טבעונילחמים ומאפים

לחם מקמח מלא לכריכים (ולא רק)

אפריל 1, 2019 202 Comments
לחם קמח מלא

 

יש משהו רוחני מאוד באפייה של לחם בבית, ובכלל.

זו יצירה, בריאה, של משהו כל כך בסיסי וקדום, שלפעמים אני דומעת מהתרגשות כשלחם יוצא מהתנור.

זה אחלה לקנות לחם טרי ואפילו חם מהמאפייה, אבל זה לא דומה בכלל לתחושה המדהימה והמרגשת שיש

למי שאופה לחם לבד בבית, ולמרות שהרבה אנשים חושבים שזה מסובך, מדובר על תהליך ממש ממש פשוט

של עבודה עם בצק שמרים.

אני לא עובדת עם מחמצת למרות שבזמן האחרון אני לגמרי פוזלת לכיון, ובא לי מאוד ללמוד את התחום יותר לעומק,

אבל בינתיים אני מכינה בבית סוגים שונים של לחמים שמצחיק כמה קל להכין אותם ואיזו תוצאה מדהימה מתקבלת מהם.

אז הבצק באמת בסיסי, ואפשר לשחק עם סוגי הקמח, עם תוספות בבצק, או לאפות את הלחם בהמון צורות שונות,

כל תבנית תניב תוצאה שונה, ואפשר ללכת על פריסטייל על תבנית התנור.

את הלחם הזה הכנתי במסגרת ההכנה שלי לסדנאות שאני מעבירה בחו״ל, והתקבלה תוצאה מדהימה,

הוא יצא חם מהתנור ובדיוק הגיעו חברים שירדו כמעט על כל הכיכר עם מגש קטן של גבינות וגוש חמאה.

מזל שנשאר קצת מהלחם כי למחרת בבוקר הוא עדיין היה כל כך טעים ולא יבש ואני הייתי מאושרת.

הוא באמת קל להכנה, והדבר הכי מסובך בהכנה שלו זה להשיג את התבנית, אני מכינה לחם

בתבנית כיכר מתכווננת שאפשר להרחיב ולהקטין לפי הגודל הרצוי, זה מאוד נח כשעובדים

עם בצק שלפעמים יוצא מעט גדול או קטן יותר.

(אתם יכולים לראות את התבנית פה )

אבל אם אין לכם תבנית מתאימה  אפשר להשתמש בכל תבנית אינגליש קייק ממתכת (לא חד פעמית)

או שאתם יכולים לעצב את הלחם לכיכר עגולה ולהניח על תבנית אפייה של התנור מרופדת בנייר אפייה.

כל הכייף בתבנית שמתקבל לחם גבוהה שמתאים לכריכים.

לחם לכריכים מקמח 100% מלא/תבנית לחם מתכווננת 28-40 ס״מ

מבוסס על המתכון הזה עם שינויים שלי שנובעים בעיקר מהאובססיה שלי להפוך דברים לקלי קלות.

מצרכים למתכון:

700 גר (5.5 כוסות ועוד 2 כפות) קמח מלא

כף שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)

2 כפות שמן זית

2 כפות סוכר חום בהיר

כף מלח דק

550 מ״ל חלב או מים

לציפוי:

3-4 כפות שומשום מעורבב עם 3-4 כפות פרג שלם

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים סוכר ואת שמן הזית ומערבלים מעט

מוסיפים את הנוזל (מים או חלב) לאט לאט ובאיטיות, מתחילים בחצי מהכמות ולאט לאט מוסיפים עוד

עד שנראה לכם שזה מספיק, ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים וייתכן שיהיה חסר לכם עוד מעט.

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ 8-10 דק', עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעצבים לכדור, ומעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית,

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כ שעה וחצי.

כשהבצק תפח, מוציאים אותו למשטח מעט מקומח ומוציאים את האויר ע״י לישה .

משמנים את תבנית האפייה, ומקמחים מעט, נפטרים מעודפי קמח.

מעצבים את הבצק לכדור, ואז את הכדור לכיכר ארוכה באורך התבנית.

(מתחילים לנענע את הכדור קדימה ואחורה תוך כדי עיצוב לכיכר)

מעבירים את הכיכר לתבנית, ומברישים את חלקה העליון במים

מפזרים מעל את תערובת השומשום פרג, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת עוד שעה

(בשלב הזה ניתן לחרוץ בעזרת סכין חדה שני חתכים קטנים אלכסוניים בחלקה העליון של כיכר הלחם)

מחממים תנור ל 200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור.

לפני שמכניסים את הלחם לתנור ממלאים מים בתבנית שבתנור ליצירת אדים, מכניסים מיד את הלחם

וסוגרים כדי שהאדים לא ייברחו החוצה.

אופים כ 45 דק', עד שהלחם שחום עם מרקם קריספי בחלקו העליון,מוציאים מהתנור,

ומניחים להצטנן מעט לפני שמחלצים מהתבנית.

הערות למתכון:

**קמח מלא אפשר להמיר לכוסמין מלא או רגיל, קמח לבן או לשלב

**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן או סילאן

**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה באותה הכמות

**החלב מעניק ללחם רכות מסויימת אבל התוצאה גם בשימוש במים בלבד מצויינת וכך הלחם נשאר פרווה טבעוני.

לחם קמח מלא לכריכים

לחם קמח מלא לכריכים

 

 

 

 

202 Comments

איריס אפריל 7, 2019 at 1:07 pm

אפשר להשתמש בתבנית אינגליש 30 ס"מ במקום תבנית לחם?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2019 at 7:26 pm

אפשר אין בעיה

Reply
נועה אפריל 8, 2020 at 2:39 pm

מתכון מושלם! החלפתי 200 ג׳ קמח מלא בלבן ושמתי להתפחה לילית במקרר ופה בשביל לדווח שזה ממש בסדר 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 3:19 pm

נהדרת, שמחה לשמוע

Reply
אודיה ינואר 1, 2022 at 7:38 pm

הי קרן עשיתי עם שיפון ולבן. חוששת ששמתי יותר מידי מים בבצק (יצא די דביק) האם לשים תבנית בתנור עם מים כמו שכתבת? אני רוצה שהלחם יצא יבש מבפנים, לא רטוב. תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 6:39 am

מקוה שיצא טוב
כן התבנית עם נמים בתחתית נהדרת

Reply
Shani Reinisberg אפריל 28, 2020 at 5:06 pm

הי, אפשר להשתמש במחמצת? וכמה מחמצת להוסיף?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 5:22 pm

לא מבינה כלום במחמצות 🙂

Reply
נצח ספטמבר 19, 2020 at 10:00 pm

שלום!הלחם שאפית נראה מקיסים וטעים ….ניסיתי להכין ולא יצא בדיוק אותו הבדבר ולפי המתכון…מה עשיתי לא נכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:19 am

אין חי מושג לא פירטת מה לא יצא טוב

Reply
אודיה אוקטובר 28, 2020 at 4:57 pm

הי קרן המים ששמים בתבנית בתנור צריכים להיות רותחים?
אני אופה בתבנית פיירקס אינגליש קייק. לשים אותה על הרשת או על התבנית של התנור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 9:42 am

על הרשת של התנור
המים שמוזגים פנימה צריכים להיות רותחים אם התבנית שהנחת בתחתית לא חוממה מראש. אם היא רותחת אז אין צורך שהמים יהיו רותחים כיון שהמגע של המים בתבנית מאוד חמה ייצור את אפקט האדים שאנחנו רוצים לקבל

Reply
אודיה אוקטובר 29, 2020 at 10:40 am

תודה! עשיתי אתמול ויצא מדהיםםם.
הבעיה היחידה ששמתי את התבנית על הרשת ויש לי רק רשת אחת. אז התבנית עם המים היתה על התבנית של התנור (הכי למטה) ואני חושבת שהיא קצת חסמה את החום אז הלמטה יצא קצת בצקי. יש לך אוחי פתרון לזה?

Reply
פזית מרץ 29, 2021 at 9:59 am

אני לרוב לקראת סוף האפייה מעבירה את התנור למצב של חום תחתי וממשיכה לאפות ככה עוד רבע שעה, ככה לחמים בתבנית נאפים מצויין גם מלמטה ולא נשרפים מלמעלה

לאה יולי 15, 2021 at 8:35 pm

היי
אפשר לאפות בתבנית סיליקון?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:17 pm

אפשר

Reply
ראובן יולי 30, 2023 at 7:33 am

יש אפשרות להוריד את הסוכר מהמתכון ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:45 am

לא ניתן להוריד לגמרי, ממליצה להוריד כף שתיים לא יותר

Reply
אורנה אפריל 7, 2019 at 3:59 pm

היי
האם אפשר ללוש ביד ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2019 at 5:27 pm

בהחלט, אין בעיה ללוש ביד רק ללוש מספיק זמן סביב 12 דקות

Reply
יעל אפריל 8, 2019 at 1:47 pm

הי ! אם משתמשים בכוסמין – משהו מהכמויות משתנה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2019 at 1:49 pm

אני מניחה שהכוונה לכוסמין מלא? בעקרון לא משתנה כלום רק שימי לב כל הזמן לנוזלים והוסיפי אם יש צורך

Reply
נלי ינואר 4, 2024 at 10:57 am

מתכון מושלם. אני משחקת עם הקמחים ומחליפה את רוב הקמח הלבן בכוס קמח שיפון וכל היתר כוסמין ואין צורך לתגבר נוזלים. משלבת חלב ומים ולמעלה מלא גרעינים. השאלה : איך שומרים אותו או לחם בכלל ליום יומיים אחרי?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:29 pm

סוגרים בשקית ניילון כשהוא עוד טרי

Reply
רונית מאי 19, 2019 at 10:34 pm

היי. אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2019 at 12:27 pm

כן אין בעיה

Reply
אילה יולי 25, 2019 at 9:10 pm

היי קרן!
תודה על מתכונים מופלאים!
ולגבי המתכון,- במידה ומכינה עם קמח חיטה 80% האם כמות המים מופחתת? פשוט מרגיש לי שחצי ליטר היא כמות רבה מידי?
תודה!!!

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:56 am

תודה אילה
לא חושבת שיש צורך להוריד בכמות המים אבל תתחילי מחצי ותוסיפי כמה שצריך

Reply
דפנה פברואר 18, 2023 at 8:58 pm

היי. תודה על המתכון. האם ניתן להכין כלחמניות? ואם כן- איך מומלץ לעשות זאת? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2023 at 8:03 am

אפשר פשוט לקרוץ עיגולים מהבצק ולהתפיח כלחמניות ולאפות

Reply
נועה סרי אוקטובר 12, 2020 at 6:54 pm

היי הכנתי את הלחם, עוד לא טעמתי.. מקווה שיצא טעים
אבל יש לי רק עניין אחד וזה קורה לי כמעט כל פעם שאני מכינה לחמים, התחתית יוצאת דחוסה יותר מכל שאר הלחם..
מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 7:36 pm

בדקת שחום התנור התחתון שלך פועל כמו שצריך? ואולי את מעמיסה קצת יותר מדי בכמות על תבנית

Reply
נועה סרי אוקטובר 12, 2020 at 9:07 pm

תודה על התשובה מהירה! אני חושבת שחום התנור התחתון עובד, עדיף לאפות על רשת במקום על תבנית תנור רגילה?
מה הכוונה מעמיסה כמות על התבנית?

Reply
אמונה אוקטובר 9, 2019 at 10:52 pm

פשוט מושלם!!
תודה רבה!
תענוג.

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2019 at 6:36 am

שמחה שיצא מושלם, תודה רבה

Reply
שלי אהרוני אוגוסט 29, 2020 at 11:44 pm

האם אפשר להשתמש בקמח שיפון? בדכ אני שמה חלק לבן וחלק שיפון, כמה אחוזים ממליצה? 50% 50% ? 60% 40%

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:18 am

בשיפון לא הייתי ממליצה על יותר מכוס

Reply
ענבל ינואר 27, 2020 at 2:44 pm

היי,
המתכון יתאים עם כל קמח מלא ? גם קמח שיפון מלא?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2020 at 2:47 pm

כן

Reply
רוני פברואר 11, 2020 at 8:40 pm

האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2020 at 10:18 pm

בטח, רצוי כשהוא פרוס וטרי

Reply
מירי פברואר 22, 2020 at 10:36 am

הי,
הכנתי ויצא מעולה !!!!
האם אפשר להכין כלחמניות? ואם כן, לכמה לחלק?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2020 at 1:43 pm

אין בעיה לחלק ללחמניות, שכל אחת תשקול 80 גר וזמן האפייה מתקצר

Reply
אפרת אפריל 1, 2020 at 10:57 am

שלום, נורא רוצה לנסות…
אפשר לשים לפזר למעלה על הלחם קווואקר?
והאם תבנית אינגליש מספיקה? זה לא יהיה קטן?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:02 am

אפשר בכייף לפזר קוואקר, אני משתמשת באינגליש לא חד פעמית וזה בהחלט מספיק

Reply
עדי מאי 1, 2020 at 8:18 pm

יש אפשרות להפחית מכמות הסוכר? )לחולת סכרת)

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:40 pm

לחלוטין בלי סוכר אי אפשר, נסי תחליף סוכר או להוריד לכף

Reply
ענבל יולי 29, 2020 at 9:08 am

בוקר טוב
כמה סילאן שמים במקום הסוכר?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 9:52 am

2 כפות יספיקו

Reply
אופיר אוקטובר 4, 2020 at 8:06 pm

היי קרן,
יכול להיות שהלחם מוכן אחרי 25 דק בתנור?
כבר ממש שחום וקשה ומפחדת לשרוף

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:20 pm

יש מצב זה ממש תלוי בתנור

... מאי 27, 2021 at 11:57 am

זה בסדר לאפות בתבנית זכוכית?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:43 pm

כן בטח
אם זה פיירקס זה מיועד לתנור

Reply
אפרת אפריל 1, 2020 at 11:06 am

תודה על התגובה המהירה! ואם יש לי רק אינגליש חד פעמית…? צריך 2 תבניות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:07 am

בשתי תבניות יכול להיות שהוא ייצא נמוך אבל אחלה וזמן האפייה ייתקצר

Reply
שיר אפריל 18, 2020 at 4:44 pm

היי
כמה לחמים יוצאים מהמתכון?
יספיק לשניים?
חשבתי לעשות חצי כמות..

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 4:47 pm

כתוב בדיוק לאיזה תבנית בלחם מתאים בכותרת

Reply
שיר אפריל 18, 2020 at 4:52 pm

השאלה אם זה מספיק ל2 לחמים או 1.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:17 pm

לאחד

שני אוקטובר 30, 2020 at 2:46 am

אפשר להכין חלה מהבצק הזה ?

Reply
יסמין אוקטובר 22, 2023 at 1:08 pm

היי! אפשר לאפות ככיכר בתבנית רגילה של תנור? ולא בתבנית אינגליש או של לחם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:32 pm

כן בטח

Reply
שקד אפריל 16, 2020 at 11:12 am

היי,
אפשר להשתמש בחלב צמחי במקום חלב רגיל?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 11:23 am

לא ניסיתי אף פעם מה זה חלב צימחי?
אפשר מים

Reply
שקד אפריל 16, 2020 at 12:02 pm

חלב צמחי זה חלב על בסיס סויה, שקדים, שיבולת שועל, קשיו וכדומה.
האם הם יכולים להיות תחליף לחלב?

ותודה על התגובה המהירה (;

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:22 pm

אהההה ברור שאפשר אני עושה הרבה עם חלב סויה

Reply
רותם ספטמבר 2, 2020 at 8:07 am

האם ניתן להוסיף תוספות כמו זיתים או בצל מטוגן וכו?
זה משנה משהו בכמויות?

קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:34 am

יש אפשרות, רק להוסיף תחילה אחרי מחצית מכמות המים ואז להוסיך מים לאט לאט כיון שלתוספות כמו זיתים יש נוזלים

גילת אבידן אפריל 19, 2020 at 2:52 pm

הלחם מדהים. בני הבית הודיעו שזה יהיה "לחם הבית" החדש שלנו.
תודה רבה❤

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 4:01 pm

תודה גילת

Reply
שרון אפריל 27, 2021 at 2:59 pm

אהלן ומזל טוב לרגל ימהולדתך!!
שאלה קטנה…
האם ניתן להוסיף תוספות ללחם(עגבניות מיובשות, אגוזים, זיתים)?
או עדיף שלא?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2021 at 6:21 am

בטח שאפשר
אחרי הוספת מחצית מכמות המים במתכון להוסיף ואז להמשיך עם המים, את לא תצטרכי את כל הכמות של המים.

Reply
נעמה שוחט אפריל 20, 2020 at 8:47 pm

היי קרן!
שאלה קטנה…יש לך מושג בערך מה הערך הקלורי של פרוסה פחות או יותר?
תודה מראש, נעמה.

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 9:32 pm

ממש לא, סורי

Reply
נעמה שוחט אפריל 20, 2020 at 9:33 pm

תודה רבה!

Reply
Hadar Karp פברואר 5, 2021 at 12:34 pm

האם אפשר לעשות את הלחם עם קמח מעל לפני האפייה כמו החלות המקומחות שלך כך שזה יוצא מושלםםם הסוף האפייה?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

כן בטח

Reply
ספיר אפריל 21, 2020 at 2:57 pm

היי יקירה, מאוד אוהבת את המתכונים שלך והבנת לקרוא.
אני תוהה האם בתמונה נעשה שימוש בקמח מלא או לבן? בדרכ לשמיים מלאים יש צבע מאוד חזק באפייה. תודה מראש

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 3:06 pm

אם היה מלא ולבן הייתי כותבת… קמח מלא

Reply
כוכבית אפריל 21, 2020 at 6:49 pm

האם בלחם בתמונה השתמשת בחלב?או מים

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 7:14 pm

במים

Reply
ליאור אוגוסט 29, 2020 at 3:32 pm

אפשר גם קמח רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2020 at 3:33 pm

ברור

Reply
מריאנה אפריל 24, 2020 at 7:54 pm

היי
הכנתי את הבצק אתמול בערב ותפח לאיטו במהלך הלילה במקרר. למחרת עיצבתי ואפיתי. יצא מצויין.
שאלה לגבי התבנית המתכווננת שאת משתמשת. הפנת לצפיה בסוג התבנית באמצע הפוסט, פתחתי וראיתי שזו תבנית קבועה במידותיה אז איך בדיוק היא מתכווננת?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 10:15 pm

אולי טעיתי בלינק.
בכל אופן חפשי בגוגל את המתכוננות

Reply
אורין יולי 8, 2020 at 12:44 pm

היי!
פעם שניה שמכינה (יצא מדהים בפעם הראשונה!) והפעם חשבתי להוסיף גם לבצק עצמו (כלומר בתוך הלחם) וגם כציפוי תערובת של גרעיני חמניה ודלעת.. אפשרי לדעתך? להוסיף ממש לתוך הבצק או שזה יפגע איכשהו באפיה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:49 pm

בטח שאפשר

Reply
אולה אפריל 24, 2020 at 10:52 pm

היי, את התנור מחממים על מצב טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:11 am

לא אופה בטורבו

Reply
נילי אפריל 26, 2020 at 12:59 pm

נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמח שיפון?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 1:08 pm

בטח

Reply
דניאלה אפריל 27, 2020 at 2:06 pm

הי, תודה על המתכון! הכנתי כבר 3 פעמים ויצא מעולה!! כל המשפחה טורפת!!
היום הכנתי 2 כיכרות ושכחתי לשים אדים (תבנית עם מים) בזמן האפייה. מה זה אומר? שאפיתי סוליות? (עוד לא טעמנו כי הן חמות)

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 3:39 pm

ממש לא!
אולי טיפי פחות קריספי וזה גם תלוי ממש בתנור
ספרי לי אחרי!

Reply
דניאלה מאי 4, 2020 at 4:42 pm

יצאו מושלם כרגיל – מתכון אליפות תודה!!

Reply
אתי אפריל 30, 2020 at 6:55 pm

לחם משגע אין עלייך ניגמר תוך שעה אלופה

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:54 pm

איך אני שמחה
תודה

Reply
דנה מאי 1, 2020 at 2:49 pm

הי
תודה על המתכון
יצא ממש ממש ממש טעים
רק טיפה רטוב למטה. אין לי מושג למה…
כמה מים לשים בתבנית למטה?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 3:04 pm

מוזר
הוצאת אותו מהתבנית אחרי אפייה?

Reply
סיגל אוקטובר 7, 2020 at 7:57 pm

גם לי יצא קראסט מדהים למעלה וצבע שחום, הוצאתי מהתבנית והכיכר רטובה ובהירה (נראה יותר כמו בישול ולא אפייה).
צריך היה להוציא את התבנית עם המים בשלב כל שהוא ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 7:59 am

אני לא מוציאה אותה, אני מניחה שזה תלוי תבנית אפייה, וכנראה גם חום תנורים שמתשנה, ממליצה להבא פשוט לאפות יותר זמן

Reply
שי מאי 3, 2020 at 11:33 am

האם אפשר להמיר את הקמח גם בקמח שיפון?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:55 am

כן

Reply
נעה מאי 5, 2020 at 2:20 pm

היי, הכנתי את הלחם רק עם המרה לכוסמין מלא, בסיום האפייה כשיצא היה לו ריח חזק של שמרים אלכוהוליים וגם בטעם הרגישו זאת, רציתי לדעת מה אפשר לעשות על מנת להמנע מהריח והטעם? המון תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:47 pm

זה נורא תלוי בסוג השמרים

Reply
Prielle מאי 11, 2020 at 11:23 am

אותו כמות קמח מים …לקמח שילון מלא ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 12:52 pm

צריך לבדוק אם הבצק צריך עוד נורא תלוי בקמח
בעקרון שיפון כבד ויבש יותר מניחה שיצטרך יותר מים

Reply
דנה יולי 13, 2020 at 9:02 am

היי קרן יצא מושלם מבחינת אווריריות ונראות, גם הוספתי מעל שומשום וגרעיני חמניה. אבל הלחם יצא לי מריר, מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:42 am

מריר? פעם ראשונה שנתקלת בזה
אולי משהו בחומרים והמצרכים שלך היה ישן או פג תוקף?

Reply
דנה יולי 13, 2020 at 10:12 am

חשבתי שאולי השמן זית?
אנסה להכין שוב עם שמן רגיל, מאוד אהבתי את הלחם
בכל מקרה תודה על התשובה ❤️

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 10:29 am

בוודאי, אם שמן הזית לא מזן עדין אז ממש הגיוני

דניאלה ספטמבר 2, 2020 at 7:49 pm

לדעתי גרעיני החמנייה הם שעושים את המרירות.

Reply
ספיר מאי 12, 2020 at 9:17 pm

היי, האם ניתן להוסיף לבצק גרעינים כלשהאם? או לצפות את הלחם בהם? (גרעיני דלעת, חמניה….) תודה רבה:)

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 9:18 pm

בטח! יקבל באהבה את שתי האופציות

Reply
ספיר מאי 13, 2020 at 12:04 pm

תודה רבה על התשובה המהירה! בסוף הכנתי בלי ויצא פשוט מושלם. התפתחתי את הבצק לילה במקרר ובתנור הוא תפח למימדים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! תודה על מתכונים נפלאים וברורים וקלים <3

Reply
אורין מאי 29, 2020 at 8:03 pm

יצא מעולה! רציתי לשאול, עשיתי הכל אותן דבר רק ששמתי מים ולא חלב
יודעת להגיד כמה קלוריות?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 8:06 pm

אני לא סופרת אותן ….. העיקר שיצא טעים

Reply
בת-חן יוני 3, 2020 at 6:41 am

נראה מעלף. יש לי תבנית קסטן 25*12.6, נראה לך יתאים? או תבניות מתכת 30 ס"מ אבל צרות יותר..

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 8:03 am

קסטן זה אחלה

Reply
בת-חן יוני 3, 2020 at 11:44 am

קרן יצא מושלם! וזה כששכחתי להוסיף מלח לבצק והקראסט השחים לי מדי 😉 מחכה להכין שוב

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:30 pm

איזה כייף בת חן תודה

Reply
אודליה ברנשטיין אוגוסט 17, 2021 at 9:17 pm

הי. את התבנית עם הלחם לשים על רשת או תבנית רגילה? או שזה לא משנה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

רשת

Reply
אודליה ברנשטיין אוגוסט 22, 2021 at 12:04 am

תודה רבה !
יצא מאוד טעים!
איך ניתן לשמור על הטריות של הלחם? היה מאוד טעים באותו ערב ויום למחרת, אבל יום אחרי כבר היה יותר יבש ופחות מזמין :-/

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:21 pm

לפרוס ולהקפיא

דליה יוני 7, 2020 at 10:21 am

בוקר טוב. האם אפית בחלק האמצעי של התנור או בחלק אחר?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 4:01 pm

שליש תחתון

Reply
דליה יוני 7, 2020 at 3:30 pm

בינתיים הכנתי את הלחם ויצא נהדר, השתמשתי בקמח מלא של סוגת ויצא כהה מעט וטעים אבל לא דומה כלל ללחם המצולם

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 4:00 pm

נסי להחליף קמח

Reply
דליה יוני 8, 2020 at 10:26 am

אז באיזה סוג את השתמשת?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:08 pm

עובדת עם הקמחים של הטחנות הגדולות בלבד, ליגה אחרת.

Reply
הדס יוני 14, 2020 at 1:52 am

היי! לאיזה מרקם הבצק אמור להגיע (כשמוסיפים את המים)

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 9:00 am

אחרי לישה המרקם אמור להיות חלק וגמיש.

Reply
נעמה יוני 23, 2020 at 6:37 am

700 גר (5.5 כוסות ועוד 2 כפות) קמח מלא

הי משהו לא מסתדר לי. כוס זה 250 גר. התכוונת ל2.5 כוסות פלוס כמה כפות או 3 כוסות פחות כפות
או שבאמת 5.5 כוסות שזה מעל קילו קמח. אני מנסה לחשב כמויות

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 6:48 am

כוס קמח מלא שוקלת 125 גר
כוס קמח רגיל שוקולת אגב 140 גר
ולא 250 גר כפי שציינת
מכאן הטעות

Reply
טלי יוני 27, 2020 at 6:03 pm

הכנתי לחמניות שיפון מלא- יצאו נהדרות. הוספתי לבצק צימוקים וגרעיני חמניה.
תודה על המתכון הקל והמצויין

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 9:13 pm

תודה על השיתוף טלי

Reply
נטלי יוני 30, 2020 at 2:17 pm

וואו איזה מתכון מדהים!

Reply
אור אוגוסט 10, 2020 at 12:53 pm

היי קרן
האם ניתן להכין את המתכון כאשר חלק מהקמח הוא קמח כןסמין מלא וחלק הוא שיפון מלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 2:35 pm

בטח, אפשר לשלב בלי בעיה

Reply
אור אוגוסט 10, 2020 at 5:41 pm

הלחם בתנור ולצערי לא תופח 🙁
יודעת להגיד מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מה לעשות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 11:39 pm

מניחה שזה לא רלוונטי אבל אולי משהו השתבש באופן ההכנה ואולי השמרים לא היו פעילים

Reply
maya kikozashvili אוגוסט 14, 2020 at 2:10 pm

היי כמה כיכרות יוצא מהכמות הרשומה במתכון?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2020 at 6:26 pm

כמו שכתוב, אחת

Reply
חני אוגוסט 28, 2020 at 9:39 am

האם ניתן לאפות ככיכר ללא תבנית לחם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:06 pm

בטח

Reply
עירית אוגוסט 30, 2020 at 9:36 am

היי קרן,
אני לא בטוחה ביחס לכמות המים שצריך להוסיף. מה זה ״עד שמספיק״? מה האינדיקציה לכמה צריך להוסיף ומתי זה מספיק? תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 9:19 pm

מתחילים מחצי מהכמות
ואז לאט לאט ממשיכים
הוא אמור להתאחד לכדור רך

Reply
דניאלה ספטמבר 2, 2020 at 7:53 pm

נכנסתי להודות לך שוב על מתכון מנצח!!
מאז חודש מרץ אנחנו אוכלים *רק* את הלחם הזה. כיכר כל שבוע.
הילדים קופצים עליי כל פעם כשהוא יוצא מהתנור ומחכים לזה.
אני שמה 500 גר' חיטה מלאה ו 250 גר' כוסמין מלא וזה מושלם.
וגם מוסיפה קצת קצח עם הסומסום
בקיצור תודה רבה מכל המשפחה – גם כיף להכין וגם טעים לאכול

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:44 pm

שימחת דניאלה תודה

Reply
מיטל ספטמבר 27, 2020 at 7:47 pm

היי! נראה מהמם כרגיל.
לילה במקרר מחליף רק את ההתפחה הראשונה או שאפשר בבוקר לעצב ומיד לאפות בלי התפחה שניה?
לחילופין, אפשר להתפיח שעה וחצי בערב, לעצב בתבנית, ואז להכניס ללילה במקרר להתפחה שניה ולאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:05 am

לילה במקרר יחליף את כל התפחה הראשונה
בהתפחה שניה לא ממליצה לילה במקרר

Reply
Manal אוקטובר 11, 2020 at 11:55 am

מאותו מתכון הכנתי פיתות קטנות על האש יפה מאוד תודה מהלב

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 12:05 pm

איזה כייף לשמוע

Reply
שירה אוקטובר 19, 2020 at 12:36 pm

אני מאוהבת בך ובלחם הזה!
זה הלחם הקבוע שלי. כל פעם מכינה מקפיאה ומתענגת כל יום עם לחם טרי. משתמשת בקמח כוסמין מלא.
רציתי לשאול- האם ניתן להוסיף גרעיני חמניה/דלעת/אגוזים וזרעי ציה לבצק?
תודה מראש:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 4:06 pm

ברור שאפשר להוסיף

Reply
אריג׳ סבית אוקטובר 23, 2020 at 6:31 pm

שלום קרן, האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח המלא בקמח שיפון מלא? או צריך להמיר באחוזים אחרים? תןדה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 7:28 pm

אני חוששת מ 100% שיפון מלא לא הייתי הולכת על זה רק באופן חלקי ואולי אף פחות מ 50%

Reply
לאה נובמבר 11, 2020 at 8:41 pm

אילו שינויים אני צריכה לעשות כדי לעשות לחמניות מהמתכון? רק לקצר זמן אפייה?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:15 pm

כן

Reply
רזיאל יעקב נובמבר 15, 2020 at 11:12 pm

החלפתי חצי מכמות הקמח לקמח לחם, מים כ 470מ"ל ויצא פשוט מ ע ו ל ה.
הלחם הכי טוב הכי יפה והכי טעים שהכנתי…

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2020 at 8:12 am

שמחתי לשמוע תודה

Reply
צחי אנידג'אר נובמבר 26, 2020 at 3:27 pm

חבל שאי אפשר להגיב עם תמונה יצא מדהיםםםםםםםם!!!!! מתכון מעולה!

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:34 pm

הכי חשוב שיצא טוב 🙂

Reply
Reut Gelblum דצמבר 16, 2020 at 10:09 pm

הי, מכינה פעם ראשונה
האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות או שהן כבדות מדי ויפריעו להתפחה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 7:44 am

אפשר להוסיף בכמות לא מאוד גדולה

Reply
אביב ינואר 2, 2021 at 11:26 pm

היי קרן!
הפחד שלי בהכנת לחם זה החוסר וודאות אם גוף הלחם מוכן. מפחיד אותי שלמעלה זה משחים ובפנים זה לא מספיק אפוי.
יש דרך לבדוק?
תודה!

Reply
bilhah hadas ינואר 10, 2021 at 6:07 pm

היי,
לככר לחם עגולה, באיזה תבנית להשתמש

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:41 pm

אפשר על תבנית התנור

Reply
נטע ינואר 17, 2021 at 5:23 pm

איך תבנית סיליקון משפיעה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 6:16 pm

לא ככ הבנתי את השאלה, אני לא אוהבת לאפות בסילקון

Reply
נטע רבין פברואר 1, 2021 at 2:21 pm

מה הזמן המקסימלי שאפשר להתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:38 pm

24 שעות

Reply
פיליפ פברואר 13, 2021 at 11:57 am

שלום קרן
איפה ניתן למצוא את המוצרים שלך?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:09 pm

מה הכוונה המוצרים שלי ?

Reply
ז׳אנה אפריל 30, 2021 at 5:29 pm

היי, יקירה!
אני בת 59 ורק לפני שבוע העזתי לאפות עם שמרים ובכלל לאפות .
נראה לי מפחיד לשים כמות כזו של בצק אל תוך התבנית ויש לי את התבנית שהנך דברת עליה. אז עשיתי כמה לחמניות ואת שאר הבצק הכנסתי לתבנית.
יצא מושלם !
כל כך התרגשתי .
מעולם לא כתבתי לאף אחד ולאף אחת.
אולם כאן היתי חייבת לשתף .
תודה ענקית!!!

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 11:59 am

ואני ממש שמחה שכתבת לי ושהצליח לך

Reply
אלמוג יוני 6, 2021 at 2:11 pm

היי קרן!!!!
האם לדעתך ניתן לאפות גם בתבנית קסטן או שזה פחות יעבוד ?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 1:18 pm

יעבוד מעולה

Reply
לאה קניכ יולי 15, 2021 at 9:19 pm

אפשר לאפות בתבנית סיליקון?
ומה עם הכנת סטרטר אפשר? כדאי?
ושאלה אחרונה מיקס של קמח מלא שיפון ולבן יעבוד?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:16 pm

אפשר בסיליקון ולגבי המיקס אפשר אבל קצת שיפון לא המון

Reply
אלונה חכם אוגוסט 18, 2021 at 2:28 pm

וואו יצא מושלם!!! הכנתי עם קמח כוסמין.
איך כדאי לשמור ?.. תודה רבה מתכון אליפות!

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 2:41 pm

אני שומרת בשקית אטומה של הסופר לשלושה ימים

Reply
אלינור ספטמבר 27, 2021 at 8:09 pm

היי תודה על המתכון. אני לא אוהבת פרג.. מה ניתן שים על הלחם בנוסף לשומשום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2021 at 7:16 am

כל סוגי הגרעינים והזרעים שאת כן אוהבת

Reply
אורלי מרץ 15, 2022 at 2:39 pm

פעם שנייה שאני מכינה את הלחם הזה החודש. מתכון פשוט, מדוייק, פעם ראשונה שיוצא לי לחם כל כך מוצלח בבית!

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 10:28 pm

זה ממש משמח אורלי תודה

Reply
נעם יוני 26, 2022 at 10:17 pm

תודה על המתכון (:
שאלה על הלחם הזה ובכלל –
אני יודעת שיש העושים התפחה ראשונה ללילה במקרר במקום שעה-שעתיים בחוץ. האם אפשרי לעשות התפחה שניה באותה צורה?
יש לי חלום שאני מכינה את כל הלחם בערב, מניחה אותו להתפחה שניה בלילה, ובבוקר הופ מכניסה לתנור.

Reply
שרי אוקטובר 17, 2022 at 11:35 am

היי קרן אפשר להכין עם קמח מניטובה מלא ולאפות את הלחם בסיר??

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2022 at 11:36 am

בטח

Reply
ענבל ינואר 30, 2023 at 11:40 am

איזה לחם! יצא מדהים. הקפאתי אבל חוסל תוך יום. תבורכי. תודה לך.

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2023 at 4:03 pm

תודה ענבל שמחה לשמוע

Reply
דני מזרחי ספטמבר 26, 2023 at 4:33 am

אימל׳ה מה יצא לי פה איזה לחם מטורף
הכנתי את הבצק בסביבות 12 בלילה לא היה לי כח להמשיך לכן הכנסתי למקרר ואמרתי לעצמי בבוקר תכניס לתנור והללויה תהיה חגיגה.
לא הצלחתי להרדם מהמחשבות קמתי ב03:30 הכנסתי לתנור השם ישמור כמה שזה טעיםםם
אין אני מת…
תודה לך קרן האלופה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:25 am

תודה דני

Reply
דני מזרחי ספטמבר 26, 2023 at 4:38 am

חייב לשתף
הכנתי כמות כפולה ערבבתי 33% קמח כוסמין והשאר קמח מלא, הוספתי אגוזים, שקדים, חמוציות, ומעל סומסום וגבינת פרמזן…
איזה כייף הנכדים מגיעים מחר תהיה חגיגה.
❤️❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:25 am

נשמע מעולה!

Reply
נעמי ינואר 12, 2024 at 1:27 pm

היי קרן:) אולי זו שאלה עם תשובה ארוכה. מה ההבדל בעצם בין לחם (לא מחמצת) לחלה? מכמה מתכונים שניסיתי בבית, זה יוצא מאוד דומה לחלה מלאה.
אבל יצא לי לאכול בחיי לחמי שמרים מלאים שממש לא מרגישים כמו חלה (יותר דחוסים ומלאים ולא מתפוררים)… איך עושים זאת?
תודה מראש

Reply
סופי פברואר 13, 2024 at 4:13 pm

יש אפשרות לעשות עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:58 pm

זה לא התחום שלי סורי

Reply
עפר מרץ 7, 2024 at 8:56 am

האם ניתן ללוש ללא מיקסר, ומה ההנחיות במקרה כזה ?
כמו כן
האם ניתן לאפות ללא תבנית ואם כן יש הנחיות לישה אחרות ?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

ללוש ידנית 10 דקות אין בעיה
לאפות ללא תבנית צריך יהיה לייצר כדור בצק להתפיח ולאפות על תבנית תנור עם נייר אפייה

Reply
אושרת אוגוסט 16, 2024 at 9:57 am

יצא מצויין. וטעים מאד. חבל שלא ניתן לצרף תמונה

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:30 pm

שמחה לשמו ע

Reply

Leave a Comment