img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

לחם קסטן מקמח כוסמין ושלל תוספות

אפריל 29, 2019 | 151 תגובות

img

150 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2019 בשעה 09:29

קנית אותי בבמבה הפתוחה. 24 שעות זה פרפקט! ועכשיו למשהו קצת יותר רציני חח- למה 12 דק ללישה של קמח כוסמין? אני מכירה שבקמחים שמבנה הגלוטן שלהם שונה מקמח לבן - ספציפית כמו שיפון וכוסמין- זמני הלישה צריך להיות קצרים יותר וכמות פעמי הלישה מרובים יותר.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2019 at 11:46 am

אני בדרך כלל נצמדת למקור המתכון, ולשתי 12 דקות ויצא מושלם אז לא ראיתי טעם לקצר, את יכולה לקצר ל 10 דק

השב
User Avatar
סימה
אוקטובר 27, 2020 at 2:40 pm

היי קרן אפיתי את הלחם בתבנית ויצא לי בצקי ולח מבפנים מה עשיתי לא נכון?

השב
User Avatar
לירון
ינואר 9, 2021 at 6:13 pm

הי קרן יצא לנו לחם מושלם !!! תודה על המתכון . אפשר להכין עם מחמצת ? כמה גרם מחמצת ? אותו זמן התפחה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2021 at 9:32 pm

מניחה שאפשר רק לא יודעת להמליץ על כמות

השב
User Avatar
פיר
יוני 3, 2021 at 6:41 am

אני רוצה לקנות תבנית קסטן, מתלבטת כל גודל. טיפה לא הבנתי אם רשום שהתבנית היא של 750 גר (בצק?) כשרק הקמח במתכון שוקל מעל זה? סקרנות-למה מתייחסים הגרמים בתבנית? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2021 at 6:53 am

נכון זה קצת מבלבל כי תיאור הגודל לא תואם את המשקל בפועל אבל זה לגמרי מה שהתשמשתי בו וכתבתי בדיוק את המידות שיתאימו לאפיית המתכון הזה ספיציפית

השב
User Avatar
ענת
ספטמבר 29, 2021 at 2:47 pm

נשמע נהדר! האם אפשרי לוותר על הסוכר?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 3:57 pm

לא לוותר אפשר ממש להפחית מעט

השב
User Avatar
נירי
מרץ 19, 2022 at 10:49 am

שלום רב, שתי שאלות: אפשר בתבנית קסטן בלי מכסה, ואם לא מה יכול להחליף את המכסה? הבצק יצא נוזלי, למה? תודה, נירי

השב
User Avatar
אבנר שניידר
יוני 9, 2022 at 5:28 pm

שאלה: הכמות במתכון היא רק לתבנית אחת? הקמח, המים ושאר החומרים מגיעים למשקל של כמעט 2 ק"ג.

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2022 at 11:49 pm

תבנית אחת

השב
User Avatar
טר
יולי 16, 2022 at 9:31 pm

אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?

השב
User Avatar
משה דיגמל
ספטמבר 5, 2023 at 3:12 pm

היי אפיתי את הלחם עם קמח שיםון ומלא ויצא יפה אבל המעטפת לא קשה )קראנצית). מה לעשות שיצא קראנצי מבחוץ תודה משה

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 6, 2023 at 10:51 am

חום תנור מאוד גבוההההה ואולי פחות שיפון

השב
User Avatar
אילנה
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2019 בשעה 09:40

היי נראה מעולה. כבר ברשימת favorite לחם כריכים - הצלחה מסחררת, נגמר תוך יום.. האם חייבים תבנית קסטל או שאפשר לאספות בתבנית חרס? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2019 at 11:45 am

הכמות מתאימה לתבנית קסטן גדולה אם אופים בתבנית אינגליש חרס יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר בבתאם

השב
User Avatar
מרים
פברואר 15, 2021 at 6:59 pm

היי קרן המתכון שלך היה הלים קסטן הראשון שאפיתי הלחם יפה טעין אך נשאר טיפה לח האםנלאפטת אותו יותר

השב
User Avatar
מירי
אוקטובר 20, 2023 at 12:36 pm

היי אפיתי את הלחם קסטן לראשונה בחיי דייקתי בכמויןת ויש לי תבנית קסטן. יצא מושלם!!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2023 at 5:34 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2019 בשעה 10:37

אם אופים באינגליש קייק רגילה בלע נכסה וכו, משהו באפייה נשתנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2019 at 11:45 am

הכמות מתאימה לתבנית קסטן כדי לאפות באינגליש יש לחלק את הכמות לשניים וזמן האפייה מתקצר אני מניחה שקצת יותר ממחצית הזמן

השב
User Avatar
רויטל
אוקטובר 16, 2020 at 10:06 am

היי קרן מיותר לציין שכל משפחתי עלתה במשקל בגללך האם ניתן לאפות את הכמות הזאת בתבנית של 900?

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2019 בשעה 22:58

איפה קונים את התבנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2019 at 8:30 am

הי לאה, איפה את גרה? אנסה לעזור וגם יש קישור בתוך הפוסט עצמו בהסבר שלי על התבנית, לגרובשטיין, בשוק לוינסקי שם אני קניתי. ובכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה, רצוי להתקשר לפני לבדוק.

השב
User Avatar
רותם
אפריל 20, 2020 at 1:33 pm

הי קרן, קמח שיפון גם בחבר׳ה? אפשר להחליף את הקמח הלבן או הכוסמין שהמתכונים בו?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2020 at 4:01 pm

בטח שאפשר נותן תוצאה שונה וגם אחלה

השב
User Avatar
זהבית
אוקטובר 21, 2020 at 8:49 pm

הרבה שאלות, אז סליחה מראש: 1. חלוקת הקמחים במתכון היא באופן שווה? כלומר - חצי חצי? 2. האם אפשר להחליף גרעיני דלעת באגוזי מלך? 3. קיבלתי היום את התבנית מסער אבל אין לי משקל.... יש אפשרות להמיר את המתכון ממשקל לכמויות של כוסות/ כפות? או פתרון אחר? תודה שאת קיימת

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 8:21 am

לא ככ הבנתי את השאלה לגבי חלוקת הקמחים שכן השתמשתי בקמח אחיד. אגוזים אפשר להמיר למה שאוהבים הכל הולך לגבי המרה של כמויות, ממליצה פשוט להיכנס לטבלת המרות בגוגל ולנסות לחשב

השב
User Avatar
Dalit Kogan Ben Hamo
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2019 בשעה 15:34

אם אני רוצה לעשות שימוש בשמרים טריים, איזו כמות אני צריכה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2019 at 3:45 pm

מכפילים בשלוש את כמות השמרים

השב
User Avatar
Rachel Iris
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2019 בשעה 17:56

אני רוצה להכין את הלחם עם שאור מה הכמות של השאור שתתאים למשקל הקמח תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2019 at 7:56 am

אני לא עובדת בכלל עם מחמצת לכן קשה לי לענות על השאלה אני מציעה שתתייעצי עם מישהו שעובד עם מחמצות

השב
User Avatar
איילת
ינואר 30, 2020 at 10:31 am

איזה לחם מושלם זה. כל פעם שמכינה אותו נהנית! תודה.

השב
User Avatar
Mariana Lesnik
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2019 בשעה 20:40

הלחם יצא מהתנור לפני שעה. יצא מעולה מבחינת המראה, המרקם והטעם.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2019 at 10:24 pm

משמח לשמוע, בטוחה שגם טעים

השב
User Avatar
philip berkovitch
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2020 בשעה 07:13

אני הכנתי לחם קסטן אבל ממחמצת ולא משמרים תעשייתי

השב
User Avatar
ניר
אפריל 18, 2020 at 8:30 pm

אפשר ללא תבנית קסטן? יש לי תבנית לחם פתוחה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2020 at 9:32 pm

כן אז תצא צורה שונה כמובן וזה לא ייכנס בתבנית אחת

השב
User Avatar
עפרה
מאי 9, 2020 at 8:29 am

היי. בכמה מחמצת השתמשת במקום השמרים?

השב
User Avatar
Ofra
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 15:09

הי קרן, אפשר לאפות בלי מכסה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 3:43 pm

יש לך תבנית קסטן? ברגע שאופים בלי מכסה הלחם לא יקבל את הצורה הזו

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2020 בשעה 21:16

היי! מתכון מדהים !!! אפשרי לאפות בתבנית לחם ? את כל הבצק בתבנית אחת..

השב
User Avatar
עדי
אפריל 16, 2020 at 9:17 pm

ואיי בטעות רשמתי פה, התכוונתי לרשום במתכון של הבאגטים, אני לא מצליחה למחוק את התגובה..

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2020 at 10:40 pm

לא ניסיתי לאפות בתבנית לחם את הבצק הזה

השב
User Avatar
עדית אלמליח
ספטמבר 19, 2021 at 9:49 pm

תודה רבה , מתכון נהדר ! יצא מושלם

השב
User Avatar
Iris Bar
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 16:49

אפשר התפחה ראשונה לילה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 5:16 pm

לא ניסיתי בלחם הזה.. קשה לי להגיד יש מצב שכן

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2020 בשעה 20:40

האם אוכל להכין מהבצק לחמניות? אם כן ,מה משך האפיה? המון תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2020 at 9:36 pm

תחלקי לכדורים של 100 גר אני מניהח שזמן אפייה סביב 20 דק׳

השב
User Avatar
כנרת
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2020 בשעה 21:39

קרן, נראה מעולה ואני חולת לחמים ( נראה שלפחות כמוך). ציינת שהכמות היא לתבנית קסאם גדולה, לי יש תבנית קסטן 500... לחלק ל-2 או 1/3 ו- 2/3? מה את ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2020 at 10:37 pm

חושבת ש 2/3 ו 1/3 עדיף

השב
User Avatar
מרים מילר
יוני 28, 2020 at 4:32 pm

אפיתי ויצא נפלא. תודה רבה

השב
User Avatar
philip berkovitch
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 12:15

היי יש לי שאלה איזה קמח נחשב לקמח חזק עם גלוטן גבוה? אשמח לשמות הקמחים☺

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2020 at 12:15 pm

קמח לחם, חלה, פיצה, קמח כפרי

השב
User Avatar
philip berkovitch
אפריל 27, 2020 at 12:17 pm

היי תודה על התשובה המהיר☺ שי חברה מסויימת או כל חברה?

השב
User Avatar
מידן
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 19:28

היי, הכנתי את הלחם לפי ההוראות, אבל הוא יצא במרקם מתפורר (גם אחרי הפשרה מהמקפיא), מה יכולה להיות הסיבה? מעבר חזה יצא מאוד טעים. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 11:41 pm

אולי היו חסרים לו נוזלים

השב
User Avatar
מידן
מאי 1, 2020 at 11:42 pm

אנסה להוסיף יותר. תודה

השב
User Avatar
כרמי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 12:06

היי קרן, אפיתי את הלחם פעמיים והוא יוצא מדהים. הבעייה היחידה היא שאם אני נצמד לכמויות במתכון, משתמש בקמח כוסמין מלא, הבצק יוצא דביק מאוד, ואני תמיד צריך להוסיף עוד המון קמח, לפחות עוד 100-150 גרם. מה יכולה להיות הסיבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 1:52 pm

סוג הקמח שאתה משתמש בו, אל תוסיף את כל המים יחד, תתחיל מ 3/4 כמות ורק אם יש צורך תוסיף, אתה עושה הפוך וחבל, כי תוספת קמח מייבשת את הלחם

השב
User Avatar
שולי
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 12:15

אשמח למתכון ללחם קסטן לבן.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 12:19 pm

להמיר קמחים לקמחים לבנים ממש פשוט

השב
User Avatar
עפרה
starstarstarstarstar
מאי 8, 2020 בשעה 19:29

היי :-) האם אפשר להשתמש במחמצת במקום בשמרים? ואם כן - כמה גרם מחמצת? (מחמצת לחם ישן, לא מחמצת רטובה). תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2020 at 11:12 pm

לא מבינה במחמצות בכלל, מתארת לעצמי שזה אפשרי אבל אין לי מה לייעץ בנושא

השב
User Avatar
עפרה
מאי 9, 2020 at 8:26 am

תודה!

השב
User Avatar
הילה גנור
starstarstarstarstar
יוני 22, 2020 בשעה 17:36

היי קרן, אם יש לי תבנית 30 סמ מה הכמויות?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2020 at 8:44 pm

אולי לחלק לשניים

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
יוני 26, 2020 בשעה 09:08

היי קרן יקרה, דבר ראשון מעריצה שלך. דבר שני, אפשר לעשות את המתכון פשוט ללחם לבן קלאסי קסטן בלי כל התוספות של הגרעינים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2020 at 3:13 pm

תודה הילה יקרה בטח שאפשר

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
יולי 19, 2020 בשעה 10:49

הי קרן, בוקר טוב רוצה להכין את הלחם קסטן המשגע הזה, ובשביל זה רוצה לקנות את התבנית. אני מבינה שיש משמעות למכסה של התבנית?? תבנית אינגליש קייק לא מתאימה במקרה הזה? בכל מקרה, אני רואה באינטרנט שיש מספר גדלים של תבנית קסטן. החל מ- 250 גרם ועד ל- 1200 גרם. איזה גודל מתאים? האם יוצאת פה כיכר אחת מהכמות שציינת? תודה רבה, טלי

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 19, 2020 at 12:23 pm

הי לחם קסטן נקרא כך על שום התבנית שבו נאפה, ללא התבנית עם המכסה הוא לא לחם קסטן. מהמתכון הזה יוצאת כיכר אחת . יש כמה גדלים זה נכון אבל במיוחד בשביל השאלה שלך יש לינק לחנות שבה יש את הגודל שלי , אז לקרוא את הפוסט לפני המתכון טוב טוב ולמצוא את הלינק.

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
יולי 19, 2020 בשעה 16:21

תודה רבה רבה קרן,

השב
User Avatar
סוזנה
starstarstarstarstar
יולי 25, 2020 בשעה 08:42

הי קרן! אין לי את התבנית אבל עשיתי שידרוג אחר. לקחתי 2 תבניות בגודל אינגלישקייק באחד שמתי את הלחם ובשני שמתי מעל כמו גג. הלחם יוצע גבוה ויפה. תודה על המתכון!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 25, 2020 at 8:43 am

אחלה רעיון! תודה

השב
User Avatar
אורלי סימון
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2020 בשעה 07:37

המתכון נראה טוב. מה גודל התבנית במתכון 11.5 על 11.5 על 31.5? לי יש 10 על 10 אז אצטרך להתאים את המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2020 at 7:52 am

מניחה שכן אולי תשאירי חלק קטן בצד לתבנית אינגליש פשוטה כדי לא להעמיס על תבנית הקסטן

השב
User Avatar
Amit On
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2020 בשעה 14:21

היי קרן, האם צריך להשתמש בנייר אפייה בתוך התבנית? אני רואה שישנם 4 חורים בתחתית התבנית. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2020 at 2:33 pm

אין צורך, רק לשמן טיפה אפשר

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ספטמבר 25, 2020 בשעה 12:04

לחם כוסמין זה אצלי אחד מסימני הסגר:) 45 דקות בתנור, 2 תבניות אינגליש קייק. חבל שאי אפשר לשים תמונה:) מושלם!

השב
User Avatar
גילה הורדי
אוקטובר 14, 2020 at 6:14 pm

היי קרן אני מפתח תקווה היכן ניתן להשיג את התבנית הנ״ל?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 7:33 pm

הי גילה לא ככ מכירה אבל ממליצה פשוט כמוני להזמין און ליין מכל חנות וזה יגיע בדאר

השב
User Avatar
רוני-לי אריה
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 13:27

אפשר להוסיף זיתי קלמטה במקום אחת מהתוספות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 3:38 pm

ברור שאפשר לקחת בחשבון שזיצים מגירים נוזלים אז להוריד כמה כפות מים

השב
User Avatar
סמדר
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2020 בשעה 15:43

האם אפשר לעשות מזה לחם עגול???

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2020 at 9:18 pm

כן

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2020 בשעה 19:22

היי קרן, כתבת נהדר וגם אותי קנית עם הבמבה והפיצה היום קיבלתי סוף סוף את התבניות שהזמנתי ואני כל כך מתרגשת הזמנתי שתי תבניות כל אחת בגודל 19 ס״מ אורך ו 10 ס״מ רוחב וכנראה אאפה בשתיהן ביחד כל פעם. איך לסדר את הכמויות? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2020 at 7:51 pm

תודה רויטל הן בעצם חצי מהגודל שציינתי ?

השב
User Avatar
רויטל
אוקטובר 27, 2020 at 11:53 pm

הי קרן, שלך 31 על 12? אם אני מחברת את גודל שתי התבניות אני מגיעה לקצת יותר באורך (״37 ס״מ ״) אבל הרוחב יותר צר... אצלי זה 10. אולי אני לא צריכה לשנות כלום? מה דעתך?

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2020 בשעה 22:56

הי, (שוב אני), האם אפשר לוותר או להוריד את כמות הסוכר? לצערי מסיבות בריאותיות :(

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2020 at 9:41 am

לא להוריד לגמרי זה בעייתי מדובר על כמות קטנה ואם יש בעיה עם סוכר אפשר להמיר בתחליף טבעי אבל חלילה לא לוותר

השב
User Avatar
רויטל
אוקטובר 29, 2020 at 5:02 pm

תודה רבה

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 08:18

אפשר להתפיח במקרר בשביל התפחה איטית יותר? פשוט יוצאת מהבית ואחזור אחרי שעתיים וחצי ולא שעה וחצי

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 8:37 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 14:08

היי קרן, היום הכנתי את הלחם בתבנית קסטן שהזמנתי מסער, המתכון פשוט מושלם! לחם בריא בלי הרבה עבודה, יצא בקלות מהתבנית. המרקם של הלחם יצא במעטפת פריכה והפנים רך. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 2:45 pm

זה כל כך משמח!

השב
User Avatar
אודליה דאבוש
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 21:41

היי קרן, אני ממש צמודה לבלוג כבר כמה חודשים ועפה על כל מה שאת מכינה. כתבת במתכון שמברישים את הכיכר ומגלגלים במגש עם הקוואקר, במה מברישים ? מים ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 10:07 pm

תודה אודליה אכן במים

השב
User Avatar
bati
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 07:33

הכנתי את הלחם בדיוק לפי מה שרשמת יצא מעולה. בתבנית קסטן שאותה הזמנתי בעלי אקספרס תודה לך על מתכון מעולה❤

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
נובמבר 8, 2020 בשעה 16:49

ההתייחסות של ה750 גרם בתבנית- הכוונה היא למשקל הקמח? משקל הבצק? כמות הקמח אצלך היא 880 אז לפי מה עושים את החישוב הזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 8, 2020 at 6:35 pm

התבנית נקראת אמנם 750 אבל אני אופה בה גם 880

השב
User Avatar
הילה
נובמבר 8, 2020 at 7:23 pm

אז מבחינת גודל - אפשר לאפות את הכמות הזו של הבצק בתבנית של35.5*11.5? או שצריך להגדיל כמויות?

השב
User Avatar
רותם
ינואר 5, 2021 at 6:30 pm

היי קרן, אשמח לדעת, האם אפשר להכין לפני המתכון שלך באופה לחם? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2021 at 7:24 pm

בהחלט

השב
User Avatar
חוי חזות
נובמבר 8, 2021 at 4:25 pm

הי קרן אפשר להשתמש בסילאן טבעי במקום סוכר?

השב
User Avatar
אודליה דאבוש
starstarstarstarstar
נובמבר 26, 2020 בשעה 12:09

הכנתי ויצא מטריףףףףף, אחד השווים, תודה קרן אדירה שכמוך

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 28, 2020 בשעה 22:26

איך לשנות את המתכון לתבנית קסטן 35?

השב
User Avatar
ירדן
ינואר 4, 2021 at 5:42 pm

הכנתי ויצא מושלם!!! אפיתי בשתי תבניות אינגליש רגילות וגם השמטתי את הסוכר. תודה על מתכון מעולה

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2021 בשעה 15:30

היי תודה רבה על המתכון רציתי לדעת הכנתי את הלחם ויצא מושלם אבל בתוך הלחם יצאו עיגולים עיגולים ולא סיבים סיבים שכמו שיש בחלה או בתמונה שצילמת, מה יכול לגרום לזה להיות כך, אולי להוריד מכמות השמן ? לאחר התפחה ראשונה כשעה , ביצעתי כל חצי שעה קיפולים כך3 פעמים ויצירת הלחם לתבנית הקסטן .

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2021 at 4:08 pm

לא ככ הבנתי מה המרקם זה לא ברור

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2021 בשעה 08:36

היי קרן, הכנתי אתמול ויצא מאוד טעים אבל מאוד מתפורר. לא היו חסרים נוזלים בבצק. השתמשתי בחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא ואפיתי בתבנית זכוכית ולא קאסטן כי אין לי. יש לך רעיון מה יכול להיות ת הסיבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2021 at 3:05 pm

במקור קסטן זה לחם שאמור לשמש לכריכים או טוסטים, זה לא לחם מאוד עסיסי, אם יצא לך מאוד יבש אולי היתה אפיית יתר או שהיו חסרים בכל זאת בבצק נוזלים קשה לי להגיד מה בדיוק

השב
User Avatar
שחר
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2021 בשעה 00:00

הי קרן, כשכתבת שלתבנית הזו מתאים 750 גרם, האם הכוונה היא למשקל הקמח? יש לי תבנית 10x10x20, מהי כמות הקמח שתתאים (על התבנית כתוב 450 גרם)?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2021 at 7:34 pm

מחצית מהכמות לדעתי

השב
User Avatar
Keren
יוני 5, 2021 at 3:27 pm

הי, קניתי את התבנית במקום שהמלצת, כתוב עליה 750 גר' 31.6x10x11.6. בחנות טענו שהרוחב תמיד היה 10 ואין להם תבנית של רוחב 12. עשיתי עם הכמויות שבמתכון, קצת תפח מעל הגובה אבל יצא מעולה. אולי התבלבלת עם הגובה שהוא בערך 12? רק רוצה לוודא אם באמת צריך להקטין כמויות או לא. בכל מקרה כאמור יצא מעולה. תודה!

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
יולי 20, 2021 בשעה 17:02

טעים בטירוףףףףףףףףףף וכ״כ קל.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 20, 2021 at 7:08 pm

איזה כייף דניאל תודה

השב
User Avatar
דיקלה
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 12:50

ואווווו איזה מושלם הלחם הזה!!!! אמאלההההה! אני אופה המון, והמון מתכונים של קרן המלכה והלחם הזה פשוט שלמות!!!! פשוט ביס חלום!!! תודה לך אלופה על עוד מתכון אליפות! כמובן שאני עם הספר שלך (ואפילו זכיתי בהקדשה) אוהבת מעריצה ומעריכה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2021 at 1:40 pm

איך אני שמחה שאהבת תודה !

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2022 בשעה 23:56

האם אני יכולה לאפות בצק של ״חלת מכולת״ בתוך תבנית הקסטן(במצב סגור)? ואם כן האם אני צריכה לשנות את כמות המצרכים (קמח 750 גרם וכל המרכיבים בהתאם)? האם יש הוראות נוספות? תודה אתי

השב
User Avatar
לירן
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2022 בשעה 10:44

היי קרן, התבנית שלי היא 30 סמ אורך מה לעשות מבחינת הכמויות בבקשה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2022 at 4:58 pm

לא חושבת שיש צורך לעשות שינוי במתכון

השב
User Avatar
נעם
starstarstarstarstar
יוני 26, 2022 בשעה 22:38

תודה על המתכון (: שאלה על הלחם הזה ובכלל - אני יודעת שיש העושים התפחה ראשונה ללילה במקרר במקום שעה-שעתיים בחוץ. האם אפשרי לעשות התפחה שניה באותה צורה? יש לי חלום שאני מכינה את כל הלחם בערב, מניחה אותו להתפחה שניה בלילה, ובבוקר הופ מכניסה לתנור.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 27, 2022 at 7:50 am

אני לא בטוחה שהתפחת לילה במקרר לא תהיה יותר מדי ללחם בתבנית אחרי עיצוב הצורה שלו. אני לא נוהגת לעשות את זה .

השב
User Avatar
ליעד פסו
starstarstarstarstar
יוני 29, 2022 בשעה 08:06

היי קרן.. אפשר להכין ללא גלוטן? יש לך המלצה לקמח?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 29, 2022 at 8:09 am

הי ליעד, זה לא עובד בקמחים ללא גלוטן, צריך ממש לדעת איך להמיר ואני לגמרי לא מבינה איך לעבוד איתם

השב
User Avatar
אלמוג
יוני 30, 2022 at 12:02 am

היי קרן :) יש קישור להנחה לתבנית ללחם קסטן?

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2022 בשעה 16:05

הי קרן. יצא פצצה בנראות אבל מעט מרירות. יודעת להגיד לי מה לשנות

השב
User Avatar
גיא
starstarstarstarstar
יוני 19, 2023 בשעה 16:42

היי יש לי תבנית של 32X10 זה מתאים

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2023 at 5:49 pm

קטנה מדי, צריך לחלק את הבצק לכמה כאלו

השב
User Avatar
ענבל גרינברג
starstarstarstarstar
יולי 1, 2023 בשעה 19:33

הבצק יצא מאד נוזלי. לפח?

השב
User Avatar
Mor Bar Natan
אפריל 27, 2024 at 1:06 pm

כנ״ל פה. נראה שזה מאד תלוי בקמח ורמת הלחות בו. צריך להשאיר את ה 100 מ״ל האחרונים להוספה לפי צורך, ולא להוסיף אוטומטית כפי שהמתכון מציע.

השב
User Avatar
רחל פרחי
starstarstarstarstar
נובמבר 8, 2023 בשעה 19:00

ערב טוב קרן האם את אופה את הלחם בטורבו או בחום עליון תחתון תודה רחל

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2023 at 12:38 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2024 בשעה 11:25

היי קרן, מתה על הלחם שלך ובכלל על כל המתכונים. האם ניתן להמיר לקמח שיפון מלא? אם לא האם יש מתכון ללחם בתבנית הזו בקמח שיפון מלא. תודה רבה אוהבים אותך מאוד

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2024 at 3:29 pm

אפשר להתשמש בקמח שיפון באופן חלקי כיון שזה קמח לא פשוט לעבודה

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
יולי 4, 2024 בשעה 19:57

האם אפשר לוותר על התוספות לגמרי ?שהוספת לבצק ?

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img