יש משהו רוחני מאוד באפייה של לחם בבית, ובכלל.
זו יצירה, בריאה, של משהו כל כך בסיסי וקדום, שלפעמים אני דומעת מהתרגשות כשלחם יוצא מהתנור.
זה אחלה לקנות לחם טרי ואפילו חם מהמאפייה, אבל זה לא דומה בכלל לתחושה המדהימה והמרגשת שיש
למי שאופה לחם לבד בבית, ולמרות שהרבה אנשים חושבים שזה מסובך, מדובר על תהליך ממש ממש פשוט
של עבודה עם בצק שמרים.
אני לא עובדת עם מחמצת למרות שבזמן האחרון אני לגמרי פוזלת לכיון, ובא לי מאוד ללמוד את התחום יותר לעומק,
אבל בינתיים אני מכינה בבית סוגים שונים של לחמים שמצחיק כמה קל להכין אותם ואיזו תוצאה מדהימה מתקבלת מהם.
אז הבצק באמת בסיסי, ואפשר לשחק עם סוגי הקמח, עם תוספות בבצק, או לאפות את הלחם בהמון צורות שונות,
כל תבנית תניב תוצאה שונה, ואפשר ללכת על פריסטייל על תבנית התנור.
את הלחם הזה הכנתי במסגרת ההכנה שלי לסדנאות שאני מעבירה בחו״ל, והתקבלה תוצאה מדהימה,
הוא יצא חם מהתנור ובדיוק הגיעו חברים שירדו כמעט על כל הכיכר עם מגש קטן של גבינות וגוש חמאה.
מזל שנשאר קצת מהלחם כי למחרת בבוקר הוא עדיין היה כל כך טעים ולא יבש ואני הייתי מאושרת.
הוא באמת קל להכנה, והדבר הכי מסובך בהכנה שלו זה להשיג את התבנית, אני מכינה לחם
בתבנית כיכר מתכווננת שאפשר להרחיב ולהקטין לפי הגודל הרצוי, זה מאוד נח כשעובדים
עם בצק שלפעמים יוצא מעט גדול או קטן יותר.
(אתם יכולים לראות את התבנית פה )
אבל אם אין לכם תבנית מתאימה אפשר להשתמש בכל תבנית אינגליש קייק ממתכת (לא חד פעמית)
או שאתם יכולים לעצב את הלחם לכיכר עגולה ולהניח על תבנית אפייה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
כל הכייף בתבנית שמתקבל לחם גבוהה שמתאים לכריכים.
לחם לכריכים מקמח 100% מלא/תבנית לחם מתכווננת 28-40 ס״מ
מבוסס על המתכון הזה עם שינויים שלי שנובעים בעיקר מהאובססיה שלי להפוך דברים לקלי קלות.
מצרכים למתכון:
700 גר (5.5 כוסות ועוד 2 כפות) קמח מלא
כף שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום בהיר
כף מלח דק
550 מ״ל חלב או מים
לציפוי:
3-4 כפות שומשום מעורבב עם 3-4 כפות פרג שלם
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים סוכר ואת שמן הזית ומערבלים מעט
מוסיפים את הנוזל (מים או חלב) לאט לאט ובאיטיות, מתחילים בחצי מהכמות ולאט לאט מוסיפים עוד
עד שנראה לכם שזה מספיק, ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים וייתכן שיהיה חסר לכם עוד מעט.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ 8-10 דק', עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעצבים לכדור, ומעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית,
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כ שעה וחצי.
כשהבצק תפח, מוציאים אותו למשטח מעט מקומח ומוציאים את האויר ע״י לישה .
משמנים את תבנית האפייה, ומקמחים מעט, נפטרים מעודפי קמח.
מעצבים את הבצק לכדור, ואז את הכדור לכיכר ארוכה באורך התבנית.
(מתחילים לנענע את הכדור קדימה ואחורה תוך כדי עיצוב לכיכר)
מעבירים את הכיכר לתבנית, ומברישים את חלקה העליון במים
מפזרים מעל את תערובת השומשום פרג, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת עוד שעה
(בשלב הזה ניתן לחרוץ בעזרת סכין חדה שני חתכים קטנים אלכסוניים בחלקה העליון של כיכר הלחם)
מחממים תנור ל 200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור.
לפני שמכניסים את הלחם לתנור ממלאים מים בתבנית שבתנור ליצירת אדים, מכניסים מיד את הלחם
וסוגרים כדי שהאדים לא ייברחו החוצה.
אופים כ 45 דק', עד שהלחם שחום עם מרקם קריספי בחלקו העליון,מוציאים מהתנור,
ומניחים להצטנן מעט לפני שמחלצים מהתבנית.
הערות למתכון:
**קמח מלא אפשר להמיר לכוסמין מלא או רגיל, קמח לבן או לשלב
**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן או סילאן
**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה באותה הכמות
**החלב מעניק ללחם רכות מסויימת אבל התוצאה גם בשימוש במים בלבד מצויינת וכך הלחם נשאר פרווה טבעוני.
202 Comments
אפשר להשתמש בתבנית אינגליש 30 ס"מ במקום תבנית לחם?
אפשר אין בעיה
מתכון מושלם! החלפתי 200 ג׳ קמח מלא בלבן ושמתי להתפחה לילית במקרר ופה בשביל לדווח שזה ממש בסדר 🙂
נהדרת, שמחה לשמוע
הי קרן עשיתי עם שיפון ולבן. חוששת ששמתי יותר מידי מים בבצק (יצא די דביק) האם לשים תבנית בתנור עם מים כמו שכתבת? אני רוצה שהלחם יצא יבש מבפנים, לא רטוב. תודה!
מקוה שיצא טוב
כן התבנית עם נמים בתחתית נהדרת
הי, אפשר להשתמש במחמצת? וכמה מחמצת להוסיף?
לא מבינה כלום במחמצות 🙂
שלום!הלחם שאפית נראה מקיסים וטעים ….ניסיתי להכין ולא יצא בדיוק אותו הבדבר ולפי המתכון…מה עשיתי לא נכון
אין חי מושג לא פירטת מה לא יצא טוב
הי קרן המים ששמים בתבנית בתנור צריכים להיות רותחים?
אני אופה בתבנית פיירקס אינגליש קייק. לשים אותה על הרשת או על התבנית של התנור?
על הרשת של התנור
המים שמוזגים פנימה צריכים להיות רותחים אם התבנית שהנחת בתחתית לא חוממה מראש. אם היא רותחת אז אין צורך שהמים יהיו רותחים כיון שהמגע של המים בתבנית מאוד חמה ייצור את אפקט האדים שאנחנו רוצים לקבל
תודה! עשיתי אתמול ויצא מדהיםםם.
הבעיה היחידה ששמתי את התבנית על הרשת ויש לי רק רשת אחת. אז התבנית עם המים היתה על התבנית של התנור (הכי למטה) ואני חושבת שהיא קצת חסמה את החום אז הלמטה יצא קצת בצקי. יש לך אוחי פתרון לזה?
אני לרוב לקראת סוף האפייה מעבירה את התנור למצב של חום תחתי וממשיכה לאפות ככה עוד רבע שעה, ככה לחמים בתבנית נאפים מצויין גם מלמטה ולא נשרפים מלמעלה
היי
אפשר לאפות בתבנית סיליקון?
אפשר
יש אפשרות להוריד את הסוכר מהמתכון ?
לא ניתן להוריד לגמרי, ממליצה להוריד כף שתיים לא יותר
היי
האם אפשר ללוש ביד ללא מיקסר?
בהחלט, אין בעיה ללוש ביד רק ללוש מספיק זמן סביב 12 דקות
הי ! אם משתמשים בכוסמין – משהו מהכמויות משתנה?
אני מניחה שהכוונה לכוסמין מלא? בעקרון לא משתנה כלום רק שימי לב כל הזמן לנוזלים והוסיפי אם יש צורך
מתכון מושלם. אני משחקת עם הקמחים ומחליפה את רוב הקמח הלבן בכוס קמח שיפון וכל היתר כוסמין ואין צורך לתגבר נוזלים. משלבת חלב ומים ולמעלה מלא גרעינים. השאלה : איך שומרים אותו או לחם בכלל ליום יומיים אחרי?
סוגרים בשקית ניילון כשהוא עוד טרי
היי. אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה?
כן אין בעיה
היי קרן!
תודה על מתכונים מופלאים!
ולגבי המתכון,- במידה ומכינה עם קמח חיטה 80% האם כמות המים מופחתת? פשוט מרגיש לי שחצי ליטר היא כמות רבה מידי?
תודה!!!
תודה אילה
לא חושבת שיש צורך להוריד בכמות המים אבל תתחילי מחצי ותוסיפי כמה שצריך
היי. תודה על המתכון. האם ניתן להכין כלחמניות? ואם כן- איך מומלץ לעשות זאת? תודה
אפשר פשוט לקרוץ עיגולים מהבצק ולהתפיח כלחמניות ולאפות
היי הכנתי את הלחם, עוד לא טעמתי.. מקווה שיצא טעים
אבל יש לי רק עניין אחד וזה קורה לי כמעט כל פעם שאני מכינה לחמים, התחתית יוצאת דחוסה יותר מכל שאר הלחם..
מה אני עושה לא נכון?
בדקת שחום התנור התחתון שלך פועל כמו שצריך? ואולי את מעמיסה קצת יותר מדי בכמות על תבנית
תודה על התשובה מהירה! אני חושבת שחום התנור התחתון עובד, עדיף לאפות על רשת במקום על תבנית תנור רגילה?
מה הכוונה מעמיסה כמות על התבנית?
פשוט מושלם!!
תודה רבה!
תענוג.
שמחה שיצא מושלם, תודה רבה
האם אפשר להשתמש בקמח שיפון? בדכ אני שמה חלק לבן וחלק שיפון, כמה אחוזים ממליצה? 50% 50% ? 60% 40%
בשיפון לא הייתי ממליצה על יותר מכוס
היי,
המתכון יתאים עם כל קמח מלא ? גם קמח שיפון מלא?
תודה
כן
האם אפשר להקפיא?
בטח, רצוי כשהוא פרוס וטרי
הי,
הכנתי ויצא מעולה !!!!
האם אפשר להכין כלחמניות? ואם כן, לכמה לחלק?
אין בעיה לחלק ללחמניות, שכל אחת תשקול 80 גר וזמן האפייה מתקצר
שלום, נורא רוצה לנסות…
אפשר לשים לפזר למעלה על הלחם קווואקר?
והאם תבנית אינגליש מספיקה? זה לא יהיה קטן?
אפשר בכייף לפזר קוואקר, אני משתמשת באינגליש לא חד פעמית וזה בהחלט מספיק
יש אפשרות להפחית מכמות הסוכר? )לחולת סכרת)
לחלוטין בלי סוכר אי אפשר, נסי תחליף סוכר או להוריד לכף
בוקר טוב
כמה סילאן שמים במקום הסוכר?
2 כפות יספיקו
היי קרן,
יכול להיות שהלחם מוכן אחרי 25 דק בתנור?
כבר ממש שחום וקשה ומפחדת לשרוף
יש מצב זה ממש תלוי בתנור
זה בסדר לאפות בתבנית זכוכית?
כן בטח
אם זה פיירקס זה מיועד לתנור
תודה על התגובה המהירה! ואם יש לי רק אינגליש חד פעמית…? צריך 2 תבניות?
בשתי תבניות יכול להיות שהוא ייצא נמוך אבל אחלה וזמן האפייה ייתקצר
היי
כמה לחמים יוצאים מהמתכון?
יספיק לשניים?
חשבתי לעשות חצי כמות..
כתוב בדיוק לאיזה תבנית בלחם מתאים בכותרת
השאלה אם זה מספיק ל2 לחמים או 1.
לאחד
אפשר להכין חלה מהבצק הזה ?
היי! אפשר לאפות ככיכר בתבנית רגילה של תנור? ולא בתבנית אינגליש או של לחם?
כן בטח
היי,
אפשר להשתמש בחלב צמחי במקום חלב רגיל?
תודה
לא ניסיתי אף פעם מה זה חלב צימחי?
אפשר מים
חלב צמחי זה חלב על בסיס סויה, שקדים, שיבולת שועל, קשיו וכדומה.
האם הם יכולים להיות תחליף לחלב?
ותודה על התגובה המהירה (;
אהההה ברור שאפשר אני עושה הרבה עם חלב סויה
האם ניתן להוסיף תוספות כמו זיתים או בצל מטוגן וכו?
זה משנה משהו בכמויות?
יש אפשרות, רק להוסיף תחילה אחרי מחצית מכמות המים ואז להוסיך מים לאט לאט כיון שלתוספות כמו זיתים יש נוזלים
הלחם מדהים. בני הבית הודיעו שזה יהיה "לחם הבית" החדש שלנו.
תודה רבה❤
תודה גילת
אהלן ומזל טוב לרגל ימהולדתך!!
שאלה קטנה…
האם ניתן להוסיף תוספות ללחם(עגבניות מיובשות, אגוזים, זיתים)?
או עדיף שלא?
בטח שאפשר
אחרי הוספת מחצית מכמות המים במתכון להוסיף ואז להמשיך עם המים, את לא תצטרכי את כל הכמות של המים.
היי קרן!
שאלה קטנה…יש לך מושג בערך מה הערך הקלורי של פרוסה פחות או יותר?
תודה מראש, נעמה.
ממש לא, סורי
תודה רבה!
האם אפשר לעשות את הלחם עם קמח מעל לפני האפייה כמו החלות המקומחות שלך כך שזה יוצא מושלםםם הסוף האפייה?
כן בטח
היי יקירה, מאוד אוהבת את המתכונים שלך והבנת לקרוא.
אני תוהה האם בתמונה נעשה שימוש בקמח מלא או לבן? בדרכ לשמיים מלאים יש צבע מאוד חזק באפייה. תודה מראש
אם היה מלא ולבן הייתי כותבת… קמח מלא
האם בלחם בתמונה השתמשת בחלב?או מים
במים
אפשר גם קמח רגיל?
ברור
היי
הכנתי את הבצק אתמול בערב ותפח לאיטו במהלך הלילה במקרר. למחרת עיצבתי ואפיתי. יצא מצויין.
שאלה לגבי התבנית המתכווננת שאת משתמשת. הפנת לצפיה בסוג התבנית באמצע הפוסט, פתחתי וראיתי שזו תבנית קבועה במידותיה אז איך בדיוק היא מתכווננת?
אולי טעיתי בלינק.
בכל אופן חפשי בגוגל את המתכוננות
היי!
פעם שניה שמכינה (יצא מדהים בפעם הראשונה!) והפעם חשבתי להוסיף גם לבצק עצמו (כלומר בתוך הלחם) וגם כציפוי תערובת של גרעיני חמניה ודלעת.. אפשרי לדעתך? להוסיף ממש לתוך הבצק או שזה יפגע איכשהו באפיה?
בטח שאפשר
היי, את התנור מחממים על מצב טורבו?
לא אופה בטורבו
נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמח שיפון?
בטח
הי, תודה על המתכון! הכנתי כבר 3 פעמים ויצא מעולה!! כל המשפחה טורפת!!
היום הכנתי 2 כיכרות ושכחתי לשים אדים (תבנית עם מים) בזמן האפייה. מה זה אומר? שאפיתי סוליות? (עוד לא טעמנו כי הן חמות)
ממש לא!
אולי טיפי פחות קריספי וזה גם תלוי ממש בתנור
ספרי לי אחרי!
יצאו מושלם כרגיל – מתכון אליפות תודה!!
לחם משגע אין עלייך ניגמר תוך שעה אלופה
איך אני שמחה
תודה
הי
תודה על המתכון
יצא ממש ממש ממש טעים
רק טיפה רטוב למטה. אין לי מושג למה…
כמה מים לשים בתבנית למטה?
מוזר
הוצאת אותו מהתבנית אחרי אפייה?
גם לי יצא קראסט מדהים למעלה וצבע שחום, הוצאתי מהתבנית והכיכר רטובה ובהירה (נראה יותר כמו בישול ולא אפייה).
צריך היה להוציא את התבנית עם המים בשלב כל שהוא ?
אני לא מוציאה אותה, אני מניחה שזה תלוי תבנית אפייה, וכנראה גם חום תנורים שמתשנה, ממליצה להבא פשוט לאפות יותר זמן
האם אפשר להמיר את הקמח גם בקמח שיפון?
כן
היי, הכנתי את הלחם רק עם המרה לכוסמין מלא, בסיום האפייה כשיצא היה לו ריח חזק של שמרים אלכוהוליים וגם בטעם הרגישו זאת, רציתי לדעת מה אפשר לעשות על מנת להמנע מהריח והטעם? המון תודה
זה נורא תלוי בסוג השמרים
אותו כמות קמח מים …לקמח שילון מלא ?
צריך לבדוק אם הבצק צריך עוד נורא תלוי בקמח
בעקרון שיפון כבד ויבש יותר מניחה שיצטרך יותר מים
היי קרן יצא מושלם מבחינת אווריריות ונראות, גם הוספתי מעל שומשום וגרעיני חמניה. אבל הלחם יצא לי מריר, מה יכולה להיות הסיבה?
מריר? פעם ראשונה שנתקלת בזה
אולי משהו בחומרים והמצרכים שלך היה ישן או פג תוקף?
חשבתי שאולי השמן זית?
אנסה להכין שוב עם שמן רגיל, מאוד אהבתי את הלחם
בכל מקרה תודה על התשובה ❤️
בוודאי, אם שמן הזית לא מזן עדין אז ממש הגיוני
לדעתי גרעיני החמנייה הם שעושים את המרירות.
היי, האם ניתן להוסיף לבצק גרעינים כלשהאם? או לצפות את הלחם בהם? (גרעיני דלעת, חמניה….) תודה רבה:)
בטח! יקבל באהבה את שתי האופציות
תודה רבה על התשובה המהירה! בסוף הכנתי בלי ויצא פשוט מושלם. התפתחתי את הבצק לילה במקרר ובתנור הוא תפח למימדים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! תודה על מתכונים נפלאים וברורים וקלים <3
יצא מעולה! רציתי לשאול, עשיתי הכל אותן דבר רק ששמתי מים ולא חלב
יודעת להגיד כמה קלוריות?
אני לא סופרת אותן ….. העיקר שיצא טעים
נראה מעלף. יש לי תבנית קסטן 25*12.6, נראה לך יתאים? או תבניות מתכת 30 ס"מ אבל צרות יותר..
קסטן זה אחלה
קרן יצא מושלם! וזה כששכחתי להוסיף מלח לבצק והקראסט השחים לי מדי 😉 מחכה להכין שוב
איזה כייף בת חן תודה
הי. את התבנית עם הלחם לשים על רשת או תבנית רגילה? או שזה לא משנה?
תודה רבה!
רשת
תודה רבה !
יצא מאוד טעים!
איך ניתן לשמור על הטריות של הלחם? היה מאוד טעים באותו ערב ויום למחרת, אבל יום אחרי כבר היה יותר יבש ופחות מזמין :-/
לפרוס ולהקפיא
בוקר טוב. האם אפית בחלק האמצעי של התנור או בחלק אחר?
תודה
שליש תחתון
בינתיים הכנתי את הלחם ויצא נהדר, השתמשתי בקמח מלא של סוגת ויצא כהה מעט וטעים אבל לא דומה כלל ללחם המצולם
נסי להחליף קמח
אז באיזה סוג את השתמשת?
עובדת עם הקמחים של הטחנות הגדולות בלבד, ליגה אחרת.
היי! לאיזה מרקם הבצק אמור להגיע (כשמוסיפים את המים)
אחרי לישה המרקם אמור להיות חלק וגמיש.
700 גר (5.5 כוסות ועוד 2 כפות) קמח מלא
הי משהו לא מסתדר לי. כוס זה 250 גר. התכוונת ל2.5 כוסות פלוס כמה כפות או 3 כוסות פחות כפות
או שבאמת 5.5 כוסות שזה מעל קילו קמח. אני מנסה לחשב כמויות
כוס קמח מלא שוקלת 125 גר
כוס קמח רגיל שוקולת אגב 140 גר
ולא 250 גר כפי שציינת
מכאן הטעות
הכנתי לחמניות שיפון מלא- יצאו נהדרות. הוספתי לבצק צימוקים וגרעיני חמניה.
תודה על המתכון הקל והמצויין
תודה על השיתוף טלי
וואו איזה מתכון מדהים!
היי קרן
האם ניתן להכין את המתכון כאשר חלק מהקמח הוא קמח כןסמין מלא וחלק הוא שיפון מלא?
בטח, אפשר לשלב בלי בעיה
הלחם בתנור ולצערי לא תופח 🙁
יודעת להגיד מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מה לעשות?
מניחה שזה לא רלוונטי אבל אולי משהו השתבש באופן ההכנה ואולי השמרים לא היו פעילים
היי כמה כיכרות יוצא מהכמות הרשומה במתכון?
תודה ושבת שלום
כמו שכתוב, אחת
האם ניתן לאפות ככיכר ללא תבנית לחם?
בטח
היי קרן,
אני לא בטוחה ביחס לכמות המים שצריך להוסיף. מה זה ״עד שמספיק״? מה האינדיקציה לכמה צריך להוסיף ומתי זה מספיק? תודה.
מתחילים מחצי מהכמות
ואז לאט לאט ממשיכים
הוא אמור להתאחד לכדור רך
נכנסתי להודות לך שוב על מתכון מנצח!!
מאז חודש מרץ אנחנו אוכלים *רק* את הלחם הזה. כיכר כל שבוע.
הילדים קופצים עליי כל פעם כשהוא יוצא מהתנור ומחכים לזה.
אני שמה 500 גר' חיטה מלאה ו 250 גר' כוסמין מלא וזה מושלם.
וגם מוסיפה קצת קצח עם הסומסום
בקיצור תודה רבה מכל המשפחה – גם כיף להכין וגם טעים לאכול
שימחת דניאלה תודה
היי! נראה מהמם כרגיל.
לילה במקרר מחליף רק את ההתפחה הראשונה או שאפשר בבוקר לעצב ומיד לאפות בלי התפחה שניה?
לחילופין, אפשר להתפיח שעה וחצי בערב, לעצב בתבנית, ואז להכניס ללילה במקרר להתפחה שניה ולאפות בבוקר?
לילה במקרר יחליף את כל התפחה הראשונה
בהתפחה שניה לא ממליצה לילה במקרר
מאותו מתכון הכנתי פיתות קטנות על האש יפה מאוד תודה מהלב
איזה כייף לשמוע
אני מאוהבת בך ובלחם הזה!
זה הלחם הקבוע שלי. כל פעם מכינה מקפיאה ומתענגת כל יום עם לחם טרי. משתמשת בקמח כוסמין מלא.
רציתי לשאול- האם ניתן להוסיף גרעיני חמניה/דלעת/אגוזים וזרעי ציה לבצק?
תודה מראש:)
ברור שאפשר להוסיף
שלום קרן, האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח המלא בקמח שיפון מלא? או צריך להמיר באחוזים אחרים? תןדה!!
אני חוששת מ 100% שיפון מלא לא הייתי הולכת על זה רק באופן חלקי ואולי אף פחות מ 50%
אילו שינויים אני צריכה לעשות כדי לעשות לחמניות מהמתכון? רק לקצר זמן אפייה?
כן
החלפתי חצי מכמות הקמח לקמח לחם, מים כ 470מ"ל ויצא פשוט מ ע ו ל ה.
הלחם הכי טוב הכי יפה והכי טעים שהכנתי…
שמחתי לשמוע תודה
חבל שאי אפשר להגיב עם תמונה יצא מדהיםםםםםםםם!!!!! מתכון מעולה!
הכי חשוב שיצא טוב 🙂
הי, מכינה פעם ראשונה
האם ניתן להוסיף עגבניות מיובשות או שהן כבדות מדי ויפריעו להתפחה?
תודה רבה
אפשר להוסיף בכמות לא מאוד גדולה
היי קרן!
הפחד שלי בהכנת לחם זה החוסר וודאות אם גוף הלחם מוכן. מפחיד אותי שלמעלה זה משחים ובפנים זה לא מספיק אפוי.
יש דרך לבדוק?
תודה!
היי,
לככר לחם עגולה, באיזה תבנית להשתמש
אפשר על תבנית התנור
איך תבנית סיליקון משפיעה?
לא ככ הבנתי את השאלה, אני לא אוהבת לאפות בסילקון
מה הזמן המקסימלי שאפשר להתפיח במקרר?
24 שעות
שלום קרן
איפה ניתן למצוא את המוצרים שלך?
מה הכוונה המוצרים שלי ?
היי, יקירה!
אני בת 59 ורק לפני שבוע העזתי לאפות עם שמרים ובכלל לאפות .
נראה לי מפחיד לשים כמות כזו של בצק אל תוך התבנית ויש לי את התבנית שהנך דברת עליה. אז עשיתי כמה לחמניות ואת שאר הבצק הכנסתי לתבנית.
יצא מושלם !
כל כך התרגשתי .
מעולם לא כתבתי לאף אחד ולאף אחת.
אולם כאן היתי חייבת לשתף .
תודה ענקית!!!
ואני ממש שמחה שכתבת לי ושהצליח לך
היי קרן!!!!
האם לדעתך ניתן לאפות גם בתבנית קסטן או שזה פחות יעבוד ?
יעבוד מעולה
אפשר לאפות בתבנית סיליקון?
ומה עם הכנת סטרטר אפשר? כדאי?
ושאלה אחרונה מיקס של קמח מלא שיפון ולבן יעבוד?
אפשר בסיליקון ולגבי המיקס אפשר אבל קצת שיפון לא המון
וואו יצא מושלם!!! הכנתי עם קמח כוסמין.
איך כדאי לשמור ?.. תודה רבה מתכון אליפות!
אני שומרת בשקית אטומה של הסופר לשלושה ימים
היי תודה על המתכון. אני לא אוהבת פרג.. מה ניתן שים על הלחם בנוסף לשומשום?
כל סוגי הגרעינים והזרעים שאת כן אוהבת
פעם שנייה שאני מכינה את הלחם הזה החודש. מתכון פשוט, מדוייק, פעם ראשונה שיוצא לי לחם כל כך מוצלח בבית!
זה ממש משמח אורלי תודה
תודה על המתכון (:
שאלה על הלחם הזה ובכלל –
אני יודעת שיש העושים התפחה ראשונה ללילה במקרר במקום שעה-שעתיים בחוץ. האם אפשרי לעשות התפחה שניה באותה צורה?
יש לי חלום שאני מכינה את כל הלחם בערב, מניחה אותו להתפחה שניה בלילה, ובבוקר הופ מכניסה לתנור.
היי קרן אפשר להכין עם קמח מניטובה מלא ולאפות את הלחם בסיר??
בטח
איזה לחם! יצא מדהים. הקפאתי אבל חוסל תוך יום. תבורכי. תודה לך.
תודה ענבל שמחה לשמוע
אימל׳ה מה יצא לי פה איזה לחם מטורף
הכנתי את הבצק בסביבות 12 בלילה לא היה לי כח להמשיך לכן הכנסתי למקרר ואמרתי לעצמי בבוקר תכניס לתנור והללויה תהיה חגיגה.
לא הצלחתי להרדם מהמחשבות קמתי ב03:30 הכנסתי לתנור השם ישמור כמה שזה טעיםםם
אין אני מת…
תודה לך קרן האלופה
תודה דני
חייב לשתף
הכנתי כמות כפולה ערבבתי 33% קמח כוסמין והשאר קמח מלא, הוספתי אגוזים, שקדים, חמוציות, ומעל סומסום וגבינת פרמזן…
איזה כייף הנכדים מגיעים מחר תהיה חגיגה.
❤️❤️
נשמע מעולה!
היי קרן:) אולי זו שאלה עם תשובה ארוכה. מה ההבדל בעצם בין לחם (לא מחמצת) לחלה? מכמה מתכונים שניסיתי בבית, זה יוצא מאוד דומה לחלה מלאה.
אבל יצא לי לאכול בחיי לחמי שמרים מלאים שממש לא מרגישים כמו חלה (יותר דחוסים ומלאים ולא מתפוררים)… איך עושים זאת?
תודה מראש
יש אפשרות לעשות עם קמח ללא גלוטן?
זה לא התחום שלי סורי
האם ניתן ללוש ללא מיקסר, ומה ההנחיות במקרה כזה ?
כמו כן
האם ניתן לאפות ללא תבנית ואם כן יש הנחיות לישה אחרות ?
תודה
ללוש ידנית 10 דקות אין בעיה
לאפות ללא תבנית צריך יהיה לייצר כדור בצק להתפיח ולאפות על תבנית תנור עם נייר אפייה
יצא מצויין. וטעים מאד. חבל שלא ניתן לצרף תמונה
שמחה לשמו ע