טבעונילחמים ומאפים

לחם סודה אירי

אוגוסט 17, 2021 42 Comments

כבר כולנו התרגלנו להכין לחמים ומאפים מבצקים שאינם דורשים לישה, וזה כייף גדול,

אבל מה תגידו על בצק ללחם שלא רק שלא דורש לישה הוא גם אינו דורש התפחה, ולמעשה

מדובר בבלילה שהיא כמו בלילת עוגה בחושה, שנאפית מים עם סיום הערבוב שלה,

כלומר, תבינו, אתם יכולים להכין לחם תוך 45 דקות בלבד!

מדובר בלחם אירי עתיק, לא איזה טרנד מהשנים האחרונות, לחם שהוא לגמרי בייסיק,

רך ונעים שקל קל קל להכין בכל רגע נתון, ומשחק של סוגי קמחים, תוספות לבצק, תבלינים וגרעינים

יכול לקחת אותו בכל פעם שתכינו למקום אחר.

לחם סודה אירי /תבנית אינגליש קייק אחת

(גרסת פרווה, גרסה ללא גלוטן וגרסה טבעונית בסוף הפוסט למטה)

אופן ההכנה:

250 גרם (כוס ו-3/4) קמח כוסמין לבן
250 גרם (כוס ו-3/4) קמח כוסמין מלא
2 כפית סודה לשתייה
3 כפות דבש
3 כפות שמן זית
2 כוסות רוויון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות פרג שלם
כפית מלח

לציפוי:

1 כף שומשום לבן
1 כף זרעי חמניה
1 כף פרג שלם

1 כף פשתן

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמחים, אבקת סודה לשתייה, מלח, אגוזים ופרג.

מוסיפים שמן זית, דבש וריוויון ובעזרת כף עץ מערבבים  עד לקבלת בצק אחיד, אל תיבהלו הבצק נראה

כמו יציקה וזה בסדר…

מעבירים את הבצק לתבנית האפייה, בעזרת ידיים קצת משומנות מסדרים אותו

שיגיעו לכל קצוות התבנית. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה יחד,

ומפזרים את תערובת הציפוי מעל.

מעבירים סכין חדה לאורך הלחם כדי לייצר בקע באמצע.

אופים כ-40 דקות עד שהלחם שחום.

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

**לגרסה ללא גלוטן פשוט המירו את הקמחים בקמח ללא גלוטן (לא קמח שקדים)

**לפרווה המירו האת הריוויון בחלב סויה/שקדים עם כף מיץ לימון

**לגרסה טבעונית המירו את הרוויון בחלב שקדים/סויה/קוקוס עם כף מית לימון ואת הדבש בסילאן

**את הלחם שומרים עטוף היטב עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר

**קמחים-ניתן להמיר לכל קמח שתרצו, אפשר להמיר רק לקמח לבן או רק לקמחים מלאים,

במידה והלחם 100% קמח מלא, תוסיפו 3 כפות מים לבלילה.

**את הדבש ניתן להמיר בסילאן או בסוכר לבן או חום בהיר או כהה

**את התוספות ללחם אפשר לשנות ולשחק איתם איך שבא לכם, כל סוג של אגוזים, זרעי צ׳יה, וכו..

**את הריוויון ניתן להמיר בחלב רגיל מעורבב עם  כף מיץ לימון

42 Comments

זיוית אוגוסט 17, 2021 at 10:16 am

היי, אפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא במתכון? ואם כן אז מה הכמות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:40 pm

כתוב למטה בהערות

Reply
אפרת ברק אוגוסט 17, 2021 at 4:36 pm

הולכת להכין….

Reply
הדר אוקטובר 2, 2021 at 11:53 am

מאיפה התבנית המהממת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:55 am

סולתם קינג גורג

Reply
ליאה דצמבר 20, 2021 at 8:26 pm

הכנתי הערב. שילבתי בין קמח חיטה מלא (2.5 כוסות) וקמח סמולינה (כוס). זה מה שהיה בבית…. הוספנו גבינות, ירקות חתוכים וחביתה, חמאה וריבה לקינוח. היה מצוין.

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 9:00 pm

נשמע מוש

Reply
שירן אוגוסט 17, 2021 at 10:21 am

יעבוד טוב אם נקפיא את הלחם ומההקפאה נעביר במצנם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:39 pm

בעקרון כן אבל אני ממליצה לפרוס אותו קודם שכן זה לחם קצת מתפורר

Reply
עדי אוגוסט 17, 2021 at 2:44 pm

מה עם קמח שיבולת שועל וחלב שיבולת שועל? יעשו את העבודה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 7:10 pm

לא מספיק מנוסה עם הקמח הזה כדי להגיד בודאות

Reply
אל אוגוסט 17, 2021 at 1:41 pm

היי קרן 🙂
אפשר להמיר רק את הכוסמין הלבן ללבן רגיל ולשלב עם הכוסמין המלא ?
או שלא מומלץ ?
תודה !

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:38 pm

כל שילוב יעבוד

Reply
אמילי אוגוסט 17, 2021 at 2:40 pm

הי,
המתכון נראה מעולה. האם ניתן אולי לעשות
שילוב של קמח קוקוס וקמח שקדים על מנת שיתאים לתזונה קטוגנית?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 7:10 pm

מניחה שאפשרי אבל לא מספיק מנוסה בגרסה הזו כדי להגיד בודאות

Reply
מיכל אוגוסט 18, 2021 at 6:56 am

אפשר משהו אחר במקום פרג ואגוזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:01 am

בסוף וסט למטה השקעתי בפירוט מה אפשר ומומלץ

Reply
לי אוגוסט 18, 2021 at 6:57 am

שלום!
אפשר להמיר את העבודה לשתייה אבקת אפייה? ואם כן באיזו כמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

לא יעבוד סורי

Reply
ניב אלפא אוגוסט 20, 2021 at 11:03 am

איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן וללא חלב?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:39 pm

כתוב למטה המרות

Reply
שאלות קיטבג זה פה ספטמבר 13, 2021 at 7:06 pm

או שמחפשים בגוגל: לחם ללא גלוטן וללא חלב.

Reply
בת-אל נובמבר 5, 2022 at 10:42 am

נראה מעולה! אפשרי בלי דבש בכלל לנמנעים מסוכר?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2022 at 3:00 pm

חייבים קצת ממתיק אפילו אחר

Reply
מיה דואניס אוגוסט 20, 2021 at 5:49 pm

אפשר להמיר ריוויון ביוגורט רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2021 at 7:03 am

בתחתית הפוסט למטה תמצאי את כל ההמרות

Reply
‪Ofer Bedrick‬‏ אוגוסט 23, 2021 at 8:24 am

שלום רב
במתכון לחם סודה אירי
בכמות הסודה לשתיה לא ברור האם שתי כפיות או שתי כפות רשום 2 כפית
בתודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:26 am

שתי כפיות מיד אתקן תודה

Reply
אליעזר לובלינר ספטמבר 1, 2021 at 9:05 pm

בהמרות לגרסה טבעונית מופיע חלב שלא מופיע במתכון עצמו ????

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2021 at 7:42 am

הכוונה להמיר את הריוויון , תיקנתי עכשיו

Reply
תמר מרציאנו אוקטובר 31, 2024 at 6:17 pm

הי תודה על כל המתכונים והפירוטים בא לי לנסות אפשר לוותר לגמרי על התוספות? רוצה להכין ללא גלוטן וללא אגוזים ופרג זה יעבוד? בתחתית הפוסט שאפשר לשנות ולגוון אבל לא לגמרי הבנתי אם אפשר לוותר לגמרי תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:30 pm

אני ממש לא יודעת איך הקלחם הזה יוצא ללא גלוטן ממליצה לחפש מתכון ייעודי

Reply
גילי זולטי אוקטובר 17, 2021 at 9:24 am

לחם מושלם מושלם

Reply
גיליז אוקטובר 17, 2021 at 9:25 am

לחם מושלם מושלם

Reply
עדי ינואר 18, 2022 at 10:35 pm

תודה קרן! אכלתי כזה השבוע אצל חברה וחיפשתי מתכון פרווה ומזל שמצאתי את האתר שלך!!

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 12:45 pm

תודה עדי בהצלחה

Reply
מירב ינואר 19, 2022 at 2:20 pm

האם ניתן להמיר לקמח טף?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 7:43 pm

לא מתאים

Reply
רואס דצמבר 3, 2022 at 1:35 pm

הלחם הכי טעים שאכלתי,הקפאתי פרוס מחממת ומתענגת.תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:38 pm

כמה שאני שמחה

Reply
יולנטה ינואר 31, 2024 at 4:21 pm

מאוד רגישה לטעם של סודה לשתיה. במה אפשר להמיר אותה? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:10 pm

זה לחם סודה אני ממליצה להכין לחם אחר

Reply

Leave a Comment