לחם הזה הגיע לא הרבה זמן אחרי אחיו התאום מקמח לבן, רציתי ממש להכין גרסת קמחים מלאים,
והיא הצליחה בענק.
בזמן האחרון נדיר שיש לי בקרים פנויים, יש לי ככ הרבה עבודה ואני חייבת לפנות קצת זמן לעבודה על המחשב.
יום שני היה עמוס בפגישות שזזו, והתפנה לי כל היום. החצי נסע צפונה, הילדים אחת בבית ספר,השני בזום
(רגע, כבר צהריים ולא שמעתי ממנו מהבוקר, אז הוא לא בזום, הוא סתם ישן כאילו חופש גדול)
ואני לבדדדדדדד. יש!!!!!!! אז במקום לשבת על המחשב ולעבוד ולפנות לי יום שבו באמת אבל באמת
אצליח לעמוד במשימות שיש לי שלא קשורות דווקא לאפייה, דווקא היום, שמתי מוסיקה רועשת,
הוצאתי שני בצקים שחיכו לי מאתמול במקרר, והתחלתי בהכנה של שני מתכונים, לא אחד! שניים.
הכנה של שני מתכונים כולל הדגמה בסטורי, וכל השלבים כולל צילום לבלוג והעלאת מתכון זה עניין של
שעות על שעות, איפה יום סידורים שקט על המחשב ואיפה אני כשהראש שלי בתוך בצק,הבגדים מאובקים
מקמח, והבית מריח נפלא כמו מאפייה אבל נראה כמו משטח שומשום ופרג ענקי!
ותאמינו לי שלא משנה מה ניסיתי, אני לא מצליחה עם גל אחת לטאטא את הבית.
אני יודעת מה יקרה, אני אסיים הכל, יישב בשקט לעבוד על המחשב, כשכל המאפים מוכנים,
התלמיד הנרדם בזום יתעורר ויהיה רעב, אחותו תחזור ומבית הספר ותרצה לספר לי כל מה שקרה
היום בבית ספר (כן אני יודעת היא נדירה) וזהו, הלך עליי.
אבל הסיפוק מהעלאת מתכונים הוא בלתי ניתן להסבר, ולכן אני אדחה את כל סידורי
המחשב שלי ליום אחר.תכלס לא?
**כמה הערות לפני שמתחילים:
גודל הסיר שלי -קוטר 24 ס״מ עומק 14 ס״מ, אפשר בכל סיר שנכנס לתנור עם מכסה. אפשר גם סירים שלא נסגרים,
אפשר סיר ג׳חנון, אפשר לא בסיר בכלל ואז זה לא לחם בסיר אלא לחם אחר טעים רק קצת שונה.
הלחם מכיל קווקאר גרעינים וזיתים שאתם יכולים להמיר להחליף לשחק בכל דבר שתרצו, שום מרכיב
בלחם אינו הכרחי והוא לגמרי ייצא מעולה גם ללא התוספות ורק מקמחים.
הסיר חייב להיות לוהט, באינסטגרם שלי יש היילייטס שנקרא לחם בסיר שם יש את כל שלבי ההכנה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחם ללא לישה בסיר מקמחים מלאים וזיתים /כיכר לחם אחת בסיר בקוטר 24 ס״מ מברזל
מצרכים למתכון:
3 כוסות קמח מלא (375 גר׳) (להמרות בסוף הפוסט למטה)
3 כוסות קמח כוסמין מלא (375 גר׳)
2 כפיות סוכר חום
1/4 כוס גרעיני חמניה
1/3 כוס קווקאר (5 כפות)
1/2 כוס זיתים מגולענים פרוסים לפרוסות או קצוצים
4 כפות זרעי צ׳יה
כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות (480 מ״ל) מים חמימים
לציפוי הלחם:
3 כפות פרג שלם
2 כפות גרעיני חמניה
מעט מים להברשה
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמחים, שמרים יבשים סוכר מלח, קווקאר,,זרעי צ׳יה וזיתים.
מוסיפים ומחצית מכמות המים ומערבים היטב בעזרת כף עץ,
ממשיכים להוסיף את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת אמורה
להיות בסופו של דבר במרקם מעט דביק ולא חלקה. אם התערובת יבשה מוסיפים מים, בכל פעם
קצת, עד שהתערובת מספיק דביקה.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.
מחממים תנור ל 230-240 מעלות ומניחים סיר בינוני גדול
במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות. (כל סיר חסין חום יעשה את העבודה).
מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון, על מנת
שיהיה נח לעבוד איתו.
בעזרת הידיים מוציאים אויר לבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו למעלה למרכז
הבצק עד שמתקבל עיגול בצק כשהקצוות שלו מונחים במרכז שלו למעלה.
הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון עכשיו מונח למטה,
בעזרת הידיים מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה.
מברישים את חלקו העליון במי ברז. מקשטים ומפזרים פרג וגרעיני חמניה על חלקו העליון.
מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים.
מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220
ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר.
מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ 40 דקות.
מסירים את מכסה הסיר ואופים כ 15 דקות נוספות.
מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון.
מצננים מעט וטורפים.
**אם אין לכם סיר ברזל שנכנס לתנור גם כלי חרס עם מכסה או כלי אמייל עם מכסה.
יש מי שניסה עם סיר ג׳חנון ואמר שזה אחלה
במידה ואין לכם כלל סיר קחו בחשבון שאפייה בכלים אחרים סטייל תבניות אינגליש תניב
תוצאות שונות לגמרי, לא בהכרח רעות אבל לא תתקבל אותה תוצאה.
**אפשר להכין את הלחם רק מקמח מלא או רק מקמח כוסמין מלא או כל קמח אחר מלא
** הלחם במיטבו ביום בו אופים אותו. אפשר לשמור אותו בשקית אטומה למשך
יומיים ואפשר גם לפרוס ולהכניס לפריזר הוא ממש טעים כצנימים.
**עם הכמויות של הגרעינים והסוגים שלהם אפשר לגמרי לשחק ולשנות לפי מה שאוהבים, זרעי צ׳יה לפרג או שומשום
או גרעיני חמניה/דלעת או לוותר עליהם ולהכין בלי
117 Comments
מעולה. תודה.
מה קוטר הסיר, בבקשה ?
24 סמ
האם אפשר בסיר אלומיניום חד פעמי?
לא ניסיתי אז לא יודעת להמליץ נסי לשאול בקבוצה שלי בפייס ״נשואות למאפייה״ שם ייתכן ו ישהו כבר ניסה
לא רשום כמה פרג בתוך הלחם
זו טעות, מדובר בזרעי צ׳יה שאשפר להמיר בפרג
האם אפשר להתפיח משו כמו 24 שעות? או שזה יהיה יותר מידי
אפשר רק במקרר
היי קרן, חסר באופן ההכנה הוספת הגרעינים. להוסיף יחד עם הקווקר והזיתים נכון?
קרן יקרה, אנחנו בחו"ל רק עם כירים ובלי תנור. האם אפשר לאפות בסיר על הכירים החשמליות?
אפשר להתפיח עם אותם כמויות לילה במקרר?
בטח
מעולה. תודה.
מה קוטר הסיר, בבקשה ?
24 ס״מ
היי קרן אפשר להשתמש במיקסר?
קרן היקרה . מ 6 כוסות קמח יוצא כיכר אחד של לחם ?
כן מקמח מלא
היי קרן,
לחם מעולה!!! עפנו עליו.עכשיו
אני רוצה להכין כזה לסעודת שבת ..האם אפשר להקפיא אותו שלם יום לפני (לא פרוס) ואז להפשיר?
אביגיל
האם חייב שלכלי יהיה מכסה, אם יש לי כלי חרס ללא מכסה?
זה ייצא שונה ולא בהכרח לא טוב
אפשר מקמח שיפון?
אפשר מעט שיפון
לא כמות גדולה אחרת זה ייצא דחוס וכבד
מהמםםם, אפשר אגוזים במקום זיתים??
בטח שאפשר
היי קרן, לא רשום במהלל ההכנה להוסיף את הגרעיני חמניה והפרג… ואני תמיד מפספסת אותם כי אני עוקבת אחר המתכון בדיוק. אפשר שתוסיפי את זה במתכון? תודה אלופה שלי! בזכותך זה הלחם היחיד שאוכלים בבית.
פרג וגרעיני חמניה מפזרים על הלחם לפני אפייה ואחרי הברשה במים זה מופיע במתכון
רשום גם בציפוי וגם בבצק
מהמם
האם אפשר להשתמש במיקסר?
היי קרן
אפשר להשתמש רק בקמח מלא, ללא כוסמין?
בטח
נראה מהמם….
האם הקווקאר הכרחי? ואם לא, במה להחליפו.
לא הכרחי ואפשר לוותר או להמיר בכל זרעים/גרעינים או קמחים אחרים שרוצים
אפשר להכין באופה לחם?
מניחה שכן
הי קרן,
רשמת במתכון 1/3 כוס קוואקר (5 כפות).
נראה לי טעות.
למה טעות ?
אפשר להכין באופה לחם?
מניחה שכן
היי קרן
האם אפשרי 3 כוסות כוסמין מלא ו 3 כוסות קמח לחם?
היי קרן .
שולי הסיר בקוטר 24 צריכים להיות גבוהים אני מניחה.
תוכלי בבקשה לציין גובה / עומק סיר נדרש לאפיית הלחם ?
תודה.
עומק הסיר 14 ס״מ
האם אפשר להמיר את השמרים היבשים במחמצת פעילה?
אני מניחה שכן אבל לא יודעת להמליץ על יחסים וכמויות
אם אין זרעי ציה – האם ניתן להחליף? או לוותר?
להמיר בכל דבר אחר כמו פרג שומשום אגוזים אט לוותר
שלום מה אפשר לשים במקום סוכר לסוכרתיים?
אני מניחה שניצן להמיר לתחליף סוכר כלשהו
ניתן לאפות בשילוב של קמח שיפון?
שילוב קטן של לא יותר מ 100 גר
מתכון הלחם הלבן שלך מככב אצלנו כבר כ'לחם הבית'!!
אנסה בהקדם את הגרסה עם הקמחים המלאים ואעדכן איך יצא לנו
הי כשמחזירים את הסיר עם הבצק לתנור עדיין הרשת במרכז התנור? או בחלק התחתון של התנור?
במרכז התנור כל הזמן
היי קרן לא צריך שמן? או לשמן את הסיר?
אין צורך
היי קרן, הלחם יצא מושלם. כל כך טעים. רק שכחת לרשום בהוראות שצריך לעשות חתך בחלק העליון, שייצא כמו אצלך בצילום
לא חובה אבל אוסיף תודה שמחה שאהבת
Hi
.You have poppy seed in the instruction but not in the ingredients. I also found out the the American measuring …I just added more water cup is 205 gram for the whole wheat flour…I was to lazy to bring the scale
What a massy message
היי יעבוד עם קמח כוסמין ומניטובה מלא?
בטח
אפשר סרטון שממחיש מה עושים עם קצוות הבצק? לא ממש הבנתי את החלק הזה בהוראות ההכנה
תודה
אם יש לך איסטגרם זה בהיילייטס שלי תחת לחם בסיר אם לא אז מקוה שבקרוב יעלה ליוטיוב סרטון הכנה
לא יודע אם מקובל שגם אורחים עונים על שאלות. מדובר ב"קיפולים" של הבצק. הסתכלי על העיסה הרטיבי את האצבעות וגם מרית מפלסטיק או סיליקון. דחפי בעדינות את האצבעות או את המרית אל תחתית הבצק ובתנועה עדינה (שתנסי מספר פעמים בטוח תגבירי את המהירות) הביאי את הבצק מלמטה למעלה. זה יתפוס כ-10-15% מהבצק. המשיכי לעשות את זה עד שתקפלי את הבצק כולו פעמיים-שלוש. כל הזמן עם ידיים ומרית רטובות. חשוב! בתום התפיחה ולפני הפתחה (מנוחה) סופית והכנסה לתנור חוזרים על אותה פעולה אך על משטח מקומח ועם ידיים ומרית מקומחות ויוצרים את הכדור שיהפוך בסוף ללחם נהדר.
הייי, נראה אושר בסיר!! האם ניתן לוותר על הקוואקר? או להמיר במשהו אחר?
קמחים לבנים יעבדו גם?
ברור
יש את המתכן הזה
https://kerenagam.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%98-%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a7%d7%a8-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a1%d7%99/
יעבוד עם קמחים לבנים?
ברור
איך אני אוהבת את המתכונים שלך נהדרים! שמרים טריים גם יעבדו?
בטח -)
תודה על המענה המהיר!
רוצה בלי יוגורט.אז במתכון הנוכחי יעבוד?
או לפחות חצי מלא חצי לבן?
אפשר חצי חצי אין בעי ואפשר מים במקום יוגורט
היי קרן, סיר נירוסטה עם מכסה יתאים? ואיך רואים את סטום "איסוף הבצק כלפי מעלה"? לא מצליחה לראות גם באינסטוש… לא יודעת איפה מוצאים את ההילייטס…
בפרופיל שלי באינסטוש יש עיגולים מתחת לשם שלי ומעל התמונות בפיד שם יש הכל
את הגרסה הקודמת שלך עם קמח לבן עשיתי עם כוסמין 80 אחוז, רק הוספתי רבע כוס מים ויצא מעולה. דרך אגב אני מחלקת לשני לחמים ועושה בכלים מאורכים מחרס עם מכסה. ומוסיפה קצח, זה ממש טעים
האם ואיך אפשר לשלב מחמצת במקום שמרים?
ואם כן היחס בכמויות…. תודה ❤️
בטוח אפשר אני לא יודעת כמויות
אין צורך להוסיף שומן? שמן זית או חמאה?
אין צורך
חלק מהמתכונים שלך מוצלחים. חלקם הרבה פחות (כמו המתכון לבצק מתוק לפיצה "אינסטנט" ללא צורך בהתפחה).
לגבי הלחם הזה יש רבבות אם לא מאות אלפי מתכונים וסרטונים של "לחם ללא לישה". אני אופה אותם זה זמן רב.
הלחם שבתמונה יפה בחוץ אבל בפנים הוא "שבור" קרוב לתחתית שלו והמרקם רחוק מאד ממושלם.
למי שאין דרישות רבות ורגיל ללחם מהסופר הוא יהיה טעים אבל הייתי נותן לו ציון נכשל בתור לחם ארטזנאלי.
זה לגמרי עניין של טעם, ואולי, אם מתכונים שכל כך הרבה נהנים מהם ולא הצליחו לך מעידים על בעיה אצלך? מזמינה אותך להגיע לסדנת אפייה ללמוד קצת אפייה עם שמרים.
הכנתי את הבצק עם שיפון מלא וכוסמין מלא ואחרי לילה במקרר לא התקבל בצק שמרים גמיש וכייפי אלא משהו במרקם של פלסטלינה… לעשות משהו לפני שאני מכניסה לתנור או יהיה בסדר?
סיר נירוטה יתאים?
כן
היי קרן,
אם אני רוצה להכין אם מחמצת במקום השמרים איזה כמות לשים?
תודה
לא עובדת עם מחמצת אז קשה לי להגיד
האם אפשרי בלי הסוכר החום ?אוליי תחליף סוכר? אוליי להקטין כמויות סוכר?
תודה
יש פה כמות ממש קטנה של סוכר לא הייתי מוותרת עליה
קרן היקרה , יש לי שאלה : האם לא שמים שמן בכלל בלחם הזה ?
הי בתיה, הלחם ללא שומן כלל
האם ניתן לאפות בפיירקס זכוכית או שחייב ברזל עם מכסה?
והאם נדרש לשמן את בפיירקס/סיר?
לא משמנים
אם זה סיר מ פיירקס עם מכסה אז אחלה
נראה לחם מהמם! יש אפשרות לשלב קמח כוסמין וקמח שיפון מלא? אם כן איך להמיר את הכמויות?
אפשר להמיר לקמח כוסמין אפילו 100%
את השיפון לא הייתי משלבת יותר מ 100-150 גר
היי קרן
אפשר להכין עם קמח מניטובה לבן ?
ערב טוב!
אשמח לדעת האם אפשר לאפות מהבצק לחמניות?
אם אין לי תוספות, אפשר לשים עוד קמח?
מה השינויים?
תודה!
אפשר שיפון במקום כוסמין?
לא 100% כיון שהוא מגיב אחרת אפשר חלקית
תודה. אז 4 וחצי כוסות קמח מלא וכוס וחצי קמח שיפון? או שעדיף רק קמח מלא?
אפשר לשלב כוס קמח שיפון
כבר הרבה זמן רציתי להכין לחם שאין בו כמעט סוכר ועשוי מקמחים מלאים. הייתי פעם מכינה לחמניות כוסמין, אבל ברור שזה לא אותו דבר… ואז איכשהו נזכרתי שחוץ מהשמרים ללא לישה (ה-עוגה!) ראיתי באתר שלך גם לחם. מפה לשם אני קוראת את הרכיבים וזה פשוט לחם חלומותיי!! אצתי רצתי למדוד גובה וקוטר סיר 🙂 ממש מתרגשת. אחזור ואעדכן על התוצאה, תחזיקי לי אצבעות.
מחזיקה חזק ומחכה לעדכון.
מעדכנת שיצא טעים ועמד בציפיות! לחם כבד בקטע טוב. השתמשתי בקמח מלא ובקמח כוסמין, ומשום מה הטעם היה טיפונת חמצמץ, משהו שמזכיר שיפון. לא שאכפת לי, אבל אמור להיות ככה?
תודה רבה קרן, שיחקת אותה.
מצרפת תמונה:
https://ibb.co/YcKqXQH
אחלה טעם!
היי קרן,
האם אופים את הלחם על מצב טורבו בתנור?
חום עליון תחתון
בלחם בסיר מקמח רגיל יש גם מיכל יוגורט יווני.
פה לא צריך שום סוג של שומן?
לא
וואו קרן הלחם הזה להיט!!
תודה רבה אלופה.
תודההה
לחם מדהים עם הוראות מדויקות.
תודה מרב
6 כוסות קמח על שתי כוסות מים? בטוח?
כן זה לחם ללא לישה, יחס המים וקמח במתכונים מהסוג הזה גדול
הכנתי אמש
יצא מושלם
מומלץ להכין
הכנתי אמש
יצא מושלם
מומלץ להכין
תודה רבה