אני כבר כמה שנים מערבבת בסדנאות שלי תערובת של שומשום עם עוד דברים כדי לצפות בייגלה, חלות ולחמניות
אני מאוד אוהבת לשלב עוד דברים בציפוי שלי כי זה תורם מאוד לטעם והופך את המאפים למשהו אחר.
האמריקאיים קוראים לציפוי הזה everything bagel ולנו בארץ יש תערובת מהממת כזו שיצאה של תבליני פרג.
הם קוראים לה תיבול על הבייגל וזה תואם וזהה לתערובת שאני משתמשת בה.
הרבה פעמים אני נשאלת מה שמתי ולאנשים בבית קצת מסובך להתחיל לקנות הכל מהכל ולכין לבד,
אז הנה לכם תערובת שסוגרת לכם את הפינה בלי מאמץ!
יש בה שומשום לבן ושחור, פרג שלם, מלח גס שבבי בצל מטוגן מיובש ואבקת שום, ותאמינו לי שהלחמניות שלכם, חלות ובייגלה כבר לא ייצאו
אותו הדבר בלי! אם אתם רוצים לשדרג אותה אתם יכולים כמוני להעביר אותה לקערה ולגרד פנימה גבינת פרמזן קשה זה ישדרג לכם .
את הלחמניות האלו אנחנו מכינים בסדנאות מבצק שאני מאוד אוהבת בעיקר כי הוא משלב סוגי שומן ונוזל מה שמעניק לו מרקם ורכות
שלא אכלתם כאלו!
שמן וחמאה, חלב ומים, והלחמניות נמסות בפה
הלחמניות חלביות גם בזכות המילוי אבל בסוף הסרטון למטה תמצאו גרסת פרווה שלהן ללא מילוי
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
לחמניות בייגלה עננים במילוי גבינות נמתחות/ 25-30 לחמניות
2 כוסות (280 גר) קמח פיצה
1.5 כוסות (210 גר) קמח מניטובה לבן
(אפשר במקום אלו להשתמש בכל קמח אחר 3.5 כוסות סהכ)
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח דק
1/4 כוס (50 גר) סוכר לבן
3 כפות שמן קנולה או שמן זית
30 גר חמאה מומסת
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
300 גר׳ גבינות צהובות מגורדות מכל סוג (השתמשתי במוצרלה פרסקה מעורבבת עם קשקבל )
לציפוי:
תערובת הכל על הבייגל של תבליני פרג שהיא וואו !!!!
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מכניסים קמח, שמרים, סוכר מלח, שמן וחמאה ומתחילים ללוש במהירות איטית
מוסיפים את החלב, ואז את המים אבל לאט! קודם מחצית מהמים ואז לאט לאט עוד כמה שהבצק צריך, אל תמזגו הכל בבת אחת לפעמים הבצק לא צריך
את כל הכמות אבל תדאגו למזוג מספיק כדי שהבצק יהיה אלסטי גמיש ורך, שלא ייצא קשה ויבש. המדד הכי טוב שלכם זה כשהבצק כן נוגע בתחתית
המיקסר במרכז שלה, נפרד מהדפנות ולא לגמרי מתנתק ממרכז התחתית.
לשים את הבצק סה״כ 10-12 דקות, משמנים מעט קערה, מגלגלים את הבצק ומכסים בניילון נצמד ובמגבת
מתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק תפוח למראה
כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 35 גר׳ כל כדור.
זה גודל נהדר כי הם לא גדולים מדי אבל אתם יכולים גם להכין ממנו כדורים גדולים יותר
(קחו בחשבון הם גדלים מאוד בהתפחה ואפייה ולכן יש מצב שבהתחלה ייראו לכם קטנים, גם לי נראו, אבל בסוף יצאו לי אחלה כדורים שמנמנים )
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור, מוזגים מים לקערה רחבה ואת תערובת הכל על הבייגל לקערה עמודה אחרת בינונית
פותחים עם הידיים כל חתיכת בצק למעין עיגול ומניחים במרכז שלה תערובת גבינות, סוגרים לכדור ומגלגלים לכדור חלק ויפה בעדינות
טובלים את הכדור במים ואז מגלגלים אותו בתערובת הכל על הבייגל, ומניחים על תבנית
תדאגו שהכדורים שלכם יהיו סגורים היטב, ואפשר לשמור מעט על מרווחים ביניהם,הם תופחים
מניחים מעל הכדורים מגבת ומתפיחים שוב למשך 30-40 דק עד שהם תפוחים למראה
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים את הלחמניות למשך 20-25 דקות זה מאוד תלוי בתנור שלכם
ממליצה להתחיל לבדוק מה מצבם אפילו אחרי 15 דקות
כשהן יוצאות מהתנור מברישים אותן בחמאה מומסת או שמן זית ומגישים חם
אלו לחמניות חלומיות
**לגרסת פרווה/טבעוני ללא מילוי המירו את החמאה בעוד 3 כפות שמן ואת החלב באותה הכמות במים
16 Comments
ניתן להקפיא את התהליך באיזשהו שלב?
לפני/אחרי אחת ההתפחות?
תודה תודה
אפשר להקפיא אחרי אפייה ואז לחמם או להקפיא ככדורים לפני התפחה ואז להפשיר להתפיח ולאפות
הי מתכונים מדהימים! אבל יש לי המלצה/בקשה, אם תוכלי שחלק מהתמונות היפיפיות שאת מעלה, יהיו של שלבי ההכנה, כאלה שיעזרו להבין איך עושים, עד כמה צולים וכד'… תודה!
הי אנה, לצערי זה המון המון עבודה ולא אפשרי אבל יש סרטונים שממחישים בדיוק את אופן ההכנה, הלינק לסרטון נמצא תמיד מעל הכותרת
היי אגם
האם אפשר בהתפחה שניה לשים את הלחמניות במקרר באותו היום עד זמן האפייה?
כן בטח
תודה רבה על המתכון הנהדר. הלינק למתכון הביא אותי לסרטון של רוחמה.. התקלה הזאת קיימת רק אצלי?
הי ליאורה
אכן רק אצלך
כנסי לפיד שלי באינסטגרם הסרטון שם
השילוב של הקמחים דומיננטי להצלחה? או שאפשר רק סוג אחד של קמח?
אין בעיה להכין מסוג אחד בלבד
היי קרן
לי אין מיקסר
אפשר ללוש ביד?
כן בטח
האם אפשר לישה ידנית במקום מיקסר?
כן בטח
היי
אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח