img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

לחם ללא לישה בסיר מקמחים מלאים וזיתים

פברואר 15, 2021 | 119 תגובות

img

118 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
יוסח
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 16:02

מעולה. תודה. מה קוטר הסיר, בבקשה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 4:27 pm

24 סמ

השב
User Avatar
רומי
פברואר 25, 2021 at 8:56 am

האם אפשר בסיר אלומיניום חד פעמי?

השב
User Avatar
אווה קוגן
פברואר 19, 2021 at 1:04 pm

לא רשום כמה פרג בתוך הלחם

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2021 at 5:33 pm

זו טעות, מדובר בזרעי צ׳יה שאשפר להמיר בפרג

השב
User Avatar
עינבר
פברואר 28, 2022 at 8:47 pm

האם אפשר להתפיח משו כמו 24 שעות? או שזה יהיה יותר מידי

השב
User Avatar
יופי
יוני 20, 2024 at 10:15 pm

היי קרן, חסר באופן ההכנה הוספת הגרעינים. להוסיף יחד עם הקווקר והזיתים נכון?

השב
User Avatar
תמר
יוני 24, 2022 at 1:25 am

קרן יקרה, אנחנו בחו"ל רק עם כירים ובלי תנור. האם אפשר לאפות בסיר על הכירים החשמליות?

השב
User Avatar
מירב
אוקטובר 14, 2024 at 5:13 pm

אפשר להתפיח עם אותם כמויות לילה במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2024 at 6:46 pm

בטח

השב
User Avatar
יוסי
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 16:06

מעולה. תודה. מה קוטר הסיר, בבקשה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 4:27 pm

24 ס״מ

השב
User Avatar
אביגיל
פברואר 18, 2021 at 10:09 am

היי קרן אפשר להשתמש במיקסר?

השב
User Avatar
יוטבת
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 16:56

קרן היקרה . מ 6 כוסות קמח יוצא כיכר אחד של לחם ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 5:09 pm

כן מקמח מלא

השב
User Avatar
אביגיל
יולי 19, 2023 at 12:11 am

היי קרן, לחם מעולה!!! עפנו עליו.עכשיו אני רוצה להכין כזה לסעודת שבת ..האם אפשר להקפיא אותו שלם יום לפני (לא פרוס) ואז להפשיר? אביגיל

השב
User Avatar
עירית שפר
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 17:01

האם חייב שלכלי יהיה מכסה, אם יש לי כלי חרס ללא מכסה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 5:07 pm

זה ייצא שונה ולא בהכרח לא טוב

השב
User Avatar
ימית
אוקטובר 30, 2021 at 11:23 am

אפשר מקמח שיפון?

השב
User Avatar
עליזה שלום
פברואר 17, 2021 at 8:47 am

מהמםםם, אפשר אגוזים במקום זיתים??

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 11:24 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
שוש מאור
מרץ 6, 2021 at 6:22 pm

היי קרן, לא רשום במהלל ההכנה להוסיף את הגרעיני חמניה והפרג... ואני תמיד מפספסת אותם כי אני עוקבת אחר המתכון בדיוק. אפשר שתוסיפי את זה במתכון? תודה אלופה שלי! בזכותך זה הלחם היחיד שאוכלים בבית.

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2021 at 7:44 am

פרג וגרעיני חמניה מפזרים על הלחם לפני אפייה ואחרי הברשה במים זה מופיע במתכון

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 17:12

מהמם האם אפשר להשתמש במיקסר?

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 17:28

היי קרן אפשר להשתמש רק בקמח מלא, ללא כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 6:57 pm

בטח

השב
User Avatar
אפרת
פברואר 15, 2021 at 9:15 pm

נראה מהמם.... האם הקווקאר הכרחי? ואם לא, במה להחליפו.

השב
User Avatar
חמי ברנד
פברואר 18, 2021 at 3:11 pm

הי קרן, רשמת במתכון 1/3 כוס קוואקר (5 כפות). נראה לי טעות.

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2021 at 3:47 pm

למה טעות ?

השב
User Avatar
גליה
פברואר 20, 2021 at 10:54 am

אפשר להכין באופה לחם?

השב
User Avatar
אסתי
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 17:47

היי קרן האם אפשרי 3 כוסות כוסמין מלא ו 3 כוסות קמח לחם?

השב
User Avatar
שרית
פברואר 15, 2021 at 8:50 pm

היי קרן . שולי הסיר בקוטר 24 צריכים להיות גבוהים אני מניחה. תוכלי בבקשה לציין גובה / עומק סיר נדרש לאפיית הלחם ? תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:50 am

עומק הסיר 14 ס״מ

השב
User Avatar
יסמין
מרץ 5, 2021 at 3:25 pm

האם אפשר להמיר את השמרים היבשים במחמצת פעילה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2021 at 7:33 pm

אני מניחה שכן אבל לא יודעת להמליץ על יחסים וכמויות

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 17:54

אם אין זרעי ציה - האם ניתן להחליף? או לוותר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2021 at 6:56 pm

להמיר בכל דבר אחר כמו פרג שומשום אגוזים אט לוותר

השב
User Avatar
דליה
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 20:28

שלום מה אפשר לשים במקום סוכר לסוכרתיים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:49 am

אני מניחה שניצן להמיר לתחליף סוכר כלשהו

השב
User Avatar
צופיה שלומי
פברואר 16, 2021 at 11:26 pm

ניתן לאפות בשילוב של קמח שיפון?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 6:25 am

שילוב קטן של לא יותר מ 100 גר

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2021 בשעה 20:51

מתכון הלחם הלבן שלך מככב אצלנו כבר כ'לחם הבית'!! אנסה בהקדם את הגרסה עם הקמחים המלאים ואעדכן איך יצא לנו

השב
User Avatar
איילה
פברואר 16, 2021 at 9:25 am

הי כשמחזירים את הסיר עם הבצק לתנור עדיין הרשת במרכז התנור? או בחלק התחתון של התנור?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:37 pm

במרכז התנור כל הזמן

השב
User Avatar
לורי רוזנברג
פברואר 17, 2021 at 6:33 am

היי קרן לא צריך שמן? או לשמן את הסיר?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 11:24 am

אין צורך

השב
User Avatar
דלית
אוגוסט 22, 2021 at 10:37 am

היי קרן, הלחם יצא מושלם. כל כך טעים. רק שכחת לרשום בהוראות שצריך לעשות חתך בחלק העליון, שייצא כמו אצלך בצילום

השב
User Avatar
Anna Masica
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 03:33

Hi .You have poppy seed in the instruction but not in the ingredients. I also found out the the American measuring ...I just added more water cup is 205 gram for the whole wheat flour...I was to lazy to bring the scale

השב
User Avatar
Anna Masica
פברואר 16, 2021 at 3:35 am

What a massy message

השב
User Avatar
שיר זאדה
פברואר 8, 2022 at 12:28 pm

היי יעבוד עם קמח כוסמין ומניטובה מלא?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2022 at 10:16 pm

בטח

השב
User Avatar
רות אסולין
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 07:22

אפשר סרטון שממחיש מה עושים עם קצוות הבצק? לא ממש הבנתי את החלק הזה בהוראות ההכנה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:48 am

אם יש לך איסטגרם זה בהיילייטס שלי תחת לחם בסיר אם לא אז מקוה שבקרוב יעלה ליוטיוב סרטון הכנה

השב
User Avatar
צבי
פברואר 17, 2021 at 6:21 pm

לא יודע אם מקובל שגם אורחים עונים על שאלות. מדובר ב"קיפולים" של הבצק. הסתכלי על העיסה הרטיבי את האצבעות וגם מרית מפלסטיק או סיליקון. דחפי בעדינות את האצבעות או את המרית אל תחתית הבצק ובתנועה עדינה (שתנסי מספר פעמים בטוח תגבירי את המהירות) הביאי את הבצק מלמטה למעלה. זה יתפוס כ-10-15% מהבצק. המשיכי לעשות את זה עד שתקפלי את הבצק כולו פעמיים-שלוש. כל הזמן עם ידיים ומרית רטובות. חשוב! בתום התפיחה ולפני הפתחה (מנוחה) סופית והכנסה לתנור חוזרים על אותה פעולה אך על משטח מקומח ועם ידיים ומרית מקומחות ויוצרים את הכדור שיהפוך בסוף ללחם נהדר.

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 08:06

הייי, נראה אושר בסיר!! האם ניתן לוותר על הקוואקר? או להמיר במשהו אחר?

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 11:53

קמחים לבנים יעבדו גם?

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 11:57

יעבוד עם קמחים לבנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:32 pm

ברור

השב
User Avatar
אביטל
אוקטובר 28, 2024 at 8:53 pm

איך אני אוהבת את המתכונים שלך נהדרים! שמרים טריים גם יעבדו?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2024 at 11:32 pm

בטח -)

השב
User Avatar
שירה פלהיימר
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 12:17

תודה על המענה המהיר! רוצה בלי יוגורט.אז במתכון הנוכחי יעבוד? או לפחות חצי מלא חצי לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:36 pm

אפשר חצי חצי אין בעי ואפשר מים במקום יוגורט

השב
User Avatar
Shosh Maor
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 14:12

היי קרן, סיר נירוסטה עם מכסה יתאים? ואיך רואים את סטום "איסוף הבצק כלפי מעלה"? לא מצליחה לראות גם באינסטוש... לא יודעת איפה מוצאים את ההילייטס...

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 6:24 am

בפרופיל שלי באינסטוש יש עיגולים מתחת לשם שלי ומעל התמונות בפיד שם יש הכל

השב
User Avatar
נונה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 16:32

את הגרסה הקודמת שלך עם קמח לבן עשיתי עם כוסמין 80 אחוז, רק הוספתי רבע כוס מים ויצא מעולה. דרך אגב אני מחלקת לשני לחמים ועושה בכלים מאורכים מחרס עם מכסה. ומוסיפה קצח, זה ממש טעים

השב
User Avatar
שרון גולדשטיין
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 18:19

האם ואיך אפשר לשלב מחמצת במקום שמרים? ואם כן היחס בכמויות.... תודה ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:43 pm

בטוח אפשר אני לא יודעת כמויות

השב
User Avatar
עדי פורמוזה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 22:47

אין צורך להוסיף שומן? שמן זית או חמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 6:25 am

אין צורך

השב
User Avatar
צבי
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2021 בשעה 10:38

חלק מהמתכונים שלך מוצלחים. חלקם הרבה פחות (כמו המתכון לבצק מתוק לפיצה "אינסטנט" ללא צורך בהתפחה). לגבי הלחם הזה יש רבבות אם לא מאות אלפי מתכונים וסרטונים של "לחם ללא לישה". אני אופה אותם זה זמן רב. הלחם שבתמונה יפה בחוץ אבל בפנים הוא "שבור" קרוב לתחתית שלו והמרקם רחוק מאד ממושלם. למי שאין דרישות רבות ורגיל ללחם מהסופר הוא יהיה טעים אבל הייתי נותן לו ציון נכשל בתור לחם ארטזנאלי.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 11:27 am

זה לגמרי עניין של טעם, ואולי, אם מתכונים שכל כך הרבה נהנים מהם ולא הצליחו לך מעידים על בעיה אצלך? מזמינה אותך להגיע לסדנת אפייה ללמוד קצת אפייה עם שמרים.

השב
User Avatar
עדי פורמוזה
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2021 בשעה 14:11

הכנתי את הבצק עם שיפון מלא וכוסמין מלא ואחרי לילה במקרר לא התקבל בצק שמרים גמיש וכייפי אלא משהו במרקם של פלסטלינה... לעשות משהו לפני שאני מכניסה לתנור או יהיה בסדר?

השב
User Avatar
חיים
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2021 בשעה 09:35

סיר נירוטה יתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2021 at 10:01 am

כן

השב
User Avatar
יפתח
starstarstarstarstar
פברואר 19, 2021 בשעה 14:27

היי קרן, אם אני רוצה להכין אם מחמצת במקום השמרים איזה כמות לשים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2021 at 5:29 pm

לא עובדת עם מחמצת אז קשה לי להגיד

השב
User Avatar
אבירם
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2021 בשעה 08:40

האם אפשרי בלי הסוכר החום ?אוליי תחליף סוכר? אוליי להקטין כמויות סוכר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 20, 2021 at 8:49 am

יש פה כמות ממש קטנה של סוכר לא הייתי מוותרת עליה

השב
User Avatar
בתיה ויוסף דיאמנט
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2021 בשעה 15:02

קרן היקרה , יש לי שאלה : האם לא שמים שמן בכלל בלחם הזה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2021 at 9:11 pm

הי בתיה, הלחם ללא שומן כלל

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 09:31

האם ניתן לאפות בפיירקס זכוכית או שחייב ברזל עם מכסה? והאם נדרש לשמן את בפיירקס/סיר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2021 at 10:05 am

לא משמנים אם זה סיר מ פיירקס עם מכסה אז אחלה

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
פברואר 26, 2021 בשעה 17:09

נראה לחם מהמם! יש אפשרות לשלב קמח כוסמין וקמח שיפון מלא? אם כן איך להמיר את הכמויות?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 8:20 pm

אפשר להמיר לקמח כוסמין אפילו 100% את השיפון לא הייתי משלבת יותר מ 100-150 גר

השב
User Avatar
נופר
מרץ 5, 2021 at 4:46 pm

היי קרן אפשר להכין עם קמח מניטובה לבן ?

השב
User Avatar
דבי
starstarstarstarstar
מאי 12, 2021 בשעה 18:25

ערב טוב! אשמח לדעת האם אפשר לאפות מהבצק לחמניות? אם אין לי תוספות, אפשר לשים עוד קמח? מה השינויים? תודה!

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
מאי 16, 2021 בשעה 12:51

אפשר שיפון במקום כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2021 at 12:51 pm

לא 100% כיון שהוא מגיב אחרת אפשר חלקית

השב
User Avatar
אתי
מאי 16, 2021 at 1:23 pm

תודה. אז 4 וחצי כוסות קמח מלא וכוס וחצי קמח שיפון? או שעדיף רק קמח מלא?

השב
User Avatar
נוי
starstarstarstarstar
מאי 27, 2021 בשעה 00:01

כבר הרבה זמן רציתי להכין לחם שאין בו כמעט סוכר ועשוי מקמחים מלאים. הייתי פעם מכינה לחמניות כוסמין, אבל ברור שזה לא אותו דבר... ואז איכשהו נזכרתי שחוץ מהשמרים ללא לישה (ה-עוגה!) ראיתי באתר שלך גם לחם. מפה לשם אני קוראת את הרכיבים וזה פשוט לחם חלומותיי!! אצתי רצתי למדוד גובה וקוטר סיר :) ממש מתרגשת. אחזור ואעדכן על התוצאה, תחזיקי לי אצבעות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2021 at 8:44 pm

מחזיקה חזק ומחכה לעדכון.

השב
User Avatar
נוי בן אריה
starstarstarstarstar
מאי 29, 2021 בשעה 18:10

מעדכנת שיצא טעים ועמד בציפיות! לחם כבד בקטע טוב. השתמשתי בקמח מלא ובקמח כוסמין, ומשום מה הטעם היה טיפונת חמצמץ, משהו שמזכיר שיפון. לא שאכפת לי, אבל אמור להיות ככה? תודה רבה קרן, שיחקת אותה. מצרפת תמונה: https://ibb.co/YcKqXQH

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 30, 2021 at 9:01 am

אחלה טעם!

השב
User Avatar
טל כהן
starstarstarstarstar
מאי 30, 2021 בשעה 08:56

היי קרן, האם אופים את הלחם על מצב טורבו בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 30, 2021 at 8:59 am

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
ויוי
starstarstarstarstar
יוני 12, 2021 בשעה 11:27

בלחם בסיר מקמח רגיל יש גם מיכל יוגורט יווני. פה לא צריך שום סוג של שומן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2021 at 6:58 pm

לא

השב
User Avatar
Liraz
starstarstarstarstar
ספטמבר 25, 2023 בשעה 16:30

וואו קרן הלחם הזה להיט!! תודה רבה אלופה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2023 at 9:26 am

תודההה

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
פברואר 29, 2024 בשעה 10:18

לחם מדהים עם הוראות מדויקות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 2, 2024 at 6:46 am

תודה מרב

השב
User Avatar
אסף יערי
starstarstarstarstar
יוני 23, 2024 בשעה 02:23

6 כוסות קמח על שתי כוסות מים? בטוח?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2024 at 7:23 pm

כן זה לחם ללא לישה, יחס המים וקמח במתכונים מהסוג הזה גדול

השב
User Avatar
אביבה קוסטיקה
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2024 בשעה 12:46

הכנתי אמש יצא מושלם מומלץ להכין

השב
User Avatar
אביבה קוסטיקה
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2024 בשעה 12:50

הכנתי אמש יצא מושלם מומלץ להכין

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2024 at 8:02 am

תודה רבה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
ינואר 1, 2025 בשעה 03:57

היי קרן אפשר לשים שמרים טריים במקום שמרים יבשים ואים כן אז מה הכמות בגרמים למתכון הזה ?! תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2025 at 5:08 pm

אין בעיה תמיד להמיר, כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר שמרים טריים

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img