טבעונילחמים ומאפים

לחם קסטן מקמח כוסמין ושלל תוספות

אפריל 29, 2019 122 Comments
לחם קסטן

השבוע שאלה אותי האמצעית איזה מאכל הייתי לוקחת לאי בודד אם היתה לי אפשרות לקחת רק מאכל אחד.

התשובה שלי הגיע יותר מהר משהיא ציפתה והיא קצת היתה בשוק,

כי אם עד אותו רגע היא החשיבה אותי למבוגר לא ככ אחראי, מאותו רגע היא כבר לא החשיבה אותי למבוגר בכלל.

אבל אז נתתי לה עוד אופציות, סתם כי בא היה לי לספור את המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם ולעשות עליה רושם

אבל היא רק שאלה אותי:

קרן, בת כמה את?????

(יש לי ילדה שלא קוראת לי אמא, ואני דווקא אוהבת את זה)

מוכנים?

במקום הראשון: במבה! אם זה היה תלוי בי ולא גורם לי לרגשי אשם הייתי אוכלת לפחות שקית במבה

אחת גדולה ביום, ואם אתם חובבי במבה כמוני, אתם בטח אוהבים אותה בכל מצב צבירה,

גם אחרי שהשקית נשארה פתוחה כמה ימים

(אל תגידו איכס)

במקום השני: פיצה! לא משנה איזה, פיצה מקפיצה או פיצה מהחלומות באיטליה,

פיצה של הסופר באיכות הכי ירודה, אני פשוט מטורפת על פיצה, וכמו במבה, גם כאן בכל מצב צבירה, גם כשהיא קרה.

אני לא מתחילה לאכול אם אין לי שלושה סלייסים משלי.

(שלא תחשבו אפילו על לנטוש כרגע)

במקום השלישי: ג'חנון! כאן דווקא יש לי העדפה לג'חנון מעט שרוף, ואני אוהבת אותו חם, עם רסק עגבניות,

חריף וביצה קשה ליד.ואם אפשר לא פחות מארבע חתיכות.

במקום הרביעי: טוסטים! בכל סוג של לחם, גם את ההכי פושטים, וגם כאן, אם אתם בכלל עדיין כאן אני אוכלת בכל מצב צבירה, אבל הכי הכי אוהבת טוסט בפיתה.לא חצי פיתה, פיתה שלמה.

ואם אתם עדיין כאן והגעתם למקום חמישי:

במקום החמישי: שוקולד רוזמרי, שלמרות שנדמה שהוא נעלם מהעולם, השבוע ראיתי אותו אפילו בקיוסק ביפו

אבל אני לא אוכלת שוקולד, כי זה עושה לי מיגרנות, שזה קצת מזל כי אם כן הייתי אוכלת שוקולד,

הייתי בצרות צרורות.

נחזור רגע לטוסטים טוב?

לחם קסטן נקרא כך על שום התבנית שבה הוא נאפה,

שאגב אם לא תאפו אותו בתבנית הזו כבר לא יקראו לו לחם קסטן. הוא יהיה סתם לחם דגנים.

והכי כייף להכין ממנו טוסטים, כי הם יוצאים גדולים ממש (אני רעבה!!!)

ואפשר לפרוס אותו ולהקפיא פרוסות ממנו ואז רק מפשירים קצת ומכינים טוסט.

אבל מה שהכי כייף בלחם הזה, זו העובדה שממש לא מתאמצים בשבילו

כלומר, מכניסים את הכל למיקסר בבת אחת ולשים, וגם את הצורה היפה התבנית כבר עושה בעצמה.

את המתכון ללחם מצאתי בבלוג של נטלי, שמצאה אותו בבלוג של תמי, שכנראה מצאה אותו בבלוג אחר

אז עשיתי קצת מישמש מכל מה שקראתי, וגם קצת שיניתי כמויות בעצמי, והכנתי אותו.

מה אני אגיד? שאם לחם קסטן היה בית, כבר מזמן הייתי גרה בפנים.

הוא יפה בטירוף וזה שהצלחתי פעם ראשונה בחיי בערך לאפות משהו ישר זוית ולא עקום הביא לי סיפוק אדיר

מדובר בתבנית לא ככ זולה אבל שווה את ההשקעה (אני קניתי ב 120 שח בגרובשטיין,הנה זה כאן)

קצת היה לי קשה להמיר כמויות של המתכון לכוסות, אז השארתי אותו בגרמים,

ואני ממש ממליצה לכם לעבוד עם משקל מטבח, זה משנה חיים.

הערה מאוד חשובה!!! התבנית בה השתמשתי היא תבנית קסטן 31.5 ס"מ ורוחב: 12 ס"מ מתאימה ל 750

גרם. אם התבנית שלכם 31.5 ס״מ אורך ורוחב רק 10, אני ממליצה להוריד את כמויות המתרכים ברבע על

מנת להתאים לתבנית.

לחם קסטן מקמח כוסמין מלא עם דגנים וגרעינים/תבנית ללחם קסטן באורך 31.5 ס״מ

מצרכים למתכון:

880 גר' קמח כוסמין מלא

21 גר' שמרים יבשים

720 מ״ל מים בטמפרטורת החדר

30 גר' סוכר לבן

20 גר' מלח דק

60 מ״ל שמן זית איכותי

75 גר' גרעיני דלעת

60 גר' שומשום

2 כפות פרג שלם

75 גר' גרעיני חמניה

40 גר שיבולת שועל שבורה קוואקר

לציפוי:

5 כפות שיבולת שועל שלמה

מעט מים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים במהירות נמוכה את כל חומרי הבצק יחד במשך 12 דקות

עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו שומן מעל צדדיו

מכסים את הקערה בניילון נצמג ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו

בינתיים משמנים ומקמחים היטב את התבנית, וכם את המכסה בחלק הפנימי שלו

(הופכים אותה מעל הכיור ודופקים מעט על הצדדים ומלמעלה כדי להיפטר מעודפי קמח)

כשהבצק תפח, מעבירים למשטי מעט מקומח, מוציאים אויר, ומעצבים לצורת כדור

את הכדור מעצבים לכיכר, הכי טוב לגלגל אותו קדימה ואחורה מספר פעמים עד שמתקבלת צורה

של כיכר לחם, הקפידו שהכיכר תהיה כמעט באורך התבנית.

מפזרים שיבולת שועל על גבי צלחת שטוחה רחבה או כל גבי מגש

מברישים את כיכר הלחם מלמעלה ומהצדדים והופכים לצלחת עם שיבולת השועל

מברישים שוב את חלקה העליון של הכיכר ושוב מגלגלים, עד שארבעת הצדדים מכוסים בשיבולת שועל.

מעבירים לתבנית, מכסים במגבת לחה (ולא במכסה של התבנית, זה רק לפני אפייה)

ומניחים להתפחה חוזרת כ 25 דק' עד שהלחם מגיע כמעט עד לגובה התבנית

הקפידו שהלחם לא יתפח מעל שולי התבנית, אחרת בזמן סגירת התבנית עם המכסה זה יפגום בגובה הלחם.

מחממים תנור ל 200 מעלות

סוגרים את התבנית עם המכסה, ואופים את הלחם כ 55-60 דקות.

מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כרבע שעה לפני שמחלצים מהתבנית.

כדי לחלץ את הלחם מסירים את המכסה והופכים את התבנית,

מצננים לחלוטים לפני שאוכלים.

** ניתן להמיר קמח כוסמין בקמח מלא רגיל, ואפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא

**שמן זית ניתן להמיר בשמן קנולה

**אפשר לשנות את הרכב התוספות בלחם ולהשתמש בכל סוג גרעינים ודגנים אחר

**אפשר להקפיא את הלחם אך רצוי לעשות זאת כשהוא פרוס

Print Friendly, PDF & Email

122 Comments

נעה אפריל 29, 2019 at 9:29 am

קנית אותי בבמבה הפתוחה. 24 שעות זה פרפקט!

ועכשיו למשהו קצת יותר רציני חח- למה 12 דק ללישה של קמח כוסמין? אני מכירה שבקמחים שמבנה הגלוטן שלהם שונה מקמח לבן – ספציפית כמו שיפון וכוסמין- זמני הלישה צריך להיות קצרים יותר וכמות פעמי הלישה מרובים יותר.

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2019 at 11:46 am

אני בדרך כלל נצמדת למקור המתכון, ולשתי 12 דקות ויצא מושלם אז לא ראיתי טעם לקצר, את יכולה לקצר ל 10 דק

Reply
סימה אוקטובר 27, 2020 at 2:40 pm

היי קרן אפיתי את הלחם בתבנית ויצא לי בצקי ולח מבפנים מה עשיתי לא נכון?

Reply
לירון ינואר 9, 2021 at 6:13 pm

הי קרן יצא לנו לחם מושלם !!! תודה על המתכון .
אפשר להכין עם מחמצת ?
כמה גרם מחמצת ?
אותו זמן התפחה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 9:32 pm

מניחה שאפשר רק לא יודעת להמליץ על כמות

Reply
פיר יוני 3, 2021 at 6:41 am

אני רוצה לקנות תבנית קסטן, מתלבטת כל גודל. טיפה לא הבנתי אם רשום שהתבנית היא של 750 גר (בצק?) כשרק הקמח במתכון שוקל מעל זה?
סקרנות-למה מתייחסים הגרמים בתבנית?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:53 am

נכון זה קצת מבלבל כי תיאור הגודל לא תואם את המשקל בפועל אבל זה לגמרי מה שהתשמשתי בו וכתבתי בדיוק את המידות שיתאימו לאפיית המתכון הזה ספיציפית

Reply
ענת ספטמבר 29, 2021 at 2:47 pm

נשמע נהדר! האם אפשרי לוותר על הסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:57 pm

לא לוותר אפשר ממש להפחית מעט

Reply
אילנה אפריל 29, 2019 at 9:40 am

היי נראה מעולה. כבר ברשימת favorite
לחם כריכים – הצלחה מסחררת, נגמר תוך יום..
האם חייבים תבנית קסטל או שאפשר לאספות בתבנית חרס?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2019 at 11:45 am

הכמות מתאימה לתבנית קסטן גדולה
אם אופים בתבנית אינגליש חרס יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר בבתאם

Reply
מרים פברואר 15, 2021 at 6:59 pm

היי קרן המתכון שלך היה הלים קסטן הראשון שאפיתי הלחם יפה טעין אך נשאר טיפה לח האםנלאפטת אותו יותר

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 7:00 pm

לח בפנים ? אולי צריך עוד זמן אפייה או להקפיד לצנן אותו על רשת מחוץ לתבנית

Reply
עמית אפריל 29, 2019 at 10:37 am

אם אופים באינגליש קייק רגילה בלע נכסה וכו, משהו באפייה נשתנה?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2019 at 11:45 am

הכמות מתאימה לתבנית קסטן כדי לאפות באינגליש יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר אני מניחה שקצת יותר ממחצית הזמן

Reply
רויטל אוקטובר 16, 2020 at 10:06 am

היי קרן
מיותר לציין שכל משפחתי עלתה במשקל בגללך
האם ניתן לאפות את הכמות הזאת בתבנית של 900?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 11:06 am

חחח התנצלותי עך הקילוגרמים הנוספים
מאמינה שאפשר לאפות ב 900 וזה יהיה סבבה

Reply
לאה אפריל 29, 2019 at 10:58 pm

איפה קונים את התבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2019 at 8:30 am

הי לאה, איפה את גרה? אנסה לעזור
וגם יש קישור בתוך הפוסט עצמו בהסבר שלי על התבנית, לגרובשטיין, בשוק לוינסקי שם אני קניתי.
ובכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה, רצוי להתקשר לפני לבדוק.

Reply
רותם אפריל 20, 2020 at 1:33 pm

הי קרן, קמח שיפון גם בחבר׳ה?
אפשר להחליף את הקמח הלבן או הכוסמין שהמתכונים בו?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:01 pm

בטח שאפשר
נותן תוצאה שונה וגם אחלה

Reply
זהבית אוקטובר 21, 2020 at 8:49 pm

הרבה שאלות, אז סליחה מראש:
1. חלוקת הקמחים במתכון היא באופן שווה? כלומר – חצי חצי?
2. האם אפשר להחליף גרעיני דלעת באגוזי מלך?
3. קיבלתי היום את התבנית מסער אבל אין לי משקל…. יש אפשרות להמיר את המתכון ממשקל לכמויות של כוסות/ כפות? או פתרון אחר?
תודה שאת קיימת

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:21 am

לא ככ הבנתי את השאלה לגבי חלוקת הקמחים שכן השתמשתי בקמח אחיד.
אגוזים אפשר להמיר למה שאוהבים הכל הולך
לגבי המרה של כמויות, ממליצה פשוט להיכנס לטבלת המרות בגוגל ולנסות לחשב

Reply
Dalit Kogan Ben Hamo אפריל 30, 2019 at 3:34 pm

אם אני רוצה לעשות שימוש בשמרים טריים, איזו כמות אני צריכה ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2019 at 3:45 pm

מכפילים בשלוש את כמות השמרים

Reply
Rachel Iris אוגוסט 6, 2019 at 5:56 pm

אני רוצה להכין את הלחם עם שאור מה הכמות של השאור שתתאים למשקל הקמח תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2019 at 7:56 am

אני לא עובדת בכלל עם מחמצת לכן קשה לי לענות על השאלה
אני מציעה שתתייעצי עם מישהו שעובד עם מחמצות

Reply
איילת ינואר 30, 2020 at 10:31 am

איזה לחם מושלם זה. כל פעם שמכינה אותו נהנית! תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:32 am

תודה איילת כייף לשמוע

Reply
Mariana Lesnik נובמבר 12, 2019 at 8:40 pm

הלחם יצא מהתנור לפני שעה. יצא מעולה מבחינת המראה, המרקם והטעם.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:24 pm

משמח לשמוע, בטוחה שגם טעים

Reply
philip berkovitch אפריל 7, 2020 at 7:13 am

אני הכנתי לחם קסטן אבל ממחמצת ולא משמרים תעשייתי

Reply
ניר אפריל 18, 2020 at 8:30 pm

אפשר ללא תבנית קסטן? יש לי תבנית לחם פתוחה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 9:32 pm

כן
אז תצא צורה שונה כמובן וזה לא ייכנס בתבנית אחת

Reply
עפרה מאי 9, 2020 at 8:29 am

היי. בכמה מחמצת השתמשת במקום השמרים?

Reply
Ofra אפריל 12, 2020 at 3:09 pm

הי קרן, אפשר לאפות בלי מכסה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 3:43 pm

יש לך תבנית קסטן?
ברגע שאופים בלי מכסה הלחם לא יקבל את הצורה הזו

Reply
עדי אפריל 16, 2020 at 9:16 pm

היי! מתכון מדהים !!! אפשרי לאפות בתבנית לחם ? את כל הבצק בתבנית אחת..

Reply
עדי אפריל 16, 2020 at 9:17 pm

ואיי בטעות רשמתי פה, התכוונתי לרשום במתכון של הבאגטים, אני לא מצליחה למחוק את התגובה..

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:40 pm

לא ניסיתי לאפות בתבנית לחם את הבצק הזה

Reply
עדית אלמליח ספטמבר 19, 2021 at 9:49 pm

תודה רבה , מתכון נהדר !
יצא מושלם

Reply
Iris Bar אפריל 17, 2020 at 4:49 pm

אפשר התפחה ראשונה לילה במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 5:16 pm

לא ניסיתי בלחם הזה.. קשה לי להגיד יש מצב שכן

Reply
עינת אפריל 18, 2020 at 8:40 pm

האם אוכל להכין מהבצק לחמניות? אם כן ,מה משך האפיה? המון תודה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 9:36 pm

תחלקי לכדורים של 100 גר אני מניהח שזמן אפייה סביב 20 דק׳

Reply
כנרת אפריל 18, 2020 at 9:39 pm

קרן, נראה מעולה ואני חולת לחמים ( נראה שלפחות כמוך). ציינת שהכמות היא לתבנית קסאם גדולה, לי יש תבנית קסטן 500… לחלק ל-2 או 1/3 ו- 2/3? מה את ממליצה?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:37 pm

חושבת ש 2/3 ו 1/3 עדיף

Reply
מרים מילר יוני 28, 2020 at 4:32 pm

אפיתי ויצא נפלא.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:12 am

תודה מרים

Reply
philip berkovitch אפריל 27, 2020 at 12:15 pm

היי
יש לי שאלה איזה קמח נחשב לקמח חזק עם גלוטן גבוה?
אשמח לשמות הקמחים☺

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 12:15 pm

קמח לחם, חלה, פיצה, קמח כפרי

Reply
philip berkovitch אפריל 27, 2020 at 12:17 pm

היי
תודה על התשובה המהיר☺ שי חברה מסויימת או כל חברה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 12:59 pm

רק הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה. יש להם חנות און ליין

Reply
מידן מאי 1, 2020 at 7:28 pm

היי, הכנתי את הלחם לפי ההוראות, אבל הוא יצא במרקם מתפורר (גם אחרי הפשרה מהמקפיא), מה יכולה להיות הסיבה? מעבר חזה יצא מאוד טעים. תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:41 pm

אולי היו חסרים לו נוזלים

Reply
מידן מאי 1, 2020 at 11:42 pm

אנסה להוסיף יותר. תודה

Reply
כרמי מאי 5, 2020 at 12:06 pm

היי קרן, אפיתי את הלחם פעמיים והוא יוצא מדהים.
הבעייה היחידה היא שאם אני נצמד לכמויות במתכון, משתמש בקמח כוסמין מלא, הבצק יוצא דביק מאוד, ואני תמיד צריך להוסיף עוד המון קמח, לפחות עוד 100-150 גרם. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:52 pm

סוג הקמח שאתה משתמש בו, אל תוסיף את כל המים יחד, תתחיל מ 3/4 כמות ורק אם יש צורך תוסיף, אתה עושה הפוך וחבל, כי תוספת קמח מייבשת את הלחם

Reply
שולי מאי 6, 2020 at 12:15 pm

אשמח למתכון ללחם קסטן לבן.

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:19 pm

להמיר קמחים לקמחים לבנים ממש פשוט

Reply
עפרה מאי 8, 2020 at 7:29 pm

היי 🙂 האם אפשר להשתמש במחמצת במקום בשמרים? ואם כן – כמה גרם מחמצת? (מחמצת לחם ישן, לא מחמצת רטובה). תודה.

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:12 pm

לא מבינה במחמצות בכלל, מתארת לעצמי שזה אפשרי אבל אין לי מה לייעץ בנושא

Reply
עפרה מאי 9, 2020 at 8:26 am

תודה!

Reply
הילה גנור יוני 22, 2020 at 5:36 pm

היי קרן, אם יש לי תבנית 30 סמ
מה הכמויות?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 8:44 pm

אולי לחלק לשניים

Reply
הילה יוני 26, 2020 at 9:08 am

היי קרן יקרה, דבר ראשון מעריצה שלך. דבר שני, אפשר לעשות את המתכון פשוט ללחם לבן קלאסי קסטן בלי כל התוספות של הגרעינים?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:13 pm

תודה הילה יקרה בטח שאפשר

Reply
טלי יולי 19, 2020 at 10:49 am

הי קרן, בוקר טוב

רוצה להכין את הלחם קסטן המשגע הזה, ובשביל זה רוצה לקנות את התבנית. אני מבינה שיש משמעות למכסה של התבנית?? תבנית אינגליש קייק לא מתאימה במקרה הזה?
בכל מקרה, אני רואה באינטרנט שיש מספר גדלים של תבנית קסטן. החל מ- 250 גרם ועד ל- 1200 גרם. איזה גודל מתאים? האם יוצאת פה כיכר אחת מהכמות שציינת? תודה רבה, טלי

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 12:23 pm

הי
לחם קסטן נקרא כך על שום התבנית שבו נאפה, ללא התבנית עם המכסה הוא לא לחם קסטן.
מהמתכון הזה יוצאת כיכר אחת .
יש כמה גדלים זה נכון אבל במיוחד בשביל השאלה שלך יש לינק לחנות שבה יש את הגודל שלי , אז לקרוא את הפוסט לפני המתכון טוב טוב ולמצוא את הלינק.

Reply
טלי יולי 19, 2020 at 4:21 pm

תודה רבה רבה קרן,

Reply
סוזנה יולי 25, 2020 at 8:42 am

הי קרן!
אין לי את התבנית אבל עשיתי שידרוג אחר.
לקחתי 2 תבניות בגודל אינגלישקייק באחד שמתי את הלחם ובשני שמתי מעל כמו גג.
הלחם יוצע גבוה ויפה.
תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 8:43 am

אחלה רעיון! תודה

Reply
אורלי סימון ספטמבר 12, 2020 at 7:37 am

המתכון נראה טוב. מה גודל התבנית במתכון 11.5 על 11.5 על 31.5? לי יש 10 על 10 אז אצטרך להתאים את המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:52 am

מניחה שכן
אולי תשאירי חלק קטן בצד לתבנית אינגליש פשוטה כדי לא להעמיס על תבנית הקסטן

Reply
Amit On ספטמבר 15, 2020 at 2:21 pm

היי קרן, האם צריך להשתמש בנייר אפייה בתוך התבנית? אני רואה שישנם 4 חורים בתחתית התבנית. תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 2:33 pm

אין צורך, רק לשמן טיפה אפשר

Reply
רונית ספטמבר 25, 2020 at 12:04 pm

לחם כוסמין זה אצלי אחד מסימני הסגר:)
45 דקות בתנור, 2 תבניות אינגליש קייק.
חבל שאי אפשר לשים תמונה:)
מושלם!

Reply
גילה הורדי אוקטובר 14, 2020 at 6:14 pm

היי קרן
אני מפתח תקווה
היכן ניתן להשיג את התבנית הנ״ל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:33 pm

הי גילה
לא ככ מכירה אבל ממליצה פשוט כמוני להזמין און ליין מכל חנות וזה יגיע בדאר

Reply
רוני-לי אריה אוקטובר 21, 2020 at 1:27 pm

אפשר להוסיף זיתי קלמטה במקום אחת מהתוספות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:38 pm

ברור שאפשר לקחת בחשבון שזיצים מגירים נוזלים אז להוריד כמה כפות מים

Reply
סמדר אוקטובר 27, 2020 at 3:43 pm

האם אפשר לעשות מזה לחם עגול???

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 9:18 pm

כן

Reply
רויטל אוקטובר 27, 2020 at 7:22 pm

היי קרן,
כתבת נהדר וגם אותי קנית עם הבמבה והפיצה
היום קיבלתי סוף סוף את התבניות שהזמנתי ואני כל כך מתרגשת
הזמנתי שתי תבניות כל אחת בגודל 19 ס״מ אורך ו 10 ס״מ רוחב וכנראה אאפה בשתיהן ביחד כל פעם. איך לסדר את הכמויות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 7:51 pm

תודה רויטל
הן בעצם חצי מהגודל שציינתי ?

Reply
רויטל אוקטובר 27, 2020 at 11:53 pm

הי קרן,
שלך 31 על 12? אם אני מחברת את גודל שתי התבניות אני מגיעה לקצת יותר באורך (״37 ס״מ ״) אבל הרוחב יותר צר… אצלי זה 10. אולי אני לא צריכה לשנות כלום?
מה דעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2020 at 8:32 am

שלי אולי 31 על 11
ממה שאני מבינה את צריכה פשוט לחלק בין שתי תבניות

Reply
רויטל אוקטובר 28, 2020 at 8:48 pm

כן זה מה שאעשה תודה רבה על התגובות. אמשיך לעקוב

רויטל אוקטובר 28, 2020 at 10:56 pm

הי, (שוב אני),
האם אפשר לוותר או להוריד את כמות הסוכר?
לצערי מסיבות בריאותיות 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 9:41 am

לא להוריד לגמרי זה בעייתי
מדובר על כמות קטנה ואם יש בעיה עם סוכר אפשר להמיר בתחליף טבעי אבל חלילה לא לוותר

Reply
רויטל אוקטובר 29, 2020 at 5:02 pm

תודה רבה

Reply
לימור אוקטובר 31, 2020 at 8:18 am

אפשר להתפיח במקרר בשביל התפחה איטית יותר? פשוט יוצאת מהבית ואחזור אחרי שעתיים וחצי ולא שעה וחצי

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 8:37 am

כן אין בעיה

Reply
חיים נובמבר 1, 2020 at 12:13 pm

לחם קסטן
גם במתכון של נטלי כמות השמרים הטריים היא 30 גרם (לאחר תיקון שלה לאחר פוסט תגובה)
האם כמות השמרים המופיעה במתכון של הקסטן מתייחס לשמרים טריים היות ובהמרה של 21 גר' שמרים יבשים לשמרים טריים מתקבל גרם21X3=63 שמרים טריים.

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 12:29 pm

כפי שכתבתי היחס הוא לשמרים יבשים, כך הכנתי את המתכון כבר מספר פעמים ויוצא מושלם

Reply
ענבל נובמבר 1, 2020 at 2:08 pm

היי קרן,
היום הכנתי את הלחם בתבנית קסטן שהזמנתי מסער, המתכון פשוט מושלם!
לחם בריא בלי הרבה עבודה, יצא בקלות מהתבנית.
המרקם של הלחם יצא במעטפת פריכה והפנים רך.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 2:45 pm

זה כל כך משמח!

Reply
אודליה דאבוש נובמבר 1, 2020 at 9:41 pm

היי קרן,
אני ממש צמודה לבלוג כבר כמה חודשים ועפה על כל מה שאת מכינה.
כתבת במתכון שמברישים את הכיכר ומגלגלים במגש עם הקוואקר, במה מברישים ? מים ?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 10:07 pm

תודה אודליה
אכן במים

Reply
bati נובמבר 7, 2020 at 7:33 am

הכנתי את הלחם בדיוק לפי מה שרשמת
יצא מעולה.
בתבנית קסטן שאותה הזמנתי בעלי אקספרס
תודה לך על מתכון מעולה❤

Reply
הילה נובמבר 8, 2020 at 4:49 pm

ההתייחסות של ה750 גרם בתבנית- הכוונה היא למשקל הקמח? משקל הבצק?
כמות הקמח אצלך היא 880 אז לפי מה עושים את החישוב הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:35 pm

התבנית נקראת אמנם 750 אבל אני אופה בה גם 880

Reply
הילה נובמבר 8, 2020 at 7:23 pm

אז מבחינת גודל – אפשר לאפות את הכמות הזו של הבצק בתבנית של35.5*11.5?
או שצריך להגדיל כמויות?

Reply
רותם ינואר 5, 2021 at 6:30 pm

היי קרן,
אשמח לדעת, האם אפשר להכין לפני המתכון שלך באופה לחם?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 7:24 pm

בהחלט

Reply
חוי חזות נובמבר 8, 2021 at 4:25 pm

הי קרן
אפשר להשתמש בסילאן טבעי במקום סוכר?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:07 am

אפשר

Reply
אודליה דאבוש נובמבר 26, 2020 at 12:09 pm

הכנתי ויצא מטריףףףףף, אחד השווים,
תודה קרן אדירה שכמוך

Reply
יעל דצמבר 28, 2020 at 10:26 pm

איך לשנות את המתכון לתבנית קסטן 35?

Reply
ירדן ינואר 4, 2021 at 5:42 pm

הכנתי ויצא מושלם!!!
אפיתי בשתי תבניות אינגליש רגילות וגם השמטתי את הסוכר.
תודה על מתכון מעולה

Reply
ליאור ינואר 8, 2021 at 3:30 pm

היי תודה רבה על המתכון
רציתי לדעת הכנתי את הלחם ויצא מושלם אבל בתוך הלחם יצאו עיגולים עיגולים ולא סיבים סיבים שכמו שיש בחלה או בתמונה שצילמת, מה יכול לגרום לזה להיות כך, אולי להוריד מכמות השמן ?
לאחר התפחה ראשונה כשעה , ביצעתי כל חצי שעה קיפולים כך3 פעמים ויצירת הלחם לתבנית הקסטן .

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 4:08 pm

לא ככ הבנתי מה המרקם זה לא ברור

Reply
שרה ינואר 13, 2021 at 8:36 am

היי קרן, הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים אבל מאוד מתפורר. לא היו חסרים נוזלים בבצק. השתמשתי בחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא ואפיתי בתבנית זכוכית ולא קאסטן כי אין לי. יש לך רעיון מה יכול להיות ת הסיבה?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 3:05 pm

במקור קסטן זה לחם שאמור לשמש לכריכים או טוסטים, זה לא לחם מאוד עסיסי, אם יצא לך מאוד יבש אולי היתה אפיית יתר או שהיו חסרים בכל זאת בבצק נוזלים קשה
לי להגיד מה בדיוק

Reply
שחר מרץ 5, 2021 at 12:00 am

הי קרן,

כשכתבת שלתבנית הזו מתאים 750 גרם, האם הכוונה היא למשקל הקמח?
יש לי תבנית 10x10x20, מהי כמות הקמח שתתאים (על התבנית כתוב 450 גרם)?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 7:34 pm

מחצית מהכמות לדעתי

Reply
Keren יוני 5, 2021 at 3:27 pm

הי, קניתי את התבנית במקום שהמלצת, כתוב עליה 750 גר' 31.6x10x11.6. בחנות טענו שהרוחב תמיד היה 10 ואין להם תבנית של רוחב 12. עשיתי עם הכמויות שבמתכון, קצת תפח מעל הגובה אבל יצא מעולה.
אולי התבלבלת עם הגובה שהוא בערך 12? רק רוצה לוודא אם באמת צריך להקטין כמויות או לא. בכל מקרה כאמור יצא מעולה. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 6, 2021 at 9:30 am

לא לתת ללחם לתפוח מעל הגובה אלא עד שפת התבנית ולסגור עם מכסה, אכן זה הגודל המדוייק

Reply
דניאל יולי 20, 2021 at 5:02 pm

טעים בטירוףףףףףףףףףף וכ״כ קל.

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

איזה כייף דניאל תודה

Reply
דיקלה אוגוסט 12, 2021 at 12:50 pm

ואווווו איזה מושלם הלחם הזה!!!! אמאלההההה!

אני אופה המון, והמון מתכונים של קרן המלכה והלחם הזה פשוט שלמות!!!!

פשוט ביס חלום!!!
תודה לך אלופה על עוד מתכון אליפות!
כמובן שאני עם הספר שלך (ואפילו זכיתי בהקדשה)
אוהבת מעריצה ומעריכה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:40 pm

איך אני שמחה שאהבת תודה !

Reply

Leave a Comment