השבוע שאלה אותי האמצעית איזה מאכל הייתי לוקחת לאי בודד אם היתה לי אפשרות לקחת רק מאכל אחד.
התשובה שלי הגיע יותר מהר משהיא ציפתה והיא קצת היתה בשוק,
כי אם עד אותו רגע היא החשיבה אותי למבוגר לא ככ אחראי, מאותו רגע היא כבר לא החשיבה אותי למבוגר בכלל.
אבל אז נתתי לה עוד אופציות, סתם כי בא היה לי לספור את המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם ולעשות עליה רושם
אבל היא רק שאלה אותי:
קרן, בת כמה את?????
(יש לי ילדה שלא קוראת לי אמא, ואני דווקא אוהבת את זה)
מוכנים?
במקום הראשון: במבה! אם זה היה תלוי בי ולא גורם לי לרגשי אשם הייתי אוכלת לפחות שקית במבה
אחת גדולה ביום, ואם אתם חובבי במבה כמוני, אתם בטח אוהבים אותה בכל מצב צבירה,
גם אחרי שהשקית נשארה פתוחה כמה ימים
(אל תגידו איכס)
במקום השני: פיצה! לא משנה איזה, פיצה מקפיצה או פיצה מהחלומות באיטליה,
פיצה של הסופר באיכות הכי ירודה, אני פשוט מטורפת על פיצה, וכמו במבה, גם כאן בכל מצב צבירה, גם כשהיא קרה.
אני לא מתחילה לאכול אם אין לי שלושה סלייסים משלי.
(שלא תחשבו אפילו על לנטוש כרגע)
במקום השלישי: ג'חנון! כאן דווקא יש לי העדפה לג'חנון מעט שרוף, ואני אוהבת אותו חם, עם רסק עגבניות,
חריף וביצה קשה ליד.ואם אפשר לא פחות מארבע חתיכות.
במקום הרביעי: טוסטים! בכל סוג של לחם, גם את ההכי פושטים, וגם כאן, אם אתם בכלל עדיין כאן אני אוכלת בכל מצב צבירה, אבל הכי הכי אוהבת טוסט בפיתה.לא חצי פיתה, פיתה שלמה.
ואם אתם עדיין כאן והגעתם למקום חמישי:
במקום החמישי: שוקולד רוזמרי, שלמרות שנדמה שהוא נעלם מהעולם, השבוע ראיתי אותו אפילו בקיוסק ביפו
אבל אני לא אוכלת שוקולד, כי זה עושה לי מיגרנות, שזה קצת מזל כי אם כן הייתי אוכלת שוקולד,
הייתי בצרות צרורות.
נחזור רגע לטוסטים טוב?
לחם קסטן נקרא כך על שום התבנית שבה הוא נאפה,
שאגב אם לא תאפו אותו בתבנית הזו כבר לא יקראו לו לחם קסטן. הוא יהיה סתם לחם דגנים.
והכי כייף להכין ממנו טוסטים, כי הם יוצאים גדולים ממש (אני רעבה!!!)
ואפשר לפרוס אותו ולהקפיא פרוסות ממנו ואז רק מפשירים קצת ומכינים טוסט.
אבל מה שהכי כייף בלחם הזה, זו העובדה שממש לא מתאמצים בשבילו
כלומר, מכניסים את הכל למיקסר בבת אחת ולשים, וגם את הצורה היפה התבנית כבר עושה בעצמה.
את המתכון ללחם מצאתי בבלוג של נטלי, שמצאה אותו בבלוג של תמי, שכנראה מצאה אותו בבלוג אחר
אז עשיתי קצת מישמש מכל מה שקראתי, וגם קצת שיניתי כמויות בעצמי, והכנתי אותו.
מה אני אגיד? שאם לחם קסטן היה בית, כבר מזמן הייתי גרה בפנים.
הוא יפה בטירוף וזה שהצלחתי פעם ראשונה בחיי בערך לאפות משהו ישר זוית ולא עקום הביא לי סיפוק אדיר
מדובר בתבנית לא ככ זולה אבל שווה את ההשקעה (אני קניתי ב 120 שח בגרובשטיין,הנה זה כאן)
קצת היה לי קשה להמיר כמויות של המתכון לכוסות, אז השארתי אותו בגרמים,
ואני ממש ממליצה לכם לעבוד עם משקל מטבח, זה משנה חיים.
הערה מאוד חשובה!!! התבנית בה השתמשתי היא תבנית קסטן 31.5 ס"מ ורוחב: 12 ס"מ מתאימה ל 750
גרם. אם התבנית שלכם 31.5 ס״מ אורך ורוחב רק 10, אני ממליצה להוריד את כמויות המתרכים ברבע על
מנת להתאים לתבנית.
לחם קסטן מקמח כוסמין מלא עם דגנים וגרעינים/תבנית ללחם קסטן באורך 31.5 ס״מ
מצרכים למתכון:
880 גר' קמח כוסמין מלא
21 גר' שמרים יבשים
720 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
30 גר' סוכר לבן
20 גר' מלח דק
60 מ״ל שמן זית איכותי
75 גר' גרעיני דלעת
60 גר' שומשום
2 כפות פרג שלם
75 גר' גרעיני חמניה
40 גר שיבולת שועל שבורה קוואקר
לציפוי:
5 כפות שיבולת שועל שלמה
מעט מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים במהירות נמוכה את כל חומרי הבצק יחד במשך 12 דקות
עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו שומן מעל צדדיו
מכסים את הקערה בניילון נצמג ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו
בינתיים משמנים ומקמחים היטב את התבנית, וכם את המכסה בחלק הפנימי שלו
(הופכים אותה מעל הכיור ודופקים מעט על הצדדים ומלמעלה כדי להיפטר מעודפי קמח)
כשהבצק תפח, מעבירים למשטי מעט מקומח, מוציאים אויר, ומעצבים לצורת כדור
את הכדור מעצבים לכיכר, הכי טוב לגלגל אותו קדימה ואחורה מספר פעמים עד שמתקבלת צורה
של כיכר לחם, הקפידו שהכיכר תהיה כמעט באורך התבנית.
מפזרים שיבולת שועל על גבי צלחת שטוחה רחבה או כל גבי מגש
מברישים את כיכר הלחם מלמעלה ומהצדדים והופכים לצלחת עם שיבולת השועל
מברישים שוב את חלקה העליון של הכיכר ושוב מגלגלים, עד שארבעת הצדדים מכוסים בשיבולת שועל.
מעבירים לתבנית, מכסים במגבת לחה (ולא במכסה של התבנית, זה רק לפני אפייה)
ומניחים להתפחה חוזרת כ 25 דק' עד שהלחם מגיע כמעט עד לגובה התבנית
הקפידו שהלחם לא יתפח מעל שולי התבנית, אחרת בזמן סגירת התבנית עם המכסה זה יפגום בגובה הלחם.
מחממים תנור ל 200 מעלות
סוגרים את התבנית עם המכסה, ואופים את הלחם כ 55-60 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כרבע שעה לפני שמחלצים מהתבנית.
כדי לחלץ את הלחם מסירים את המכסה והופכים את התבנית,
מצננים לחלוטים לפני שאוכלים.
** ניתן להמיר קמח כוסמין בקמח מלא רגיל, ואפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא
**שמן זית ניתן להמיר בשמן קנולה
**אפשר לשנות את הרכב התוספות בלחם ולהשתמש בכל סוג גרעינים ודגנים אחר
**אפשר להקפיא את הלחם אך רצוי לעשות זאת כשהוא פרוס
151 Comments
קנית אותי בבמבה הפתוחה. 24 שעות זה פרפקט!
ועכשיו למשהו קצת יותר רציני חח- למה 12 דק ללישה של קמח כוסמין? אני מכירה שבקמחים שמבנה הגלוטן שלהם שונה מקמח לבן – ספציפית כמו שיפון וכוסמין- זמני הלישה צריך להיות קצרים יותר וכמות פעמי הלישה מרובים יותר.
אני בדרך כלל נצמדת למקור המתכון, ולשתי 12 דקות ויצא מושלם אז לא ראיתי טעם לקצר, את יכולה לקצר ל 10 דק
היי קרן אפיתי את הלחם בתבנית ויצא לי בצקי ולח מבפנים מה עשיתי לא נכון?
הי קרן יצא לנו לחם מושלם !!! תודה על המתכון .
אפשר להכין עם מחמצת ?
כמה גרם מחמצת ?
אותו זמן התפחה?
מניחה שאפשר רק לא יודעת להמליץ על כמות
אני רוצה לקנות תבנית קסטן, מתלבטת כל גודל. טיפה לא הבנתי אם רשום שהתבנית היא של 750 גר (בצק?) כשרק הקמח במתכון שוקל מעל זה?
סקרנות-למה מתייחסים הגרמים בתבנית?
תודה
נכון זה קצת מבלבל כי תיאור הגודל לא תואם את המשקל בפועל אבל זה לגמרי מה שהתשמשתי בו וכתבתי בדיוק את המידות שיתאימו לאפיית המתכון הזה ספיציפית
נשמע נהדר! האם אפשרי לוותר על הסוכר?
לא לוותר אפשר ממש להפחית מעט
שלום רב,
שתי שאלות:
אפשר בתבנית קסטן בלי מכסה, ואם לא מה יכול להחליף את המכסה?
הבצק יצא נוזלי, למה?
תודה, נירי
אפשר בלי מכסה הלחם יתפח למעלה ולא יהיה מרובע סימטרי, זו לא בעיה.
נוזלי אולי יותר מדי מים
נסי להוסיף מעט קמחמ
שאלה:
הכמות במתכון היא רק לתבנית אחת?
הקמח, המים ושאר החומרים מגיעים למשקל של כמעט 2 ק"ג.
תבנית אחת
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?
המתכון מתאים לפחות לשלוש אינגליש
היי
אפיתי את הלחם עם קמח שיםון ומלא ויצא יפה אבל המעטפת לא קשה )קראנצית).
מה לעשות שיצא קראנצי מבחוץ
תודה
משה
חום תנור מאוד גבוההההה ואולי פחות שיפון
היי נראה מעולה. כבר ברשימת favorite
לחם כריכים – הצלחה מסחררת, נגמר תוך יום..
האם חייבים תבנית קסטל או שאפשר לאספות בתבנית חרס?
תודה
הכמות מתאימה לתבנית קסטן גדולה
אם אופים בתבנית אינגליש חרס יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר בבתאם
היי קרן המתכון שלך היה הלים קסטן הראשון שאפיתי הלחם יפה טעין אך נשאר טיפה לח האםנלאפטת אותו יותר
לח בפנים ? אולי צריך עוד זמן אפייה או להקפיד לצנן אותו על רשת מחוץ לתבנית
היי אפיתי את הלחם קסטן לראשונה בחיי דייקתי בכמויןת ויש לי תבנית קסטן. יצא מושלם!!
שמחה לשמוע
אם אופים באינגליש קייק רגילה בלע נכסה וכו, משהו באפייה נשתנה?
הכמות מתאימה לתבנית קסטן כדי לאפות באינגליש יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר אני מניחה שקצת יותר ממחצית הזמן
היי קרן
מיותר לציין שכל משפחתי עלתה במשקל בגללך
האם ניתן לאפות את הכמות הזאת בתבנית של 900?
חחח התנצלותי עך הקילוגרמים הנוספים
מאמינה שאפשר לאפות ב 900 וזה יהיה סבבה
איפה קונים את התבנית?
הי לאה, איפה את גרה? אנסה לעזור
וגם יש קישור בתוך הפוסט עצמו בהסבר שלי על התבנית, לגרובשטיין, בשוק לוינסקי שם אני קניתי.
ובכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה, רצוי להתקשר לפני לבדוק.
הי קרן, קמח שיפון גם בחבר׳ה?
אפשר להחליף את הקמח הלבן או הכוסמין שהמתכונים בו?
בטח שאפשר
נותן תוצאה שונה וגם אחלה
הרבה שאלות, אז סליחה מראש:
1. חלוקת הקמחים במתכון היא באופן שווה? כלומר – חצי חצי?
2. האם אפשר להחליף גרעיני דלעת באגוזי מלך?
3. קיבלתי היום את התבנית מסער אבל אין לי משקל…. יש אפשרות להמיר את המתכון ממשקל לכמויות של כוסות/ כפות? או פתרון אחר?
תודה שאת קיימת
לא ככ הבנתי את השאלה לגבי חלוקת הקמחים שכן השתמשתי בקמח אחיד.
אגוזים אפשר להמיר למה שאוהבים הכל הולך
לגבי המרה של כמויות, ממליצה פשוט להיכנס לטבלת המרות בגוגל ולנסות לחשב
אם אני רוצה לעשות שימוש בשמרים טריים, איזו כמות אני צריכה ?
מכפילים בשלוש את כמות השמרים
אני רוצה להכין את הלחם עם שאור מה הכמות של השאור שתתאים למשקל הקמח תודה
אני לא עובדת בכלל עם מחמצת לכן קשה לי לענות על השאלה
אני מציעה שתתייעצי עם מישהו שעובד עם מחמצות
איזה לחם מושלם זה. כל פעם שמכינה אותו נהנית! תודה.
תודה איילת כייף לשמוע
הלחם יצא מהתנור לפני שעה. יצא מעולה מבחינת המראה, המרקם והטעם.
משמח לשמוע, בטוחה שגם טעים
אני הכנתי לחם קסטן אבל ממחמצת ולא משמרים תעשייתי
אפשר ללא תבנית קסטן? יש לי תבנית לחם פתוחה
כן
אז תצא צורה שונה כמובן וזה לא ייכנס בתבנית אחת
היי. בכמה מחמצת השתמשת במקום השמרים?
הי קרן, אפשר לאפות בלי מכסה?
יש לך תבנית קסטן?
ברגע שאופים בלי מכסה הלחם לא יקבל את הצורה הזו
היי! מתכון מדהים !!! אפשרי לאפות בתבנית לחם ? את כל הבצק בתבנית אחת..
ואיי בטעות רשמתי פה, התכוונתי לרשום במתכון של הבאגטים, אני לא מצליחה למחוק את התגובה..
לא ניסיתי לאפות בתבנית לחם את הבצק הזה
תודה רבה , מתכון נהדר !
יצא מושלם
אפשר התפחה ראשונה לילה במקרר?
לא ניסיתי בלחם הזה.. קשה לי להגיד יש מצב שכן
האם אוכל להכין מהבצק לחמניות? אם כן ,מה משך האפיה? המון תודה
תחלקי לכדורים של 100 גר אני מניהח שזמן אפייה סביב 20 דק׳
קרן, נראה מעולה ואני חולת לחמים ( נראה שלפחות כמוך). ציינת שהכמות היא לתבנית קסאם גדולה, לי יש תבנית קסטן 500… לחלק ל-2 או 1/3 ו- 2/3? מה את ממליצה?
חושבת ש 2/3 ו 1/3 עדיף
אפיתי ויצא נפלא.
תודה רבה
תודה מרים
היי
יש לי שאלה איזה קמח נחשב לקמח חזק עם גלוטן גבוה?
אשמח לשמות הקמחים☺
קמח לחם, חלה, פיצה, קמח כפרי
היי
תודה על התשובה המהיר☺ שי חברה מסויימת או כל חברה?
רק הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה. יש להם חנות און ליין
היי, הכנתי את הלחם לפי ההוראות, אבל הוא יצא במרקם מתפורר (גם אחרי הפשרה מהמקפיא), מה יכולה להיות הסיבה? מעבר חזה יצא מאוד טעים. תודה
אולי היו חסרים לו נוזלים
אנסה להוסיף יותר. תודה
היי קרן, אפיתי את הלחם פעמיים והוא יוצא מדהים.
הבעייה היחידה היא שאם אני נצמד לכמויות במתכון, משתמש בקמח כוסמין מלא, הבצק יוצא דביק מאוד, ואני תמיד צריך להוסיף עוד המון קמח, לפחות עוד 100-150 גרם. מה יכולה להיות הסיבה?
סוג הקמח שאתה משתמש בו, אל תוסיף את כל המים יחד, תתחיל מ 3/4 כמות ורק אם יש צורך תוסיף, אתה עושה הפוך וחבל, כי תוספת קמח מייבשת את הלחם
אשמח למתכון ללחם קסטן לבן.
להמיר קמחים לקמחים לבנים ממש פשוט
היי 🙂 האם אפשר להשתמש במחמצת במקום בשמרים? ואם כן – כמה גרם מחמצת? (מחמצת לחם ישן, לא מחמצת רטובה). תודה.
לא מבינה במחמצות בכלל, מתארת לעצמי שזה אפשרי אבל אין לי מה לייעץ בנושא
תודה!
היי קרן, אם יש לי תבנית 30 סמ
מה הכמויות?
אולי לחלק לשניים
היי קרן יקרה, דבר ראשון מעריצה שלך. דבר שני, אפשר לעשות את המתכון פשוט ללחם לבן קלאסי קסטן בלי כל התוספות של הגרעינים?
תודה הילה יקרה בטח שאפשר
הי קרן, בוקר טוב
רוצה להכין את הלחם קסטן המשגע הזה, ובשביל זה רוצה לקנות את התבנית. אני מבינה שיש משמעות למכסה של התבנית?? תבנית אינגליש קייק לא מתאימה במקרה הזה?
בכל מקרה, אני רואה באינטרנט שיש מספר גדלים של תבנית קסטן. החל מ- 250 גרם ועד ל- 1200 גרם. איזה גודל מתאים? האם יוצאת פה כיכר אחת מהכמות שציינת? תודה רבה, טלי
הי
לחם קסטן נקרא כך על שום התבנית שבו נאפה, ללא התבנית עם המכסה הוא לא לחם קסטן.
מהמתכון הזה יוצאת כיכר אחת .
יש כמה גדלים זה נכון אבל במיוחד בשביל השאלה שלך יש לינק לחנות שבה יש את הגודל שלי , אז לקרוא את הפוסט לפני המתכון טוב טוב ולמצוא את הלינק.
תודה רבה רבה קרן,
הי קרן!
אין לי את התבנית אבל עשיתי שידרוג אחר.
לקחתי 2 תבניות בגודל אינגלישקייק באחד שמתי את הלחם ובשני שמתי מעל כמו גג.
הלחם יוצע גבוה ויפה.
תודה על המתכון!
אחלה רעיון! תודה
המתכון נראה טוב. מה גודל התבנית במתכון 11.5 על 11.5 על 31.5? לי יש 10 על 10 אז אצטרך להתאים את המתכון
מניחה שכן
אולי תשאירי חלק קטן בצד לתבנית אינגליש פשוטה כדי לא להעמיס על תבנית הקסטן
היי קרן, האם צריך להשתמש בנייר אפייה בתוך התבנית? אני רואה שישנם 4 חורים בתחתית התבנית. תודה!
אין צורך, רק לשמן טיפה אפשר
לחם כוסמין זה אצלי אחד מסימני הסגר:)
45 דקות בתנור, 2 תבניות אינגליש קייק.
חבל שאי אפשר לשים תמונה:)
מושלם!
היי קרן
אני מפתח תקווה
היכן ניתן להשיג את התבנית הנ״ל?
הי גילה
לא ככ מכירה אבל ממליצה פשוט כמוני להזמין און ליין מכל חנות וזה יגיע בדאר
אפשר להוסיף זיתי קלמטה במקום אחת מהתוספות?
ברור שאפשר לקחת בחשבון שזיצים מגירים נוזלים אז להוריד כמה כפות מים
האם אפשר לעשות מזה לחם עגול???
כן
היי קרן,
כתבת נהדר וגם אותי קנית עם הבמבה והפיצה
היום קיבלתי סוף סוף את התבניות שהזמנתי ואני כל כך מתרגשת
הזמנתי שתי תבניות כל אחת בגודל 19 ס״מ אורך ו 10 ס״מ רוחב וכנראה אאפה בשתיהן ביחד כל פעם. איך לסדר את הכמויות?
תודה רבה
תודה רויטל
הן בעצם חצי מהגודל שציינתי ?
הי קרן,
שלך 31 על 12? אם אני מחברת את גודל שתי התבניות אני מגיעה לקצת יותר באורך (״37 ס״מ ״) אבל הרוחב יותר צר… אצלי זה 10. אולי אני לא צריכה לשנות כלום?
מה דעתך?
שלי אולי 31 על 11
ממה שאני מבינה את צריכה פשוט לחלק בין שתי תבניות
כן זה מה שאעשה תודה רבה על התגובות. אמשיך לעקוב
הי, (שוב אני),
האם אפשר לוותר או להוריד את כמות הסוכר?
לצערי מסיבות בריאותיות 🙁
לא להוריד לגמרי זה בעייתי
מדובר על כמות קטנה ואם יש בעיה עם סוכר אפשר להמיר בתחליף טבעי אבל חלילה לא לוותר
תודה רבה
אפשר להתפיח במקרר בשביל התפחה איטית יותר? פשוט יוצאת מהבית ואחזור אחרי שעתיים וחצי ולא שעה וחצי
כן אין בעיה
לחם קסטן
גם במתכון של נטלי כמות השמרים הטריים היא 30 גרם (לאחר תיקון שלה לאחר פוסט תגובה)
האם כמות השמרים המופיעה במתכון של הקסטן מתייחס לשמרים טריים היות ובהמרה של 21 גר' שמרים יבשים לשמרים טריים מתקבל גרם21X3=63 שמרים טריים.
כפי שכתבתי היחס הוא לשמרים יבשים, כך הכנתי את המתכון כבר מספר פעמים ויוצא מושלם
היי קרן,
היום הכנתי את הלחם בתבנית קסטן שהזמנתי מסער, המתכון פשוט מושלם!
לחם בריא בלי הרבה עבודה, יצא בקלות מהתבנית.
המרקם של הלחם יצא במעטפת פריכה והפנים רך.
תודה רבה!
זה כל כך משמח!
היי קרן,
אני ממש צמודה לבלוג כבר כמה חודשים ועפה על כל מה שאת מכינה.
כתבת במתכון שמברישים את הכיכר ומגלגלים במגש עם הקוואקר, במה מברישים ? מים ?
תודה
תודה אודליה
אכן במים
הכנתי את הלחם בדיוק לפי מה שרשמת
יצא מעולה.
בתבנית קסטן שאותה הזמנתי בעלי אקספרס
תודה לך על מתכון מעולה❤
ההתייחסות של ה750 גרם בתבנית- הכוונה היא למשקל הקמח? משקל הבצק?
כמות הקמח אצלך היא 880 אז לפי מה עושים את החישוב הזה?
התבנית נקראת אמנם 750 אבל אני אופה בה גם 880
אז מבחינת גודל – אפשר לאפות את הכמות הזו של הבצק בתבנית של35.5*11.5?
או שצריך להגדיל כמויות?
היי קרן,
אשמח לדעת, האם אפשר להכין לפני המתכון שלך באופה לחם?
תודה!
בהחלט
הי קרן
אפשר להשתמש בסילאן טבעי במקום סוכר?
אפשר
הכנתי ויצא מטריףףףףף, אחד השווים,
תודה קרן אדירה שכמוך
איך לשנות את המתכון לתבנית קסטן 35?
הכנתי ויצא מושלם!!!
אפיתי בשתי תבניות אינגליש רגילות וגם השמטתי את הסוכר.
תודה על מתכון מעולה
היי תודה רבה על המתכון
רציתי לדעת הכנתי את הלחם ויצא מושלם אבל בתוך הלחם יצאו עיגולים עיגולים ולא סיבים סיבים שכמו שיש בחלה או בתמונה שצילמת, מה יכול לגרום לזה להיות כך, אולי להוריד מכמות השמן ?
לאחר התפחה ראשונה כשעה , ביצעתי כל חצי שעה קיפולים כך3 פעמים ויצירת הלחם לתבנית הקסטן .
לא ככ הבנתי מה המרקם זה לא ברור
היי קרן, הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים אבל מאוד מתפורר. לא היו חסרים נוזלים בבצק. השתמשתי בחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא ואפיתי בתבנית זכוכית ולא קאסטן כי אין לי. יש לך רעיון מה יכול להיות ת הסיבה?
במקור קסטן זה לחם שאמור לשמש לכריכים או טוסטים, זה לא לחם מאוד עסיסי, אם יצא לך מאוד יבש אולי היתה אפיית יתר או שהיו חסרים בכל זאת בבצק נוזלים קשה
לי להגיד מה בדיוק
הי קרן,
כשכתבת שלתבנית הזו מתאים 750 גרם, האם הכוונה היא למשקל הקמח?
יש לי תבנית 10x10x20, מהי כמות הקמח שתתאים (על התבנית כתוב 450 גרם)?
מחצית מהכמות לדעתי
הי, קניתי את התבנית במקום שהמלצת, כתוב עליה 750 גר' 31.6x10x11.6. בחנות טענו שהרוחב תמיד היה 10 ואין להם תבנית של רוחב 12. עשיתי עם הכמויות שבמתכון, קצת תפח מעל הגובה אבל יצא מעולה.
אולי התבלבלת עם הגובה שהוא בערך 12? רק רוצה לוודא אם באמת צריך להקטין כמויות או לא. בכל מקרה כאמור יצא מעולה. תודה!
לא לתת ללחם לתפוח מעל הגובה אלא עד שפת התבנית ולסגור עם מכסה, אכן זה הגודל המדוייק
טעים בטירוףףףףףףףףףף וכ״כ קל.
איזה כייף דניאל תודה
ואווווו איזה מושלם הלחם הזה!!!! אמאלההההה!
אני אופה המון, והמון מתכונים של קרן המלכה והלחם הזה פשוט שלמות!!!!
פשוט ביס חלום!!!
תודה לך אלופה על עוד מתכון אליפות!
כמובן שאני עם הספר שלך (ואפילו זכיתי בהקדשה)
אוהבת מעריצה ומעריכה!
איך אני שמחה שאהבת תודה !
האם אני יכולה לאפות בצק של ״חלת מכולת״ בתוך תבנית הקסטן(במצב סגור)? ואם כן האם אני צריכה לשנות את כמות המצרכים (קמח 750 גרם וכל המרכיבים בהתאם)? האם יש הוראות נוספות?
תודה
אתי
היי קרן,
התבנית שלי היא 30 סמ אורך
מה לעשות מבחינת הכמויות בבקשה?
תודה רבה
לא חושבת שיש צורך לעשות שינוי במתכון
תודה על המתכון (:
שאלה על הלחם הזה ובכלל –
אני יודעת שיש העושים התפחה ראשונה ללילה במקרר במקום שעה-שעתיים בחוץ. האם אפשרי לעשות התפחה שניה באותה צורה?
יש לי חלום שאני מכינה את כל הלחם בערב, מניחה אותו להתפחה שניה בלילה, ובבוקר הופ מכניסה לתנור.
אני לא בטוחה שהתפחת לילה במקרר לא תהיה יותר מדי ללחם בתבנית אחרי עיצוב הצורה שלו. אני לא נוהגת לעשות את זה .
היי קרן.. אפשר להכין ללא גלוטן? יש לך
המלצה לקמח?
הי ליעד, זה לא עובד בקמחים ללא גלוטן, צריך ממש לדעת איך להמיר ואני לגמרי לא מבינה איך לעבוד איתם
היי קרן 🙂 יש קישור להנחה לתבנית ללחם קסטן?
הי, אין לי קישור בהנחה, יש המון תבניות בחנויות במחירים נוחים, לכתוב בגוגל תבנית קסטן זה יעלה
הי קרן. יצא פצצה בנראות אבל מעט מרירות. יודעת להגיד לי מה לשנות
היי יש לי תבנית של 32X10 זה מתאים
קטנה מדי, צריך לחלק את הבצק לכמה כאלו
הבצק יצא מאד נוזלי. לפח?
כנ״ל פה. נראה שזה מאד תלוי בקמח ורמת הלחות בו. צריך להשאיר את ה 100 מ״ל האחרונים להוספה לפי צורך, ולא להוסיף אוטומטית כפי שהמתכון מציע.
ערב טוב קרן
האם את אופה את הלחם בטורבו או בחום עליון תחתון
תודה
רחל
חום עליון תחתון
היי קרן,
מתה על הלחם שלך ובכלל על כל המתכונים.
האם ניתן להמיר לקמח שיפון מלא?
אם לא האם יש מתכון ללחם בתבנית הזו בקמח שיפון מלא.
תודה רבה אוהבים אותך מאוד
אפשר להתשמש בקמח שיפון באופן חלקי כיון שזה קמח לא פשוט לעבודה
האם אפשר לוותר על התוספות לגמרי ?שהוספת לבצק ?