנשנש!!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 12:19 pm

איזה כייף! נשנוש נעים

Reply
שרון אפריל 28, 2020 at 11:49 am

הי קרן, הכנתי פעמיים. יופי של מתכון. יצא מאוד טעים אבל אני רוצה להשתפר. אולי תוכלי לעזור.
הראשונה – 70 אחוז כוסמין עם תוספת מים 15 שעות והתפחה שניה. יצא שטוח למדי.
השניה- 50 כוסמין לבן ו50 כוסמין מלא. ללא תוספת מים, 13 שעות וללא התפחה – מוצלח יותר, עדיין לא שמר על צורת באגט.
ועוד משהו – אני חותכת לעומק אבל לא יוצא סימן יפה באפייה.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 12:20 pm

הי שרון
ממה שאת מתארת נראה ונשמעשיש יותר מדי נוזלים בבצק וקשה לו להחזיק
נסי להוריד מעט בכמות המים
לגבי חתכים, צריך לחתוך מאוד עדין ממש כמו לצייר עם מכחול, ולא להשקיע כח

ניצן אפריל 12, 2020 at 1:33 pm

אם משתמשים הקמח כוסמין מלא? לשנות משהו

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 1:46 pm

להוסיף עוד כמה כפות מים

Reply
מורן מאי 11, 2020 at 7:33 am

אם משתמשים ב כוסמין מלא אז לעשות את המתכון רגיל ואחכ להוסיף עוד מים והתפחה שניה?
כמה זמן התפנה שניה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 5:00 pm

כתוב במתכון למטה את ההנחיות לקמח מלא

מונדיס אפריל 22, 2020 at 10:07 pm

איך יצא לך מקמח קוסמים מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 11:34 pm

רואים בתמונה לא? יצאו מעולה

Reply
עדנה סטון מאי 8, 2020 at 10:39 am

מהממת שכמוך, המתכון וההסבר פשוט מעולה!!! אופה את הבגט כל שבוע, יוצא נפלא !!

Reply
רוית אסולין גבעון מאי 2, 2020 at 11:45 am

אשכרה יצרתי באגטים! אמנם לא יצאו לי ככ יפים כמו אצלך אבל יצאו טעימים והקראסט נהדר!!! תודה רבה על מתכון נהדר

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:04 pm

תודה שמחה בשבילך

Reply
נורית לביא מאי 7, 2020 at 10:28 am

מהמם!!! מתכון מפורט ומרתק בו זמנית תודה!!! אני על סף התעלפות מהתרגשות מהתוצאה!!!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:49 pm

מתעלפת איתך נורית 🙂

Reply
טולטול מאי 7, 2020 at 11:44 am

היי,
הכנתי את הבצק בדיוק כפי שאמרת, שמתי אותו 14 שעות בחוץ מכוסה, ובבוקר אני מגלה שיש לו ריח אלכוהולי וקצת חמוץ..
זה אמור להיות ככה או שלזרוק אותו ?

Reply
רעיה מאי 17, 2020 at 11:26 pm

כל כך פשוט, כל כך טעים, תודה על מתכון אדיר

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 6:57 am

תודה רעיה

Reply
זוהר אפריל 2, 2020 at 6:04 pm

היי קרן !
האם אפשר להשתמש בקמח מלא / קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 6:13 pm

אפשר, ואז לתת עוד זמן התפחה שני ויותר נוזלים, אוסיף עוד הערה במתכון

Reply
נאוה אפריל 4, 2020 at 1:32 pm

הי קרן
הכנתי את הבגטים יצאו יפהיפיים…שאלה – התוך של הלחמים יצא מעט צמיגי…יש דרך להמנע מזה?

Reply
אילנית כהן אפריל 29, 2020 at 9:56 am

קרן יקרה,
אפיתי אתמול. יצא מטורף!
כמו במאפייה!!
אני אופה המון…. הכל. כולל מחמצת.
אף פעם לא אפיתי משהו עם ככ מעט עבודה וכזו תוצאה!
אין כמוך. מתכונים מעולים ומדוייק ים!
בדרכי לאפות את לחמניות ההמבורגר…
חג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 11:41 am

איזה שמחה אני עכשיו תודה ובהצלחה

Reply
אתי לוזון בן עמי אפריל 9, 2020 at 7:26 pm

היי קרן חג שמח
אחרי שיוצרים את הצורה של הבגט לא מתפיחים לפני האפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 8:00 pm

לא מתפיחים

Reply
טלי מאי 7, 2020 at 11:49 am

היי,
הכנתי את הבצק בדיוק כפי שכתבת, המתנתי 14 שעות עד שיותפח בטמפרטורת הבית ומכוסה וכשבאתי להכין אותו דולף ממנו ריח אלכוהולי .. זה בסדר או שלזרוק אותו ?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:48 pm

ריח אלכוהולי מאוד אופייני לשמרים, רק אם הוא ממש רע וחזק אולי התקלקל

Reply
אלינור מאי 13, 2020 at 9:47 pm

הי קרן
באופן כללי אני נפעמת מכל מתכון ומתכון שלך.
תודה.
ולגבי השמרים, יש לי מחמצת האם ניתן להמיר כאן את השמרים למחמצת אם כן אשמח לדעת מה הכמויות.

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 9:55 pm

הי תודה! לצערי לא מבינה במחמצות מספיק כדי להמליץ על כמויות אבל נראה לי שלגמרי זה אפשרי

Reply
הודיה אפריל 2, 2020 at 6:59 pm

נראה מדהים!! בדיוק חיפשתי מתכון לבאגט ללא לישה…

שאלה, את מכניסה את המלח על השמרים? הייתי בטוחה שזה בעייתי…

ועוד שאלה, למה בעצם קוביות קרח ולא כלי עם מים בתחתית? כדי שיתאדה מהר?

רוצה להכין למחר

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 8:02 pm

הי
מלח ושמרים יבשים לא בעיה בכלל
לגבי הקרח , האדים מעניקים לסגט קריספיות
אפשר גם כלי עם מים רותחים

Reply
הודיה אפריל 3, 2020 at 2:17 pm

יצא מהמם!!
הכנתי מקמח מלא, דק יחסית בלי התפחה שניה.. צבע יפיפה וקראסט טעים

שומרת את המתכון, נראה שאחזור אליו הרבה…

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:17 pm

תודה הודיה שמחה לשמוע

Reply
ליהי מאי 3, 2020 at 5:23 pm

אם אני הופכת את הלוז , יעני מכינה בבוקר מוקדם את הבצק ואופה בערב.. עדיף להתפיח בחוץ או במקרר?
עכשיו בימים החמים…

קרן אגם מאי 3, 2020 at 8:43 pm

אפשר מקרר

לייב רינת מאי 17, 2020 at 12:06 pm

היי קרן האם התפחה של 6-7 שעות במקרר תספיק? או אם יש לי 6 שעות עדיף להתפיח בחוץ? היום חם מאוד מאוד

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 12:14 pm

לא פחות מ 12 שעות אם רוצה בגטים כמו שלי
אין קיצורי דרך

אנונימית מאי 22, 2020 at 3:12 pm

היי, האם ניתן להשתמש בשמרים טריים?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:00 pm

בטח

Reply
סולומון לבנה אפריל 18, 2020 at 12:21 pm

הבגטים לא יצאו לי שזופים, למה?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 1:35 pm

שינית משהו במרכיבים ?

Reply
סולומון לבנה אפריל 19, 2020 at 8:29 am

לא שיניתי מרכיבים. הם יצאו לי ממש טובים וטעימים!! אבל לא שזופים. אנסה שוב ללא ספק. עכשיו אני עושה פיתות עוד מתכון מעולה!!

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 8:45 am

תודה!
במקרה כזה פשוט להחליף סוג קמח

סולומון לבנה אפריל 19, 2020 at 2:46 pm

תודה רבה!!

אילה מגן אפריל 2, 2020 at 8:32 pm

היי קרן
מה הכמות של שמרים טריים
אם רוצים להמיר?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 9:25 pm

30 גר, ואת המלח להוסיף אחרי ערבוב

Reply
שרון אפריל 3, 2020 at 1:03 pm

אין צורך להמתין להתפחה נוספת לאחר שיוצרים את הבגטים?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 1:12 pm

אין צורך

Reply
אנה אפריל 23, 2020 at 3:20 pm

נראה מעולה (:
את הבגטים שמים על אבן הפיצה או על תבנית נוספת?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 4:32 pm

על האבן זה מעולה

Reply
קרן מאי 17, 2020 at 12:11 am

היי קרן, הכנתי היום יצא מדהים וכבר מתכננת להכין פעם נוספת. האם ניתן להקפיא את הבצק אחרי החלוקה והסידור לצורה או שעדיף אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:38 am

אפשרי

לימור אפריל 24, 2020 at 11:46 am

היי קרן, פעלתי לפי ההנחיות שלך ושמתי את הבצק אתמול להתפחה. הוא היה נראה כמו בתמונה באינסטגרם, היום הוצאתי וקצת נוזלי. האם יש דרך לפתור זאת? תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 11:49 am

הוא נוזלי זה בסדר, להוסיף קצת קמח להוציא ולעבוד כל הזמן עם המון קמח

Reply
הילי אפריל 2, 2020 at 10:04 pm

היי, הבצק יצא מאוד מלוח.
זה תקין? או טעות שלנו?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 10:35 pm

טעמתם את הבצק?
אני שמתי 2 כפיות

Reply
מיטל אפריל 2, 2020 at 10:58 pm

היי קרן
האם אפשר לוותר על הסילאן או הדבש? לחולה סכרת

תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 11:03 pm

כן אין בעיה

Reply
Nellie Fishkin אפריל 5, 2020 at 7:49 am

היי קרן, שאלה- יעבוד עם קמח תופח? להכניס שמרים בכל מקרה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:25 am

לצערי לא, קמח רגיל או קמח לחם/פיצה אפשר לשלב קמחים מלאים גם

Reply
אורלי אפריל 24, 2020 at 11:06 am

היי קרן.
עשיתי את הבגטים עכשיו ויצאו לי מאוד בצקיים, מה הסיבה?

נורית אפריל 4, 2020 at 4:50 pm

נראה מעולה,אהבתי את הסיפור על הסבים! אנסה אחרי הפסח.חג שמח ותודה!

Reply
מירב אפריל 13, 2020 at 5:03 pm

הי,
אתמול בלילה נתקלתי במתכון, אחרי חצות קפצתי מהמיטה להכין.
השתמשתי בקמח לחם והיום יצאו לי בגטים מעלפים.
תודה רבה

Reply
Limor Bruck אפריל 20, 2020 at 8:29 pm

גם לי יצא מאוד מלוח. פעם הבאה אוריד לכפית אחת.

Reply
דנית אפריל 3, 2020 at 5:47 am

לא הצלחתי למצוא קמח של הטחנות הגדולות
אך קמח לבן רגיל עשה את העבודה מעולה!
בגט פריך, טעים ובכלל לא לקח לי הרבה זמן לאפות אותו. מתכון מקסים!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 6:39 am

תודה רבה !

Reply
Naor אפריל 3, 2020 at 7:48 pm

יצא חלום! בול כמו בתמונה! פריך ממש. תודה!

Reply
סיון אפריל 3, 2020 at 9:58 am

האם את מורחת ביצה או שזה הצבע שהתקבל בלי?

Reply
סיון אפריל 3, 2020 at 9:58 am

האם את מורחת ביצה או שזה הצבע שהתקבל בלי? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 10:01 am

ללא ביצה

Reply
מירב אפריל 13, 2020 at 5:04 pm

הי,
אתמול בלילה נתקלתי במתכון, אחרי חצות קפצתי מהמיטה להכין.
השתמשתי בקמח לחם והיום יצאו לי בגטים מעלפים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 5:26 pm

איזה כייף מירב לשמוע תודה

Reply
נעמי אפריל 3, 2020 at 7:38 am

הי קרן הבגטים נראים נפלא ועושים חשק להכינם.
בסטורי ראיתי ששמת כפית שמרים. ובמתכון כתוב 10 גרם . 10 גרם זה לא כף? אין פה טעות?
תודה נעמי

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:49 am

ת ממש צודקת זו טעות הקלדה והיא תוקנה

Reply
יערה ברום אפריל 15, 2020 at 11:50 pm

היי קרן
הבצק יוצא מאוד מוזר כשרק מערבבים עם כף עץ… לא ממש מתאחד
איך זה אמור להראות בבוקר?
תודה
יערה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 6:40 am

הי יערה
הוא אמור להתיישר ולהיות מאוד תוסס , יהיה בסדר אני בטוחה

Reply
לילי אפריל 5, 2020 at 12:18 pm

הי. תודה על המתכון המופלא . הנחתי את הבאגטים על אבן. לאחר שהושחמו למעלה, ראיתי שהתחתית עדיין לבנה ולא ממש אפוייה. האם נכון להפוך ולאפות גם את התחתית? בכל מקרה כנראה שלא שמתי לב לתיקון כמות השמרים. שמתי כפית ועדיין יצא חלומי. אשמח למענה. לילי

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 1:32 pm

אולי האבן שלך לא היתה מספיק חמה אחרת אין סיבה
דקיקים זה עניין של עיצוב
להבא תעצבי עבים וקצרים יותר

Reply
Shani אפריל 16, 2020 at 9:40 am

ממליצה לעשות 50:50 קמח לבן וקמח מלא? האם. איך יותר מים והתפחה שניה במקרה כזה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:41 am

50:50 זה מעולה
לא חושבת שצריך יהיה בכלל התפחה שניה, אולי של 10 דקות, ואם הבצק בהתחלה צריך עוד מים אז עוד כמה כפות

Reply
סוניה אפריל 14, 2020 at 9:53 am

הלכתי בדיוק לפי המתכון ולאחר, דבר 1, הבצק יצא מאוד נוזלי , 2. לאחר 15 שעות לא תפח ( אין בעיה בשמרים) לאחר האפיה הם עלו בס"מ אחד ,האם הטעות הייתה בכמות המים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 11:16 am

נשמע שהיו יותר מדי נוזלים, באיזה כוס מידה השתמשת?

Reply
שיר כהן אפריל 15, 2020 at 8:42 pm

היי, באיזה כוס מדידה צריך להשתמש?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 9:33 pm

אני משתמשת בכוס מידה אוניברסלית זה גודל אחיד
אם אין לך ויש לך משקל מטבח גם סבבב

oran אפריל 29, 2020 at 9:29 am

נראה לי שטעיתי בגדול זכרתי במקרר במקום לא במקרר שאגב מפגרת שכמוני רק הבוקר נזכרתי לקרוא שוב את המתכון הבצק היה מ 23:30 במקרר עד 9:28 בבוקר עכשיו הוצאתי אותו מהר לטמפרטורת החדר בקיצור הבצק לפח ???

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 9:52 am

מה פתאום לפח
אם עברו 12 שעות את יכולה להכין זה יהיה בסדר

Reply
ענת אפריל 3, 2020 at 7:47 am

מאד אוהבת את המתכונים שלך, תודה.
קמח כוסמין לבן דורש עוד מים או שזה כמו במתכון פה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:48 am

אין שינוי אם משתמשים בכוסמין לבן

Reply
אילה אפריל 3, 2020 at 11:14 am

בוקר טוב
נראה מדהים
צריך כפית שמרים יבשים או כף שמרים יבשים
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 12:11 pm

כמו שכתוב, כפית

Reply
Sharon אפריל 3, 2020 at 5:42 pm

היי קרן
נראה עוד מתכון מנצח
האם יש צורך בתפחיה שנייה אם משתמשים בקמח כוסמין לבן?

Reply
גלית אפריל 3, 2020 at 3:10 pm

יצא מדהים!!! תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:16 pm

שמחתי ממש תודה

Reply
סיון אפריל 3, 2020 at 8:42 am

שאלה: אם אני רוצה לאפות רק בגט אחד ואת השאר לאפות למחרת, ניתן להכין רק בגט אחד ואת שאר הבצק לשמור במקרר לעוד יום, או שהוא עלול להתקלקל בגלל ההתפחה הראשונה הארוכה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 9:21 am

במקרה כזה אולי עדיף או להתפיח במקרר או להקטין כמויות

Reply
ענת אפריל 3, 2020 at 9:39 am

היי תודה על עוד מתכון מושלם! הבצק כבר בקערה מחכה למחר (זמן ארהב) רק שאלה בקשר לשמרים לפי המשקל שלי כפית זה הרבה פחות מ10ג׳ זה יצא לי יותר כמות של כף… מקווה שזה בסדר ולא טעיתי?! תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 9:43 am

הי ענת, את צודקת ואכן היתה לי טעות קלה במשקל, כפית זה 5 גר׳ וזה מה שהיה צריך להיות
אני מקוה שמדדת כפית ולא 10 גר׳ ואם שמת כמות של כף אני מתנצלת מראש אבל לא נורא ולא יקרה אסון גדול תמשיכי באותה הדרך
רק אולי להתפיח במקרר.

Reply
Limor מאי 1, 2020 at 7:07 pm

הי קרן ,האם אפשר להקפיא את הבגטים,וכמה זמן ישארו טעימים במקרר ?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:42 pm

במקרר או במקפיא?
הבגטים טעימים וטובים כשהם יוצאים מהתנור
אם רוצים להקפיא זה בעודם טריים עטופים היטב, להפשיר ולחמם

Reply
טל אפריל 3, 2020 at 9:40 am

היי
אם בטעות שמתי את הבצק להתפחה למשך הלילה במקרר‍♀️ יש מה לעשות איתו או לזרוק לפח?☺️

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 9:41 am

חלילה! להניח שעה שעתיים בטמפרטורת החדר ולהכין ממנו כרגיל!

Reply
מירב אפריל 3, 2020 at 9:57 am

היי, יש לי פלטת פאסטקראסט לפיצה בתנור, להניח את הבאטים עלהה?

Reply
ענת אפריל 3, 2020 at 10:39 am

נכנס למקרר… אני עובדת לפי משקל בדרכ בשביל הדיוק. איך להמשיך בבוקר? אם אני לא טועה ראיתי שכתבת בתגובה אחרת להביא לטפ׳ החדר ומשם להמשיך לפי ההוראות? יש צורך בהתפחה שנייה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 12:09 pm

הי ענת
את יכולה בבוקר להוציא קצת שיעמוד בחוץ ויגיע לטמפרטורת החדר ולהמית כרגיל אין התפחה שניה

Reply
עדי אפריל 6, 2020 at 12:59 am

חבל רק שלמי שאין אינסטגרם אין גישה לסטורי כדי לראות את ההסבר על העיצוב (זה סגור לצפיה אם אין יוזר). מבאס.

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 7:26 am

נכון, עדין אין לי אפשרות להעלות וידאו בצורה מסודרת בבלוג, את יכולה לשלוח לי הודעה לנייד ואשלח לך סרטונים
0544655108

Reply
הילה אפריל 16, 2020 at 12:28 pm

היי קרן, נראה שלמות!! שאלה קטנה, יש לי טוסטר אובן…לדעתך אפשר לאפות בו את הבגטים?לא לחשוש מקוביות הקרח בטוסטר? זה בכל זאת לא תנור.

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:44 pm

יכולה להמליץ על אפיהי בטוסטר אובן סורי איו לי נסיון ואני מפחדת שתתאכזבי

Reply
נורית אפריל 3, 2020 at 10:10 am

הספקתי להכין את הבצק בלילה לפני התיקון של כמות השמרים, כלומר, יש לי כמות כפולה של שמרים בבצק. להמשיך לאפייה או לוותר?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 10:14 am

להמשיך כרגיל לא לזרוק, ולספר לי אחרי איך יצאו

Reply
יולי אפריל 3, 2020 at 10:57 am

בוקר אור ,

נראהצמעולה. האם האפייה בטורבו או חום עליון תחתון. תודה רבהה את מקסימה !!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 12:10 pm

אפשר ככה או ככה אני לא אופה בטורבו רק עליון תחתון

Reply
צחי אפריל 3, 2020 at 1:09 pm

10 גרם שמרים יבשים זה לא כף?

Reply
צחי אפריל 3, 2020 at 1:11 pm

אה, כבר ענית על זה.. 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 1:11 pm

5 גר׳
כפית

Reply
גבריאלה אפריל 3, 2020 at 7:44 pm

חזרנו ברגע לפריז..קרן מתכון קל,מעולה ומדוייק שבאמת מוליד בגטים נפלאים מתנור ביתי ממוצע ומעורר זכרונות עמוקים..תודה מקרב לב ממני מבני המשפחה המאושרים

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:48 pm

שמחתי מאוד!

Reply
יולי אפריל 3, 2020 at 1:13 pm

יצא מעולההההה !! תודה רבה

Reply
YaronE אפריל 4, 2020 at 11:35 am

אחלה מתכון, אימצתי תודה. יצא מהמם רק מעט יותר זמן בתנור ממה שציינת.

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:02 pm

תנורים שונים מתנהגים אחרת, הכי חשוב שידעת להשאיר שם
שמחתי לשמוע תודה וחג שמייח

Reply
טל אפריל 5, 2020 at 1:09 pm

הי קרן, האם לאפות במצב טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 1:31 pm

לא חייבים אני לא אופה בטורבו אבל אפשרי

Reply
אירנה אפריל 29, 2020 at 7:41 pm

משהו התפקשש לי.
הבצק תפח ממש יפה בקערה, אבל בתנור כמעט לא תפח. יצא ממש דחוס. רעיון למה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 8:17 pm

אולי התנור שלך לא היה מספיק חם?

Reply
הדר אפריל 30, 2020 at 1:11 am

היי קרן, הכנתי את הבאגטים והם יצאו טעימים אך לאחר מס׳ שעות התקשו כמו אבן ולא היה ניתן לאכול אותם כך, יש לך טיפ לגבי זה?
תודה רבה:)

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 7:41 am

כיסית אותם טוב?
כי כל טיפת אויר גומרת עליהם

Reply
אדמית אפריל 3, 2020 at 2:03 pm

היי קרן,
האם שמים את התנור על טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:17 pm

כמו שכתבתי
אני לא אופה בטורבו אבל אפר גם טובו

Reply
רותם אפריל 3, 2020 at 4:14 pm

היי, אם הבצק יותפח יותר מ15 שעות זה בעייתי?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 4:27 pm

לא, אז עדיף במקרר

Reply
לילי אפריל 5, 2020 at 12:26 pm

שאלה נוספת…
הבטגטים יצאו די דקיקים… האם טעיתי בשלב כלשהו?

Reply
Sharon אפריל 3, 2020 at 5:44 pm

היי קרן
נראה מדהים!!
האם צריך תפיחה שנייה בשימוש בכוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 5:52 pm

אפשר 15 דק

Reply
Sharon אפריל 5, 2020 at 11:22 am

חזרתי לעדכן שיצא מושלם!!
לגמרי מאמצת
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 1:32 pm

תודה שרון

Reply
יקי אפריל 3, 2020 at 7:13 pm

יצא פצצה! בול לפי ההוראות. תודה רבה קרן על המתכון ובמיוחד על הסרטון שבלעדיו לא הייתי מצליח :))

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:14 pm

איך אני שמחה שהצליח לך יקי תודה

Reply
אסתי אפריל 4, 2020 at 10:14 am

הכנתי חמאה משמנת ונשאר לי מלא חלב דליל, אם אשתמש בו לבאגטים האלו נראה לך שזה יעבוד?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 11:04 am

שווה לנסות לא יודעת להגיד לא ניסיתי משהו אחר חוץ ממים

Reply
אסתי אפריל 5, 2020 at 5:11 pm

יצא מעולה. לא חתכתי מספיק עמוק את הבצק אז הם לא נראים משהו, אבל ממש טעימים. ננסה בימים הקרובים רק אם מים ואז אעדכן אם יש איזשהו הבדל.

Reply
אסתי אפריל 28, 2020 at 10:41 pm

הבטחתי לעדכן, אז המסקנות שלי, עם מים הרבה יותר טוב. בניסיון עם החלב נאלצתי להוסיף עוד 3 שעות להתפחה (סה״כ 18 שעות), והמרקם היה יותר דחוס. בניסיון השני עם המים הבצק תפח יפה כבר אחרי 12 שעות ואחרי האפיה התוך שלו היה רך יותר והרבה יותר אוורירי.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 11:49 pm

תודה רבה אסתי על התובנות

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 11:01 am

קרן המדהימה, תודה על מתכונים מעולים ומדוייקים עם הסברים ברורים להפליא.
ריגשת מאוד עם הסיפור של המשפחה של בן זוגך. הם היו מכינים כך את הבגטים בבית?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 11:04 am

תודה לימור, לא מכינים, קונים! הצרפתים יודעים לקנות בגטים ממש טוב 🙂

Reply
ליעד אפריל 4, 2020 at 11:11 am

היי קרן. שאלה קצת הזויה
הכנתי את הבצק, תפח טוב אבל גיליתי שאין לי קרח במקפיא. מה לעשות? לשים מים רותחים בתבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:03 pm

כן להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים כשאת מכניסה את הבגטים פנימה.

Reply
ליטל אפריל 4, 2020 at 12:00 pm

יצא מעולה!! גם בטעם וגם בקראסט!
מינימום עבודה, תפח מצויין וטיפים מעולים.
אבל חייבת לציין שאני עשיתי עם קמח כוסמין לבן (מסיבות של בני הבית) והבצק הי. מאוד נוזלי, דביק, משתטח לצדדים וקשה לעיצוב (גם עם הרבה קימוח). זו בעיה שאני נתקלת בה הרבה עם קמח כוסמין. בכל מקרה התוצאה מדהימה

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:01 pm

תודה ושמחה לשמוע, נסי להחליף כוסמין לכוסמין של הטחנות הגדולות הוא מספר 1

Reply
Saadia sigal אפריל 4, 2020 at 10:31 pm

הקרח הורס את תחתית התנור. החלק התחתון מתנפח.

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 10:51 pm

לא קרה לי מעולם, אבל אפשר להניח בתוך תבנית קטנה

Reply
Vivi אפריל 4, 2020 at 7:59 pm

הכנתי בייגל ירושלמי שפורסם במאקו. טעים וקל. תודה רבנ

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 10:13 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
הדס אפריל 4, 2020 at 9:05 pm

הי, לפי ההוראות אמרת לערבב עם כף 10 שניות. זה כנראה לא הספיק שכל החומרים יתאחדו כי אחרי לילה שלם, נשארו גושי קמח יבשים בתחתית הבצק.
לאחר אפיה החלק החיצוני מאוד קרסטי וטעים, בפנים היה קצת דחוס ולא אוורירי. אשמח לדעת איך ניתן לשפר. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 10:13 pm

כתבתי 10-20 שניות עד שזה אחיד, אבל אם זה לא אחיד ממשיכים קצת. אז להבא לא למדוד 10 שניות אלא לערבב כמו שצריך עד שאין גושי קמח.

Reply
לימור אפריל 5, 2020 at 6:51 am

קרן, הכנתי אתמול בערב את הבצק ועכשיו בבוקר לאחר 8 שעות אני רואה שהבצק עלה מאוד יפה נגע בניילון הנצמד אבל החל לרדת. האם זה בסדר? אני כמובן ממשיכה בהתפחה עד הערב.

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:31 am

לא אמור לתפוח הרבה בכלל ולא לרדת, ומה הכוונה היום בערב? את צריכה להעביר אותו למקרר זה כבר יהיה 24 שעות.

Reply
אדם אפריל 5, 2020 at 10:54 am

היי
הנפח של הבצק לא עלה.. זה תקין או שמשהו לא עשיתי טוב?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 10:59 am

לא אמור לעלות כמעט רק לתסוס ולהתישר קצת

Reply
tzion moalem אפריל 7, 2020 at 3:11 pm

מתכון פנטסטי וקל ביותר . יצא מעולה !!!!
תודה על המתכון . נפלא

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 5:16 pm

תודה ציון

Reply
Limor Bruck אפריל 10, 2020 at 10:00 am

סיפור יפה על חמך, יהי זכרו ברוך. מי הוא בתמונה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 10:17 am

השמאלי למעלה, מתחתיו חמותי

Reply
יונית אפריל 10, 2020 at 10:12 am

הי,
יצא ממש יפה וטעים וקרנצי,
אבל ממש ממש מלוח ( ואני אחת שאוהבת מלוח).
מציעה להפחית לפחות בחצי את כמות המלח.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 10:15 am

את הראשונה שאומרת את זה והכינו את זה אלפים מאז שהמתכון פורסם, אולי שמת שתי כפות?

Reply
אילה אפריל 11, 2020 at 9:29 pm

היי קרן, הכנתי הערב את הבצק, יכול להיות שצריך פחות מ3.5 כוסות קמח? המרקם של הבצק לא יצא כמו בסטורי, הייתי צריכה לערבב יותר כדי שיתגבש

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 9:31 pm

לא הבנתי כלכך מה לא הסתדר
הכמויות מאוד מדויקות

Reply
מיכל אפריל 12, 2020 at 6:01 pm

קרן יא מדהימה!
איזה מתכון אליפות.
מעולם לא התחלתי מתכון בכזו תחושת פקפוק שאכן זה יצליח כל כך..
וואו וואו
נלחמנו על כל חתיכה בארוחת הערב..
מה שכן, לא הספיק לי הבצק לשלושה באגטים
היה קשה למתוח אותו, אז אילתרתי

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 6:04 pm

תודה מיכל, הכי כייף להיות מופתעים.
תכיני שוב עם סוג אחר של קמח, אולי זה ישנה את המרקם

Reply
זהבה אפריל 13, 2020 at 12:32 pm

או מיי גוד! ממה להתחיל?! יצאו פשוט מושלמים! הבאת לנו את פריז הביתה הבוקר… הקריספיות בחוץ והרכות שבפנים! שוב תודה על מתכון שפשוט כיף להכין והתוצאה אליפות. Xx

Reply
ניר אפריל 14, 2020 at 6:20 pm

הי, יצא מעולה תודה! האם אפשר להכין בהתבסס על מחמצת? ואם כן מה השינוי במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 6:23 pm

מניחה שכן אבל לא עובדת עם מחמצות

Reply
עדי אפריל 14, 2020 at 6:54 pm

היי קרן, יש לי תבנית. אפיה גלים לבגטים ואני רוצה לחנוך אותה. האם אופן וזמן האפיה שונים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 6:59 pm

לא חושבת אבל להיות עירניים לפי הצבע

Reply
עדי אפריל 15, 2020 at 1:33 pm

היי קרן,
האם אפשר להכין 2/3 מתכון שייצאו שני בגטים במקום שלושה?

תודה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 1:58 pm

לא הייתי משנה את היחסים כרגע, תמיד אפשר להקפיא בגט אחד וגם לא מדובר בכמות כזו גדולה.

Reply
תמי כהן אפריל 15, 2020 at 7:21 pm

הי קרן יקרה, איפה ההערה אם רוצים להכין את הבגטים מקמח מלא? לא מצאתי בסוף המתכון. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 7:36 pm

ממש למטה בין התמונות האחרונות

Reply
Ahuva Lebor אפריל 16, 2020 at 11:20 am

יצא מדהים! הריח בבית היה מטורף! ויצא סופר קריספי

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 11:22 am

תודה אהובה

Reply
Roni Goreshnik אפריל 16, 2020 at 11:26 am

היי קרן, ניסיתי עם קמח כוסמין מלא והתפחתי פעמיים אך הבצק יצא מאוד מאוד רך, היה לי קשה לעבוד איתו
מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:44 pm

זה בצק מאוד רך ראית את הסרטונים באינסגרם

Reply
אפרת אפריל 16, 2020 at 4:12 pm

הי קרן, הכנתי כבר פעמיים, מאוד טעים אבל בשתי הפעמים יצאו לי באגטים דקיקים ולא כמו בתמונה, לא תפחו ממש בזמן האפיה. אפיתי בטמפרטורה שכתבת ללא התפחה לפני האפיה. מאוד אוהבים את המתכון, איך אפשר לנסות לשפר בפעם הבאה?

Reply
רותם אפריל 16, 2020 at 5:26 pm

היי, האמת שלא הבנתי את הרעיון הזה של הגליל, תוכולי בבקשה להסביר?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 5:52 pm

יש הסבר בוידאו באינסטגרם בהייליטס שלי ראית ? יש לינק בפוסט

Reply
לי אפריל 16, 2020 at 9:54 pm

הי קרן 🙂 תודה על המתכון
הכנתי כבר ויצא נהדר ועכשיו מכין שוב
תהיתי אם אפשר לעצב אחרת והאם זה משנה? אם מתחשק לי צורה של בייגלה או לחמניות ולא באגטים זה בעייתי? תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:40 pm

ברור שאפשר! אני גם הכנתי אתמול אחד כבייגלה

Reply
Galia Daube אפריל 17, 2020 at 2:40 am

יצא פשוט מדהים…. תודה רבה רבה על מתכון מנצח וממש אפס עבודה. בחיי שלאופה לחם משקיעה יותר.

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 7:29 am

איזה כייף,תודה

Reply
סמדר אפריל 17, 2020 at 7:44 am

כמה שעות צריכה להיות ההתפחה והאם במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 7:48 am

הכל כתוב ממש מסוגר וברור בפוסט, 12-15 שעות בחוץ

Reply
אביטל אפריל 17, 2020 at 11:16 am

הי קרן תודה רבה על בלוג מקסים! הכנתי את הבאגטים על פי ההוראות והם יצאו מאד דחוסים ולא נאפו עד הסוף מבפנים. מה יכולה להיות הסיבה לכך? הכנסתי אותם לתנור לעוד כמה דקות מקווה שיעזור. תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

לא חושבת שזה כבר יעזור, משהו בהתפחה קצת נדפק, לא נורא הם יהיו טעימים.
תנסי שוב בפעם הבאה אולי תחליפי גם סוג קמח

Reply
טלי אפריל 17, 2020 at 8:44 pm

רק להגיד תודה!!! הדבר הכי טעים שהכנתי והכי בקלות!! כבר הכנתי ארבע פעמים.. חילקתי בגטים וגם את המתכון לכולם! פשוט להיט

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:21 pm

תודה טלי שמחה שכתבת

Reply
נטע אפריל 18, 2020 at 10:28 am

היי, אם אופים על אבן פיצה צריך לחמם אותה בתנור לפני?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:30 am

תמיד! 30 דקות על מקסימום חום

Reply
הדס אפריל 19, 2020 at 12:18 am

היי זה נראה מעולה! סורי אם שאלו קודם
רציתי לשאול אם המתכון יעבוד גם עם בצק ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:51 am

אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן אז לצכקע לא יכולה לענות. אבל מדובר במתכון ממש זול ופשוט ששוה נסיון

Reply
אורלי אפריל 19, 2020 at 9:19 am

היי קרן
הבצק יצא לי ממש ממש דביק – הוספתי המון קמח ועדיין היה ממש דביק.
ערבבתי 2 כוסות
קמח כוסמין עם 1.5 כוסות קמח לבן
שמתי כפית דבש
איפה טעיתי?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:47 am

כנראה יותר מדי נוזלים
ובעקרון זה בצק די דביק, אז אם ממש אי אפשר היה לעבוד איתו להבא פחות מים

Reply
שרה אפריל 19, 2020 at 2:02 pm

מי זה חמך ז"ל בתמונה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 2:23 pm

עומד משמאל

Reply
מירית אפריל 19, 2020 at 4:19 pm

רק לדווח שניתן להכין בטוסטר אובן ( אפילו כושל כמו שלי ), לי יצא פשוט מעולה !
ההשחמה פחות מושלמת אבל עדיין יצא קראנצי וטעים טעים
(שמתי את קוביות הקרח בתבנית על השלב הכי תחתון ואת הבאגטים על האמצעי)

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 5:10 pm

נהדרת ששיתפת

Reply
ריקי אפריל 20, 2020 at 1:17 pm

היי,
אם אני מכפילה כמויות, זמן ההתפחה מתארך?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:02 pm

ממש לא

Reply
ריקי אפריל 20, 2020 at 5:00 pm

אוקי. תודה!
ויש אפשרות לצפות בסרטון ההדרכה לא דרך האינסטגרם?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:59 pm

לצערי כרגע לא

Reply
Atzmon Kosovsky אפריל 20, 2020 at 8:05 pm

היי קרן
אני אופה לא מעט, המתכון הזה מזכיר לי את המתכון של לחם ללא לישה אותו הביא לראשונה ברייטמן מהטיים של ניו-יורק.
הבגט הזה יצא 10! זה ממכר, בחודש האחרון יש ריח של מאפייה בכול הבית.
האם לדעתך מאותו מרשם אוכל לעשות גם לחם? לא אחלק לבגטים ואיאפה ב "תנור דני"
תודה
עצמון

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 9:33 pm

נכון, זה ממש מבוסס על אותו העקרון.
אפשר לאפות בתבנית אחת, לא ניסיתי עדיים מתכננת לנסות בקרוב.

Reply
עדי אפריל 21, 2020 at 11:21 am

היי קרן תודה על המתכון!
האם הבגטים אמורים לתפוח בתנור?
אם כן אז הם לא תפחו לי לצערי ונשארו קצת בצקיים בפנים.. זה קשור?
האם יש לך טיפים לשיפור?

תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 11:24 am

אולי יותר מדי מים בהתחלה?

Reply
שני אפריל 25, 2020 at 11:03 am

היי קרן, הכנתי אתמול ב10 בלילה את הבצק והיום ב10 בבוקר באתי להכין את הבגטים, עשיתי חצי חצי (לבן וכוסמין מלא) והוספתי עוד קצת מים ובבוקר הבצק נראה כמו שלך אבל היא לו ריח ממש חזק של יין והוא ממש נשפך ולא החזיק את הצורה של הבגטים, את יודעת מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 11:39 am

ריח חזק זה סביר זה הריח שלו, אולי שמת יותר מדי מים וזו הסיבה שלא החזיק

Reply
אלעד אפריל 21, 2020 at 4:43 pm

קרן תודה תודה תודה:)
עשיתי עפ קמח כוסמין ויצא מצוין. לאן אפשר לשלוח תמונות???
2 שאלות:
יצאו לי בגטים לא מספיק גבוהים מה יכולה להיות הסיבה ?
גם הקראסט לא מספיק, יכןל להיות שלא שמתי מספיק קרח?, כמה קרח לשים? ככל שיותר אז יותר קראסט? מבחינתי לשפוך קרח על החלק התחתון של התנור או מים רותחים בכלי .

אבל זאת כבר התחלה מצוינת. תודה רבה על האתר המצוין והשקעה שלך, לא מובן מאליו

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 4:46 pm

הי, תמונות אפשר להעביר לי במייל, או בהודעה פרטית באינסטוש או פייסבוק
אני חושבת שענין הפריכות הוא בקמח, נסה לערבב עם קמח לבן ולראות אם הם יוצאים יותא פריכים..
יש מצב שכן

Reply
הדס אפריל 21, 2020 at 7:47 pm

היי קרן, המון תודה על המתכון הנהדר! הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מדהים!
היום אכין שוב 🙂 רק שהפעם הקמח שיש ברשותי הוא מסוג 80% כוסמין (של חברת נפלאות)
האם לדעתך יש צורך להוסיף מעט מים?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 7:54 pm

מניחה שכן, כיון שהכנת את הבצק כבר פשוט תגיעי לאותו המרקם

Reply
דניאל אפריל 22, 2020 at 8:23 am

מה המינימום ומקסימום זמן ההתפחה של הבצק?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 8:25 am

12 שעות מינימום כמו שכתוב
אחרי 15 שעות למקרר
שם זה יכול להחזיק עד 24

Reply
עדי מאי 26, 2020 at 9:18 am

היי קרן,
קודם כל המתכונים שלך מעולים!! ממש כייף להכין אותן והאנרגיות שלך אש 🙂
אם אני מכינה את הבצק בלילה ונותנת לו התפחה של 12 שעות בחוץ אבל רוצה להכין את הבגטים לקראת אחהצ האם לשים את הבצק במקרר ואחר כך להוציא שעה לפני ההכנה החוצה להתפחה חוזרת?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:13 am

בימים אלו הבצק חייב להיות כל הזמן במקרר, שימי לב שכתוב גם בפוסט לפי עונות שנה

Reply
ליז אפריל 22, 2020 at 3:19 pm

מהו יחס ההמרה בין שמרים יבשים לטריים? ראיתי באינטרנט 1 יבש = 3 לח
כלומר 15 גרם שמרים טריים. בתגובות כתבת 30 גר.
האם תוכלי להמליץ כמה לשים בבקשה?
תודה
ליז

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:41 pm

לא רואה איפה כתבתי 30-אם משתמשים בטריים אז מכפילים בשלוש, זה יוצא 15 גר, ולא מערבבים ישירות עם המלח

Reply
עינת אפריל 22, 2020 at 11:15 pm

היי קרן,
אשמח לדעת לגבי הקוביות קרח,צריך להניח אותם בתוך התבנית שהנחנו את הבגטים?או בתבנית מתחת כמו עוגת גבינה?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 11:33 pm

כתוב בפוסט בדיוק בדיוק איפה לשים אותם, בתחתית התנור

Reply
מאיה אפריל 23, 2020 at 11:47 am

הי קרן
הכנתי אתמול את הבצק,עכשיו זה בערך 14 שעות כבר,פתחתי מעט את הניילון ועלה ריח חריף של שמרים איך אני יודעת אם זה החמיץ או רק ריח חזק של תסיסה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:56 am

זה הריח בעקרון, אם זה לא משהו שהוא ברמה של ממש בלתי נסבל אז זה אחלה

Reply
מאיה אפריל 23, 2020 at 12:07 pm

תודה

Reply
שני אפריל 23, 2020 at 7:40 pm

המתכון נראה מהמם!
אני מתכוונת להכין הערב את הבצק ולאפות רק מחר אחה"צ.
האם אפשר להניח אותו מהיום עד זמן האפיה מחוץ למקרר? או שעדיף להכניס למקרר ולהוציא בצהריים לקראת האפיה?

שאלה נוספת, עד כמה הבצק תופח? אני תוהה לגבי הגודל של קערת ההתפחה.
והאם צריך לעשות חורים בניילון הנצמד שמכסה אותה?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 7:41 pm

תכניסי למקרר ותוציאי שעה שעתיים קודם, אין צורך לעשות חורים. קערה בינונית גדולה, לא תופח המון וזו גם לא כמות מאוד גדולה של בצק

Reply
שני אפריל 23, 2020 at 7:43 pm

איזה תגובה מהירה! תודה!!

Reply
אילה אפריל 24, 2020 at 11:48 am

הי קרן,
שאלה, על איזה תוכנית בתנור את הכי ממליצה לאפות את הבגטים? (עם/ בלי טורבו, טורבו עדין..)
לתשובתך אודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:18 pm

חום עליון תחתון

Reply
אילה אפריל 24, 2020 at 3:42 pm

אפיתי בתנור על אבן פיצות ובתוכנית מיוחדת לפיצות (כזו שהחום מלמטה מעט חזק יותר) ויצא פשוט מ ו ש ל ם!!!
תודה קרן על מתכון מעולה,
עשית לנו את שישי בצהריים

Reply
בת אל אפריל 25, 2020 at 10:10 am

היי,
אפשר להקפיא את הבגטים ? (אחרי אפייה וצינון כמובן)

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 10:48 am

אפשר אבל הם חייבים להיות טריים, ועטופים היטב,להפשיר ולחמם שוב בתנור בחום מאוד גבוהה
או בטוסטר לחיץ, הם נהיים שוב קריספים

Reply
חן צור אפריל 25, 2020 at 11:43 am

אפשר להמיר בקמח כוסמין (לבן או מלא או שילוב)?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:13 pm

בסוף המתכון למטה יש המרות לקמחים אחרים לקרוא עד הסוף

Reply
טלי אפריל 27, 2020 at 12:34 pm

יצא מעולה! תודה לך.

Reply
צביה אפריל 27, 2020 at 12:48 pm

שלום אני גרה בצרפת ובגלל או וירוס קורונה נתקענו בבתים והחלטתי לעשות בכת לקחתי ביוטיוב מתכונים של בגט צרפתי ואפילו מתכון של ספרדיה היא עץ דחוס לא טעים ובמקרה יצא לי לעשות את זה של קרן אתמול בערב הבוקר הכנתי אותו חבל על הזמן בגט מעולה אוורירי טעים ישר כוח אשלח לך חברות ולמשפחה תודה קרן והרגשתי מהפוסט על על חמש ונקווה שהכל יחזור לתקן ולחזור לארץ לבקר ולחיות ונמשיך לעקוב וה מתכונים צביה

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 12:57 pm

איזה כייף לבגטים שלי שהכנת בפריז. תודה צביה

Reply
רוז אפריל 27, 2020 at 9:39 pm

היי קרן,
אפשר לעשות כמות כפולה? או שעדיף להתפיח כל חצי בנפרד?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:40 pm

אפשר כפול

Reply
רוז אפריל 28, 2020 at 8:57 am

עכשיו הוא באמצע ההתפחה וכבר ממלא את הקערה והגיע לניילון נצמד.
הבצק יכול להשאר ככה עוד כמה שעות או שזה מפריע לו לתפוח? להעביר לכלי יותר גדול?
מפחדת להרוס את הבצק

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 10:02 am

תעבירי למקרר

אטל אפריל 27, 2020 at 4:54 pm

היי
אין לי שמרים יבשים, יש לי רק טריים
אפשר להשתמש בטריים במקום ואם כן אז מה הכמות?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:39 pm

אפשר טריים 13-15 גר׳

Reply
הלן אפריל 28, 2020 at 10:39 pm

היי,
האם אפר לערבב קמחים 350 גר לבן ו150 גרם כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 11:50 pm

כן אין בעיה

Reply
גלית אפריל 29, 2020 at 8:43 pm

הי,
לבת שלי יש צליאק ומאז שגילו לה ההדבר היחיד שהיא התגעגעה אליו זה בגט. הכנתי את המתכון שלך עם קמח מולינו ירוק ויצא פשוט מעולה, עם הריח והקרסט של בגט רגיל. תודה רבה!

Reply
אביטל אפריל 30, 2020 at 12:39 am

היי קרן, הכנתי את הבצק והשארתי אותו לתפיחה בטמפרטורת החדר כמו שאמרת.. הבעיה היא שאני פוחדת שהוא יתקלקל ונקבל קלקול קיבה חחח
זה יכול לקרות? חשבתי פשוט שמתפיחים במקרר

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 7:42 am

כצו שבטח קראת וראית
ככ הרבה אנשים הכינו אותם בהתפחה בחוץ
שאין בעיה עם זה
זה חלק מתהליך תסיסת הבצק

Reply
Eva אפריל 30, 2020 at 1:39 pm

יצא לי מהמם, אבל אין קראנץ' משוגע כזה.
שמתי קרח והכל. איך משפרים את זה?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

לרוב זה סוג הקמח

Reply
גידי מאי 3, 2020 at 1:19 pm

WOWWWW
יצא מדהים
מתכון קל ויוצא יותר טעים מהמאפיה

Reply
שרי גל מאי 4, 2020 at 2:19 pm

הכנתי את הבצק יצא לי ממש גרוע מבאס ממש. הבצק בכלל לא תפח לי מה הסיבה?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 3:04 pm

אולי השמרים שלך לא בתוקף?

Reply
שרי גל מאי 4, 2020 at 3:40 pm

בסוף יצא לי מעולה הבנתי שככה זה צריך לצאת עם ריח חריף של שמרים.
הבצק תפח כמו שצריך בגלל שהקערה הייתה מדי גדולה זה היה נראה לא טוב.
יצא קראנץ וטעים, תודה רבה!

Reply
Roei מאי 8, 2020 at 9:19 pm

וואוווו התפתחתי בערך 15 שעות בצק מדהים תודה

Reply
גילי מאי 6, 2020 at 7:32 pm

היי קרן! ניראה מעולה!! יכול לעבוד בצורה של בגטים אישיים?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:22 pm

יכול לעבוד באיזה צורה שבא לך 🙂

Reply
מעיין מאי 7, 2020 at 12:55 pm

היי קרן,
אם השארתי להתפחה את הבצק (מקמח כוסמין מלא) למשך 24 שעות (בטעות)
מחוץ למקרר, יכול להיות שהבצק החמיץ ולא ניתן לעשות בו שימוש?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:47 pm

כן
אמור לצאת ריח מאוד מאוד חזק ולא טוב אבל רק אם הוא ממש מטורף, אחרת יש מצב שלא קרה כלום

Reply
oram מאי 7, 2020 at 4:02 pm

האם אפשר להכפיל את המתכון לקבלת 6 באגטים?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:38 pm

בטח

Reply
דפנה מאי 9, 2020 at 7:11 am

לא יצא מוצלח ולא ברור לי למה כי פעלתי בדיוק לפי ההוראות. הבחוץ קריספי מצוין אבל הבפנים לא אפוי עד הסוף, נראה מעוך כזה ולא אוורירי. ומאוד מלוח. רוצה לנסות שוב אבל לא ברור לי מה צריך לשנות? אפשר בבקשה עזרה?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:21 am

לגבי מליחות אפשר להוריד להבא מעט
נסי להחליף סוג קמח לקמח לחם

Reply
יובל מאי 9, 2020 at 2:03 pm

תודה על המתכון! יצא בסדר מאוד ויזואלית, אבל גם לא היה קראנץ בבציע וביחוד היה דחוס מידי. יכול להיות שהשמרים ששהו במקרר שלי למעלה משלושה חודשים כבר איבדו את אונם?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 2:46 pm

יש מצב
להחליף וגם לנסות עבודה עם קמח לחם

Reply
נופר מאי 10, 2020 at 10:31 am

יצא מעולה, כמו של מאפייה רק יותר טוב. תודה!

Reply
רוית מאי 13, 2020 at 2:23 pm

הי קרן ראשית אני חייבת לציין שאת מהממת וממש,כיף לצפות בך כל יום מחדש..
.ועכשיו לשאלה רשמת שבחודשי הקיץ מתפחים במקרר האם כשאני מוציאה את הבצק לאחר 13 שעות אני יכולה מיד לעבוד איתו או שצריך לחכות?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 2:34 pm

כן אין בעיה לעבוד מיד ואפשר גם שעה על השיש לפני

Reply
Oram מאי 14, 2020 at 11:34 pm

האם אפשר להקפיא לפני האפייה (בצורה של הבאגט) ואז להעביר בהמשך ישר לתנור?

אפשר לאפות חצי אפייה ולהקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

לא ניסיתי. מניחה שכן

Reply
יעל מאי 17, 2020 at 1:55 am

הכנתי בדיוק את הבצק ושמתי להתפחה. השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
לפי המתכון שמים כוס וחצי מים מהברז ולקמחים מלאים מוסיפים עוד חצי מים כך שבעצם מדובר בסהכ 2 כוסות מים מהברז לכל הבצק.
בתגובות ראיתי שמישהי הגיבה לך שהיא מכינה מכוסמין מלא והמלצת לה להוסיף רק כמה כפות של מים נוספות.
אני תוהה לעצמי אולי עשיתי טעות וכשדיברת על קמחים מלאים התיחסת רק לקמח מלא?
כי אני לא הוספתי כמה כפות בודדות אלא שמתי ליטרלי 2 כוסות מים לבצק.
יצא לי בסוף נוזלי? יש איך לתקן את זה? אשמח למענה…

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:36 am

מתחילים מכמה מכפות עד שהבצק לא צריך יותר והוא מתערבב בקלות, אם זה ממש נוזלי אפשר תמיד להוסיף קצת קמח

Reply
לייב רינת מאי 17, 2020 at 1:11 pm

היי קרן,
סליחה ששואלת לגבי ההתפחה,
אם מכניסה למקרר ליותר מ15 שעות מה הגבול שניתן? ואז מוציאה מהמקרר ונותנת לו לנוח שעה על השיש לפני שעובדת איתו?
פשוט עשיתי עכשיו בצהריים ורוצה את הבגטים למחר בערב

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 2:09 pm

אין בעיה עד מחר בערב במקרר, לא חיב לנוח על השיש לפני

Reply
לאה מאי 17, 2020 at 1:18 pm

היי,
זו פעם שניה שאני מכינה, הפעם הכנסתי את הבצק להתפחה לילה במקרר מכוסה בניילון נצמד ומגבת. הבוקר הוצאתי והיה כרום קשה על הבצק. איך להימנע מזה לפעם הבאה?
אחלה מתכון

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 2:08 pm

זה בדרך כלל אם נכנס טיפה אויר.. חשוב להקפיד לסגור היטב

Reply
איילה לניאדו מאי 17, 2020 at 1:30 pm

היי קרן,
הבאגט יצא אליפות ! הכל חוסלללל !
היו בטוחים שקניתי באיזה מאפיית בוטיק.
תודה רבה לך על מתכון מנצח , על ההסברים הברורים והמפורטים והסיפורים שמעבר רק מוסיפים נופך למאפה.
מחכה לעוד מתכונים למאפים מהמטבח הצרפתי.
שוב, שאפו! תודה ! תודה!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 2:05 pm

תודה איילה !

Reply
קרן כהן ( אל.אי) מאי 17, 2020 at 6:30 pm

אין על האישה בזו, כל מתכון הוא ווינר! מכינה ומכינה ותמיד גורפת מחמאות!
כל הכבוד ויאללה ספר רב מכר!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 7:08 pm

בקרוב! תודה רבה

Reply
ליאת מאי 22, 2020 at 1:19 pm

הכנתי היום כבר פעם שלישית את הבאגט, וכל פעם יוצא יותר טעים מהקודמת.
הפעם עשיתי עם חצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח מלא. יצא מושלם! תודה על מתכוון מושלם.

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:46 pm

תודה!

Reply

Leave a Comment