כבר כולנו התרגלנו להכין לחמים ומאפים מבצקים שאינם דורשים לישה, וזה כייף גדול,
אבל מה תגידו על בצק ללחם שלא רק שלא דורש לישה הוא גם אינו דורש התפחה, ולמעשה
מדובר בבלילה שהיא כמו בלילת עוגה בחושה, שנאפית מים עם סיום הערבוב שלה,
כלומר, תבינו, אתם יכולים להכין לחם תוך 45 דקות בלבד!
מדובר בלחם אירי עתיק, לא איזה טרנד מהשנים האחרונות, לחם שהוא לגמרי בייסיק,
רך ונעים שקל קל קל להכין בכל רגע נתון, ומשחק של סוגי קמחים, תוספות לבצק, תבלינים וגרעינים
יכול לקחת אותו בכל פעם שתכינו למקום אחר.
לחם סודה אירי /תבנית אינגליש קייק אחת
(גרסת פרווה, גרסה ללא גלוטן וגרסה טבעונית בסוף הפוסט למטה)
אופן ההכנה:
250 גרם (כוס ו-3/4) קמח כוסמין לבן
250 גרם (כוס ו-3/4) קמח כוסמין מלא
2 כפית סודה לשתייה
3 כפות דבש
3 כפות שמן זית
2 כוסות רוויון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות פרג שלם
כפית מלח
לציפוי:
1 כף שומשום לבן
1 כף זרעי חמניה
1 כף פרג שלם
1 כף פשתן
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים קמחים, אבקת סודה לשתייה, מלח, אגוזים ופרג.
מוסיפים שמן זית, דבש וריוויון ובעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, אל תיבהלו הבצק נראה
כמו יציקה וזה בסדר…
מעבירים את הבצק לתבנית האפייה, בעזרת ידיים קצת משומנות מסדרים אותו
שיגיעו לכל קצוות התבנית. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה יחד,
ומפזרים את תערובת הציפוי מעל.
מעבירים סכין חדה לאורך הלחם כדי לייצר בקע באמצע.
אופים כ-40 דקות עד שהלחם שחום.
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
**לגרסה ללא גלוטן פשוט המירו את הקמחים בקמח ללא גלוטן (לא קמח שקדים)
**לפרווה המירו האת הריוויון בחלב סויה/שקדים עם כף מיץ לימון
**לגרסה טבעונית המירו את הרוויון בחלב שקדים/סויה/קוקוס עם כף מית לימון ואת הדבש בסילאן
**את הלחם שומרים עטוף היטב עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר
**קמחים-ניתן להמיר לכל קמח שתרצו, אפשר להמיר רק לקמח לבן או רק לקמחים מלאים,
במידה והלחם 100% קמח מלא, תוסיפו 3 כפות מים לבלילה.
**את הדבש ניתן להמיר בסילאן או בסוכר לבן או חום בהיר או כהה
**את התוספות ללחם אפשר לשנות ולשחק איתם איך שבא לכם, כל סוג של אגוזים, זרעי צ׳יה, וכו..
**את הריוויון ניתן להמיר בחלב רגיל מעורבב עם כף מיץ לימון
42 Comments
היי, אפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא במתכון? ואם כן אז מה הכמות?
תודה רבה
כתוב למטה בהערות
הולכת להכין….
מאיפה התבנית המהממת?
סולתם קינג גורג
הכנתי הערב. שילבתי בין קמח חיטה מלא (2.5 כוסות) וקמח סמולינה (כוס). זה מה שהיה בבית…. הוספנו גבינות, ירקות חתוכים וחביתה, חמאה וריבה לקינוח. היה מצוין.
נשמע מוש
יעבוד טוב אם נקפיא את הלחם ומההקפאה נעביר במצנם?
בעקרון כן אבל אני ממליצה לפרוס אותו קודם שכן זה לחם קצת מתפורר
מה עם קמח שיבולת שועל וחלב שיבולת שועל? יעשו את העבודה?
לא מספיק מנוסה עם הקמח הזה כדי להגיד בודאות
היי קרן 🙂
אפשר להמיר רק את הכוסמין הלבן ללבן רגיל ולשלב עם הכוסמין המלא ?
או שלא מומלץ ?
תודה !
כל שילוב יעבוד
הי,
המתכון נראה מעולה. האם ניתן אולי לעשות
שילוב של קמח קוקוס וקמח שקדים על מנת שיתאים לתזונה קטוגנית?
מניחה שאפשרי אבל לא מספיק מנוסה בגרסה הזו כדי להגיד בודאות
אפשר משהו אחר במקום פרג ואגוזים?
בסוף וסט למטה השקעתי בפירוט מה אפשר ומומלץ
שלום!
אפשר להמיר את העבודה לשתייה אבקת אפייה? ואם כן באיזו כמות?
לא יעבוד סורי
איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן וללא חלב?
תודה רבה
כתוב למטה המרות
או שמחפשים בגוגל: לחם ללא גלוטן וללא חלב.
נראה מעולה! אפשרי בלי דבש בכלל לנמנעים מסוכר?
חייבים קצת ממתיק אפילו אחר
אפשר להמיר ריוויון ביוגורט רגיל?
בתחתית הפוסט למטה תמצאי את כל ההמרות
שלום רב
במתכון לחם סודה אירי
בכמות הסודה לשתיה לא ברור האם שתי כפיות או שתי כפות רשום 2 כפית
בתודה
שתי כפיות מיד אתקן תודה
בהמרות לגרסה טבעונית מופיע חלב שלא מופיע במתכון עצמו ????
הכוונה להמיר את הריוויון , תיקנתי עכשיו
הי תודה על כל המתכונים והפירוטים בא לי לנסות אפשר לוותר לגמרי על התוספות? רוצה להכין ללא גלוטן וללא אגוזים ופרג זה יעבוד? בתחתית הפוסט שאפשר לשנות ולגוון אבל לא לגמרי הבנתי אם אפשר לוותר לגמרי תודה ושבת שלום
אני ממש לא יודעת איך הקלחם הזה יוצא ללא גלוטן ממליצה לחפש מתכון ייעודי
לחם מושלם מושלם
לחם מושלם מושלם
תודה קרן! אכלתי כזה השבוע אצל חברה וחיפשתי מתכון פרווה ומזל שמצאתי את האתר שלך!!
תודה עדי בהצלחה
האם ניתן להמיר לקמח טף?
לא מתאים
הלחם הכי טעים שאכלתי,הקפאתי פרוס מחממת ומתענגת.תודה
כמה שאני שמחה
מאוד רגישה לטעם של סודה לשתיה. במה אפשר להמיר אותה? תודה
זה לחם סודה אני ממליצה להכין לחם אחר